Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2014 18:22 - Съветска Русия vs Украина - част 3
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 5054 Коментари: 15 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Това е вторaта „порция“ с имена на блогъри-BLOG.BG за които „Майдан“ и „Европа“ са мръсни думи. Обединяването им в една – още повече. (За първата порция виж линка най-долу вляво, а за следващата – линка насреща, най-долу вдясно)

О! Изненада-а-а-а… Ами те същите! Онези кървавите червени и злокобно кафявите. И логиката в тезите – същата! И елементарният език на изразяване, и ниската граматичесна култура – онези… Което значи какво? Щом събитията днес в „киевска“ Украина дразнят същите, предизвиквайки присъщото им желание за мъст, което изразяват и когато коментират нашия площад „Независимост“, значи имам право да питам: Докога властта в България ще бъде комунистическа? Търпим я колко години вече? А колко години още ни остават,  докато изближем цялата сол в съветския чувал?

И за чий кеф трябва да го правим?

Vencivaleri 1951

13.02 14:55 - " Смешен плач"

Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика  

От няколко дена Журналисти, политици се упражняват в язвителност по отношение на Орешарски. Този път зарад снимката му до президента на Украйна-Янукович. Какъв е грехът му?

Ще припомня следното:

- От векове територията на Украйна/в рускоговорящата и част главно/ е била убежище за  хиляди българи.

- не един украинец е пролял кръвта си за  свободата на България

- България е една от страните подписали Бресткия мир даващ суверинитет на Украйнa

- През Украйна минават газта и ядрените касети. Внасяме не малка част от металите.

- България е страна по договора "Южен поток" който е в ущърб на Украйна

- Украйна ни е съсед

- Украйна е в голямата си част православна страна

- Украйна пише с нашите букви

- В Украйна живеят десетки хиляди наши сънародници/най-голямата ни диаспора/

Е ще се осмеля да попитам: Много ли са страните с които имаме толкова общи неща? Един премиер няма право на лични емоции и пристрастия. Той е длъжен да използва всяка предоставила му се възможност да защити интереса на страната си. Не смятам, че е полезна за България позицията на президента Плевнелиев. Той набързо бойкотира и Украйна и Русия. Има някаква лична ценностна система, има си някакви съображения, но необходимо ли е да бие тъпана че прави бойкот на 1/6та от света. Негови предшественици "биха тъпана" през 2рата световна война обявявайки война на САЩ и Англия. Знаем какво се случи със страната ни, със столицата ни...

Още по смешен е бойкотът срещу Кремъл. В защита правата на хомосексуалистите. Е сега когато американските олимпийци се обявиха в подкрепа на руските Дума и президент. Какво правим в този случай? Защо медии и политици мълчат като наакани по въпроса.“

Моите въпроси към този блогър? Какъв му е проблемът на vv1951?

- За Украйна? Не! Защото него го боли за Янукович, а Янукович НЕ Е Украйна. Ако Янукович беше украинец, нямаше да бяга по нощите от родната си страна. Което е най-малкото, драги Венци.

- За Русия на Путин? Да! Защото е страшно разтревожен, че подкрепяйки нова Украйна, България къса с Русия. Погледнете 9-те неща, които според vv51 ни „свързвали с Украйна“? Колко са „руските“, а не „украинските“ неща.

И колко много стари неща, които отдавна не са верни – подчертал съм ги в оригиналния текст с две черти. И колко много лъжи за днешните процеси в Света – подчертал съм ги в оригинала с една черта.  

Че съм прав да правя ТАКИВА изводи за позицията на vv51 следва от коментарите под поста му:

- theeconomist Колко си дребнав кореш....:-))) (13.02 15:28)

Ако бяха пуснали Пискова, да снима доq кого седи Роската, във Филибе, на "ифтара" и как маа блажен ориз със шилешко с пръсти...:-))“

- vencivaleri 1951 - Здравей! (13.02 18:52)

ivanna4ev написа: Прекалено много логика и аргументация влагаш, Венци. Нещо като на свинче звънче :) Макар че може би са прави - за управниците ни е по-добре да стоят по-далечко от Янукович. Когато са по наблизо, много отчетлива става политическата им и държавническа незначителност. Пък не знам дали не и човешка. Знам де :)

„Янукович, е клАсика на класИка " Попаднал на хора и станал човек" Като почти тинейджър има две ефективни присъди. За грабеж и нанасяне на средна телесна повреда. В затвора завършва техникум, после става и инжинер. завършва и право. Мисля, че има докторат и професура. И той като "Плевнята" е посочен от силния човек, но каква разлика в развитието. Боец от всякъде. Представяш ли си нашият с разбунтуван площад, освирепели неофашаги. Натиск от ЕС,янките... Работодателят на росенчо се покри след първото Уууу. Какво мислиш ще направи комсомолеца ако полетят няколко "молотовки" към него? Украинци и руснаци имат следната поговорка. " Не сравниш х-й с пальцом" Та и у нас ...Няма кого от нашите с Янукович да сравниш

02.03 12:25 - На Украйна с любов 2

Автор: vencivaleri 1951 Категория: Политика   

„На път е да се случи непоправимото. На път е безумието да вземе връх над разума. На път е злото да изригне в една дългосрочна и кръвополитна война. На път са десетки милиони хора градили заедно държава и живот да разрушат построеното, да погубят роденото...

