Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2014 23:36 - Цъ-цъ-цъ... тез червени домати
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 4914 Коментари: 13 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Щете ме бесете, щете ме колете – обичам да се изразявам символно. Може да е претенциозно, „мно-о-го умно“, дразнещо (кого?)… ама ми харесва.

В началото на март т.г. нашите „привърженици на червената диктатура“ в BLOG.BG се възбудиха по повод на една директива на ЕК (стара и утвърдена практика впрочем), която препоръчва в Европейския Съюз да се отглеждат само сертифицирани предварително плодове и зеленчуци. Нищо лошо – да имаш сертификат за Нещо, означава това Нещо да се контролира не само от теб, но и от друг външен, независим и общ за всички други производители на същото Нещо. Тази сертификационна практика не забранява производството на нямащите тапия Неща. Просто изисква на етикета да пише „има“ / “няма“. Нататък решават потребителите. Освен това такива сертификационни режими съществуват, и никой не ги оспорва!, за лекарствата, за автомобилите, заводите, фирмите…, за държавната администрация, съда, образованието

Но! Нашите блогъри-червени (в частност), имат цел и гонят тази своя цел НАПРЕКО през правила писани и неписани, закони правни и морални, човешки и божии заповеди, напреко през Еволюцията. Всичко е морално за тях, щом служи на Революцията. На ТЯХНАТА обаче революция – казал го е Ленин.  

Обясних ли добре защо към „унгарските пенсионери“, „българските късопишковци“, сега добавям и категорията „червени домати“?

Дотук със съдържанието. Преминавам към изложението.

На 6 март freeoldmen-a публикува следния стартиращ постинг – „Ха честито“.  Цитирам го дословно, само съм си позволил да коригирам форматирането му, че ФОМ-ът хал-хабер си няма от писане на текст в WORD.

Брюксел посегна на чушките и боба. Нов еврорегламент застрашава родните ни сортове, защото Брюксел реши да забрани отглеждането на плодове и зелунчуци, които са извън определен списък. Така от трапезата завинаги може да изчезнат куртовската капия, смилянския фасул и розовите домати, познати като биволско сърце, алармират земеделци. Ако новата нормативна уредба бъде приета, любителите градинари няма да могат да разменят семена и разсад помежду си. Характерната за страната ни търговия със семена и корени също няма да бъде разрешена. От Института по растителни и генетични ресурси в Садово казват, че сертифицирането и пускането на пазара на родни сортове, които са одобрени от Брюксел изисква значителни инвестиции и време, през което ще сме задължени да садим пластмасовите зелунчуци на Европа.Затова учените призовават българските представители в Европарламента да защитят интересите на страната ни и родното производство. (източник: в. Земя)

Ще ни защитят те, таратанци. Колкото ни защитиха от педераското образование. Използвам случаят да поздравя всички любители на евроценностите: Вие победихте! За останалите, които разбират какво става,
освен да споделим изстраданото народно Макята ни ебайа!“

Коментари към този постинг:

kostadin Ще си ги набавяме на черно 06.03 16:29 - Вероятно по тази причина и имайки предварителна информация съкратиха 18 милиона от бюджета на селскостопанските ни институти. Живота ни от ден на ден става все по приказен.

Vishnichka – “Стига, бе Фрии, не се притеснявай толкова, любителите ще му намерим колая, 06.03 16:35 - а от института в Садово къде са били през тия години, а не са си извадили нужните сертификати, не може все някой друг да ни пречи. Аз си бях изчела европейските регламенти, свързани с работата ми, шест месеца преди да влезем в съюза...

Аз – ФОМ-ът малко е смутен от извивките на вишневата логика и се опитва да я свърже с правилното направление:

Freeoldmen vishnichka, и аз се зачудих, 06.03 16:54 - но явно процедурите са направени невъзможно тежки за скъсаняци като нас. А и каква е разликата дали ще искаш разрешение от ЕС или от института в Садово, подопечен на европейските структури.Битката е за зърното, разсада, семето. Който ги държи, държи и властта над сганта.

Pantaleev – “Хахаха старче, 06.03 16:44 - Kато видях тези чушки си помислих че си направил рубрика подобна на моята "Люто чушле" а то какво излезе. А тези от Брюксел - първо ракията, сега и това. Те са много сдухани хора тъй да знаеш :)

Seasonofthewitch – “Засега можем да се посмеем, но скоро - 06.03 17:26 - И ако допуснем това то ще е защото българинът дълбоко в себе си не е изкоренил представата,че всичко вносно е по-хубаво.Аз не знам какво стана с "Български Сортови семена".Не че съм градинарка,но каквото и семе да погледна на опаковката му пише "Внос от...пакетирано в...".Като взема предвид овчедушието и парализираната мисъл на българина от друга страна (доказателството за което е 24годишното допускане да бъде влачен към дълбокия недоимък) едва ли обществото ще даде отпор по тази наредба на така бленувания и весдесъщ ЕС!

