Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2014 17:44 - Да благодарим на ГЕРБ
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2903 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Да благодарим на ГЕРБ за това, че внесе (МИНАЛО ВРЕМЕ!) вот на недоверие на правителството Орешарски за провал в политиката на националната сигурност и в борбата с организираната и битовата престъпност (съобщение на Агенция „Фокус“ 6 февруари 2014, 09:52)

понеже в резултат на това БСП заяви, че ще (БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ!):

Читателю, следете датите и часа на публикуване, както и информационната агенция, която съобщава новината! Подчертаното е от мен. Да не го пропуснете.

Агенция "Фокус" 5 Февруари 2014 | 11:14 |

Депутатите приеха проект на решение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и политическата партия Движение за права и свободи, в резултат на негови действия, след които са образувани наказателни производства за престъпления, свързани с изпиране на пари, подаване на декларации с невярно съдържание и други, както и потенциалното неправомерно изтичане на информация от българските служби за сигурност към „Боянските сараи”, както и всички факти или обстоятелства, свързани с твърденията за скандална кореспонденция и среща между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов с лицето Бисер Миланов, известен като Петното. Комисията ще работи в срок от три месеца и ще е съставена от 12 народни представители, по трима от всяка парламентарна група. 177 депутати гласуваха „за”, а трима „против”.

Народните представители отхвърлиха предложението комисията да разследва срещи на Бисер Миланов с министър-председателя на Република България, с председатели на постоянни комисии в 42-то Народно събрание, журналисти и други, а същи така и фактите и обстоятелствата относно потенциални схеми за купуване на гласове на територията на 3-ти МИР Варна, станали предмет на проверка, включително на Комисията по жалби и петициите на ЕП.

Депутатите отхвърлиха предложението комисията да изясни фактите и обстоятелствата, довели до връщането на отпуснатите финансови средства от Европейския парламент на пиар агенция „Актив груп”.

DNES.BG 05.02.2014 15:30

МВР ще се справи с битовата престъпност. Това се зарече вътрешният министър Цветлин Йовчев по време на изслушването си във вътрешната комисия към НС. "Явлението придобива такива размери, каквито могат да се отнесат към националната сигурност. Изпълняваме комплекс от мерки, които вече дават резултат. За нас този резултат не е задоволителен", обясни Йовчев. Той се зарече, че стъпките на полицията ще продължат, за да се подобри ситуацията. Tова е работа на МВР. Ние имаме достатъчно ресурс да се справим с битовата престъпност и ще го направим, зарече се Йовчев. Имаме обнадеждаващи резултати, но продължаваме да работим. Няма да чакаме да излезем от икономическата криза, ще се справим, отсече Йовчев.

DNES.BG 06.02.2014 09:57

ГЕРБ нападна мнозинството заради съпругата на Сергей Станишев - Моника. Причина за възмущението на опозицията стана връщането на евросредства от Станишева.

Припомняме, че в края на януари тя - като управител на "Актив груп", изпрати писмо до ЕП, с което уведомява институцията, че прекратява изпълнението на проекта „Как разбираме Европейския парламент". Всички инвестирани до момента средства в проекта са собствени на агенцията. Полученият аванс в размер на 29 679.93 евро ще бъде възстановен.

Като причина за оттегляне от проекта в писмото бяха посочени "необосновани и злонамерени обвинения" и желание да се запази репутацията на партньорите. Поводът за действията на Станишева стана репликата на германския евродепутат и член на комисията за бюджетен контрол Инге Гресле (ХДС) към шефа на ЕП Мартин Шулц (ПЕС) за възможен конфликт на интереси, тъй като безвъзмездни средства от ЕП за популяризиране на евроизборите се отпускат на съпругата на председателя на ПЕС.

DNES.BG 06.02.2014 12:10

Подслушванията ще бъдат част от третия вот на недоверие заради сектор "Сигурност", стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.
Той беше категоричен, че няма да има отражение върху заместника му Цветан Цветанов от вота на недоверие. Ние с вота на недоверие не целим да атакуваме някой от бившите министри, подчерта Бойко Борисов. Той обясни, че Цветанов може сам да отговори за постъпките си.