… да разберем какво предложиха на Украйна  и какво отказа да подпише Янукович. Украйна е страната загубила най много от промените през 90те. Тя губи 56% от БВП /по съпоставими цени/ В момента и се предлага на фона на тежкото икономическо състояние и ниската доходност на голяма част от населението рестриктивни реформи без никаква социална защита. Ако вярваме на заявеното от самозваното правителствво в Киев, на страната и са нужни поне 36млрд долара да не обяви фалит. Тоест без тези пари гривната отива в "небитието" и спират заплати, пенсии...  Подчертавам, това са пари да се покрият текущи вземания и за заплати, пенсии и елементарна социална защита. Отгоре на това предлагането Украйна да стане свободна търговска зона би сринала стокообена мужду страната и Русия, а последната е в голяма степен единствен значим партньор в промишлеността, енергетиката , химията,храните...

Тоест предложеното споразумение на Украйна е сложено на масата не за да се подпише. Нормален и отговорен човек няма как да го попише. Това споразумение е като да тестваш нов автомобил по стръмно без масло в двигател и спирачки. Това споразумение е било предложено да бъде оказано!!!
Да бъде отказано, за да има за какво "експулсивно и емоционално" хиляди украинци от западната част да дойдат на Майдана. За да може "въоръжаващи се и обучаващи се в движение" украински "патриоти" да  започнат "мирните " протести около административните сгради на правителство и съд в Украйна.За да стигнем до циничното признание на полския външен министър , че наистина станалото в Украйна е противокоституционно , но целесъобразно. За кого целесъобразно? За убитите на Майдана, за ешалоните руснаци напускащи Украйна. За повечето от 20 милиона пак руснаци останали без правото да ползват и изучават майчин език.

От всичките коментари към този пост ще се спра само на диалога, който водят alexalexalex  и vv51:

- alexalexalex – “Венци (02.03 12:39) Toва, което се случва в момента е поредното безумие на остатъците от СССР.Само дето не е толкова просто и лесно. Според мен Путин този път ще се задави, хапката е голяма. А относно фашизма, хайде холан. И тук си ги имаме , даже за в коалицията със златен пръст. Това, обаче, хич не означава, че всички са фашисти, нали.

Много ми е интересно, ако Турция реши да си пази "тяхното" население от нас (защото има яко говорене против връщането на вакъфските имоти) какво ще кажеш. Не може и не бива да се обобщава (може в опорните точки на Моника, иначе не), че всички на Майдана са фашисти и бандеровци :) Все едно да кажеш, че всички българи мислят, че стайното ви цвете Волен е преродения Левски:)
П.с. Ситуацията в Украйна е ужасна и ако Путин направи някоя простотия - не ми се мисли просто. Иначе това, дето се спасява революцията го знаем - и в Унгария я спасяваха, и в Чехия.

- vencivaleri 1951 С какво ще се задави Путин драги ми Алекс? (02.03 13:10)  Ако се стигне до там, за руснаците ще бъде "Втора отечествена". … Казах го и на Тит - няма как да бъдат оставени 20 млн руснаци на произвола на съдбата. Русия ако не реагира е свършено с нея. Путин ако беше безучастен щеше да срине за минута имиджа който си беше изградил до сега и в русия и в света. Не в янките ми е надеждата. Дано Европа е по мъдра и озапти тези на които даваше рамо до сега. Най малкото на нея и е нужна подобна война. Като помисли човек колко реактора притежава Украйна настръхва“

- alexalexalex – Венци (02.03 18:32)  И как се прави референдум с руски войски на улиците,а? То ще е като при ОФ-то : 99.99% за Русия, защото Путин ще брои бюлетините. То още другарят Сталин го е казал : Не е важно как се гласува, а кой брои. Относно Косово - малко забравяш масовите гробове, избиването на деца от паравоенните изроди на другаря Милишевич. Или твърдиш, че Киев вече копае масови гробове и изселва рускоговорящите?
Ех, Венци, как пък тая любов към Русия все ви прави слепи и непомнещи.“

Силва Дончева

2-03-2014 12:52 - БОГ е определил Русия и България винаги да вървят заедно. Време е и двете страни да го разберат.

