Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2014 06:56 - Съветска Русия vs Украина - част 2
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 6210 Коментари: 18 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Противоборството Съветска Русия-Украина е отколешно и принципно. И едновременно с това частен случай на световната борба между двата свята. Ще си позволя да профанизирам нещата, както ще кажат някои умници, а в същност се мъча да ги опростя, за да ги разберат и по-простите, което си е грижа отвсякъде, защото Избирателният Закон не прави разлика между глупав и умен избирател.

Ето: Единият свят е на телефонните измамници, другият – на измамените наивни баби и дядовци. Събитията между Путинова Русия и Украина са една конкретна схема на измама – например: „Детето ви катастрофира и дайте пари да го отървем“. Има и други известни измамни схеми. Непрекъснато се появяват нови и нови. Защото наивниците са под път и над път. И е „грехота“ да не гепиш чуждата баница, щом някои я дават толкова лесно и просто, нали?

Как се бори с това явление нормалната власт? (Съдът е като „хирурга”, чиято намеса е последна и рискова точно за това, защото преди нея не си е свършило работата „джипито“.)  Какви са профилактичните, предварителни възможности на държавата да се бори с телефонните измамници? Две: Да обяснява на цялата разнородна своя „енория“ измамните схеми и да обявява публично имената на тарикатите. Ако Държавата прави съзнателно и целенасочено това, случаите на телефонни измами драстично ще намалеят. Хората ще бъдат по-спокойни и ще имат време да се борят с другите неизмислени тревоги и грижи с които е пълен всеки живот.

Предишният ми постинг (линк долу вляво след края на този постинг) разкрива конкретната поредна измамна схема на тарикатите – разказва предисторията на днешния конфликт между Русия на Путин и Украина. Трябва да го прочетете преди да започнете четенето на този, днешния постинг, за да знаете черно на бяло историческите факти (от Мрежата, а не от историята на БКП). След това вече вижте имена на блогъри-тарикати в BLOG.BG и на базата на цитати от постингите им да ви стане ясно как те манипулират фактите.

Обърнете внимание, че „имена на блогъри-тарикати” не е членувано. Не е по силите ми да посоча всичките такива блогъри. Дори само по темата „Русия vs Украйна”. Толкова са много! (Като брой никове говоря.) Само за трите дни в които систематизирах имена, постинги и коментари към тях, се събра повече нов материал, отколкото стария, предмет на моя анализ. Успокоителното е, че 90% от „новите” постинги са дело на същите блогъри, написали „старите”. Освен това, мисля си, че като познаваме „титулярите от нападението”, не можем да очакваме „юношите от резервната скамейка” да сътворят нещо по-качествено от батковците. Какво „ново” да предложи БСП в сравнение с БКП? Естествено, че същите ретроградни и античовешки решения от миналото, щом като треньорите им са същите. Най-много, ако е умрял таткото, синът му да е станал шеф.

Последното изречение някак естествено направи преход към първия представен блогър tHe economist-a. (В една разменена стара поредица от коментари между двама ни става ясно, че таткото му е бил шеф – „... баща ми / който на времето беше голям началник с "Волга" с перденца /...” и самият той е днес шефът – „Разбира се,че шефа съм аз. Звездата ми е една, ма голяма и везана. Виж, в "Металхим Холдинг" съм имал и секретарки. Основната им задача е да си отварят очите и да си затварят устите...а те си разтварят краката. Мерси, повече звезди не ми трябват, освен ако не са порно............”)

Следват постингите му на „Икономиста” по темата Русия-Украйна:

По повод на жертвите на площада в Киев от края на февруари т.г. той написа следното:

24.02 20:43 - "Москали и жиды - на ножи"....или от майдан към Майданек.....

Автор: theeconomist Категория: Политика 

„Само 70 години по - късно гнусната фашизирана сган, отново надига муцуната си, с лицемерната подкрепа на тези, които забравиха набързо Майданек! Ето, да ви припомня:”

Следват няколко зловещи снимки на пещите в концентрационния лагер в Майданек, където хитлеристите са горили труповете на своите жертви. После няколко снимки от майдана в Киев, където се виждат барикадите на протестиращи украинци и снимка на Степан Бандера. За да не се усъмним в паралела, който Икономиста ни натрапва, той завършва постинга си със снимка на някакъв пленен хитлерист и текста:

„А така ще завършат (новите хитлеристи от Майдана – аз, dobronameren), това е сигурно....”

