Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2014 18:22 - Съветска Русия vs Украина - част 5
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 6091 Коментари: 15 Гласове:
4

Последна промяна: 17.03.2014 18:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Каква България, каква Украйна, какви национални интереси, какви 5 лева? Най-важното, жизнеопределящото за блогърите, които са герои на постингите ми „Съветска Русия vs Украина”, е да дойде тук Путин с танковете и да ни освободи от ЕС и НАТО. За мен спасението на България ще започне, когато всички наши путинци се качат една привечер на водоплаващи средства и отплуват от кея на Варна на североизток, за да помагат на Путин в неговата борба за надмощие над света. А на територията на България да останат европейските българи.

Защо ТОВА е спасението, е много дълъг, доживотен спор, който се е водил, води и ще продължи да се води не само в нашите „териториални води”. С този фундаментален спор за съществуването ни не се занимавам тук. Поставил съм си по-дребна задача – да посоча поименно и лично имената на „путиноидите”, както ги нарече, се самонарече, един мой „любимец”, блогър сладък. Това също е много важно занимание. Като знае човек кои са „ловците” в обществената джунгла и къде „дебнат те”, има много по-голяма надежда да не бъде хванат от тях. И после „изяден”.

Продължавам да показвам блогърите, които наричат хората от „Майдана“ в Киев фашисти. Обръщам внимание отново, че те са същите, които наричат лумпени и протестиращите българи на площад „Независимост“ в София. Аз никак не съм учуден. И продължавам да пиша, за да се „учудите“ и вие. Навреме!

Предупреждавам, че четивото е тежко и опасно за деца под 12 годишна възраст. Препълнено е с лъжи, злоба, мъст, жажда за кръвта на врага, желание за неговото унижение – навсякъде! И други подобни особености на путиноидите. Обърнете внимание, че ВСИЧКИ сред тях са ТАКИВА. Само дето някои го раздават по-културно. Именно по такива техни думи можете да ги отличите от европейците! Тогава няма да има нужда да губите време да изчакате делата им, за да ги познаете.

05.03 11:43 - Супер коректно предложение на Обама !

Автор: born Категория: Забавление 
      „Днес мериканския президент Обама, загрижен за мира, реда и съдбата на Украйна, Русия, България, Занзибар, Патагония и Антарктида отправи предложение до руския президент Путин. Предложението е съвсем коректно и човешки разбираемо. Идеята на предложението е да се изтеглят всички руски войски от Крим, а на тяхно място да се настанят американски военни части с цел да се омиротвори района. Ако Путин се съгласи, следващата мирна стъпка на мериканския президент е да предложи американски военни части да бъдат настанени и в Москва, Владивосток, Петербург, Томск и други места по преценка и предложения на лидерите на ЕС - Меркел, Френкел, Пенкел и Дренкел. Българският външен министър веднага подкрепи направеното предложение, като се възхити от себеотрицанието, коректността и стремежът за световен мир на мериканския президент.”

10.03 16:47 - Ето това е пример за политика

Автор: hloris Категория: Политика  

„Възхищавам ти се,Путин! Ти за мен си образец,пример,как ТРЯБВА да се  защитават и отстояват собствените,национални интереси. Дано и ние рано или късно да имаме политик от твоя ранг и класа!!”

Коментари

- kushel – (10.03 16:56) – “Ще имаме друг път. Той има 70% одобрение и е за трети път президент. У нас такъв човек няма. Кога Русия ще ни освободи от НАТО и ЕС и ще ни приеме в БРИГС, кога?

- hloris – “Да ти отговоря ли,Куш,какво мисля?! (10.03 17:07) Ами май никога,защо са им на руснаците такива ветропоказатели и дупедавци като нас?!
Защо им е страна,която не си знае собствените интереси,като загуби своите пазари в Русия,и защо пък тя трябва да ни освобождава от НАТО,след като ние влязохме доброволно там?!
Винаги съм считала,че трябваше да се проведе референдум по този въпрос,но... Да,съгласна съм с теб,че у нас такъв човек няма,поне на този етап,така че както казват старите баби "дупе да ни е яко".