Нагнетяването на антиЕС настроение расте. Покрива нови територии

Alchemist „06.03 17:12 - Аз си отглеждам растения, и си събирам семена. Въобще не ми пука.“

Freeoldmen – “alchemist, така си мислиш. 06.03 17:29 Мине ли законът, одобрят ли се списъците, мандалото лопва. Ще има само по 1-2 сорта от чужди производители на семена, и ще си длъжен да купуваш всяка година, ако искаш де, има избор... Монсанто съкруши десетки хиляди фермери в Канада и САЩ, хора с възможности и хиляди акра обработваема земя, та някакви дребни български тарикати ли ще спрат монопола над храната..“

Mt46 – “Пореден пример за 06.03 18:05 евроидиотска диктатура... Преди викахме "Ура", а сега ще се хванем за...

Freeoldmen – “mt46, унищожиха селското ни стопанство, 06.03 18:13

сега искат да блокират и домашното производство, което все още крепи изнемощелият българин.

Aip55 – “Методично 06.03 19:57 - Ни стягат въжето на врата! Скоро ще сме съвсем безпомощни/безсилни да им се противопоставим. Жалко за БГ......”

Theeconomist – “Идвайте колеги блогъри при Икономиста 06.03 18:08 -

При мен има селекционирани сортове български домати, краставици и чушки.
Както директни, така и хибридни...
Но давам само на българи..., на европейци - хейци! :-)))“

„ … те ще ме хванат за… долуподписания разсад“ – това е коментар под друг постинг на същата „доматена“ тема, малко по-ранен – заб.моя

Blondinkas4uk – “Mеждувременно вече съм спокойна, защото видях, 06.03 20:40 - че ИкономистА има български семена и ще ми даде, сигурно, ако го помоля горещо. Ама изглежда ще трябва да е много горещо след това признание, което ще направя, а именно: че не искам да съм българка, или пък да ми лепят други подобни етикети - напр. китайка, американка, молдованка. Аз в реалния живот (а може би и във виртуалния) съм много досадна, тъй като само питам: "Защо, защо, защо???" И единият от въпросите ми е: Защо трябва да има държави? :) И съвсем сериозно питам... хайде, разпънете ме сега :)“

Freeoldmen – “blondinkas4uk09, на този етап държавите са единствената спирачка 06.03 21:05 - пред необузданият неолиберализъм, за съжаление все по ненадеждна, поради изкупуването на едро на политическият "елит".
Държавите някога ще са излишни, но засега охраняват многообразието...
Доколкото могат.“

Blondinkas4uk – “Съгласна съм, Фрий, приема се :) 06.03 21:19

Толкова си мил, пък аз очаквах да ме пребиеш с камъни :)

Valsodar – “За съжаление това е само началото. ... 07.03 08:31 - Просто разчистват пътя на Монсанто, за налагане на ГМО културите като единствено възможни и законни. После ще разчистят пътя и на Шеврон, започнаха да го правят с партията на Бареко. Накрая виновни ще са всички, които се самоопределят като българи. Частни затвори с безплатна робска ръка в тях, набирана чрез скалъпени съдебни процеси - новият фашизъм може да се види като проявления. Може, стига да има кой да иска да го види и да си свали

От доматите тръгнахме, вижте докъде стигнахме!

Leonleonovpom2 - 07.03 13:27 – “Явно става дума за семената на Берлинския конгрес, от тях избуяват плевелите на незачитането ни и смятането ни за долна категория. Интересното е, че това се поддържа много и то от някои българи, явно целящи да се поставят над останалите или пък са с раздвоена националност.”

Danaildimitrov07.03 14:57Че нали затова ни нaтъпкаха всички като сардели в консервната кутия ЕС. После който не иска да гладува- му предлагат чип на дясната ръка и на челото с н,екви три шестици 666.Това е "голямата стратегия". В САЩ например го съчетават със закон за забрана на използването и събирането на дъждовна вода (вече приет в3-4 щата).
По този начин не само частните производители няма да имат право да садят своя собствена продукция но и да я напояват. Следва отнемането на оръжията на фермерите и яйде всички под строй... във ФЕМА!

