Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2014 17:42 - Шифт и дел - SHIFT+DELETE
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2266 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Продължавам да разсъждавам върху днешните събития в обществото ни, като ги натаманявам в рамките на стандартни процедури от света на WINDOWS. (Мога ли да поискам патент за тази моя идея?)

Клавишът SHIFT има много функции в съвременните компютри. Една от тях е, че с неговата помощ можем да обединяваме еднородни обекти в една група и да извършваме различни манипулации върху тази група все едно, че тя е един обект. Проста работа е – държим го натиснат, докато с мишката посочваме следващия обект, който искаме да включим  в групата - обаче какви синтезиращи способности дава!

Ето:

Откак влязохме в регулация (1 януари 2007) става все по-трудно, става невъзможно да се борави с общите пари тайно. Публичността може да не възстановява на обществото отнетите му пари (Това става тук благодарение на Българския Съд. Не е заложено така в Европа и именно затова е практика, която е обречена на изгниване.), но прави продължаващия живот на тази далавера невъзможен. Дори в днешна недореформирана България. Спомнете си, че приватизационните “способности” на д-р Иван Костов и неговата “поликлиника” ДСБ, изядоха първо неговата глава, после на партията ДСБ, а сега и на новия Реформаторски блок. (ГЕРБ би трябвало да има едно на наум за тази особеност на “единствените” десни. Кавичките съм поставил, за да подчертая собствената си ироничност към РБ.) Спомнете си аферите от типа “батко и братко”, които доведоха до спиране на европейските пари и изтикването на БСП от власт с решаващата помощ на ЕС. А “медиаторът на порциите във властта”? Получи апоплектичен удар и буквално и преносно. Догановото ДПС, независимо от това кой го представлява в държавата, няма никакъв шанс в бъдещето на европейска България. (Обърнете внимание, че съм подчертал “Догановото ДПС”!)

Най-пресният пример за това е скарването за големите пари в КТБ. Тази сага се развива по-бързо и от водния ад в Аспарухово. Правителството на БСП/ДПС устоя година време на гнева на народа, но се срина за десет дни след десет дни. Станишев изчезна – буквално. БСП се дели на “комунисти” и на “евросоциалисти”. (Откога чакам тази прекрасност!) ДПС се уплаши и раздвои. (Местан отсъстваше от парламентарна зала за програмната реч на президента, а Йордан Цонев публично каза от трибуната: “БСП е виновна”!) Половин година Бареков бе “следващият премиер” и то за два мандата. Но господарят като фалира, уволнението на слуги е неизбежно. Както върви, в “единствената алтернатива за България” ББЦ ще остане само Бареков – лично. Телевизиите с кодово число “7” се трансформират или хлопват врати. Това важи и за цацаровците.

Резюмирам: До тук обединих в една група Иван Костов и неговото ДСБ, партиите в реформаторския блок, БСП на Станишев и на “против Станишев”, ДПС на Доган/Местан, ББЦ на Бареков, “Цаците” в Прокуратурата и Съда. Липсва “Атака”, защото това име е изтрито вече от “списъка”. Но “избирам” в моята група националистите около вечната СКАТ. “Вечната”, защото там от кадесари не можеш да се разминеш. Което е съвсем естествено за съветска България. Добавям в Групата синдиката на “вечния” Тренчев и “вечния” синдикат КНСБ. Както и “работодателят” Васил Велев. (Кой е тоя, питате? А защо не питате къде изчезна напоследък Божидар Данев?!)

Сега, след като съм направил Групата, отпускам клавиша SHIFT. Процедурата „обединяване” е завършена. Да преминем към процедура „безусловно изтриване”.

Всички знаят, че клавишът DELETE се използва за изтриване на символ в текста. Повечето – че освен клавиша, има и команда в менюто със същото име, която изтрива избран обект, като под „обект” се разбира всичко - цял файл дори. (Като изключим някои предохранителни мерки, системата не прави разлика между постинг на peteff и собствен операционен файл. Ужасно неприятно, нали.) И почти всички потребители си мислят, че като използват командата Delete и готово – файлът е изтрит. Нищо подобно. „Изтритият” файл  остава в паметта на компютъра и може да бъде възстановен елементарно. Ако искаме да изтрием трайно файла, трябва да изпълним още едно действие – повторно изтриване. (Не че файлът не може да бъде възстановен отново, но това не е работа за всеки.)

Системата WINDOWS предлага безусловно изтриване и само в една стъпка, вместо в описаните токущо две. Натиснете отново и задръжте клавиша SHIFT и чак след това добавете клавиш DELETE. Ако преди това сте създали група от обекти, изтривате наведнъж и безусловно всички обекти в групата.

Именно това имам предвид, като съм написал в заглавието на постинга SHIFT+DELETE. След като сме създали групата „кадесари и тарикати”, да ги изтрием от бъдещето на България с един замах на предстоящите парламентарни избори след 3 месеца. А не един по един!

Това беше за първата част на изложението – кои трябва да изхвърлим от управлението на държавата днес. Да довърша темата - за кого трябва да гласуваме, ако искаме България да не е република от съветски тип или тарикатска държава (източна, западна все едно), а да стане нормална европейска държава. Където – в нормалната европейска държава, няма една “вечна” партия, за благоденствието на чиито членове работят всички останали поданици. Така се създава народност. Където гражданите й - на нормалната европейска държава, са ценени първо и необходимо заради индивидуалността си, след това заради собствените си качества. Така се създава просперитет и осигурява бъдеще на нацията.