Автор: silvaantonydon Категория: Политика

„… е добре да се знае, че в духовен план мисията особено на Русия е постепенното въвеждане на идеите на шеста раса, които са християнски по своята същност. Русия няма никакво право да прави съюзи с нации, които са далеч от духа на християнството и на нейната раса. Това ще я доведе до огромни проблеми и тежко страдание на нейните граждани.

БОГ е определил Русия и България винаги да вървят заедно. Време е и двете страни да го разберат. Русия е великата мощ на Земята, а България е великата мощ на Духовния свят.”

Следват пространни писания за оправдаване на тази теза. Понеже нямам място за тях, а и за да не ме обвинят в избирателно цитиране, да кажа, че тези размисли Дончеви за мен са от типа на онези на sparotok. Да ги чете, който се интересува.

В подкрепа на текущо написанато – два от 3-тe коментара под постинга:

- borianmljakov силвето е поизтрещела. 16:09

- zarenkow Тъжно е да срещаш хора, (17:45), които беседват с Бог или са Наполеон. Нека поне ги пази, ако не разговаря с тях.

Dolce

Моят предварителен коментар - Както пееше Висоцки по повод на бягащите на място: „Красота! Среди бегущих первьiх нет и отстающих…“

04.03 22:26 - те

Автор: dolce Категория: Лични дневници   

те това ги чака :))))  Година след встъпването на Украина в ЕС, двама украински кумове си говорят: "Много са зле нещата, жена ми мие подовете при един италианец, синът ми се ожени за немец, пари няма, храна няма....." А другият отговаря: "За всичко са виновни проклетите руснаци. Казваха ни - НЕ влизайте в ЕС! Знаели са гадовете, че ще направим точно обратното!"

03:08 - Сега трябва Б"Т Бойко да оправи работата.

Автор: dolce  Категория: Новини   

„Прессекретарят на Путин с ирония се отнесе към опитите на западните страни да предложат посредничество в преговорите с Украйна. "Сега от Европа звучат призиви към Русия да преговаря с хората от Киев, които се наричат украинска власт, чрез посредничество на западните страни. На това можем само да се усмихваме", отбеляза той. По думите на Песков "кредитът на доверие към тези гаранти вероятно е изчерпан". (БТА)

Тъй тъй стана тя. Сега не виждам друг вариант за посреднически услуги освен б"т Бойко. Само той като един титан на дипломацията, трябва немедлено да се заеме и да оправи работата. С неговите езикови познания, неговия чар и такт бързо ще намери решение за този  толкова важен въпрос. Още повече след това толкова вълнуващо съобщение : В профила си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се хвали, че се е изявил и като фотограф, като е „запечатал“ канцлера на Германия Ангела Меркел, снимана между Цветан Цветанов и Йорданка Фандъкова.

Сега вече уверено виждам края на кризата в Украйна. Между другото бих си позволил да посъветвам нашия любим вожд /да се слави името му/ да вземе в това човеколюбиво начинание един титан на мисълта и журналистиката. Това определено ще му помогне да види и разбере всички гледни точки. Друкарката - госпожа Пискова много уважаван от мен радио журналист която е толкова обективна , толерантна и блага душица. Проницателният и ум вече сътвори поредното вдъхновено слово. Абе въобще да отиват двамата и да я оправят таз работа. А ние ще ги вънаградим. Него с номинация пред Нобеловата академия за  главен лицемер и двуличник , а нея с наминация за ПУЛИЦЪР. 
ДА ЖИВЕЙ!“

Отбелязвам специално, че авторските текстове на блогъра dolce са малко. Той/тя предпочита да препредава чужда информация (с изрядни линкове към нея, да). Този начин на комуникация обаче е чудесно убежище за тарикати, които не искат да стане ясно тяхното лично мнение или бягат от показването му. Макар, че при dolce има индикации за по-проста причина. Една спомената вече блогърка го нарича „фатмак“.

Следващия постинг е пример за казаното. 

23.01 21:53 - за украйна с любов

Автор: dolce  Категория:Новини

взето от :http://alterinformation.wordpress.com/2014/01/23/9804109506/

Гражданска война в Украйна – „контролиран взрив“ на САЩ и НАТО. За жалост, както винаги се случва, последиците ще изпитат самите украинци. Независимо дали подкрепят протестите, дали са настървени срещу Русия и „комунистите“ и съответно бленуват за тъй щастливото (питайте нас, българите!Аз, dobronameren: Понеже dolce цитира, тук трябваше да уточни чия е тази зaбележка, негова или на цитирания.) евроатлантическо бъдеще. САЩ и НАТО се движиха по график в изпълнението на своята „програма“ за геополитическата преориентация на бившите социалистически републики. Запада нанасяше удар след удар над Русия, поглъщайки дузина бивши сателити на СССР. 