Да-а… От доматите тръгнахме, вижте докъде стигнахме!

Е, как да не попитам: „Тез червени домати кое ги, мама, разклати? 

Да отговарям ли? За кой пореден път?

Покрай някаква фотоизложба в Португалия на ануси и клитори, на която колко ли португалци са обърнали внимание не знам, но нашият спец по тези въпроси Freeoldmen представи в пълен блясък в блога, се завихри цяла дискусия. Стартовият постинг се нарича „Четвъртото око“ – от 7 март 2014. Ето по-ефектните, имат предвид по-„миризливите“ коментари към него:

- Minevv – “hahaha 07.03 17:51- разсмя ме декаденството не е от вчера.... или интелектуалната и артистична импотентност... а после идват варварите

- zlatkostanoev – “хихихи 07.03 18:09 - Четвъртата чакра, а? :))) В таговете е истината, вече като се напише в гуглето rozzata, ще излизат и тези шедьоври на изкуството!

- kostadin  - 07.03 18:18  „ДаноГоспод да е милостив и да ни пази четвъртото око (т.е. гъза – аз) здраво и читаво.“

Freeoldmen„minevv, това момче (организаторът на изложбата - аз) не е развило чудесната идея както трябва.:-) 07.03 18:23 - Ограничил се е със статични макро снимки, а можеше да направи чудесен динамичен пърформанс. Например ценителката на изкуството от сн.1, какво пречи невидим датчик да регистрира приближаването й, мощен скрит високоговорител възпроизвежда звук на яка пръдня, последвана от доволен облекчен глас: Оохаа, а те така! Убав човек лошо у него не държи! Същевременно хитро прикрити дюзички, монтирани в картината, облъхват лицето на ценителката, разрошват й косата, разбира се, дават й възможност да се наслади и на автентичният аромат. Тук е моментът да се изяви етно елементът, на някои ще допадне повече миризмата на преработен смилянски боб, на други кисело зеле, пръжки, сърми, мусака... Възможностите са безгранични...:-)“

Aip55 – “Стига бе! 07.03 19:02 - Спука ме от смях! Весело и закачливо е при тебе, но за това, което си е наистина е шамар за културата ни. Чехите ни нарисуваха България, като тоалетна, но не мога да определя тези свинкстери на кого приличат. Голяма култура имат тези художници, но съм сигурен, че в Турция ще имат по голям интерес към изложените артефакти. Хубава вечер Фрии......

Freeoldmen aip55, хоризонтите са безгранични, не случайно мъдрият български народ казва: 07.03 19:30 - Пуснах си душата! Още от древни времена интуитивно е усещал, че това просто е еманация на четвъртото око, материален израз на истинския човешки дух.:-)

Freeoldmen - silviia, аз обикновено, като чуя за изкуство, се хващам за кобура, 07.03 19:38 - но на тези разтърсващи творби не можах да устоя...:-)
Между другото, повечето са снимани в момент на акция на изпускане на газове, затова по някои има малко материалче...

Mileidi46 – „Остави ,че се смях със сълзи, 08.03 00:34 - ами се наложи 15 минути да превеждам постинга ти на италиански на внучката ми,която е на 8 годинки ,и ме пита защо се смея...обясних и най-подробно:))) сега се смееме двете,защото тя се мъчи да си види дупката на дупето в огледалото...:)))натюр-арт....:)))) Отивам да я приспивам,че става страшно!!:)))поздравления за постинга!Страхотно!

Този коментар на mileidi46 предизвика гняв у блогъра christof, който написа в свой постинг (12.04 18:26 – „Нещо, още по-притеснително и смущаващо“) следното: „Направо настръхнах от ужас като прочетох това, честно Ви казвам. Първо - италианската милейди се смяла със сълзи на нещо, което по-скоро би трябвало да предизвика отвращение във всеки нормален човек. Второ, наложило се да превежда на 8-годишната си внучка от български на италиански за какво точно иде реч в постинга. Да,това е един много сериозен текст от който всяко дете има въпиюща нужда. Това е текст, от който могат да се извлекат сериозни и полезни знания. Да не говорим за интересните и образователни картинки (нищо лично, друже freeoldmen). Трето и най-притеснително от всички - детето се мъчело да си види дупката на ануса в огледалото, а Нуестра сеньора №46 отново се заливала от смях. Боже мой!“

На което tera отговаря така: „Що се занимаваш с глупости? 12.04 18:53

Този коментар го четох преди време и ми стана доста странно, меко казано. Другото странно е, че отива да приспива внучката си на 8 години, голямшка ми се види за приспиване. Ама явно такива са им нравите. Какво ти пука, премести го в другия крачол.Тук в блога има къде по-големи дивотии.“

Жена! Която го/му го мести в другия крачол?!

