Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2014 14:26 - Цъ-цъ-цъ... kostadin
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3797 Коментари: 7 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

„С глупаците не се занимавай. Те тъкмо това искат – някой да им обръща внимание.“  - прочетох това тия дни някъде в блога. Определено не съм съгласен, съвсем не съм съгласен. Защото грижовният стопанин трябва да плеви градината си. Непрекъснато, последователно, старателно. Иначе няма да набере нищо от нея. Това е казано образно.

А иначе директно: На глупаците не трябва да се прощава, защото, ако ние днес си ги знаем, то утре откъде нашите деца или техните деца ще знаят кое е било глупаво, и вредно в края на краищата, по времето на техните бащи? За да не го повтарят!

За запознатите с моята стратегия на изграждане на блога ми, обръщам внимание, че откривам нова „страница“ постинги, започващи с буквата „Ц“. За глупавите глупаци в блога, но и за злите и подли „глупаци“, дето се правят на умрели лисици. Kostadin е първият. Като глупав глупак сам се навря да е първи „на капрата“. Че и не иска да слиза, а „се бие“.

Ето!

Поводът е „пресен” – Съветска Русия срещу Украйна. Написал съм общо 6 броя постинги на тази тема (през м.март). Не са кой знае колко много, само nikikm има вчера 3 броя, икономиста - поне 10 за последните 20 дни, andrei, legna да не изреждам. Прибавете Kolevm38... При това само един от моите постинги – първият, се занимава по същество с проблема и при това целта му е да покаже, че Съветска Русия (старата и новата) винаги е била срещу Украина. В частност, защото Съветска Русия е била винаги непримирим враг на всички свои съседи. Не само на Украйна, на България – също. Привел съм СВОИТЕ доказателства. Пък, че те не били верни според kostadin  и приятелите му, аз виновен ли съм? Докога трябва да се свивам/свиваме пред тяхната тъпотия, довела ни до днешното дередже да стоим на края на Европа. Че и те да продължават да ни заплашват по техния си начин?!

Именно в такава връзка в следващите 5 постинга, номерирани от част 2 до част 6, преставам да се занимавам с конкретиката на днешния конфликт на Путиновата Русия с Украина, а се опитвам да докажа, че блогърите, които примират пред Путин, а наричат мен „европодайдупе” (оригинален израз на моя герой Костадин) са същите – именно и поименно – които харесват много днешна Станишева-Местан-Орешарска България! И съвсем открито плашат по старите си придобити кръвожадни комунистически навици!

Искам да се запомнят имената им! Да е записана черно на бяло ТЯХНАТА правда! Е, Костадин ми предлага такава допълнителна възможност. Защото например няколко други блогъри – офицери от армията на комунистическа България не се набиват така глупашки. Те са по-опасни. Тъкмо затова да не се надяват, че ще им се размине, далеко не само моето, а на цяла честна България, презрение.

Но да започвам с отмахването на „простотията”. С цитатите й! Правописът е запазен.

На моите исторически сведения (които впрочем не са мои, а цитати почти изключително, не от Большая Советская, а от Уикипедия) той започва по „тервелашки”:

- (12.03 20:20 - коментар Костадинов към входящия постинг http://dobronameren.blog.bg/history/2014/03/05/syvetska-rusiia-vs-ukraina.1244824)

„Няма как да не знаеш нещичко за британската енциклопедия и там можеш давидиш,че до 18 век в побликуваните на нейните страници съществува огромна страна -най- огромната според британците и се нарича Гранд Тартария.Това понятие се налага из Европа и войските на тази Тартария са наричани татари.Никакво татарско иго не е имало в Руссия .За какво татарско иго може да се говори когато са сепстроели християнски храмове и се е плащал данък на снязете и царете-в мн ч. е защото тартариите са били доста на брой.Може да се говори и с пример за великите Моголи в индия ,които са считани за монголци ,но ти представяш ли си как се преодолява Тибет.Могол означава велик и в индия е имало индийска тартария ,като част от една огромна империя...Няма да ти разказвам повече ,ако се интересуваш от истината може да ти покажа пътя към нея.”