За разлика от  други държави, в България това се случи доброволно. Вече знаем, че „конспираторите“, които свалиха Живков първо са съгласували това си действие и са получили карт-бланш и обещание за подкрепа от САЩ с тогавашния шеф на ЦРУ седмици преди да задействат планът. Тоест, ето го началото на „марионетните правителства“, които от която и партия, или партии, да са съставени винаги до ден днешен редовно дават отчети, обяснения и приемат „препоръки“ (разбирай „нареждания“) във Вашингтон и Тел’авив. Но Украйна не е България. В България чуждата агентура се радва на спокоен живот, та дори и редица привилегии. И докато обществото в България все още нищи (и специална комисийка даже е създадена) кой е бил доносник на ДС преди 30-40 години никой от това тъй наречено „общество“ не си задава въпросите – защо външен премиер на България винаги са хора като Соломон Паси, Н.Младенов, Кристиан Вигенин и тн. Запазен ли е той само за любимци на Израел?

Но Украйна, не е България, нали ви казах? Киев не е София. За „Майдана“ в Киев са нужни кървави сблъсъци. Стълкновения, палежи, погроми…смъртни случаи. Нежна революция не може да мине в Украйна, защото срещу САЩ, ЕС и НАТО не стои който и да е. Стои един определен лидер на една определена държава, чиито геополитически и стратегически позиции ти се готвиш да засегнеш и то много. Може би преди да се откажат от Украйна ще я „опожарят“. Всъщност, Русия едва ли би направила нещо по-различно. Руснаците знаят, че докато се оттегляш трябва да оставиш само разруха след себе си, за да затрудниш своя враг максимално.

Отчаяните украинци, чиито искания за нормален живот сега биват безкрупулно употребявани от всички заинтересовани в конфликта между Запада и Русия, представляващ въпроса – на кой ще бъде „придатък“ украинската държава всъщност не са от значение, защото те просто не са част от въпроса. Така, както не са от значение сирийците, на другия кървав фронт, където Запада и неговите съюзници и Русия и нейните ще решат бъдещето на Башар Асад и целия сирийски народ. Но според мен, ако в Украйна видим гражданска война тя няма да е дълга – докато дойде „правилния“ управляващ. И изведнъж ще разберем, че това е било един „контролиран взрив“, активиран от американските и европейски, заспиващи и събуждащи се с мисълта и грижата за приятелска Украйна политици.

 Автор: Уго Чан”

Dolce завършва своя пост с фразата „Коментарите оставям на вас“. Ами да ги направя – моите коментари:

- Разбрах, че НАТО и САЩ готвят смъртен удар на Украйна. Но има и няколко фрази, които подмятат, че Путин е същата стока. Точно „подметнати фрази“, защото четящият остава с общото впечатление, че Русия спасява Украйна от Запада. Е, каква теза защитава пишещият?

- Впрочем кой е Уго Чан? Може да бъде всеки – от обитател на Белия дом до моя комшия, млад-прав човек, който по цял ден разхожда кученцето на фамилията си. 

„Но аз не мога да се сдържа“ – както казва малкото момиченце от рекламата за бисквитите „Орео“ на своя баща: Със сигурност не е самият dolce. Оригиналният негов стил на писане можете да видите в коментар на предишния ми постинг. Копирам го тук: „Тц тц тц чак утре :( колко ме разочарова ма напъни съ малку бе“ – 13 думи, 12 правописни грешки!

Ашколсун!

Ашколсун да кажем и на Kushel

Той пише авторски текстове, не цитира. Обаче има другия отвратителен навик на новите „партизани“ – пише, после трие постинга и бяга. Ако беше роден по време на антифашистката съпротива в България, щеше да е специалист по обири на мандри, за лесен кашкавал.

Давам конкретен пример по темата Съветска Русия – Украина.На 4 март 2014г. той публикува следния постинг:  

4.03,2014 15:57 - Лицемерни седерунгели, търпението ми свърши.

