Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2013 23:13 - Блогър откри къде ходи простотията
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1281 Коментари: 0 Гласове:
3



На 21.06.2013г. в 3 часа следобед и 12 минути блогърът ackoleff публикува следното: http://ackoleff.blog.bg/politika/2013/06/21/otkrihme-kyde-hodi-prostotiiata.1122545

21.06 15:12 - Открихме къде ходи простотията!

Автор: ackoleff

„Простотията не ходи по гората. В тая жега започна да ходи по политиците. Президента на България се гордее с протестите. Той постоянно си е неадекватен. Вече не се учудваме. Бившия премиер си страда още от мегаломанията и  фикс идеята за народна любов. Сега вече се чуди какво да измисли, че да го покажат, видят и съжалят. Измисли, че ще го убиват в ареста. Сериал като турските. Омръзнал е на всеки и няма как да му се вържат. Така ще си ходи като пациент на психодиспансера и ще си повтаря колко са гласували за него. Тандема Орешарски - Станишев бърза да прави гаф след гаф и не е чудно, че може с тези назначения да стигне и задмине Борисов. Толкова инат и толкова простотия, показани за толкова кратко време ги прави шампиони.

Обаче народа, имащ опит от толкова много "калинки", които полазиха през предния мандат, сега още при назначаването и (?) започна да раздава шамари под формата на мирни протести. Първо парламента си го получи за Пеевски и веднага си промени решението. Значи можело! След това премиера на няколко пъти уволни току що назначени. Значи можело.

         Местан и компания слагаха масло в огъня, слагаха и като стана напечено се чудят какво да правят. Ще се събират да мислят. Не че нещо могат да измислят, ама поне да ударят малко спирачка и да гледат само сеир. Тя тяхната си е сигурна. Сидеров – героят от АТАКА помръкна. Изиграха го да започне работа парламента и него не го броят за нищо. Така и той забравения герой спретна сцена в консултативния съвет. Само дето не позна. Президента е независим, защото от него нищо не зависи. На никой не му е интересно. Въпреки усилията на всички телевизии, Сидеров не заинтригува никой за повече от четири часа. Сега му остава да се надпяват с оперните изпълнители. Колкото е на печалба операта, толкова и АТАКА.

         А народа? И него простотията не го подмина. Сега е топло и светло. Време е за веселба. Едни пеят и танцуват. Други викат и крещят. Някой го правят безплатно. Други им се плаща. Изобщо щурава работа.

         Като прочетете това и докато чакаме дългосрочна метеорологична и политическа прогноза за есенно-зимния период, моля дайте с коментар Вашата прогноза. Нямаше да го искам това, но след като спряха достъпа до сайтовете за залагане. (?) Поне да го направим за удоволствие.

         Ето и събитията за залагане и прогноза:

1.      Колко му остава на правителството Орешарски – срок в дни?

2.      Колко ще е цената на тока към 12.12.2013 година – без ДДС?

3.      Да съдим ли политиците или да ги …бием – изписва се предпочитанието

Награда за сега няма. Когато се оправи България, ще наградим позналите, според състоянието на държавата.”

Като прочетох това, както съветва блогърът ackoleff, първо сработи учителският ми инстинкт – да поправя правописните грешки . Колегата изобщо е отсъсътвал от урока за пълния член, който се учи в пети клас. От десет места за употреба, е сгрешил в 9. Само веднъж е използвал пълния член и то защото става дума дума за „Сидеров – героят от АТАКА”. Че как иначе? Бива ли „Дон Кихот” и непълен, кратък член?! Колегата ackoleff си е бъркал в носа и на урока за това къде се слагат запетайки. Поставял е само пред съюза ”че”. Защо само там, кой, кой да ти каже? – Ангел Славчев го нямаше даже...  В две от изреченията липсва смисълът – отбелязал съм го с въпросителен знак в скоби.

После, докато чакам „дългосрочна метеорологична и политическа прогноза за есенно-зимния период”, сработи мисълта ми. Написаното от ackoleff е ярка демонстрация на логическа простотия. Не разбирам какво е искал да ни каже. Хем така, хем иначе. Всички били маскари, най-вече президентът и експремиерът. И народът! Онази част от него, дето е на улицата и от която НЕ Е самият блогър.