Диалогът - изложение на позициите продължава. Никой не помни, че самата „милейди“ написа на „тера“ САМО 3 ДНИ ПО-РАНО следното:

Mileidi46 – “ТЕРА, 05.04 15:50 - виж какви закони се приемат вкултурните западни страни" бе мила-това не е лъжа,колко деца са иззети от родителите им от социалните служби ,и са дадени на еднополови двойки в Белгия,Швеция,... това не е фантастика,и забраняват вече смисъла на думата ,,майка,баща,брат", секса е разрешен между баба и внук,брат и сестра...баща и дъщеря..Това са програми,който се налагат стремглаво в,, новият свят"?! Какво знаеш за програма ,,бебе2030"?И аз скоро разбрах,но ще пусна постинг!!Това не са сценарии на трилъри,а грозно бъдеще,което подготвят за ...плебсите!! А ние сме толкова разсеяни ,че дори няма и да ги забележим,както и не забелязахме как и защо влезнахме в Нато...

И от задниците да тръгнат, вижте докъде стигат пак.

Freeoldmen-a се намесва: christof, ти май нямаш много вземане-даване с деца.:-) 12.04 19:12 - Какъв би трябвало да е правилният подход, след като детете вече е видяло какво гледаш на монитора? Въпреки че аз, тъй като съм класически медвед, громях и бичувах недъзите на капиталистическото общество чрез демонстрирането на тази изложба, все пак излезе нещо хубаво- разбрахме, че пасивният хомосексуализъм на известен розав блогър е продиктуван от стремежа му към духовно израстване...“

Freeoldmen – “christof, доста съм объркан от мнението ти, май си разменихме ролите... 01:15 - Очакваше се аз, путинофил и медвед, да заема позиция анти всякаква преждевременна сексуална промисъл в младото поколение, а ти, като исти западен просветител да ми доказваш, че ранното сексуално възпитание, включващо всякакви експерименти, е верния път към изграждане на комплексна капиталистическа личност...:-)

Kasnaprolet9999 Какви са тези цветя,къде са им за... 08.03 15:39 - Kакви са тези цветя, къде са им завряли тичинките, послучай женския празник ли ни ги показваш:))))))

tera Ха-ха :) 09.03 21:36 - Да ти кажа честно, тази изложба постна ми се види. Защото съм гледала във Франкфурт в Музея за модерно изкуство доста по-нахъсани произведения. Тази тук е доста статична, няма динамика, "окото" е вперено и замръзнало. Слаба работа. Това, което аз гледах си беше "окото на вагината", при това меко казано "докосвана" от космата мъжка ръка. Фотосите бяха позиционирани по стълбището на галерията, за да не пропуснат зрителите това послание. Така че - не съм чак толкова изненадана от тази експозиция.

От задниците тръгнаха, за да стигнат докъде?

Е, как да не попитам: „Тез червени домати кое ги, мама, разклати? 

Да отговарям ли? Ами, за пореден път да дам моя отговор.

Тя, борбата между Демократичния свят и Съветския лагер (не фиксирам кое е Добро, кое – Зло; ), никога не е преставала. Ще прескоча очевидния факт, че съветският социализъм от десетилетия е губил всяка битка със световния капитализъм. Ще започна директно от нас, българите, и то през последните 2-3 години. От към средата на 2012г. започна да се забелязва, че Станишевите социалисти придобиха смелост в борбата си срещу демократите. Появиха се откритите призиви „Нашата цел е да свалим ГЕРБ от власт“ (БСП), „Бойко, иди си с мир“ (ДПС), АТАКА се отметна от подкрепата си към правителството, Пеевски и Бареков – също. През февруари 2013г. започнаха „червените“ спонтанни протести срещу монополите, прераснали във „въоръжена народна борба“ за оставката на правителството на Бойко Борисов. Нарекох ги „червени протести“, защото Велислава Дърева ги подкрепяше горещо, chara – също (шегувам се с имената, но не и със същността).  Борисов отстъпи – не коментирам имало ли е нещо друго, освен спазване на демократичните правила. После през май 2013 г. съвсем безочливо Станишевци излъгаха в деня преди парламентарните избори. С решаващата роля на новия главен прокурор Сотир Цацаров, който също като Пеевски и Бареков промени „ориентацията си“. По-важен е въпросът „защо“, а не „под чий натиск“. Явно социалистите знаеха, надяваха се на нещо и заложиха „ва банк“. Кое е това Нещо? „Е“, а не „беше“, защото и днес продължава същата история. Докато исканията за оставката на президента Плевнелиев (който „не е наш“), ежедневната нагла компроматна война срещу Борисов и Цветанов , уволненията на обикновени служители, само защото не подкрепят „Орешарски“ или не са „от ДПС“, са неща от арсенала комунистически, което си знаем от век и нещо поне, то… То българските социалисти се надяват, очакват съвсем определено и видимо, НЕЩО да се случи в световен или поне в европейски мащаб, което да върне старото разделение на Източна и Западна Европа! Поне!