Автор: kushel Категория:Други

Повече от година се опитвах да проявявам търпение към безумието и наглостта на седерасите в блога, не за друго, а защото ясно си давам сметка, че държавата ни бавно и сигурно си отива, отровена от безумна омраза и противопоставяне. Очаквах, че дори сред тая лицемерна сган може да проговори инстинкта за самосъхранение, но уви. Седерасът е подъл, егоистичен, дребнав и малоумен индивид, като правило лицемерно-набожен и задължително яростен русофоб. Това нищожно същество живее за да мрази Русия и нищо друго не може да проникне в главата му. Припомнете си такива запенени "демократи" като Петко Симеонов, Иво Инджев и гнусния Александър Йорданов, който искаше да съди Русия за "пропуснати ползи". Какво демократично има в тия грозни седерунгели. Нищо, естествено. Ами местните Сополи и Писковици. Какво демократично може да има в тия слабоумни мизантропи. За тия дребни душици, всеки повод да се плюе Русия е добре дошъл. Ето и в конкретния случай - нашата седерастия незабавно взе страната на бандеровските фашисти от северозападните краища на Украйна, населени с католишка шляхта, говореща на развален полски (украински) език. Самия факт, че Обама и лайнярите от ЕС са на същата страна е достатъчно красноречив. Възмутен съм от дън душа и бих казал още много, но сега ще ви предоставя накои разумни разсъждения на един професионален журналист, който не е така емоционален като мен. Извинете, но ми писна, писна ми от седерунгелщина и демагогия, която е най- силна точно в БНТ и БНР. Защо ли?! Ами познайте.“

Аз, добронамерен: Ами, още малко, още две информации и започваме да познаваме:

Професионалният журналист, който Кушел ни цитира по-надолу е Петър Волгин. Нямам място да споря дали това е вярно. Само ще кажа, че преди месец двама не по-малко известни журналисти, негови колеги, го „наплюха“. Според мен съвсем основателно. Даже много закъсняха.

Ето какво е казал Волгин – според цитата на Кушеля:

„Да не мислите, че днес на някой от демократичните западни лидери му пука за човешките права на украинците и за европейското им бъдеще? Те просто използват извечното противопоставяне на Западна и Източна Украйна в битката с Русия. А украинските протестиращи за тях са обикновено пушечно месо. Накрая един исторически паралел. Когато през 1956 г. избухват унгарските събития, Западът не спира да окуражава антисталинските бунтовници и да им обещава всяческа подкрепа, стига да се надигнат срещу съветските окупатори. И хората наистина се вдигат. Само че когато съветските танкове влизат в Унгария, толкова горещо обещаваната западна помощ така и не пристига. Докато унгарските въстаници са разстрелвани по улиците на Будапеща, по западните радиостанции звучи морална подкрепа и съвети как се правят коктейли "Молотов". През 1956 г. унгарците стават странични жертви или "колатерални щети", както е политически коректният израз, в голямото противопоставяне между Москва и Вашингтон. Имам усещането, че днес за украинците е подготвен сценарий с много сходно съдържание.“

Сега - втората информация. Ако днес търсите споменатия постинг на kushel за седерунгелите, няма да го намерите. Изтрит е! Само, че аз съм много бърз. Копирал съм си го и ви го представям в пълния му блясък. Дори с коментарите под текста на Волгин, които Кушел любезно  предоставя:

- Eli – “Очаквам да се разпадне ЕС та да заживеем нормално. Волгин, прав си. Народ, който не мисли, загива. САЩ са грабители по цял свят-сбирщина. Славяните сме друго племе. Ще се справим въпреки ЕС. Това е спасението ни, а не послушанието“ . 23.02.2014 22:33:26

- минувач – „Да, бе, ще измъкват… ще помагат… ще демократизират и ще меркантилизират… Като в Босна или в Косово, като в Ирак и Афганистан, като в Египет, Либия, Сирия… погледни себе си. Някои помогна ли ти лично на теб? На България? на Румъния? На Грузия? Ще заграбят въглищата, желязната руда, черноморския шелф, ще цункат банките, по-печелившите заводи… като у нас. А украинският народ тепърва ще трябва да усвои горчивата истина, че свободата и демокрацията са за богатите, участта на останалите е да оцеляват.“ 24.02.2014 23:48:39

И т.н, и т.н.

Само още нещо да попитам и свършвам (за днес!). Понеже Шерлок Холмс винаги дреме у мен, да попитам:

Защо според вас Кушел е изтрил постинга си? Дали защото някой му е направил забележка, че така остро извратено не му отива да пише, все пак не е ok3223 или freeoldmen ? Или пък може да го е помолил да стори това самият Волгин? Или може би Кушел е изпитал срам от творението си и сам е решил да го делне?




