Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2014 19:12 - Гъзообразни миризми откъм съветските блогъри
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3390 Коментари: 12 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Какво нещо са едни избори! Дори и да управляват години пряко всички крещящи обстоятелства да си ходят, диктаторите се сриват за дни, ако резултатите на едни демократични избори покажат друга воля на управлявания народ. Последният пример е правителството на оня муньо Орешарски – експерт до експерта, мила моя майно льо. Да не ги изреждам, че трябва да започна с крепителите му. БСП на Станишев – комунист до комуниста, ДПС на Местан - кадесар до кадесаря, Атака на Сидеров - фашист до фашиста. Томове не, тонове! книги са написани, пишат се и ще се пишат, пълни с доказателства.

Но днес, а и принципно, пишейки в блога през последните 15-тина месеца, моята цел не е да изтипосвам подробно магариите на политиците – на онези, които седят на капрата на властта и размахват камшик. Техните присъди са колективно дело на народната памет. Там „работим” всички. Моята цел в блога е по-скромна, по-„ниска” така да се каже. Фиксирам дейностите на слугите комунистически, които чистят, пазят, грижат се за кочияшите и техните коне - ако продължа да използвам „файтонджийската образност” - да са във форма и кондиция за утрешната кошия. Те, слугите, са много по-отвратителни от господарите си. Господарите им „работят” за себе си, а слугите им надзирават себеподобните си за парчето хляб и късчето по-топла постеля. Онези, първите, имат някаква кауза все пак. Докато вторите, не стига, че са и много повече, но са отвратителници, жестоки, непоправими, вредни хора. Трябва да правим съществуването им невъзможно, трябва да оставяме на техните деца срама от деянията им, за да не страдат всички наши бъдещи наследници!

Докато подготвях бъдещия все още постинг за развитието на борбата на Съветска Русия с Демократична Украйна (където искам да покажа безплодността на фантазиите на червено-кафявите блогъри за това как руската мечка Путин щял да размаже с един удар на лапата си западните джуджета, дръзнали да му се противопоставят) и дойде проблемът „банкова криза”. Онзи постинг щеше да се нарича „Рипат ли, рипат съветските блогъри”. Пишейки го, оня ден влизам в Мрежата, за да извадя точните цитати от последните постинги на моите „любимци” и о, изненада-а-а. Тъкмо тази „изненада” е предмета на изследване в този постинг. От него смърди на говна, „материалът” е такъв. Простете, но ако думата не ви харесва, замествайте я с някоя друга по-благозвучна – например гьотверен.

Следва въведение в темата „криза на банковата система”.

Банката на Пеевски-Василев, която спонсорира Бареков и един кюп вестници и медии, фалира. За един ден! (В скоби: Чухте ли новината, че TV7 ще фалира от 7 юли? Аз да добавя: една много червена другарка, Ива Николова се казва, беше основна водеща в закритата пловдивска телевизия NBT на Георги Гергов, после – до този понеделник, заместничка на Самия Бареков в „Гореща точка” по TV7, сакъ сподвижничка на Chara, не можах да се сдържа, се спаси предварително. Преди Диляна Гайтанджиева – съжалявам я, преди Виктор Саръиванов, Кошлуков, Дилов и С-ие – кефя се.)

В интерес на истината имаше някакви подсказващи факти предишната седмица, че тази българо-руска банка ще вземе мерки да спасява парите си, особено след невъзможността да ги вкара в „Южен поток” и очертаващите се скорошни парламентарни избори, които – о, ужас – ще докарат пак Борисов на власт. Паралелно с тази информация се спомена за предстоящ фалит на българската банка ПИБ. Защо тя? Моето предположение – защото в нея има най-много дребни български вложители, които като загубят парите си, ще подтиснат всякаква мисъл за голямата далавера „КТБ”. Но, както казах по-горе, България е член на ЕС, а това не е курникът Евразийски Съюз, където пее Путин.

