Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2013 16:59 - Кого да попитам
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 8933 Коментари: 10 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Защо контингентЪТ на лудницата не е прибран в лудницата? КОГО ДА ПОПИТАМ?

Народните протести изкарваха на улицата по 200 хиляди души от 35 града на републиката. Дневно! При това такива масови протести не бяха през всичките дни на февруари и март, а само в няколко изброени на пръстите на двете ръце дни. Когато разумно Бойко Борисов подаде оставката на своето правителство и страната пое към нови парламентарни избори, Народът разбра как се прави тази работа и се прибра от улиците. Но не и лудите дудевци и ганчевци. По каква логика тези се наричат помпозно „Народът“? На улицата останаха тълпи от по 100-200 души, облечени в кожени якета и с качулки на главите - едни и същи лица! – които обикаляха по улиците и хвърляха камъни и развалени яйца, вместо домати, както ги призоваваше Николай Колев-Босия, например. Този – Босия, е първият, който трябва да се прибере в лудницата. Аргументацията ми след малко, имайте търпение.

Вторият луд за връзване е Волен Сидеров и неговите следовници Денислав Чуколов, Павел Шопов и онази гаулайтерка Деница Гаджева. Видяхте ли ги вчера насред София пред Парламента как щяха да линчуват журналиста Теодор Ангелов от СКАТ? Той самият не е особена стока за мирисане, но каквито и обвинения да има човек към него, НЕ МОЖЕ да ги разрешава ПО ТОЗИ НАЧИН! И най-възмутителното – Сидеров щеше да набие и униформен полицай на служба, ако не бяха камерите на bТВ и Канал 3. Горката България, която трябва да трепери пред депутатите от АТАКА и да се свива виновна пред тези ЛУМПЕНИ! Сергей Станишев „плачеше“ и „плаче“ лицемерно, че при царящата полицейщина в не неговата България, никой обикновен гражданин не можел да се чувства сигурен. А какъв беше Теодор Ангелов в твоята вече България, Станишев – обикновен гражданин, другарю! А от кого беше наплашено бедното полицайче – от „биячите на Цветан Цветанов“, нали нагли социалисте!

Забележете, граждани, че не коментирам отношението на Сидеров към чуждите посланици в България, изразено при това в светая светих на Демокрацията – тържествената зала на народното Събрание. Само отбелязвам, че БСП и ДПС вкупом – от новоизбрания му председател Михаил Миков до заместникът на Лютфи Местан Христо Бисеров никак не се дистанциираха от това деяние на лудия Сидеров. За тези двамата после. Имайте търпение.

Сега за лудата за връзване БСП! Разбира се, че зная какво пиша! БСП, която официално нагло прибавя към своите години на съществуване – 1990-2013, годините на управление на БКП от 1891 до 1989, още по-нагло не ще да припознае за свои престъпленията на БКП (…атентатът в 1925… убийствата на Народния Съд 1945, вкл, и на целия парламентарен елит на България…) Онези разстреляни „в името на народа“ депутати бяха изведени впрочем от същата тази зала, където днес раздаваше ТАКОВА правосъдие Мая Манолова! Какво казвате? Била душичка, справедливо възмутена и др. подобни? Глупости! Спасява ни само това, че не държи пистолет. Все още!

Тази партия БСП - на Станишев в момента – трябва да  бъде забранена със Закон. Приет още утре, вместо проектираните дебати по здравеопазването. Каква по-опазваща живота на гражданите мярка, от такъв закон?! Така мисли Народът!

 

Дължа ли обяснения за Народът? Ето ги. Давам ги за втори път в рамките на 3 дни!

Народът на България, които има право да гласува според гражданския регистър ГРАО, е точно 6 919 260 души. От тези българи до урните на 12 май са отишли 3 632 953, което прави 52 процента. (Нали нямате илюзии, че в негласувалите 48% избиратели, има почитатели на БСП.) Нататък. За трите партии БСП, ДПС и АТАКА са пуснали гласа си общо 1 601 488 души, а за ГЕРБ – 1 081 605.