Нататък следват още 2 страници с подобни „справки” от кой ли не век, за да завърши Костадин накрая с „И тук трябва много да работиш,за да не заблуждаваш по – незнаещите и от тебе.Не знам дали има смисъл да продължавам с коментариите си по изложеното от тебе в поста”

- Понеже не виждам над какво точно трябва още „много да работя”, си позволих да игнорирам забележките му, изразени по такъв „убедителен начин”. Това вбеси моя герой и той ме атакува на „лични съобщения”, изпращайки ми същия този безвкусен миш-маш – цели 4 страници за време от 8 физически часа на 12-ти и 13- март. Разбира се, че съм ги запазил, но е безсмислено да губя мое място с неговите глупости. Само ще цитирам края на този мой „приятел”, който за пръв път ми пишеше на „лични” – „Пий една ичкия и ке ти мине!” (За пръв път, но гледайте нататък какво става.)

- Аз да пия?! А Костадин? Изглежда не спазва собствените си съвети, или от ичкия не му минава (меракът да се заяжда с мен), продължава милия. Повторно ми изпраща: „Може да игнорираш написаното но аз ще го побликувам под твоя текст” (Обърнете внимание, че за 2-ри път Костадин пише побликувам. Няма случайност тука.)

- Аз реагирах на това повторение като на някаква заплаха, още повече че неговите фундаментални поучения стояха вече цяло денонощие като открит коментар към моя първи постинг за Украйна. Отговорих му на „лични”: „Ама, хайде публикувай, де. Стига си ме плашил.”

(Кешки да не бях го правил! Това отпуши неговата „кална цевка”, която и до днес не мога „да запуша”. Ето например – само за днес 23.03 до 12:00 съм получил два нови коментара.)

- За да „избягам” от затворената територия „лични”, публикувах на 13.03 следното като открит коментар: „Тези 3 възражения на kostadin - под номера 7,8 и 9 с малки вариации, получавам вече за трети път. Веднъж в неговия оригинален постинг "Мале,мале Русия е жив зян". После на "Лични съобщения" (там придружени със заплаха, че щял да ги добави под мой постинг). И накрая - тук под моя постинг. Отговорих му още първия път така: "Отдавна не бях виждал толкова много глупости на куп". Повтарям го и сега: "Отдавна не бях виждал толкова много глупости на куп."

Обаче той, какво мислите, избра? Засипа ме с „кални потоци от ропот” и понеже аз не си оставям магарето в калта, му отговорих така. Направо:

- „Още нещо - последно. Костадин-а е от хората, които гоним през вратата,а те нахално чукат на прозореца и викат "Ние пак сме тук". Забележете, че ПАК повтаря съображенията си за "евродупетата". Освен това в "модерация" ме чака още един неотворен коментар. Имам една консерва, купена от Мола вчера. Не смея да я отворя да не би пак Костадин да излезе от нея. ОБАЧЕ, аз съвсем съзнателно НЕ СПИРАМ нито един коментар. Отивам веднага да пусна коментара. Ако пак е от "Костадин", прощавайте, читатели, за изгубеното време.” – това е от въпросния 13 март също.

Само да ви цитирам Косадиновия отговор и спирам с тази подробна хронология. Правя го, защото той отново демонстрира, как да кажа – разбъркаността на своите мисли:

- „Може би си пораснал на години, но  и аз не спирам нито един коментар за разлика от "най четените "евродупета -Пискова и Вмир(Да са им живии здрави заинтересованите помагачи от админстрацията) Може би си пораснал на години ,но когато излизаш от неприкосновеното пространство на лични ,просто преставаш да ме интересуваш като човек.Побликуваното от мене е точно Аман от уточняващите въпроси на едно европодай дупе.”

- както и закалката си на „кървав” блогър: „Абе това евродупетата сте много плашливи бе.Вие сте точно като пучисткото правителство в Украйна -щяха да правят мобилизация ,щяха да се справят с народа в Крим за нула време .Много работи щяха да сторят ,но пусти страх ги накара да летят до Обамчето и да искат защита Срещу кого търсят защита-срещу собственият си народ ли Е жалко за вас,точната дума е предатели на народа си.”

Нататък следват още 11 нови коментари на Костадин и 3 неуспешни опита да завърже „нов разговор” с мене на „лични” (а беше написал, че „когато излизаш от неприкосновеното пространство на лични ,просто преставаш да ме интересуваш като човек.” Нали, ама кой да помни?)

От тези 11 коментари избирам няколко по-така, характерни. Както и моите конкретни отговори на тях, защото искам да сравните, читатели. Тъй като Костадин си позволя да ме сравня със себе си!