Сутринта в понеделника на миналата седмица се извиха опашки от изнервени депозитари пред гишетата на КТБ и в 11:30 по обед излезе шефът Искров на централната банка, за да съобщи, че такова понятие „търговска КТБ” вече няма. До 21 юли, засега, чакаме. В петъка се строиха опашките пред ПИБ. В неделята се събра консултативният съвет при президента, в следващия понеделник Европейската комисия разреши на България да използва 3,5 милиарда лева държавна помощ, за да гарантира ликвидността на ПИБ. Опашките пред банковите гишета изчезнаха. Прокуратурата и ДАНС си посипаха принудително главите с пепел и намериха седем, цели седем!, дребни риби за виновни. Очакват ги поне по 2 години затвор и по една прилична тото печалба глоба. Да чукам на дърво да не чуе Цацаров, че току виж се намесил да им спаси наказанието.

(Пак в скоби. Историята на „виновните”, открити от ДАНС, е много интересна. Помните ли оня контрапротестиращ от Русе Бисер Миланов-Петното? Когото не арестуваха, като организираше блокада на къщата на Бойко Борисов в Банкя, а зрелищно пред самото НС три дни след като се опита да загаси цигарата си в лицето на една журналистка – не е от TV7. Докато течеше разследването срещу Петното, първият му помощник, казва се Цветан Бонев, заяви, че самият Бойко Борисов дал лично 15 хиляди лева на организацията им. После Петното каза, че това не е вярно и историята заглъхна. До оня ден, когато поредното разглеждане на делото срещу Петното беше отложено чак за 28 януари 2015г.

Сега обещаното интересно – защо беше отложено делото срещу Бисер Миланов-Петното. Преписвам дословно от един много „червен” вестник „19 минути” – 1.07.2014:

„Главна причина за отлагане на делото стана Цветан Бонев. Пред магистратите той заяви, че не е получил лично обвинителния акт. На аргумента с връчването на иска, магистратите обясниха, че той е бил даден на бащата на Бонев. От своя страна подсъдимият хвърли нова светлина на роднинските си връзки. Той разясни, че всъщност биологичният му баща е задържания от ДАНС за внасяне на смут в банковата система Венцислав Ангелов-Чикагото. Поради лични причини обаче Чикагото и Бонев не поддържали отношения.”

Виждате ли, драги българи, колко е къса резервната скамейка на слугите за мръсни поръчки на ония, дето и Кудкудящата Кокошка от Кюстендил Мая Манолова е вътре!)

И тук се връщам отново на BLOG.BG и на моята изненада, причина за този постинг. Съвсем резонно блогърът Vmir попита в един свой постинг (от 30 юни „А ПРЕСТЪПНИЦИТЕ В БЛОГА КОГА ЩЕ БЪДАТ АРЕСТУВАНИ???”). Същността му е, че в свои постинги – цитирани съвсем коректно и пълно, блогърите Andrei и Theeconomist открито призовават гражданите на Републиката да теглят своите спестявания от КТБ и ПИБ, докато е време. (Отново е скоби: Не само споменатите двама от Vmir имат подстрекателски към  банкова криза постове. Почти всички мои „любимци” от групата „червено-кафяви” имат подобни писания. Но блогърът Vmir и неговите приятели от фараонска група имат дългодишна закачка с Икото, Андрей и Куш. Едни други се топят. Но това е друга тема…) Наистина, защо едни българи ще бъдат виновни, а други – не, след като по същество деянията им са едни и същи?! Подгонените от Прокуратурата и ДАНС са пращали SMS-и на колко българи?! А в мрежата, към днешна дата  Andrei има 484797 прочитания, а Theeconomist цели 918030!

Е, как мислите, постъпиха „честните, правите, знаещите, принципните и т.н.” блогъри? Като същински комунисти. Такива, каквито са в същност. Скриха се в шумата. Изтрили са блоговете си. Целите, барабар с коментарите си!

Ето copy/paste на днешното положение – на 3 юли 2014 година.

- В профила му пише: Не съм интелегентен, просто съм паметлив и начетен

  Автор: theeconomist Категория: Политика / Прочетен: 918030 Постинги: 521 Коментари: 13035.

Но иначе архивът му е изчистен. Там има само един постинг от юли 2014.

