Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2013 16:34 - Блогърите с кървав цвят
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2293 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 17.07.2013 09:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           Всичко, до което се докоснат противните леви, се преобръща в своята зловеща противоположност. Човекът – в скот, Семейството – в обществена клетка, Родолюбието – в любов към класата, Свободата – в добре осъзната комунистическа принуда, „Богът“ е в мавзолея като жив.  Работата става задължение, Животът ни - отвратителен доживотен сън, Красивите неща –социалистически реализъм.  Радостта изчезва, Правото да пътуваш е само в рамките на двора на социалистическия лагер, Джулая е забранен, Мечтите и Любовта несъгласувани с Партията – също.

Демагогията е „висш пилотаж“ и първа добродетел, зловещо необуздаваното насилие – крепител на мандата, мутрите – осъществители на правдата и законността, еталон за етика и подражание.  Накратко: Демокрацията се превръща в Диктатура! Истината става  лъжа и Лъжата – истина.

Това не са общи неаргументирани лични впечатления. Обърнете се накъдето искате в нашата днешна България, „бръкнете“, където искате – доказателствата ще ви залеят.   

Дотук с общите заключения. Следва анализ на една малка част от техните области на приложение – изявите на блогърите с кървав цвят в любимия ни BLOG.BG, противните леви блогъри!  Времето – втора седмица вече не затихват протестите СРЕЩУ правителството на Орешарски!
         TOВА Е МОЯТ АНАЛИЗ – За да запомните това, запишете си го по какъвто начин искате и където искате. Ако ВАШИЯТ АНАЛИЗ на тези събития е друг, изложете го писмено и с вашите аргументи. За да спорим, да се убеждаваме като цивилизовани българи.

Защото знаете ли как „спорят” нормално „кървавите блогъри”? Цитирам техни коментари, изписани само по мой адрес: (Правописът е предаден в оригинал. Той защо е такъв и защо посланията им са просташки? Ами, защото социализмът е строй, възпитаващ апологетите си, така.)

- chavdar01, на 17.06 в 19,38 – А АЗ ОТКРИХ,ЧЕ ТАМ КЪДЕТО Е НЯКОЙ СИ „ДОБРОНАМЕРЕН” НЯМА НИЩО ДОБРО! ИМА САМО ЕДИН ДОБРЕ ПЛАТЕН ОТ ГЕРБЕРАСТИТЕ ДРАСКАЧ!!!

- irealist, на 18.06 в 7,18 – И в двата ти коментара няма нито аргументи, нито доказателства към тях. Само голословни лакардии и квалификации.

- theeconomist, на 27.06 в 15,09Абе добронамерен и добре изгубен задник, нали съм ти казвал да не припарваш тук, защото ще бъдеш трит като сопол. Я върви на .......... татко си!

 - има и други, но има място нататък.

Ей, това са моравочервените представители на блогерията. Те твърдят, че са алтернатива?! На кого бе, чучулиги батьови? Едни на други – да!

 Връщам се на МОЯ АНАЛИЗ.

В неговата платформа има заложени три групи спорещи по една тема. Спорещите са коалицията СМС-о (Станишев, Местан, Сидеров и орешарски), представителите на ПП ГЕРБ („Граждани за европейско развитие на България”) и протестиращите на улицата българи. Темата - оставка на правителството на олигарските и бързи избори.

Констатацията е една. ПРОТИВ оставката на Орешарски и ПРОТИВ бързи предсрочни избори е само коалицията СМС-о. На другия полюс са „изпадналата в пълна изолация партия ГЕРБ” и гражданите от площад „Независимост”, чието мнение някак странно съвпада с исканията на ГЕРБ. „Странно” на фона на пропагандата на СМС-о!

ЦЕЛТА на моя анализ е да докаже, че блогърите с кървав цвят са пишещата модификация на Сидеровите щурмоваци и техните работодатели

 ЕТО И ДОКАЗАТЕЛСТВА: (Особено силните съм подчертал. Демагогията е в шрифт italic.. Поради липса на място и за да не се претоварва изложението, не съм дал директни линкове към постингите и цитирам само подбрани части от тях. За любопитните доколко съм честен и добронамерен, давам името на автора и датата на постинга. Това е достатъчно, нали, за цялостна проверка.)

