Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2014 17:43 - Съветска Русия vs Украина
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 5105 Коментари: 13 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Няма правописна грешка в заглавието. Съветска Русия и нейните поддръжници винаги са мразили Украина – с „и“, а не с „й“. Днешните  събития са конкретен случай, който само потвърждава този принцип. Нищо неочаквано не се случва днес.

Корените на взаимоотношенията им са забити някъде 8-9 век след Хр., когато сърцето на великата в бъдеще Руска империя е било в „Киевската Рус”. После татари и монголи – нашествениците с дръпнати очи, се настаняват в „Подмосковието” и си разделят горката Киевска Рус с Жечпосполита (полско-литовска работа). Чак след десетина века, Петър Велики, който се смята за основател на Великата империя, си дръпва Западна Украйна. Само че не уважава украинците много-много, нарича ги някак обидно – малоруси. За разлика от великорусите от които той бил. Защо? – кой да ти каже. След смъртта му, в следващия век, естествено започва процесът на национално осъзнаване на украинската нация. Която вече окончателно е нещо различно от руския народ. Но горката Украйна не може да има късмет, притисната от два могъщи съперника – католическата Европа на запад и новосформирания православен СССР на изток. Западната Украйна в 1921г. става полска, Източната само след година – съветска. След десетина години, когато Хитлер ще „замести” Австро-Унгария, участта на Украйна става направо злокобна. Тя остава затисната между фашистите на Хитлер и комунистите на Сталин. Впрочем участта на Полша не е по-малко злокобна. Втората световна война започва върху нея. Фашистът я напада от запад, а няколко дена по-късно комунистът влиза от изток. Така съвсем естествено в 1939-та година Сталин, подобно на Петър Велики, връща Западна Украйна в Съветската Империя. Украйна става отново за пореден път – една. Е, и Сталин не обича никак украинците. Малорусите стават „у краинци” – живеещи „на края”.

Точно тук е мястото да отбележа, че съм общо образован българин, а не специалист  по отношение на тези истории за които пиша тук сега. Сигурно специалистите по съответните въпроси вече са ме заплюли. За подробностите. Защото същността на изложението ми е вярна. Освен това отдалеченото, да го наречем, познанство с един проблем, често е предимство. Познаването на всички подробности обикновено затлачва важното. 

Бях стигнал дотам, че Сталин никак не е обичал Украйна и нейния народ, без значение западен или източен. Тогава защо се е натискал, а и Петър Велики както видяхме, а и Путин, както виждаме днес, да владеят Украйна?

Може да е заради излаза на Черно море, но и без Украйна руснаците имат достъп до южното море. Макар и по-неудобен – планински. Може да е заради Донбас, където има големи залежи на въглища. Според мен голямото натискане е защото Украйна е една обширна територия, най-голямата европейска държава, по-голяма от Франция, от Испания, от Германия и без нея Русия става повече азиатска държава, отколкото европейска. Специално за Путин - изтърве ли Западна Украйна, единственият му сухопътен достъп до Европа остава Беларус на Лукашенко. А най-голямото натискане е защото наричат Украйна „житницата на Европа”. Отглежданата в нея пшеница би стигнала за изхранването на цяла Европа. Тяхна си работа.

Започвам с конфликтите на Украйна със СССР на Сталин. „Конфликтите” – колко нежна дума за съветските престъпления там!

През 1928 година съветското правителство обявява първия си петилетен план за строителството на комунизма. А какъв комунизъм с частна собственост върху земята? Така, че основна мярка е колективизацията на земеделската собственост. Тъй като в (Източна и Централна засега, Западна по това време е полска) Украйна преобладават частните стопанства тази експроприация на земята се оказва силно непопулярна сред селското население и много малко селяни се включват в колхозите. Тогава правителството засилва натиска за ускорено създаване на колхози и през 1929-1930 голям брой държавни функционери са изпратени по селата. Освен това там отиват и десетки хиляди промишлени работници, твърди привърженици на болшевизма, които трябва да подпомагат организирането на колхозите. Започва „разкулачването“ - арести и депортиране на обявените за кулаци и техните семейства. Гадно, по чисто комунистически,  Съветите обявяват за кулаци не само едрите собственици, а всички, които се противопоставят на колективизацията. Според архивите през 1930-1931г. около 300 хиляди украинци са обявени за кулаци и подложени на преследвания.