Понеже уважаващият се служител в комунистическите служби отпреди Десети, в този постинг лъже, ще си позволя да го „копна” целия. Така и ще го запазя за поколенията, ако той реши да го дезактивира. Лъжите му са подчертал с червено.

2-07  06:19 - ЧРД на Икономиста...и му писна!

Автор: theeconomist Категория: Политика

Как бързо и неусетно минават годините. И така, с широки крачки, върви напред Икономиста от успех, към успех....

Вече две години съм в блог.бг! Тук срещнах много невероятни хора, с чувство за хумор, с познания в различни сфери от науката, културата и социалните контакти. Благодаря им от все сърце, за полезните неща , които научих от тях, за смеха, за човешкото общуване и подкрепа. Много от тях, просто се махнаха от тук, други са в състояние на анабиозен, блогов сън.

Разбира се имаше и много кал, която шляпаше под подметките ми, но като не и обръщаш внимание, тя хваща коричка и пада, като изсъхнало кравешко лайно. От начало се кефех да я газя, после взех да я прескачам, за да не се цапам. Винаги съм казвал, че правя нещо, докато ми е интересно или се забавлявам. Е, тук вече за мен няма предизвикателства. Изпитвайки досада и скука , изпитвам и умора. Което значи, че просто спирам да ви радвам, с чести постинги на различни теми.

Но, както казваше Володя Висоцки:

"....Я смеюсь, умираю от смеха, / как поверили этому бреду?

Не волнуйтесь, я не уехал, / и не надейтесь - не уеду!....."

Всъщност Иконома бяга от правосъдието, триейки доказателства. Глупак. Достоен възпитаник ДобриДжуровец, както имах удоволствието да му го кажа в един свой коментар! Който той не пусна! Щото е смел, ама изотзад только.

Разбира се, че мога да докажа всяка своя квалификация тук. Имам копия на всички писаници Панчови. И съм сигурен! – не само аз.

Да завърша с този. Тъй като той лично си оскуба „разсада”, изтривайки постингите си, това означава, че блондинката с чука печели доматеното състезание (ох, не съм проверявал дали тя не е направила същия номер с изкореняването на доматите). И поднасям своите съболезнования на Хопчо, Блеки, Блонди, Фрий и другите – няма да има вече „кому да драпат вуната”. Ама Борисов е виновен! Не Цацаров! 

- Споменах Фрий. И той шумкар.   

  Блогът на freeoldmen: Трябва да правим добро от злото, просто защото то няма от какво друго да се прави!

  Автор:freeoldmen Категория: Политика / Прочетен:226234 Постинги:174 Коментари:2830  

А в архива му оставени само 2013г. и първите два месеца януари и февруари на 2014-та. Значи „банковата криза” липсва! Както и един постинг, посветен лично на мене - за който такъв „дебел” може да го отнесе... Ама, нейсе. Иначе архива ми е пълен и с неговите глупости.

- Следва Kostadin. За мен лично, че този елементарник е взел същите предпазни срещу прокурор мерки, е пълна изненада. Кой му го е подшушнал? И „Костадин” Костадин ли е или някой по-умен в сянка?

Блогът на Костадин! Чуквам отгоре с мишката и получавам следното”

Автор: marlyn Категория: Други / Прочетен: 9726 Постинги: 3 Коментари: 5

Споко! И двата блога са изчистени. „Костадин” е оставил само м.май на 2011 година, а в архива на „Марлин-а” няма нищо.

- Andrei: Той винаги е бил по-особен. Имам предвид по-честен, „по-вярващ” и себе си. Затова вероятно блогът му не е изчистен – прочетен 484797, постинги 525. Стои и въпросният постинг, заради който един по-акулест прокурор може да го вкара в затвора.

Не са изтрили архивите си другите „съветски блогъри”. Сигурно нямат писания, форсиращи банкова криза. Мислят си, че са в безопасност. Само че НЕ Е ТАКА.  

Сега аз ще цитирам поредица направо фашистки изказвания, подбуждащи пряко към убийства на другояче мислещите хора. Написалите ги носят ПРЯКА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ в една демократична страна!

