Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2014 18:05 - Съветска Русия vs Украина - част 4
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1982 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Хората в Украйна, които се почувстваха излъгани, когато управляващите ги отхвърлиха техния избор – Европейския Съюз, излязоха на улиците и си взеха властта. Затова те бяха наречени фашисти, бандеровци, соросоиди, национални предатели, сбирщина от убийци и др, такива „определения“. От кого, от кои?

За Украйна да си изясняват украинците, аз съм българин и гледам в България какво става. Хората в България, които се почувстваха излъгани, когато Станишев и Местан се съюзиха и им взеха властта през май 2013-та, излязоха на площадите. Затова те също са наричани фашисти, лумпени, соросоиди, национални предатели…

Ако пишех части от най-новата българска история, щях да разисквам върху корените на събитията и главните политически сили и лица, участващи в тях. Което правя в книгите си. Но се намирам в BLOG.BG, където обикновени българи споделят своите текущи впечатления от случващото се. Затова се занимавам с „блоговите“ ми наблюдения – наглед по-маловажни и дребни неща, но това съвсем не е вярно. Защото BLOG.BG е една представителна извадка от множеството българи и кой кой е в нея и какви позиции отстоява, е също така много важно.

Отбелязвам, че това далеко не е първият ми опит за анализ на „кой кой е в блога“. Изреждам:

- 20 свързани тематично постинги, чието обобщение ще намерите в края на http://dobronameren.blog.bg/history/2013/09/05/borbata-na-abreviaturite.1145956

- няколко отделно предизвикани постинга – сериозни http://dobronameren.blog.bg/history/2013/09/07/dosta-kalpav-mat-rial-se-e-domyknal-v-bloga.1146394

http://dobronameren.blog.bg/history/2013/09/21/otvratitelni-tarikati.1150748

http://dobronameren.blog.bg/history/2014/02/18/oho-pyk-az-sym-bil-zlonameren.1240020

http://dobronameren.blog.bg/history/2013/10/08/prelestni-lyjci-kakto-se-kazva-chast-1.1189575

http://dobronameren.blog.bg/history/2013/10/09/prelestni-lyjci-kakto-se-kazva-chast-2.1189937

- и друг един предизвикан постинг – мръснишки http://dobronameren.blog.bg/history/2013/05/21/kak-narodyt-naricha-takiva-jeni.1112566

- както и групата постинги с общо име „Съветска Русия vs Украина“, където се намирате сега.

Продължавам да доказвам, че блогърите, които не харесват протестиращите българи на площад „Независимост“ в София, наричат и хората от „Майдана“ в Киев фашисти. Аз никак не съм учуден. И продължавам да пиша, за да се „учудите“ и вие. Навреме!

Няколко простички блогъра, на всичкото отгоре:

CHAVDAR01

Тъй като наблюдавам „това музикантче от Перник“ (характеристиката е на друг блогър) не мога да не отбележа, че напоследък има някакви проблясъци на по-грамотно изложение. Имам предвид по-малкото правописни грешки. Иначе е запазил „стила си“ и се „изпуска“ редовно. А и продължава да си държи лявото … (думи на икономиста) на клавиша CapsLock.  

03.03 19:35 - АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ,3-ТИ МАРТ-ПОНЕДЕЛНИК ЩЕШЕ ДА СИ Е ЕДИН РАБОТЕН ДЕН В ОЧАКВАНЕ НА ПЕТЪЧНАТА МОЛИТВА ПРЕД ДЖАМИЯТА!

Автор: chavdar01  Категория Политика

„ДА БРАТЯ БЪЛГАРИ,ТОВА Е ИСТИНАТА!!!ЩЯХМЕ ДА ЧАКАМЕ 7-МИ МАРТ ПЕТЪК,ЗА ДА СЕ ИЗМИЕМ И ДА ОТИДЕМ ПРЕД "БАНЯ БАШИ",ЗА ДА СИ СВАЛИМЕ ФЕСОВЕТЕ И ДА УДАРИМ ПО ЕДНО ЧЕЛО НА ЗЕМЯТА!
АЙДЕ СЕГА ЗАПОЧВАЙТЕ ПЛЮЕНЕТО!!!

А НА ТЕЗИ КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ БЪЛГАРИ!ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
P.S.
И ПРОЧЕТЕТЕ КАКВО Е КАЗАЛ КУСТУРИЦА!

Коментар mileidi46: (04.03 01:42)И КАКВО Е КАЗАЛ? ДАЙ ЛИНК ДЕ...:)

03.03 20:25 - НА ТАКИВА "ЖУРНАЛИСТЧЕТА" КАТО АНГИ/ПИСКОВА И ИВО ИНДЖЕВ,НИКОЙ ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ НЯМА ДА ИМ СЕ ХАРЕСА!