Какво да кажа? Я, да продължа със събитията от новата 2014 година. В нейното начало Янукович събра смелост и деанонсира заявеното желание на Украйна да се присъедини към ЕС. Имам един познат, който вини за това нерешителността на Обама (последно около съдбата на Асад), казвайки, че ако Рейгън беше президент, Украйна досега да се е позиционирала твърдо в Европа. Само че „на хубавото лесно се свиква“, е казал народът ни. Гледат украинците себе си и горната съседка Беларус, гледат и трите прибалтийски републики… И какво виждат? Не онова съветско бъдеще, което “моите червени приятели“ в блога защитават с… самоотвержено с…, и изпращат децата си да учат и живеят в европейските страни, а не в Русия, работят с долара, а не с рублата, търсят помощ от Запада, а не от Изтока.

Затова „Майдана“ победи. Сега ще скочат червенушковците мъжки и женски и ще ми сочат Крим. Донецк, Славянск… Кишинев…

Цитирам само заглавия на постинги и само на младите червени. Нали бъдещето било на младите, казват. Пък и досега все на късопишковците съм обръщал повече внимание.  

- Автор: chavdar01 Категория:Политика

13.04.2014  „ЗАРАДИ ПРОСТОТИЯТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ В УКРАЙНА,КИЕВ МАЙ ЩЕ СТАНЕ ГРАД-ДЪРЖАВА?!“  

13.04,2014  КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ВЪВЕДЕМЕ ЗАКОНИТЕ НА ЛИНЧ!ЗАЩОТО БЪЛГАРИНА СТАНА ПЛЯЧКА“

- Автор zaw12929 категория Политика

23.04.2014 „Страните от БРИКС се измъкнаха от колониалната зависимост на Запада“

24.04.2014 „Има ли Русия „тайно оръжие“ срещу санкциите?!“

- Автор varg1 Категория Политика

18.04.2014 „ЖИРИНОВСКИ ПОКАЗА КАК ТРЯБВА ДА СЕ ОТНАСЯМЕ КЪМ КУРВИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА“

24.04.2014  „С ФАШИСТИТЕ В УКРАЙНА Е СВЪРШЕНО“

Толкова са много тези младежи… Ако ви е интересно какви още вопиющи глупости са написали (мислили?) тез „червени домати“, ами четете. Сами. То четенето „сляпото окато прави“  

Да не забравите да обърнете внимание на авторите nilikm (и неговите разновидности nmedia, reporter), peteff, rvmarkov

Както казват – „Защо младите са червени? Защото са зелени.“

Значи има надежда.

Путин ще клекне. За мен е ясно „както, че ще съмне“. Най-малкото, защото гледам, вече няколко месеца, левът „кове“ 1,41 за долар, а рублата се движи от 50 към 60 парчета за един долар.

Нашите червенотиквенчета ще забравят какви са ги дъвчили за Украйна. Иначе „дъвки“, дал господ. Идат евроизборите. Впрочем ТОВА – подмяната на темите в блога, вече се случва.

Но „замълчи, сърце!“ От занимавки със „средните изпълнители“ – средни не като място в йерархията, а като ниво умствено, не ми остава време да фиксирам на хартия събитията, които се случват в моята България. А не мога да зарежа нито едното, нито другото.

Имам нужда от помощници!



Тагове:   zaw12929,   Tera,   freeoldmen,   varg1,   aip55,   nikikm,   valsodar,   minevv,   mileidi46,   peteff,   rvmarkov,


Гласувай:
7



1. getmans1 - Момент да проверя от къде започна, . ...
25.04.2014 01:00
Момент да проверя от къде започна, ........ аа да: Тез червени домати как ги маама раазклати? И все до Путин стигаме в /+/ и ЕС в /-/ но тово до днес, 24.00ч.