Нарочно няма да посочвам от кого и от кой негов постинг е съответният цитат. Не искам да ги улеснявам в триенето. Те ще се познаят сами. Както и останалите посетители в блога!

- „Още много украинци ще измрат благодарение на своите "държавници" и тъпи "фуражки". А Русия за сваленото знаме и поруганото посолство ще си върне, бъдете сигурни! Само диваци атакуват чужди дипломатически мисии, даже в Африка никой не смее да атакува посолство, независимо чие е.

РОССИЯ няма да забрави тази обида. Тя не прощава на враговете си.
Ще минат години но в края на краищата всички тези гнусни човешки утрепки ще бъдат убити. Живот и здраве и аз ще участвам в наказателната акция. За пореден път. Никога не съм изживявал по-голямо удоволствие от това да убивам западняшки и уроди и подлогите им. С особена жестокост.”

- „МаМицата му. ТОЗИ, ЧЕ НИ ПАПРАВИ ЗА СМЯХ И НА ЗАЙЦИТЕ В ГОРАТА.НЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА ГО ЧУКНЕ И ПРАТИ ВЪВ ВЕЧНИТЕ ЛОВНИ ПОЛЕТА. Няма и грам национално чувство и гордост. По- рано търча при турците и евреите да му дадат малко акъл. А сега отърча отвъд океано, съветниците на НЕГРОТО да го инструктират и начукат акълец в зелената тиква. Ако не се намери свестен и патриот, който да му свети маслото докато е у време, дълго време Българите че патат от неговите слугински политики.
Таков простак и говедо кандидат за министър председател, май българската история не познава. БАРДОКВАТА ОТ СТАРОТО ВРЕМЕ, Е АНГЕЛ В СРАВНЕНИЕ ТИКВАТА БОКО.”

- „С други думи, дами и господа, днешните български “политици” и “интелектуалци” по нищо не се различават от своите партизански предшественици след 9 септември 1944 год. – разликата е само в избора на Империята, дали е Съветската, дали е Американската?!? Това, което искам да кажа, уважаеми български дами и господа, е, че няма на кого да се надявате! Че ако най-после в собствената си история не осъзнаете факта, че само вие и вие можете да промените робската си съдба, ще продължавате по същия начин! Ще продължавате да се противопоставяте един на друг по някакви измислени “партийни” предпочитания, а това само и единствено ще възпроизвежда собствената ви историческа роля да си мислите, че сте модерни само като се подчинявате на решенията на мислената за всесилна Империя, независимо от историческото време!

Така стоят нещата, драги мои народе! Народе?”

- „Да ви пикая на гадната демокрация!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Какво още трябва да се случи за да я пометем накрая... Мръсна гадост!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

- „Нема да ги мислиме украинците, тия фашаги че пуснат крематориумите и газ нема да им требва - вече почнаха тренировки у разни обществени сгради.”

- „Не съм сигурен как точно Путин обедини Западно католишка Украйна ъ Югоизточна. Мога да ти гарантирам обаче, че въпреки силовата операция на бездарниците, които с регулярна армия и американски съветници и пари, все още тъпчат върху остатъците от самолетите си, там тази кръв никога няма да се забрави. Диверсификация им е майката! :-))))”

- „Спор няма, че е чиста политика. Украйна "поставила собствения си национален интерес." Ама къде е българският?! Да "хване хуя на Путин" според теб, или да диша доволноучестено от намколко годишната ЕС и уса пенетрация?! Според мен, по добре е за България, еякулация на "хванатия хуй" на Путин, отколкото на "сащински вкарания". За ебано дупе цяр няма...”

- „25 години се трупаха заеми и дългове, громеше се даже и печалившото производство, разпродава се и ограбва държавата, като всеки лев се изяждаше на секундата ! Когато си продал себе си, народа си, трябва да спазваш условията на продажните договорености с ЕС, НАТО, САЩ и  безропотно да изпълняваш поетите задължения. Нищо чудно в резултат на евроатлантическа директива, цялото НС да бъде изкарано под строй на гейпарад и принудено да скандира „Долу Русия !” „Не на руския газ !”. Левите станаха десни, русофилите – сащофили, уж богати българи – обедняха, бедните – измряха....!?  Днес вече е късно, възможните варианти са: Доброволен 51 щат на САЩ !(те няма да ни искат, защото сме бедни) !? Сливане със съседна държава !(Турция си ни иска отдавна) Държавен, управленски евроборд !? (едва ли ще се намерят читави еврокандидати да се занимават с нас ) Това е, други изходи няма, избирайте !”