Автор: chavdar01 Категория: Политика  

„ОБАЧЕ БЕЗ ДА СЪМ ГОВОРИТЕЛ НА В.ПУТИН, ИСКАМ ДА ВИ КАЖА ЧЕ ЕДВА ЛИ ТОЙ ЩЕ СИ ГО ПРЕМЕСТИ ЗАРАДИ ВАС В ДРУГИЯТ КРАЧОЛ! ТОЛКОВА Е ТЪПО ТАКИВА КАТО ПИСКОВА И ИВО ИНДЖЕВ ДА СЕ МИСЛЯТ ЗА НЯКАКЪВ ФАКТОР!

-НЕ СТЕ!

-ТОВА Е

И НЕ САМО НА В.ПУТИН НЕ МУ ПУКА ЗА ВАС!

-А И НА МЕН!

АЙДЕ БЕГАЙТЕ ДА ЛИЖЕТЕ ЗАДНИЦИ,ЧЕ ВЕЧЕ ИМА ДОСТА ЗАГОЛЕНИ,ДАЖЕ НАКОИ СА И ПО-ЧЕРНИЧКИ!“

04.03 16:42 - В.ПУТИН ОЩЕ ЕДИН ПЪТ ДОКАЗА ЧЕ Е ПОЛИТИК N1 В СВЕТА!

Автор: chavdar01  Категория: Политика  

„И СЛАМЕНАТА "ЧИЧО ТОМОВА КОЛИБА" БЕШЕ ИЗДУХАНА НА ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ В ОКЕАНА!А НЕГЪРЧЕТО СЕДЕШЕ КАКТО ПРЕПИКАНО МУШКАТО!СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА Е ЕДНА ОБЩА "БАНКА" С ЕС И ТАКА ФИНАНСОВО ДА СЕ ПОМАГА НА УКРАИНЦИТЕ.ВСЕ ПАК СА БРАТЯ,МАКАР И В ПОКРАЙНИНИТЕ.
А НИЕ НА НАШИТЕ ПОКРАЙНИНИ КОГА ЩЕ ПОМОГНЕМ?
ПИСКОВА,ЮСЕРАНЕ,АНДРЕШКО,КЪДЕ СТЕ?
ВРЕМЕ Е ЗА ОПЛЮВАНЕ!“

Коментари:

- kushel – (04.03 16:52) “Вече се посират само като му чуят името. И така ще бъде занапред.

- dolce – (04.03 17:07) „АААААААААА чакай сега ще дотичат политкомисарите на "Еврейския съюз" , изповядващи западните "ценности" и ще видиш ти. Путиноид с Путиноид такъв . :)

- pesho – (04.03 20:46) “За три дни превзе Крим без една пушка да пукне

- chavdar01 – “ДО pesho  (04.03 22:04) – “МОСЛЯ ЧЕ ИМА ОЩЕ КАКВО ДА СЕ ВИДИ.НЕ ВСИЧКО Е НАПРАВЕНО?!

- penchoan – (05.03 14:27) – “Негрото заплаши със санкции Русия, но ако Путин само щракне с пръсти, Америка ще фалира. Тя вече е фалирала, но се чака подходящ момент да се обяви фалита.

- chavdar01 - ДО penchoan (05.03 14:52) – “СЕГА РУСНАЦИТЕ АКО СПРАТ ДА КУПУВАТ СВИНСКОТО МЕСО ОТ САЩ…………..ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ ВЕСЕЛО.

OK 3223  и  FREEOLDMEN

Това са двама различни блогъра. Не мога да ги подмина без споменаване тук, макар и двамата да нямат ред, написан по повода „Украйна днес“. Защо? – е загадка за мен, тъй като с техни коментари под чужди постинги за Украйна е пълно. „Пазят“ ли се, що ли?

Така, че, читатели, тук ще видите само коментарите им. Те са не по-малко показателни за нивото им.

KENEFSKI

Кого да попитам колко е редно сам да се наречеш „Кенефски“ и да публикуваш в категорията „Лайфстайл“?

