Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2013 19:23 - Породата Пискова
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 9477 Коментари: 20 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Пореден постинг-изследване (мое!) на типовете блогъри в blog.bg. Става дума за онези от тях, които пишат и дават съвети на другите, но ако нещо в ответа на съветваните не им харесва, ги заплашват, трият коментариите им, забраняват им да влизат в техния блог и други Путински, Башарски, Унски... номера. Изобщо „демократи”: „разровиш ли ги – ще мирише и ще горчи като отрова”. Не са хубави тези работи, драги блогъри. Успокояващото (за мен поне) е, че всички тези „еднопосочни блогъри” са в групата на противните леви, блогърите с „кървав”, „кафяв” или „кървавокафяв” цвят и антисемитите /антиимпериалистите. Че къде другаде, впрочем, да бъдат?!

Нарекох тяхната порода „Пискова” по името на радиожурналистката Ангелина Пискова. Имах и други хрумвания за класификация, но г-жата сама си го „изпроси” със семплото си присъствие. Не само в blog.bg. Знаете вероятно, че следя с интерес българската радиожурналистика. Там има далеч по-опасни за демокрацията ни имена. Например Силвия Великова. Тя, определено може да се каже, ми е „любимка”. Но С.В. има позиция и „стреля добре”. Освен това играе играта честно. Води четата си лично и не стреля в гръб. За борбата между противоположностите в този свят, откакто той светува и вовеки веков, това е много важно!

А за Ангелина Пискова какво да кажа. Стана ми безинтересна още преди поне една година, когато в blog.bg проследих следния дълбоко интелектуален разговор:

Яжте ми п*тката Автор: allyally Категория: Новини   
Да ви сера в селската, педофилска и откачена уста, rustame, lidis, bale, joysa, и най-накрая, но не и на последно място шизофреника poligor! Деебеш и копелетата мръсни, дето се врат навсякъде из блога! Пукнете ненормалници прости! Яжте ми п*тката и мрете.....:)))

Коментар на angepiskova – „Али, безсмислено е да се занимаваме с лудите хора в блога! Безсмислено е... Няма умни и нормални като нас с тебе...

Отговор на allyally

„angepiskova написа: Али, безсмислено е да се занимаваме с лудите хора в блога! Безсмислено е... Няма умни и нормални като нас с тебе...

Да, няма по-красиви и умни от нас....:))) Да ни ядат п*тките и на двете! :)))))))))))))”

 Ниво! Демонстрирано от жени! И публикувано в категория Новини. Както и да е. Но в паметта (моята и на blog.bg) остана тази „новина”. После, в сегашното лято, дойдоха протестите срещу правителството на Орешарски и управлението на коалицията БСП-ДПС-АТАКА. Кой каквото ще да казва, тези протести прокараха дебела демаркационна линия между Доброто и Злото. Не конкретизирам кое е Добро, кое – Зло. Но имам позиция, която защитавам неотклонно: За мен българите, които искат добро и стабилно бъдеще на страната ни, протестират всяка вечер вече 80 дни пред Министерския Съвет за оставката на правителството на Орешарски и пред Парламента с искане за повече морал в политиката на управляващата тройна коалиция.

Хайде да видим къде в тази баталия е г-жа Пискова.

В края на юни (22.06) Велислава Дърева написа своето прочуто „Българи-юнаци, да внимаваме“. Едно арогантно невярно четиво, което стоварва бедите, в които ни вкара ИМЕННО партията на Дърева, при това с нейното ЛИЧНО участие (имам предвид страстната й защита на Луканов и Доган, и не само това), на управлението на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов. Според Дърева 45 + 20 още години успехи са провалени в 4-те години от 2009 до 2012. Изключителна наглост и нищо ново за Дърева. Тя си е такава генно увредена още от „малка”.

Пискова обаче мисли другояче. Интересен е разговорът й с блогърите momchil и jeremy 231 покрай постинга на последния от 29.06.2013 срещу непоносимата демагогия - „За какво реве Дърева”:

angpiskova – „Тук ще се разминем в мненията си. Аз казах много пъти, че уважавам всяка позиция, в т.ч. и на Велислава. И смятам, че тя заслужава уважение, защото имаше куража да се бори със зъби и нокти в собствената си партия с надеждата да промени нещата вътре. Знам как я плюеха твърдите глави. Освен това, тя е ярка и не можеш да отречеш перото й. Да добавя, че харесвам и Иво Беров. И предпочитам и двамата пред доста други сиви мишки, независимо как се оцветяват.”

jeremy231 – „Анджи, във нейната партия няма случайни неща. Има назначения. Хеле пък преди 24 години. Анджи, свидетел и очевидец съм. Не се връзвам на такива изцепки. Все едно не знаеш, че истинските опозиционери ги заключваха или закопаваха. Дърева не води борба, Анджи. Дърева защитава БКП. Т.е. нейната борба е с нас.”