Глупости на търкалета, Панчо! (Панчо според профила си.) На опасни търкалета, Добри! (Добри, както се представя в кореспонденцията си с мен). А инак Братан, според приятеля си vv1951. Ако някой знае името му като агент в ДС, да допълва. 

Истината е, че Майданек е първият немски концлагер на територията на окупирана Полша. Създаден е през октомври 1941 г., докато е освободен от Червената армия на 23 юли 1944 г. А Степан Бандера е арестуван от Хитлер в началото на юли 1941г. и престоява в германския концлагер Заксенхаузен до края на 1944. Просто няма как Бандера и бандеровците да са създали Майданек и другите фашистки концлагери. Напротив – те са техни жертви!

И докато Бандера надживява Хитлер, макар да му отказва сътрудничество срещу Съветска Русия в края на войната, него го убиват по заповед на Хрушчов с отрова, изстреляна от пистолет в Мюнхен през ноември 1959. По много сходен начин с нашия Георги Марков, който също е застрелян със сачма, пълна с отрова, на рождения ден на Тодор Живков през 1978г. на улица в Лондон.. От „неизвестен извършител”. Който живеел в Дания дълги години с ордена си, даден му от комунистическа България. Може и да се познават с „Икономиста”. Нали са колеги по оръжие.

Отвратително го раздава червеният шеф на икономистите-блогъри!

Ето коментар в същия дух от блогъра josarian (24.02. 21:40) Гнусна комунистическа отрепка - погледни лицата на избитите на Майдана, на фашисти ли ти приличат бе, Истината е че ти и такива като теб сте червени фашисти”

А ето кои блогъри и как ... критикуват josarian (и мен):

- chavdar01 ДО 1. josarian (24.02 21:45): “ЕЙ,ХОДИ СЕ ЛЕКУВАЙ,ЧЕ ЯВНО НЕ СИ ДОБРЕ!НА 4-ТИ КИЛОМЕТЪР ИМА СВОБОДНИ МЕСТА!И КАКТО ТИ КАЗАХ ПРЕДИ:БЕЛИТЕ МИШКИ НЕ ХАПЯТ! :))))”

- blackpredator йоско, йоско, (24.02 23:22) има проблясък в скудоумието ти, хехе. щом ти просветнало, че избитите на майдана не приличат на фашисти, а на избити от фашисти...

- kushel Снощи един каза: "Абе какво е ... (25.02 08:31) свършило в Украйна, то сега запoчва. Държавата е във фалит, а отношенията са по-сложни отколкото бяха в Югославия". А, че в Западна Украйна са фашисти, то това не е новина.

- minevv – “da  (25.02. 08:45) сценария е познат - югославия, чечня, пролетите. ... и скоро и тук

- vencivaleri1951 (25.02 09:54) „Не мога да разбера каолко тъп може да бъде човек та да не разбере какво става. Пък и без капка инстинкт за самосъхранение.”

- tomkat2 – (25.02 11:13) – СМЪРТ ЗА БАНДЕРОВСКАТА НАЦИСТКА ...

СМЪРТ ЗА БАНДЕРОВСКАТА НАЦИСТКА СГАН!

- ok3223 – (25.02 13:38) –“Йоце бе ... ЧЕ ПУКНЕШ ОТ ЗЛОБА БАБИН. Паази се синко, че оная с косата е до тебе и а,а да замахне с косата. При толкоз жлъч и злоба, с която си напомпан, току виж си пукнал като настъпен червей. Оно че е на печалба знайш, едно дърто синьо черно фашист по-малко. Глей я гадината как лъже, ли лъже.изтепаните не са фашисти, както казва и колегата, А УТЕПЕНИ ОТ ВСЕ ОТ ФАШИСТИ.КОГА И КАК ГО ВИДЯХМЕ ВСИЧКИ.

