Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2014 06:51 - Цъ-цъ-цъ... унгарски пенсионери
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 5354 Коментари: 13 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В заглавието не мога да поставя кавичките, защото там те са забранен знак, тук вече мога. Знаете ли как е „пенсионер на унгарски език“? – Ептен мекечек.

Да се разберем. Не говоря за пенсионерите изобщо, някои от които дори нямат спомената функционална особеност. Не се подигравам на възрастта им, най-малкото защото и аз самият съм пенсионер. Говоря за онези няколко десетици блогъри в BLOG.BG, които не излъчват нищо друго, освен безсилна, безсмислена злоба към другите, които не споделят ТЯХНАТА правда за България. И да благодарим на новия свят, че не позволява вече избуяването на старите им навици да премахват – без кавички!, гадовете – любимата им дума за другите българи, несъгласни с тях.

Тъкмо това – пълното блокиране на убийствените им навици и превръщането им в отвратителна злобна смес, която в крайна сметка е без никакво значение за развитието на Света и Нашата България като част от него – ми се струва подходящо, много подходящо!, да ги подиграя с презрителното „ептен мекечек“. Нищо вече не зависи от тях!

А връзката към този… добронамерен каламбур с пенсионерите в стил „фурийка“, ми дойде някак естествено. Голяма част от тези злобни блогъри са на възраст от 60 години нагоре. Иначе има „хептен мекички“ и на 45. Има и жени със същата характеристика – по-млади и по-възрастни, сърдити на обществото, както политически, така и чисто възрастово. Дори изперкали от липсата на любов или на човек до тях в живота им. Което е всъщност едно и също. И се наблюдава при всички обществени строеве.

Пак ще кажат ТЕ, че съм от хората, които правят „списъци“. Ама, моля ви се. Не аз, а вие самите си ги правите. Несъзнателно. Тъпо!

Да погледнем за доказателство постингите на почетния председател на Клуба на ептен мекичките, т. нар. „Иконом“. Алгоритъмът ми е прост. „Дръпвам“ произволен негов пост и гледам кой се е разписвал положително в коментариите. И тъй като ТЕ са навързани като свински черва, излизат всичките наяве. (Ако случайно някой от тия, този ден е бил… в Лесидрен да речем, то задължително го има разписан предния или следващия ден.)

Започнах този мой постинг на 8.04.2014г. От този ден е „Журналисти или лешояди.... Автор: theeconomist  Категория: Политика“. Всички споменати по-надолу „ептен мекички“ са „забодени“ в началото с посочване на коментара си от там. Ако бях седнал ден по-рано, същият успех бих постигнал с коментарите към „Във века на новите географски открития… или как се пише на руски Аляска?“ Ако денят бе 6 април, то постингът е „Как се става професионална… журналистка у нас?“ На 5 април – „Съдебните журналисти – и това в онова и онова в това и в рая душата и баница в устата!“ …

Забележете, че дъртият иконом – по признания и четки на неговите авери Куш и Кореш, с които са карали обща младост в поделенията на Народната Армия (не знам дали сте забелязали, но BLOG.BG си е истинска база данни), е поне 70-годишен. Сам си признава, че вече нищо не му го вдига, освен „Яж, пий, дъвчи“, обаче мераците му са останали. Във всяко заглавие, във всеки анализ има сексуален подтекст. Много мекечек, разбира се. 

Примери:

- към постинга му от 8-04 съм избрал  следното: „Здрасти Айръни....
08.04 21:40 Тоталитарното мислене е забило с чука яко сърпа в задниците на нашата политическа класа и като свои пълномощници ни пращат тези словоблудници. Да ни промиват мозъците. На мен ми промиват обаче ...бъбреците и ги отстранявам през онази си работа!“

- към постинга си от 6.04: „ При тях няма препинателни знаци... 06.04 11:11 stix написа: "Що ли професионалните журналистки зависят от либидото на началниците си???

...те ползват главно "съгласни"! “

- Пак там: „Е, сега насадиха Крим на Доналдски яйца... 06.04 18:17 blackpredator написа: Говорителките смайват с постинги от рода на:
"В петък компания McDonald"s също обяви, че напуска Крим и закрива всички свои ресторанти, разположени в Симферопол, Севастопол и Ялта."
ГолоВомор! ;)

...имам предвид на тези на патока Доналд. Сега в полога ще се настани Донска яйчена компания. Дали кокошките на KFS също напускат...?

