Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2014 07:00 - Разглеждайки нещата
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1570 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

които ме чакат да бъдат подредени, попаднах на следния култов виц: Малкото цигане се върти около баща си калайджията, който изчуква една стара тенджера на двора. И непрекъснато му досажда с въпроси:

- Тате, тате, защо духа вятъра?

- Ами, ей тъй на, духа си – отговаря бащата.

- Тате, тате, защо грее слънцето?

- Ами, ей тъй на, грее си – отговаря бащата.

Майката циганка се намесва в разговора и се кара на сина си:

- А бегай оттука! Не пречи на баща си да работи.

- Що, ма! Кво ти пречи детето? – възпротивява се циганинът – Нека пита, нека знае!

Написано е в средата на м.февруари 2013г. Бойко Борисов токущо е предложил промени в правителството (оставка на финансовия министър Симеон Дянков). Нататък продължава така, в скоби са днешните ми допълнения:

За този култов виц се сетих днес, гледайки сутрешното предаване на НОВА телевизия, където водещата питаше социолога Живко Георгиев (Един на средна възраст, черничък, малко къдрав. Ще се сетите. Напоследък не се вижда. Мира Радева също. Изместени са от всепознаващия „мамин Кольо“) - „Кога ще има избори според вас?”, а той отговаряше със сериозен вид: „Избори ще има, когато трябва да има.”

После се сетих, че отдавна имам купчина резонни въпроси към управляващите днес от БСП, ДПС и АТАКА. Що пък да не попитам, нали? (Ами пак питам, днес е вече юни 2014-та. Още 16 месеца са „отишли на кино“.)

Преди всичко обаче ще конкретизирам болезнено ясно нещо от което съм провокиран днес от БНР, още не съм включил TV. Разправят разни несменяеми водещи на сутрешното предаване, че за невървежа на демокрацията в България – „вече 24 години“! – са „виновни всички управляващи“. ВСИЧКИ! – ама започват с предишните ГЕРБ, след това набутват демократичните сили, връщат се на сегашните управляващи от БСП и дотук! А ДПС бе, драги? А АТАКА? – Те са управляващи в момента! А къде са Кунева, Царя, Костов, Бареков, Бинев, Каракачанов, Симеонов и т.н.? Да не говорим, че последните повече от 12 години от всичките тези 24, самите водещи в Радиото са несменяеми! Духат демократични ветрове, грее ясно социалистическо слънце, вали пречистващ европейски дъжд, няма значение! Тандемът Великова-Червенкова стои и коментира. За тях няма ли избори някакви?

За да се избистрят нещата, някои трябва да ги вземат мътните!

Сега трябва да поясня точно „кои НЯКОИ“ да ги вземат мътните. Най-общо трябва да си ходят от демократичното общество тоталитарните партии – за които изборите са формалност и колкото те са по-рядко, е по-добре. А най-добре е хич да ги няма. По-точно тези партии могат да се групират в 2 основни групи: еднолични партии и колективни партии. Едноличните партии имат само ЕДИН ЛИДЕР, който управлява от свое име – Царят и синовете му (Симеон) или Богът на етноса (Доган). Колективните партии са комунистическите. Там управлява Политбюро от името само на ЕДНА ПАРТИЯ. Която има национални, „арийски“ амбиции – АТАКА е най примера, или интернационални амбиции в рамките на един комунистически лагер – БКП или както днес се нарича БСП – Най-голямата, Обединителката, Майката, Спасителката и т.н. претенциозни определения. 

  На другия полюс останаха само разпилените демократични партии, всяка за себе си със собствена цел. Която обаче без колебание „се мъчи да се продаде“ на народа си на следващия аукцион. Тъкмо поради това такава партия не бяга, а  се стреми към нови избори. Засега в българското политическо пространство такава партия е само ГЕРБ и остатъците на неумиращото СДС. И тъкмо заради това тоталитарните български партии ги ненавиждат. Техният рефрен – дори по-важен от собствените й предложения за управление – е „Няма ГЕРБ! Има само Бойко Борисов!“ А бе, аланкоолувци.

