Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2014 21:03 - Шут по нанадолнището - SHUT DOWN
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2208 Коментари: 8 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Има неща пределно ясни. Едното от тях с най-голямо обществено значение е, че ако един народ иска да успее стабилно в своето бъдеще, той трябва да избере западната демокрация за развитието си, а не източния комунизъм.

Преди поредните днешни доказателства в подкрепа на тази аксиома, да отметнем глупавата теза, че успехът на един народ се корени в неговата независимост. Независимост, разбирана ей така: ни рак, ни риба – Оградени отвсякъде със „западни” или от „източни” народи, НИЕ ще поставим навсякъде свои забранителни граници, мерки, закони, правила, нрави, ще гоним всякакви други и ще „пребъдем”!? Или пък от едните ще вземем едно, а от другите друго – През едната цевка ще наливаме бензин, през другата - вода и моторът ни „ще дъни”!? Само луд тип „сидеров” може да твърди такива неща. Че и да си вярва! Обяснено по-просто конкретно: Нали виждате къде е днес „така независимият” Сидеров – Вчера с ГЕРБ, днеска – с БСП, утре – без пари, влияние, имота на „Врабча” и разните Деници. Профукан живот от гледна точка на обществото.

 Когато преди малко повече от година (14 юни 2014) в Парламента при силовото налагане на избора на Пеевски, лидерът на ГЕРБ каза, че това е краят на Станишевата БСП, всички му се изсмяха. Дори аз мислех, че това изказване е пресилено, че е по-скоро за повдигане ентусиазма на избирателите, „поддържане на огъня” до новата изборна офанзива... А то се оказа точно! „Феномен”-ално точно. Първо Първанов оправда своята фамилия и основа АБВ. После започнаха депутати от ПГ на Коалицията да я напускат, един даже изненадващо летално (!). Вчера застанаха един срещу друг Председателят на НС и Неговата Зам. Днес - Премиерът срещу Носителя си на мандата. Утре какво ще се случи на бузлуджанската поляна? А на конгреса на БСП? „Мали-иииии”, както казва един популярен блогър... А Боко стои!  Тиква бил, пожарникар прост, банкянска мутра? И „бай Ставри” ще дочака не Него и Цвъко, а едни свои познати от Перник и на юг оттам. SHUT DOWN, драги, както е казал един американски милиардер. Шут отзад към нанадолнището, както го превежда Вуте на Пена.

До новите избори остават три месеца, а прави впечатление липсата на активност на социологическите агенции. За европейските избори почнаха още в началото на февруари. През 10 дни по 3-4 прогнози даваха как БСП ще победи ГЕРБ, днес дори и тази батарея мълчи. Няма го червен Кольо, в института „хаджийски” не са имали дискусия вече 2 месеца, Мира Радева изказва частно мнение, без да показва графики и таблици. А ГЕРБ вместо да се е разпаднал досега, чака кротко с метлата под дървото да измете окапалите червени черници, да не ги размазват повече разхождащите се по хлад по плочника. SHUT DOWN!

И за Бареков мислех, че ще се наложи да изчакаме 4-годишен срок поне, какъвто получи „Атаката продължава”. След аферата КТБ обаче, разразила се и преминала по-бързо от пороя в „Аспарухово”, парите му секнаха. И вместо депутати от ГЕРБ да прииждат, приждат, днес чета, че Ангел Че-то го напуска. Тарикат, ама се родил късно и за щастие няма как да се промуши при Бойко Борисов. Шут надолу!

„Путиновата мечка” дето плашеше Света, че ще го изяде, ако й наложи санкции за Украйна, мина на мушмулки. И това само след като просто изръмжа срещу решението на Украина за влизане в ЕС. Без никакви възможности да й попречи в това решение. В чудесни времена живеем, българи!

Червените блогъри омекнаха, не плашат вече открито, само псуват – все по-тихо и тихо и започват да го раздават „философски” бил ли е социализмът комунизъм или обратното. По-„хитрите” закриха блоговете си, мислейки като ония пеевки от КТБ, че така ще се спасят в Агриколско. SHUT DOWN, драги, шут отзад по нанадолнището. Настъпват демократични дни за европейска България.

Няма да забравя да се подиграя на засилените нанадолу към „кошчето за боклука”, както внукът на Вуте превежда Recycle Bin. Няма да забравя. За да ги „изберем в група”, и добавим Shift към клавиша Del.