п.п. при това упражнение говорителките между засмукванията дишат като Дарт Вейдър!:-)) Апропо, какво му е лошото на свирката?! При свирка говорителките мълчат, вместо да пишат глупости...“

И т.н, и т.н.

(Отбележете датите на цитатите. Само „най-пресни“ са. Стара стока при мен няма.)

Ха сега, да погледнем кадровия офицер от БНА – Кушел.

Откъде му зная професията на този „унгарски пенсионер“ ли, като за име е дал „Едмон Дантес“, а за професия “Cont” – какво ли значи? Ами, чета, чета от години написаното от него и за него в блога. И си записвам. Ох, кадрови военни от средния ешалон – много сте прости. Направо сте като онези от миналата седмица в Лясковец - в началото с фотоапарати, после с автоматично оръжие. А че е пенсионер, е ясно, млад пенсионер със зелени чорапи. Пък те всички са дърти мераклии. Как беше казано? – Господа офицерьi, медсестрьi и вся остальная сволочь! 

За доказателство да видим последния му постинг от 09.03 12:26 – „За вас жени!!! Неделна еротика. :)“ Автор: kushel Категория: Други  

Да видим, защото това е само един клип. Двама млади руснака с по един чаршаф само завити, танцуват пред отбрана женска публика, докато… докато изтърват чаршафите на земята. Върхът!? Не-е-е! Върхът е един последващ разговор,

- започнат от apostapostoloff, който правилно забелязва: “Липсва партийно-класовият подход! 09.03 14:30 Защо не казват нищо за фашисткия преврат в Украйна? Мръсници!“

- и на който Кушеля се хваща като баламурник, разкривайки се цял: „Казват, но то трябва да се чете правилно между редовете. Казват, който е против Русия, да ни яде гъза.“

Неделна еротика? При това за жени?! Да, има и жени, които харесват, които имат такива мечти. Разписали са се отдолу с плюс – tanelia, joysii, stela 50. Но да не се отплесвам по жените. Ще им дойде времето по-нататък в постинга ми за унгарските пенсионер(к)и.

Ето че допряхме до един „хептен мекечек“, но без открито сексуални мръсни мечти - Vencivalery 1951. Вероятно, защото е малко… ментален, както се рекламира. Попитах го направо преди време какво значи това. Отговори ми… ментално. В смисъл простовато и наивно по детски – имал проблеми още от ранна възраст. Дори като свършил гимназия, още сричал. Ама той и Айнщайн имал същия проблем, пък… И Демостен също… Боже-е-е…

Никът му е vencivalery1951. Така се казва, сигурен съм, макар че за име в профила си е записал „присмехулник Тодоров“. От к‘в зор? Иначе годините са верни – „Възраст: 62“. О-о-о – „професия икономист“ – А бе, менталист.

И той е военен – сам си го казва в прав текст в коментариите си. Но на ниска длъжност, вероятно администратор. Няма самочувствието на предните двама негови приятели. Иначе е същият яростен противник на всичко „западно“ и прехласнат „путиноид“. (Аз, като други блогъри, правя разлика между „путиноидите“ и „русофилите“. Както и между Хитлеровия Райх и Германия, например.)

Написал е следното на 09.04 01:22 – „Бисмарк и Солженицин за Украйна. Кои ли са те в сравнение с "Архивиста" , Пискова и "колегата Момчил":

„Колкото и да е отричана " Матушка Руссь", колкото и да е осмиван, и неглижиран народът и, " Западът" от векове се е стремял да владее тази отричана страна, да покори  този "несретен " народ. Стремял се е и се стреми, опитвал се  е и се опитва Западът...До днес  всички опити са всуе. Шведи, французи, германци...всички те са настъпвали като рицари в блестящи доспехи и след това са бягали като карикатури от комикси. Всички опити са почвали през Украйна като в повечето случаи са приобщавани част от населението на тази територия настройвайки го срещу собствената му държава. Днес събитията  по нищо не се различават от събитията по време на Карл 5ти, Наполеон, Хитлер. Нямайте съмнение, че резултатът ще бъде същият!“

Нямаме съмнение. Особено като гледаме събитията от 1985-та насам. Струва ни се, че Путин трябва да побърза, ако иска да възроди Съветска Русия – мандатът му изтича в 2018 година. Това са още само 4 години! При отминали досега 29! Че то на самия Хитлер са трябвали 12, за да получи цялата власт. И после му останали още само 6, за да се самоубие. Добавяме и разликата между Света през 30-те години на миналия век и Света днес!