Днес лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че няма да се яви на изслушване във временната комисия за Бисер Миланов-Петното. Вчера парламентът създаде комисия, която да разследва случая с Христо Бисеров, но комисията ще се занимава и с предпологаеми срещи между Борисов и Бисер Миланов. Това, че няма да се явя, е безспорно, категоричен е Борисов.
Той обясни, че Петното и хората му са виждани в МС при премиера и попита кой е уредил срещата на Бисер Миланов с Корнелия Нинова. Някой много се е уплашил и сега иска да ми сложи на мене едно леке, обясни още лидерът на ГЕРБ.

DNES.BG 06.02.2014 19:29

„МВР определи 15 рискови области в страната, в които ще концентрира силите си за борба с битовата престъпност.  Главният секретар на ведомството Светлозар Лазаров заяви, че "най-горещите" райони са Видин, Враца, Монтана, Плевен и София-област. Сред най-големите проблеми за полицията в София са кражбите на коли. Към тези райони ще бъдат насочени повече полицаи и ще бъде увеличено количеството гориво, което те ще могат да използват.

В критичните райони ще бъде ограничено и командироването на служители на МВР към границата с Турция. Мерките ще влязат в сила от понеделник сутринта. От понеделник целият състав на жандармерията поема задачи по охрана на малките населени места, заяви главният секретар на МВР.

От полицията организират и профилактика на криминалните структури и проверки на заложните къщи, както и на незаконните депа. Освен с гражданите от МВР разчитат да подобрят взаимодействието си с частните охранителни фирми. В понеделник областните директори на МВР започват да търсят кметовете на общините, за да изготвят съвместни планове за справяне с битовата престъпност.

Светлозар Лазаров подчерта, че въпреки намалението на регистрираните престъпления на места „цифрите не ни топлят“. Съпричастни сме към проблемите на хората и затова сме взели конкретни мерки, които скоро да бъдат усетени от обществото, каза главният секретар на МВР.

DIR.BG  07.02.2014 | 07:39

Вътрешният министър Цветлин Йовчев ще обяви пред депутатите действията на МВР за ограничаване на битовата престъпност в Северозападна България. По време на традиционния петъчен парламентарен контрол той ще обясни и има ли образувани досъдебни производства срещу участниците в протестите и контрапротестите през последните месеци, както и в окупацията на Софийския университет, информира Нова телевизия. На депутатски въпроси ще отговарят още девет министри от кабинета „Орешарски”.

DNES.BG 07.02.2014 10:05

Вътрешният министър Цветлин Йовчев е готов за предстоящия вот на недоверие, внесен от ГЕРБ за провал в сферата на сигурността, но определи като „безочие“ избраната от опозицията тема. „Не е ли безочие да се иска вот на недоверие точно по тази тема след това, което сме направили“, отсече той по bTV и се похвали с добри резултати по отношение на справянето на кризата с бежанците, битовата престъпност, контрола върху СРС-тата.

Той обеща, че набезите над имуществото на хората ще намалее драстично, защото екипът на министерството му има визия как да се справи с крадците. Според него вече дори има спад в регистрираните случаи на битова престъпност, въпреки че охраната на границата заради засиления бежански поток и протестите е ангажирала голям ресурс на МВР. „Ще увеличим полицейско присъствие в регионите, където има концентрация на битовата престъпност, вече има увеличение на парите за гориво за там. Цветан Цветанов обясняваше, че това бил социален проблем и не било работа само на МВР да се справи с него и че нещата щели да се оправят, когато свърши икономическата криза. Ние имаме друг подход и няма да се оправдаваме с международното положение“, коментира Йовчев.“

DIR.BG  07.02.2014 11:30

Престъпните групи действащи във Враца са 4, те са съставени предимно от роми и случаите вече са приключени. Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев от трибуната в НС. Разрешаването на битовата престъпност е проблем номер 1. Още миналата година аз бях на място, видях и говорих с хората и искам да ви кажа, че изцяло съм съпричастен с техните мъки, каза още той. Предвиждаме разпределение на силите или полицаят да е там, където има нужда, ефективен контрол, по-тясно сътрудничество с гражданите и с частните охранителни сили. Имаме екшън план и се надяваме в кратки срокове да намалим проблемите в тези райони. Осигурено е всичко необходимо, за да се справим с престъпността. Този проблем не е от сега и това по никакъв начин не променя ситуацията, ние имаме сили и средства да се справим с този проблем, каза още той.