Представяте си, нали, този масов отпор на комунистическите щения каква омраза предизвиква у сталинистите. Започват със закони с които се въвежда смъртно наказание за всяка кражба на обществена собственост. За „кражба” се обявява дори най-малкото присвояване на зърно за собствена употреба от селяните. Е, все пак имало „хуманизъм” – през есента на 1932-ра Политбюро взема тайно решение и изключва от смъртното наказание дребни кражби, като уточнява, че то трябва да се прилага към кулаците, а останалите следва да се изпращат в затвора за 10 години. Отчетът от тези мерки – за половин година са осъдени 103 000 души от които 4 880  на смърт.

Следващата 1933 година вече е ужасна за Съветска Украйна!

Там е изпратена специална комисия, оглавявана от Вячеслав Молотов. Таен декрет нарежда на службите за сигурност да увеличат своята „ефективност“. Молотов нарежда, че ако в селата не се открие зърно, трябва да се конфискува цвеклото, картофите, зеленчуците и всяка друга храна. За налагането на тези разпоредби в селата са изпратени специални „ударни бригади“, като се конфискува зърното, използвано от селяните за собственото им изхранване, както и заделеното за посев. Тези мерки превръщат украинската провинция в огромен лагер на смъртта.

Съветското правителство отрича първите сведения за глада и забранява на чужди журналисти да пътуват в региона. Пътуванията вътре в Украйна, от и към нея са забранени със специални директиви. Според тях тези пътувания са организирани от врагове на съветската власт с цел агитация срещу колхозите в страната. Забраната за пътуване допълнително усилва бедствието. Оценките за жертвите на това държавно организирано убийство варират от 1,5 до 10 милиона души. Мащаби, сравними с Холокоста!

За това можете да прочетете навсякъде. Но днес! Има дори специално понятие „голодомор”, което характеризира това ужасно и същевременно далеко не единствено престъпление на комунистите спрямо не само украинците, но и срещу собствения си народ. Сталиновите репресии след няколко години, по други причина разбира се, отнасят в гроба според някои изследвания още 10 милиона чисто руски живота!

Нека младите запомнят – ТОВА Е ХУМАНИЗМЪТ НА КОМУНИСТИТЕ!

Да обърнем сега внимание на западната част от Украйна, предимно католическата, която е част от Велика Полша между двете войни. Тук е истинският корен на украинското национално съзнание и борбата на тези украинци е предимно срещу великополския шовинизъм. Всепризнатият водач на украинските националисти се казва Степан Бандера. 

Сложна е неговата съдба и борба. В периода 1932-1934 организацията на украинските националисти (ОУН), която той ръководи, извършва серия от наказателни акции срещу представителите на полската окупационна власт. Но после поляците го хващат, осъждат доживот и хвърлят в затвора. Оттам той излиза на свобода през септември 1939 година - Втората световна война токущо е започнала. Кой го освобождава? Вероятно германците, защото са искали да го противопоставят на младите в ОУН, попаднала под съветско влияние, докато Бандера е бил в затвора. Само че националистическо шило в торба не стои.

