Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2014 04:48 - Съветска Русия vs Украина - част 6
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3170 Коментари: 10 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Защо българското спасение е европеизацията, а не путинизацията, е много дълъг, доживотен спор, който се е водил, води се и ще продължи да се води не само в нашите „териториални води”. С този фундаментален спор за съществуването ни не се занимавам тук. Поставил съм си по-дребна задача – да посоча поименно и лично имената на „путиноидите”, както ги нарече, се самонарече, един мой „любимец”, блогър със сладък ник. Това също е много важно занимание. Като знае човек кои са „ловците” в обществената джунгла и къде „дебнат те”, има много по-голяма надежда да не бъде хванат от тях. И после „изяден”. После, ако човек си постави задачата да запомни имената им днес, няма нужда в някой следващ момент от бъдещето да изчаква делата им, за да ги „познае”. Когато във всички случаи ще е „по-късно”!

Не е възможно да разкажа за всички блогъри, които наричат хората от „Майдана“ в Киев фашисти. Но онези, които показват системност в тази посока, никак не жаля! Те да не би да ни „жалят” нас! Обръщам внимание отново, че тези блогъри са същите, които наричат лумпени и протестиращите българи на площад „Независимост“ в София. Аз никак не съм учуден. И продължавам да пиша, за да се „учудите“ и вие. Навреме!

Досега отметнах така да се каже „шефовете” путиноиди (лъвовете, ако ми позволите животински примери), най-„плодовитите” от тях (зайците), най-откровено нахалните (хиените) и бедните откъм интелект (глупавият вълк, който има мерак за крехко ярешко). Днес завършвам поредицата, показвайки онези от тях, които може би са най-опасни, защото се преструват на „приятели” – нещо като онази лисица, дето се правила на умряла, за да отмъкне рибата на селянина от приказката. 

Най-напред „да чуем един украинец”, както трогателно ни баламосва

25.02 16:00 - За УКРАЙНА е най-добре да чуем украинец!

Автор: danaildimitrov  Категория:  Забавление

„открито писмо на украинския писател и публицист Платон Беседин до привържениците на «Евромайдана»:

"Приятели, патриоти, освободители"! Как още се наричате? Екстремисти, фашисти, престъпници! Както ви наричат онези, които не ви наричат така, както вие се наричате. Обръщам се към вас. С надежда, простете за този досаден гаф, но не и с разбиране, не (тази глупост нито аз, нито вие можем да си я позволим): с надежда за това, което ще изслушате.

Да, аз разбирам, вие сте заети с важни, героични дела. Не ви е до мен. Вие скандирате: „Слава на Украйна! На героите слава!“. Размахвате железа. Строите барикади. Палите домове. Взривявате автомобили. Убивате хора. Борите се с режима. Вие сте добри, правилни момчета. А ние – „който не е с нас, е срещу нас“ – сме предатели, сивота, подкрепящи бандитския режим. Ние сме украинци от друга Украйна. Да, всички ни е купила московската пропаганда. Ние палим жълто-сините флагове. Преоблекли се в униформата на „Беркут“, стреляме по украинците. Ние сме заедно с Янукович. Ние всички имаме сметки в швейцарски, немски, американски (къде още, вие виждате по-добре) банки. Ние сме отвратителни, подли изроди, предатели, Продължавайте, продължавайте инферналния ред. Ненавиждайте с цялата своя широка – а не като нашата, на молюските, – душа.

Вие казвате, че не сте започнали война? Лъжете. Вие, а не ние, излязохте в центъра на града и устроихте скотобойна редом до кухнята, крещяхте кръвожадни песни, скандирахте русофобски и антисемитски лозунги, подпалихте всичко, което гори и не гори. Не ние яхахме булдозерите и хвърляхме в украинците „коктейли Молотов“. А ето оранжевите и червено-черните знамена, портретите на Степан Бандера, скандиранията „Смърт за руснаците!“ (макар че ние сме украинци), обещанията на тогавашната фюререса да постави Севастопол на колене, а Одеса да потопи в Черно море добре си спомням. Ние всичко помним. И често спомените се обаждат като пречупени кости. При студено време, при всяка глупост. Болят вече повече от 20 години. Такива сме – не се поддаваме на дресировка.