- hloris – “grazian, (10.03 17:25) Първо да уточня,че нито съм русофилка, нито русофобка...старая се да гледам реално на нещата. Просто при така създалото се положение у нас ни трябва точно такъв човек, който да се ползва с широка обществена подкрепа,и който може да въведе ред в страната ни, защото това при нас не е демокрация,а псевдодемокрация,да не бъда по-остра в изказването си,че липсва всякаква такава... Благодаря ти за препоръката,но бих се била единствено за кауза,която защитава нашите,собствени,национални интереси,и стоя тук,защото все още съм донякъде оптимист и вярвам,че рано или късно този зомбиран народ ще се събуди и осъзнае. Аз не обичам държавата,обичам родината си.

- mt46 – “Да, (10.03 21:50) у нас няма авторитетни политици, държавници, които ясно и последователно да защитават националните ни интереси...

- zarenkow Не знам по глупав син на готвач и офицер на мракобесни служби. (10.03 22:42). Първо глупаците преди него в творчески ентусиазъм само разделиха собствения си народ на Русия и Украйна , а той надмина себе си по глупост да обяви и война по между им. Това е къде по лесно от справяне с корупцията, създаване на конкурентна икономика и градивен климат привличащ към себе си. Ако на това казваш защита на народа си, вече от същата тъпа боя са я правили тая защита с България и Македония. Същите работническо и предимно селски тъпунгери. В глупостта си са ненадминати, както и в жестокостта , корупцията, а сега и в изкуството им да развият глупостта си до съвършенство и да направят и Световна война. Това ще е върхът на селектираните в потомството им глупаци. Завиждай им. Недостижими са. То правилно такива , ако не ги убиват ги заключват завинaги.

- hloris – (10.03 23:30) Да,завиждам им,за това,че имат силно развито чувство за национална идентичност и достойнство,за това,че следват своя собствена политика...А ние какво?! Великите сили си мълчат по въпроса,но виж нашият външен министър пръв да заеме позиция,големите умници. То следвайки пътя на твоята логика излиза,че целият руски народ е прост,тъп,и ограничен,и имайки в предвид,че все пак са славяни,то излиза,че ние ги следваме по глупост най-вече. И не зная откъде ти хрумна да правиш тази аналогия с България и Македония,лично аз тук не виждам такава.
Що се отнася до корупцията,то погледни статистиката къде са те,а къде сме ние в класацията-ненадминати сме в това отношение.

11.03 21:09 - НИКОГА ЗАЕДНО

Автор: rustam Категория: Лайфстайл   

„...  За него (Александър Стамболийски) ми е разказвал моят дядо. Той също беше земеделец човек. Разправял ми е как германци и наши полицаи са реквизирали и последното чувалче със зърно, за да има какво да плюскат гадовете на Източния фронт. И двамата обаче винаги са изповядвали две истини, които ми са повтаряни много пъти: "Няма по-гнусно и подло същество от българския чорбаджия. Уважавай и обичай Русия".

Ние, обикновенните български хора и патриоти никога няма да бъдем заедно с българските чорбаджии.  И днес, както и винаги е било, точно думбази и чорбаджии са най-запенените ругатели на Русия.”

Какво внушение, а? Рустамско! Обикновен лъжец – Кога „германци и наши полицаи са реквизирали и последното чувалче със зърно, за да има какво да плюскат гадовете на Източния фронт”?

Продължавам с коментари към други едни такива подобни постинги:

- х1111 – „Русия строи и съзидава,САЩ руши и разпалва световни конфликти (08.03 14:49)  България трябва остро да осъди грубата агресия на САЩ и европейските им сателити във вътрешните дела на Украйна,те осъществиха нацистки преврат,погроми и саморазправа с инакомислещите, грубо погазване на украинската конституция,колониален натиск,заплахи към такава суперсила като Русия.Това е позор и лицемерие от всички така наречени „демократични организации“,флагрантно нарушение на международното право и всички норми,с които уж се гордеят западните страни.Единственото чувство,което всеки разумен човек може да изпитва към САЩ и европейските му сателити е погнуса и гняв.Задокеанската тирания трябва да бъде унищожена един път завинаги!Ненормалната политика на американските агресори и техните сателити за пореден път изправя човечеството пред световен конфликт!”

