Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2014 19:29 - Цв.Йо и други цвекя шарени
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 4208 Коментари: 12 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Глупостите им. Централно между очите. Добронамерено.

Помните, нали, как искрено се възмущаваше новият министър на вътрешните работи Цв.Йо на стария министър Цв.Цв., че не успял да попречи на своите подчинени да подслушват със специализираните държавни коли за външно подслушване. Първоначалните изявления на Цв.Йо, в качеството му на вътрешен министър, бяха, че Цв.Цв. е знаел за подслушванията на неудобните за властта лица и лично ги е наредил. В прокуратурата тези обвинения влязоха модифицирани: Цв.Цв. не е упражнил положения в ръцете му контрол и така е направил подслушванията възможни. Самата прокуратура вече пореден месец се ослушва по тях и междувременно излязоха експертизи на производителите на колите за подслушване, че те са оборудвани само с техника за проследяване на телефонни разговори и не могат да бъдат използвани за пряко подслушване. Работата отива към „затихване“ на това дело за нерегламентирано подслушване по време Цветаново.

Преди две седмици по време Йовчево един пенсионер от Лясковец отстреля 4-ма елитни полицаи от баретите (първия фатално) при опит да го арестуват, защото предния ден заплашвал да стреля по децата в съседния училищен двор. Операцията е разпоредена от главния секретар на Йовчевото ведомство Светлозар Лазаров, който е лично подчинен на самия Йовчев. Самият Лазаров, който е бивша барета (като Алексей Петров, като братя Галеви, като Златко Баретата…) беше трогателен, оправдавайки гафа на своите хора с това, че предния ден двама лясковски полицаи ходили да снимат къщата на лудия си съгражданин и така го подсетили ли, предупредили ли, че му се готви арест. Кой ги е пратил и откъде той е знаел за плановете на Лазаровите хора, кому са предадени направените снимки и съществуват ли те в действителност – кой да ти каже? Самият Цветлин Йовчев не обели и дума да отговори на тези въпроси, когато разправяше в пленарна зала на депутатите за случилото се в Лясковец.

Припомням тези две паралелни истории, защото при първата – за подслушванията, няма пострадал. Нещо повече дори! Делата на „наглите“, „килърите“, вървят към съдбата на делото на „вальо топлото“; Гриша Ганчев, Алексей Петров, Евелин Банев… изреждам просто така, на прима виста, ще съдят България в Страсбург;  Станишев, ако… ще отнесе 200 лева глоба; Мая Манолова и Николай Бареков остават бистра вода костинбродска… Което означава какво? – Ако е имало подслушвания, дори да е имало, резултатите от тях са нулеви. Т.е. повтарям: никой не е пострадал!

При втория случай има убит полицай и още 4-ма души берат душа в болницата. Да не говорим за текущия имидж на полицията и нейните разновидности, който къде е след като лясковският случай се оказа заразен. Засега във Варна и Пловдив, после и в други градове. А нали не сте забравили ранната утрин на 10 февруари т.г.,когато „жандармерията напусна поделенията и отиде на място“ да се бори срещу битовата престъпност“. Впрочем какво стана с резултатите на тази Йовчева инициатива?

Ще си подаде ли оставката той, каквото иска от Цветанов? Ами! Той е комунист – желязо човек, не е глупав демократ! Достоен Орешарец! Същински Найденов!

Кой Найденов? Ангел Найденов, разбира се, военният министър. Този мръсен ГЕРБ се разсмърдя, че предвидените средства за строеж на ограда на границата с Турция, която да спира нелегалните имигранти, нараснаха в действителност двойно. В първия момент реакцията на управляващите беше Миковска: „Глупости! Не сме на стадиона в Хасково.“ После се оказа, че май сме „баш там“. Назначената проверка лично от премиера Орешарски „показа нередности“. В резултат ни беше съобщено, че девет души от Военното министерство са уволнени, между тях 3-ма (словом цели трима) генерали. (Имената им? – хайде сега, това е „военна тайна“. Военна, военна, ама с пари на бюджета, нали?) Ако чакате оставката на Ангел Найденов, просто вярвате в щъркели. Жена му не разрешава. А той нали е военен министър, смее ли да се противопостави? Кой каза там – „на Партията“? Я, мирно! Прибери коремите!

Но не затова разправям тази история. Ама много са тъпи другарите! Ще кажете – „Я, по-полека, не обиждай!“ Ама как, бе? На официалната пресконференция с обясненията за надвишената двойно първоначална цена на оградата с Турция, самият министър каза причината (една от няколкото): Експертите посочили дължината й, мерена по въздуха, а не действителната – по релефа. Той и без това теренът бил равнинен...

Сещам се за една библейска история. Когато дошло време Господ да надарява с акъл човеците, застанал той на моста над реката, отделяща неговите селения от местата, предназначени за тях и започнал да ги привиква по групи. Да, ама военните с учебна цел форсирали реката и минали под моста.

Нали, да не се притеснявам, че зад иронията ми ясно си личи презрението, което изпитвам към тарикатите комунисти.