Гласувай:
6



1. aboychev - ТВЪРДЕ МНОГО ВНИМАНИЕ ОТДЕЛЯТЕ
12.03.2014 07:29
НА ОБИКНОВЕНИ МЕРЗАВЦИ
цитирай
2. dobronameren - Виж кой говори!
12.03.2014 08:32
Такава позиция - да не обръщаме внимание на "обикновени мерзавци" - е вредна за здравето на обществото! Прилича на безотговорно поведение. Трябва да се грижим за собственото си здраве непрекъснато, нали това е профилактиката. За собственото си здраве дори! А какво остава за здравето на обществото ни?
От друга страна онова, което е писано досега под този ник - abojchev, ме кара да добавя нещо, което е дори по-важно от общата забележка, тъй като е конкретна препоръка. Профилактична. Този блогър се (това е мека формулировка) тарикатее. Той се опитва да спре чужди мнения, които критикуват собствената му група, като ги омаловажава - "Кои, тия ли? Остави ги тези мерзавци!"
Тук е мястото да кажа, че голямата част от тия... "мерзавци" използват и друга тарикатска тактика - мълчат си, не се обаждат. От това, че някой ги напсувал лично, "скачат до небесата", а когато ги "напсуваш" обществено с конкретните им никове, се правят на утрепани. Или се покриват за известно време. Ха, дано ги забравим.
А дано, ама надали.
цитирай
3. aboychev - ПРЕДИ ВСИЧКО НЕ ПОЛЗВАМ НИК
12.03.2014 09:14
ВТОРО - ИЗГЛЕЖДА ИМ ОТДЕЛЯТЕ ТАКОВА ВНИМАНИЕ
ОТ СТРАХ ЧЕ НЕ ИМ СЕ ОБРЪЩА ДОСТАТЪЧНО ВНИМАНИЕ,
ВЕРОЯТНО ТОВА Е ТАКТИКА ЗА СОЛИДАРНОСТ С ТЯХ,
ТАКА ЧЕ ИЗВИНЯВАЙТЕ ЗА ПЪРВАТА ЗАБЕЛЕЖКА.
ТРЕТО - АЗ НЕСЪМ ПОСТАВИЛ ФИЛТЪР НА МНЕНИЯТА В БЛОГЪТ СИ И ВСИЧКИ МНЕНИЯ ИЗЛИЗАТ БЕЗ ДА СЕ НАЛАГА ДА ГИ ОДОБРЯВАМ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГИ.
И ЧЕТВЪРТО - НАЙ-ДОБРЕ Е ЗА ЗДРАВЕТО НА ОБЩЕСТВОТО ВСИЧКИ ДА ПУБЛИКУВАТ ПОД СОБСТВЕНИТЕ СИ ИМЕНА И ОБРАЗИ, А НЕ ПОД НИК И АВАТАР, НО ТОВА ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ ХАРЕСА НА АНОНИМНИ "ДОБРОНАМЕРЕНИ" "БОРЦИ" ЗА "ЗДРАВЕТО НА ОБЩЕСТВОТО"
цитирай
4. dobronameren - НИК е онова име, което блогърът използва, за да "влезе" в блога.
12.03.2014 11:28
Това, че "никът" му не съдържа в открит вид неговото име, не променя предназначението му. Много по-важно е в профила на блогъра да е дадена истинска информация за "статуса" на лицето. В това отношение вие сте изряден - дали сте име, възраст, пол, занятие. Ако си направите труда да кликнете върху моя ник, ще видите моя профил. Той също е изряден като вашия. Честно казано, не мислех, че трябва да обяснявам това на един архитект.
За модерацията ми омръзна да обяснявам. Ако имате време, прочетете постинга ми "Модерация в BLOG.BG" от 11.09.2013. Отбелязвам: въпреки упреците, че използвам модерация, досега нито един блогър не се е оплакал, че му спрял коментара. Хайде, престанете да ме стреляте със заблуждаващи куршуми.
И последното, най-важното, остана за накрая. Както винаги. Наистина смятам, че на тези "мерзавци", както вие ги наричате (аз, защото съм добронамерен, се мъча всячески да им измислям по-"нежни" имена - напр. тарикати), НЕ СЕ ОБРЪЩА достатъчно внимание. Затова пиша, да коригирам този "пропуск" на... на някои. Аз споря с тези... мерзавци, осмивам ги публично. Добавям, че съвсем не мисля, че това е загуба на време, моето време. И това не е проява на солидарност С ТЯХ, а проява СРЕЩУ ТЯХ.
Ако на архитект трябва да обяснявам това, ще го кажа директно: Образованието на един човек го задължава с някои неща. Например - да се отнася честно със събеседниците си, а не да се ... ще го кажа пак нежно - да се тарикатее.
цитирай
5. aboychev - САМО НЕ РАЗБРАХ
12.03.2014 12:59
В КАКВО СЕ ТАРИКАТЕЯ.