momchil – „Не съм съгласен, че всяка позиция трябва да се уважава. Трябва ли да мълчим на глупаците и престъпниците и да пазим самочувствието им, докато те ни се подиграват гаврят с нас. По твоита логика, ако един канибал реши да си похапне човешко и убие мъжа то ти трябва да уважиш културното му различие. Що се отнася до борбата на Дърева, човек се бори, бори и като види, че не става напуска. В противен случай става съучастник и не бива да се сърди като му викат червен боклук.”

angpiskova – „Глупаците и престъпниците нямат позиция - те просто псуват и ругаят и смятат, че това е позиция. Колкото до борбата на Дърева - тя беше в "Екогласност" и Русенския комитет, докато доста доморасли антикомунисти си стискаха партийните книжки и се кълняха във вярност към БКП, а като видяха вятъра на промяната, изведнъж станаха най-върлите антикомунисти. Аз предпочитам нея пред последните.”

(Dobronameren може да добави, че Ангелина Пискова има коментари в които заявява, че много харесва и Петър Волгин. Ако ви разреши, попитайте я за мнението й за Евгени Дайнов и Огнян Минчев. Dobronameren, т.е. аз, съм сигурен, че и те са сред любимците й. Имам много постинги за периодите, когато Дайнов, Минчев, Беров ги вееше друг вятър на промяната. Както и за съвременните събития в които пак правят грешен избор. Много грешен избор! Само че кой съм аз да давам акъл на „реформаторския блок”. И на неговата червена симпатизантка.)

На 14 юли г-жа Пискова е била с приятелка на коктейл във френското посолство. Като се върнала от там, в 23:07, седнала и написала постинг „Протестиращи пред френското посолство: Merci beaucoup!”

Прочетете го самолично, ако ви е интересно. Аз го прочетох няколко пъти! И пак останах с впечатлението, че г-жата нещо е недоволна от действията на протестиращите. Хем я сърби, хем не смее да се почеше публично. Типично за „лява тарикатка”, според моята класификация.

Шило в торба не стои. Още повече, че протестите на пл. Независимост продължиха и след 14 юли. След месец (на 13-08) се появи съобщението за знаменитата статия на Пискова в един ирландски вестник в която тя обяснява на читателите му що за чудо са тези български протести. Тук открих нови доказателства, които прецизират моята първа характеристика „лява тарикатка” и ми позволяват да я разширя до „породата Пискова”.

Ето съображенията ми. Те са в две групи.

Първата. Статията е невярна. Въвежда в заблуждение хората, които не следят отблизо ситуацията в България. Още в първото изречение от нея Пискова казва: „Протестиращи срещу корупцията искат незабавна оставка на правителството“.

Протестите от лятото на т.г. НЕ СА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА, А СРЕЩУ ЗАДКУЛИСНИЯ И ПОРАДИ ТОВА НЕЧЕСТЕН НАЧИН ЗА ВЗЕМАНЕ НА ВЛАСТТА. Пояснявам, че има огромна разлика – Корупция имаше и я има във всичките години на прехода (и не само през тях). Тя не е само при ГЕРБ, но и при тройната коалиция, при Царя, при Костов… Обаче протестите срещу управлението на Олигархия (другото име на Мафията, която се е качила вече твърдо на най-високото държавно ниво), я има само при сегашното управление на кабинета Орешарски. Например, защо протестите през февруари, които свалиха ГЕРБ от власт, „викаха” срещу монополите и цените, а не се сещаха за олигарси? Г-жа Пискова не е толкова проста, че да не разбира тези разлики. Но когато представя един протест като вик срещу корупцията САМО, „вътре” са всички – няма разлика между БСП, ГЕРБ и т.н. А когато премълчи, че протестът е срещу морала на взелите властта с измама, тя подкрепя, ама яко подкрепя, безпринципната, антибългарска коалиция БСП и ДПС.

По-нататък г-жа Пискова „подменя плочата”. Понеже няма как да премълчи виковете „оставка”, тя създава впечатления, че това съвсем не са протести на всички българи, а само на някои – „Много българи видяха в тази номинация (на Делян Пеевски) пример за съмнителни обвързаности между политици и бизнесмени и въпреки че правителството я оттегли, протестите продължиха, подхранвани от разочарованието от политическата класа.”

(„Много българи”, а не просто „българите”! „Въпреки, че правителството я оттегли” – демек то направи, каквото се искаше от него! „Разочарованието от политическата класа” – цялата политическа класа, демек вътре в кюпа са всички политически партии, а не САМО БСП и ДПС!)

О! Продължавам за обвиняващите ме в мнителност (най-малкото).

„Няколкостотин протестиращи отвърнаха на решението за бюджета (актуализацията му) чрез блокиране на политици и журналисти в парламента с обидни викове от типа на "червени боклуци" и "мафия" и призоваха правителството да подаде оставка. Те откъртиха павета и струпаха отпадъци, за да издигнат барикади. Общо 18 души, в т.ч. петима полицаи, бяха ранени. Един от ранените полицаи остана за лечение в болница.”