Затова – никакви обиди, конфронтации. Просто ние сме различни. Вие имате къща на края, а ние – солидарност. Ние наричаме улиците в чест на Пушкин, а не на Дудаев. Ние имаме фабрики и заводи, а вие – землянки и колиби. Ние не сме готови да канонизираме ОУН-УПА и да се кланяме на Степан Бандера. Ние не презираме, както вие, всичко руско. И, изобщо, внимателно вървим към Европа. Ние сме други. Такива сме се родили. И това е наше право. Но повече от двадесет години вие искате да ни преправите, да смачкате, да ни промените. Вие пренаписвате нашата история. Забранявате езика ни. Издевателствувате над нашите предци. Унижавате ни. И след това казвате, че не сте започнали войната?

Но ние не искаме вашата победа. Дори да постъпваме дребнаво, подло, но не я искаме. Неблагодарните малоруси с мозъци, промити от совдеповска пропаганда. Обкичени по ръцете и краката с георгиевски лентички. Простете ни за грешката. Ние не искаме да се сражаваме за вас. И не искаме вие също да го правите. Макар че ние, също както и вие, сме украинци. И също не искаме да живеем в лайната. Просто всеки си има своя представата за лайна и манна небесна, за рай и ад.

Ние не се нуждаем от вашите жертви. От вашата кръв. От вашите сълзи. Те предизвикват печал, съчувствие, болка. И страх. И отвращение. И ненавист. Затова повече от всичко не искаме нови жертви. Нали не ние обявихме тази война. Тя е ваша, така че – изпейте я до край. В нас вече зрее раздразнение, презрение, ярост. Колкото по-близко сте до победата, толкова по-далече сте от нас. И ние все повече искаме да останем сами, на своята територия. Без вас. Разговорите за това, че е дошло време да се разделим, стават все по-чести. Толкова чести, колкото и изстрелите в Киев.

Забравете ни. Оставете ни да си починем от глад и нищета. Да се помъчим под имперския ботуш на Русия. Да миришем на заводи и фабрики. Да, ние ще строим сами дома си. По някакъв начин. Тежко ще ни бъде, но какво да се прави – ще минем без вас. Мисля си, и Русия ще мине без вас: без два милиона западни украинци, които се конкурират с азиатските мигранти за правото на труд. Не си струва да ядеш хляб от ръцете на онези, които ненавиждате.

Всичко е много просто, мои червено-черни приятели (или неприятели, както ви се харесва): вие сте силни, честни, смели хора. Истински украински герои. А ние – безполезен, ненужен материал. Не искаме да хвърляме коктейли Молотов“, да стреляме, да горим гуми, да вървим в атака, да се бием. Така че, оставете ни на мира. Това не е наша война. Ние ще се учим, ще работим, ще възпитаваме децата в нашата страна, която, повярвайте, на вас, героите, съвсем не е нужна. Както и ние нямаме нужда от вашата Украйна!”

Знаете ли как danaildimitrov  завършва този трогателен постинг?

„След тези думи , както се казва: "Когато украинците говорят и Соросоидите мълчат!" Хубавото в случая е че говори млад човек, а не някой стар и "твърдоглав" украинец. Така мита за "оранжевата революция" като революция на младите нещо малко се пропуква.”

Какво да кажа? Тарикати, нали! Следете червеното. 

20:23 - ФОБИИ И ФИЛИИ

Автор:djani Категория: Политика   
        „В някакво налудничаво perpetuum mobile се люшкаме като държава от едната крайност в другата. И като по правило, винаги сме преобладаващо на страната, от която тежко патим.
Посрещаме с хляб и сол всякакви „освободители”. Дори и такива от „зад океана”.