Хайде да добавя нови подробности около сравнението между двамата вътрешни министри – стария Цв.Цв. и новия Цв.Йо.

Цветан Цветанов, освен по делото за разрешеното подслушване, е подсъдим и по дело за спряно подслушване и за още едно трето. Три пъти си дава имунитета човекът, но досега – вече цяла година – Цацаров и Съдът не могат да го пратят „при бай Ставри“ в ЦСЗ. Брюксел го защитавал! А Христо Бисеров го прибраха още на втория ден и дори със сина си май не може да се види. Защо него Брюксел не го защитава? Кой, Цацаров ли да каже? Ама на колко сте години? В коя България сте живели? Аз да ви кажа: обвиненията срещу Цветанов са балон, пълен с въздух под налягане, докато Бисеров… ах, колко знае! За началниците на самия Цацаров, най-вече!

Атаките срещу Цветан Цветанов (Имам постинг „Атакaта е срещу самите промени“ http://dobronameren.blog.bg/history/2013/05/07/atakata-e-sreshtu-samite-promeni.1107957. Прочетете го, ако ме обвинявате, че само с Цв. Цв. се занимавам.) вървят и сред „народа“. Имал бил 6 (цели шест словом) апартамента. Естествено, че темата е смешна за един съд – ами то какво са 6 апартамента за един произволно избран магистрат и неговото семейство, но е съвсем „народна“. (Стари комунистически номера. Впрочем заимствани от престъпници преди тях и използвани и от други престъпници.)  

Смехории! Да смятаме. Човек може да придобие един „цветанов“ апартамент срещу кредит от около 300-400 евро на месец. Да вземем по-голямото число – 6 апартамента х 400 евро дава 2400 евро месечни вноски, които трябва да изплаща Цветанов. И то при положение, че всичките 6 апартамента са нови, а не наследствени.

Сега отиди, простий народе, на линка https://bivol.bg/yovchev-3000.html  и чети там, че Цветлин Йовчев изплаща по 3000 евро месечно. Вярно, не той лично, а барабар с жена си и сина студент. Ама да не кажеш, простий народе, че ти на сайта „Бивол“ не вярваш? А-а-а, не може така! Ако публикува досието „Буда“ – вярно, а това – не е вярно?!

О, спи ли Цацаров? О, Цацаров не види ли? Впрочем той колко изплаща месечно и отговаря ли това на неговите доходи? Кой да го пита – имаше един „син“ главен прокурор, който казваше: „Над мен е само Господ“. Имаше един друг „син“ главен прокурор, който доказваше тази максима на практика.

Написах, че няма българин, който да пита Цацаров ТОВА. По-точно – няма българин на когото Цацаров Е ДЛЪЖЕН да отговори. Сега Бареков-Цензурата се нагърбва с тази задача?! Е, какво да кажа? Че ни правят на маймуни ТЕЗИ?! Ама, как бе? Кой съм аз? Ни економист, ни кушел, ни фашисду, костадин дори не съм, не се казвам андрей, дори джани… А бе, мани.  