(„Няколкостотин протестиращи” – продължава внушението, че протестите са малобройни, но този път подсилено с директно обвинение, че те не са прави и търсят безредици нарочно – „обидни викове от типа на „червени боклуци” и „мафия”, „откъртиха павета”, „един от ранените полицаи остана за лечение в болница” – само той ли бе, Пискова?)

И какъв е изходът от тези протести според Пискова?

„Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев осъди протестите. "Правата на депутатите и на журналистите бяха нарушени, те бяха третирани като заложници", каза той. Бившият български президент Георги Първанов каза, че протестите са били сходни със събитията от 1997 година, когато оглавяваното от Жан Виденов правителство бе принудено да се оттегли от властта. В специално изявление президентът на България Росен Плевнелиев каза, че няма цел, която да оправдава насилието. "Бяхме свидетели на сцени, които са далеч от демократичния процес", заяви той.”

Какво ще кажете, а? Изключително вярно представяне на събитията в тези три месеца ли е тази статия? Ако отговорът ви е „да”, да питам ли чия е ТАЗИ гледна точка? Иначе нямам възражения срещу позицията на Пискова. За себе си и партията си е права. Ама да си каже направо, а не да се прави на „ощипана”. Тарикатка! Лява!

Втората група мои съображения. Статията на Ангелина Пискова е изключително семпла. 21 изречения общо (11 от които цитирах по-горе), обособени в 12 параграфа. И никакъв анализ на ситуацията в България, която е предизвикала тези събития. Естествено, в този обем...

Признавам си честно, че нямаше да обърна внимание на тези  едностранни старания Пискови „да си каже”! Само нейната истина! Има толкова много по-злобно откровени публикации в блога. Да не говорим – и много по-интелигентно написани анализи на тези теми.

Но ме подразни (и не само мен, но и други блогъри) хвалипръцковщината на авторката. Тя започва собствения си постинг, в който ни запознава със собствената си статия, така: „Ето ви един превод на статията на г-жа Пискова. Тук, на български език. Така превеждаме ние, които владеем чужди езици.  В т.ч. и себе си. Иначе превеждат тези, чиито единствен посредник между българския и чуждия език е "Гугъл транслейтъра".”

Затова аз написах следния коментар отдолу:

13. dobronameren - Въпрос! 14.08 09:29

„Какъв ще е този българин/българка, който ще пише статиите си направо на чужд език, а после ще ги превежда нам от чуждия нему език на матерния си(ни) български? Не е ли нормално обратното - г-жа Пискова да пише статиите си на български език и после да ги превежда за "дьо пари соар"? (Още повече, че може тази статия да я поискат по-късно и от "айриш сънрайс".) А на нас да предостави българския оригинал. Нормално е, разбира се. По-нормално е.
Тази обърната нормалност, тази ненормалност, би могла да предизвика съмнение дали г-жа Пискова е автор на статията, която превежда. Но това е за "елементарно, Уотсън". Според мен г-жа Пискова е просто една фукла. Вижте ни демек лингвинистичната висота.”

И получих след 6 минути този отговор:

14. angpiskova - Господине, 14.08 09:35

„вероятно не сте прочел коментарите, които казват повече. Нямаше да се захващам изобщо с превода на собствената си статия, ако една госпожа не беше пуснала постинг по въпроса. Прочетете, ако обичате, преди да коментирате. Мисля, че е ясно, че пиша статиите си за чуждестранната преса директно на чуждия език. И не мисля да ги превеждам на български език по ред причини, които не смятам да изброявам тук. И накрая, смятам, че е време да си смените ника - определено вече се вижда, че никак не сте добронамерен, а просто по форумите си търсите хора, с които да се заяждате.”

Аз да се заяждам? А това, че Пискова се „заяжда” с цялата демократична общност в България – да не му обръщам внимание ли? И естествено разширих своите „заяждания”. В следващ коментар изразих – вярно, много иронично – съмнение в първоначалното си допущане, че статията е написана на български език, а после превеждана на ирландски, тъй като по структура и съдържание представлява на практика компилация от цитати на чужди информационни агенции за събитията в България. В такъв случай статията не е творчество, а сбор от цитати. Които са копнати направо на техния език. И после превеждани за нас, дето не знаем езици, на български. Ама, естествено...

И все още чашата на моето търпение не беше преляла. Идеологическите спорове приемам и ги разбирам. Чинно влизах два дни в блога на госпожата, тъй като беше естествено тя да се „нервира”. Не зная как щеше да свърши спорът ни, но беше редно да си разменим още един-два удара и да се оттеглим с достойнство. До следващия „дразнещ повод”. Както казах – шило в торба не стои. Но нали за това е blog.bg !?