Русофобията ни, Русия все някак ще я преживее, имайки всички  необходими русурси за това. Но, тя ще е икономическата, политическата, че и биологическа смърт на държавите от бившото съветско пространство. И това не е никак преувеличено. Защото тези държави трябва да имат с какво да търгуват, или ще бъдат задушени бавно, но сигурно. На кого са нужни стоките им – некачествени, нискосерийни, произведени с допотопно оборудване, не подменяно вече повече от 20 години, и без переспективи за обновление? Съветската империя ни глезеше, като срещу омекнали домати и консерви ни доставяше суровини и стоки, които макар и непретенциозни на вид, бяха трайни и функционални. Имахме селско стопанство и произведство, които обезпечаваха пълна заетост. Образованието и медицинската помощ бяха безплатни и качествени. Банките отпускаха дългосрочни заеми с нищожна лихва. Съществуваше увереност в утрешния ден, независимо от идеологическите извращения. Сега живеем в нискотехнологично общество, раждащо тирания и безправие. Хората са тласнати в отвратително икономическо робство, наплашени, с прекършена воля и неспособност за съпротива и задаване на неудобни въпроси. Напълнихме Европа с ромска проституция и просеци. Конкуриращи се с украински проститутки и „бомжи”. Станахме знакови каналджии на контрабандни стоки и наркотици. Някои наши персони заслужено се кичат със званието „кокаинови крале”. Тенденциите за бъдещето на русофобските режими от постсъветското пространство са набелязани. Промишленото им производство вече никому не е необходимо и не се допуска на пазара. Нямат сили да настояват за справедливост, както и да се защитават от прекия грабеж и реквизиция на природните си богатства от страна на силните в днешния свят. Примерът с „Дънди Прешънс” е почти христоматиен. Те са нужни, за да се превърнат в хранилища за опасни отпадъци, за източник на робска биомаса, като стоящи в най-ниските нива на световното разделение на труда и в хранителната верига на върховните икономически хищници. Тях могат само да ги подхранват като овчарски кучета, пазещи европейското стадо от Русия и нежелани мигранти.  За повече, никому не са нужни. И къде можем да се жалваме? В Хагския трибунал ли, в чиито килии удушиха югославския суверинитет? Или в световното посмешище - ООН? Света е жесток. Изборът също – или своите под ножа, или техните. Избирайте! В света господства  идеологията на Римския клуб, според която е необходимо да се съкрати населението на планетата, за да се спаси от пренаселване. Кого ще съкратят първо? Мислите ли, че ще са техните пухкави, белички и охранени дечица. Естествено е, че ще бъде за сметка на такива беззащитни, объркани и „некадърни”, които не умеят да правят нищо друго, освен да лапат хуманитарни помощи. Така, че да не се чудим за демографския срив и затриването ни като нация!     

Конфликта е глобален и всяка страна следва трезво да определи позициите си. Без фобии и филии. Защото последиците ще са за всички ни...

05.03 3:01 - За разните чепове...

Автор: mt46 Категория:Регионални  

(Режеш клона Русия, падаш на чепа Турция 

Вторник, 04 Март 2014 15:46 | Милен Милушев)

„Не режете клона Русия, за да не паднете връз чепа Турция, мили българоумници. Еврорусофобството се е изродило в някаква мозъчна дисфункция - виждат се избрани части от действителността и никога цялата картина. А общият поглед отвисоко разкрива ужасяваща прогресия - колкото повече намалява руското влияние в BG обществото, толкова повече се засилва турското влияние! Не европейското, не западняшкото, а именно анадолското!