Иначе vv1951 е някак трогателно симпатичен. Вярва си, ми се струва.

Ох, ама какъв съм добронамерен… А пътят към ада е постлан с добри намерения.

Следва един пълен простак. За когото не съм сигурен дали „налита“, ама псува като последния хамалин. (И заедно с chavdar-първи е бягал от часовете по български език. И от часовете по история също така! Има спор дали Чавдар Първи е войвода или партизанска бригада. За перничанин не се споменава!)

Става въпрос за Сашо Иванов. Никнейм ok3223. (Защо OK, а не ОХ – Очень Хорошо? Може би, защото ОК означава „О, Комунист!“, а 3223 е номер на членска книжка в младежкото обединение на БСП - По времето на падането на комунизма О-кеецът трябва да е бил 2 годишен,според профила си е на 27 години.) Иначе ok3223 е много активен, особено в областта на коментарите. Всеки ден се разписва. Ето коментарът му под поста на Иконома за журналистите-лешояди (правописът е запазен):

„Всичките като че ли ги - 08.04 10:01 - правят на конвейер едни майстори ... от зодията на Коритаров и Арменеца. С прототипите и калъпите от зодиите на подобни на АНПИСКОВИЦА ...Която до насиране предъвква и на сън още дъвчи, разговора между двамата подпиинали африкански руски дипломати. Дъфчи ли го дъфчи, като локум, както стара брамтия патока на 90 год. американски милионер, с надеждата да го вдигне ... и да заслужи тлъста доларова лепта, за героичните си безкористни усилия. Легиони от тлъсти дървеници и въшки, налазили снагата на полуживия от мизерия и безнадежност български народ.“

За този екземпляр свършвам. Ако наистина е на 27 години, значи да му се радват бащата и майката какъв обективен псувач са отгледали. И да мислят повече като дундуркат децата му, ако ги има.

Чудя се с коя група „унгарски пенсионери“ да продължа. Дали с откровените простаци сексуални маниаци – marknatan, freeoldmature, blackpredator или с другите от типа на vv51, които използват мръсните подмятания само като висша форма на политическата си злоба – dedence, djani, dolce, mt46, pantaleev… Дали с откровено простите блогъри, обличащи своята омраза в copy-paste тъпо подбрани и представени чужди откъси –Lyubomir Cholakov, Kolevm38, Kolevdobri. Kostadin или с „младежите“ nikikm xxx, petef, rvmarkov…  Или rustam, podvodni, tomkat2, born… ? Или да подхващам жените. Ох, и те няколко вида - ironia, hloris, tit /mileidi xxx, joysii, lidislidis/vihnichka, kasna prolet9999, blondinkas4uk09 / seasonofthewitch … Ами женските аналози на иконома?

 Сигурно ще се намерят мои възражатели, които ще кажат – „Ама как може да обединяваш в едно толкова различни типове блогъри и блогърки? Те нямат нищо общо помежду си!“

Така ли? Ами ТЕ  - всичките изброени и още пропуснати колко – Zahariada, apostapostoloff, chara, silviastefanova - една обща черта: по перодръжките им избива мръсна и злобна пяна, колчем се спомене Бойко Борисов и ГЕРБ (т.е. мразят ЕС и НАТО, казано полярно просто) и всичките са ляво-източни разновидности – я за БСП/АБВ, я за БКП, я за АТАКА/ББЦ, я за НФСБ/ДС, я за Доган-Местан/ Каменчо-Ментата, я за Светльо Витков/Прошко Прошков… (вижте колко многоглава е „източната“ ламя). Само изразните им средства са различни, едни „замерят“ с лъжи, други с лайна, трети с „ласки“ или поетични думи, четвърти направо с камъни…  