- към „Съветска Русия vs Украина – част 2-ра

  Kostadin: „Нещо сбъркано има в поста -не си дал характеристика на нормалните според тебе въжеиграчи в тъпият спор кой е по -най- прав. Бих приел евромайданските привърженици в България ,че са прави ,ако бяха направили добрините за които ни съобщаваха демократите в началото -след тихият мирен преврат в Бэългария.Много приказки ,а покритие с истината никакво.”

  Dobronameren:Kostadin-e, какво още трябва да напиша, за да ти стане ясно, че нормалните за мен са украиниците от площада в Киев, които съвсем подобно на българите от площад "Независимост" в София, искат държавата им да бъде демократична, а не тоталитарна. Нормални са, защото искат те самите да избират властта в собствените си държави, а не искат техният Янукович и нашият Станишев да избират Путин вместо тях. Това е най-важното за независимостта на всеки народ. И точно това ти принизяваш до равнището на спор, при това наричайки го "тъп спор"!? Какво да те правим? Ти никога няма да приемеш "евромайданските" стремежи на хората, на българите в частност - най-малко. Затова е излишно да се правиш на отворен тарикат, пишейки, че би ги приел, ако... И следват наистина тъпи кълчища в които се опитваш да вкараш нормалните българи - Демократите обещали добрини, ама не ги изпълнили! Че защо държите властта, готови да/да се убивате заради нея. А колко е просто: хайде на избори, пък който има повече гласове, той ще управлява.

  И кой момент имаш предвид, пишейки за "тихия мирен преврат в България в началото"? 10.11.1989? Краят на 1992, когато Доган първи път...? Краят на 1994, когато Виденов за трети път...? 2005, когато Станишев за четвърти път...? 2013 началото, когато БСП и ДПС за пореден път се качиха на гърбовете на българите...? Изобщо... пишеш, колкото да не заспиш. Или нас да успиш? На какво наистина се надяваш?

- към „Съветска Русия vs Украина – част 3-та

    Dobronameren:получих от "Костадин" следното съобщение на "Лични"

"Не гоВори небивалици!Не става дума за заплаха .Просто евродупетата имат криво разбиране за започнат диалог. Подал си в нета много неправилна дезинформация"

    Няма да коментирам "заплаха е" или "не е заплаха", но ще обърна внимание на повторението на епитета "евродупета". Като имам предвид какви секс-мечти имат приятелите на "костадин" (ако настоява ще изредя имената им) и че защитниците на тяхната кауза изпълняват заканите си без никакви скрупули... А, впрочем, "костадине" - Какво означава понятието "неправилна дезинформация"? Дезинформирам, обаче не както ти искаш да дезинформирам, вероятно?”

   Kostadin: „Ако си безработен и беден изобщо няма да имаш този езиков проблем Ще ядеш извара и то когато имаш пари Това е демокрацията и тя не се крепи на езиковите особености на вечно променящата се българска граматика.Сега чувам ,че щели и пълният член да премахнат.Какво ли разбират от членове сегашните езиковеди.?”

- към „Съветска Русия vs Украина – част 5-та

  Dobronameren: За Костадин специално. Ако разбереСлед първите съветски полети в космоса, никой от летелите космонавти не докладвал. че е видял Господ там горе някъде. Това дало право на съветската наука твърдо да заяви, че Господ не съществува. Логика, нали? Ама комунистическа. Която си представя Господ като белобрад старец, който стои на края на един облак и си клати краката, очаквайки да го видят "в илюминаторе".

  Простотии. Хайде, да не обиждам. Има хора за които е вярно, че "виждат" само до края на деня. Това - утре, това - в другиден... Олеле, боже, не дай боже - в следващия мандат...

  Kostadin:Боже, Божичко! Ама твоите aргументи са на нивото на kомунизма бе . Измисли ненещо по стабилно

- към „Съветска Русия vs Украина – част 6-та

  Kostadin: “Момчето си мисли ,че само той може да раздава оценки. Е ,дали са верни или не ,то си е като във вица сестра ти е курва ... А Дали имаш сестра си е съвсем друга тема,но така се прави политика гледайте какво правят другите и ме слушайте какво ви съветва Чичо ви САМ.

Така-а-а...

Толкова много несвързана простотия!... Все трябва да има някакво обяснение. Него ще дам, излизайки от частния случай „kostadin. За пореден път го правя.