Да пита, да чете, ще му открият, че злобата и омразата пречат, изкривяват безнадеждно логическата мисъл.

Само, че той не чете, не е чел и на времето си. Затова и открива простотията в другите, но не и в себе си. Но аз съм за това – да поправям такива недоразумения. С факти..

На 13 май 2013г. блогър ackoleff публикува постинга „Изборната бомба на 12-13.05.2013“ Цялата кошница със скъпоценни камъни можете да намерите на http://ackoleff.blog.bg/politika/2013/05/13/izbornata-bomba-na-12-13-05-2013.1109859

Аз тук ще обърна внимание само на един „бисер“.

„ … Само едно малко допълнение. Видяхте ли докато го нямаше котарака и ги нямаше мишките. Появиха се в залата за пресконференции. Сенки някакви. Клоуни? Не тези са най-опасните които искат да се възползват от суматохата и да отмъкнат нещо от софрата. Затова не бяха на друго място. Нито при протестиращите. Нито при полицаите. Те бяха на, и около софрата. Те са тези които се хранят от трохите на господарите. И им ближат подметките.

Прочетете Вапцаров моля. Моля Ви, внимателно го прочетете! И помислете!

                                                            ЕЛЕГИЯ

 Кажи ми, кажи, бедний народе,

кой те в таз рабска люлка люлее?

Тоз ли, що спасителят прободе

на кръстът нявга зверски в ребрата,

или тоз, що толкоз годин ти пее:

"Търпи, и ще си спасиш душата?!"

Той ли, ил някой негов наместник,

син на Лойола и брат на Юда,

предател верен и жив предвестник

на нови тегла за сиромаси,

нов кърджалия в нова полуда,

кой продал брата, убил баща си?!

Той ли? - кажи ми. Мълчи народа!

Глухо и страшно гърмят окови,

не чуй се от тях глас за свобода:

намръщен само с глава той сочи

на сган избрана - рояк скотове,

в сюртуци, в реси и слепци с очи.

Сочи народът, и пот от чело

кървав се лее над камък гробен;

кръстът е забит във живо тело,

ръжда разяда глозгани кости,

смок е засмукал живот народен,

смучат го наши и чужди гости!

А бедният роб търпи и ние

без срам, без укор, броиме време,

откак е в хомот нашата шия,

откак окови влачи народа,

броим и с вяра в туй скотско племе

чакаме и ний ред за свобода!

Няма да чакаме. Ние искаме! Който изпълни нашите искания сме зад него. Който не ги изпълни няма място в храма наречен България. Ще го изгоним. Заставаме зад Сидеров!

До кога? Докато се бори за това което каза снощи, сам пред камерите чакащи зрелища. Той показа, че войнът и сам е войн. Предателите ги мразят всички.

За сега толкоз!“

 Блогъре ackoleff, не те знам какво образование имаш. И кой ти го е дал, „калинке“. Стихотворението „Елегия“ е от Христо Ботев. Не е от Вапцаров. Ако беше чел на времето или сега поне, вместо да откриваш простотията, щеше да различаваш хотя бьi стила на Ботев от стила на Вапцаров. Толкова са различни!

Съвсем не случайно си почитател на простака Сидеров! Какъв Дон Кихот те е гонил? Я, чети какъв коментар ти е праснал един друг умник – CHAVDAR01:

 chavdar01 - КОЛЕГА,ВЕДНАГА ТЕ НАПАДНАХА ПЛАТЕНИТЕ ГЕРБЕРАСТИ!
НЕ ВНИКВАТ В ТОВА КОЕТО СЕ ПИШЕ,А ЗАПОЧВАТ ВЕДНАГА ДА ПЛЮЯТ!
НО НЕ Е ЗА ЧУДЕНА,КАКТО КАЗА НА ВРЕМЕТО ТЕХНИЯТ АТАМАН:АЗ СЪМ ПРОСТ И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ ТА ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ!
ЯВНО В ГЕРБ СА САМО ПРОСТИ!

 

За сега толкоз!

П.П. Извинявайте, г-жо Стефанова (Силвия), че пренебрегнах (сега) вида „поетична простотия“. Но ми се струва, че осветяването на горните ваши симпатизанти, е по-важно за широката четяща аудитория. Вие не можете да стигнете финала с такива състезатели.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872382
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031