Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2013 18:31 - Аламинут
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 992 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.05.2013 08:08


Ама протестирам! Не мога да им насмогвам на събитията, откак БСП се вдигна на щурм срещу българската демокрация. Вече в 6-ти постинг описвам хронологията на случващото се в обществото за първите сто дни на новата 2013 година и тъкмо си мислех - „ура, свършвам“, оказа се – „чушки“!

Какво имам предвид и защо този постинг нарекох „Аламинут“:

Най-напред оригиналният разказ на Чудомир (с известни съкращения), а след това и поводът за цитирането му – разкритията на Мирослав Найденов за подслушванията.

 

„Чудни работи стават по света, баджанааак, големи работи! Какви изобретения, какви изкусности и каква бързина! Едно време наканим се, да речем, на панаир да идем. 3астягаме колите, натрупаме сено, настелем черги, напълним торбите с хлябове, накачим се фамилиарно, па: «Ха бре! Де бре! Дий!... Ъъъс! Гя-гя-гя...» Веднъж спреш да напоиш воловете, други път да ги нахраниш, трети път, че се мръкнало, за да пренощуваш; че ден, че два, че за три дни в Заара, дето има една приказка. А сега: аламинут! Всичко е аламинут. Метне се, да речем, някой на аероплана, за два дни обиколи всичките земни кълбета и си кацне пак у дома. Нищо и никакъв човечец се качи други път и дорде го чуеш да рече «пррр...» над главата ти, изгуби се и още не ти изсъхнала плюнката, ходил в Ерусалим и си иде хаджия. Учен свят! Дяволски свят! И по звездите почнаха като кози да се катерят, и на морското дъно слизат чак раци да ловят - да се чудиш и маеш просто!

Майстория, баджанак, майстория, техника и бързина! В наше време, дорде достигнеш по-голяма служба, побелеят ти и веждите от старост, а сега срещнеш някое голобрадо офицерче:

 

- Какъв сте, ваша милост?

 

- Майор! Подполковник!

 

- На каква служба сте, моля ?

 

- Началник на отделение! Областен доктор! Инспектор по залесовките! Още не си залесило територията под носа, и инспектор! Ди-рек-тор!...

 

Ами тъй ли правехме ние с младите момичета някога, а? Тъй ли се любехме? Хванеш се на хорото най-напред срещу нея, че я поглеждаш и стрелкаш с очи, че пъшкаш и най после се редиш да й намигнеш и тя я те видяла, я не. Чак след това ще се пресрамиш да се хванеш до нея, тя ще ти подаде кутрето си, ще извие глава на обратна страна, ще се зачервите и двамата, ще ви засъхнат езиците и нито ти ще можеш да речеш думица, нито тя. Сега Аламинут! Едно поклонение, значи, една хватка през кръста, залепнат един в друг, сякаш им правят опаковка, и ето ти тебе румба!

 

Бързат сегашните млади, бързат. И всичко се е хукнало, сякаш никой го гони. И призовките бързат, и изпълнителните листове, и сроковете на полиците, че даже и ражданията изпревариха закона за насърчението им. Този петък не, а миналия отишло на Антона Куйката момчето с годеницата си да си вадят вула за сватба. Наместникът им рекъл по-напред да си извадят медицински свидетелства, че са честни, почтени и здрави. Отишли те, прегледал ги докторът и двамата на бърза ръка, написал им свидетелствата, върнали се и получили вулата. Това било в петък, значи. В съботата се стягали, приготовлявали, насам-натам и в неделя - сватба! Проточила се една церемония - със зурлите му, с тъпаните му, с играчите му, а булката - света водица ненапита - мъдри ли се, мъдри. Влезли в черковата, застанали отвътре до вратата и чакат попа. По едно време, както си стояла тя, изведнъж прежълтяла, охнала и се хванала с две ръце през корема. Загърчила се оная ми ти невяста, засвивала се, заохкала, запъшкала и дорде се приготви попът за венчания - тя се окотила в черквата. Окотила се като нищо за срамотите! Е, станалото - станало, то срам се със сапун не опира, но не ми е там думата.

 

Техника, баджанак, техника и бързина! Това искам да ти кажа. На, пресметни сам: кога я прегледа тоя доктор, значи, кога й издаде свидетелство, че е честна и за пред хора, кога туй-онуй и кога свари да роди две кила и триста грама копелдаш! Аламинут Просто! Аламинут и - толкоз!“

Днес, 25 април 2013г, в студиото на bTV при Анна Цолова и Виктор Николаев, от 8 до 8,30 сутринта, беше гост бившият министър на земеделието в Борисовото правителство Мирослав Найденов.