 22.06 - ПРОТЕСТИТЕ - БЪДЕЩЕТО И МУСОЛИНИ - ДУЧЕ

Автор: kozme

   Робският синдром, заложен у нас, българите, още от петвековното ни робство, е особено характерен за родната ни интелигенция. Тъкмо проявите на този робски синдром се оглеждат най-ярко в нея и в цялостното й  поведение напоследък. Да имитираш някого вече е твърде напредничаво начинание и е вид престиж,на чужд гръб. Днес младите не само не мислят като своите родители, а и си мислят че са по-умни от тях. Но, в действителност може да са умни, но не са опитни, което ги поставя на "колене" пред професорите. Днес на улицата са хиляди, но с едно се различават от всички други "революционери"- мислят по модерен начин за  новата демокрация със  заложените в нея дисциплина и ред е по силите на младежта. Тя познава законите на реда и няма как да не спазва този ред, каноните ги заставят да се съобразяват с другите, не само със себе си и какво искат те самите. Те са 5-10 хиляди, но не всички от тях искат едно и също. Стотици искат едно, другите - искат друго. Ето това различие ги отнася някъде в края на редиците и никой умен политик няма да им обърне особено внимание. В това отношение количеството няма нищо общо с качеството. През 80-те години икономиката на България залагаше на количеството, а  качеството беше в "девета глуха". Ето това качество сега липсва на улицата и точно това "качество" използват провокаторите и платените протестиращи за да манипулират трайния резултат, така както ЦИК изменти всички участници в избори 2013 г.

 Този уличен цирк е постановката на бившите изгубили властта си, този сценарий вече ни е познат. Този сценарий вече е бил АУТ. И...пак ще стане Аут! ГЕРБ не ходят на работа, но не се отказват публично от заплатите си. ГЕРБ саботират НС и си мислят че народа ще ги върне на власт, само защото те не виждат друг изход. Те сега са настоящите "герои" опорочават по техен си начин протестите, така както БСП опорочиха протестите през м.февруари т.г.  Ето и резултата. Но, сякаш Станишев тогава се уплаши. Затова реши че с мандата на КБ може да се състави "Експертно правителство" което да се заеме с проблемите и в срок от няколко месеца да започне най-неотложните промени. Но, направи грешка,че за областни управители назначи хора, които не са в управлението нито пък са се коализирали с КБ. Говоря за ДПС. Вярно че тази партия е третата по спечелени гласове, но тя не е и не се е коалирала с Коалиция за България в която влиза БСП и др.малки партийки. Нито ДПС,нито АТАКА са законно във властта. Кабинета "Орешарски" трябва да реши, такива политически гафове повече да не прави. Ще имат "втори шанс" да оправят грешките,допуснати още в началото на своя мандат.

Разходките, наричани протест, продължават вече седмица. Прекрасни са, наистина. Но те все повече заприличват на едновремешните манифестации, на които трудещите се водеха и децата си, за да помахат с байрачета на партийните величия, качили се на мавзолея "Георги Димитров". Само скандалите на атакистите,свикнали с "атаки" да променят посоката на движения, намесили се в последните дни, внесоха разнообразие в редиците на протестите.Беше нарушено мирното ходене по улиците и беше внесен смут и доста голям хаос. А тези които дърпат конците, точно това целят - хаос, дестабилизация и неориентация в държавата, която ще върне на бял кон Анархията.Но, все още анархията не може да си покаже носът, защото хората от улицата не й обръщат внимание.И правилно! Точно така! Нека разхождайки се с децата си поулиците, хората да си говорят за правителството и да дават прекрасни идеи, но как да се сбъднат мечтите им,те не знаят. Нали все пак някой от политиците които са сега на власт трябва да изпълни тези им желания? Може да са недоволни, може да псуват тихичко, но все пак трябва някой да изпълни желанията им и за сега това правителство,част от което нямат нищо общо с политическите партии, те са тези които могат да изпълнят тези мечти.... изпускайки парата, спокойно ще се справят и със собствените си задължения. Така навремето Тодор Живков успокоявал себеподобните, които се притеснявали от вицовете за властта. „Изпускане на парата” и после ще им мине, мъдро анализирал Бай Тошо...

