Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2013 11:34 - Передают все радиостанции Советского Союза
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1413 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.06.2013 21:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Слушайте: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2013/06/03/bylgariia-e-pred-treta-nacionalna-katastrofa.189696

„България е пред трета национална катастрофа! Даваме 200 дни на доверие за правителството, каза шефът на БСК

България е пред трета национална катастрофа и са необходими спешни и радикални мерки, каза председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев пред Bulgaria On Air. Бизнесът има предложения за мерки, които да се приложат веднага и резултатите да дойдат след една година, обяви Данев, но отказа да коментира какви са те: „Когато правителството ни попита, ще му ги кажем“. Основният проблем в страната са приходите в бюджета, които отиват основно в социалната сфера, каза икономистът. По думите му обаче в нея се включват и заплащанията на държавните работници - „основните приходи идват от бюджетно финансираните заплати“.

Данев обясни, че е възможно БВП, който се представя, да не е истински, защото през миналата година в страната не е имало никакви инвестиции, потреблението е спаднало, дефицитът се е увеличил и „няма икономическа логика БВП да расте“. Той е категоричен, че икономическото състояние на страната е много тежко и заради парите, които предишното правителство е изхарчило – над 17 млрд. лева.

Необходими са реформи във всички сфери, защото няма система в страната, която да работи по стандартите на другите развити страни, смята Данев. Според него е необходимо да се раздели социалната система от пенсионната, защото обединението им, както е сега, е недопустимо за една държава. Икономистът изрази мнение, че трябва да се привлекат инвестиции, които да спомогнат за нови работни места и страната да се развива. Той цитира данни, които показват, че през 2012г. е изнесен сто млн. долара повече капитал, което означава, че инвеститорите се ориентират навън, а не тук, защото няма бизнес климат, каза Данев.

Той припомни черната статистика, публикувана миналата седмица от швейцарски институт, според която България се е сринала от 58 на 38 място по конкурентоспособност за последните три години.“

 

А сега прочетете това. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1400447

„31.05.2012

Изпълнителният председател на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев е бил секретен сътрудник на бившата Държавна сигурност, стана ясно след като новоизбраната Комисия по досиетата публикува днес на сайта си решенията от проверката на национално представените работодателски организации.

Данев е бил секретен сътрудник на Държавна сигурност с псевдоним Генчев. Той е бил вербуван през 1979 г. и е снет от отчет през 1990 г. За него в архивите на бившите комунистически служби има собственоръчно написани агентурни сведения, разходни документи, отчетени от ръководил го щатен служител, регистрационна бланка, два тома материали и др.  

Малко по-късно на стената си във "Фейсбук" Данев коментира темата:

"Приятели, днес Комисията по досиетата обяви, че съм сътрудничил на ДС. Никога не съм крил и не се срамувам, че съм работил за научно-техническото разузнаване, при това срещу комунистическа страна. Готов съм (и желая) да се публикува цялото ми досие, за да се види, че то е пълно с доноси срещу самия мен, но не и обратното. Не съм получавал възнаграждения за това и не съм писал доноси! Ангажиментите ми към научно-техническото разузнаване бяха за кратко през 70-те години, когато готвех доктората си в Германия, а след завръщането ми в България прекратих тази дейност. Не съм правил изрично публично достояние този факт от моята биография, тъй като не смятам, че съм извършил нещо нередно. Напротив, считам, че всеки българин трябва да работи за развитието на икономиката на страната."

 

Аз добавям. Божидар Данев е първият и несменяем досега председател на Българската Стопанска Камара (БСК). Дълговечен е като Константин (Костадин) Тренчев, който е несменяем на другата, втората, част от Тристранната комисия.

И предупреждавам: Когато служител на ДС казва нещо, трябва да му се обръща внимание, Защото то излиза директно от работилницата на бедите.

Днес е 3 юни 2013. Според срока на Данев добавяме 200 дни към тази дата и получаваме 20.12.2013. Комунистите ни готвят нещо за Коледа! И се уверени, че то ще се случи! Как иначе да си обясним тяхната нагла безпардонност в налагане на решения, която демонстрират от няколко месеца насам?!

           Впрочем докога с какво право три партии, които имат общо 23% избиратели, ще си присвояват правото да се идентифицират С ЦЕЛИЯ НАРОД. Останалите 77% от българите не са ли народ? Това е наглост! Типична комунистическа наглост!




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872354
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031