Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2013 08:23 - Блогърите с кафяв цвят
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3746 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 17.07.2013 09:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Кафявото е цветът на хитлеризма. „Кафявата чума” - така се учеше в училището по времето на комунистическа България, нали. Тогава, когато ни управляваха бащите Станишеви, Бокови, Такови, Живкови... „Най-голямото чудовище в човешки образ”, „убиецът на народите” – Хитлер! Ариецът, богоизбраният, фюрерът на хилядолетния Райх, подпалвачът на Втората световна война. И какво? Хилядолетният Райх бил сведен до 12 години, в които Германия дала 20 милиона свои жертви – военни и цивилни, и погубила поне още 10 милиона чужди (6 млн. евреи и 4 млн.поляци).

И кой пребори тази „кафява чума”, питаха в училището на оная България, докато получат единствено верният отговор - Великият СССР под мъдрото ръководство на КПСС, осъществено от спасителя на народите Сталин. Който платил твърде висока цена за това. Били добавени 20 милиона съветски живота в самата война.

Е, борбата е безмилостно жестока. Не само сред редниците, а предимно сред генералите. И особено, когато умре „великият диктатор”, защото преди това е очень опасно за партизаните му. Когато Сталин се спомина 8 години след победата му над Хитлеризма, се заговори за престъпленията на неговата клика. Оказа се, че жертвите не били само по фронтовете на войната, ами и още 20-тина милиона също свои в годините преди и след нея. Под сурдинка се говореше за това, разбира се, защото новите от Хрушчов нататък бяха яли на Сталин борша с удоволствие и благодарност. Пред очите и за сметка на едни и същи живи управлявани.

Е, човешката еволюция е безпощадна. Когато се оказа, че обещаният Комунизъм няма да дойде до 1980 година, въпреки големите обещания и неимоверните усилия на повярвалите в тях, комунизмът си отиде за една Нощ и посрещна новото Утро като социализъм с човешко лице. Вторите, новите – от Луканов нататък смениха Първите, собствените си бащи и началници, конечно. И заградиха „нова демократична България”. За да се окаже, че след 24 години тя вече е заградена. Засега само центърът на София, но очакваме скоро и по границите.

 Защо пиша тези неща тук? Защото приликите на тези „стари” неща с новите събития в България са повече от повече. Просто няма разлики. С изключение на една, ужасно съществена („Ужасно значи ли прекрасно?“)– днес я няма Съветската армия „освободителка”. По какво Мая Манолова се отличава от Митка Гръбчева, например? Или Волен Сидеров от Атанас Премянов- Фанелата? Ами, по това – липсата на Червената армия у нас.

Новите днешни управляващи са синове и дъщери, зетьове и снахи, братовчеди и родственици на старите тогавашни. Обещанията са същите: „Ние, единствено ние, ще направим живота по-хубав от песен, по-хубав от пролетен ден. Повярвайте ни, дайте ни шанс. Колко ли? – Ами, 40-45 години.” Гарантите същите тоже – старият СССР, наричан гальовно сега Русия. Ах, има и ново – „най-бързоразвиващата се страна в света” – Китай.

В този тематичен постинг, изследващ BLOG.BG като частичка от обществото ни, мислех да изредя имена на блогъри с кафяв цвят. Тези, дето харесват партия АТАКА, нейния фюрер Сидеров и високите му снажни подстригани щурмоваци. Онези блогъри, дето очакват от тях да сътворят „кристалната нощ” на България (ако продължа аналогиите с управлението на Хитлер). Но се оказа направо невъзможно, защото между „кафявите” и блогърите „с кървав цвят” трудно може да се направи отчетлива граница. Те преливат едни други в убежденията си и имат един и същи враг, наречен „ГЕРБ и Б.Б/Ц.Ц”. Защо? Ами, защото ГЕРБ означава „Граждани за европейско развитие на България“! Същият враг впрочем – народите на демократична Европа - навремето са имали и Сталин, и Хитлер. Да се замислим над това, съгласни ли сте?