Предисторията е известна отдавна. Той е разследван по досъдебното производство, образувано още през ноември 2009 г., но то се е водило срещу неизвестен извършител и е прекратено. Преди около два месеца – след назначаването на Цацаров за главен прокурор – срещу Мирослав Найденов беше заведено дело по това досъдебно производство. Днес Мирослав Найденов има дело за корупция, принуда и злоупотреба със служебно положение. Наложена му е парична гаранция от 10 хил. лева. Конкретните обвинения можете да намерите подробно описани в интернет. Само добавям, че във връзка с това дело Мирослав Найденов отпадна от новите депутатски листи на ГЕРБ. В началото на тази седмица – понеделник  22април – Мирослав Найденов се е явил по собствено желание  в прокуратурата и е представил „тайнствен аудиозапис, който има връзка с воденото срещу него дело“. Това е едната страна на монетата.

Другата страна: В края на месец март Станишев и Цветан Цветанов се скараха жестоко. Отново пред Виктор Николаев, само дето Анна Цолова я нямаше него ден. После – на 1 април – пак там скандалът продължи. Този път Станишев имаше подкрепление в лицето на Илиана Йотова. Тя обвини Цветанов в потулване на скандала с изтеклото подслушване на Борисов във връзка с Мишо Бирата, както и за случая с разследването срещу Мирослав Найденов. Бившият шеф на МВР „отвърна на огъня” с контраобвинения - за прибраните от БСП милиони по скандала „Хохегер”, за делото „Галерия”, злоупотребите на Вальо Топлото, за подслушванията на Корнелия Нинова и Румен Овчаров.

И последва „анонимният сигнал“  за незаконно подслушване с техника на МВР, който Сергей Станишев получил по пощата и неговата гражданска съвест не му позволила да си замълчи.

Че историята ще има продължение до няколко дни беше ясно за всички. Донякъде за изненада може да брои, че именно Мирослав Найденов раздухва скандала. Има и други подходящи кандидатури. Предизборно време е! Нормално е! (Ненормално ще е, ако до изборите на 12 май се случи някоя „трагедия“.)

 

И тук идвам до обяснението, защо „аламинут“ в Чудомировата трактовка.

Само три минути, подчертавам – само три минути!, след като Мирослав Найденов стана от стола в студиото на bTV, в информационния портал DNES.BG прочитам следното: „MВР по времето на кабинета „Борисов” масово е подслушвало незаконно не само опозицията и бизнеса, но и самите членове на правителството. Целият Министерски съвет е бил слушан със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов. Скандалното признание „бомба” хвърли в ефира на bTV бившият земеделски министър Мирослав Найденов, който недвусмислено призова доскорошния си колега – ексшефа на вътрешното ведомство, да се оттегли от политиката.“

Е, чувам възражения от компетентни, че три минути са достатъчно дълъг срок за такава новина. Може и така да е, но е всеизвестно, че „най-бързата“ информационна агенция в България, е ФОКУС. Тя, тази агенция, съобщава нови неща буквално всяка минута и има чудесната практика да датира точната минута. Първото съобщение – „Мирослав Найденов: усещах, че съм подслушван“ е датирано 25 април 2013 | 08:35 | Агенция Фокус.

Обърнете внимание – 8,35часа съобщава ФОКУС! За първи път в историята си DNES.BG изпревари всички. Дори и ФОКУС, макар само с две минути. Имам обосновани подозрения, че DNES.BG е била предупредена предварително къде трябва да гледа, защото не само аз съм забелязал този „Аламинут Просто! Аламинут и - толкоз!“  Цитирам коментар под експресното съобщение на DNES.BG:

 

преди 2 минути

 

За първи път днес.бг отразява новина в действие, тоя калъф още бълва по бтв, а новината вече е тук... браво другари, поръчката е изпълнена.”

А вчера блогърът mamkamu се беше притеснил, че DNES.BG вече не е наша, защото „ТИМ я купи“. Спокойно, брат‘чед. Виждаш, че няма страшно. Даже са станали по-наши!

(Тук малко ще се отплесна. В началото на тази седмица наистина имаше продажба.  „88.9% от акциите на “Инвестор.БГ”, са продадени, потвърдиха за БЛИЦ от ръководството на интернет компанията. Очаква се името на купувача или купувачите да бъде официално оповестено в следващия понеделник.“

Е, не е баш така. Има сведения кой е купувачът. Това е групата, която притежава телевизия „БЪЛГАРИЯ ON AIR”. Дали това е ТИМ, аз не зная. В информацията за продажбата не пише. Но пък пише, че до тази неделя групата, притежаваща „INVESTOR.BG” е създадена с парите на „Химимпорт“. Това ни връща във времената, когато комунистическата партия преобразуваше политическата власт в икономическа. А знаете ли, че освен сайта за финансово-икономически новини investor.bg, тази компания поддържа новинарския сайт dnes.bg, любимия ни blog,bg, сайтове за спорт, за жените, детски, здравен и имотен портали, обяви за работа и сайт за запознанства. А чули сте, че в края на миналата седмица имаше друга крупна сделка с интернет компания. Става дума за“Нет.Инфо”. Която пък държи електронната поща аbv.bg.