С какво право три партии, които имат общо 23% избиратели, си присвояват правото да се идентифицират С ЦЕЛИЯ НАРОД. Останалите 77% от българите не са ли народ? Това е наглост! Типична комунистическа наглост!

 

Кога и дали ТАЗИ БСП ще се забрани със закон, зависи само от Народът на България!

И втората военизирана партия, която мило и свенливо се нарича „Движение“ (за права и свободи, като че ли някой не й ги дава или иска да й ги отнеме насилствено) е за лудницата. Най-голямото ми основание за такава тежка присъда е публичният побой, който нейните избрани „лица“ нанесоха върху паднал и обезвреден човек. Говоря за 19 януари 2013 година! За зала №1 на НДК, пред очите на камерите и фотоапаратите на всички български медии! Гьонсуратлии! Волен Сидеров е прост уличен хулиган в сравнение с тези престъпници от местаново/догановото ДПС.

 

Кога биячите и водачите на това ДПС ще поемат пътя към мястото си в демократична България, зависи в момента от Главния прокурор Сотир Цацаров. И от търпението на изстрадалите българи заради това българско правосъдие. "На две скорости".

Докато го чакаме Цацаров да разбере това, да кажа, българи, за снощния сговор между Христо Бисеров и Волен Сидеров в предаването „Референдум“ на БНТ да линчуват правото да се говори свободно! А новият председател на 42-рото НС, избран само преди няколко часа, Михаил Миков какво правеше? Май търсеше пистолет да гръмне Цецка Цачева и Добрина Чешмеджиева, щото му противоречели! Сбъркан!  Впрочем и двете цитирани жени са/били „червени“. Но в нормалния смисъл на демократична Европа, а не от „диктатурата на пролетариата“!

Да дам обещаното пояснение защо твърдя, че Николай Колев-Босия е луд за прибиране? Може ли нормален човек да призовава за опасни - повтарям опасни! – улични протести, с мятане на домати, яйца, коктейли „Молотов“ по официални държавни институции, защото бил недоволен от управлението на едно правителство и искал друго? После да отправя призиви за гражданска война до… прочетете цикъла постинги „Езикът на омразата“. Всичко това в демократична България, член на демократичния ЕС?!

Ще кажете, че всеки има право да иска нещо. А какво иска Босия. Оставям настрана по-старите му искания, споменати токущо. Вижте шизофренните му объркани щения СЛЕД изборите:

 

- На 19 май написа: „ИЗБОРИТЕ СА ТОТАЛНО ФАЛШИФИЦИРАНИ И МАНИПУЛИРАНИ. При това положение Конституционният съд може да постанови само едно. ДА ОБЯВИ ИЗБОРИТЕ ЗА ПРОТИВОЗАКОННИ.

Другото е за прокуратурата.“

- След два дни, на 21 май: „КАКВА СТАНА ТЯ. Борисов потвърди пред парламента, че иска касиране на изборите. Това е доста странно, тъй като президентът бе издигнат и избран от тях. Той, от своя страна, назначи т. нар. “служебен” кабинет. Кабинетът беше избран с основна функция да проведе честни и законни избори. Сега, както твърди Борисов, изборите се оказаха нечестни и противозаконни. Какво означава това, преведено на нормален език?
Това означава следствие и съд за ЦИК. Това означава, че президентът и премиерът са провели нечестни и незаконни избори и трябва да си понесат отговорността. А тя е оставка!“.

Къде го сърби тоя? И защо го сърби?

Твърде много луди хора има сред българите. Според мен, ТОВА Е ОПАСНО. За страната ни и лично за всеки от нас.

 

Затова предлагам, освен да пишем търпеливо и настоятелно за тези опасности, да започваме или завършваме всеки свой постинг, блогъри, които не сте от техния народ, с думите:  

С какво право три партии, които имат общо 23% избиратели, си присвояват правото да се идентифицират С ЦЕЛИЯ НАРОД. Останалите 77% от българите не са ли народ? Това е наглост! Типична комунистическа наглост!