Гласувай:
5



1. getmans1 - Наистина, учудващо е търпението „МУ“! /без капка ирония/
20.07.2014 22:49
„Когато стоиш дълго под черницата с метла, все ще дочакаш да окапят дудите и да ги изметеш.“

Едно управление на ГЕРБ и без участието на И. Костов може би ще е „нужната глътка въздух“ за „Център-десните“.
/ малко по-късно и аз ще споделя какво съм забелязал в действията му /
цитирай
2. dobronameren - Дикато чакам мнения за дудите
21.07.2014 06:49
да отбележа, че за МЕН Иван Костов не е човекът, който ще ги измете. Но това е друга тема, не е злободневната за днешните събития.
цитирай
3. freeoldmen - Прав си, както винаги, бай dobronameren!
21.07.2014 13:45
Ето нещо от мен, да освежи визуално строгото ти, но справедливо слово:
http://www.harmonio.lt/wp-content/uploads/2013/12/homosovietikus.jpeg
цитирай
4. dobronameren - Freeoldmen, все да те питам
21.07.2014 15:51
Има ли връзка в твоя мозък между онова, което четеш като въпрос с това, което му отговаряш? "Преведено" като за тебе: пратил си линк към някаква Маша от Сталиново време как жъне. Каква връзка има това с темата ми в постинга?
И имаш да ми отговаряш на въпрос от предишния ми постинг: Защо като ти кажа, че си за затвора, ти ми връщаш отговор, че ТОВА Е СКУЧНО?
цитирай
5. vmir - Ха-ха-ха.
21.07.2014 16:18
Питаш и отговор не чакай. По скоро чакай да завика срещу комунизма, после и срещу Путин, защото тези вагабонти освен злобни и лъжливи, са и перфектните преструвачи. Ще заплюят всичко, в което довчера са се клели, за да запазят максимално способността си за вероломни групови удари където и когато им подсвирнат. Само трай и гледай какви изненадващи циркови спектакли са ни подтогвили около изборите. Тогава е тяхната жътва и техния ден, дето им храни годината.
цитирай
6. freeoldmen - В чудесни времена живеем, българи!
21.07.2014 18:32
Това е връзката.
Има и друга, същите люде, дето тогава ни говореха в какви светли времена живеем, сега пак ни убеждават в същото.

Скучно е върл демократин, почти репресиран в страшното комунистическо време, сега пак да заплашва с прокурори човек, осмелил се да изкаже своето свободно мнение...
И за да допълня фактологията, ще добавя: този, който държи парите си в български лева, е кръгъл тъпак.
Хайде, викай прокурорите...
цитирай
7. freeoldmen - E,бай dobronameren
21.07.2014 23:32
благословен беше денят, когато реших да ти се доверя и да слушам само теб за важните неща- за кой да гласувам, кой да ми е любимият политик и т.н.!
Ето и днес, о миг поспри!, трудно ми е да сдържам трепетното вълнение, което ме е обзело!, самият най-популярен и любим блогър коментира при теб!!!
Аз също! Никога, никога не съм очаквал подобна чест! Моето скромно никнеймче редом до могъщият ник на този чутовен мъж!
Отивам да се похваля в кръчмата!
цитирай
8. dobronameren - Аз ну пиша на ФОМ-а, че
22.07.2014 18:59
за последните два месеца моето Време тегли страхотен шут на Орешарците и Путинците, той ми вика: Не е вярно, бе! Виж каква щастлива е била Маша и колко велик е СССР от нейното време. "Връзки" мозъчни безмозъчни. Сега и да напиша, че независимо от усмихната Маша тогава, днес за последните два месеца рублата се обезцени с 40% спрямо еврото, има ли смисъл?
Да, разбира се, но само ако не споря с FOM-овците персонално, а ги предизвиквам групово "да се изказват". И колкото повече и по-често ми се обажда "бай добронамерен", толкова по-добре. По глупостите им ги сортирайте, Така най-успешно се срутват сами себе си. Нека ги четат - ние, следващите, децата и внуците им. Нека се научи и помни колко големи разбирачи и помагачи са били за европейската наша България.
Именно в този смисъл нямам никакво намерение "да им викам прокурори". Това е работа за Съда, а аз не съм част от него. Аз се забавлявам да провокирам само тъпотията им, злобата и престъпната им същност, като целта ми са очите и душите на моите съграждани, а не вниманието на уважаемия съд.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872332
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031