През 1941г. Бандера инициира създаването на Украински Национален Комитет в Краков за консолидация на украинските политически сили в борбата за държавност. На 30 юни 1941 г. – само 2 месеца преди Хитлер да обяви война на Сталин – в Лвов е обявено възстановяването на Украинската държава. Това е опит да се постави Третия Райх пред свършен факт и да го принуди да признае украинската борба. Обаче Хитлер е безмилостен най-малкото, колкото Сталин. Само след седмица Бандера е арестуван отново, този път от немците и престоява в германския концлагер Заксенхаузен до края на 1944. Отбелязвам, че за тези 3,5 години той не е убит, а е било толкова лесно. Отбелязвам, че Бандера след освобождаването си е отказал да сътрудничи на Хитлер като негов съюзник против Съветския Съюз. Това ясно означава, че е бил последователен украински националист. Затова за него е нямало живот в съветска Украйна. След края на войната ОУН е изнесена в чужбина (Западна Германия) и оттам продължава борбата й срещу комунистическа Москва.

Обречена работа за времената на желязната завеса. С предизвестен край като се има предвид, че насреща е болшевишкият СССР. Сталин не успява да убие Степан Бандера, но виж Хрушчов – да. Което става на 15 октомври 1959г. пред дома му в Мюнхен. Медицинската експертиза установява, че причината за смъртта е отрова. Някой си Богдан Сташински стреля в лицето на Бандера от специален пистолет с разтвор от калиев цианид. Две години по-късно, на 17 ноември 1961, германският съд обявява, че убиецът на Степан Бандера е действал по заповед на председателя на КГБ СССР Александър Шелепин и ръководителя на СССР и първи секретар на ЦК на КПСС Никита Хрушчов. И украинците са имали своя Георги Марков. Като нас, само че убиецът е осъден на осем години затвор.

И днес – можете да прочетете в Интернет – в Украйна има повече паметници на Степан Бандера, отколкото у нас на Тодор Живков! Разсъждавайки върху този факт, аз не се тревожа за Украина. Тя е била в много по-дълбока „комунистическа дупка” в сравнение с България. Но ще съумее да излезе от нея. Докато ние – не! Поне, докато аз съм жив. Народопсихология. Такъв е народът ни български. Нито Ботев, нито Левски могат да го оправят. Измисленият бог, който „бил българин” – още по-малко.

Младите българи трябва да запомнят тези неща и да обявят промяната им за първа своя българска задача.

През съветския период Украйна е втората по индустриална и селскостопанска мощ република след Русия. Като се има предвид, че в състава на РСФСР – първата република на СССР, влиза огромната площ, наричана Сибир. Е, как да оставиш пустата Украйна „без наблюдение”? Пиша „наблюдение”, защото следващият вожд след Сталин – Никита Хрушчов, избира по-цивилизованата „тактика на петата колона”. Не защото е бил по-умен, а защото е бил принуден. Времената след ВСВ вече са по... човешки.

През 1954г., само година след смъртта на Сталин, Хрушчов „подарява” на Украинската Съветска Социалистическа Република полуостров Крим, който дотогава е бил част от Русия. Впрочем Крим винаги е бил част от Руската империя. За този полуостров Русия води няколко войни с Турция. Защо Хрушчов е поел този риск?

Според мен, защото си е мислил, че има време да го засели с етнически руснаци. Особено с разположените нагъсто едни до други съветски военни обекти, „надвиснали” над Черното море. В известен смисъл е бил прав – от 54-та предстояли напред още 40-тина години, това са цели две поколения.

Намерих в Интернет само една справка, стара - от началото на 90-те години. По-нова няма. Тогава чистите руснаци са съставлявали 22% от населението на Украйна, а рускоезичните украинци – 31%. Е, останалите 47% са обаче безкомпромистните етнически украинци. За които Степан Бандера и днес е национален герой!

(Тук може да се отвори още поне една история  дан-брауновска... Никита Хрушчов е палачът на Сталин. А дали е случайно, че Хрушчов е украинец? Пък макар и от източните руси, не от западните. Впрочем историите могат да станат две – Сергей Станишев по майка е украинец от Херсон. Също силно източно украински град. А Първанов е българин от Пернишко, почти съселянин с Георги Димитров. Дали конфликтът им не е някак родов, забит далеко в историята преди тях?)