Докато ранният Хитлер се бори да вземе властта в собствената си страна, той е приятел със Сталин, който има същите проблеми със собствения си народ – не го слуша!! Когато тези двама другари се справили с вътрешните си положения, дошло време да си поделят Света. Ни повече, ни по-малко. Втората световна война е израз на тяхната съвместна договорка да направят това. Хитлер започва военните действия на 1 септември 1939г, нападайки Полша от запад. Сталин се включва на 15 септември, нападайки Полша от изток. Но какво може да се очаква от два кръвожадни звяра – единият от които е червен, другият – кафяв? Да се нападнат взаимно накрая. Кафявият – червеният или обратното – няма никакво значение. Случило се две години след началото на войната. На 22 юни 1941, когато „Германия нападнала вероломно СССР”. На следващия ден още – 23 юни (когато се отмятат, комунистите го правят за отрицателно време) БКП обявила фашизма за свой кръвен враг. Така е и до ден днешен. Историята е неоспорима.

Но тя не беше разказвана така от бащите на Станишевци на тогавашните деца в училище. Например, Сталин не е нападнал Полша, деца, а е влязъл в земите й с армия, за да я спаси от завземане от Хитлер. Трогателно! До сълзи! А в Катин погребаните в общи гробове полски офицери от кого са убити? Най-малкото... Днес гледах същия нагъл цинизъм, демонстриран от червения депутат Румен Йончев, който обясняваше на Томислав Дончев и Анна Цолова, че когато в своята съвместна пресконференция посланиците на Германия и Франция са казали, че България трябва да се раздели с олигархичния модел на управление, те имали предвид управлението на Б.Б., а не правителството на Орешарски, което започнало да се бори успешно с този модел. Пък протестиращите няколко стотин души в столицата му пречат да направи това.

Така и днес блогърите с кървав цвят - „станишевите” (За които писах в предишния си постинг „Блогърите с кървав цвят” – http://dobronameren.blog.bg/history/2013/06/30/blogyrite-s-kyrvav-cviat.1125361 ) се харесват едни с други с блогърите с кафяв цвят - „сидеровите” и имат едни общи врагове. В отечествен план - ГЕРБ и Бойко Борисов. В международен – ЕС, САЩ и НАТО. Но, когато всеки завладее своята територия, те ще се обърнат едни срещу други. Което предстои на нас! Ще дочакаме Станишев и Сидеров да се скарат, както са се скарали навремето Сталин и Хитлер. Кой кого ще обърне ли? Разбира се Сталин (Станишев) – Хитлер (Сидеров), националистическата идея е много по-слаба и много по-отвратителна от интернационалната! И тогава ТЕ, „спинозните”, ще излязат, а Светът ще влезе в нашия Парламент!

Ето как съвсем естествено този постинг се оказва продължение на предишния. В тази връзка имам да кажа още неща. Има блогъри, които неистово мразят евреите. Те са „много кафявите по-малко червени”. Има и блогъри, които неистово мразят „мръсните империалисти”. Те са „много червените по-малко кафяви”. Имената им съвпадат с изредените вчера и чакащите днес. (Ако не ми стигне мястото за писане в днешния тематичен постинг, което е много вероятно, ще пусна още два следващи постинга - „Блогъри антисемити” и „Блогъри антиимпериалисти”,)

 Е, крайно време е да почвам с описание на писмените факти.

Най-напред „кафявите” с имена.

Най-ярко открояващия се сред тях почитател на Сидеров, според мен, e ackoleff.