Да, социализмът е обществен строй за прости хора. Кой трезво разсъждаващ човек ще си помисли, че е редно цял ден да опъва жили, а вечерта това, което е изработил, ще трябва да дели поравно с мързеливците? Кой друг, освен глупак, ще пази „мерцедес” за 300 хиляди, без да се запита, защо тогава заплатата му е само 600 лева? Затова на социализма са нужни прости хора, които да не разбират това. Колкото повече простаци, толкова по-добре за тарикатите, костадиновци.

Ще цитирам себе си: „„Социализмът е типична пирамидална структура. Няколко тариката си намират в началото сподвижници с които започват да събират доброволни вноски от балъци, обещавайки им висока доходност. В началото всичко върви добре. С парите на новите се изплащат премиите на старите вложители. „Апетитът“ на първите, заслужителите, става все по-голям. Новите привлечени „за социализъма“ започват да не могат да покриват техните нарастващи нужди. Тогава една нощ „организаторите“ изпразват касите, заключват офиса и беж през граница. На Запад естествено, защото на Изток ще станат нови вложители в друга по-голяма „социалистическа“ пирамида. Да не са луди чак дотам?!”

(http://dobronameren.blog.bg/history/2013/10/22/otgovori-si-glupav-narode-koi-te-v-taz-bedna-liulka-liulee.1195756)

Хайде, като ви харесва строя на Путин, заминавайте си нататък, костадиновци. Моментът е подходящ – Крим трябва да се напълни с такива като вас.

А другите знаем. Ще цитирам себе си: „Какво да ги правиш Тези! За толкова години „справедлива борба” не се научиха да се борят честно. Пак се сетих: Имаше един чудесен хуморист, покойник вече за жалост – Константин Костов. Ще си позволя да го перефразирам малко. „Нищо им няма на комунистите. Няма и да им мине.”

(http://dobronameren.blog.bg/history/2012/01/03/za-bpc.876371)

„Накрая, засега, искам да напиша още нещо важно. Много важно! Ако нашият български преход от комунизъм към демокрация беше протекъл нормално еволюционно – без разрушителните действия на комунистите, загубили вече световната битка за един по-добър свят – аз, а и милиони още българи не бихме губили сили и време в излишни натрапени ни революционни битки, а щяхме да работим полезно за държавата ни и да се занимаваме с любимите си неща. Конкретно аз, вместо всичките тези 150 постинга, бих написал само десетина. А вместо само три издадени книги, бих имал поне още три. На онези, които ще ми напишат - „Ами, като ти тежи, махай се! Не задръствай интернет пространството с твоите глупости.” – отговарям директно: Вашето мнение не ме интересува!

(http://dobronameren.blog.bg/history/2012/10/28/opis-sydyrjanie-blog-dobronameren-prodyljenie.1014580)




Гласувай:
6



1. rosmistral - Отдавна не съм се смяла така. . . . . . . ...
24.03.2014 14:13
Отдавна не съм се смяла така.......Така, ако го погледна от смешната стана.....

Но си давам сметка, че тези неграмотни всезнайковци ,които ни съсипаха живота през годините, не само още са живи, но и имат самочувствието и на можещи и ни поучават....От това ми става страшно!
цитирай
2. mikolaj - Или сме хуманисти, или не
24.03.2014 18:02
Аз също забелязвам, че привърженици на БСП защитават действията на Русия. Странно е за мен, когато от явни антисемити (пишещи непрекъснато за ционизъм) разбираме, че на Майдана имало фашисти. Други пък са загрижени за правата на малцинствата, а пишеха непрекъснато против бежанците в България. Е, това е абсурдното.

Има го обаче и обратното- поне във Фейсбук виждам изключително умни хора, които призовават... Хитлеровия Вермахт да се възроди наново, за да оправел руснаците. Това не е мислене на демократ. Разбирам човек да е нацист, да симпатизира на Хитлер; но да се водиш "демократ" и да възхваляваш Вермахта- е, това е прекалено.