NOVINI.BG  07.02.2014 12:32

Сидеров заяви, че внася лично сигнал до главния прокурор на страната Сотир Цацаров за нарушения в доклада за "Авиоотряд 28" на Сметната Палата. Очакват бързата реакция на прокуратурата и от прокуратурата да поиска имунитета на Бойко Борисов. Защото 2011 година Авиоотрядът е бил подчинен пряко на него и той като премиер със собствения си подпис е позволявал всеки един полет, каза още националистът, предаде репортер на Novini.bg. Сидеров припомни, че при него е стигнала информацията, че са се качвали пътници на борда на самолета без да им бъде проверяван багажа и да минават скенери, дори и Бойко Борисов го е правил. По този начин според него са изнасяни огромни суми пари. Венцислав Лаков заяви, че ГЕРБ са единствената партия, която е ползвал Авиоотряда за партийни цели и че едно от последните плащания от партийната централа е направено по времето, когато е течала проверката на Сметната палата. Волен Сидеров припомни, че Борисов има 6 иска за клевета към него всеки е в размер на 50 000 лева, общо 300 000. Явно доста е закъсал бившият министър - председател, каза още той. Вотът на недоверие е поредната политическа игра и ще завърши неуспешен.

DIR.BG 7 февруари 2014 13:00 

На брифинг в парламента Йовчев коментира внесения вчера вот на недоверие.  Според него именно ГЕРБ са "проспали" проблемите в тази сфера, затова нямат никакво основание за вота. Йовчев подчерта, че върху всички СРС-та пълен контрол е имал зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов - подслушване не е можело да бъде приложено без знанието и разрешението му. "Също така, той е имал пълен контрол върху репресивните функции. През този период никой не е можел да бъде задържан без знанието и одобрението на зам.-председателя на управляващата партия. Това не прилича ли малко на чл. 1 от Комунистическата конституция?”, попита още Йовчев.

По-рано пред bTV министърът заяви още, че България има проблем с бежанците, но подчерта, че са успели да овладеят кризата. Той допълни, че с години не са оборудвани местата, където те да се установяват. Преди два дни министърът съобщи, че са изчезнали 200 000 лева, отпуснати за палатков лагер, който така и не е построен. Йовчев обеща в най-кратки срокове резултати в борбата с битовата престъпност.

GBG.BG 7 февруари 2014, 13:13

 „Атака" няма да подкрепи вота на недоверие на ГЕРБ в частта му за бежанската криза, въпреки че националистите поискаха оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев именно заради проблема с бежанците. Това стана ясно от изказване пред Дарик радио на депутата от „Атака" Магдалена Ташева. "Не съм чела мотивите за този вот. Настояваме за оставка на Цветлин Йовчев, който не се справи с потока на ислямските пришълци. Имам информация, че Българската армия е била заставена да им готви манджа и да им сипва с черпаците - дотам унижиха Българската армия. Те очевидно за друго вече не стават. Естествено, че няма да го подкрепим, защото те разглеждат въпроса с бежанците с обратен знак. Те недоволстват, че това правителство не е предоставило достатъчно комфорт на бежанците. Колеги, замислете се - към 12 000 - 13 000 са вече официално, неофициално казват, че са около 20 000 бежанците у нас. Кой плаща тока, водата, храната поддръжката на 12 000 души", попита Ташева.