6-03 05:30 - ШЕСТВИЕ: СТОП на колонизирането на Украйна от европейски съюз и сащ, БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯ ПОЛИТИКАТА НА РУСИЯ

Автор: kenefski  Категория: Лайфстайл   

„ШЕСТВИЕ: БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯ ПОЛИТИКАТА НА РУСИЯ  На 7 март(петък) 2014 год. от 18 часа пред сградата на Руското посолство в София,  до метростанция Жолио Кюри. Присъединявайте се!“

Събитията от последните месеци в Украйна са част от завоевателната политика на държави агресори, които стъпка по стъпка колонизират целия свят под различни фалшиви лозунги. Българският народ не може да се съгласява с безумното поведение на политиците ни, които обслужват колонизаторите и си позволиха без допитване до народа и НС да легитимират незаконната власт и превратаджиите в Украйна. Ние казваме „СТОП на колонизирането на Украйна от европейски съюз и сащ. Приятели на Русия и България, радетели за справедливост и Мир на планетата, бойци на Светлината, нека всеки помогне с каквото силите му позволяват. Каузата отново не е само за спасяване на поредната държава от англосксонската кървава алчност, а ЗА запазване Мира и баланса на цялата планета, за уверен превес на силите на Доброто над злото. Застанете твърдо зад тези, които не жалиха сили и ни избавиха от петвековно кърваво османско робство.

Подкрепяме нашите БРАТЯ от Русия !“

Коментари:

- ok3223 – “Време е да се (06.03 06:57) Събудим и ние българите. И да кажем стига демагогия и лъжи.

И ДА ПОДКРЕПИМ РУСИЯ, РУСКИЯ НАРОД, И РУСКИЯ КРИМ.”

Няколко блогъра цитатници:

Разбира се, че започвам с феномена KOLEVM38

Наистина е феномен. Според профила си се казва Марин Колев, на 75 години, пенсионер от Троян, има „Краеведчески интереси, Събира и публикува исторически материали за родния край“. Пише в блога от януари 2012 година. Първите му постинги от тази 2012 година приличат на краеведчески. Пише ги по около 30-тина на месец и поне 90% от тях са наречени еднакво - „За всекиго по нещо“.

След февруари 2013г. изведнъж Марин Колев се преобразява. Започва да пише само политически постинги и от 300 дотогава, към днешна дата броят им вече е 3050. За сравнение Икономиста има едва 430 броя, пък е бая по-млад по мои изчисления. Няма да издигам хипотези, няма да задавам въпроси за този дисбаланс. Само ще добавя, че от приблизително 1000-та „краеведчески“ постинга за 3-те месеца на 2014 година, поне 700 са Copy/Paste на най-различни статии, интервюта, новини от телеграфни агенции и всичките почти са посветени на модната тема Украйна.

За да придобиете представа за написаното от kolev38 ще цитирам само един негов постинг:

08.03 19:44 - РУСИЯ - ПОСЛЕДНИЯТ БАСТИОН НА ЧОВЕЧН ОСТТА

Автор: kolev38  Категория: Политика  

„Между Русия и Запада се води война. Война за и против човечността. Война за и против духовността и установените от векове във всички световни религии морални норми. Война за това какъв да бъде днешният човек: духовна, търсеща личност, ориентирана към благото на обществото или извратен прагматичен циник, за който не съществува нищо друго, освен собственото му его и неговото задоволяване на всяка цена.

Старият Запад с неговото разбиране за свобода, борба срещу тиранията и отстояване на доброто срещу злото отдавна не съществува. Неговите наследници отдавна се намират в доброволно робство на банките. С промити от телевизионната пропаганда мозъци те сляпо следват внушаваните им рекламни норми на поведение. Хранят се с генно-модифицирана храна, работят, пазаруват и отпочиват там и така, както нарежда Големият брат – безконтролната власт на световната банкова олигархия. Безбройните камери и други невидими средства за контрол на Големия брат ежедневно констатират и най-малкото отклонение, така че то тутакси да бъде санкционирано от многобройните специални, полицейски, данъчни и други контролни органи. Историята е завършила своя ход. Свободата на волята е обявена за нещо извънредно опасно за днешното западно общество, защото не се нуждае от вишестояща санкция. Големият брат се стреми да узурпира всички форми на лична свобода, обвързвайки ги с държавна санкция. Борците за свобода, дръзнали да се противопоставят на Големия брат са обявени за опасни и зловещи антиобществени елементи. Днешни герои на Запада са спортистите, актьорите и мутрите. Религията е обявена за политически некоректна, защото разделя обществото по религиозен принцип и на вярващи и невярващи. Това са основните тезиси на неолиберализма, написани върху входа на огромния затвор, в който е превърнато съвременното западно общество.

В Русия и на Запад се приемат взаимоизключващи се закони. Русия забранява даже пропагандирането на хомосексуализма и поставя под съмнение западното ювенално правораздаване, позволяващо на държавата да изземва децата на родители, които не отговарят на обществени критерии, произволно тълкувани от бюрокрацията. В изказването си пред Всеруския конгрес на родителите, президентът Владимир Путин подчерта: „Следва да избягваме сляпото копиране на чуждия опит, в това число и поради спорността на тези модели за управление на обществените явления в определени сфери и страни, където масово се прилагат правилата на ювеналното правораздаване“.