Само вижте вестниците - 98 процента от тях са протурски. За турските сериали на Босфор тв да не говорим. У нас, тук и сега, в 21 век BG обществото се турцизира насилствено чрез властовия монопол на етническата и противоконституционна банда ДПС в политиката, медиите и цели икономически отрасли. Мюфтийството агресира публичността с претенциите да завладее символни имоти в над 80 селища. Турция издевателства над българските превозвачи. Цели региони в държавата ни са дезинтегрирани от нея, ислямизирани и сепарирани, българският език неофициално е почти забранен в Родопите, ни помен от интеграция, а нашите русофоби това не ги интересува. Все едно са преживели лоботомия. Занимават се с демократичните рефлексии на Путин. Защо посягал на Крим? Абе, кривоумници, администрацията на Путин е точно толкова демократична, колкото администрацията на Клинтън, създала чрез война пластмасовата ислямска държава Косово в традиционно християнска Европа.“

Спирам за момент цитата, за да ви обърна внимание, че в следващите редове навсякъде се говори за западните подходи. Дума няма за путинските.

„При това с вулгарна икономическа алчност - ексдържавният секретар на САЩ Мадлин Олбрайт , архитектът на Косово, като един същински олигарх яхна косовските телекомуникации, а славният натовец ген. Уесли Кларк, бомбардировачът на Косово, се юрна да прави синтетичен петрол от косовски въглища, за да си подслади пенсийката. В тоя ред на мисли Путин е точно толкова демократ, колкото и Буш /овците/, Обама, Саркози, Тачър и прочие, които ни за миг не се подвоумиха да пращат войски на други континенти, по далечни острови, да разсипват цели държави само и само да отстояват своите политико-икономически интереси. За тях може, но за други това е забранено!? Това честно ли е? Къде са демократичните ценности след Арабските пролети, преформатирането на Ирак и Афганистан в не по-малко безумни режими от тези, които бяха? Защо Либия се разпада като държава, нали махнаха сатрапа Кадафи и ,слава богу, ама нещо по-добро ли стана? Какво стана с Египет след Мубарак, Тунис след Бен Али? Комай попропаднаха още. Без малко Обама да почне и война в Сирия, та съвсем да я заколи - тя сега диша с нож в сърцето. Но все пак диша. Та, да се върнем на думата си, с какво всички западни лидери са по-демократични от Путин? Да, на двойни стандарти и на разтягане на локуми са ненадминати нашите братя от ЕС. И преди всичко са ненадминати по отстояване на собствените си политико-икономически интереси. Имат нужда да ни унищожат енергетиката и хоп - режат ни АЕЦ Козлодуй. Бе защо не сецнат турските ядрени централи, които се проектират и строят? Имат нужда да ни съсипят военно-промишления комплекс, за да си пласират собствените оръжия, правят го. А защо не ударят военно-промишления комплекс на Турция, която на всичкото отгоре дори не е европейска страна? И на всичкото отгоре пряко участва в конфликта в Сирия. Защо не е заклеймена като агресор? Къде са санкциите на Запада? А ако Русия или , не дай боже, малка България изправят глави да си защитят своите интереси, всякакъв род кривоумници скачат: олеле, нарушени са човешките права, не се спазват демократичните процедури... Абе, кривоумници, а когато турската държава бомбардира най-безогледно близо 20 милиона кюрди, потиска ги, избива ги, не им позволява историческата правда да си изградят своя държава Кюрдистан, защо не се обаждате, защо не клеймите неоосманистите, защо не ходите да протестирате срещу турските посолства пред света?“

Аз, dobronameren:  Е, да преминем към ОСНОВНОТО внушение.

„Нито съм русофил, нито съм русофоб. Гледам само българския интерес. Какво печелим ние от това Русия да не защитава успешно своите стратегически приоритети? Печелим ускореното създаване на държавата Булгаристан на територията на днешна България. Това печелим, самоцелни русофоби. Отслабването на Русия, разсипването й, подчиняването й, разграбването й означава преразпределение на влияние, ресурси, територии...Ала да не мислите, че ние българите ще спечелим? Ще ни дадат някое газово находище в Сибир за собствена експлоатация? Ще ни дадат дедовия на Чърчил, дето ни е пращал самолети да ни бомбардират наказателно от садистична страст, не от военна целесъобразност.