Вече съм писал (в „Предизвикана защита на истината”  http://dobronameren.blog.bg/history/2013/06/07/predizvikana-zashtita-na-istinata.1118043 ) за неговите постинги в които той сравнява нашичкият Хитлер с – ни повече, ни по-малко – с Дон Кихот. Такова сравнение може да направи човек, който хал хабер си няма от смисъла на героя на Сервантес. Ако това не е вопиюща наглост комунистическа, то си е жива простотия. Мърдаща. И съвсем не инцидентна. Същият ackoleff . оценявайки резултатите от изборите на 12 май т.г., написа „Прочетете Вапцаров моля. Моля Ви, внимателно го прочетете! И помислете!”, след което възклицава „Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз робска люлка люлее?” (Прочетете повече в моя постинг „Блогър откри къде ходи простотията” – http://dobronameren.blog.bg/history/2013/06/22/blogyr-otkri-kyde-hodi-prostotiiata.1123006

Мисля бе, ackoleff, мисля ! И продължавам да ти чета бисерите:

12.05.2013 - Резултати от вота! (http://ackoleff.blog.bg/politika/2013/05/12/rezultati-ot-vota.1109453)

„...

Забележка: Следващите избори ще се провеждат с гласуване с АК47 /и по-нови версии/ за да няма фалшифициране на изборите. /анкета проведена от фондация за защита на хората „Две ръце и два крака“/.“

18.05.2013  - Голямата игра! Целта – народа в ъгъла. Как тълкуват резултатите от изборите. (http://ackoleff.blog.bg/politika/2013/05/18/goliamata-igra-celta-naroda-v-ygyla-kak-tylkuvat-rezultatite.1111476)

 „Хищниците ГЕРБ и БСП си играят играта. Омразната ДПС и тя е в играта. Какво да правят другите. Кунева и Костов имат паричен и друг потенциал. Сидеров го няма. Останалите са смешници. Какво ще стане с тях. Лесно е да се предположи. Сидеров е интелигентен и правилно е преценил. Хищниците не го искат. Дребните не стават за нищо и си отиват. Как да остане на държавната софра в този момент. Има само един начин – да казва това което иска народа. И имайки старата си професия, той формулира исканията на народа в програма – Планът Сидеров срещу колониалното робство! 90% писаното в този план е истина. Но до колко ще може Сидеров да го популяризира или реализира с неговите 7,3% и 23 депутата. Сигурен съм, че всички ще се обединят срещу него. Ако не стане някоя простотия по български ще тръгнем по пътя на другите страни. „Националистическите“ партии да вземат властта и да решават проблемите в интерес на страната си, а не в интерес на големите и богати европейски страни. Те не са ЕС. Няма ЕС. Има богати Германия, Франция, Великобритания, Холандия … да не изреждам които експлоатират бедните страни в ЕС и света. Те ще помагат на родоотстъпниците от БСП и ГЕРБ.

 За Сидеров няма друг път. Или сега с народа или никога вече в голямата политика. Ако предаде макар и малкото свои поддръжници ще е предател, а предателите никой не ги обича.”

Да... Не по-малко интересни са коментариите към постингите на ackoleff. Коментариите със знак (+), разбира се:

mileidi46 - ТОЧНО И ЯСНО!  - 14.05 22:59

На Сидеров да дадем шанс! Единствен той заяви:,,Дайте ми шанс и ако се проваля,отрежете ми главата публично"". Каза го в интервю при Люба Кулезич...

Проследете разговора между kbalenciaga и ackoleff:

ackoleff - Дали говорим на Български? - 15.05 00:35

Пиша, че искам съд за ВСИЧКИ управлявали 23 години. В парламента се вижда кой как е гласувал поименно. Кой как се е изказвал и какво е искал. Не изключвам Сидеров. Но сега той иска каквото и повечето българи. Прав е! Убеден съм, че ще го направи!
kbalenciaga - Това шега ли е? 15.05 00:57

"Но сега той иска каквото и повечето българи. Прав е! Убеден съм, че ще го направи!"

ackoleff - Не! Не е шега!  15.05 09:18

Прочетете за държавния капитализъм какво съм писал. Ако не вярвате на мене потърсете други автори по темата. Вижте и официални данни от редица световни организации. Държавите не пускат приватизация на печеливши сектори. Оставят си стратегически отрасли. Българите искат - държавна енергетика. Частните ВЕИ и ФЕЦ като частни дружества да излязат на свободния пазар. Добра социална политика. Стимулиране на бизнеса. И култура от управляващите. Те са лош мат"риал пълен с калинки.