- x1111 (08.03 15:02) “Средствата за масова дезинформация,в това число почти всички български медии трябва да си получат заслуженото,да поемат отговорност за безпрецедентните лъжи,с които постоянно облъчват българската аудитория,нескончаемите им опити да манипулират обществено мнение.Българските мейнстрим медии са слуги на олигархията,слуги на американското посолство,главни трубадури на брутално наложения "евроатлантически избор на България",който е гибелен за нашата страна.

- dolce – (03.03 13:05) – “Прости им господи те не знаят що вършат!
Ние няма щото не сме толкова милостиви!”

- rustam – (03.03 13:07) В допълнение предлагам Дядо Славейков, Дядо вазов, Ботев и Каравелов да бъдат обявени за "рубладжии" и като разконспирирани агенти на Москва да бъдат зачеркнати отвсякъде!

- rustam – “Освен това, (03.03 13:41) по силата на същата логика София не е бомбардирана от американци. нищо подобно. Чисто и просто София е бомбардирана от различни назионалности - ирландци, италианци, латиноси - обединени под флага на САЩ.”

- vencivaleri1951 – “Приятелю, (отнася се за „икономиста”) Казано е, че "не мърси душата що влеза през устата , а що излиза". Е.и им ма...идана на тези що мислят с търбуха си и дестинациите до Брюксел. С водочкой, да хлеба, да солю почети далите жертва за свободата ни. Живял си в Киев, живял си и в "Золотоголовою." Дай да не ги съдим, дай Боже просветление да им дойде.”

- vishnichka – “Mари, (отнася се за mar866) това е така, защото през годините на прехода умни глави свише решиха, че употребата на термина робство е некоректен, защото докато народите от Европа са изживявали епохата на своя Ренесанс, по нашите земи хората са се намирали единствено под Османско присъствие /или владичество/, даже ползотворно според някои привърженици на тезата, и никога не са били роби в смисъла, който познаваме. Т.е. да сме физическа собственост на чужд господар, който може да ни търгува по всяко време...

- kasnaprolet9999 – (03.03 17:02) – “Да благодарим на Русия и на народите й за най - ценното, което сме придобили с тяхна помощ - свободата, като в същото време- Шипка, са ни дали възможността да докажем, че я заслужаваме! Поклон пред хилядите й жертви! Горното признание няма нищо общо с русофилството, нито с днешната политическа ситуация в Украйна. Беше време, когато русофилите вкарваха в лагери русофобите(вкл. и моят баща), но това стана много по-късно и не би трябвало да се смесват тези събития. Казват, че българите били признателен народ. Защо ли тогава днес пред паметника на ген. Гурко в София имаше само няколко цветенца, заедно с моите. Мой праддо е бил опълченец на Шипка и всички знаем, какво щеше да се случи с опълченците, ако не са били руските войски. През априлското възстание българите опитаха сами да се освободят от турско робство, но не успяха. Само съвместните усилия на руски и присъединени към тях белоруски, украински, финнски, румънски и полски войски, заедно с българския корпус успяха да направят това.

- raders (03.03 19:40) “Разбира се, имало е и украинци, и беларуси и поляци, и грузинци, и арменци, и финландци, и румънци, сърби, дори българи, и какви ли не щеш? Но държавата, обявила война се нарича Русия или Руска империя. А човекът - заложил целия си престиж, се нарича Александър Втори. Не е нужно комунизмът да се обвързва непременно с Русия. Така че приятелю, преди да пръдне човек, трябва да се поогледа.

- tomkat2 (03.03 20:16) “Какви украинци бе?!Американски тюлени предвождани от Рамбо,под мърдото командване на Джордж Буш малоумен ...пардон младши ни освободиха от турско ,византийско и римско робство:)

- theeconomist(06:05) – “ Ами сега бе , задници......прочетете по - долу, навийте си на руло пасквилите и си ги заврете в .........библиотеката, ако имате такава!