А отговорът на самия „Икономист” на критиката йосарианова е:

theeconomist Добрутро Йоско... (25.02. 05:11) Следващият път когато тук си позволиш такъв език ще те пратя на майната ти!

Имам ли право да наричам червено-кафявите блогъри в BLOG.BG „кървави блогъри”? Как мислите, вие, читателю?

А сега да засиля нюансите в „мисленето икономическо”. Между Коледа и Новата 2014 година в руския град Волгоград се случиха три последователни атентата, осъществени от „черни вдовици” на убити кавказци. (В кавказките републики Русия има по-голям враг, отколкото са украинците й. Но това е друга история.) При тези атентати бяха убити 55 мирни граждани на града. Разбира се, че е отвратително такъв начин на решаване на споровете. Но вижте сега каква беше реакцията на „икономиста”.   

30.12.2013 18:54 - Мръсни, страхливи свине!!!!

Автор theeconomist Категория Политика

Страхливите ислямски песове, хладнокръвно убиха за един ден 32 мирни жители на Волгоград и раниха тежко над 60 човека. Включително и бебе на 8 месеца и още три деца! Жалки отрепки, които в желанието си да уплашат хората, избиват обикновенни, мирни граждани. В тези изроди, няма нищо човешко и те ще бъдат преследвани, като бесни свине и съм сигурен, че организаторите на това мръсно престъпление ще бъдат заловени.
Да, заловени, но не убити. И трябва да бъдат съдени по закона и натикани в затвора до живот!
А там мърши, живота ви ще бъде кратък, но изпълнен с удоволствие. ...там, на зоне, вас встретит "братва" и она посадит вас на хрен в жопе и в грязных ртов! И вы пожалеете, что выжили, потому что будуте умирать каждый день!......
п.п.А шибаните български медии, едва, едва отразиха тези събития, които са най - горещите и са по първите страници и на екраните на световните медии. Защото е в Русия! За сравнение за атентата в Бостън, където
загинаха трима души реваха денонощно! Позор курвенски журналя!

Каква комунистическа правда го тресе тоя! За убитите граждани на майдана в Киев, на маратона в Бостън, не „плаче” – „едно дърто синьо черно фашист по-малко”, а на улицата в Сталинград – о, ужас - „мирни жители на Волгоград, вкл. бебе на 8 месеца и още три деца”. И безпримерен демагог – понеже знае, че времената вече не са такива „деветосептемврийски”, се застрахова: „...не смърт, а затвор... А там мърши, живота ви ще бъде кратък, но изпълнен с удоволствие. ...там, на зоне, вас встретит "братва" и она посадит вас на хрен в жопе и в грязных ртов! И вы пожалеете, что выжили, потому что будуте умирать каждый день!......”

Че каква е различното в твоята „милост“ бе, боливиецо? За незнаещите руски език пиша, че „жопа” е гъз, а „в грязньiх ртов” се превежда „в мръсните уста”!

Някои избрани коментари към този, х-м постинг:

- theeconomist  – „Колеги съблогъри, една страхлива свиня сложи (30.12.2013 20:26) минус на блог срещу тероризма.Вместо този мижав плъх да напише мнението и да застане зад него с ника си, това копеле тайно и страхливо поруга паметта на загиналите хора. Ето такива нечовеци мишкуват тук. Презрете го!!!!!“

- amiayalom – „Да го духа тоя с минуса (30.12.2013 21:46).  А колкото до свинете - какво се мотат руснаците и не гръмнат всички, спонсориращи тероризма на тяхна територия. Могат да го направят и нама какво да чакат. Да събарят къщите/ селата на камикадзетата и инструктурите им, да оставят без дом копелетата, които са ги възпитали или обучили.“

 - eloiz – „Икономисте, (30.12.2013 23:14) явно са минали необходимото число години от Беслан насам... Пък и ти съмняваш ли се защо атентатът се случва точно сега - месец преди олимпиадата в Сочи, срещу което събитие от известно време насам започнаха усилени приказки по западните медии, в смисъл "бойкотиране"... Не се съмнявам, че руснаците ще смачкат преките участници в атентата. Жалко за загиналите хора, но за тях ще бъде платено, дано поръчителите го осъзнават.“

- kushel (31.12.2013 08:04) „Ако погледнем нещата в дълбочина, ислямския тероризъм е в отговор на американските опити за "износ на демокрация", които доведоха до неописуеми бедствия в ислямския свят. Да не забравяме също, че Ал Кайда е рожба на ЦРУ и имаше за задача да избива руснаците в Афганистан.