kbalenciaga - ackoleff, не разбираш ли, че и Волен Сидеров също е в измамната схема? 15.05 12:28

Не го гледайте какво говори, а какво прави! Той и Боко Тиквата говореше на хората "Аз съм прост и вие сте прости. И за това се разбираме", ама какви ги върши?!

ackoleff - Съгласен съм с Вас!  15.05 13:14

Не го слушам какво говори! Искам само да започне това за което говори. След това нали разбирате, че трудно ще се спре процеса. Ако не го направи ще започнат протести наново! Ако сте ми чели предишните статии ще разберете, че съм за ОСНОВНО почистване на "Авгиевите обори".

kbalenciaga - "...че съм за ОСНОВНО почистване на "Авгиевите обори"." 15.05 13:23

Е как тогава боклук като Волен Сидеров ще се самопочисти сам?!

ackoleff - Пояснение  15.05 13:34

Значи ако започне изгонване на монополите и съответно с набирането на средства социална политика - остава и работи! Ако направи каквото и да било различно от исканията на протестиращите или противодържавно /както ГЕРБ, БСП и ДПС/ ще бъде изгонен. Няма самопочистил се обор!

kbalenciaga - ackoleff ти очакваш от тази марионетка на Червените олигарси Волен Сидеров  15.05 14:58

да направи всичко това? Години наред участвал в измамната схема. Натрупал богатства, слава. Живее в охолство на гърба на бедните българи.
И изведнъж ти очакваш той да се промени?

ackoleff - Да се промени!  15.05 18:00

Да очаквам и не защото толкова го иска, а защото ако не го направи вече няма място за него в политиката.

Има и още постинги от ackoleff. По-пресни и все на тази тема. Например 29.06 - АТАКА и Волен Сидеров – кошмарът на две правителства и три партии Това ли е истината? Май не е! http://ackoleff.blog.bg/politika/2013/06/29/ataka-i-volen-siderov-koshmaryt-na-dve-pravitelstva-i-tri-pa.1125163

 Дойде време и за отговорите след като се запознахме с основните играчи и техните лидери. Общото е! Много вождове и все амбициозни! Всички искат да са като Тодор Живков. Пръв държавен и партиен ръководител. Бойко беше, Станишев беше, че го и мина даже. Само дето немогат да се задържат като него дълго. Обаче продължават да пробват. Ще кажете забравихме третия. Ами третия иска да е като кардинал Ришельо. Да управлява без да е на предна линия. Някъде да виждате Сидеров. Тук го няма. Как така?

Другото общо! Бойко си има кръг, Станишев си има кръг, а Доган обръчи. Какво има Волен? Няколко бодигарда с черни тениски. Полицейска палка. То друго май няма. Може евентуално успокоителни, ама не сме ги видели.

 целта? Целта е да си останат ЕРП-тата, несправедливите договори, концесиите и всички подготвени схеми за точене на средствата. Да няма жертви след политиците. Разбирай осъдени политици от висок ранг. Публиката да не може да направи нищо. Даже и с протести.

 Друго има ли? Да! Само още едно. Всичко вече е раздадено. Териториите са ясни. От тук нататък ще наблюдаваме само жестоките борби за преразпределение на територии завладени от олигархични кръгове. Тяхното лице ще са някои от политиците. Но няма да има повече в нашата държава шут като Сидеров, който да казва истината. Щото както видяхме по някой път е опасна дори казана от шута.

 Какво остава? Може би само да закрием държавата.“

Така се е почнало в Германия в 30-те години на миналия век. Изправил се един зъл тарикат, шут или просто глупак, няма значение, обещал ако не се справи да си отреже главата, „народът“ му повярвал и се почнала една… Която НАИСТИНА закрила държавата! За едно само десетилетие.

Именно защото не искам, защото няма да позволя такова да се случи на МОЯТА БЪЛГАРИЯ, напоследък загубих добронамереността си, прескочих границите на възпитания тон и започнах да казвам нещата така остро. Прощавайте, но асколевци са вредни за България. Анулират доброто бъдеще, което тя заслужава. И няма никакво значение дали им иде отвътре, защото са спинозни или просто са тъпи.