Разбирането, че Запада и Изтока принадлежат към различни хуманоидни раси се засилва и от  утвърдените в западното полукълбо норми на т.н. политкоректност, съгласно които мнозинството трябва да се приспособява към малцинството, а то към отделния гражданин, чиито права да паразитира за сметка на цялото общество се обявяват за ненакърними. В резултат на това обществото се разделя на работещо мнозинство и мързелуващо малцинство, отличаващо се от мнозинството по религиозен или етнически принцип. Показателен пример в това отношение е задълбочаващата се ислямизация на Европа.

Засега Русия се противопоставя на заливащата я от Запад мръсна вълна на неолиберализма по инерция, следвайки своите инстинкти за самосъхранение и вековните традиции на руското общество. Но все повече руски интелектуалци и религиозни мислители бият камбаната, полагайки началото на нова идеология на съпротивата на пълзящия от Запада неолиберален кошмар. Постепенно в гънките на руското общество прозират наченките на философска и политическа обосновка защо Изтокът все още е дом на истински хора, а Западът предимно на тяхно подобие. Защо Изтокът трябва да подкрепя отчаяната съпротива на последните истински хора на Запада срещу властта на Големия брат – световната банкова олигархия.

Между Русия и Запада се води война. Война за и против човечността. Победата на човечността срещу световната алчност е възможна само ако войната се води от убедени и вярващи хора. Русия е последният бастион на човечността и Християнството в тази война.“

Тъй като  в постинга няма позоваване или посочване на автор, се предполага, че авторът е самият Марин Колев, роден в 1938 година. Само за да се напише на някакъв носител такъв авторски текст, е необходим поне един предиобед. Можете да ми вярвате. За „мисленето“ му – отделно, не се ангажирам със срок. А за да се публикуват за един ден, всеки ден вече година, по 5 такива творения…? Какви неподозирани възможности открива Русия на своите апологети. Това в нормалния Запад не е възможно да се случи.

NIKIKM

22.02 15:34 - Евромайдан – прикритие на геополитическото сражение by Светът днес

Автор: nikikm  Категория: Политика

„Днес, когато в кървавата мъгла е обгърнала Украйна, когато взривните канонади и безумието на бесни евробойци и невменяеми тълпи мародерстват по улиците, украинските градове са обхванати от отчаяние. Струва ни се, че Украйна е захвърлена от всички и е предоставена на враговете – разкъсване.
Дали ще започне ужасното и необратимото?

Но Русия ИМА политическа воля. Именно срещу Русия се води тази война по улиците на Киев, именно срещу Русия е насочен бандеровският Майдан. Янукович не е самотен, той е на страната на Русия и съгласува с нея всичките си действия. Главната битка се води зад кулисите, между дипломатите и спецслужбите. Майдан е само повърхността на този процес. С ръцете на бандитите Западът се стреми да притисне Русия, да й натресе уславията си – както по отношение на Украйна, така и по много други въпроси.

Днес Западът направи фал-старт, както отбеляза Владимир Путин. Русия няма да предаде Украйна. При никакви обстоятелства. Според международните норми, Украйна е суверенна държава и пряка намеса на Русия трябва да бъде избягвана. Макар да ни се иска обратното.

Какво да се прави? Трябва да разберем, че гьобелсовщината и разпространението на пораженческите настроения и лъжите са също форма на натиск върху украинската власт и Русия. Защото против нас, обикновените хора, действат професионалисти по демотивация на народа, професионалисти по създаване на паника и психози. От нас зависи ще се поддадем ли на бесовете или ще се борим. А да се борим означава да вярваме, да подкрепяме легитимната украинска власт, да подкрепяме Янукович и екипа му. Така да подкрепяме, че нашата решителност да се предава като вирус и нито за миг да не трепваме пред врага. Да, те не са светци, не са безупречни, но днес тъкмо те са подложени на безпрецедентен натиск, именно те изгориха всички мостове към Запада. Ще се повторим, но повторението е майка на знанието – Украйна е неразривно свързана с Русия! Украйна и Русия няма да се предадат! Няма да капитулират! Борбата продължава!

Иван Березина, Едуард Биров“

Кой е оригиналният автор – Никито или тези двамата?