Режеш клона Русия, падаш на чепа Турция, русофобе! Това е природен закон. Математика. Елементарна физика. Термодинамично равновесие. САЩ, традиционният Запад, Полша, Украйна, Унгария, Чехия, Молдова и прочие имат интерес Русия да не е сила, ала ние без нея сме плячка за модерната турска империя с анадолска демография и американска икономика. Последните 24 години го доказват. Загърбихме Русия и у нас се формира управляваща класа от потомци на потурчени българи, които си организираха еничарски корпуси от станишевци и пеевци, и овладяха държавата тотално. Ала всичко това кривоумният български русофоб не го вижда. Той съзира само калта под нокътя на малкия пръст на Путин. Явно чепът Турция, начукан в дупката на лоботомираното му съзнание, му доставя някакво перверзно удоволствие.

Някои могат да кажат, че Марин Тачков не мисли баш така/ так точно, защото цитира някой си Милен Милушев. Затова ОРИГИНАЛ!

03.03 18:36 - Най ми е мило и драго...

Автор: mt46 Категория: Видео   

„Най ми е мило и драго/ да станем политпроститутка -/ да служим на леви, на десни,/ на Бойко, прославен хайдутин/ и на Доган, мъдър управник.../ Ташаците да им почесвам.../ И с евробандитите славни/ да бъда и аз във комбина -/ пари да крадеме задружно,/ напук на народ, на родина.../

За слава на Евросъюза -/ народа ни да нататрузя,/ дупето си да развъртиме,/ децата си да развратиме/ със гейобразна просвета,/ да станат и те мекерета./

И те като мене да бъдат/ безродни, зомбирани, тъпи,/ родината да си забравят/ чужбината благо да славят.../ За слава на САЩ и на НАТО -
да си подарим и земята!/ И всички богатства природни/ за кражба да бъдат свободни.../

Най ми е драго да пукна/ в чужбината, сред големците -/ със кеф, като евромаймуна,/ добре угоен и преситен...

Марин Тачков

10:36 - Не ни ли горчи от похвалите, които получаваме за Украйна!?

Автор: legna Категория: Политика

„Източник: Дума

Ще започна директно. Разбирам колко деликатно е положението на нашето външно министерство във връзка със ситуацията в Украйна. Като държава член на ЕС се предполага, че България трябва да е солидарна с Европейската комисия, която реално организира смяната на властта в Украйна заради отказа й да се асоциира с Обединена Европа. Безпокои ме обаче не толкова самото солидаризиране с Брюксел, колкото престараването на нашата дипломация да попадне между най-активните и най-усърдните защитници на новото украинско управление, да участва вербално и невербално в редица акции, които нареждат българската държава между най-вероломните неприятели на велика сила като Руската федерация. Не бих реагирала толкова болезнено, ако Министерството на външните работи не се оглавяваше от социалист, член и секретар на Изпълнителното бюро на БСП. … Редно ли е България, славянска и православна страна, довчерашен близък съюзник на руснаците, да участва във военноморски маневри заедно със САЩ и Румъния, само на 500 километра от Кримския полуостров? Би било по-логично американците  да се бяха обърнали към Турция, вместо към България. Какво може да се очаква след подобен акт? Потупване по рамото от руската мечка или ответен удар на Русия, която по принцип не прощава на бивши приятели, тръгнали открито срещу нея?  

Смущава ме също фактът, че за министър Вигенин асоциираното членуване на Украйна в ЕС се свързва с разполагане на войски и техники на НАТО в изконни руски земи, само на 1000 километра от столицата Москва. Защо Вигенин не препоръча на европейските лидери да гарантират ненавлизане  на НАТО в украинска територия? Не мога да приема още обстоятелството, че министър Вигенин, подражавайки на влиятелни западни политици, така или иначе заема по същество антируска позиция.“

Прекъсвам цитата, защото нататък legna препредава интервю на някого с някого. Без имена, което е типично за този блогър. Прекъснах цитата и заради това, защото се сетих нещо. Странично. (На времето е трябвало да стана психолог, а не инженер. Ама по комунистическо време психологията каква професия ли бешe?)