Докато чаках, прочитам два чужди коментара по „моя повод”. Ето ги:

15. vmir - 14. angpiskova, 14.08 11:52

„Човекът е просто зле с езиците и не знае елементарни неща. Няма как да му се обясни, че мисленето на един език не е като мисленето на друг. Че, в един език има изрази, които обясняват нещо по-нагледно и по-кратко, отколкото в друг, че в един език има думи, които нямат аналог в друг език и че, в края на краищата, самия превод може да бъде дълбоко творчески процес, ако човек знае, че превода не е замяна на една дума с друга, а предаване на идеи и събития, в които и комбинациите от думите имат сериозно значение, и смисловите оттенъци на синонимите могат да имат решаващо значение за предавания смисъл. За мен е кошмар да пиша първо на български и после да превеждам написаното на английски, защото при такъв ред на писане, риска от осакатяването на текста е голям. Затова, когато ми се налага да пиша на английски, винаги пиша директно на английски и след това превеждам на български и това е много добре за текста, защото, няма опасност да бъдат направени съществени пропуски в предаването на оригиналния смисъл, който е наложил писането. За съжаление, българите не сме от особено грамотните нации и езиково сме се изолирали силно от останалите, в резултат от което си губим ужасно много време да се самонаслаждаваме на древни приноси, което ни прави неадекватни и самодостатъчни дърдорковци, които не схващат колко много си пречат сами на себе си.”

16. angpiskova - Вмир, 14.08 12:51

„точно така. Аз самата съм работила доста в областта на превода и знам тези неща. Но няма как да ги знае човек, който не знае добре дори родния си език. А за нашата комплексарщина вече сме си казали доста. И какво като се бием в гърдите колко сме били велики, като сега сме стигнали до под кривата круша?”

18. leonleonovpom - Това за преводите е абсолютно вярно 16.08 23:03

„Преди време отказах да ми превеждат брошура в Германия, защото нямаше да имам възможност да прегледам превода. Отказах с думите, че един превод означава тя да се напише отново и когато се прови от неспециалист в тази област , какъвто беще случаят, може да се получат комични ситуации
Преподавателка по френски ме беше помолила да прегледам превода и на документация на апарат, внос от Франция. Коригирах технически термини, един запомних. Беше писала цицка, а ставаше дума за дюза. Майтапът настрана, има припокриване, но правилното е дюза. Тя съвсем се сконфузи, но и влязох в положение с думите, че езикът го владее по-добре от мен, но няма как в подробности да познава техническите термини. Та при превод са възможни всякакви ситуации, съвсем скромно мнение.”

О, добре. Тук взе да ми писва. Особено последният LeonLeonov (Porn?). Тази история с дюзата, дето един я превел като цицка, беше много популярна в моите студентски години в Техническия университет. Някъде около 1968-69. За какво „преди време” ми говори този, дето отказал да му „превеждат брошура в Германия” напоследък?

А имаше и още за „писването” ми.

Г-жа Пискова ми изпраща на „лични” следното: „Много ви моля, повече да не ми влизате и пишете, защото коментарите ви бяха дотук. Приятен ден.

Знам и възприемам изпратеното като „лично съобщение” да остане лично, но е нахалство, г-жа, да спирате коментарите ми публично, а да ми казвате, че правите това – на „лични”! Като сте много ербап, напишете ми, НО В БЛОГА СИ, че не желаете да получавате мои коментари по ваша публикация. След като сте публикували ПРЕДИ ТОВА обидния според вас мой коментар. Иначе потвърждавате известния на всички факт, че с комунисти не може да се разговаря нормално, ако имаш различно от тяхното мнение. Много сте прости това левите! Противно левите, както ви наричам.

Няма да ви се извинявам! За какво да го правя? Поисках да ми се извините за забраната ви да използвам blog.bg по предназначение като поле за свободна изява на ВСЯКАКВИ мнения, обърнете внимание! – също в „лични съобщения”. Щадях вашето реноме, така да се каже. Чаках го това ваше извинение още една седмица. Написах ви в „лични”:

„Re: Много ви моля - г-жо, продължавам да чакам вашето извинение за своеволието, което проявихте, забранявайки ми да изказвам мнението си в BLOG.BG. Повтарям, няма никакво значение, че засягало вас или някой ваш съмишленик. То е МОЕ мнение. В последния си постинг ви предупредих тактично, че няма да си "оставя магарето в калта". Сега ви казвам пак, за последно - Ще ви представя в "пълния ви блясък на демократ" в моя блог. Нека всички други преценяват кой крив, кой прав. Мое твърдо убеждение е, че на така мислещи като вас, не трябва да се прощават старите, наследени или придобити няма значение, твърдоглави навици. Иначе се "роят" екземпляри като Мая Манолова например. С нея ли искате да бъдете сравнявана?”

Е, оттук нататък теглете си последствията, г-жо. Ако изобщо разбирате какво искам да кажа. В което се съмнявам.

А сега ще изтърпите, г-жо Пискова, още неща за вашето „журналистическо присъствие” в блога, казани ви направо в лицето. Обръщам внимание на четящите ни други блогъри в момента, че съм значително по-възпитан от вас, най-малкото. Само ще ви цитирам и ще питам кога сте искрена и кога лъжете:

- Разговор между вас и ваша опонентка. Представя се като zuzi0550. Поводът е пак тази ваша статия за ирландския вестник

7. zuzi0550 - 25.07 16:17

„не е кой знае какво постижение / най-меко казано/”

8. angpiskova - 25.07 16:34

zuzi0550 написа: не е кой знае какво постижение / най-меко казано/

„Така ли? Я си покажи твоите такива:)”

9. zuzi0550 - 25.07 17:14

angpiskova написа: Така ли? Я си покажи твоите такива:)

„трябва ли да ти покажа мое постижение, за да мога да си помисля, че твоето не е кой знае какво? ако мислех, че трябва,щях да ти покажа...”