Прескачам, по-скоро спирам коментарите на кървавите блогъри, за да отида на едно мнение от другия лагер:

- antikom – (31.12.2013 11:37) “Ще задам няколко прости въпроса и няма да те обиждам в лично качество. Когато русия водеше войни(две) против обявилата независимост Чечня - столицата им Грозни беше сравнена със земята. Русите избиха над 200 000 невинни чеченци - извън силоваците на армията и паравоенните групировки. Как да наречем хората извършили това похвално дело? А хората(според мен ментални уроди) заповядали тези масови кланета от руската армия над мирните граждани? Предлагам да ги наречем: Чисти безстрашни свини! Защо едните жертви да по-свидни от другите и да са от терористи, а другите не? По силата на какво: морал, религия, идеология?
Да не говорим, че педала Путин инсценира и обвини чеченците за редица атентати из русия за да има повод да започне това унищожение на народа на Чечня?
Въпросът ми е: Мислиш ли, че близките на тези 200 000 невинни жертви ще простят някога на русите за избитите без причина свои близки? Ако бяха твои близки - ти как щеше да постъпиш?"

И завършвам с изискания отговор на самия „икономист“

- theeconomist „Току що при мен с минус се регистрира и (31.12.2013 11:28) мръсната страхлива свиня antikom. Добре дошъл нещастнико!

Сега да видим какво пише BLACKPREDATOR-a.

Той не харесва новосформираното ново украинско правителство и преразпределението на силите в новия украински парламент след като Янукович избяга от Киев.

28.02 17:14 – Разочарование

Автор: blackpredator  Категория: Забавление 

(Аз: Обърнете внимание на категорията в която пише предатор-ът. Икономистът в това отношение е много по-честен. Категорията му поне е Политика.)

„Надявах се, културата на новото правителство на Украйна да бъде по-мейданска. Вместо това: Министър на културата - актьор, конферансие на два мейдана, Евгений Нищук. А как очаквах мейдан-иконата Руслана, да намейдани мейдан културата у сичкото правителсво…“

Тук следва една снимка на украинската певица Руслана, снимана на някакъв концерт. Фотографът е бил под естрадата.

„Всуе! Правителство с гащи! Разочарован съм. Е, има и надежда да им таковат гащите. Ей затова един бандероукраинец сравнява мейдана с коридата: "Арената такава хубава, на трибуната - испанците такива добри, спокойни... Испанските жени такива хубави, спокойни.... Пуснаха бика на арената - такъв един голям, спокоен.... Тореадорът излезе - един такъв хубав, спокоен...И изведнъж тореадорът измъкна едно комунистическо знаме... И всички полудяха!“

Абе мейдани...“ 

Коментари към този мераклийски постинг:

- freeoldmen Стига бе! (28.02 17:30) Това е някакъв майтап, нали? Всъщност какво толкова се чудим. Ако си припомним събитията преди година при нас, ярко изпъкват образите на педерасчето и лесбийката, готови да оглавят народа...

- vishnichka – “Блеки, изпаднах в културен шок, може ли такова нещо! (28.02 17:36) Поне предупреди с едно 18+, щото ще отнесеш картон... Подхванах клипа, дано ми оправи горчилката!:) Хубава песен, но много не я разбрах...Този коментар под клипа, горе долу ме ориентира:
"Это не плач - ЭТО СВЕРХЧЕЛОВЕЧЕСКИЙ ВОЙ.!!!!!!!!!! .... ПО-ВОЛЕ, ПО-СВОБОДЕ, О ЛЮБВИ“

- tit – (28.02 19:46) „И аз се сетих за оня разказ на Чудомир, в който един мейдаенц вароса знаците на земемерите, щото били червени, демек - комунистическа агитациа!:)) Дали страхът от червеното води към оглупяване, или е вродено?:))“

- tneeconomist – „Те приятелю, тепървем ще го подкарат на голо.... (01.03 07:51) До сега си показваха шундите, за да се кипрят пред Запада, но не знаят, че след време на запада ще му трябват задните им части...“

- born – (03.03 23:51) - “Като гледам таз, Русланка, не се виждат косми по пусито, ама бая косми се видат по баджаците. Така ли е модерно сега ?