Вече от 52 минути предизборна кампания „Евро 2014“ е официално открита, О.Т. заредени и дръж се Европо, Герберасти и ти Гоце, а и Бюрека те другите не са по калибъра на нашите червени „разклатидоматчици“!
цитирай
2. aip55 - Хе-хе,
25.04.2014 08:29
колега, благодаря ти, че ме споменаваш! Нека да ти е весело! А бе не ме слагай в един кюп с толкова почервенял зарзават, защото аз съм нещо повече, като червен от червен домат и не се срамувам да кажа, че съм такъв! Но не съм и бешопар. А ти сигурно си от посинелите гноясали циреи с бяло напъпило връхче, стремящи се за власт и оплюваш това, за което твоите родители са се трудели и потили, за да можеш ти да израснеш, като нормален човек.
Има лек и за теб бе човек, ще ти отрежем малко от червен домат, наложи го а, (както знаеш, че доматът ще изсмуче кафявата ти гной за една нощ) ще ти олекне бе човек, не се срамувай да сложиш червен домат на болното ти въображение. Не сме лоши, много хора си излекуваха мисленето от тъй наречената (хубава/успешна демокрация), като сега сърбат попарата на 24-тият и годишен преход и тънат в мизерия и бедност, безработица и (успешното) здравеопазване на демокрацията. Слагам ти(+)за постинга и те поздравявам за критичноста ти. Определено ми хареса полемиката на поста ти! Хубави почивни дни.......
цитирай
3. germantiger - ...
25.04.2014 08:47
СССР умря, НРБ "тоже" - .би ги в където пожелаеш - КАПУТИНите български са бита карта - физически дори отиващи си ;)

Леваците (или левичарите) са били почти винаги

НЕКАДЪРНИЦИ (москвич не е Мерцедес, а Зазката - БМВ "ич")

МАЙЦЕПРОДАВЦИ (в Москва бе създадена и фалшива Македония след ВСВ и... ДПС)

УБИЙЦИ (имам убит от червените капути прадядо без съд и присъзда с незнаен гроб, дядо съден от Народния съд, германската ми рода със сменено име от Gottlieb на Боголюбови и майка ми с променено име - тогава бебе)