10. angpiskova - 25.07 17:22

zuzi0550 написа: трябва ли да ти покажа мое постижение, за да мога да си помисля, че твоето не е кой знае какво? ако мислех, че трябва,щях да ти покажа...

„Проблемът не е в това дали можеш или не, а в това, че просто НЯМАШ какво да покажеш. Иначе аз приемам критика, но от хора, които имат какво да покажат. Толкова към теб.”

(Аз, dobronameren: Обърнете внимание на реакцията на Пискова към една друга блогърка, която е недостойна за разговор, защото нямала статии в чуждестранни вестници – „ТОЛКОВА КЪМ ТЕБ.”!)

- Ваш коментар, „Анджи” – отговор на „Сашо”.

35. angpiskova

„Сашо, няма значение. Постингът беше прочетен и оценен от доста хора, както и този на Али. А на номера съм обръгнала:). Поздрави и благодаря на тези, които наистина имаха какво да кажат. Моят блог винаги е отворен за тях.”

(Аз, добронамерено: Обърнете внимание - „Моят блог е винаги отворен”, но „за тези, които имат какво да кажат”.)

Кой е този „Сашо”, за нас, дето нямат какво да кажат, си остава тайна. В блога си тези „ангелини” употребяват никове, а в коментарите към тях, си говорят на малки имена. Нрави, от време комунистическо!

- Коментар на блогъра vmir по повод на една друга ваша опонентка, г-жо Пискова. Също недостойна, защото няма вашите статии.

8. vmir - 06.08 16:30

„Бог ми е свидетел, че доста усилия положих да я изведа незабележимо от крайно неуместната й позиция, но тя не проумя как сама се насажда на пачи яйца и продължи да те клейми с тази опера, а мен да изкарва някакъв твой близък, ли знам ли какво може да има предвид такава примитивна и опърничава особа. Бога ми, не знаех, че сме били толкова близки с теб, та трябваше да го слушам толкова пъти. Тези хора от нищото правят проблем, а претендират да бъдат съдници на другите. Иначе, без претенциите, поученията и шантавите опити да излича несъществуващи изводи от посещенията си, постингите й не са лоши. Което на мен ми говори, че е една тъпа кокошка, чието лекомислие използват за целите на омразата, в която някои искат да удушат порядъчността в държавата ни, за да осигурят необходимата им анархия и беззаконие.”

(WOW!  Личните проблеми на Ангелинка vmir извежда до върховете на държавата! Впрочем този vmir също е много интересен. И той твърди, че неговия блог е „отворен за всички”, а когато проверих – нали съм Мара подробната – оказа се, че от началото на февруари т.г. към всички негови постинги няма нито един коментар! Представяте ли си? Постинги с 1000, 2000 прочитания и НИТО ЕДИН КОМЕНТАР. Това означава, ЕДНОЗНАЧНО!, че блогърът vmir е забранил чрез модерацията си ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ. Така де! Той има право да поучава, назидава, препоръчва, оценява другите, но те него – не. Нрави, комунистически!)

angpiskova, 14.08:

Между другото, със Сава и Вмир сме спорили на политически теми и в някои отношения си оставаме опоненти. Което обаче не ни пречи да пазим взаимното си уважение един към друг, по простата причина, че сме нормални хора и уважаваме различията си. И нашата принципна разлика с изказалите се по-горе "леви" е, че никога не сме се обиждали един друг. Впрочем, нарочно пускам изказванията на "левите" в пълния им блясък - той говори достатъчно.

И аз нарочно пускам изказванията на противните леви в пълния им блясък. И той говори достатъчно.

- Един друг ваш почитател, Анджи е написал следното:

leonleonovpom - 27.08 

„Според мен нещата с критиката тук са поставени неправилно. Мога ли аз, да критикувам Пискова за статиите й във френски и английски вестници?! Мога, ако аз самият имам статии в тях. Но аз нямам. Отпадам! Но вестниците не били от големите, от централните. Не съм убеден, особено за френския вестник, но имам ли и във второстепенен вестник статия? Нямам? Отново отпадам! Следователно, може да критикуваш някой, ако си му най-малко равен и с предпочитание и отгоре, но не по внушение, а реално!”

Търкулната се... питката и си намерила похлупака.

angpiskova отговаря –

„Виж, Леон, толкова съм погнусена от атмосферата в този сайт, че дори не ми се говори. Очевадна е политиката да се генерира трафик, като се толерират откровените простаци, чиито познания за света се основават на Гугъла или Уикито. Благодаря ти за добрите думи, да, така е - може да ме критикува този, който ми покаже свои статии в равностойни вестници на тези, за които пиша аз. Останалите могат да правят... едни духовни неща. Моля да ме извиниш, ако коментарът ти се е забавил - почти не влизам да се мърся тук, разговарям на английски език на друго място с нормални и интелигентни хора. Сега се отбих по други причини. Всъщност, който от приятелите ми иска да ме намери, знае къде. В т.ч. и ти.”