След разпада на СССР през 1991 година, Русия се съгласява полуостров Крим да остане под владение на Украйна, а Украйна от своя страна прави отстъпка, като му дава статут на особен автономен регион. Нататък, след 1994г, та чак до днес – с малки прекъсвания - Украйна избира президенти, чийто лозунг е „Единство с Русия”. Докога? - е въпросът! Все повече се появяват страхове, че конфликтът може да се превърне в поредния регионален от типа на тези в Кавказ. В случая се намесва и трета страна – Турция. От няколко години тя подпомага финансово тюркоезичния етнос, населяващ територията. Следствието на тези факти е, че при едно евентуално неблагоприятно развитие на политическите отношения между Русия и Украина, Крим най-вероятно ще е първият район, който ще търпи последствията.

От всичко написано дотук – подробностите да ги уточняват други – следва един генерален, в смисъл на исторически доказан, извод. На територията на Украйна открай време съжителстват кога по-мирно, кога съвсем непримиримо, два различни народа – украинският и руски. Украинският народ е прозападно настроен, той припознава европейските ценности за свои. Руснаците са „източно племе”, което диктатурата, няма значение как се нарича диктаторът Чингиз хан, Сталин, Путин..., устройва съвсем.

Аз, естествено е за всеки човек, имам собствено предпочитание и изборът ми е ясен. И нека всеки да има правото, че и задължението, да изкаже свободно позицията си, без да се страхува от ... от реваншизъм. За защитаващите диктатурата, също съвсем естествено, е желанието им да ме... премахнат. Ако Светът позволи да им се върнат пищовите, не питайте как. И не мислете, че те ще приключат само с мен.

Затова и пиша. За да докажа, че днешните български комунисти, пардон социалисти!, продължават да желаят да разплакват чуждите за тях деца българчета, както разплакваха техните баби и дядовци и разплакват днес и техните родители! Престъпните заслуги на днешните лидери на социалистите – от БСП и всичките й присъдружни партии и за целия период на прехода от 25 години вече – съм и продължавам да описвам в книгите си. Тук се намирам в BLOG.BG, където пишат обикновените българи, техни симпатизанти гласоподаватели. Така че разглеждам ТЕХНИТЕ реакции. Конкретният повод са събитията в Украйна. Ако се интересувате (а това е моята настоятелна препоръка, за да се убедите сами в последователното им вредно и всъщност престъпно антибългарско поведение) от реакциите им по други отминали събития – ами, четете другите ми вече публикувани постинги. 

Няма да мога да обхвана ВСИЧКИТЕ червено-кафяви блогъри. Но най-нахаканите, непоправимите, ще покажа. В пълния им античовешки, а всъщност антидемократичен, „блясък”. На пропуснатите тук се извинявам. Иначе е ясно, че и на тях няма да им се размине. Поводи  за това възникват всеки ден. Те са неуморими в борбата срещу народа си.  

За днес привършвам. Мъча се да спазвам съвета да пиша по-къси постинги. След ден-два ще следва втора част на „Съветска Русия vs Украина – част 2“. Вътре ще бъдат ИМЕНАТА. Ще бъде твърде интересно. Обещавам ви.




Гласувай:
8



1. mikolaj - Полша-Украйна
08.03.2014 13:02
Като цяло историята на Украйна е представена доста добре. Може да се добави въстанието на Хмелницки (мисля, 1648 г.), с което на практика се формира украинското национално съзнание. Има и друг интересен факт, че в продължение на век Литва владее Киев.