- Дядовците и бабите, които в последната година на ВСВ не отидоха сами на фронта срещу германците, а пратиха там своите политически противници, оцелели от „Народния съд”, да станат жертвите, които комунистическа България даде срещу Хитлер. „Непослушните”, които имаха късмет и се върнаха живи от фронта, изпратилите ги там, в последствие станали АБПФК, пратиха в концентрационните си лагери и така ги доизтребваха. Чак до Априлския пленум.

- Синовете и дъщерите им, готованци, израснали в експроприираните къщи на „народните врагове”, които спретнаха на останалите поданици театъра „10 ноември”, за да преобразуват политическата власт на „тати и мама” в своя икономическа. И продължават нагло да се подиграват, че приемали вината само с мезе. Даже напоследък един „икономист” поиска „вината да са изстудени”. Как да не ти се прииска, този да изстине? И колкото по-бързо, толкова по-добре!

- Внуците и внучките им, поемащи бащиния „бизнес”. Основан с крадени пари и задвижван с крадени пари! Затова ГЕРБ им пречи – за първи път посегна ефективно на престъпните им схеми. И започна да „отстрелва” успешно крадците и убийците им.

Тогава тези „спинозно” обвързани комунисти, по кръвен или роднински път, викнаха в един глас – „искаме си старото, нашето управление. Вие, другите, ще мълчите, че иначе ви чака  смърт. За по-сговорчивите само затвор.” Това си е чиста диктатура. И понеже диктаторите са ограничен брой хора – не върви всички да са диктатори, че тогава ще стане чиста демокрация – те трябва да намерят свои групи поддръжници сред останалите поданици. Това са първо помощниците им в кражбите и убийствата, после най-ниските граждански слоеве с преобладаващи първични инстинкти, без образование и идеали, и разбира се, тарикатите и хитреците, неискрените хора.

След  два дни – на 20 февруари, вместо да свиква пореден пленум на ГЕРБ и да предлага неотложни мерки за стабилизиране на страната, „Тиквата“ Борисов подаде оставка.

Ето думите му, казани от най-високото място в България парламентарната трибуна: „Ние имаме достойнство, чест. Властта ни я е дал народа, днес му я връщаме. ГЕРБ дойде на власт по демократичен път. Вчера направихме максимума, за да удовлетворя исканията на протестиращите. От днес на практика няма какво повече да направим. Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент, ограден с ограда. Нито ни е цел властта. Дойдох да ви кажа лично. Държавата има нужда от нов кредит на доверие. Оттук нататък българите да си избират. След като искат такова управление на държавата, да го имат. Аз няма да участвам в управление, в което полицията ще се бие с хората и няма да има политически дебати, а ще се плашим с протести. Добре, щом народът иска по този начин улицата да управлява държавата, да го направи. Колеги, няма да правим структурни промени днес. На обед, г-жа Цачева, ще депозирам оставката на кабинета. Желая ви лек ден."

Да чуем сега социалистическите реакции на оставката на Бойко Борисов.

“Ние сме на страната на хората“, заяви Станишев и категорично отхвърли обвиненията, че левицата се опитва да яхне протестите. По думите на Станишев ситуацията била точно обратната и ГЕРБ се опитвали да го направят. Като пример той даде присъствието на две жени на пресконференцията на Борисов от предишния ден, представили се за представители на протестиращите. Такава според Станишев реакция на кабинета за протестите била абсолютно неадекватна. А онзи Ангел Найденов, зам.-председател на парламентарната група, продължава: “Поредна пиар акция. Хвърчат глави. Дянков си отива, ликувай народе! Това беше сценка с много лош сценарий, лоша пиеска, наречена “Оцеляване на правителството на всяка цена““, По думите на Найденов това, което наблюдаваме в момента е политика на паниката. Отдавна въпросът не опира до сметките за ток и ЕРП-тата, заяви той.