 Днес разходката се катализира с предимно с лозунги и тъпани, малко хора и песни, заместващи енергийните напитки. Доста подходящо за летните жеги... Кораба потъва..благодарение и на тези, които трябваше сега да са в затвора,днес излязли инкогнито на улицата за да протестират.

Няма съд който да накаже и да вкара в затвора политик чийто имунитет  е в действие.

Гражданското общество се завръща и партиите - също,но ще е нужно още време за да се осъзнае по-голямата част от това общество. Протестите, и особено шествието, са истинска групова терапия за софиянци. Хора с напълно противоположни политически виждания крачат един до друг, споделят идеи, поправят концепции, научават нещо за другия. Ако това продължи шест месеца и на протестите се извърви целия град като нищо ще построим митичното гражданско общество. България е по площадите и обещава да не се прибере оттам, докато не измете боклука. Но този боклук не е само в политиката, боклуци има и в бизнеса, в университетите ни, има и в икономиката, боклуци има и по...улиците.

 Дано това стане без жертви, като политиците от миналото,  осъзнаят веднъж завинаги, че времената се смениха и те нямат място в нова България. И да си тръгнат, а с тях и Прехода...Но,кой ще ги замести? Дали няма да са новите създадени от улицата мафиоти?

22.06 - За протестите, морала и България

Автор:  uliannikolov

   Ако преди десетина дни някой ми беше казал, че ще защитавам хора като Станишев, Орешарски, Местан и Сидеров, бих му се изсмял в лицето. Уви, оказа се, че греша. Президентът, протестиращите и журналистите не ми оставиха друг избор. Да се иска оставката на Пеевски е морален акт. Абсурдно е човек с компрометирана репутация да отговаря за националната сигурност. Същото може да се каже и за назначенията на областните управители в Благоевград и Пловдив, които подменят народния вот. Морално задължение на протестиращите е и да поискат оставката на министъра на образованието. Госпожа Клисарова е меко казано некомпетентна за този пост.  Всички медии, политическите лидери на парламентарни и извънпарламентарни партии (с изключение на Волен Сидеров), както и президентът се надпреварват да определят протестиращите като интелигентни хора, с висок морал, обединени от единна кауза и това изглежда така.

 Едва ли може да се спори, че огромното мнозинство от хората, които всяка вечер се събират на Орлов мост, са добре образовани и облечени, винаги усмихнати, добронамерени и грижовни към децата си. Това са хора с престижни професии или стабилен бизнес, те не протестират за заплати, пенсии или помощи, а за морал в политиката, който ще промени България. Подобно на майките и бащите им, участвали в протестите през 1997 г. тях не ги е грижа дали исканията им съвпадат с тези на останалия български народ. Те не се замислят дали бедните и болните, които всеки ден се борят за оцеляване, могат да оценят моралната им кауза.

Стотици майки с деца участват в протестите за морал в политиката, но за увеличение на помощите за майчинство бяха десетина. Кои от тези морални граждани подкрепиха пенсионерите в протестите за по-високи пенсии. Колко от тях се обявиха, срещу закриването на III и IV блок в АЕЦ Козлодуй, срещу генно модифицираните храни и добива на шистов газ в България чрез хидравлично разбиване. На последните протести се събирахме най-много по 200-300 души. Има още примери, но ще спра до тук. Тъжно е, че единствената МОРАЛНА кауза, която може да обедини толкова българи, е сваляното на едно правителство, за предпочитане, съставено от турци и комунисти.

След всички тези разсъждения оставам с впечатлението, че протестиращите искат смяна на актьорите, но не и на представлението. Посланията им са ясни. Ние знаем какво искаме, можем сами да го постигнем, не искаме държавността ви, не ни пречете. Въпреки че носят български знамена, те са истински граждани на Европа и са приели ценностите на съвременната цивилизация, според които обществото няма нужда, нито от национални държави, нито от болни и бедни хора. Според мен обаче родината, държавата и нацията трябва да са едно цяло. Родината, която не е само географско понятие, а също и история, култура, език, религия, обичаи и традиции, е духът. Държавата е тялото, което му придава форма, а нацията е душата, която определя облика им и осмисля съществуването им. Аз вярвам, че е в интерес на хората тези три елемента да са единно цяло. Човек трябва да дава най-доброто от себе си за родината, държавата и обществото, а те да му отвръщат със същото. Това е моята идеология и цветовете й са бяло, зелено и червено.