Призовавам за повече разум в аргументацията и коментарите ни, и да спрем с двойните стандарти- или сме хуманисти, или не сме. Тук няма русофили и русофоби.
цитирай
3. kostadin - Би могло да ти отговоря по всяка една ...
24.03.2014 20:12
Би могло да ти отговоря по всяка една от нещата ,които си отбелязъл.Реалността е налице и ще си е чиста загуба напвреме да те опровергавам.
Ще се спра на две неща .
Добрия стопанин знае как да създаде съобщество от растения .Природата не ги дели на бурени и други такива.
Съвременото земеделие -това с тракторите и всички други огромни машини е въведено от немците някъде след първата световна война .
Металургичните заводи и заводите произвеждали военна техника започват да правят машини ,а химическата индустрия торове.
Днес виждаме резултата от тази механизация яж ГМО и врашкани с нитрати и отрови зеленчуци и плодове.Оказва се ,че и пшеницата е отдавна генно модифицирана .Известно ли ти е ,че в BG колбасите съдържат сланина ,соя ,царевица и суха кръв.Но тебе тия неща не те касаят.
Тези неща ти ги говоря ,защото и аз в миналото съм си представял изобилието така като го правят днес Хамериканците.
Бавно и постепено ГМД навлиза и у нас .Да ти е сладко и яденето и обречеността на поколенията след нас.
Когато ни казваха в училище ,как индиянците засаждали цареви;цата ,на всички ни беше смешно и си представяхме едни диваци или първобитни хора ,които изобщо си нямат и хал хабер от земеделие.
Някъде на възраст 60 години разбрах,че царевицата е растение което не може да се самовъзпроизвежда -нужно е човек да го посее.
Днес тревоядните животни ги хранят с зърно от царевица и млякото вече не е мляко.Как да продължа да ти обяснявам ,че поставянето на зрънце царевица в дупка направена с помоща на пръчка е свръх съвременен метод за засяване, при който земята не се оре.Когато орем и обръщаме земята унищожаваме кислородните и некислородните микроорганизми .По този начин разрушаваме екосистемата на съобществата живеещи в земята и лишаваме растенията от микрофлората ,която ги храни.За сега това ти стига

За енциклопедия Британика -виж и отново ще се окажеш в непознаващите историята.
Бих добавил нещичко и за Атака.
Горчивите истини може и да не са ти по вкуса, но без тях няма как да се помръднем напред.
Това не означава ,че съм атакист Както и че съм русофил.
Ти на мене не ми пречиш Мога да те подмина ,както съм подминавал БКП и съблазните ,които е предлагала на хора ,които нищо не могат да си направят сами, освен да философствуват .А всяка философия има само една цел -да ти втълпи колко е добре да работиш за хората обсебили правото да печатат пари и техните слуги.
цитирай
4. dobronameren - Имам съвет към "костадин"
24.03.2014 22:56
Не пиши повече коментари. Недей!
Гледам, в последните си три постинга си преминал на системата copy/paste. Правилно, така е по-малко излагащо те. Макар че и там има следваща стъпка - да си подбираш източниците.
цитирай
5. kostadin - 4. dobronameren,
25.03.2014 09:01
Абе тй ни съветваш да осъдим Руссия ,как да ти имам доверие в добронамереността .На български copy/paste си е препечатка .Не виждам, защо ,вместо всеки да прочете нещо правилно ,вярно и добре обосновано е необходимо да се правя на автор и да ви го преразказвам.
Обикновеният пример в случая е нали не искаш вместо клипче с песен на известен певец да ти изпратя същата песничка изпята от мене.
А забелязвам че към предпоследният ми пост си подходил поевроподайзадниковия обтекаем метод.Явно няма какво да кажеш Не е и нужно да се напъваш.
Писковата е по проста и от тебе -тя прави направо списъци и всичко което противоречи на мнението й го трие .Голям праз.
Лекари споделят ,че на Путин му се протрилаоная работа .Непрекъснато си го местел от левия в десния крачол и обратно .Опасни са тези европодайзадници.
цитирай
6. dobronameren - Костадине,
25.03.2014 16:42
За нивото на образоваността ти вече съм писал. Е... учи, е... учи, писна ми. В последния ти коментар долавям обаче подмятания, че ще ми пращаш скоро мерилина, което е характерно за някои, както се казва - унгарски пенсионери. В плановете ми влиза да пиша за тез. Натискаш се явно да те включа в списъка им. Дадено бе, мой човек. Чети бъдещия все още "Цъ-цъ-цъ... унгарски пенсионери".
Защо "унгарски" ли? Ами, чети, повтарям.
цитирай
7. kostadin - Пиши !Много е весело от време нав...
25.03.2014 16:56
Пиши !Много е весело от време навреме да видя какво си се напъвал и какво се е получило .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872506
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031