ЗАБЕЛЕЖКАТА ЗА МЕРЗАВЦИТЕ Я НАПРАВИХ ЗАЩОТО
В НАЧАЛОТО И АЗ ОТДЕЛЯХ ТВЪРДЕ МНОГО ВРЕМЕ ДА ИМ ОБРЪЩАМ ВНИМАНИЕ,
ДА ГИ КОМЕНТИРАМ И/ИЛИ ОБОРВАМ.
ПОСЛЕ СИ ДАДОХ СМЕТКА ЧЕ ТОВА САМО МЕ ВКАРВА
В ТЯХНАТА ИГРА И РЕШИХ ЧЕ НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СИ ГУБЯ ВРЕМЕТО С ТЯХ,
ДОСТАТЪЧНО МИ Е ДА ИЗРАЗЯ СВОЯТА ПОЗИЦИЯ,
КАКТО И ДА РАЗПРОСТРАНЯ ПОЗИЦИЯ КОЯТО МИ ДОПАДА.
ЗАБЛУЖДАВАЩИ КУРШУМИ НЯМА
ИМА ЯСНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПОСТИНГ КОЙТО СЕ
ЗАНИМАВА ЕДИНСТВЕНО С ПОДРОБНО ИЗЛАГАНЕ НА ЧУЖДИ ПОЗИЦИИ,
БЕЗ ЯСНО ИЗРАЗЕНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТЯХ.
МОЕТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТЕЗИ ЧУЖДИ ПОЗИЦИИ Е ЯСНО А НЕ ТАРИКАТЕЕНЕ,
ПРОСТО НЕ СЪМ ОТ СТРАНАТА ОТ КОЯТО СЕ ОПИТВАТЕ ДА МЕ ПОСОЧИТЕ.
ПРИЧИНАТА ДА СЪМ В БЛОГ.БГ Е ЗАПИСАНА В ГЛАВАТА НА БЛОГЪТ МИ И ТЯ Е ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ РУСКАТА ПОЛИТИКА ОТ 300 ГОДИНИ НАСАМ КЪМ НАРОДИТЕ В СЪСТАВА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И БЛИЗКАТА ИМ ЧУЖБИНА.
ПО-ЧЕСТНО ДА СЕ ОТНЕСА НЕ МОГА.
ВПОЧЕМ ПОД МЕРЗАВЦИ РАЗБИРАМ - ЛИЦА (АНОНИМНИ ИЛИ НЕ) КОИТО ОПРАВДАВАТ ВСЯКО ЧЕВЕКОНЕНАВИСТНО ДЕЙСТВИЕ НА РУСКИТЕ ВЛАДЕТИЛИ В ИМЕТО НА САМООБЯВЕНИ ОТ ТЯХ САМИТЕ ЖИЗНЕНИ ИНТЕРЕСИ НА РУСИЯ.
КОЛКОТО ДО КРИТИКАТА МИ КЪМ ВАШИЯ ПОСТИНГ
ПРОСТО САМ СРАВНЕТЕ ОБЕМА НА ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ,
СПРЯМО ОБЕМА НА ТОВА КОЕТО КОМЕТНИРАТЕ И МОЖЕ БИ ЩЕ СХВАНЕТЕ ПРИЧИНАТА ЗА ПЪРВИЯТ МИ КОМЕНТАР.
ВСЕ ПАК КАТО АРХИТЕКТ ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ ДА ВИ ПРИПОМНЯ ЕДИН КЛАСИЧЕСКИ ФИЛОСОФ ОСНОСНО ХАРМОНИЯТА -
КРАСИВОТО Е СЪОТНОШЕНИЕТО НА ВЕЛИЧИНА И ПРОПОРЦИЯ,
СЪЩОТО Е И С ИСТИНАТА
ПРОМЕНЕТЕ ПРОПОРЦИЯТА В РАМКИТЕ НА ВЕЛИЧИНАТА
И ЩЕ ОТПАДНЕ НУЖДАТА ОТ ПОДОБНИ ИЗЛИШНИ ОБЯСНЕНИЯ
цитирай
6. dobronameren - Всичко, което сте написали в последния коментар
12.03.2014 15:10
бих могъл да приема - което е различно от съгласявам се! - с изключение на едно. Написали сте за постинга ми, че е "ПОСТИНГ КОЙТО СЕ
ЗАНИМАВА ЕДИНСТВЕНО С ПОДРОБНО ИЗЛАГАНЕ НА ЧУЖДИ ПОЗИЦИИ, БЕЗ ЯСНО ИЗРАЗЕНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТЯХ". Не е вярно!
цитирай
7. aboychev - ДА ИЗРАЗИЛ СЪМ СЕ НЕТОЧНО
12.03.2014 15:23
ДУМАТА ЕДИНСТВЕНО Е ПРЕСИЛЕНА, ПО СКОРО ДУМАТА ПРЕОБЛАДАВАЩО,
НО ПРЕПОРЪКАТА МИ ОТНОСНО ПРОПОРЦИЯТА СИ ОСТАВА НАЙ-ДОБРОНАМЕРЕНО,
ЖЕЛАЯ ВИ ВНИМАНИЕТО НА ЧИТЕТЕЛИТЕ НА ПУБЛИКАЦИИТЕ ВИ.
цитирай
8. kostadin - Много труд си хвърлил -ще ти туря +Па ...
12.03.2014 16:10
Много труд си хвърлил -ще ти туря +Па после може и да прочета що си сторил
цитирай
9. freeoldmen - Таман си помислих, че не си ме споменал и направо се бех обидИл,
12.03.2014 20:47
но в последните секунди се реваншира.
Ха тъй.
Абе се да те питам, гледам, че си учен човек, че тука у кръчмата ше се изтепаме, а нема кой да ни реши спора, щото немаме ентилигенти между нас:
Как се пише правилно: Аз сирене не ям.
Или: Аз не ям сирене.
А?
цитирай
10. mikolaj - Интернет гмъжи от дезинформация
13.03.2014 00:46
Страшното е, че малко хора в блог.бг са самокритични. Наистина, всеки се засяга лично, но пък понякога ни критикуват с право. Иска ми се и двете спорещи страни да се опитат поне за малко да разберат другата страна. Да си въобразят, че защитават точно обратната позиция. След това упражнение може би ще се аргументират много по-точно.