Заглеждам се никовете на блогърите. И търся някаква логика в тях. Все пак никой не кръщава детето си просто така. Все влага някаква мисъл в избора на името му. Подсъзнателното винаги избива в такива случаи.

-  legna? – А защо не polegna или podlegna? Но не и stana.

-  Напишете в търсачката freeoldmen. Нищо не излезе, казвате? Да, ама не. Има два начина да се убедите, че съм прав. Единият – отмахнете постовете на блогъра freeoldmen, които пълнят първите 4-5 страници резултати от търсенето. Какво остана? – на 3-та, 4-та позиция.

Другият начин е по-прост. Freeoldmen-ът го раздава мъж. Мачо! – вж.постовете му. Обаче вече е на възраст. Това не му пречи да се… да се заглежда. И подсъзнателното му е избило. Кое е женското подобие на възрастен мачо? – матрона, милейди, матушка. На английски език mature. Я пробвайте в търсачката freeoldmature.

Ето до какви нива могат да ни доведат заниманията с тарикати!

Само, че НЕ ТОВА Е НАШАТА ЗАДАЧА. И не така отчайваща е нашата действителност.  

Не съм питал блогърът, нарекъл се „блондинка с чук“, мога ли да го цитирам. Но това не би трябвало да има значение. Когато някой харесва написаното от някого и смята, че повече хора трябва да обърнат внимание на чуждите думи, не е необходимо смятам.

16.03 23:33 - Кратък тест как да определим дали референдумът за Крим е законен и морален

Автор: blondinkas4uk09  Категория: Лични дневници  

„По-долният изключително кратък тест ще определи дали референдумът за съдбата на Крим е законен и морален и дали е редно спорове от такъв характер да се решават точно по този начин. Няма правилен и грешен отговор на теста, всеки преценява за себе си.

Ето го и самия тест:

Затваряте очи и си представяте следната картина:

Населението на България между Бургас и Кърджали решава да се присъедини към Турция, заедно с територията, на която живее. Определя си дата за референдум на 6 май (примерно). Междувременно Турция изпраща войски да защитават хората, живеещи в този регион и да гарантират честността на вота. На 6 май, 93% гласуват за присъединяването на тази част от България към Турция и се пристъпва към изпълнение на волята на народа...................

Боли ли? Ако боли, значи  референдумът за Крим според Вас не е нито законен, нито морален.“

Чудесно! Направо си признавам - завиждам чисто творчески на „блондинката с чука“.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobronameren - Тия дни попаднах на зашеметяваща снимка
19.03.2014 04:50
Става въпрос за нощна снимка от космоса на района на Корейския полуостров. Няма нужда аз да пиша повече. Ако отидете на посочения линк
http://www.infotime.bg/bg/news-4294-%D0%A1%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%8F-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%8A%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%B2-%D0%BC%D1%80%D0%B0%D0%BA.htm
ще видите и прочетете сами всичко. Имам само един въпрос. Къде искате да живеете – в Северна или в Южна Корея?
За да се подсещам непрекъснато за въпроса и неговия отговор, съм поставил като тапет на десктопа си снимката от космоса. Тя, впрочем, е прекрасна и като визия, и като качество. Ако обичате от време на време да сменяте „тапетите“, съветвам и вас да направите същото.
(За някои: Щракнете с десния бутон на мишката върху снимката от сайта. Изберете меню „запис на изображението като…“ и после Save. Нататък по стандартния за Windows начин за смяна на тапета.)
цитирай
2. dobronameren - Допълнение към размишленията за психологията на имената
19.03.2014 04:51
Появи се нов блогър с името pomiqrat („помиярът“) Иди на http://pomiqrat.blog.bg/politika/2014/03/17/chernio-i-dragi-demokrati-ot-es.1248639
Знаете ли, че този нов блогър е от групата на kushel & С-ие? Има ли учудени?
цитирай
3. blondinkas4uk09 - E, благодаря, Добронамерен, :)
19.03.2014 09:08
както се сещаш... поласкана съм. Хубаво е да ти започва деня с одобрението на някого.:)
Що се отнася до блогърът pomiqrat, прочетох негов постинг вчера изпълнен с расова омраза. А днес гледам, че тази тенденция продължава: да наричаме Обама черньо и т.н. Това ми се вижда доста грозно!