- „Не се газирай толкоз, всичко е в реда на нещата. На някои елементи им е необходима територията, но без населението. И не само нашата, а и друга такава. Защо?

Защото ........А бе защото, изключително близко е времето когато ще се разбере, че парите, интернет и високите технологии, противно на всякаква съвременна логика, не стават за ядене. За целтта, от когато свяс светува, се използва това което е посято и пожънато. В буквалният и преносен смисъл!

- „С монтирането на русофобски режим в Киев се създават предпоставките за управляем дълготраещ конфликт между двата най-близки народа - руснаци и украинци. Да го кажа ясно: от Украйна правят една голяма Македония на антируска основа. Монтирането на прозападен режим в Киев означаваше (неслучайно използвам минало време) изхвърлянето на Русия от Черноморския басейн и поставяне под директна геостратегическа заплаха руското присъствие в Кавказ, Поволжието и Южен Урал. Подобен процес слага кръст на всички интерграционни процеси във ВПК между Русия и Украйна, което силно ще забави руските програми за превъоръжаване. Това е каскада от задачи, които биват преследвани с невинната на пръв поглед Майдан-революция. Самата технология на провежданата революция е организирана от западните служби, логистиката и финансирането са осигурени от украинския олигархат, а ударното звено на геополитическия преврат бе възложено на въоръжените отряди на западноукраинските националисти.”

- „Утепал съм 10-15 човека, много важно. Такива беха времената, всички го правеха. Сега ми липсват тези емоции...”

- „ Глупави сте соросоиди! Тъпи сте! Русия няма да позволи на некви дойчета да се доближат до нейните граници. За хамериканците да не говоря. Па си имате отгледана армия дет за хуй не става и при това член на некво НАТО. Аз с 300 запасняци на моя възраст ще ви разкажа играта бе глупаци. Ама още не му е дошло времето.”

 

Това е. Засега. Връщам се на недописания все още постинг „Рипат ли, рипат съветските блогъри”. Ще се повтарям, ама те и комунистите се повтарят.