 Kоментари

-olivie, на 22.06 в 15,27 Любопитно. Все едно че аз съм го писал. Бих добавил и още Оруелски куриози: Това че лаят с/у ТИМ, а не пишат че те осигуряват хляб на 340 000 семейства, че имотите които са придобили са в България, а не на Халкидики, и пред погледа на всички /значи могат да докажат както произхода, така и платените данъци. Аз ако бях премиер нямаше да оттегля избора на Пеевски. За какви компромати може да се говори, когато е минал през проучвателна процедура за ниво на сектетност? Някой голям страх го тресе май, че е готов да хвърли милиони, за да не бъде разкрит. Има само една платформа и тя е симбиоза м/у ЕС и българщината. Вие искате да докажете, че сте повече европейци, отколкото българи? /някои обаче са евреи/ Щом успяха да фалшифицират и изследване на Галъп-рисърч за 85% неодобрение, аз нямам думи. Нашият народ обаче казва: "На лъжата краката са къси" "Ще паднете сами в гроба, който копаете другиму" Да не би да се заблуждавате, че такива като Сорос са безсмъртни? Още веднаж поздрави за поста!

- kushel, на 22.06 в 16:31 - Протестите са израз на мъката на бившите седесари и техните потомци, че ги няма в политическия живот. Но затова са си виновни самите те. Много по-голямо основание имат да викат на своите ръководители "Сини боклуци" но те хората предпочитат друг да им е виновен.

- tomcat2, на 22.06 в 20:17 - кой са тези червени боклуци и комунисти БСП?Те за социалисти не могат посмъртно да минат пък комунисти ги изкарват!Въобще ей така си жонглират с понятията както им отърва!БСП нямат нищо общо с лявото ,те са мошеници !Ако имахме истински комунисти на власт България щеше да е най развитата държава в света ,щяхме да задминем и Китай дори!Тези глупаци протестиращи нямат елементарно разбиране за политика и света около тях,не разбират кои са истинските причини за несгодите на страната,това са седерунгелски и герберски дрисъци нищо повече!

- tomcat2, на 22.06 в 22:26 - И най вече къде бяха протестиращите когато на българска земя се разполагаха окупаторските бази на сащ!?Ще ми говорят те за националани предатели ,пълни олигофрени!Който е за сащ и ес е национален предател абсолютен!

- plamenito81, на 23.06 в 1,37 - Лошото е , че тези които подстрекават хората са впрегнали всички възможни пропагандни средства и не изглежда да се спрат пред нищо .Зад тях стоят мощни олигархични престъпни кръгове и Господ знае докъде може да ескалира напрежението.Имам чувството , че народа по улиците е хипнотизиран или просто е получил слънчев удар вследствие голямата жега и не осъзнава какво върши. Направо не е за вярване докъде може да изпростее масата .

   22.06 - Българи-юнаци, да внимаваме

Автор:idealist / автор: Велислава Дърева

"- Какви сме ние? - Българи-юнаци!

 - Какво искаме?- Не знаем.

 - Кога го искаме?- Веднага!

Улицата бушува. Днес.

 А преди? Когато разбиваха българската индустрия, улицата мълчеше. Когато разбиваха българската електроника, улицата мълчеше. Когато разбиваха българската оръжейна промишленост, улицата мълчеше. Когато разбиваха българската енергетика, улицата мълчеше. Когато разбиваха българското селско стопанство, улицата мълчеше. Когато разбиваха българското здравеопазване, улицата мълчеше. Когато разбиваха българското образование, улицата мълчеше. Когато разбиваха българската наука, улицата мълчеше. Когато разбиваха българската държава, улицата мълчеше.

 Улицата получи всичко, каквото поиска. Поиска капитализъм и го получи. Див и варварски.  Поиска държавата да се чупи, щото „е лош стопанин”. Поиска 500 партии и ги получи. Поиска гласност и я получи. Без чуваемост. Поиска свобода на словото и получи кукиш. Поиска Борисов и го получи. Изцяло.