Приятен ден ти пожелавам! :)
цитирай
4. freeoldmen - dobronameren, се да те питам,
19.03.2014 10:29
ти бахур с мустаци ял ли си?
цитирай
5. kostadin - Момчето си мисли, че само той може да ...
21.03.2014 20:20
Момчето си мисли ,че само той може да раздава оценки
Е ,дали са верни или не ,то си е като във вица сестра ти е курва ...
А Дали имаш сестра си е съвсем друга тема,но така се прави политика гледайте какво правят другите и ме слушайте какво ви съветва Чичо ви САМ.
цитирай
6. krumbelosvet - Дълго-дълго съчинение.
17.07.2021 01:31
Война е. САЩ срещу Русия. И най-изгодно за САЩ е да се бият славяни със славяни. И ползват янките (всъщност техните господари от Уолстрийт) гениалната ТЕХНОЛОГИЯ на цветните "революции". Които НИКЪДЕ не са донесли напредък, благоденствие, спокойствие. Особено в Ирак, Либия и Украина. Всъщност и в България. Където НЯМАШЕ съветски бази, а сега има 4 американски. Но пък България е обезоръжена, обезземеделена, обезиндустрена, обезобразована, с убит ДУХ...
цитирай
7. dobronameren - Здрасти, Круме
17.07.2021 02:04
Да е жива и здрава модерацията. Без нея нямаше как "да хвана" коментара ти за постинг, писан преди 7 години и кусур.
Много лъжи си натрупал, другарю. Една обаче е уязвима особено. Сигурен ли си, че в България е нямало съветски бази? Аз например имам запазен вестник със спомени на подписали се с имената си" отговорни фактори" от онова време и снимки на една съветска база - в курорта Боровец?!
Баш на мен ли бе, Крумчо, си тръгнал да продаваш краставиците си на големи комунистически търкалета? Че аз съм раждан в 1948-ма, ако си забравил. А не през 1998-ма!
цитирай
8. krumbelosvet - Драги dobronameren,
17.07.2021 02:32
ИМАШЕ бази със съветско присъствие, офицери и войници. И в една от тях, под връх Папия в Странджа, над Царево (Мичурин) е служил брат ми. Радар който следи Турция в Черноморския район. С български матроси и офицери плюс по-малко руски. И с БЪЛГАРСКИ КОМАНДИР. Това не е съветска база. В Самоков беше ракетната ПВО на София и маже да е имало радар над Боровец със съветско присъствие, като в Мичурин. Но поделението беше българско и ракетите си ги бяхме купили. И между тях най-доброто - неуловимите Топол М, които държаха в шах Истанбул и които братята янки ни накараха да нарежем в интерес на Турция...
цитирай
9. dobronameren - Пак да кажа, Круме.
20.07.2021 21:54
Аз съм раждан в 1948 година. Тези врътки, че базите били български, а руснаците само присъствали, ги разправяй на децата.
цитирай
10. krumbelosvet - Казах ти
22.07.2021 23:36
че брат ми е служил с руснаци. Три години матрос. Но командирът на поделението е БЪЛГАРИН. Сега в американските бази няма българи, за командир да не говорим, нямаме право и на контрол върху пристигащи и изнасяни товари...
А ти пак си говори твоето. Откъде черпиш инфо? Или психологически - не може окупаторите руси да са нямали бази, а добрите американци да имат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873215
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031