Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2013 08:27 - Българската прокуратура на две скорости
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 4009 Коментари: 8 Гласове:
1

Последна промяна: 04.05.2013 08:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Протестираме против двойните стандарти, нали? Дори, още повече, ако те се прилагат в Европейския Съюз. А ги налагаме в собствената си страна, от най-високо ниво, без никакъв срам.

Докато при Борис Велчев, и преди, българската прокуратура стоеше с изключени скорости, то при новия главен прокурор Сотир Цацаров тя вече се движи на две скорости – предна и задна.

 

Г-н Сотир Цацаров,

Сергей Станишев (БСП) внесе в Прокуратурата АНОНИМЕН сигнал, който уличава МВР при управлението на ГЕРБ в нерегламентирано и незаконно подслушване на конкретни физически лица на ръководни държавни и обществени места. Датата на внасянето на този сигнал е 28 март 2013г.

 

Похвално е, че веднага „включихте на предна скорост“ и в рамките на месец назначихте прокурорска проверка в МВР, Прокуратурата разпита повече от десет лица с висок и най-висок ранг, образувани бяха поне 4 досъдебни производства, Вие излязохте с официална пресконференция, където обявихте много прецизно, че „2/3 от сигнала на Станишев е верен“ а вчера – 30 април - обвинихте официално и шефа на сгафилото МВР Цветан Цветанов по членове от НК, предвиждащи от 1 до 8 години затвор. Чудесно! Така бързо и действено би трябвало да работи ведомството Ви. Това искат и очакват всички българи от Вас. Най-после!   

 

Г-н Сотир Цацаров,

На 19 януари 2013г. на 8-мата нац.конференция на ДПС беше извършен атентат срещу лидера му Ахмед Доган. Секунди след неуспешните 3 изстрела, седящите на първите редове членове на ДПС скочиха от местата си и извършиха почти успешен опит за линч над атентатора. Това стана пред камерите и обективите на десетки медии. Т.е. извършеното НЕ Е АНОНИМНО. Цялата зала, пълна с елита на Движението за Права и свободи, по време на тези, малко е да се каже, грозни сцени, викаше „Смърт“ и „Убийте го“. И този звуков фон е записан от всички медии, т.е. и този факт НЕ Е АНОНИМЕН сигнал.

Днес вече е 1 май. За отминалите 3 и половина месеци без 3 дни Прокуратурата във Ваше лице, още не е решила окончателно дали стрелбата е опит за убийство или комедия и кой е отговорен за допускането на атентата. Има само две уволнения на длъжностни лица от охраната и то е решение на шефовете й, а не на искане от страна на прокуратурата. В разследването на животинските изстъпления (без никакво преувеличение) Вашата прокуратура е „включила на задна скорост“. Не се знаело кои са извършителите на това едро хулиганство. Не е разпознат нито един от тях. Колко души са разпитани, г-н Цацаров, за да се стигне до това заключение? Столовете на първите редове на такива представителни форуми като националната конференция на ДПС са разписани предварително. На записите се виждат кои от тях са празни в момента на линча. На вратовете на ритащите, плюещите, удрящите се мятат баджове. Председателят на ДПС Лютфи Местан и неговия заместник Христо Бисеров лично успокояват побойниците. При всички тези улесняващи задачата обстоятелства и за повече от три месеца Прокуратурата не може да каже нищо определено!

Ашколсун! Машалла, ефендилер!

(Проговорих на турски и се сетих, че „душманинът на турците“ Волен Сидеров не е задал в тази връзка въпросче дори към Прокуратурата, ръководена от Вас, г-н Сотир Цацаров, а иначе ежедневно громи „правителството на ГЕРБ“. Без да прави разлика между редовно и служебно. И в АТАКА имат две скорости. А „истината е една“ се захласват безотказно.)

 

Връщам се отново на двете скорости във ръководена от Вас прокуратура, г-н Сотир Цацаров.

Бившият МВР-шеф Цветанов не е извършвал лично подслушванията. Но е виновен, че ги е допуснал в своето ведомство. Вярно е – шефът отговаря за всички грешки на своите подчинени. Тя затова заплатата му е най-висока. Но вчера, в деня, когато вие повдигате обвиненията си срещу Цветанов, ВСС уволни главния прокурор на София Николай Кокинов. Да, но той е ваш подчинен, г-н Цацаров. Защо не си подадете оставката като сте принципен?