Искам да изразя обаче несъгласието си с възхвалата на Бандера. Вярно е, имало е тенденция към полонизация на западноукраинците- например, забрана за изучаване на роден език; разрушаване на православни църкви, и други действия. Но Бандера е идеологът на ЧИСТАТА Украинска национална държава. Девизът на ОУН, по-късно станала част от УПА, е: "Слава на Украйна! Смърт на поляците! Смърт на москалите! Смърт на евреите!" Въпреки че през 1941 г. Бандера е арестуван, неговите идеи за прочистване са изпълнени: избити са над 100 000 цивилни поляци, сред тях бебета и бременни жени и старци (очевидно не са били "великополски шовинисти"). Начинът, по който са убити, няма да описвам- само ще спомена, че подобни неща не са извършвани дори от НКВД. Всичко това се случва с негласното одобрение на нацистите, както и на цивлното украинско население. Има случаи, когато украинка е принудена да убие мъжа си поляк, както и украинец- полякиня. Унищожени са села, църкви, изсечени са дървета (защото били "полски").

Култът към Бандера днес е основата на украинската национална идентичност и предмет на много спорове. През 2009 г. Полският Сейм гласува декларация за геноцид в Източните територии. ЕП през 2010 г. осъди посмъртната награда "герой на Украйна", връчена от Юшченко на Бандера. Еврейски организации в Германия реагираха много остро. Геноцидът, извършен от УПА срещу полския народ във Волин и Източна Галиция днес се отрича от украинците (и единствено от тях).
цитирай
2. dobronameren - Благодаря на mikolaj за поясненията
08.03.2014 16:11
Писах за "старите" отношения на Украйна с Русия, защото новите събития там имат, според мен, същия генезис. И същите застъпници и противници. Описвайки Украйна-Русия от ония времена, нямаше как да не засегна отношенията на Украйна с другите й съседи - Германия и Полша. Но това са "стари" работи. А и не са ми тясна специалност. Всичките ми сведения са от материали в Интернет. Радвам се, че написано там за Степан Бандера като факти не е отречено от познавача. Само тълкуването е друго. И го разбирам. Питайте ме какво мисля за сърбите от Балканските войни и слушайте като какви ще ги тълкувам.
Още повече се радвам, че взаимната стара омраза, да я наречем, между съседите Полша и Германия постепенно изчезва, когато и двете страни станаха членки на едно голямо семейство - имам предвид ЕС. Когато Украйна (скоро) и Русия (по-нататък) също влязат в ЕС, тогава и там ще мирне обстановката.
Тогава аз, за себе си се ангажирам, ще се занимавам с онова, което ми е работата, а историците ще се занимават с историята.
цитирай
3. vmir - 1. mikolaj,
08.03.2014 18:42
mikolaj написа:
Има случаи, когато украинка е принудена да убие мъжа си поляк, както и украинец- полякиня. Унищожени са села, църкви, изсечени са дървета (защото били "полски").


Извинявай, но такива случаи ми изглеждат или патологични, или пропагандни. Няма начин цял народ да е дотолкова извратен, колкото идиотите си. Приравняването на идиотите с всички останали не помага на нито истината, нито на решаването на проблемите. Не помага дори на интригантите отстрани, които за момента печелят от ситуацията, но в бъдеще понасят последствията и се опитват да ги пробутат отново на изгубилите.
цитирай
4. dobronameren - vmir,
09.03.2014 07:02
Честно, не разбирам какво точно искаш да кажеш. И забелязвам тази особеност твоя вече за ВТОРИ ПЪТ. Разказвам за ПЪРВИЯ ПЪТ:
На 3 януари т.г. блогърът mikolaj публикува постинг "Социализмът в Полша". Чак на 29 януари ти си му изпратил коментар, който аз не съм разбрал. Като позиция говоря. Това предизвика у мен следната реакция - от 14 февруари:
3. dobronameren - А бе, 14.02 14:13
Момчето го е написало ясно, точно и конкретно. Вие (No1 и No 2) се упражнявате в коментариите си в обща и нищо незначеща фразеология. Аман от навлеци. Няма ли да съберете смелост, човешка смелост, да заемете ясни позиции?
Днес вече е 9 март. Още чакам отговор на въпроса си. Няма. Затова го повтарям пак: Няма ли да съберете смелост, човешка смелост, да заемете ясни позиции?
цитирай
5. vmir - 4. dobronameren,
09.03.2014 10:04
Изобщо не схващам какво имаш предвид под "ясни позиции", само помня, че желанието ми преди време да ти отговоря на накакви твои разобличения ли бяха, експериминти ли бяха вече не помня, се оказа напълно изгубено за мен време. Наистина нямам време за глупави препирни.
цитирай
6. mikolaj - Фалшификация на историята е проблем
09.03.2014 11:56
За мен проблемът е във фалшификацията на историята, не просто в интерпретацията. Ние и турците интерпретираме различно Балканската война; но ние не отричаме, че сме извършили покръстване на помаците по време на войната, нито отричаме, че сме взимали военнопленниц и част от тях са загинали.