"Ние с нашата програма „Православна солидарност" попадаме на места, където българи, които са работили по 30-40 години за тази държава, създавали са брутен вътрешен продукт, има хора, които живеят в състояние на пауперизация, но българската държава не се грижи за тях. Тя им хвърля някаква пенсия от 75 лева. Роднините и семействата на главорезите от свободната сирийска армия, които нахлуват тук, между другото един от тях е бил председател на Шериатски съд в Северна Сирия, за тях България отделя по 1054 лева. Ако това не е държавна измяна, значи нищо на този свят не е", добави още Магдалена Ташева.

DIR.BG  07.02.2014 | 14:23

Продавачите на папироси без бандерол са изчезнали от Женския пазар и района край Орлов мост, където по-рано се подвизаваха. "Преместиха се на "Фантата", ако търсите цигари идете там", пояснява продавачка на цветя до пазара. Така наричали новия незаконен базар в "Дружба", вероятно съкратено от името на супермаркета. Неин колега добавя: "Тук много ги тормозеха полицаите. През ден ги проверяваха. От МВР-то пратиха и цивилни. А и журналистите през ден ги снимаха... Плюс това започна ремонт на пазара". Трети обобщава: "Абе, заради тия цигари и бежанците по "Пиротска" тук вече е ченге до ченге... Не става тук далавера... ". На новото тържище в "Дружба 1" вече има редовни клиенти за контрабандата. Личи си, че търговци и някои купувачи се познават. Разменят реплики: "Здравей", "Как си", "Хайде, утре ще се видим пак". Мераклиите за евтин тютюн явно не са само от квартала, пристигат отнякъде и с автомобили. Слизат, запътват се към ромите и питат: "Цигари?" Сделките стават светкавично. Озъртайки се крадешком, продавачът подава кутията и тя минава в ръцете на другия. Средната цена - 3 лева. Без всякакво затруднение репортерите на "Труд" си купуват от двама продавачи кутии със странни имена - "ЕСТИ", "Жълта гостенка", "Ракел", китайски "Кемъл". Между мургавите търговци се води конкурентна борба.

 

Читателю, ако се чудите защо съм включил тук последната извадка как циганите, които продават нелегално цигари, са се преместили от Женския пазар в ж.к.Дружба и мислите, че това няма връзка с предстоящия вот на недоверие… ИМА, ЧИТАТЕЛЮ, ИМА!

Четете как БСП и правителството на Орешарски изобщо и вътрешният министър Цветлин Йовчев в частност изпълняват обещанията си:

NOVINI.BG 01.09.2013 | 18:04

Битовата престъпност е огромен проблем, който вече касае националната сигурност. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в интервю за „Предаването на Карбовски” по ТВ7. Йовчев представи данни от официалната статистика, според които над 130 000 души са пострадали за една година от битова престъпност. "Те обаче не съобщават на полицията, че са жертва на престъпление – нямат доверие, че можем или че искаме да се справим", отбеляза вътрешният министър. Според мен - ако 130 000 семейства страдат за една година, то проблемът трябва да получи внимание. "Трябва да осигурим полицията да бъде там, където има нужда от нея и в реално време. В момента виждаме къде е концентрацията на престъпленията. Извършва се трансформация и започва да се работи по този начин. Трябва да направим така, че в тези места да има бърза реакция и по-силно сътрудничество със структурите на гражданското общество", посочи още Цветлин Йовчев. Той добави, че МВР възстановява и извънщатния сътрудник, който няма униформа, но има съответен документ. "Полицията няма да има заповед да упражнява насилие, но ако в момента трябва да защити български граждани, в рамките на закона ще употребява сила.