02.03 23:15 – Размишления

Автор: blackpredator  Категория:Забавление 

„Видяла кака дадзибао на стената и дигнала крак. Може ли да изостане?! Спретнала и тя дазибао. Била международник с позиция. Колкото магарето на Исуса е Буцефал... Ако беше международник, щеше да знае, че Крим е руски, подарен, по-скоро присвоен неотдавна от кукурузника Хрущов. И че Путин няма друг полезен ход. Или като пияницата Елцин и леля Горбачов да каже майната й на Украйна, или от Путин да стане путю в собсвената си страна. Третият вариант е най-естествения. И той го прави! Питам, къде бяха пуситата, когато еврокомисари, министри на държави от ЕС, открито подстрекаваха от Майдана? Що не спретнаха тогава подписка за Крим? Налага се председателят на руското географическо общество Сергей Шойгу, да им разкаже географията...;)   

Останалите пусита karaiany, josarian и vmir, к"во да им коментираш?! Те са на дистанционно от "Оралния кабинет". Ми тя войната свърши бе: "Экипаж флагмана украинского ВМФ «Гетман Сагайдачный» отказался выполнять приказы новых властей в Киеве и объявил о переходе на сторону России. После совместных с НАТО военных учений в Аденском заливе на корабле был поднят Андреевский флаг." :)))  Америка май няма да минава Босфора. Европа само вече лае небандеровски, а Вовка си говори с тьотя Меркел на майчини я и език. В това ми е надеждата, след Олимпиадата в Сочи, да няма Путиниада в Ялта. Щото медалиста е известен...

И следва снимка на Путин как кара ски.

Коментари към този постинг:

- rustam – “Браво, БП (02.03 23:40) доста добре написано. Но какво да искаш от морални и ментални дегенерати като вмирисания, които твърдят, че "турското робство" било политико-пропаганден термин. Санким Дядо Вазов, Ботев и Каравелов са "рубладжии" и комуняги. А иначе - перфектна операция на руските служби. Знаеш ли какво си мисля: дали наистина като изтече записаният разговор между американския посланик и помощник държавния секретар за това как разпределяха постовете в Украйна след преврата, та дали наистина са толкова тъпи. Толкова тъпи, че да мислят, че Русия, след като ФСБ подслушва засекретените разговори на най-високо ниво във Вашингтон, просто така ще си ги има за сведение и ще ги чака да си разиграват коня без да планира контрамерки?"

- blackpredator отговаря така – „Рустаме, (03.03 00“02) И ся ко? Както казва един, "Кабинетните пиромани решиха да си поиграят с огъня, без да отчитат последиците за Украйна. Сега недоволстват от пристигналите руски пожарни..." Това пуситата едва ли ще го смелят.“

- vishnichka – “Добро утро, Блеки (03.03 09:11) Направо ме разби с последния си коментар... ма искам да съм сериозна днес. Знаеш, отивам на песента...“

- blackpredator – (03.03 14:20) "Виши! Русофилке мая! ;)"

- freeoldmen – “blackpredator, какво да ги коментираме тези (03.03 00:19) 5-6 човека, войнстващи русофоби. Жалка картинка са. Ползващи готови клишета, винаги готови за омраза. Преследват разделението на българите до последна капка кръв. Но не свойта кръв, братя, а кръвта на народа. Засега украинският...

- mar866 – (03.03  13:46) “уфффф, Блеки!:( много сложно се изразяваш, а това е трудно за възприемане от малкото ми мозъче:((( за пусито на Ангелинка ли става въпрос или за рунтавия калпак на Путин?