На мен тази история с Бандера силно ми напомня македонските историчари, които поставят "националната идентичност" над фактите. Разбирам украинците донякъде- все едно някой сега да докаже, че Левски и Ботев са извършили геноцид, примерно през 1970 г. и са изклали 200 000 турци. Това би било шокиращо за нас. Но днес светът е широк, има интернет и всичко може да се провери. За какво им е на макетата и на украинците да си измислят факти и събития?

И нещо друго- нека пак повторя: украинският народ НЕ Е ВИНОВЕН за това, което някои техни предци са правили. Но истината НЕ БИВА ДА СЕ ЗАЧЕРКВА.
цитирай
7. kostadin - Сигурно няма да коментирам цялото ...
12.03.2014 20:20
Сигурно няма да коментирам цялото ти писание по причина ,че още в началото си показал непознаване на историята.Би могъл да наваксаш това ,това е необходимо даже и на културен русофоб ,които държи думите му да имат тежест и пред русофилите.Няма как да не знаеш нещичко за британската енциклопедия и там можеш давидиш ,че до 18 век в побликуваните на нейните страници съществува огромна страна -най- огромната според британците и се нарича Гранд Тартария.Това понятие се налага из Европа и войските на тази Тартария са наричани татари.
Никакво татарско иго не е имало в Руссия .За какво татарско иго може да се говори когато са сепстроели християнски храмове и се е плащал данък на снязете и царете-в мн ч. е защото тартариите са били доста на брой.Може да се говори и с пример за великите Моголи в индия ,които са считани за монголци ,но ти представяш ли си как се преодолява Тибет.Могол означава велик и в индия е имало индийска тартария ,като част от една огромна империя...Няма да ти разказвам повече ,ако се интересуваш от истината може да ти покажа пътя към нея.
Не е добре когато човек говори за историческото развитие на дадена област или регион да прави смешни подскоци през вековете.Ти например пропусна българското в тази история ,но може и без това на пръво времеНо да пропуснеш времето на Рюриковата династия с последен представител Иван Глозни е недупостимо ,но това е възможно само ако нямаш познанията осветляващи смутните времена до смъртта на този Руски цар и български княз според наследниците на прабългарските царства в равнините на днешна Руссия. и тука има дълъг разговор в който трябва да обясниш съшността на казачеството ,съшността на Романовата династия до Петър I и след него-Тогава ще ти се изясни защо украинците са наречени малоруси–това в никакъв случай не означава ,че са по малко руснаци а във времето на Рюриковите царя се е имал и титлата Хан, а даже и по време на Романовите оръжията и шлемовете са били изписани с текстове на глаголицата и арабските букви....Воените дружинина хана са наричани от европейците татари Доколко тези татари са монголоиди можеш да видиш по картини правени в Европа и Русия.И тук трябва много да работиш,за да не заблуждаваш по – незнаещите и от тебе.