Следващият „кафяв”, който чака, е fascindoo.

Те неговите постинги са много – 580 за половин година. Дълги, къси, повтаряни по няколко пъти… Ще имам повод да го споменавам пак в „Блогъри-антисемити“. Омразата му към евреите е съвсем очевидна, но тъй като тук говоря за фашизоидността давам линк само към един такъв образец:

„24.06 - Протести, гражданско общество, революция или Оливър Кромуел http://fascindoo.blog.bg/politika/2013/06/24/protesti-grajdansko-obshtestvo-revoliuciia-ili-olivyr-kromue.1123417

 И ето днес – 11-ти ден от юнските протести – пак стои въпросът: "Что делат?" От медии, протестиращи, проституиращи, социолози, политолози, партии, водачи, лидери, министри и "вся остальная сволачь", и так далее...

А Кромуел го е казал още преди 460 г.! (... из речта на Оливър Кромуел при разпускането на Дългия парламент, 20 април 1653 г.)

Крайно време е да сложа край на седенето ви на това място, което сте опозорили с презрението си на всяка добродетел и осквернили с вършенето си на всеки порок, вие сте разколническа шайка и врагове на всяко добро управление, вие сте глутница наемни отрепки и като Исав бихте продали страната си за паница леща и като Юда предали вашия Бог за няколко монети. Останала ли е дори една добродетел сега сред вас? Има ли един грях, който да не притежавате? Вие нямате повече религия от моя кон, златото е вашия Бог, кой сред вас не е разменил съвестта си срещу подкупи? Има ли един мъж сред вас, който има най-малката грижа за доброто на републиката? Вие долни проститутки, не сте ли осквернили това свято място и превърнали Божия храм в свърталище на крадци чрез вашите неморални принципи и порочни обичаи? Вие сте станали непоносимо ненавистни на цялата нация. Вие сте назначени тук от народа, за да поправяте неправди, самите вие сте заминали! И така! Отнесете онзи блестящ жезъл и заключете вратите, в името на Бога, махайте се!“

А отношението си към тоз fascindoo ще демонстрирам със собствения му постинг Протестиращо лайно и политик“ от 25.06.2013г.

 „Не, това не е компилация
Протестиращо лайно и политик
Вървях нехайно по площада/ Унесен в свой прекрасен стих
Но ето, че лайно бунтарско - откъде изпадна -/ Ме спъна и се строполих.
Във упор гледахме се двама/ Във упор – с ледена омраза
И както в нова гръцка драма/ Лайното патетично каза:
„Защо ме гледаш с укор и насмешка?/ Защо от мене се гнусиш?
Къде е твойта топлота човешка? / И ти сереш! И ти пърдиш!”
„Лайно протестно! – отвърнах му веднага –
Протест търси – не дума блага!”
ИЗВОД: Съдбата на протестиращите лайна днес е тежка!

 Не, това не е компилация, а едно мое вдъхновение (даже в такт на времето с актуално звучене) от стихосбирката "Разклати след употреба. ПИСОАРНА ЛИРИКА" на Андрей Слабаков.“

 Следващия „кафяв“, който чака е borsi.

Той не говори за лайна, той призовава за гражданска война! Ето:

 22.02 - Учтиво предупреждение

„Пазете мира говеда, защото търпението почна да свършва! Тия дни всички - политици, журналисти, социолози и политолози ни плашат пак. Кого плашите с насилие и нарушен "граждански мир", скапаняци аристократични" 

 1.. Бизнесът, затрупан до ушите с над 3000 лицензионни режима, хиляди наредби, "правила", забрани, постоянно променящи се условия? 

 2. Населението, което плаща в провинцията почти всичките си доходи, ако ги има въобще за тока,  водата и данъци?