И всичките те обозначават СВОИТЕ и САМО СВОИТЕ интереси като истински български. Другите… Ама, я слушайте:

Djani – Светослав Атаджанов. Написал в профила си, че „работи в държавната администрация“. Любопитно! Гледам снимката от аватара му – която не е сменяна от 2011г., когато е започнал своя блог. Виждам един мъж мой набор – над 60-те. По време на активните му години нямаше понятие „държавна администрация“. А днес държавната администрация е бъкана от пенсионирани военни. Защо са там ли? Защото са убедено партийно червени. „Наши хора“! И за вредителството им спрямо бъдещето на новата НЕТЯХНА България, най-„българската“ партия БКП, пардон – БСП, ги възнаграждава, и преди и сега, няколкократно веднъж с много висока пенсия (заслужено, но от гледна точка само на НРБ) и втори път с добавената към пенсията също много висока държавна заплата. Колко, мислите, си докарва djani месечно, а, скъпи обикновени български пенсионери? Или ще се самозалъжете, че djani работи като нощен пазач в държавната администрация? (Ето впрочем една от причините въпросният да е много злобен на Б.Б. и ГЕРБ – посяга на паничката му. А че е справедливо, „нахуй“!)  

Ето доказателства, моите доказателства. Смешни за такива наглеци. Но ако аз съвсем сигурно не съм господ, то абсолютно сигурно е, че Господ ще го накаже. „Колът“ го чака!

-    Коментар към основния постинг на Иконома (copy/paste) – „Денят, в който обществото... 08.04 09:54… открива, че перото е по силно от побойника и удара му може да бъде осъзнат, като стоварила се тухла по главата е фатален. Тогава се ражда и журналиста, отгледан и възпитан като слуга. Впоследствие превърнал се в "четвърта власт", изградена върху предрасъдъци, глупост, лицемерие и празен брътвеж.../Оскар Уайлд/“

Впрочем с този цитат от Оскар Уайлд, представете си!, започва постинга на самия Джани от следващия ден 09.04 17:51, наречен „Жълто, жълто, та чак дизинтерийно“. Който постинг завършва така:  „ … претендиращите за морал труженици на перото са отдавна скарани с него. Естествено те имат юридическа подплата за изнесеното, под формата на аудиозаписи или писменна информация, която не е категорично опровергана. И никой не може да ги обвини в лъжа и клевета. Но, за това не бива да виним само тях. В такова унизително положение са поставени от цялостната ни социална действителност и материалната си зависимост от частните си работодатели и собственици, които са ги купили и обсебили изцяло. Но, къде е морала?“

- няколко коментара, навързани като разговор към споменатия текущо постинг „Жълто…“

1. tit - морал?:( 09.04 22:59 - моралът не продава... Още в зората на прехода WAZ-овите вестници започнаха този процес.

2. djani - Права си както винаги, Тити! 09.04 23:11 - Негово величество тиража и рейтинга, клатят феса и интереса. В негово име се словоблудства неуморно. Поне да го правят интелигентно, а не като за дебили, каквито ни мислят...

3. kostadin - 10.04 12:15 Моралът е променлива величина!

4. coacoa11- 10.04 12:18  Привет, Ягуаре на блоговия печат :)
Наострил си перото, чета и се смея през сълзи. Част от културата на читателите е да си подбират четивото. От нас зависи да не ставаме аудитория на подобни жълтевини.

5. djani - Толкова променлива... 10.04 17:46

kostadin написа: Моралът е променлива величина!

Че клони към пълно изчезване!

6. djani - Я, колко съм бил хищен??? 10.04 17:49

coacoa11 написа: Привет, Ягуаре на блоговия печат :)

Само те ли ще ни вземат за мезе. Ракийката със салата от "журналя" не е никак зле. Ако има и жабешка кълчица, още по-добре...

(Обръщам вниманието на онези, които ще кажат „Джани е безобиден, а и е прав. Медиите ни днес са такива.“ Отзад напред: прочетете целия му постинг, за да придобиете вашата представа за кои медии се говори там, аз тук нямам място за това. Но вижте краткия синтез в последния отговор на djani до coacoa 11 – Той не само критикува журналята, а се заканва, че ще „ги прави на салата“ към ракийката си. И иска жабешка кълчица от тях. Една или няколко? Щото с една секс не става. Не говоря за „унгарските пенсионери“.)  