Не знам дали има смисъл да продължавам с коментариите си по изложеното от тебе в поста
цитирай
8. kostadin - Бих добавил следният факт за Полша
12.03.2014 20:23
Тази област е влизала в границите на Рюриковата империя При междуособиците в борбата за трона между смъртта на Грозни и първите Романови (Те са стъпили на руска земя за пръв път в Одеса),руски княз отпада от борбата за нея ,се отделил във владенията , нарекал се Сигизмунд I-и основал Полша
При покатоличването на поляците православието е смазано и така Полша става един от основните врагове и претенденти за Московското царство Даже поляците имат и Московски цар замного кратко време- това е някъде по времето на лъжеДимитрия.

Бих те попитал ,защо ли Бурбоните винаги са коронясвани пред православна Библия и то написана на славянски?Това е факт

Тенекийката ,че не си специалист не ти позволява да правиш погрешни умозаключения.
цитирай
9. kostadin - Защо така наивно си се отнесъл към въпроса защо им е на Руснаците Украина
12.03.2014 21:04
За тях тази земя е като Косово за Сърбите Това е люлката на тяхната цивилизацияАко пренебретнем този никак не маловажен факт е добре да подходиш прагматично ,като бизнесмен
Украйна е втората по големина в Европа държава по площ.Земята е чернозем ,които има калоричност по голяма от Маришките лигнитни въглища.
Украйна владее 5% от всичките природни богатства на света ,вкл. редки метали и т. н.
Представи си само американците са също около този процент по численост на хората ,а използват над 60 процента от всичко,което се произвежда по света ,а украинците са само около 45 милиона.Това е богата страна и благословена от Господа Не напразно Кубрат прави държавата си там(Брат му е ханствал в средна Европа по поречието на Дунав ,и планините ),а прочутото златно руно гърците са го търсили в кримският полуостровИзобщо началото на Кавказката планина започваща от бреговете на Сочи е била притегателен център заДарии и Ал. Македонски.За Кавказ са се борили и Сталин и Хитлер им много неща които са ставали преди и след войната с Хитлер и не винаги те са били противници. Чак сега започват да се появяват информации за общите им технологични и технически разработки-например след завладяванетонапСевастопол и Кримският полуостров Хитлеристите залагат строежа на първите атомни подводници.Фактически първата съветска атомна подводница е построена от германец ,които е бил конструктор и на заложените за строеж от Хитлер атомни подводници.
В крим и Одеса са се съхранявали ядрените заряди на Русия и т. н.Ненапразно САЩ строят пристанище около Одеса.Както и да е отклоних се ,но ако Украина не е нужна на руснаците защо се натиска ЕС и САЩ да прави демокрация в една изван воените блокове страна -защото това е по договара и за обособяване ,като държава.
На й- смешното за мене е ,че найстина Украина е създадена от Ленин ,а пучистите му събориха статуята в Киев.
цитирай
10. dobronameren - Тези 3 възражения на kostadin - под номера 7,8 и 9
13.03.2014 05:51
с малки вариации, получавам вече за трети път. Веднъж в неговия оригинален постинг "Мале,мале Русия е жив зян". После на "Лични съобщения" (там придружени със заплаха, че щял да ги добави под мой постинг). И накрая - тук под моя постинг.
Отговорих му още първия път така: "Отдавна не бях виждал толкова много глупости на куп". Повтарям го и сега: "Отдавна не бях виждал толкова много глупости на куп".
цитирай
11. kostadin - с малки вариации, получавам вече за ...
13.03.2014 08:28
dobronameren написа:
с малки вариации, получавам вече за трети път. Веднъж в неговия оригинален постинг "Мале,мале Русия е жив зян". После на "Лични съобщения" (там придружени със заплаха, че щял да ги добави под мой постинг). И накрая - тук под моя постинг.
Отговорих му още първия път така: "Отдавна не бях виждал толкова много глупости на куп". Повтарям го и сега: "Отдавна не бях виждал толкова много глупости на куп".