3. 1-милион безработни и почти безработни мъже, основно в провинцията, много от тях отчаяни, освирепяващи, които мразят политици, партийни членове, журналисти и целия тоя слугинаж, парализирал икономиката и държавата, лишил ги от минало, настояще и от бъдеще, мъже служили в армията,  в пехота, разузнавателни роти, десантни части, флот, авиация, танкисти, водачи на БТР, артилеристи, офицери, сержанти. Мъже често вече без никакъв избор в живота и които няма какво повече да губят. 

Тия ли плашите?

 Нито една власт в света пазена от полиция не е удържала, стигне ли се до стрелба. Липсва ви дори обща култура да знаете това! Наивници! Полицаите са учени да стрелят близо,  ние далеч, често на максималния обсег на оръжията, при всякакви условия и по движещи се цели. Армията? Смятате ли, че тя ще мине на ваша страна? Жандармерия? Мислите ли, че 1 рота жандармеристи е равна на 1 мострелкова рота, или дори на един взвод? Разликата? Едните са учени предимно да бият, другите да убиват. В тактически план също, разликите са колосални. Не сме Сирия, не сме дори Либия, ако и да има стрелба, ще приключи много бързо.

 Ще си внесете наемници от чужбина, като Кадафи? Ами, направете го.  Само ви чакаме. Войната е занаят, а вие не го умеете.  От 24 г. воювате срещу нас, всеки ден, без да ни давате  и за минута спокойствие и нима мислите, че с една последна битка ще  стреснете някого? Нима мислите, че хората не са свикнали на лишения и че от 1 до 3  дни (максимум за толкова ще приключат с вас) бойни действия и лишения ще ги притеснят? В населението има около 500 000 единици огнестрелни оръжия и мислите ли, че за тези които нямат, е проблем да си набавят?  Нужен е само един инцидент,  дайте го ако ви стиска, за да пламне неконтролируемо от властта Ви насилие и насочено срещу Вас. Войната не ни плаши, плаши  ни "мира" с вас, на който с нагледахме вече 24 години.

 Сигурен съм, че стотици хиляди, мъже служили в редиците на армията ни,  стотиците служили като наемници в чужбина, са на същото мнение като моето. Посмейте да дадете и един изстрел или платените ви провокатори да пролеят кръвта на гражданите. Причините ли смъртта и на едно дете на улицата, хората ще ви видят сметката до крак, а после ще се приберат за вечеря при жените и децата си!  Пазете мира нагли говеда, защото търпението почна да свършва!  Сега ви пожелавам приятен ден....... и умната!   

 27.03.2013 - За 12 години заради корупция в Китай са разстреляни 10 000 държавни чиновници

„За периода от 2000-та година досега в Китай са разстреляни близо 10 000 държавни чиновници, които са били уличени в корумпираност. За същото време други 120 000 са били осъдени на различни години затвор, уточняват китайски източници“.  

Коментарите към този постинг са също свирепи:

shout - Като чета за разстрел, та се сещам за /27.03 14:35

Като чета за разстрел, та се сещам за един документален филм за др. Ленин, та ... в първите години след Окт. революция се появяват много крадци, разбойници, проститутки из различните губернии. Ленин получава стотици телеграми за това. Единственият му отговор беше с телеграма с текст: Разстрелят! Разстрелят! Разстрелят! Май това трябва да е решението и при нас, не само за чиновниците!

djani - ЕС се разпада. Алтернативата му е БРИКС. 27.03 17:38

А Китай е в БРИКС. Възможно е в недалечно бъдеще този сценарий да се разиграе и у нас. Ако не загубят главите си, някои ще загубят имотите си....

hristo27 - Бедна ми е фантазията, ако наши у... 27.03 17:48

Бедна ми е фантазията, ако наши управници бяха поработили една-две години в Китай. И как са свикнали да искат подкупи...

 Последователите на фашистите в BLOG.BG съвсем не се изчерпват с дотук цитираните. Ще ми разрешите, нали, да продължа със следващите утре – в постинга „Блогърите с кафяв цвят – ОЩЕ“.