 

Така разсъждават честните хора. А вие не се замисляте ни за секунда, че алчната за власт опозиция на ГЕРБ, вие ръкопляска за Цветанов, и дума не отваря за Вашата оставка?! Защо така?  

Ами защото Вашите действия обслужват ПРЯКО нея. Услужливо бавите до изборите идентификацията на ясните за цял народ биячи  зверове от ДПС. Така те ще влязат за пореден път в Парламента. И ще бъдат „балансьорите“, които ще добавят гласовете си в червената паланца. В същото време, само две седмици преди изборите!, обвинявате втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов по „анонимен сигнал“, подаден лично от Сергей Станишев от БСП.

Пак подчертавам. Пълен привърженик съм на бързото и безпристрастно върховенство на Закона. И нямаше ни ред на възмущение да напиша, ако Сотир Цацаров се държеще като честен магистрат и беше избързал с анонимните обвинения към Цветанов преди изборите, но да беше побързал и с неанонимните обвинения към депутатите от ДПС. (Това, умишлено бавната прокурорска реакция на определени престъпления, важи за голямо съжаление -забележете за кого! -и за Алексей Петров, и за Слави Бинев, и за „Наглите“, и за Гриша Ганчев, и за „македонеца“ Каракачанов, за хитлериста Сидеров…).

 

Г-н Сотир Цацаров,

И сега не е късно да постъпите като честен човек. Днес е едва Велика сряда. До Възкресение Христово има още много време. Подайте си оставката. Ако виждате друг начин за дистанциране от случващото се, постъпете по него начин. Не вгорчавайте Великдена на Българите с голяма буква. Те ще ви прокълнат за това! Мислете си, че не е вярно? Те вече са го направили. А честно изречените клетви винаги стигат до получателите си.

А Великден ще дойде. Заради Нас – грешни, но носещи и разбиращи Отговорността на Избора си! Пред Бога, г-н Цацаров, не пред партията!




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Чакай, Кокинов нали упрекна Бор...
01.05.2013 09:53
Чакай, Кокинов нали упрекна Борисов, че Цацаров е негово назначение пък ритал срещу патрона си.
Та в този смисъл, нещо не вдявам реакцията на редовият ГЕРБЕР в обвиненията си към Главният прокурор.