  Днес улицата бушува. Какво иска? Иска парламентът да си ходи, но да продължи да работи. Иска правителството да се маха, но да остане. Иска Велико народно събрание, но това решение е в правомощията на всяко обикновено народно събрание, включително – на това, което хем да си ходи, хем да не си. Иска нова Конституция, но не знае какво пише в нея. Не знае, но гори Конституцията. И не подозира, че при промяна на Конституцията първо ще изгорят човешките и гражданските права на същата тази улица. Иска по-малко депутати, щото България се е смалила. Иска държавата хем да я има, хем да я няма. Да я има, когато трябва да получаваме и да я няма, когато трябва да даваме. Иска да плаща само евтиния ток от АЕЦ „Козлодуй”, но не излезе да гласува на референдума за АЕЦ „Белене”. Иска да забрани партиите, но правото на гражданите да се организират в партии е основно гражданско право. Включително на улицата.

 Пиша това без капка ирония. Защото незнанието на „масите” е главният инструмент на олигархията. 24 години въпросните „маси” не правят разлика между законодателна, изпълнителна и съдебна власт. 24 години и особено – последните 4 от тях. Управлението на ГЕРБ. Което зачеркна Конституцията, обезличи парламентарната демокрация, заличи границите между властите и подмени конституционните принципи с едноличната власт на една мутра. С една едномутренска власт. 24 години и особено 4 от тях „масите” живеят с пълната заблуда, че полицията, в частност – Цветанов и главно – Борисов съдят престъпниците. От телевизора. Че Борисов е този, който дава и плаща, който храни бедните, утешава нещастните и наказва лошите. Защото антиконституционализмът и атипарламентаризмът са оръжията на олигархията. Ако на олигархията нещо й пречи, това са тъкмо Конституцията и парламентарната демокрация. Не Конституцията е виновна за това, че парламентарната република се изроди в премиерски абсолютизъм; че Борисов се изкачи до най-позорните „висини” на диктатурата, като подчини, иззе, дискредитира, контролира и овладя всички власти. И отговорността е на тези, които му позволиха това. И не само го позволиха, ами го възпяваха и аплодираха. Които гласуваха с възторг и умиление. Поради простотия, заблуда или изгода.

  Не Конституцията е виновна за това, че вече 24 години един престъпен сговор управлява и граби държавата; че този сговор е сключен между старата каста, новата олигархия, техните мутри и прилежащите им тайни служби; че този сговор е подгизнал от алчност, арогантност, егоизъм, високомерие и безотговорност; че този сговор периодично забърква в своите колби, поредния мутант, поредния генно-модифициран политически продукт, отглежда го, прави му партия, снабдява го с легенда, пише му репликите, финансира го щедро, вкарва го във властта, за да управлява чрез него, да провокира и трови чрез него; че само за няколко години този сговор произведе „Атака”, РЗС и ГЕРБ, понеже те в една колба са забъркани, там нейде, в луксозните леговища и будоари олигархията. На тях, на тези многодетни бащи, Конституцията им пречи. Тясна е парламентарната република за техния ламтеж по безразделна власт. Републиката ги задушава. Един диктатор им трябва. За лично ползване. На ръчно управление. Когато тиранинът се изчерпи – ще произведат нов. И ако някой си мисли, че вече не са забъркали поредния политически мутант в своите колби – лъже се.

 За това – да внимаваме!"

       23.06 - Уличните протести и някои парадокси

Автор: bogomil

  Има нещо парадоксално в уличните протести продължаващи повече от седмица, независимо от допуснатите грешки и гафове. Министър председателят доц. Орешарски, Сергей Станишев и други политически личности съвсем почтено и цивилизовано се извиниха, нещо което не се е наблюдавало така убедително от предишни правителства. След като проблемът беше решен по един цивилизован и коректен начин, опирайки се на демократичните принципи - извинение и вслушване в гласа на народа от управляваяите, протестите недоумяващо прераснаха в искания за оставки на правителството. Да оставим обстоятелството, че на тази етап на развитие на страната прерастването на социално икономическата криза в политическа е крайно неуместно и безотговорно. В протестите много лесно се издигат лозунги за оставка по всякакъв случай. Партийните оставки са вътрешно партийна работа на ръководставата, членовете на партиите и техните избиратели и симпатизанти.