Иначе и аз съм съгласен с Абойчев- в нета всеки пише каквото му хрумва. Пълно е с дезинформация, както и с копи-пейст. Малко хора са личности. Може би и затова не си струва да се спори с тях... Тези спорове в блога няма да променят света. Можем да го направим само ние самите- учейки, възпитавайки, давайки.
цитирай
11. dobronameren - Mikolaj, да те попитам
13.03.2014 05:29
Как ще учим, възпитаваме, даваме... като спорим само с личности, а глупаците пренебрегваме, прощавайки им?
цитирай
12. dobronameren - Freeoldmen, не бързай, де
13.03.2014 05:34
Яж си сиренцето като лъжливото овчарче и се шегувай със селяните, които единствено могат да те спасят от кръвожадния вълк. А той, кръвожадният вълк те дебне в края на полянката, на кръчмата, де, и ще дойде. Ама де ентилегенти покрай теб да ти го кажат.
цитирай
13. dobronameren - В 08:07 получих от "Костадин" следното съобщение на "Лични"
13.03.2014 08:34
"Не гоВори небивалици!Не става дума за заплаха .Просто евродупетата имат криво разбиране за започнат диалог. Подал си в нета много неправилна дезинформация"
Няма да коментирам "заплаха е" или "не е заплаха", но ще обърна внимание на повторението на епитета "евродупета". Като имам предвид какви секс-мечти имат приятелите на "костадин" (ако настоява ще изредя имената им) и че защитниците на тяхната кауза изпълняват заканите си без никакви скрупули...
А, впрочем, "костадине" - Какво означава понятието "неправилна дезинформация"? Дезинформирам, обаче не както ти искаш да дезинформирам, вероятно?
цитирай
14. dobronameren - Дължа извинение на читателите си.
13.03.2014 08:52
Подведен от еднаквостта на разсъжденията на блогърите kostadin и freeoldmen, съм пуснал коментара за "Костадин" - No13 веднага след коментара на freeoldmen - No No 9 и 12.
Използвам възможността да напиша, че с фриолдмен-а няма повече да се занимавам. Следва постинга "Съветска Русия vs Украина" част 4. Там да се чете и да се кефи.
А коментара за Костадин поставям на мястото му. В постинга "Съветска Русия vs Украйна" - без добавка за някаква част.
цитирай
15. kostadin - но в последните секунди се реван...
14.03.2014 15:35
freeoldmen написа:
но в последните секунди се реваншира.
Ха тъй.
Абе се да те питам, гледам, че си учен човек, че тука у кръчмата ше се изтепаме, а нема кой да ни реши спора, щото немаме ентилигенти между нас:
Как се пише правилно: Аз сирене не ям.
Или: Аз не ям сирене.
А?

Ако си безработен и беден изобщо няма да имаш този езиков проблем Ще ядеш извара и то когато имаш пари Това е демокрацията и тя не се крепи на езиковите особености на вечно променящата се българска граматика.Сега чувам ,че щели и пълният член да премахнат.Какво ли разбират от членове сегашните езиковеди.?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872249
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031