Сега да погледнем „черния хищник“ blackpredator. Име? Няма! Възраст? Няма! Интереси – ALL, както е конкретизирал в профила си. Е, при тези изходни позиции да започнем с коментарите му към основния икономски постинг за журналистите лешояди:

- „Съгласен съм. 08.04 16:59 - Абсолютен политически хомосексуализъм.
И мастурбират сутрин заедно, правейки си оргии по сички телевизии, по БНР цял ден.Бе к"во да ти кажа, педерастлък...“

- „Икономисте, 08.04 20:55 -орогенезата у краниума на planinitenabulgaria е свършила след първата гънка.Не му забелязвай, слаба тектоника...“

Слаба тектоника… Ето ви по-силна в собствения постинг на Хищника след три дни (copy/paste)

11.04 16:39 - Ега ти!

Автор: blackpredator Категория: Забавление   
       (текст) Мила Родино, в любовта към тебе, не ми е ясно кой кого ебе?!

(снимка) Росен Плевнелиев между Соломон Паси и Андерс Фог Расмусен, която е „колажирана“ с Путин, правещ им „ушички“ зад тях.

Моят коментар: Нищо не зависи от Путин. Страните от Новия демократичен свят са извън обсега на неговите комплекси (и ракетно зенитни включително). Виж, за страните от неговия евразийски съюз – да. Затова „хищникът“ се натиска за натам. Когато бяхме в съветския блок, той е бил на блага длъжност (вероятно в русенския затвор – много обосновано мое предположение). Сега е никой, а злобата, омразата и надеждите му са същите. Той няма шанс в бъдещето. Искам обаче това да се случи в неговия мандат, та да го види! Много е справедливо.

Рязък ли ви се струвам? О-хо-о. Че аз още не съм почнал.

Коментар към „Как се става професионална… журналистка у нас?“ –

chavdar01  СфИРКИ НА ПРиМОЦИЯ! :)))) 06.04 11:17

ТОВА Е ТО,БГ ЖУРНАГЛИСТИ И АНАЛЛИЗАТОРИ!

Наричат го „музикантчето от Перник“. Че е музикант си е признал сам в профила: „професия Музикант“. Не знам възрастта му, защото там не е посочил възраст. Гледайки актуалната снимка на аватара, виждам, макар много размазано, един наперен мъж вероятно около 40–те плюс и минус, който се е снимал на фона на Народното Събрание. Типично  за човек, който е от провинцията. Един софиянец, за какъвто се е представил Чавдар Костадинов – „град София“, би избрал по-скоро снимка в Борисовата градина, пък била тя и на фона на Братската могила.

Та този, младеж в сравнение с иконома, също е ептен мекечек. Дива, необуздана, силно агресивна злоба и омраза лъхат не, ами направо духат, от всеки негов постинг и коментар. Да се чуди човек откъде ги е събирал, като при комунистите явно не е живял. По десети я е бил на 20, я не. Съдя за това не само по външния му вид, но и по това, че е… много необразован. Типичен гимназиален продукт на времената от „Бурята Невада“. И голям комплексар. Вероятно е аслъ „музикантче“, защото се опитва да се доказва в категория „Политика“, пишейки само с големи букви. То, ако така ставаше… какво повече да кажа?

Освен да представя последния постинг от 10 април 2014 6:25. (Правописът естествено е запазен.)

„Й-ОВЧЕВ! ЗА ДА СИ СЪБЕРЕШ ИМЕТО,СВЪРШИ СИ РАБОТАТА ПО КОКАИНОВИТЕ АФЕРИ,КОИТО ТИ "ЗАВЕЩА" ЦВИНОКИО!