 Необичаен е фактът, че още от първия ден новото правителство бе подложено на натиск и удари с цел провал от страна на опозиционните сили. Нима това е морално и почива на принципите на демокрацията!? Нима това правителство не беше избрано по демократичен път, след като Герб не можа да състави правителство!? Не се чуха никакви гласове на протести срещу крайно деструктивната роля на опозицията – в парламента, както и на някои извънпарламентарни партии тръгнали да касират изборите, въпреки големия гаф с бюлетините в Костинброд. Това означава, че ръководейки се от тясно партиините си интереси, опозицията съзнателно подклажда народното недоволство и омраза, стремейки се към властта, с цел реваншизъм и замаскирване на някои подсъдни действия на Герб. Недоумяващото е, че протестите се насочиха към новото правителство, което на този етап няма никаква вина. То е декларирало, че ще се вслушва в конструктивните искания на народа и се старае да доказва на практика своята политика още от началото. За разлика от предишното правителство, ясно беше огласено, че това правителство дойде  на власт със сериозна конкретна програма за реформи в името на решаването на социални  и икономически реформи, свързани с исканията на народа още от февруарските улични протести. Демокрацията не означава само негативизъм, отрицание, но тя е свързана с правила и подкрепа при изпълнението на важни за просперитета на народа и държавата задачи и да се взисква разбира се за тяхното изпълнение.

 Необяснимо звучи и обстоятелството, че протестите са насочени срещу правителството на Орешарски, въпреки всенародното признание, че по време на управлението на Герб отечеството ни опря до дъното, че народа бедства и мизерства, че в продължение на близо 4 години пенсиите и заплатите за обикновените трудови хора бяха замразени, че икономиката беше доведена до почти пълна разруха, а безработицата и то предимно сред младежта до отчайващи размери, че образованието и здравното обслужване са под всякаква критика. Ако тогава протестите бяха насочени срещу Герб, сега прибързано и заинтересовано от някои сили недоволството беше стоварено от болната глава на здравата.

   26.06 - Много ми харесаха лозунгите на протестиращите пред НС днес!
Автор:
  theeconomist

 Гледах днес по тИливизията мирния, усмихнат протест на младите, красиви и интелегентни хора. Ма те вярно много мили ... и толерантни! Най ми харесаха лозунгите им : "Турци сте!" "Чалмалии" и както викаха на Йордан Цонев на излизане - "резан"!  Вярно е, че днес участниците в митинга са от успелите и платените!

Та реших да сменя курса на борба. Минавам на Yeni raki, имамбаялдъ, шербет, баклава, кукуреци и дьонер кебаплъ! Той бай Доан на времето ви казваше, че пътя за Ивропътъ, минава през Босфора, ма не го послушахте.....!
Продължавайте да викате....после ще дойдат едни други да викат.
Ма вече: "Турци СМЕ!!!" Тогава ще ви видя...колко сте курназ!

Моят коментар – Когато попадах на този постинг той вече имаше 34 коментара. От тях само два бяха за отбелязване. Блогърът oara задаваше два смислени въпроса и блогърът zarenkow се беше опитал да спори като културен и начетен човек. Вмъкнах се и аз с коментар №35.

Понеже познавам на theEconomist-а „характера му зъл и див”, копирах моя коментар в архива си. Ето го оттам

27-06 - Коментар 35-ти към 26.06 14:50 - Много ми харесаха лозунгите на протестиращите пред НС днес!  Автор:theeconomist :

OARA, Да задаваш смислени въпроси на Дъ-ртия Е-конъмист, е безсмислено. Той е простак като или по-голям от коментиращите го тук chavdar01, zaw12929, sistemite, kushel, podvodni, blackpredator, tit. Които заедно с anonimni-те си клонинги са се изакали общо 15 пъти САМО ТУК! Пък дъртият мераклия с неясното боливийско минало - цели 17 пъти! Ако с пръчка-слово се набутвам аз да им разравям миризмите, го правя само, защото ДЪРЖА да се идентифицирам с твоите и на zarenkow нормално човешки разбирания.