Реакцията на «турците» от Догановото ДПС ще прескоча. Те са катили.  Слизайки от трибуната, Борисов им хвърли в очите онази истина, дето цял народ я знае. «Доган ме поръча на мафията да ме убият!.» Вярно! Борисов е трън в очите на Догано-Местанците, не – парчето желязо, забито в ковчега им да не вампирясват. Тези неща – заклинанието с парчето желязо -  трябва да се случат.

Сините?! – Нямаше ги никакви. От тях двама-трима само бяха в залата. Мислили са си вероятно, че срядата ще е спокоен ден. АТАКА-та на нашия Сидеров (роден впрочем на всичкото отгоре с Хитлер на един ден) бе съвсем зле. Нямаше никой в залата. Те бойкотираха народното събрание в този ден.

Навън (имам предвид политически партии, които не са парламентарно представени) цареше радостен хаос.

Меглена Кунева на българските граждани – «Силно дясно правителство е изход от кризата. Още в първите дни от работата на следващото Народно събрание ние от Движение България на гражданите ще инициираме законодателни промени за провеждане на национален референдум за свикване на Велико народно събрание.» От партията на Кунева казаха още, че правителството на премиера Бойко Борисов подава оставка "поради катастрофално спадналото обществено доверие към ГЕРБ и лично към премиера".

НФСБ на телевизия СКАТ - цял следобед на телевизионния й екран отгоре тече заставка: «Бойко Борисов подаде оставка! Честито!»

Последно от този ден искам да добавя едно мое лично положително изживяване. В студиото на Канал 1 привечер седнаха един срещу друг 94-годишният Петко Бочаров и онзи социолог от началото - Живко Георгиев. Много поучително! Петко Бочаров е бил агент-доносник от 6-то управление на ДС. Живко Георгиев го раздава «независим“. Ако му кажеш, че е социалист дори, много ще се обиди. Та младият Георгиев усмихнат смело поддържаше тезата, че на България е нужна „смяна на системата“. А „доносникът“, сиреч „мръсникът“, му възразяваше, че „светът познава две системи – Демокрация и Диктатура. Вие с коя система искате да смените настоящата в България?“ Комунистът на средна възраст помига малко и тъй като нямаше какво да отговори, промърмори нещо подобно на „дъртак“. „Вие ме забавлявате“, беше отговорът на Петко Бочаров. 

Сега е 6,30 сутринта на 11 юни 2014. Преди по-малко от 12 часа завърши поредния „исторически“ пленум на БСП. Всички предишни досега не променяха нищо в хищническия профил на тази партия. Защо вярвате, защо питате, защо се надявате, че „до края на юли най-късно“…




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - Ех, бай dobronameren,
11.06.2014 15:37
как ми се щеше аз да бях написал този постинг!
Щях да добавя пет- шест тематични снимки, да акцентирам върху разликата между лидерските партии и ГЕРБ и щеше да се получи по- въздействащо.
И по истински некакси...
цитирай
2. dobronameren - Че к'во чакаш? Публикувай:
11.06.2014 17:26
Снимка на Орешарски как виси окачен на оная си работа, а фцата Чобанов дълбокомислено го гледа. Снимка на Миков Михаил пиян-залян между Мая и Дора, а зад гърба му подпрели циците си надничат blondie и mileidi. Снимка на Местан как е показал среден пръст на Станишев. Твоя снимка по бели гащи на плажа на города-героя Севастополя. А може и другата снимка - как си си заврял главата в собствения си задник. Тя повече ми харесва.
За незапознатите блогъри с творчеството на Freeoldmen-a пояснявам, че нищо не съм измислил. Можете и днес да видите прототипите на тези снимки в неговите постинги.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872590
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031