В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ И ТИ ЩЕ СТАНЕШ ЗА СМЯХ И ПОЗОР!НЕ Е ДОСТАТЪЧНО САМО ДА СИ МИНИСТЪР НА МВР-ТО! ТРЯБВА И ДА СЕ РАБОТИ!ВЕРНО ЧЕ ТРУДНО СЕ РИТА СРЕЩУ СТАРИ АВЕРИ,НО ЗНАЙ: ВТОРИ ШАНС НЯМА! И ПОВЕЧЕ МИН.НА МВР-ТО НЯМА ДА СТАВАШ,ТАКА ЧЕ ИЗПОЛЗВАЙ ВРЕМЕТО СИ ПЪЛНОЦЕННО! ПЪК НИЕ ЩЕ ВИДИМ ТИ,КАКВО ВЛАГАШ В ТОЗИ ИЗРАЗ!!!“

След този „моцартов квартет“ chavdar01 е поместил две снимки. Едната на огромен розов фалос (от стиропор навярно) около който се кефят някакви протестиращи, но с азиатски черти. Кой знае в коя част на света е правено фотото и по какъв повод. Следващата снимка е на Червения площад с Кремъл отдясно и църквата „Василий Блажени“ на заден план. Не се виждат никакви хора и коли, значи снимката е от картичка.

Чувствате ли внушението? Ако не – да го подсиля. Предпоследният постинг чавдаров е публикуван точно 6 часа преди токущо цитирания – 10.04 0:30 (Явно в тази нощ Чавдар не е спал. Бил е нервен, сигурен съм!)

„300 ДЕНА,300 ГНИДИ ЗА 300 СРЕБЪРНИКА ПРОДАВАТ БЪЛГАРИЯ!!! ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ?!

ЗАТОПЛИ СЕ И КЪРЛЕЖИТЕ НА "ПАСТИРКАТА" И "ТИКВАТА" ИЗЛЯЗАХА ОТНОВО НА УЛИЦАТА,ЗА ДА СИ ЗАРАБОТЯТ СРЕБЪРНИЦИТЕ ЗА ЛЯТНАТА ПОЧИВКА НА МОРЕТО!ФАНДЪКОВА ЩАСТЛИВО ИМ МАХА ОТ БАЛКОНА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА!
ЯВНО "ТИКВАТА" Е УСПЯЛ ДА ПЛАСИРА НЯКОЙ КАМИОН С КОКА(НЕ КОЛА) И СЕГА ДО 25 МАЙ ЩЕ ИМА И "МИТИНГУВАЩИ" И "ВАКАНЦУВАЩИ" ПРОСТАЦИ!“

 

Уф, въздъхвам дълбоко и решавам утре да продължа с оставащите ептен мекички „унгарски пенсионери“. Много ми дойде за днес.  



Тагове:   kushel,   vencivaleri1951,   djani,   chavdar01,   theeconomist,   ok3223,   blackpredator,


Гласувай:
5



1. germantiger - ...
12.04.2014 10:13
А... умиращ "вид" ;)

Децата на много от тях на запад, знаещи повече английски и рядко руски...

Някои от тях като Венци Валери уважавам, други мърши като Кухел презирам (прощавай лекскиката ми ;)

Москвич не е Мерцедес и така ЧАСТ от бгпенсионерите не са онези на запад!