Днес сутринта констатирам, без никаква изненада, че моят коментар е изтрит. Вместо него се мъдреше онзи „изискан” отговор, който цитирах в началото – „Абе добронамерен и добре изгубен задник, нали съм ти казвал да не припарваш тук, защото ще бъдеш трит, като сопол..Я върви на ........татко си!:-)))”

 Сега добавям още един „особено изискано аргументиран” отговор на

- sistemite, 27.06 в 16,17 Дълбокоуважаеми и премъдрий Добронамерен ..Явно - не си много от добронамерените, тъй като основна характеристика на един индивид, който е добронамерен по характер, т.зн. да му е вродено, е : да цели и търси консеснсус в един разговор или дискусия. Другото явно е, че не си схванал за какво иде реч в коментарите на колегите. Такива спорове и пререкания от типа : "червени боклуци" и "сини парцали", приятел - са просто отживелица, а ти явно си живееш в онези "превратни" години. Казвам, "превратни", защото го свързвам с преврат - наречен демократично начало. Тук, не играе нито Пеевски, нито Меевски, за да е ясно на всеки нормален българин, че това е генерална грешка, която да се отчита за правилно решение и да се брани персонално виновника за подобно кадрово решение. И ... не само за Пеевски, а и за други бързи псевдо-решения на властта, допуснати за съвсем кратък период от старта на такова управление. Колегите, изразяват мнения, тук в блога на Икономиста - не като "върли" защитници на дадени политически партии, а като позиции на граждани от едно цяло Гражданско общество. За нас (изброените в коментара ти) приятелю демократ ценностите на Гражданското общество са "малко" по-други. И... понеже ни квалифицира като - простаци ще ти кажа по-важните, за да разбереш от един простак, що за простотии са, именно : Гражданското общество (зрялото) не признава политическите цветове и окраски, няма червени, сини, жълти и пр...За него е по-важно - не КОЙ управлява, а КАК управлява, както и да упражнява контрол върху ВЛАСТТА, вкл. и за опозиционните партии, тъй като те също са във властовата зона. Къде, тук сред колегите (коментирали) видя лозунги на простаци от сорта : Да живей БСП или ГЕРБ, и пр... партии ?? или техните началници (да речем лидери) ?? Няма такова нещо. Явно, нещо си се прикачил на друг коловоз, явно - това не е твоят коловоз. Ако си разбрал тук няма дори и коловози, а нещата се движат на нещо, като....въздушни възглавници. Колега Добронамерен - "извинисебе", "извинисебе"......

Дълбоко съм впечатлен от твърденията на sistemite – “Явно - не си много от добронамерените, тъй като основна характеристика на един индивид, който е добронамерен по характер, т.зн. да му е вродено, е : да цели и търси консеснсус в един разговор или дискусия. Другото явно е, че не си схванал за какво иде реч в коментарите на колегите. Колегите, изразяват мнения, тук в блога на Икономиста - не като "върли" защитници на дадени политически партии, а като позиции на граждани от едно цяло Гражданско общество.”.

  Ако, системчико, казваш истина, би ли обяснил на почитаемите ДРУГИ БЛОГЪРИ, как да тълкуват самият

 

theeconomist (коментар 26) – „Заренков, ти си никой, дошъл от никъде и отишъл в нищото!:-))))"

Понеже си записвам кой блогър се е направил на 3 и една втора по отношение на мой коментар, да спомена тук, че 31 май т.г. съм поствал един коментар към постинга „С Мадона” на блогъра nikola666. Четейки въпросното есе за това как натискайки една интимна част на някаква негова приятелка насред полето и му замирисало на... на глухарчета, се сетих да питам - Къде изчезна блогърът super666?

Чакайки почти месец за отговор, поглеждах от време на време блога на въпросния 666. Да ви кажа ли на какво попадам?

  18.06 - Как ебнах Марая Кери
 
             23.06- да нАебеш катаджийка

 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobronameren - Допълвам
30.06.2013 17:02
Защото не искам да останем с мътна горчилка в устата, ще цитирам следния постинг:
22.06 - И НАС ЛИ ТОВА НИ ЧАКА?!...
Автор: jivi93
Вчера едно 20-годишно момче на площада попита:
- Господине, вие за кой път сте?
- За четвърти, казах - 1990, 1993, 1997...
- Оле! - изплака момчето - И нас ли това ни чака...

Кого да попитам „Докога три партии, които имат общо 23% избиратели, ще си присвояват правото да се идентифицират С ЦЕЛИЯ НАРОД?”
Мислите ли, че Цацаров е подходящия човек? Или конституционните съдии? Като се видим довечера след 19 часа на площад „Независимост”, ще го обсъждаме. ВРЕМЕ Е!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1892516
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930