П.П.
Приказката за Исус Христос в този му вид,е сбор от различни герой, и няма нищо общо с истинското "Христианство" проповядвано от Йешуа.
А Барозу си е "еропеец" независимо дали е социалист, комунист, онанист или някакъв друг там ист.
цитирай
2. dobronameren - Подводни, пак ли си ти?
01.05.2013 12:32
По другото, не по послеписа. АЗ обвинявам към момента Главния прокурор (Към момента, защото днес е велика сряда, а до Великден има още време.). И го обвинявам не защото той е нечие назначение или пък защото съм гербер, а защото е "бавен" по ясния казус "депутати на ДПС", а изумително "бърз" по анонимния сигнал "Цветанов/Борисов". Фактът, че ти, stojneff, kushel, панчо, andrej и вам подобните се кефите на тези точно реакции на Главния прокурор би трябвало да му светне една червена лампичка в главата, че май не е безпристрастен. А е ДЛЪЖЕН да бъде такъв!
И един съвет, подводни. Светът се върти и тарикатите с него. Ако днес Сотир Цацаров е подпукал Борисов/Цветанов, каква гаранция имате, че утре няма да подхване и вас. Или сте спокойни, защото го "държите" с нещо?
Ето какви допълнителни въпроси поражда един човек, пък бил той и Главен прокурор, когато не съди еднакво всички.
Аз имам един страничен въпрос. Защо всички противници на европейския избор на България не знаете правописа? Това запетайки, и или й в зависимост от числото на съществителното, хеле пък пълен член... И защо бъркате точно члена, като всички, пишейки различни работи на различни теми, все на (хомо)сексуалност ви избива?
Знаеш ли. подводни, аз знам точния отговор на последните два въпроса.
цитирай
3. pvdaskalov - За мен...
01.05.2013 23:58
За мен от постинга и коментарите към него ми става ясно къде отива интелектуалната енергия на България. Разберете, юнаци, тя е вече потъващ кораб и писъците на изпоплашените мишоци е нещо нормално. Кое е страшното? Вместо да запушваме организирано пробойните и да мислим за един нов кораб без дървояди в него, залостили се от столетие в най-важните възли, и да го сглобим по нови проекти, сиреч Конституция и модерно законодателство, което да обслужва единствено интересите на народа и вървежа му напред, ние се занимаваме с кокошкарски истории.
Иначе одобрявам напълно коментарите на автора на постинга, защото те могат да бъдат оспорени единствено от любов към спора. На тази страст към спор и регрес се нагледахме и наслушахме предходните не 4, а 24 години. Докога ще ги храним да си чешат езиците?
цитирай
4. dobronameren - Живеем в стара къща, кораб пишете вие, което не променя смисъла
02.05.2013 06:57
Добре е да събаряме и строим ново, по-хубаво. За това трябват пари. Имаме ли ги като държава? Но има следващ въпрос. Или предходен? Събарянето е отказ от спомени. Какво е човекът (държавата) без тях? Все отначало ли ще почваме? Комунистите на България веднъж вече разрушиха старото и построиха ново (говоря за 1944). Хубаво, модерно за онова време, мислили си. След половин век се оказа, че има конструктивен дефект. (Не ми се спори по този въпрос.) Да де, ама това е било видно още тогава за света. За стария, за другия свят, който те искали да съборят и затова не го слушали. Е, и? В годините след 1989 пак отново разрушаваме.
Защо разказвам всичко това? Не съм против рушенето на старо и градежа на ново. Но преди да почнем, трябва да гледаме, да мислим, да гледаме и пак да мислим... Нашият неосъществен опит показва, че ако в 1944 не бяхме отрекли (и убили) тотално старото, а го бяхме поправили и подобрили (как точно - гледаме, мислим...) днес нямаше да имаме дупка в историята и нацията ни нямаше да бъде толкова разделена.
И сега е същото. Защо ни е нова конституция и какво му е немодерното на законодателството, та да го сменяме пак? Ние имаме архитектурните планове на къщата, в която живеем, и те не са лоши. Трябва само майсторите, които ги(ще) изпълняват, да са добри. Е, аз, и не само аз, ЗНАЕМ колко добри майстори са водилите ни 45+20 години. Помним, живяли сме по техните майстории. Не стават. И понеже виждам как същите "майстори", същите ФИЗИЧЕСКИ лица!, се натискат пак да строят на чисто ("смяна на системата") пиша за тях. Мога да приема определението, че се занимавам с кокошкарски истории. Но ТЕЗИ конкретно майстори, не стават!
Ако някому зазвучах общо, го моля да се върне 5 реда назад и да обърне внимание, че към 45 (години) съм добавил 20, а не 24. Не казвайте, че това са 4-те години управлeние на ГЕРБ. Това са годините на нашето членство в ЕС. Б.Б. досега добре "гради". Твърдя, че не може, не му дават!, да бърка. Защо да сменяме "системата"? Обяснете ми.
цитирай
5. pvdaskalov - Кое е страшното?
02.05.2013 10:39
1. Не запушваме ОРГАНИЗИРАНО пробойните;
2. Не мислим за един нов кораб без дървояди в него, залостили се от СТОЛЕТИЕ в най-важните възли;
3. Нямаме намерение да го сглобим по нови проекти, сиреч Конституция и модерно законодателство, което да обслужва ЕДИНСТВЕНО интересите на народа и вървежа му напред;
4. НИЕ, цялото общество, се занимаваме с кокошкарски истории; сиреч цялото общество е принудено да следи не как се решават главните проблеми, а второстепенни, които произтичат от неспазването на закона.
Нима е необходимо да давам примери, за да защитя всяка една от горните точки?
Говоря за изтичане на интелектуална енергия по принцип!
Защитени ли са интересите на народа? Примери с монополизма...
Кои са приоритетите на една държава? Знаят ли ги избранниците, работят ли в тази насока или се лаят като кучета по дребнотемия.
Вие знаете ли, че са предвидени глоби за безработните, ако не се здравно осигуряват? А откъде да вземат пари?
Теоретичен пример: Двама родители с общо 400 лв. пенсии. Двама сина-висшисти - безработни (професиите не са модерни, но дори и обща работа НЯМА). Кажете кой е виновен и кои са законите, които ще помогнат в случая. Как ще се изхранват децата им, откъде средства за транспорт, лечение, режийни, пенсионно осигуряване и т.н.? Следствия: разводи, депресии. По-страшните рецидиви не споменавам. В това време се подслушват тези с тлъстите заплати. И цяла армия от журналисти коментира... Не е ли това дребнотемие, пушилка, ако щете, за да не се видят, да не се говори, да не се действа по изброените по-горе проблеми...
Последно. Когато пиша 24 години, имам предвид непрекъснатите опити да се пречи на което и да е правителство. Няма стремеж за съзидателно управление!
Постигнатото от ГЕРБ не се нуждае от коментар. Човек трябва да е сляп и глух, за да го оспори. Дори това непрекъснато прочистване на кадрите е похвално! Нека останат тези, които са безрезервно предани на своя народ и европейските реформи. Не ме коментирайте. Няма полза. Гласувах.
цитирай
6. zaw12929 - ИМАТЕ ПРОПУСК- ИЛИ МАНИПУЛИРАТЕ?!
02.05.2013 13:16
Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Октай Енимехмедов за опит за убийство на Ахмед Доган, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Октай Енимехмедов обвинен в опит за убийство на Ахмед Доган