Тук блогърът getmans1 се опитва да протестира „Поне да бе изкълвал целия коментар и белким ти светне нещо в птичето ти мозъче, че аз не искам да ставам крепостен на Путиновата „средна класа“, и „рая“ също.“

Но предатор-ът го „изкълвава“ моментално: „Ти явно си участвал в кастинг за байчо в руско училище и не си стигнал до осминафинал. То и за това си иска ценз. Послушай съвета на интелигентния си гуру към целокупния БГ народ. Сей картофи, или паси овце...“

Понеже наближавам границата, поставена в BLOG.BG  за дължина на постингите, спирам. За dolce, ok3223, mt46 и други чъвдарци – утре.

В „Съветска Русия vs Украина – част 3“.




Гласувай:
6



1. batogo - !!!:))) Поздрав!
08.03.2014 08:18
На всичките тия коментатори генетичния въшкарлък им е изписан на челата като червена петолъчка. По коментарите им личи, че в тях не е останало нищо, характерно за мислещия човек. Пусни ги да пасат и не им се връзвай на тъпотиите. :)
цитирай
2. getmans1 - Втория си коментар при Черен хищник изтрих сам, от срам .
08.03.2014 10:45
От срам, не от разбирането си за чест а от срам че се набутах в тази клоака при положение че на 10.02. в мой постинг се зарекох да бъда по внимателен в контактите си, заради едната хигиена на духа.
С тези хора само в моя блог, не в техните кочини!
„Не били ме четяли“ - четат ме, цялата им дружинка ме чете, макар че не съм много продуктивен всеки ден ме проверяват, от глутницата.
цитирай
3. mikolaj - Бандера е военнопрестъпник
08.03.2014 13:11
Бандера е в затвора не заради друго, а защото е отказал да се подчини на заповеди от началството на нацистите и е обявил своеволно независима Украйна. Това не го прави анти-нацист или анти-фашист.

В Майданек наистина е имало украинци и те са извършили най-големите жестокости. Ако някой случайно не знае, Майданек и Белжец са лагерите с най-голям процент смъртност. Това са айнзацгрупите на СС Галициен, в които се включват над 80 000 украинци.

Уточнение: украинският народ просто не знае истината за Бандера. Историята му е фалшифицирана. Украинците не са нацисти; проблемът е, че идентичността им се основава на един военнопрестъпник.
цитирай
4. dolce - ейййййййййййййййй
08.03.2014 13:58
Тц тц тц чак утре :( колко ме разочарова ма напъни съ малку бе
цитирай
5. dobronameren - До batogo и getmans1
08.03.2014 16:23
Глупакът, ако е безобиден - като милейдито в частта "сърбеж", не трябва да му се обръща внимание. С това съм съгласен. Но не съм съгласен, че това важи и когато глупак се опитва да формира обществени нагласи. Тогава това вече не е глупащина. В последния случай тези, х-м глупаци трябва да бъдат обществено порицавани и осмивани. Това не е "тъпотия". Това е задължение не по-малко от избора, който трябва да правим всеки път пред урните.
цитирай
6. dobronameren - До mikolaj
08.03.2014 16:32
Не влизам в спор за личността на Бандера. Не ми е сънародник, нито съвременник. (Виж, ако е Бареков - о-о-о! Не можах да се сдържа.)
Но, по отношение на Бандера, категорично не мога да се съглася, че идентичността на цял един народ може да се задава, да се определя само от един човек. Бандера е украинец, но всички украинци не са Бандеровци! И това не зависи от това къде е поставен "положителният полюс".
цитирай
7. dobronameren - До dolce
08.03.2014 16:41
Гледай сега как ми губиш времето - да ти броя правописните грешки. На 13 думи четири пропуснати запетаи, три пропуснати точки, две липсващи главни букви и още три сгрешени правописно думи. Общо 12 грешки! На 13 думи! Браво!
Само "фцата серафимка" е по-добра от тебе тука.
цитирай
8. vmir - Респект за усилията, които си положил за същества,
08.03.2014 18:28
които е трудно да бъдат оприличени с човеци, защото нищо човешко не може да бъде познато на отрастналите в глутница. Не очаквам нищо човешко от отгледаните по законите на глутницата, защото и да направят нещо подобно, то няма как да излезе извън законите на глутницата и няма как да не бъде с друга цел, освен навреждане на останалите извън нея.