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kostadin - https://www. youtube. com/wat...
28.03.2014 10:06
https://www.youtube.com/watch?v=-A3bi_bhuwU
Нормално е да се подслушва ,след като техниката позволява това
Глупаво е да се мисли ,че ако едната страна подслушва ,то другата поради глупост ,няма да го прави.
Днешните най-проспериращи българи са вчерашни комунисти или тяхни деца и внуци.
Нима си мислиш ,че на запад не знаят с кого подписват договорите.
Смешното е ,че такива като тебе не знаят ,че между капитализма и соца разликата е почти никаква.Ционистите намалиха разходите ,които правеха за подържане на социалното добруване на народите,като съкратиха соца.
цитирай
2. vmir - "Ама, как бе? Кой съм аз? Ни економист, ни кушел, ни фашисду, костадин дори не съм, не се казвам андрей, дори джани… А бе, мани."
28.03.2014 14:12
Така, ами.
цитирай
3. vmir - 1. kostadin,
28.03.2014 15:42
Адски си плоскошаблонен, човеко! Не е за вярване колко ограничен и необразован трябва да е човек, за да събере едновременно в едно няколко маргинални твърдения като твоите. Или си бот, или си тамагочи някакво, ама правено в китайски гараж от новопристигнали от дълбоката провинция китайчета. Отказвам да приема, че жив човек може да е чак пък толкова безпросветно и безнадеждно тъп.
цитирай
4. kostadin - Какво съм ти виновен, че ти се опи...
28.03.2014 19:30
Какво съм ти виновен , че ти се опитваш да живееш в някакъв измислен свят.
Даже и за китайците мислиш, според боклуците ,които се продават у нас.
На добронамерения му казах да чете повече и на тебе пожелавам същото.Но ,ако ти е по лесно да си затвориш очите и да не виждаш действителността -давай !
А ако трябва да говорим сериозно ще трябва точко по точка да обориш твърденията ми.
цитирай
5. vmir - 4. kostadin,
29.03.2014 07:30
Ако ти четеш много, то очевидно е книжлета от мазата на прадядо ти с интелектуалната дълбочина на червени комикси за героя Чапаев, но без вразумяващите ги Петка и Анка картечарката. От издаването на любимите ти четива, до ден днешен, светът е натрупал много информация, опит и реални знания, които по времето на прадядо ти не са били налични, а ти продължаваш да вярваш, че земята е плоска и комиксите са върховни постижения на човешките познания. А кажи сега, че анунакитата ти говорят и ти казват казват самата истина.
цитирай
6. kostadin - Вмире, има книги и от прадядовците ...
29.03.2014 19:37
Вмире ,има книги и от прадядовците ми и те са доста интересни.
Даже филма за Чапаев не съм гледал.А виж ,вицове за Петка и Чапай -дал Бог ,много са .
За мене е интересно дали можеш да отсяваш зърното от плявата ,когато четеш океана от информация.Възможно е и да не си в състояние да правиш това .Не си виновен.
Хвани един от грешно поставените от мене мисли или проблеми и нека да поразсъждаваме преди да си говорим празни приказки.
Анунаките не ми говорят и не съжалявам ,Но Тесла твърди ,че всички открити от него неща са му показани от жители на друга планета.Контра пункта му,лансиран от еврейската върхушка -Айнщаин ,твърди ,че няма открит природен закон ,като се използват теориите създадени преди новото научно откритие .А идеите идват само по интуитивен път.
цитирай
7. dobronameren - Читателю, извинявайте, че оставям на костадиновците да се вихрят в собствения ми блог
30.03.2014 17:02
но какво? - Да им забраня да се изказват ли? О, аз харесвам демокрацията. А и смятам, че вместо да пиша аз, е по-добре Костадина сам да се нахендря. На неговия си, разбира се.
цитирай
8. kostadin - Не ми е чак толкова дълъг бе, добр...
30.03.2014 18:29
Не ми е чак толкова дълъг бе ,добронамерен умнико.А и по принцип не си падам по мъжки дупета.
Имам една единствена цел да ти помогна да изкласи постчето по напред та да ти гледат саира повече хора.
цитирай
9. dobronameren - Няма човек на този свят
31.03.2014 08:20
на когото да му е толкова дълъг, че да може сам да седне на него. Няма човек на този свят, който "да си пада" по собственото дупе. Следователно написаното от мен в последното изречение на коментар 7-ми е казано образно. Т.е. не се тълкува буквално. Ама Костадин прави точно това в коментара си (№8) - всичко "прекарва" през нагона си. И през стомаха си също така. Така правят животните.
Искам само да допълня - отново! - че Костадин е яростен защитник на социалистическия избор за България. Търкулнало се гърнето, та си намерило похлупака.
цитирай
10. kostadin - Много си добронамерен но е добре и ...
31.03.2014 22:52
Много си добронамерен ,но е добре и образните сравнения да ги отправяш първо към майка си и ако ти хареса ги прилагай и спрямо останалите хора.
Не съм привърженик на соца ,макар ,че скоро няма да живеем така добре както по Тошовото време.
С какво може да се похвали сегашната демокрация и у нас и по света?
цитирай
11. vmir - Още един хрантутник на комунизма:
02.04.2014 11:20
kostadin написа:

Не съм привърженик на соца ,макар ,че скоро няма да живеем така добре както по Тошовото време.
С какво може да се похвали сегашната демокрация и у нас и по света?


Не от всеки престъпник става човек, но няма престъпник който да оценява хуманността, преди да бъде осъден за престъпленията си. Разправяй на шапката ми, че си чист като момина сълза. То колкото е по-голям мръсник някой, толкова по-чистофайник се пише. Нямам нужда да изнасилвам, за да се страхувам, че мога да изнасиля педераст. Нямам нужда да лъжа децата си, че съм голямата работа, за да се страхувам, че ще повярват на случаен педераст. Затова предпочитам и ще предпочитам общество с педерасти, отколкото с насилници и патологични лъжци като теб, които не могат да спят, докато не излъжат, не измамят, не прецакат бенаказано някого.
цитирай
12. kostadin - Не съм привърженик на соца, ма...
23.04.2014 18:44
vmir написа:
kostadin написа:

Не съм привърженик на соца ,макар ,че скоро няма да живеем така добре както по Тошовото време.
С какво може да се похвали сегашната демокрация и у нас и по света?


Не от всеки престъпник става човек, но няма престъпник който да оценява хуманността, преди да бъде осъден за престъпленията си. Разправяй на шапката ми, че си чист като момина сълза. То колкото е по-голям мръсник някой, толкова по-чистофайник се пише. Нямам нужда да изнасилвам, за да се страхувам, че мога да изнасиля педераст. Нямам нужда да лъжа децата си, че съм голямата работа, за да се страхувам, че ще повярват на случаен педераст. Затова предпочитам и ще предпочитам общество с педерасти, отколкото с насилници и патологични лъжци като теб, които не могат да спят, докато не излъжат, не измамят, не прецакат бенаказано някого.

Чисти хора няма .Но поне от тебе съм по -чист
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1882509
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930