България, 03.04.2013 15:02

ОЦЕНЯВАМ ПРЕДАНОСТТА ВИ, НО НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ ЧАК ТОЛКОВА, ДА ОБВИНЯВАТЕ И ЦАЦАРОВ, КОИТО СИ ГЛЕДА РАБОТАТА И ... ЗАСЛУЖАВАТЕ ЛИ ОБЯСНЕНИЕ...??!!
цитирай
7. dobronameren - Засегнал съм явно място, което много ги боли! Някои!
02.05.2013 17:24
И въпреки молбата да не ги коментирам, не мога да замълча. Защото е важно! Много хора четат нашите разговори.
Най-напред №6, защото се прави на тарикат. Аз съм манипулирал, тъй като Прокуратурата била вече повдигнала обвинение по делото "Доган". Да бе, приятел, обаче обвинението Е срещу държателя на газов пистолет. НЕ Е срещу биячите от ДПС! НЕ Е срещу Доган! НЕ Е срещу Местан! Кой манипулира?
В тази връзка да кажа още. "Реформаторите" от 10 ноември 1989 съдиха своя Тодор Живков за това, че бил раздал 30 държавни апартамента без ред на свои фаворит(к)и. Вместо да го съдят за разпродаването на цяла България. И не го осъдиха, естествено! Същата работа.
Колкото до №5 - Уважавам вашата молба да не обсъждаме повече глобални въпроси от политиката. Обаче повече от категорично не мога да се съглася с изреченията: "Вие знаете ли, че са предвидени глоби за безработните, ако не се здравно осигуряват? А откъде да вземат пари?" Ама, глобите НЕ СА за безработните, а ЗА тези, които не се осигуряват здравно. Правилата ТРЯБВА ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ! Не съм безсърдечен. Като тръгнем веднъж по изключения от правилата, ще започнем да освобождаваме някои от съд и затвор, защото били социално слаби. Циганите тарикати това чакат. Точно това разбиране за социалност докара комунизма до гроба.
Ох, обещах да не обсъждам политиката.
цитирай
8. dobronameren - Мина половин месец, а моите критикуващи (подводни, надводни, покрайводни) мълчат
17.05.2013 17:09
Що бре, хора? Не се страхувайте да вземете отношение по въпросите, които и вие считате за важни. Времената ВЕЧЕ не са такива. Задълженията ни на граждани се увеличиха още с едно - да спорим, да убеждаваме, да се убеждаваме в това, което мислим за обществено важно. Или бъркам? Имам предвид, че вие знаете за предстояща "смяна на системата", за която аз не съм уведомен.
Ега ви у смелчаците тогава!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1893150
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930