 

Така... Така завърши моят спор с angpiskova, нежно наричана от приятелите си „Анджи”. – мислят си ТЕ така. Но любопитна Гана като мен продължава да разгръща блоговете им в blog.bg. Засега констатирам интересния факт, че от 13 август – деня в който ни запозна с епохалния си успех, до днес Ангелина Пискова не е публикувала нищо. Най-вероятно „пише” нова „статия” и няма време за простолюдието. А да не би да я е хванал срама? А-а... Ние не вярваме в щъркели, а на Антон Кутев, който каза, че комунизмът е като спина. Хване ли те, няма пускане.

Докато чакам да се обадят, ще копна от един друг мой постинг любимия си виц напоследък. Като поздрав към ТЯХ:

Кораб, плаващ под дисидентски флаг със смесен екипаж, корабокруширал в световния океан. На безлюден остров се спасили само двама – капитанът и неговият помощник, българи. Когато на стотния ден изяли почти всичко, което морето изхвърлило на брега от потъналия кораб, седнали на брега и се замислили.

- Имаме само шепичка ориз още – казал единия дисидент.

- М-да – съгласил се другият. После погледнал към изхвърления дървен скелет на лодката с която се спасили. Отгоре му един местен папагал си чистел перата. И допълнил – Ако успеем да го хванем, чудесно папагалско с ориз бихме направили...

Да, ама папагалът бил говорящ. Те всички демократично хвърчащи папагали са такива. И им рекъл презрително:

- Що не си спретнете една взаимна чекия. Такъв чудесен сутляш ще се получи... Папагалско с ориз по демократски им се прияло! Тъпаци!




Гласувай:
21



1. theeconomist - Сериозно, това е рядко добър анализ
03.09.2013 20:05
на "възможното и невъзможното" в блог бг.
Въпреки,че се различаваме в много неща в позициите си - поздрав за гледната точка. И оставената отворена "запетайка".........
цитирай
2. axlaxl - Жестоко си заблуден:)
03.09.2013 20:34
"Отговор на allyally –

„angepiskova написа: Али, безсмислено е да се занимаваме с лудите хора в блога! Безсмислено е... Няма умни и нормални като нас с тебе..."

Някой се ни клонира и води циничен "диалог" . Не е хубаво да не правиш разлика между клонинг и оригинал. Има едно "Е" в повече при Пискова и Allyally e с 2 Л....нито АНГЕПИСКОВА е Пискова, нито АЛЛИАЛЛИ съм аз....останлото няма да коментирам...
цитирай
3. axlaxl - открий разликите....
03.09.2013 20:36
http://angpiskova.blog.bg/drugi/2012/12/12/konstruktivno-predlojenie-do-moderatorite-na-blog-bg.1030342

Нито Пискова пише цинично нито аз...
цитирай
4. djani - Ало, добронамерен! Изгуби се в многословие...
03.09.2013 22:43
Ако смяташ, че управляващите се вслушват в крякането, идващо от медийното блато, дълбоко се заблуждаваш. В момента се разиграва поредния спектакъл "Шашма пер ла публика" в сблъсъка на различни кланове на управляващата мафия, изигран като протести и антипротести. Анджи си заработва хляба като журналистка, пеейки по зададените ноти в държавната медия. А в блога, гузно го раздава "независимо" и "национално отговорно". Толкоз...
цитирай
5. mar866 - ...
04.09.2013 15:57
писах достатъчно за тази статия!
няма смисъл, тъпата порода си остава тъпа, не подлежи на облагородяване:)
цитирай
6. mar866 - ...
04.09.2013 15:59
пфуууу:((( ама и ти си се барнал с модерация - отврат:(
съжалявам, че ти гласувах...
цитирай
7. blackpredator - Хаха,
04.09.2013 16:02
дУбре!
Много дУбре!!!

Точно почти, като Питагоровата теорема. ;))
цитирай
8. blackpredator - педалска работа е това
04.09.2013 16:04
с педерацията

а обясни каква е разликата между теб и пискова?