- ok3223 Всичко ще си дойде на мястото (06:45)Тепърва ще им лъснат кирливите и престъпни муцуни. Бъркат много в едно. Че Украйна не е Либия, Афганистан или Сирия, и че се засягат директно ИНТЕРЕСИТЕ НА РУСИЯ, И ЧЕ РУСИЯ ЩЕ СЪУМЕЕ ДА ЗАЩИТИ ИНТЕРЕСИТЕ НА РУСНАЦИТЕ В ИЗТОЧНИТЕ И ЮЖНИТЕ ОБЛАСТИ С ПРЕОБЛАДАВАЩО РУСКО НАСЕЛЕНИЕ. КРИМ Е БИЛ И ЩЕ СТАНЕ И ОСТАНЕ РУСКИ.

6.03 09:10 - " В Киев управляват негодници, но наши негодници"

Автор: vencivaleri1951  Категория: Политика  

”Днес сме свидетели на престъпна съпричастност  от страна на Европейската комисия към едно гнусно престъпление . Убити са на Майдана в Киев десетки млади хора, осакатени са стотици. Убити и осакатени са подло, хладнокръвно с едничката цел да бъдат дискредитирани президентът Янукович и правителството на Азаров. Убити са от тези които ги призоваха на площада да "бранят честа и достойнството на Украйна" Призоваха ги и ги убиха. Убиха ги под портретите на Бандера, убиха ги под фашистки лозунги. Убиха ги подло и хладнокръвно, както идолите и учителите им постъпиха със своите войничета на полската граница през 39 та. Днес една английска леди овластена да ръководи външните дела на Европейския съюз мълчи. Мълчи позорно и подло ставайки съучастник на фашистите на Майдана. Лично аз нямам идея как е възможно една жена/най вероятно и майка/ да стане съучастник на такова престъпление. Как е съпричастна с убийците, а не с майките на убитите. Как не можа за минута да бъде съпричастна на почернените жени чиито деца за втори път бяха убити. Ако в тези почернени майчици до вчера оставаше поне едно мъничко утешение, че тяхната плът и кръв е станала жертва в името на по добър свят, в името на просперираща в бъдещето страна, то днес те са сринати от истината за гибелта на рожбите им.

Ще коментирам аз: Не знам доколко юридечески е издържано, но аз индивидуално излизам от Европейския съюз/ще потърся и правна помощ за това си действие/Излизъм защото не искам да членувам в съюз управляван от бандити. Не искам да членувам в съюз който е готов да загърби смърта на толкова животи в името на някакви спорни политически облаги. Не искам да членувам в съюз който се усмихва виновно когато го подслушват, когато му казват " Майната ти".Най накрая , но не по ред -не искам да бъда съучастник с убийци и фашисти. Имено поради тези причини казвам и аз на Европейската комисия, на моя премиер и министри:
       Майната Ви !”

Коментар на theeconomist Браво кореш! 15:05 . Аз също излизам от ЕС....и си влизам у нас, в къщи! И без това от 24 г. членувам в моята си партия.

Да си спретнем една партийка.....на водката и хайверя!”

07.03 19:48 - Защо на ПУТИН не МУ пука от Запада?! А трябва ли?!

Автор:zaw12929 Категория: Политика   

Западът не вярва на очите си - Владимир Путин  нахлул  в Украйна. Или винаги е бил там. Германските дипломати, френските еврократи и американските спецове са зашеметени. Западните лидери са шокирани, защото така и не осъзнаха, че руските управници вече не изпитват респекта, който имаха към европейците след Втората световна война. Русия вече не гледа на Запада като на "кръстоносен съюз" и смята, че сега само парите имат значение за него. Кремъл вече не се страхува от европейския елит, за който навремето си въобразяваше, че масово работи за MI6 (британското разузнаване - бел. ред.). Днес руските власти са наясно с нещата "от първа ръка" - сервилността на западните аристократи и корпоративни магнати, когато милиардите им трябва да "влязат в играта", както и лицемерието на европейските елити, помагащи им да скрият богатствата си.