Има обаче и чудесни бгпенсионери - знаещи, можещи и такива, които заслужават нашето уважение - в този блог също.
цитирай
2. dobronameren - Ако номерирам параграфите от 1 до 5 в коментара на germantiger
12.04.2014 10:33
Не разбирам номер 1. А на номера от 2 до 5 не мога "копче" да кажа.
цитирай
3. blondinkas4uk09 - Скъпи Добронамерен,
12.04.2014 22:26
едно нещо не разбрах: да не би да ме класифицираш като путинофил или като привърженик на левите идеи, или на комунизма? Ако е така, аз съм в шок! :) За справка, погледни постингите ми (ако искаш да си губиш времето, разбира се, с драсканиците ми). В мен няма нищо комунистическо и нищо пропутинско. Аз не вярвам в комунистическите идеи: звучат прекрасно и затова имат толкова привърженици, но в реалността винаги се превръщат в терор и феодализъм, това ми е мнението. За щастие, мисля че и политиците днес го осъзнават и ляво и дясно са само думи за пред електората, за да поддържат духа му. :) Нямам почти никакви хубави спомени от преди 1989 г. Семейството ми е тормозено, така че моля те, имай уважение и не ми приписвай прокомунистически уклони. През 1989 г. татко беше на 46 г. и я имаше, я нямаше 10 год. трудов стаж от времето, когато всеки в Родината ни "си бил имал работа". (Не ми се влиза в подробности). Дали мразя ГЕРБ? В коментара си дори под цитирания от теб постинг на Blackpredator съм заявила, че съм фенка на Плевнелиев (издигнат от ГЕРБ). Да ти кажа и на теб, че към настоящия момент, ако гласуването стане задължително (защото аз доброволно не гласувам), вероятно ще гласувам за ГЕРБ. Въпреки някои различия с горепосочените блогъри, коментирам при тях, защото имам някакво мнение по темата, по която са писали. Когато коментирам, не е задължително да гласувам положително за постингите им, ако не споделям тяхната гледна точка, нали така?, а отрицателно - Никога не гласувам. Но се случва и да съм съгласна с тях: например съгласна съм, че журналистиката в БГ е на доста ниско ниво. Специално постингите на Фриолдмен ги намирам за доста интересни, както и на Вишничка и Хлорис, Икономистът също има постинги, в които мненията ни съвпадат. Но дори и да не съм съгласна с тези блогъри, уважавам гледните им точки. Аз не мразя сляпо! Дори изобщо не се затормозявам с такива чувства! А, и да не забравя... до пенсия имам още някакви си около 20-ина годинки, предполагам! :)
цитирай
4. germantiger - ...
13.04.2014 08:01
Без да е нужно моето "адвокатстване" - впечатленията ми от блондинкасчук, напълно покриват написаното от нея в коментара й.

Убеден съм, че НЕ е путинофил и едва ли някога ще бъде.

Умна, разумна и остроумна, дори мисля чистосърдечна в коментари и постинги!
цитирай
5. dobronameren - Отговарям два пъти на "блондинката с чук"
13.04.2014 09:19
Първият отговор – принципен, все едно нищо не знам за нея:
Да се напише „В мен няма нищо комунистическо и нищо пропутинско. Аз не вярвам в комунистическите идеи … ми е мнението. Семейството ми е тормозено, така че моля те, имай уважение и не ми приписвай прокомунистически уклони…“ е най-лесно.
И най-глупаво би било да му се повярва просто ей-така. Къде беше казано „По делата им ще ги познаете“. И затова продължавам с четенето надолу:
„Дали мразя ГЕРБ? Да ти кажа и на теб, че към настоящия момент, ако гласуването стане задължително (защото аз доброволно не гласувам), вероятно ще гласувам за ГЕРБ…. Въпреки някои различия с горепосочените блогъри, коментирам при тях, защото имам някакво мнение по темата, по която са писали. Когато коментирам, не е задължително да гласувам положително за постингите им…”.
Да, разбира се, НО ако правеше същото и по отношение на другите, непосочени по-горе блогъри – антикомунистическите, онези „за ГЕРБ“. А точно това не се забелязва. И естествен става напр. един въпрос – „Семейството ти от кои е било тормозено?“
Как да го обясня с пример? Например – Какво биха си помислили десетината българи, текущо заклети над библията и камата от самия Левски, ако след ритуала видеха Левски да влиза в конака, за да пийне едно кафе с каймаканина?
Другият отговор – конкретен, защото знам някои неща за Блонди. Чета постингите й!
Например – На аватарната снимка виждам една БРЮНЕТКА. Какъв е истинския цвят на косата? Ще кажете да не са заяждам с женски хитрости. Добре, но тя е записала, че е на 96 години. Не е на толкова. На снимката от ресторантската маса ме гледа една три пъти по-млада. Според откровенията й „за татко“, днес трябва да е на около 45. Излиза според другия запис – „до пенсия имам още някакви си около 20-ина годинки“. Гледам заявените интереси – „никакви“. Най-малкото: спомням си интересите на „черния хищник“ – ALL.
Нататък и повече – в следващия утрешен постинг „ОЩЕ за „унгарските пенсионери“.
цитирай
6. blondinkas4uk09 - Mилият ми Germantiger, благодаря.
13.04.2014 11:49
Както вика Розата: Цун и Гуш! :) :) :)