д'еба....:(
цитирай
9. lidislidis - Тук намирам и псувни и клетви от авторката и за мен!
04.09.2013 17:29
http://allyally.blog.bg/novini/2012/12/08/ludka-shte-vidi-pensiika-po-bolest-na-kukuvo-leto.1028624

Не е единственият случай, когато авторката сипе клетви и псувни, нарича ме мекица, стара и тн просташки нейни си иззрази
Убедена, че е дружка и дели 5 години пенсията ми по болест с НОЙ дружките си, тя дори го демонстрира в нета!?
Вярно е, че имах спънки от корумпираните служители на НОЙ съвместно с Ангелина Пискова и Гина Димитрова!
Благодаря на автора на този постинг, че ми показа какво са писали горди в нета, че ми ядат пенсията по болест, като едновременно ме проклинат и изнасят данните ми в блоговете си!
цитирай
10. katana - Колега во блог и во институт славен. ВМЕИ-София, нали?
04.09.2013 17:40
В 5-та аудитория не са ли ви учили на наблюдателност? Смесването на оригинали и клонинги в анализ, прави анализа безпредметен. Съжалявам, колега. Преди време си мислех, че е демократично да давам думата на всеки, който иска да си я каже при мен или на мен. След като се начетох на хиляди идиотщини, съвсем недемократично започнах да ги трия. Така минимализирах разхода си на време в четене на тъпотии. Общо взето, това е.
цитирай
11. ok3223 - Една умна приказка
04.09.2013 20:25
djani написа:
Ако смяташ, че управляващите се вслушват в крякането, идващо от медийното блато, дълбоко се заблуждаваш. В момента се разиграва поредния спектакъл "Шашма пер ла публика" в сблъсъка на различни кланове на управляващата мафия, изигран като протести и антипротести. Анджи си заработва хляба като журналистка, пеейки по зададените ноти в държавната медия. А в блога, гузно го раздава "независимо" и "национално отговорно". Толкоз...

На умен човек. Пискова не пише цинизми, интелигентна жена е. Много нещо не ми допадат в нея, но има позиция и я защитава. Това, че се застъпва за Дърева, въпреки разликите в партнагласите им, и прави чест. Защото Дърева като човек и публицист е голяма работа, друга като нея няма.
За разлика от дъртия, мръсно син катър ДОБРОНАМЕРЕНИЯ, който като дърта селска тетка е написал цял махленски партдоклад от клюки и гнусни лъжи, и ни го сервира тук, без капка срам.

цитирай
12. hopfen - Когато лицемер от такъв ранг, като Иконома
04.09.2013 20:54
надене маската на доброто и потупа някого по рамото в блога, се сещам за оная фраза, че една капка лъжа може да съдържа цял океан от лицемерие...

theeconomist написа:
Сериозно, това е рядко добър анализ на "възможното и невъзможното" в блог бг.
Въпреки,че се различаваме в много неща в позициите си - поздрав за гледната точка. И оставената отворена "запетайка".........

--------------------------------------------
"А за Ангелина Пискова какво да кажа. Стана ми безинтересна още преди поне една година, когато в blog.bg проследих следния дълбоко интелектуален разговор:
................"
Сега се вгледай в това твое изречение..."Стана ми безинтересна още преди поне една година..." - ами защо след близо година е този голям интерес и анализ...цяла година да го таиш в себе си ....най-малко не е здравословно:)
И ако се смяташ за човек наричаш нещата с истинските им имена трябва да премахнеш в ника си "добро"-то и да го замениш "зло" относно намеренията си:)
Без всякакво зло-намерение:)
Нопфен
цитирай
13. tera - Понеже май съм от малкото, които се интересуват от опера,
04.09.2013 22:28
един господин там ме е прокоментирал по изключително тъпашки начин и даже е намесил и политически привкус, какъвто си му е навикът, след като не може нищо по същество да каже:

"чието лекомислие използват за целите на омразата, в която някои искат да удушат порядъчността в държавата ни, за да осигурят необходимата им анархия и беззаконие.”

По-голямо малоумие от това не знам дали има...

Всъщност, то е очевидно и присъщо на субекта, който го е изказал,
изводите са за вас. :)