Гласувай:
6



1. freeoldmen - Скучно.
04.07.2014 20:01
.
цитирай
2. getmans1 - Виж им само приятелството,
04.07.2014 20:01
дори не предупреди приятелчетата си, а Куш да се вихри като изоглавен виждайки се „водач“! /имам при него един коментар на който държа, трябва да си го прибера/
Колкото до моя „приятел“ Костадин той отдавна се изнесе.
цитирай
3. dobronameren - Кое му е скучното, бе Freeoldmen,
04.07.2014 21:35
Че си за прокуратурата ли?
цитирай
4. ponedelnik - Днес
05.07.2014 14:29
Ако някоя не е чул, ето обяснението. Това каза Орешарски сутринта – проблемът при КТБ е корпоративен сбсъсък, а при ПИБ уплашени вложители от много шумно и глупаво говорене.
цитирай
5. dobronameren - Другия понеделник
05.07.2014 14:37
Кое, което е казал Орешарски, се е оказало истина?
цитирай
6. merlin68 - Аз ми е интересно можеш ли да дефи...
06.07.2014 16:55
Аз ми е интересно можеш ли да дефинираш комунизма и комунистите с които се бориш?
Обвинявайки някого, че бил слуга на някой друг или нещо друго, ти чрез антитезата си не се ли поставяш в ролята на слуга на обратното?
И разбира се не успях да прочета постинга ти, много е разхвърлян. Прегледах от тук от там и най-ми хареса цитата от постинг на икономиста - има стил човека, при теб такъв не се наблюдава.
цитирай
7. dobronameren - merlin68, колко пъти да (ти) обяснявам
06.07.2014 18:27
По първото изречение: комунизмът е геноцидна философия, а комунистите са тези, които реализират този геноцид?!
По второто изречение: Нагло е да твърдиш, че съдията и престъпникът са един дол дренки, тъй като единият е слуга на доброто, а другият - слуга на злото. Но какво да очакваме от един комунист като тебе?
По третото изречение: Личи си, че нямаш време да четеш. Ако моят постинг ти се е видял разхвърлян, аз не мога да помогна. А как реши, че Икото има стил? От този постинг ли? А защо забравяш другите му 520 постинга? Чети бе, самовлюбени, чети. Или ще кажеш, че няма смисъл да четеш неговите постинги, защото си ги писал?! Никак не бих се учудил.
цитирай
8. merlin68 - Аз понеже съм човек на възраст и в ...
06.07.2014 19:59
Аз понеже съм човек на възраст и в училище съм учил основи на комунизма, трябва да ти кажа, че никакво основание няма тази идеология да се нарече геноцидна "философия". Основната постановка там е за равноправие между всички хора - от всекиму според способностите, всекиму според потребностите. За изграждането на подобно общество, задължително условие е наличието на прогрес в човешкото съзнание и достигането му до определено ниво. Човешката история обаче показва, че освен технически прогрес, друг прогрес в човечеството не се наблюдава. Това обяснява и невъзможността да се построи комунистическо общество. В този смисъл комунизмът може да бъде обявен за утопична, но не и геноцидна идеология. Що се отнася до хората извършващи престъпления от името на комунизма, то те би било редно да бъдат осъдени. Престъпни действия от името на идеологии, религии и съответните им институции са се извършвали и продължават да се извършват, по всичко личи, че и в бъдеще ще се извършват. Това което правиш ти е все едно да обвиниш Христос за това, че инквизицията е изгаряла на клади "вещиците". Да обвиниш в престъпление идеологията, вместо конкретните извършители е дело угодно най-вече за самите извършители. По този начин, ти не се превръщаш в съдя на престъпниците, а в техен адвокат.
Като гледам колко бързо ме определи и осъди, то си мисля, че ти по-скоро лесно можеш да се превърнеш в оръдие на геноцид.
Когато двама опоненти защитават две различни позиции, обвиненията от едната страна в слугинаж, с пълна сила могат да се отнасят и до другата - това е проста логика. Съвсем друго е ако можеш конкретното обвинение да подкрепиш с доказателства, но от малкото което прочетох, ти говориш голословно и по принцип.