08.03 19:04 - Трета световна война или Берлинска стена № 2 ? Автор: kostas

Автор: nikikm  Категория: Политика

„През последните 20 години постоянно обяснявам, че СССР беше основната бариера пред силовото налагане на „демокрацията" на САЩ. Колапсът на СССР доведе не само до унищожение на съюзните му държави в Източна Европа, в това число и в България, но и до изпускане на неоконсервативните и неолиберални бесове в САЩ към световно доминиране и глобално налагане на долара.  

В момента независимо от тяхната актуална кондиция, последно препятствие пред изграждания от САЩ нов световен ред са Русия, Китай и Иран. От тях обаче, благодарение на своята ядрена мощ, наследена от СССР, само Русия е глобално военно препятствие пред силовото налагане на хегемонията на Вашингтон. За да неутрализира Русия, Вашингтон наруши договореностите между Рейгън и Горбачов и разшири НАТО в бившите страни от Варшавския договор. Последната атака е срещу Грузия и Украйна, за да бъдат вкарани в НАТО, и блокът да излезе на границите на Русия. 

По този начин 2014 г. ще стане началото на новия 100-годишен цикъл на глобални военни конфликти. Ако САЩ успеят в Украйна, Русия ще бъде елиминирана и ще остане само Китай. Може да сте съгласни с мен или да не сте, но никой не се интересува от вашето мнение. Проблемът е в обективни и напълно равнодушни към мнението и съдбата на хората процеси, които обединяват събития, ставащи в толкова различни страни и райони – Украйна, Близкия Изток, Централна Азия и Русия, но, които имат общ знаменател – бесният галоп на човечеството към Трета световна война.

Красимир Иванджийски

Ох, как ме сърби перото да направя извадка от Интернет за този Иванджийски и неговия син… Но нямам място. Дали авторът на постинга с тези мисли – блогъра nikikm, цитиращ друг един блогър – Kostas,също автор, няма да бъдат така любезни да сторят това вместо мен. Така те биха отдалечили датата на избухването на ТСВ.

Сега да видим как авторът KOSTAS също се оказва съавтор или подавтор на някой си Олег Платонов

07.03 18:57 - Смъртта на Америка е неизбежна!

Автор: Kostas  Категория:Други 

“Защо ще загине Америка”-Олег Платонов

Започвайки нелицеприятния, безпристрастен разговор за Америка, аз, разбира се, не искам да засегна повечето от обикновените американци, а също всеки психически здрав човек в неравностойно положение. Иде реч за това, че безбожната, антихуманна и силно тоталитарна система, подобна на американската, въобще няма право да съществува, така както всяка друга империя на злото. Системата на американизма не е нищо друго, освен едно паразитно съществуване за сметка на ресурсите на други държави, на насилие, измама, експлоатация и ограбване на други страни, която трябва да бъде унищожена с общите усилия на човечеството. В противен случай то няма да оцелее.

Америка не е държава и не е нация. Това е просто една голяма територия, в която временно са настанени имигранти от различни страни. Основното нещо е, че Америка е лишена от фундаменталната основа на твърда държавност – националното ядро, като сърцевината на всеки народ.  Това, което се нарича американски народ се явява не е качествено, органична и самобитна идентичност, а  изкуствен конгломерат от чужди помежду си физически лица, обединени от една обща страст за консумиране и печалба, и инстинктивен страх от отговорност за общи престъпления срещу човечеството.  Такъв конгломерат може да съществува консолидирано само в относително тесни интервали от време и, както показва историята, се разпръсква при първите сериозни трудности и предизвикателства, с които Америка още не е имала възможност реално да се сблъска, и на ръба на който тя вече стои.“

WOW, както се казва!

Аз нямам коментар. А вие имате ли? Ако имате, бихте ли могли да го споделите? За да отдалечим с общи усилия още малко датата на започване на ТСВ.

Паразитиращите блогъри върху чужди текстове са още много. Както ми написа един коментиращ вчера: „…личностите в блога са много малко“. Да, така е. Аз да допълня, че всички цитиращи чужди мисли блогъри, без да добавят своя коментар, са в групата на моите „герои“ от тази поредица постинги „Съветска Русия vs Украина“. И нищо чудно. Писал съм го, ще го повторя/ повтарям пак: „Социализмът е строй за прости хора“.

Но това е друга тема. Макар да е същата. Не намирате ли?




Гласувай:
4



1. kostadin - Пиши, не съм забелязал някой да е ...
14.03.2014 15:38
Пиши ,не съм забелязал някой да е умрял от писане и надписване.
цитирай
2. dobronameren - Аз пиша ли, пиша... А ти чети:
12.04.2014 21:47
http://dobronameren.blog.bg/history/2014/04/12/cy-cy-cy-ungarski-pensioneri.1256227
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873207
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031