Когато преди години си направих блог, си въобразявах, че комунистическите маниери са отживелица, дори се дразнех на политическите противопоставяния, наивно вярвах, че са излишно чоплене на рани, не ми харесваше и дори се джавках с онези, които наричат изброените от теб с обидни определения. Днес, след като сам се уверих, че няма лъжа, клевета, мръсотия или превъплъщение, на което да не са способни тези заради глутницата, сам се чудя на тогавашната си наивност.

Русофилството им е само удобен претекст и го ползват както всичко друго, което им е удобно. Обърни внимание колко често се отмятат от положения, които за нормалните хора са принципни а тези примитивни селски хитреци дори се пъчат победоносно след пачавренските си отмятания. Разбира се, че между тях има и пълни профани и родени глупаци, свикнали да измерват истината според големината на простотията, но те са от фенклуба на глутницата, чакащи да открият неоглозгано докрай кокалче.
цитирай
9. getmans1 - Украинците, Бандеровци били ...
08.03.2014 18:40
... как ли пък, да, за един Майдан време ?
А, досега какви са били?



цитирай
10. freeoldmen - dobronameren, се да те питам, имаш ли неква идея защо
08.03.2014 20:24
нормален човек, като мине покрай теб, внезапно му се приисква да ти набие няколко шута в тъмносиният дирник?:
https://pbs.twimg.com/profile_images/2376503744/aj6x2eq7rf3ixkmw7hg4.gif
Дали се дължи на омерзението на хората към ренегатите, или на някакви твои лични качества?
цитирай
11. dobronameren - vmir, не се засягай от откровеността ми
08.03.2014 22:40
Не ти вярвам на написаното.
Наздраве!
цитирай
12. dobronameren - freeoldmen, това за шута в тъмносиния ми дирник
08.03.2014 22:50
вече ми го прати. Справка твоя постинг "Ченълинги" от 23.02.2014. Прочетох го още тогава. Даже ходих на линка към снимката. Пак не е моя, снимката. Ама, аман! И ти като zlatko1 се опитваш да пробутваш една и съща снимка по различни поводи. Бедност на вашата фантазия дано да е само. Да не е бедност на духа.
Да ти кажа честно, онази снимка от един твой миналогодишен постинг, на която си си заврял главата в собствения задник повече ми хареса.
цитирай
13. vmir - 11. dobronameren,
08.03.2014 23:09
dobronameren написа:
vmir, не се засягай от откровеността ми Не ти вярвам на написаното.
Наздраве!


Би могъл да погледнеш назад в блога ми и да забележиш, че преди да се спра в категория "политика", преди това бях за дълго в "други" и "забавление". Тогава даже се дразнех на политическите задявки, докато не забелязах че омразата, която пораждат разбиранията ми е далеч по-силна от тази на задявките. Това ме изненада силно, защото нямах илюзии, че масовите манипулации се вършат чрез създаване на лично отношение и клевети към всеки, който вижда какво си случва. Впоследствие започнах да намирам все повече потвърждения, че прехода ни се контролира и диктува по опорни точки и постепенно забавлението ми се превърна в омерзение, а накрая се установих в категория "политика".

Ако написаното от мен не ти е достатъчно да се увериш, че не крия нищо, нито пиша освен от убеждения, нямам щанс да си обясня подозренията ти освен с предположението, че самия ти не си искрен и пишеш не от убеждения, а с някаква друга мотивация и смяташ неискреността за нещо нормално. В такъв случай разговорът ми с теб става безсмислен, камо ли наздравицата.

цитирай
14. getmans1 - Точно, ....
08.03.2014 23:26
vmir написа:
които е трудно да бъдат оприличени с човеци, защото нищо човешко не може да бъде познато на отрастналите в глутница. Не очаквам нищо човешко от отгледаните по законите на глутницата, защото и да направят нещо подобно, то няма как да излезе извън законите на глутницата и няма как да не бъде с друга цел, освен навреждане на останалите извън нея.