Гласувай:
9



1. nabludateli - Да
22.05.2013 23:01
Много луди са се събрали напоследък.
цитирай
2. dobronameren - Дали не трябва да се зададе друг или другояче въпрос
23.05.2013 08:39
Не "кого да питаме", а "защо не питаме". Ето че разводних, разширих, проблема: 'Защо" предполага, че знаем "кого". Призивът за действие предполага, че е отминал периода на проучването.
цитирай
3. demograph - Болезнено точен си
23.05.2013 18:05
Иде ми да си метна телевизора от прозореца, пред наглостта и простотията на тия. От безсилие, братко..Поздрав.
цитирай
4. pvdaskalov - Поддържам въпроса:
24.05.2013 08:55
"С какво право три партии, които имат общо 23% избиратели, си присвояват правото да се идентифицират С ЦЕЛИЯ НАРОД. Останалите 77% от българите не са ли народ? Това е наглост! Типична комунистическа наглост!"

Но ще задам от свое име още един въпрос, без да съм сигурен, че тук му е мястото:
Юристката М.Б.М. от БСП, когато тръгна "да спасява" България от преврат, знаеше ли, че ще навреди на една определена партия или не. Кой би барабана, че тя е открила "заговор", та се юрнаха всички медии в навечерието на Деня за размисъл? Тя ли вдигна врявата или е изтекла информация от Канцеларията на Прокуратурата? Постави ли се над закона Г-н Гл. Прокурор с действията си? Думите му бяха "Аз така реших!" Защо не се направи след сигнала ИСТИНСКО (ТАЙНО) РАЗСЛЕДВАНЕ, за да бъдат заловени фалшификаторите и заговорниците и България да бъде ДЕЙСТВИТЕЛНО спасена?
Според мен зад тези въпроси се крие една добре замислена и грубо изпълнена "мокра поръчка". Кой пострада? Излишен въпрос. Кой спечели? Още по-излишен! Има ли доказателства? Има, има... Доказателството цъфна като цирей на носа зад трибуната на Народното събрание...
Но дали е то народно? Добронамерено изчислените проценти и моите въпроси едва ли определят Парламента като такъв.
Обвинявайки БСП за гнусната кампания, която преля като пяна от бирена чаша и се превърна в помия, не означава, че защитавам на 100 процента ГЕРБ и много други по-малки партии, пострадали от инсинуациите на М.Б.М. и СоЦиалистите. Искам, с правото си на гражданин на тази страна, да се дадат ясни и подкрепени с факти отговори на лавината от въпроси.
След като у нас се водят противоконституционни действия или поне е нарушен Изборният закон (ако има такъв), след като няма средства за повторение на ЦЕЛИТЕ избори, то нека се определи ден, в който да гласуват НЕГЛАСУВАЛИТЕ. Експеримент, който, надявам се ще събуди гражданското съзнание.
Честит 24-и май!
цитирай
5. dobronameren - До No4
24.05.2013 11:45
Благодаря за възприетото предложение всички блогъри, които мислят, че мислят демократично, да започват или завършват своите включвания в BLOG.BG с онези думи, с които и вие сте започнали. Тъкмо затова махнете кавичките.
цитирай
6. rosmistral - Съгласна съм.
24.05.2013 14:56
с написаното и коментарите към него. Само питам,при съществуващата вече ситуация има ли значение кого и защо ще питаме тук в блога.Пишем и си отговаряме сами. И какво ппроменяме с това?! За съжаление в България от това кой ще ни управлява зависи дали ще има умиращи от глад или от липса на лекарства. Този въпрос не стои в другите държави, защото там правителствата, независимо леви или десни са защитници на национални интереси. Това е основната разлика в управлението. Как може да има етническа партия в България,когато няма етнос турци?!Просто няма такива. Има българи,които изповядват мюсюлманска религия.