NOVINI.BG 11.10.2013 | 12:24

За 1 година официално регистрираните случаи на битова престъпност са около 130 000, реално обаче те са много повече, което превръща битовата престъпност от проблем в заплаха за националната сигурност. Това каза от парламентарната трибуна Цветлин Йовчев, заместник министър-председател и министър на вътрешните работи, на въпрос от Екатерина Заякова и Янаки Стоилов относно политиката на Министерството на вътрешните работи за противодействие на масовите и ненаказани престъпни посегателства върху частната собственост на българските граждани. „Все още е сериозен проблемът с битова престъпност в България. Разбирам тревогата на българските граждани”, добави министърът. „Една от първите стъпки, които предприемаме, е подготовка на конкретни мерки за противодействие”, обясни Йовчев. Той посочи някои от мерките, сред които ефективно планиране на дейността на МВР чрез съсредоточаване на места с концентрация на престъпна дейност, в отдалечените населени места да се съкрати времето за реакция на служителите на МВР. „Осъществява се контрол от ръководителите на регионалните структури. Въведе се планиране и критерии на оперативно-издирвателната дейност. Ще бъдат увеличени човешките и техническите ресурси. Проектозаконът за МВР ще допринесе за повишаване на сигурността по места”, каза Цветлин Йовчев. По думите му областните дирекции на МВР трябва да повишат сътрудничеството си с местната власт. Вицепремиерът добави, че очакванията са предложените мерки да дадат положителен резултат в период от 2-3 месеца. Според Йовчев са успешни формите на въвеждане на извънщатния служител. „В тази посока има много потенциал и ще работим”, заяви министър Цветлин Йовчев.

Е, читателю, на кого да кажа, че Цветлин Йовчев е завършен наглец? Пред кого да изразя убеждението си, че това е така с всички комунисти? Пардон – социалисти!

Ето ви един пример за това. Много пресен!

Фактът, че Европейският Съюз ще спре плащанията към България, защото в тази страна управляват БСП и ДПС, подкрепяни от АТАКА, беше посочен още преди повече от половин година от лидера на т.нар. опозиция ГЕРБ. Но все едно муха бръмнала в ушите управляващи. И когато това започва да се случва – днес като официално предупреждение на ЕП, а от средата на годината и като настояще – ето какво казват управляващите:

DNES.BG 06.02.2014

„ЕС свърши парите. Oтлага плащанията към България.

Брюксел свърши парите. Затова Европейската комисия ще забави финансовите инжекции, предвидени за страната ни по новите оперативни програми. Милиардите трябваше да се договарят от средата на тази година. 

Реално обаче те ще започнат да се разпределят едва през 2015 г., съобщи източник от Брюксел, цитиран от "Стандарт"

Бюджетът на ЕС ще излезе на червено, ако плати едновременно остатъка от средствата за стария програмен период, както и новите договори. 7 млрд. евро трябва да получи страната ни тази и следващата година за вече одобрени проекти. За да се измъкне от ситуацията, ЕК е поискала България да представи коригиран вариант на програмите. Формалният мотив е промяна на определението за голям европроект - от 50 на 75 млн. евро. 

Ситуацията поставя под въпрос бюджета на българското правителство за 2014 г. Министерството на финансите вече набра 1.3 млрд. лв. дълг от вътрешния пазар през януари и февруари, като 1.2 млрд. лв. от него трябва да бъдат върнати на кредиторите преди края на годината, а за възстановяването на голяма част от средствата се разчита на европейски пари.

Да познавате по-големи наглеци и лъжци?

Да знаете по-безнадеждна ситуация от днешната и утрешната, която предстои на управляващите социалисти?

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobronameren - Чудно ми е защо,
24.02.2014 19:57
ето вече повече от две седмици след публикуването на този постинг, няма нито един коментар от чувствителните иначе до възбог противници на ГЕРБ. Ама по-червено възбуждащо заглавие за тези бикове не може да има! Нима престанах да бъда "мръсен гербераст и гробар" за тях? Да не би да са им спуснали нова опорна точка да ме игнорират?
Пука ми на шапката. Нима като мълчат, че гащите им са насрани, от това те стават автоматично чисти? Или по-малко ще миришат?
цитирай
2. zaw12929 - Да знаете по-безнадеждна ситуация ...
21.04.2014 14:15
Да знаете по-безнадеждна ситуация от днешната и утрешната, която предстои на управляващите социалисти?

Да на 21 02 2013- когато напусна управлението ГЕРБ изпаднахме в криза... и ако сте евродемократ говорете за доброто направено от ГЕРБ0 има какво да се каже
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1888068
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930