Когато преди години си направих блог, си въобразявах, че комунистическите маниери са отживелица, дори се дразнех на политическите противопоставяния, наивно вярвах, че са излишно чоплене на рани, не ми харесваше и дори се джавках с онези, които наричат изброените от теб с обидни определения. Днес, след като сам се уверих, че няма лъжа, клевета, мръсотия или превъплъщение, на което да не са способни тези заради глутницата, сам се чудя на тогавашната си наивност.

Русофилството им е само удобен претекст и го ползват както всичко друго, което им е удобно. Обърни внимание колко често се отмятат от положения, които за нормалните хора са принципни а тези примитивни селски хитреци дори се пъчат победоносно след пачавренските си отмятания. Разбира се, че между тях има и пълни профани и родени глупаци, свикнали да измерват истината според големината на простотията, но те са от фенклуба на глутницата, чакащи да открият неоглозгано докрай кокалче.


.... като глутница се държат и водача е силен но само докато ги заведе до плячката, след това просто гордо си пази авторитета докато дойде и неговия ред, при тях милост няма.
А спасение има, още древните са го измислили, хайка!
цитирай
15. vmir - 14. getmans1,
09.03.2014 09:58
getmans1 написа:

.... като глутница се държат и водача е силен но само докато ги заведе до плячката, след това просто гордо си пази авторитета докато дойде и неговия ред, при тях милост няма.
А спасение има, още древните са го измислили, хайка!


За да стане това, трябва да си признаем грешките, за да дадем възможност за поправянето им.
цитирай
16. kostadin - Нещо сбъркано има в поста -не си дал ...
09.03.2014 19:42
Нещо сбъркано има в поста -не си дал характеристика на нормалните според тебе въжеиграчи в тъпият спор кой е по -най- прав.
Бих приел евромайданските привърженици в България ,че са прави ,ако бяха направили добрините за които ни съобщаваха демократите в началото -след тихият мирен преврат в Бэългария.
Много приказки ,а покритие с истината никакво.
цитирай
17. kostadin - . . . . като глутница се държат и во...
09.03.2014 19:43
vmir написа:
getmans1 написа:

.... като глутница се държат и водача е силен но само докато ги заведе до плячката, след това просто гордо си пази авторитета докато дойде и неговия ред, при тях милост няма.
А спасение има, още древните са го измислили, хайка!


За да стане това, трябва да си признаем грешките, за да дадем възможност за поправянето им.

Признаването на умишлено и преднамерено сторени деяния си е стар номер от фокусите на БКП
цитирай
18. dobronameren - Kostadin-e,
09.03.2014 22:10
какво още трябва да напиша, за да ти стане ясно, че нормалните за мен са украиниците от площада в Киев, които съвсем подобно на българите от площад "Независимост" в София, искат държавата им да бъде демократична, а не тоталитарна. Нормални са, защото искат те самите да избират властта в собствените си държави, а не искат техният Янукович и нашият Станишев да избират Путин вместо тях. Това е най-важното за независимостта на всеки народ. И точно това ти принизяваш до равнището на спор, при това наричайки го "тъп спор"!?
Какво да те правим? Ти никога няма да приемеш "евромайданските" стремежи на хората, на българите в частност - най-малко. Затова е излишно да се правиш на отворен тарикат, пишейки, че би ги приел, ако... И следват наистина тъпи кълчища в които се опитваш да вкараш нормалните българи -
Демократите обещали добрини, ама не ги изпълнили! Че защо държите властта, готови да/да се убивате заради нея. А колко е просто: хайде на избори, пък който има повече гласове, той ще управлява.
И кой момент имаш предвид, пишейки за "тихия мирен преврат в България в началото"? 10.11.1989? Краят на 1992, когато Доган първи път...? Краят на 1994, когато Виденов за трети път...? 2005, когато Станишев за четвърти път...? 2013 началото, когато БСП и ДПС за пореден път се качиха на гърбовете на българите...?
Изобщо... пишеш, колкото да не заспиш. Или нас да успиш?
На какво наистина се надяваш?

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872619
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031