Русия е сритана в границите си отпреди Пьтр Великий...
цитирай
4. freeoldmen - Напред, камарад dobronameren!
25.04.2014 10:29
Съветвам те да се свържеш с господина сюнетоолу Абойчева, и с тигъра-чиахуа германски, на същия акъл сте, и да направите гражданско обединение Общоевропейски Фронт /ОФ/, тъкмо ще можеш да си ползваш старата лента за ръка, дето я къташ в чекмеджето толко години...
И ще може да си треперите заедно от руснаците.
цитирай
5. vishnichka - Господин Добронамерен, привет,
25.04.2014 15:32
не ми разбирате коментара, защото няма общо с политиката, а е свързан с професията ми... която изисква четене на регламенти, директиви и указания, поназнайване на европейско законодателство, когато се налага извършването на вътрешнообщностни доставки и сделки. Ако сте чели /при малко по-предни/ постинги на блондинкасчук09, трябва да сте видели, че е най-общо казано, логистична... Та, когато България влезе в ЕС, много фирми изпаднаха в невъзможност да осъществяват /за около месец някъде беше/ редовната си импортно-експортна дейност, защото имаха стоки за милиони под специфични митнически режими, който изискваха митниците да упражняват пряк надзор над тях. Най-лесно е да го обясня, че такъв контрол предполагаше движението на стоки да се извършва по контролиран начин, примерно поставяне на пломба на камиона в отправното митническо учреждение и махането й чак след разрешение от получаващото митническо учреждение на територията на другата държава. Междувременно шест месеца преди това ми се наложи да изчета новостите по следващата система Интрастат, за статистическо отчитане движение на стоките, която по веригата се декларира по електронен път към Брюксел. Имаше и пробно разиграване от НОИ, докато митниците се превърнаха в проблем за бизнеса, работещ по системите активно усъвършенстване, примерно...защото там стоките са освободени от реално заплащане на митни сборове, което възникна към момента на влизането ни в добрата стара Европа и нейната митническа територия, в която стоките се движат свободно и без ограничение, но което се разрешава, само ако някъде в общата територия са платени дължимите митни сборове! Докато една Румъния също беше "проиграла" вариантите за този преход, ние се лутахме мъчително в незнание и затруднени спедиции, добре, че се стигна до някои международни спогодби, които да решат някак си тази криза /имам спомен за шивашкия бизнес/...т.н., но още си спомням какво четене му дръпнах тогава...
Поздрави!
цитирай
6. dobronameren - Погледнете тези отвратителници
26.04.2014 04:23
Aip55 – Ако времената бяха деветосептемврийски или ако времената станат путински, този е готов убиец. Четете, българи, какво ми пише: Имало лек за мене. НАЛАГАТ МИ МАЛКО червен домат на болното ми въображение (на мечтите ми за европейска България значи!) и това ЗА ЕДНА НОЩ ще изсмуче кафявата ми (аз фашист ли съм?) гной от … нататък идва множественото число – значи НЕ СЕ ОТНАСЯ САМО ЗА МЕН -
от посинелите гноясали циреи с бяло напъпило връхче, стремящи се за власт.
Ако се вярва на снимката в профила, този блогър е млад човек. По Десети ноември е бил 10-тина годишен. Откъде е придобил такива катилски (животински) наклонности към другомислещите хора?
Freeoldmen – Този поне е дъртак и няма нужда заради него да обикаля България из мъртвите сибирски полета още 40 години. Иначе е готов за родител на младия aip. В предишен мой постинг изразих предположение, че в комунистическите години на България на съвестта му тежат погубени човешки мечти на различно мислещи от него българи. Знаете ли какво ми отговори той? Цитирам: „dobronameren, шшшт! не ме издавай де! 18.02 20:03 - Утепал съм 10-15 човека, много важно. Такива беха времената, всички го правеха. Сега ми липсват тези емоции...“
Преценявайте сами има истина в думите му или те са само ирония – „логистична подкрепа“, както казва в коментара си (№5 тук) витиевата vishnichka.
Всички го били правили, твърди тоз червен домат с къса дръжчица. Е, де! Не всички! Например за господина Abojchev, съм сигурен. За себе си – също. А отбележете, че не сме от една боя.
цитирай
7. kostadin - Пътя към ада винаги е покрит с розови ...
26.04.2014 10:17
Пътя към ада винаги е покрит с розови цветове.
В САЩ нямаш право да използваш дъждовна вода за поливане ,защото е държавна
Нямаш паво да произвеждаш семенен материал от растения ,ако в тези семена се открият хромозоми внедряващи ГМО -нищо ,че за това е виновен вятъра и не се изисква фирмите произвеждащи ГМО,да ограничат разпространението на внедрените от тях изменения.
Сега чета ,че им забранявали да садят собствени зеленчуци в градинките си.
Красота А ти си бъди всетака умен!
цитирай
8. dobronameren - Къде ги четеш тези работи бе, Костадине?
26.04.2014 12:13
А помниш ли, че във времената на Народната Република не само дъждовната вода, ами всичко беше държавно. Дори личните работи на гражданите, защото ако те не бяха в съзвучие с директивите на Партията на комунистите, човекът стигаше до там докъдето това отговаряше на интересите на БКП. Или бъркам? Ако бъркам в спомените си за онова време, значи аз съм живял във втората България, а ти в първата. Нали за 45 години бяхме построили две Българии. Наистина пътят към ада го постилаш ТИ с "розовите" си намерения.
Мани ме мене, аз вече съм от миналото. А виж децата ни български, бъдещето ни, как гласуват с краката си "за" Запада. Що избират Ада, а не не отиват на Изток в Рая, а? Кой бърка, Костадине - ТЕ или ТИ? И още един въпрос имам към теб: Какво те "държи" за комунистическото минало? - спомени, страх, гузност, малодушие, инертност. пари, убеждения... Какво? - кажи Костадине.
цитирай
9. aip55 - Aip55 – Ако времената бяха девет...
26.04.2014 15:16
dobronameren написа:
Aip55 – Ако времената бяха деветосептемврийски или ако времената станат путински, този е готов убиец. Четете, българи, какво ми пише: Имало лек за мене. НАЛАГАТ МИ МАЛКО червен домат на болното ми въображение (на мечтите ми за европейска България значи!) и това ЗА ЕДНА НОЩ ще изсмуче кафявата ми (аз фашист ли съм?) гной от … нататък идва множественото число – значи НЕ СЕ ОТНАСЯ САМО ЗА МЕН -
от посинелите гноясали циреи с бяло напъпило връхче, стремящи се за власт.
Ако се вярва на снимката в профила, този блогър е млад човек. По Десети ноември е бил 10-тина годишен. Откъде е придобил такива катилски (животински) наклонности към другомислещите хора?
Freeoldmen – Този поне е дъртак и няма нужда заради него да обикаля България из мъртвите сибирски полета още 40 години. Иначе е готов за родител на младия aip. В предишен мой постинг изразих предположение, че в комунистическите години на България на съвестта му тежат погубени човешки мечти на различно мислещи от него българи. Знаете ли какво ми отговори той? Цитирам: „dobronameren, шшшт! не ме издавай де! 18.02 20:03 - Утепал съм 10-15 човека, много важно. Такива беха времената, всички го правеха. Сега ми липсват тези емоции...“
Преценявайте сами има истина в думите му или те са само ирония – „логистична подкрепа“, както казва в коментара си (№5 тук) витиевата vishnichka.
Всички го били правили, твърди тоз червен домат с къса дръжчица. Е, де! Не всички! Например за господина Abojchev, съм сигурен. За себе си – също. А отбележете, че не сме от една боя.