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. demograph - Осъзналите глупостта си
10.07.2013 17:25
най-често се превръщат във фанатици на глупостта си. Неосъзнаващите глупостта си са пленници на глупостта. Поздрав
цитирай
2. germantiger - ...
10.07.2013 19:23
ГРЕШИШ

Най-малкото в това:

Съветските БОЙНИ загуби са:
1. Според "Гриф секретности снят" на комисията водена от Г. Ф. Кривошеев – изследване 90-те години, са над 12,5млн.
2. Според картотеките на ЦАМО от 2000г. военните загуби на СССР са 14 млн. 507 хил. персонални досиета
3. Според ЦАМО на РФ, който се помещава в Подолск, картите на персонален отчет са 16 млн.
Отделно според Книга Памяти на отделните области в РФ към 2006г. има няколко милиона заявления и "безименни" неразпознати досиета и документи на военнослужещи. Според руските автори днес загубите на СССР безвъзвратните военни са 19-20 млн.
Отделно загубите на цивилните са спорни и се "колебаят' от 20 до повече милиони

С "две думи" - Германия губи срещу ВСИЧКИ ПРОТИВНИЦИ 8,5ЛН. ВЪВ ВОЙНАТА, С ИЗБИТИТЕ ОТ ГЛАД И НАСИЛИЕ ГЕРМАНСКИ ПЛЕННИЦИ В РУСКИ И СЪЮЗНИЧЕСКИ ЛАГЕРИ - 2,5 МЛН.
ОБЩО ГЕРМАНСКИ ЗАГУБИ ПРИБЛИЗИТЕЛНО 11 МЛН ВОЕННИ И ЦИВИЛНИ
ОБЩО СЪВЕТСКИ ЗАГУБИ 19-20 МЛН. ВОЕННИ И МОЖЕ БИ ОЩЕ 20 МЛН. ЦИВИЛНИ И ТО ПОЧТИ САМО СРЕЩУ ГЕРМАНСКИЯ ПРОТИВНИК

ГЕРМАНИЯ ГУБИ 11 МЛН. СРЕЩУ ВСИЧКИ

СССР ГУБИ 40 МЛН. ПОЧТИ САМО СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ

...

"Оттам-насетне" за световните загуби трябва да ти пиша няколко пъти по толкова.
цитирай
3. germantiger - ...
10.07.2013 19:27
И да не ме сбъркаш с някой "кафяв", не че това ме притеснява, просто няма да е истинно.

Мои мисли писани неведнъж:

СВЕТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СИЛА, ПАРИ И УМ СТОЯЩ ЗАД ТЯХ
ЧОВЕК ОТ СТРАХОВЕ, ПОТРЕБНОСТИ И СТРАСТИ, ПОРОЦИ И ЕВЕНТУАЛНО ИДЕАЛИ
ДРУГОТО Е БОШ ЛАФ
цитирай
4. dobronameren - Здравейте, germantiger
11.07.2013 08:22
изключено е да ви сбъркам с някой "кафяв". Аз правя разлика между Германия и Хитлер! Колкото до посочените от вас числа на загубите във ВСВ на немци и руснаци, не се съмнявам в точността им. По въпросите на войната аз съм лаик, тя не е "моя специалност". Лошото е, че пак няма да запомня тези точни числа, ще ги затрупат "моите информации". Хубавото е, че винаги ще има хора, които да прецизират нещата. Радвам се, че не съм сбъркал в основното - загубите на руснаците в жива сила са много по-големи от тези на немците.
цитирай
5. germantiger - ...
11.07.2013 22:12
Благодаря за положителното отношение към мен и РАЗЛИКАТА, Германия - национал-социализъм, която не всички правят. Кафявия или червения манталитет, той е въобще манталитет за жалост често срещан днес в нашите геоширини, но пък има и другото - умното, будното и търсещото в българина далеч от споменатия манталитет!

Прощавай дребнавостта ми преди дни, тя разбира се, не е по същността на постинга ти и може би беше излишна от мен!

Поздрави, чистосърдечни!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883244
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930