Приятен неделен ден!
цитирай
7. blondinkas4uk09 - Коментирам, Добронамерен, коментирам и при други блогъри,
13.04.2014 12:08
но защо не си забелязал, не зная...
От кого според теб са тормозени семейството ми? - от разни партийни особи преди '89, разбира се. Но... да подчертая, не се оплаквам от нищо, всичко е добре, когато завършва добре. :)
За Левски си прав, би изглеждало абсурдно, но аз не си падам по революции изобщо, само в много много краен случай. Виж, дори наш'то момче - Боко :) :) :) пие кафе с Лютви Местан, нали. :)
Иначе, аватарната снимка ми е от преди 2-3 години, за другите лични данни си на прав път. :)
Приятен ден ти пожелавам! :)
цитирай
8. germantiger - ласт дитейл ;) от мен
13.04.2014 15:44
Що бре?!

На фотоса за аватар си е блондинка - все пак в заведение без "директна светлина" и особено за българка си е блондинка - личи й че е светла дама, макар това в дискусията да не е от никакво значение ;)
цитирай
9. dobronameren - Извинявам се много на коментиращите тук
14.04.2014 08:03
за закъснялата модерация - по моя вина поне последните два с почти 20 часа. Но нямам възможност да "стоя" в Мрежата по цял ден. Ето и сега бързам и поднасям само извиненията си, реакцията по-късно, привечер.
Пак казвам. Използвам модерацията, защото така виждам веднага контактите си. Иначе трябва да губя много повече време и при това с голям риск да пропусна нещо.
цитирай
10. germantiger - Няма проблем и поне от мен никога не е имало към теб - ПОЗДРАВИ колега!
14.04.2014 11:53
Аз също ползвам модерация в моя блог почти през цялото време (с редки изключения), именно за това - за да виждам и ОТГОВАРЯМ на всеки коментирал под мой постинг.
цитирай
11. dobronameren - До блондинка счук (No7)
14.04.2014 17:56
Възможно е да не съм забелязал с кои ДРУГИ блогъри сте си общували. Ще ви бъда признателен да им напишете никовете, за да мога да се уверя лично в каква степен съм сгрешил. Силно се надявам, че молбата ми няма да ви затрудни.
Понеже в следващия ми постинг няма да ми остане място да обяснявам какво мисля за Б.Б. (не за ГЕРБ, защото аз правя разлика между тези две неща), ще го напиша тук: Не одобрявам "кафето" при каймаканина в Кърджали. Може да съм добронамерен към честните носители на комунистическите идеи, но никога не бих влязъл в комбина с тях. Не го пиша за първи път! Връщам се на Бойко. Прочетете постинга ми от септември 2012г. - "Едно мнение". http://dobronameren.blog.bg/history/2012/09/24/edno-mnenie.1002940
цитирай
12. dobronameren - Тигре, Тигре, както те титулуват тук-таме
14.04.2014 18:19
Аз бих бил много подозрителен, когато при първа искрена похвала за нещо хубаво у стоящия насреща човек (хеле пък, ако е жена), той ми върне "Цун и Гуш". Както се казва: Бой се данайците, дори да носят дарове.
Да ти разправя една моя история от първия ми период в BLOG.BG. В есента на 2011 година аз, на три месеца младо блогърче, получавам покана от един "стар" блогър (Катана му е името) да се запозная с колегите си по перо. Организирали ежегодна среща в някакъв ресторант около "Димитър Несторов" (ако помня добре), та да отида. Не отидох. Направих го автоматично, подсъзнателно тогава. Днес съм направо щастлив от онова мое решение отпреди близо 3 години вече. Представяш ли си, Тигре, ако бях отишъл?! Трапеза, питиета, мезета, нови познанства, настроение, тостове... Все някой щеше да се намери да ни направи няколко снимки. И когато след време щях да напиша нещо истинско - за мен лично, ще ми извадят снимката и ще кажат: Да, бе, вижте го добронамерения каква стока е. И той е един от нас, ама се прави на друг.
Сигурно съм изгубил едно приятно прекарване, Може би щях да съм срещнал някой неКатана.... Може би. Но сега така ми е по-добре
цитирай
13. krumbelosvet - .
30.07.2021 15:05
.
Тебеше да си отиде соца, за да дойде времето ДА СИ ТРЪГНЕ БЕЛИЯТ ЧЧОВЕК.
Радвайте се, фаши.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872843
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031