Ако бях, като тебе шизомаинфренд, сигурно щях да ти подаря червени патерици и син бастун, за да може да се различаваш от нормално мислещите хора.

Дърт старчок на площада червен стоеше!
Костово ребърце гризеше, Желюво вино си пиеше!
Тиквени семки плюеше, Станишеви лайна лакомо ближеше!
Умно за комунизъм си мечтаеше и с
посинял език червени кебапчета той си хапваше.
И пак гладен и жаден остана с Росна....
президентска вафла си дояде и пак в сърцето си
с туберколозна синя храчка си остана.......
цитирай
10. dobronameren - Граждани, мислите нали
27.04.2014 08:32
Дали съм прав като пиша, че на такива като aip55 (конкретно) само им трябва деветосептемврийско разрешение и ще станат убийци. Убийци като татковците си най-вероятно - такава омраза не се учи, тя се наследява.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Добронамерен, коментарът ми пр...
28.04.2014 13:15
Добронамерен, коментарът ми продължавам да считам за много точен, въпреки, че се стремя и съм го правил, да не се набърквам в политика, която е за тарикати и мръсници, живеещи на чужд гръб!
Нещастията ни идват от този конгрес. С какво право някой определят границите все едно, че реже торта , разбирай България, така, че сме принудени да водим четири войни за обединение?! И след това да се търсят други виновни и да ни се приписват грехове
После този бил лош, а видиш ли, те били добри, озаптявали Русия. А те не се ли нуждаят от оозаптяване!?
Защо чрез нас наказват Русия Защо не са влезли те в ролята на Русия, като изключим личности като Юго, Макгахан, Ла Веле, Позитано?! Намесват се едва когато освободителите са пред Цариград, да не влезат там.Те се разпореждат там, други нямат право Виж ти двоен стандарт, Назначили се за добри Защо не са се намесили преди това, при Шипка, при Плевен?! После си приписват заслуги едва ли не
Но пасаран!
Приятелю, аз защитавам българското, знам откъде мога да получа неприятности. Не се включвай и ти там!
цитирай
12. dobronameren - До leonleonovpom2
28.04.2014 18:44
Предполагам, че този коментар (11-ти) се отнася за друг постинг - http://dobronameren.blog.bg/history/2014/03/17/syvetska-rusiia-vs-ukraina-chast-5.1248587, затова отговарям там.
цитирай
13. leonleonovpom2 - Да, от постинга за семената за до...
28.04.2014 22:53
Да, от постинга за семената за доматите е коментарът, но съм коментиран и тук, в този постинг.
Коментарът ми е саркастичен, не статистически, показва при овчедушие докъде се стига
Първо ни нарязали като торта, резултат - стотици хиляди жертви-войници и мирно население
Може би има известно основание да благодаря за тази" резитба", бягащи от поредно клане в Солунско българи спасяват потънало в кръв тригодишно момиченце от гръцки произход и го осиновяват-една от прабабите ми
Сега, по същество
Трябва да ненавиждаме руснаците, затова, че имаме държава, заплатена с кръвта на 60 000 войници и още толкова ранени и да сме благодарни за избитите стотици хора ,като зайци във Враца например, без причина, ей така, за удоволствие и за 25-годишният преход, подплатен с ценни съвети за ограбващите страната и със стотици милиарди опростени помощи към гърците!На нас колко опростиха, защо е този двоен стандарт, нали и ние сме членове на ЕС!
Цицерон е казал - Търсете интереса! За благодарните в случая става дума
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872574
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031