Няма турци. Не си знаем историята. ДПС - проводник на турски инвестиции в България. БСП проводник на руски инвестиции в България. Това е същността. Това значи икономичеста и всякакъв тип зависимост. САЩ, какво правят в Евпора?!. Това не разбраха онези статистически 48%, които не гласуваха. Ако тлябва да питам кого или защо бих питала именно тях. И то как - като направя гласуването 100% задължително, ако щете и с празни бюлетини, но задължително. Защото тези 48 % не са народ, а безотговорни и безмозъчни. Да, обиждам по най-грубият начин, защото това са единствените виновни за всичко негативно което се случва в Бълтария. Защото сме народ без самосъзнание. Защото не познаваме и не се интересуваме от историята си. Защото съседните ни държави - Румъния ,която съществува като такава след Берлинският даговор, защото Сърбия, която половината е Българска, Защото Македония....какво да я коментирам, защото Гърция ни открадна историята, защото Турция се нарича така от 1922 год.Защо те имат самочувстиве като народи. Защо по време на бондировките в Белград, цялото население се събра на моста над Дунав и Сава и каза - бомбардирайте и никой не посмя. Защото любимият глагол на бълтарите е "искам". И съответно клишето--ами дай за да искаш. А като не показваш дори това,което искаш по най-цивилизованият начин,е как ще го получиш. Загова въпросът защо, трябва да зададем първо на себе си..
цитирай
7. pvdaskalov - Мъдра си, Rosmistral.
24.05.2013 17:01
Интересното е, че говорим верни неща, а стават лоши работи.
Поздрави на всички с 24-и май!
Извинявай, приятелю Добронамерен, че те изпреварих.
цитирай
8. dobronameren - Rosmistral написа, че
24.05.2013 17:19
въпроса защо сме на това дередже, трябва да зададем първо на себе си. На себе си като народ! Абсолютно съгласен съм. И точно с това наше общо съгласие, драга rosmistral, се отговаря на вашето първо питане - "има ли значение кого и защо ще питаме тук в блога. Пишем и си отговаряме сами. И какво променяме с това?!"
Много, ако не всичко, променяме така! Аз пиша, вие го четете, вие пишете, друг го чете. Други писали преди нас - трети, пети, може би вече умрели, щяха да се зарадват, че е дошло времето, което са искали, чакали. Десети, двадесети, може би токущо родени, ще четат след време своята история чрез нашите и на другите писаници...
Въвеждането на задължително гласуване не е лекарство. Може би въвеждането на образователен ценз за гласуване би помогнало повече. Но не е някак демократично. Писането и четенето, обмяната на мисли и виждания, му е майката. Образно ще се опитам да го кажа. Сеячът хвърля семената за посев, без да ги брои. И хиляди да похаби, от другите хиляди ще се родят милиони.
Без да твърдя, че ние пишещите сме апостоли, работата, която вършим, е апостолска. нейните резултати няма да видим "довечера". Но "утре" ще кажат за нас, четейки ни - Добре, че са го правили навремето. Благодарение и на тях, нашият избор сега е ясен и премислен.
Забележете, че никъде не отворих дума за партийни пристрастия при "писането". Защото важно е само - написаното от всеки да излиза от душата му, от живота му, от дедите му, за децата му. Първо: да бъдем честни и почтени. Второ: ами, то второ няма.
цитирай
9. rosmistral - Добронамерено към Добронамерен
25.05.2013 03:21

Писаното остава. За това Ви казах, съгласна съм с Вас. Правилно ме разберете. Не съм мъдра, споделам болка. Тези 48% не чатат . Те гледат, дори не слушат това , което се говори и в медийното пространство. Защото ако поне малко чуваха, а за това е нужна дарба, нямаше са бъдат мъртви души. Резюмирам написаният коментар от Вас така- на България и трябва духовно опълчение. Но на кой връх да се качи, така ,че тя да го съзре......
цитирай
10. atil - Може би оттук ще дойдат някои отг...
26.05.2013 02:13
Може би оттук ще дойдат някои отговори:
http://atil.blog.bg/history/2013/05/25/ako-niakoi-ni-popita.1113788
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873152
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031