Времето разбира се винаги е ограничено, затова и аз както и всеки друг не чете всичко което е налице в нета.
От икономиста съм чел още 2-3 постинга освен това което ти си копирал и стилът му ми допадна, разбира се не съм чел останалите му 520:))
цитирай
9. dobronameren - Merlin-е 68, пак обяснявам.
06.07.2014 21:43
Комунизмът е геноцидна теория. защото твърди, че ТАМ ще живеят САМО хора, които приемат "от всекиму според способностите, всекиму според потребностите" (твой цитат). А другите? Които не приемат това? Какво ще ги правим? Ще ги ... "превъзпитаме"!
Може би това е приемливо. Тя и теорията за естествения подбор е в този смисъл геноцидна. Но при теорията за естествения подбор кои да останат живи решава Природата. А при комунизма Ленин, Сталин, Хитлер, Г.Димитров, С.Станишев, М.Манолова, М Миков... Всичките от компартията. Именно това "обяснява и невъзможността да се построи комунистическо общество" (твой цитат). Много ми е интересно как ще възразиш на това мое уточнение.
А че съм те "определил и осъдил, толкова бързо и лесно", в това няма нищо феноменално. Ти си нагъл като оня есесовец в един съветски филм за ВСВ, който по обед предлагаше на една еврейка да преспи с него или да умре, а вечерта се хвалеше на приятелите, че тя САМА избрала смъртта. И Ико-то е такъв като тебе. Затова и се харесвате.
Още нещо. Възразявам със същите аргументи, както и на теб, и на един друг блогър "безпартиен" - mt46. Чета, че си се разписал в неговия последен постинг от 5-06-2014, посветен на биографиите на "Герберасти" (негов цитат), така:
"Това са комунисти отхвърлили комунизма, защото той им осигуряваше привилегии, които те не счетоха за достатъчни. Днес когато тези хора крещят - долу комунизма, те са прави, да те са и борци против комунизма защото го пребориха. Не са прави обаче дебилите със скъсани гащи дето им пригласят, защото на времето комунистите (бащите на тия анти комунисти), направиха всичко по силите си да няма в България гладни и със скъсани гащи дебили. Но дебила си е дебил, толкова може, толкова преценява, а иначе е гласовит и може да крещи лозунги, може и да подскача:) - те ти демокрация."
Мерлине, Мерлине...
цитирай
10. merlin68 - Служиш си с понятия като "ф...
06.07.2014 22:20
Служиш си с понятия като "философия", без ни най-малко да разбираш смисъла който съдържат, да не говорим за самоопределянето ти като "съдия". Иначе втория ти опит е по-успешен, комунизма може да се определи като отхвърлена теория. Ако може да се говори за "геноцид", то той е свързан с опита за революционно налагане на тази теория. Трябва да се вземе предвид обаче, че по подобен "геноциден" начин се е наложил и капитализмът. Не знам дали ти е известно но, Френската буржоазна революция и последвалите я кръвопролития са отнели живота на 15% от населението на Франция, гражданската война и налагането на социализма в Русия отнема живота на 2% от населението на Руската империя, станала СССР. Днес чудесно виждаме, че демокрацията се налага по не по-малко "геноциден" начин в нежелаещите да я приемат страни. В този смисъл социализма (защото комунизъм никога не е осъществен) с нищо не е по-различен от капитализма или демокрацията. Въобще понятието геноцид има съвсем друг смисъл. И виждам, че си споменал Хитлер, е него можеш спокойно да свържеш с геноцида. Можеш да свържеш с геноцид и "цивилизоването" на двете америки, до голяма степен и колониализма. Също кръстоносните походи, или джихада. Що се отнася до това какво са правили през социализма тези които не са съгласни с установения ред - същото което винаги при всички обществени строеве са правили с незачитащите съответните закони. И тук както вече казах, ако е имало (а то е имало винаги и навсякъде) такива които са превишавали правата си и от името на който и да било обществен ред, неспазвайки собственото му законодателство са вършили престъпления, е това са престъпници. И колко такива престъпници "комунисти" осъдихме? Май николко, е как тогава можем да осъдим системата? Защо така се получи?
Аз имам отговор на този въпрос - получи се така, защото точно престъпниците превишили правата си през комунизма, го свалиха и осъдиха като система, но естествено не и себе си. Но тези хора не могат да бъдат наричани комунисти, те не са.
цитирай
11. merlin68 - Интересни примери си дал за кому...
06.07.2014 22:28
Интересни примери си дал за комунисти - Ленин, добре, ами Хитлер защо, а Станишев и Мая Манолова? Че те тия последните са социалисти, ами ти ако ще караш по това кои са бивши, трябвало да включиш и Костов, че и много други. Въобще ти си от една такава категория хора, нямащи понятие от нищо, но с претенцията, че единствени знаят истината, което пък им дава право да определят кой какъв е.
Въобще не ми се коментират болните ти фантазии и примерите с които си служиш сравнявайки ме с оня нацист, от оня филм, нямам нужната медицинска квалификация за да ги коментирам.
И не знам какъв ти е проблема с моя коментар за постинга на mt46, може би не си го разбрал? Или пък смяташ, че това което там казвам не е вярно?
цитирай
12. dobronameren - Мерлине,
20.07.2014 07:29
Отговарям ти просто от учтивост. Да добавя, че двете седмици закъснение от моя страна се дължат на това, че бях затворен в "градината на плачещите дървета", където интернет нямаше. Но този мой проблем свърши, тук съм си отново.
Твоят проблем обаче няма излекуване. Кой Ленин, кой Сталин, кой Хитлер; кой Станишев, коя Манолова... изяснявай си ги с тях. И по-далеч от моята България, ако обичаш!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873550
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031