Не, САЩ не са изненадани- те подготвиха всичко това, за да предизвикат всичко, което се случва... но изпуснаха посоката... Москва не е нервна. Напротив, санкциите, за които чуваме са по скоро страшни и за Запада...  да спре.. източването на Русия...Руските елити се осветлиха по един колосалев начин  - всичко, което им е ценно, в момента е съхранено в европейски имоти и банкови сметки. Самоувереността на Путин идва от всичко това - от това, че е прав да го направи  и тук се излъга Запада... Защото Путин ги познава най добре:  европейските елити се вълнуват повече как да правят пари, отколкото да му противостоят.

Знаете ли, че  луната е посетена и покорена...  ама не от американци?!  знаете ли за успехите на Китай, на Индия... на други... и от къде да знаете, като се занимавате само с протести от мързел, от злоба и простотия- това са делата на медиите- да ни хвалят само западната... какво?! Нашите медии са се превърнали в бюро за организиране протести за сваляне на законно избраното управление и са изоставили всякаква друга информация. Култура- нула- тъпчат младите само със англоезична музика, а трябва да са стожер, опора, разпространител на българското... как да го правят тези чуждопоклонници на западналата западна култура на хора, които смятат, че са демоктари, докато колонизират народи ?!! Сами си отговорете... но светът върви напред и мнозина в България са адекватни...  на развитието, което  залива бавно, сигурно и завинаги нова България.. но не се информират за това от българските медии, които в 90% пишат едно и също., срещу правителството , от което капе омраза... предизвикват само възмущение на хората, които и не ги четат и не ги слушат и гледат ...”

Коментари

- djani – “Чудесен и отрезвяващ постинг, Завчо... 07.03 20:24

- mt46 Да, 07.03 20:28 добър анализ на Бен Джуда...

Блогърът dedence е публикувал известни в печата снимки на Бойко Борисов с Юлия Тимошенко и Дейвид Камерън, с Жозе Барозу и Вивиан Рединг, с Ангела Меркел и Барак Обама, с Шварценегер... в един постинг, наречен

14:12 - Айн цу, звайн цу, дрън !

Автор:dedence Категория:Политика   

Този фундаментален постинг завършва с много известната рисунка „Еволюцията на човека”, (от американски автор, разбира се, а не от съветски, защото точно тогава руснаците били на Луната - справката е от zaw) която показва стадиите в развитието му – как от превита маймуна постепенно се изправя и става съвременния човек. Дядото на двете внучки си е позволил да „доработи” научния материал, заменяйки първите две маймуни в еволюцията с... Цветан Цветанов и Бойко Борисов.

Коментари

- born (14:42) “Трагична работа ! Но може би е за предпочитане пред рафинираните мръсници ? Не съм сигурен. Кажете Вие.

- dedence-то – „Много се спори дали и те не са сред най- рафинираните мръсници born ? (14:55) Много неясни посещения по света направиха, много прегръдки и целувки с престъпници също, много съдебни дела, много олигархични игри, офшорки и пр....Най- лошото е, че в стремежа към гъзомиярство, вече явно продават националните интереси и оплюват България в политическата си импотентност !”

Какво да кажа? Пиша… Следва 6-та последна част на поредицата „Съветска Русия vs Украина“.