Ако питате, защо се продава компания, която „през миналата година има приход 4.185 млн. лв., с 3.5% повече, отколкото през 2011 г., а печалбата й е 460 хил. лв при 182 хил. лв. за 2011 г.“, моят отговор е - замитане на следите. Чии следи? – Е, това вече е политически въпрос. Като гледам политиката на DNES.BG и на BLOG.BG, отговорът е само един – парите на БСП!)

Сега да посоча още един „бързак“, освен DNES.BG.

 

Пролет е! Време е за лавина и чупене на яйца!

Николай Колев-Босия

@bosia.blog.bg 25 апр 2013 12:18

ЯЙЦЕТО СЕ ЧУПИ НАЙ-ЛЕСНО ОТВЪТРЕ

Яйцето е като батискаф. Формата му е такава, че издържа на огромен външен натиск. Човешката сила не е достатъчна да го счупи, ако е разпределена равномерно върху неговата повърхност. В същото време едно малко пиленце с крехката си човчица само с няколко удара отвътре го чупи и излиза на бял свят. Престъпните групи, в това число и политическите партии у нас, всъщност, представляват яйца. Затова и леките удари отвътре са достатъчни да разбият яйцето-партия. Това пиленце беше избрано да бъде бившият министър на земеделието Миризлив Найденов. Видимо угрижен той срита в дамара ЦЦ явно с благоразположението на ББ. Така се изпълни Божието слово за камъните. Досега беше време да ги събираме, а сега вече трябва да ги хвърляме. Легитимната мишена е посочена. Знаковото лице на милиционерската мафия ще падне с окървавена глава, която, както казват, има особена форма. Но той не беше сам. С него имаше цяло стадо рибки-пилоти и други паразити, които сега изпадат в ужасяваща паника. Едни от тях инстиктивно тичат във всички посоки, за да избягат от потъналия кораб, а други ще запретнат ръкави и ще започнат да го замерят по-яростно от останалите, за да компенсират глупостта и простотията си. А доскорошните яростни защитници от ГЕРБ изведнъж усетиха, че гащите им са пълни с нещо кафяво, смрадливо и лепкаво. Това се нарича „Началото на края на комедията ГЕРБ” И понеже нямат програми, стратегии и подготвени кадри, а само черупка от кухи обещания и обикновени пазарски лъжи, като се счупи от него не остава и спомен. Винаги съм казвал, че у нас нещата са толкова динамични и толкова бързо се радикализират, че е лесно да предвидиш катастрофите, но трябва да си добър анализатор. Когато зависиш от заплащането и смяташ, че то е по-важно от истината заприличваш на политолог, ПР или социолог. Тези маймуни са готови за пари на всичко и се чудя, че все още има наивници, които им вярват и поръчват сондажи. Те дори не могат да се сетят, че цялата пасмина от социолози, политолози, ПР-и и други лайнари не успяха да предвидят оставката на Борисов и протестите.. А това рано или късно ще доведе до отпадането им от нормалния живот и ще лъсне елементарността и слугинажа им. На тях упорито им пригласят цяла армия от журнаглисти и други медийни червей.

 

Това, което стана тази сутрин по БТВ беше предвидимо. То хвърли в ужас избирателите на ГЕРБ и социолози-политолози-ПР-и-журнаглисти. Всичките цифри, които досега се въртяха в пространството за резултатите от изборите отидоха по дяволите. Борисов и кукловодите минаха на радикален режим и решиха да хвърлят на кучетата знаковата си фигура Цървул Цървулов, само и само да оцелеят. Но те не разбират, че нямат добър ход. Включително и този. Това е звукът А-А-А-А-, който се чува със затихваща сила, когато глупав пешеходец падне в дълбока шахта на канализацията. Точно това чуваме в момента. След 17 дни ще се чуе и другия звук-ТУП!“

 

Обърнахте ли внимание на часа в който Босия е публикувал своя постинг в Blog.bg? – 12,18 часа. Няма по-бърз от него!

Бос, бос, ама знае пред чия врата да си събува обувките!

Завършвам. Само да допълня, че въпросният постинг на г-н НКБ, се появи в сайта Dnes.bg само след броени минути. В рубриката „Блогини“, където се публикуват най-четените и коментирани постинги!

Техника, баджанак, техника и бързина! Това искам да ти кажа. На, пресметни сам: кога факта туй-онуй, кога свари Босия да напише две страници и три реда копелдаш, кога го прегледа постинга тоя сайт и кога реши, че е най-четен и за пред хора. Аламинут Просто! Аламинут и - толкоз!




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873063
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031