Само че... Само, че непрекъснато ме връхлитат едни мисли за това, що е това българинът и има ли той почва в Новия свят такъв... Защо например българинът не обръща никакво внимание на името на партията, която предпочита да го управлява? От имената само на две от триста и две партии личи тяхното кредо. ГЕРБ, която уточнява изрично, че става въпрос за европейска България, и БКП, където еднозначно се защитава КОМУНИЗМА. Всички останали партии говорят безлично, неуточняващо, нарочно!, за социалистическа, за социалдемократическа България, за силна България, на гражданите, без цензура, горда, модерна, нова, създават се фронтове за спасение на България, без да уточняват КОЯ България ще спасяват. Е? Защо им вярваме, че като ги изберем, ще спасят точно нас или че ще защитават баш нашите права и свободи?!

Няма никакъв смисъл, и никаква надежда, ако гласуваме за „тарикатска” партия. Политическото семейство е като обикновеното семейство – ако някои се пишат тарикати за сметка на другите членове, пишете го бегало такова „семейство”. А комунистическото семейство е диктаторско по своята същност, то не признава другите семейства и се стреми да ги убива. Като това ви харесва и мислите, че е панацеята на несправедливия свят, гласувайте за комунистическа партия. Мен не ме търсете там.

 Аз залагам на ГЕРБ. И най-много съжалявам, че не мога да напиша днес: залагам на групата партии за европейска демократична България. Няма ги ДРУГИТЕ ГЕРБ-ове. Българска работа – тарикатеене до последно, после ручане на жабетата. Следващото ми разочарование е, че се слага знак на равенство между сегашната ПП ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов. Това ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО.

Бойко Борисов създаде ГЕРБ, днес в ГЕРБ има много синове и дъщери на стари комунисти, служители от старите репресивни служби. Но те всичките са с демократичен чатал над врата. А са си помислили да работят срещу интересите на гражданите за европейско развитие на България или „дръпнали” към Евразия, а са излетели от орбитата на ГЕРБ. Примери много – Миро Найденов, Трайчо Трайков, Емо Ротманса, Камата, Бареков, редица депутати, кметове, местни лидери...  Това се отнася и, и най-вече, за самия Б.Б. Без своите милион и половина демократично мислещи и действащи избиратели, той става нула. По-голяма от С.С. и С.С. И най-хубавото е, че той, Бойко Борисов, съзнава ТОВА. Тръгвайки от „мутра”, както твърди Йордан Цонев, стана представителното демократично лице на нова България. А Данчо Ментата тръгна от демократичното СДС и стигна до Савата, Павел и другите безбъдещници български. Какво може да им се случи по-нататък ли? Борисов да върви все по на запад, а Ментата – все по на изток. Има ли значение от къде са тръгнали? Няма!

Ще кажете, че това е ВЯРА. Как да отговоря?

Ако една истина е изстрадана, в смисъл разбрано е, че няма друг отворен път към бъдещото съществуване, наричайте я вяра, щом така ви харесва. Искам да се знае - чудесно съзнавам, че настоявайки да изберем да станем граждани на обединена Европа, предлагам на себе си и на всички останали българи един по-труден, да го наречем така, живот. Ясно е, че е по-лесно да възложиш другиму да обезпечава елементарната ти необходимост от ядене и спане, но още по-ясно е, че този друг ще иска насреща да получава всички твои усилия, способности и надежди.

Ако робският живот е за предпочитане пред живота на един свободен човек, имам само един въпрос: Защо всички народи се борят за свободата и независимостта си, без да броят жертвите си, и буквално и преносно?




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Съгласен.
29.07.2014 09:02
Това е не просто вяра, която да бъде поставяна наравно с вярата в комунизма. Това е вярата, върху която са построени върховните постижения на съвременната цивилизация, докато вярата в комунизма ги отричаше или обезсмисляше. Всъщност, рационалността е построена изцяло върху вяра и единствено опита е мярка за истината. Затова и лъжите винаги струват скъпо, а лъжците до последно се опитват да пробутат сметката с разходите си на хората, които искат да живеят в сигурност и сговор.
цитирай
2. stanemirkata - Много елегантно
31.07.2014 11:10
казваш това, което казвам отдавна. Само дето ти ги изтриваш виртуално, пък аз искам направо да бъдат забранени. Приемам допълнението с другите помияри. Имам обаче резерви към ГЕРБ и в частност към др.Борисов. Не може никой да ме убеди, че един човек, който и да е той, ще напусне работа, защото е комунист и не иска да се деполитизира и след година-две ще стане заклет демократ. Да не говорим за непрекъснатите му изцепки.
Слагам едно искрено плюсче.
цитирай
3. dobronameren - Нашата съдба - на избирателите
31.07.2014 19:09
е да се изразяваме ВИРТУАЛНО. Степента на (не)поносимост е следваща особеност, различие, което не е кардинално важно, когато си принципно против. ОБЕКТИВНО можем да влияем само на изборите и то само, ако групата "против" е достатъчно голяма. Радвам се, stanemirka, че разсъждаваме ПРИНЦИПНО еднакво.
И аз имам резерви към Бойко Борисов. Изобщо не съм забравил откъде идва. Но посочи ми според теб друг политически водач на партия, който е по-европейски ориентиран от него. Докато той държи именно на това си качество, ни е "в кърпа вързан". Имам предвид вързан за исканията на Гражданите за Европейско Развитие на България. Няма накъде да шава, защото иначе ще остане "самотна бяла лодка, плуваща към Крим". Изборът е негов. Аз знам какво искам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1882220
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930