Понеже даваш гласност на съобщения от лични имам пълното право да педставя "заплахата" ми към тебе:
---------------------------
Може да игнорираш написаното но аз ще го побликувам под твоя текст
--------------------------------------------

Според твоят тест базиращ се на това дали Украина се пише с" и" или "й" отново дезинформираш може би безсъзнателно ,кой те знае Никога незнаеш какво може да излезе от едно евро-подай -дупе.
Това което написах ,като начало на коментарии по твоите писания не е за да посочиш някакво мнение ,а да го прочетат поне евродупетата .
Дано да им е от полза.
Не е добре да дезинформираш хората!
цитирай
12. dobronameren - Ето коментарът за "костадин", чието място сбърках, пускайки го в друг постинг
13.03.2014 09:15
13. dobronameren - В 08:07 получих от "Костадин" следното съобщение на "Лични"
08:34
"Не гоВори небивалици!Не става дума за заплаха .Просто евродупетата имат криво разбиране за започнат диалог. Подал си в нета много неправилна дезинформация"
Няма да коментирам "заплаха е" или "не е заплаха", но ще обърна внимание на повторението на епитета "евродупета". Като имам предвид какви секс-мечти имат приятелите на "костадин" (ако настоява ще изредя имената им) и че защитниците на тяхната кауза изпълняват заканите си без никакви скрупули...
А, впрочем, "костадине" - Какво означава понятието "неправилна дезинформация"? Дезинформирам, обаче не както ти искаш да дезинформирам, вероятно?"

Следва допълнение-пояснение на коментара костадинов под номер 11 тук. Той е допуснал едно смесване на мои и негови думи. Неговите думи са: "Понеже даваш гласност на съобщения от лични имам пълното право да педставя "заплахата" ми към тебе:", а следващите думи - "Ама, хайде публикувай, де. Стига си ме плашил." е моят отговор.
Още нещо - последно. Костадин-а е от хората, които гоним през вратата, а те нахално чукат на прозореца и викат "Ние пак сме тук". Забележете, че ПАК повтаря съображенията си за "евродупетата". Освен това в "модерация" ме чака още един неотворен коментар. Имам една консерва, купена от Мола вчера. не смея да я отворя да не би пак Костадин да излезе от нея.
ОБАЧЕ, аз съвсем съзнателно НЕ СПИРАМ нито един коментар. Отивам веднага да пусна коментара. Ако пак е от "Костадин", прощавайте, читатели, за изгубеното време.
цитирай
13. kostadin - Може би си пораснал на години, но ...
13.03.2014 09:43
И аз не спирам нито един коментар за разлика от "най четените "евродупета -Пискова и Вмир(Да са им живии здрави заинтересованите помагачи от админстрацията)
Може би си пораснал на години ,но когато излизаш от неприкосновеното пространство на лични ,просто преставаш да ме интересуваш като човек.
Побликуваното от мене е точно Не виждам заплаха за когото и да е в текста.:

"Може да игнорираш написаното но аз ще го побликувам под твоя текст"

Аман от уточняващите въпроси на едно европодай дупе
Неправилна дезинформация е например тестати за И или Й в думата Украйна.Щети поясня -при превод от един език на друг са възможни известни разминавания в изписването и изговарянето на звуци или думи .Това няма никакво отношение към политическата ориентираност на дадена личност.Аман от тъпотии и търсене на теле под вола.
А дезинформацията ти за историята на тази втора по големина в Европа територия на държава ,макар и създадена от Ленин си е просто дезинформация.
Абе това евродупетата сте много плашливи бе.Вие сте точно като пучисткото правителство в Украйна -щяха да правят мобилизация ,щяха да се справят с народа в Крим за нула време .Много работи щяха да сторят ,но пусти страх ги накара да летят до Обамчето и да искат защита Срещу кого търсят защита-срещу собственият си народ ли
Е жалко за вас,точната дума е предатели на народа си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873579
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031