Гласувай:
4



1. injir - Не бързай да мислиш такива работи, ...
17.03.2014 18:26
Не бързай да мислиш такива работи, защото не знаеш какво са ти приготвили ЕС.
цитирай
2. dobronameren - Ох, милия...
17.03.2014 18:32
Какво ми е приготвил ЕС?
цитирай
3. kostadin - Мили или не толкова мили.
20.03.2014 08:54
Каквото и да говориш е лесно да се опровергае.
И едно филмче ти е достатъчно
http://www.youtube.com/watch?v=67klkXc7Okk
цитирай
4. dobronameren - За Костадин специално. Ако разбере...
20.03.2014 19:25
След първите съветски полети в космоса, никой от летелите космонавти не докладвал. че е видял Господ там горе някъде. Това дало право на съветската наука твърдо да заяви, че Господ не съществува.
Логика, нали? Ама комунистическа. Която си представя Господ като белобрад старец, който стои на края на един облак и си клати краката, очаквайки да го видят "в илюминаторе".
Простотии. Хайде, да не обиждам. Има хора за които е вярно, че "виждат" само до края на деня. Това - утре, това - в другиден... Олеле, боже, не дай боже - в следващия мандат...
цитирай
5. kostadin - Боже, Божичко! Ама твоите арг...
22.03.2014 09:15
Боже ,Божичко!
Ама твоите аргументи са на нивото на комунизма бе .
Измисли ненещо по стабилно
цитирай
6. dobronameren - На 6 постинга за Русия-Украйна блогърът Kostadin ми е изпратил 15 коментара
22.03.2014 10:43
Освен това на "лични" ме е атакувал с 5 страници текст по същата тема. До коментарите му имате пълен достъп (ако реши да ги трие, имам копие). Вчера на "лични" го предупредих, че ако продължава да ми изпраща обществените си съображения на личната ми поща, ще му копирам "спама" в открит коментар. Така де, няма само аз да му бера гайлето на този блогър. А вие преценявайте чии аргументи са "на нивото на комунизма, бе".
цитирай
7. kostadin - Абе момче, нямам коментарии в които ...
22.03.2014 19:56
Абе момче ,нямам коментарии в които да се въртя като калайджия.
БСП е партията на бившите комунисти -сега те са европродазадници.
Турците си траят ,защото и те искат някак си да се върне османската империя .
Мене при комунизма ме наричаха в даваните през целия живот характеристики фашистко копеле.Поне това съм си го чел в казармата.
Днес привържениците на глобализма ме набеждават ,като ме наричат комунист или кафяво кървава -...гявол знае какво
Мислите ли ,че това може да ме засегне ,промени и т. н.
Запомнете -докато не е проведен референдум за влизането ни в ЕС и НАТО ние не можем да се наричаме независима държава.
У нас няма демокрация ,даже от типа на тази в робовладелска Гърция
У нас няма и т. н. представителна демокрация Всичко е обсебено от т. н. процедурно -правилникова демокрация ,при това всичките гласумания в НС са опорочени от действуващият правилник и сега и след 89 година.Не е спазен основенпдемократичен принцип -печели този който събере ровече от 50% от гласовете -било на избраните нар. представители ,Било от гласовете на имащите право на гласуване.
Е, как може едно подай дупе да ме учи какво е редно да правя ,а той да се опитва да плюе по хора имащи различно мнение от неговото или на Вмирчовото или на Писковата и т. н.
Ха сега, да те видя дали ще го побликуваш или пак ще си го криеш -може би за спомен от референдума в Крим протекъл под дулата на руснаците.Смешник си ти момко
Щом си казал А -трябва да продължиш до Я -побликувай аз точно с такава цел съм ти изпратил постовете и бележките към тебе.
цитирай
8. dobronameren - Само преди дни, Коста,
23.03.2014 06:50
твоят приятел Рамона ти предрече, че ще станеш депутат от АТАКА. "Смешници".
Но щом съм казал А, ще взема да кажа и Б! Събирам на едно място цялата ти кореспонденция до мен в специален постинг - бъдещ, утрешен, наречен "Цъ-цъ-цъ... kostadin" Ще те изтипосам на стената на блога, пък нека всички се дивят
Изобщо нямам намерение "да те засягам ,променям и т. н." или недай боже - надежда някаква, че това е възможно. Просто осмивам публично глупаците, "момко".
цитирай
9. kostadin - Няма как Путин да е купил народа на ...
23.03.2014 07:14
Няма как Путин да е купил народа на КРим .А само тази част от украинците ли иска да се върне към Руссия?