цитирай
14. dobronameren - общ отговор на dobronameren
05.09.2013 15:47
Ако обърнете внимание на датите и часовете на коментарите, ще видите, че първите 4 са от дата 3 август. Те са "пуснати" от мен със закъснение по-малко от 12 часа. В ранното утро на 4 август. След това аз имах работа далеко от компютъра в продължение на ден и половина. Случва се понякога, нали. Сега е три и половина следобед на 5 август. За тези 36 часа са се натрупали още 9 броя - от No5 до No13. Веднага "пуснах" всичко събрало се. Честно, нищо не съм забранил.
Допълвам. Писал съм го, така, че повтарям. И пак ще повторя, ако е необходимо. Аз използвам модерацията само, за да знам кой ми е писал, без да е необходимо да чета всички постинги всеки път поотделно. Ако някой знае друг начин като влезе в блога си да види всички получени последни коментари на екрана, да ми каже. Веднага махам модерацията си. Моля, използващите модерацията да селектират "приятните" и "неприятните" съобщения за личността си, да не ме оценяват по презумцията, че приличам на тях.
цитирай
15. dobronameren - Отговорът на dobronameren на коментарите от 3 август
05.09.2013 16:18
В началото на постинга цитирам един неприличен разговор между allyally и angepiskova. И вместо да ми се обиди allyally, обижда ми се axlaxl ?! Не била тя! Коя е "тя"? Въпрос труден. Дискусионен. Да го усложня с допълването, че съществуват още клонинги - alexalex (на този адрес се "обижда" и idealist), alexalexalex... Самата Пискова мълчи. Естествено според партньорката й. Не била angpiskova, a angepiskova. Което било различно! Да, бе! Аман от ... номера, Гинке. Питай "Гугъла". Той вика , че са еднакви. Даже допълва, че има и трета - angipiskova.
djani го прескачам, защото неговите постинги не са по-къси от моите. Освен това темата е Пискова, а и djani не съм забелязал да е "еднопосочен блогър". Виж, ако се беше обадил vmir...
А за No1 онова, което е написал No12 за него, за мен не е иронично, а си е чиста истина - когато "лицемер от такъв ранг, като Иконома" ме хвали, значи няма друг полезен контрааргумент срещу моя.
цитирай
16. dobronameren - Отговорът на dobronameren на коментарите от 5 август
05.09.2013 16:48
по ред на номерата
No6-ти, виж в предния ми коментар за какво АЗ използвам модерацията. Имаш ли оплакване, че съм блокирал твой коментар?
Да попитам No8-ми кого ще е'е? Мен или Пискова? Всеки знае себе си най-добре. При мен ще ти е значително по-трудно, отколкото при нея. А и не съм убеден, че аз баш съм ти мерака. Все пак ти се познаваш най-добре.
Имам основателни съмнения, че ok3223 страда от множествена склероза. Днешният му коментар (No11) е безупречен. Без нито една правописна грешка даже. А какво ще кажете за неговия коментар към моя постинг „Противните леви“
"1. ok3223 - Ега те и педала.25.06 17:23
Мразел левите, а те са 80% от българското население. Толкова, колкото са тези, за които осигуряването на сносен живот в БГ е проблемно. Та галфон, като твоя милост мрази народа български, за които си едно нищо, и му е през оназ работо от твоята омроза. На грохнал беззъб пес, който само лае, а не може да хъпе."
От един и същи човек ли с писани според вас?
цитирай
17. dobronameren - Доста калпав мат'рял се е домъкнал в блога
07.09.2013 09:11
http://dobronameren.blog.bg/history/2013/09/07/dosta-kalpav-mat-rial-se-e-domyknal-v-bloga.1146394
цитирай
18. leonleonovpom - Приятелю, нещата съм поставил п...
07.09.2013 18:27
Приятелю, нещата съм поставил принципно, нямам предвид ни най-малко тебе. Виждаш,че говоря от първо лице, единствено число.
И това го поддържам. Има йерархия, не може генералът да се отчита на редника
Не може някой, който нищо не е дал, да критикува друг за качеството на даденото от него.
За безпочвена критика, смятам че пародийната форма за отговор е подходяща
Иначе само това, че Пискова е публикувала статия в авторитетен френски вестник е достойно за похвала и уважение, а за съжаление тя събра негативи, което е отвратително
Може още да пиша, но работата отива до липсващия дявол при казана....
цитирай
19. dobronameren - Аз не тълкувам живота като казарма.
07.09.2013 19:23
Дали една критика е безпочвена или не, решава не генерала, а - как да кажа - времето и резултатите. После, критиката изобщо не е заповед за действие. Тя е нещо като път по който оня, който решава, избира дали да тръгне или не.
Не съм и не искам да "дърпам" Пискова за краката, за да я върна обратно в казана. Не й завиждам, нито злобея. Написах и сега го твърдя същото: според мен написаното от нея не е вярно. То не помага на Моята демократична България.
Но виж, безкомпромисен съм, ако някой реши да твърди, че нямам право да изказвам собствено мнение и да ми налага цензура "според както казал генерала". ТОВА направи Пискова. Въпреки, че беше предупредена да не се опитва да забранява чуждо мнение, в случая моето. Ако я видиш, кажи й, че очаквам простите й думи - "Мислим коренно различно двамата, но осъзнах, че не бива да превръщам един спор в монолог."
цитирай
20. leonleonovpom - Друго исках да кажа. Пискова е пу...
07.09.2013 20:31
Друго исках да кажа.Пискова е публикувала материал в авторитетен френски вестник . Фактът, че е одобрен, говори, че е стойностен. За това редакцията на вестника носи отговорност и си я носи, не е необходимо някой друг да се грижи за нея.
Докато в коментарите се прокрадват двусмислени намеци и критики
Относно превода.Наистина ,при положение, че не е писала статията на български и опровданията , че трябва да я превежда на българскиу има право.Това, което чете французина и го приема , преведено буквално на български сигурно ще прозвучи двусмислено, както и обратното . Според мене, иска да подчертае, че в тази връзка и трябва време, но и е дефицитно/ за превода става дума/

Връщам се към статията и коментарите към нея В такъв случай единственото, което трябваше и можеше да направя , бе да поздравя Пискова и с чисто сърце го направих!
Повярвай ми, утре при подобен повод ще поздравя и теб, няма да правя разделение.
Правил съм, хайде, да речем 100 рецензии, но винаги се почва с плюсовете- какво е постигнатото и едва след това след това се търсят пропуските, при положение, че бламират работата.
Не съм следил кореспонденцията ви, не мога да взимам отношение
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872415
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031