Дали ще плюваш или не ми е все тая .Но от такива като тебе въздухарчета намаляхме с 2 000 000 човека -завинаги.
Ако беше побликувал постовете ми ,вместо да ги премахваш щеше да сиспестиш доста работа .Ти и Писковата сте по списъците -типичен Сталински, комунистически начин на действие.
цитирай
10. leonleonovpom2 - Не обичам политиката и обвързаните с нея!
24.03.2014 16:13
Тя и те създават изкуствена разнообразие от народи-разделяй, за да владееш
Иначе украинци и руснаци са две страни на една монета.
Познавам доста украинци, само веднаж съм се сблъсквал с националист, но беше от Лвов-разбираемо, всички останали се чувстват руснаци
цитирай
11. dobronameren - Останах подразнен от твърдението на leonleonovporn2,
24.03.2014 17:24
че той не обича политиката. Като чета постингите му, вътре има политика, че "фурга" (по Сл.Тр.). После се сетих за онзи руснак, който на въпроса "Пиете ли?", отговарял "Пию с отвращением". И ми мина.
цитирай
12. leonleonovpom2 - Защо трябва да се дразниш!
24.03.2014 19:45
Не съм членувал в партии, не съм влизал в политиката/ а можех/, това не е ли признак за отношение!?
Сега, когато излагам истината, каквато я виждам, ако някой търси под вола теле, може да приеме това за политическа ориентация
Уважавам човешкото отношение и признавам, че винаги съм го срещал от стоящи срещу мен стойностни чужденци - не милосърдие, не съм го търсил
Но откровено мога да кажа, че при нас, българите има сериозно разминаване в това направление
цитирай
13. dobronameren - Ама нали написах, че ми мина
24.03.2014 23:03
А има и надежда. Попитали един отклонява ли се той от линията на Партията. "Отклоняюсь вместе с линием" - отговорил той.
цитирай
14. dobronameren - Отговарям на коментар от друг постинг
28.04.2014 19:02
leonleonovpom2 написа- "Добронамерен, коментарът ми продължавам да считам за много точен, въпреки, че се стремя и съм го правил, да не се набърквам в политика, която е за тарикати и мръсници, живеещи на чужд гръб!
Нещастията ни идват от този конгрес. С какво право някой определят границите все едно, че реже торта , разбирай България, така, че сме принудени да водим четири войни за обединение?! И след това да се търсят други виновни и да ни се приписват грехове. После този бил лош, а видиш ли, те били добри, озаптявали Русия. А те не се ли нуждаят от оозаптяване!? Защо чрез нас наказват Русия Защо не са влезли те в ролята на Русия, като изключим личности като Юго, Макгахан, Ла Веле, Позитано?! Намесват се едва когато освободителите са пред Цариград, да не влезат там.Те се разпореждат там, други нямат право Виж ти двоен стандарт, Назначили се за добри Защо не са се намесили преди това, при Шипка, при Плевен?! После си приписват заслуги едва ли не. Но пасаран!
Приятелю, аз защитавам българското, знам откъде мога да получа неприятности. Не се включвай и ти там!"
Аз, dobronameren: Не искам да споря за нещата преди. Само казвам, че съвсем не мисля така, както мислиш, LLP2. Руснаците (руските владетели имам предвид) никога не са ни били приятели. Или поне толкова приятели, колкото другите велики сили от онова време. Винаги са мислили само за своите имперски интереси. И днес в така. Тук навлизам в една друга тема: При кои - на Запад или на Изток България би била станала по-богата страна. Но и по нея не искам да споря.
Защото имам да кажа нещо съвсем конкретно, което е ПО-ВАЖНО тук и сега. Не се страхувай
цитирай
15. dobronameren - Натиснах Enter, без да искам и... така че продължавам
28.04.2014 19:18
Не се страхувай от мен. Аз не заплашвам, не псувам дори, а само споря. Доста често остро, иронично, но винаги внимавам да е принципен спора. И го правя не защото ме влече егото, а защото искам утре децата, когато (ако) четат, да имат няколко бази за сравняване. Така или иначе ТЕ ще решават кое е било правилно "днес" и ще го имат предвид, когато ще решават "утре". НИЕ можем само да им помогнем. Днес.
Ще допълня. Не се страхувай и да изразяваш мнението си. То е важно за бъдещето също. Само не го изказвай по начина на фриолдмен-а или този на икономиста.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872510
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031