Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2013 19:01 - Грамада. Проклет да е Иво Сиромахов
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 6890 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 23.03.2013 19:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Има общочовешки граници, които не е позволено да се преминават!

Ето какво виждам на 1-ва стр. на в.”19 минути” от 22 март 2013: „Тази година колоездачната обиколка на България ще се проведе около Искра Фидосова.” – подпис Иво Сиромахов.

Колкото и да си злобен, колкото и да си наранен, колкото и да си задължен, има неща, с които не бива да се заиграваш! Това са нещата, които ЧОВЕКЪТ НЕ МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ, независимо от усилията си и желанията си. Като старостта, като болестите, като физическите недъзи, като Любовта също. Това са още Идеалите зад които ЧОВЕКЪТ ЗАСТАВА С ЖИВОТА СИ, а не с интереси или конюнктура. Тук спада и СЪЗНАТЕЛНОТО УБИЙСТВО НА ДРУГ ЖИВОТ, щото той мислил по някакъв начин различен от твоя.

Убеден съм, че хора, които не спазват тези правила, независимо от собствените си възможни извинения, няма да избегнат Възмездието. Дори и тях да не ги застигне лично, то, Възмездието, ще се стовари с всичката си неизбежност и безжалостност върху тяхното поколение, върху рода им векове напред. Няма никакъв начин ТО да ги забрави. А моята задача е такива хора да „изхвърлям” приживе, лично! Защото утре, когато отида на небето и Господ ме попита „Ти защо не протестира?”, аз какво ще отговоря, ако не съм го направил!

Затова, когато довечера по bTV пуснат „култовия” сериал „Младост 5”, където Иво Сиромахов е един от двамата главни герои, ще стана и ще загася телевизора си. И ще хвърля моя камък върху грамадата с думите: Проклет да е Иво Сиромахов!

Иво Сиромахов не е единствен, не е рядко изключение всред днешните българи. В този постинг изреждам няколко по-известни имена и то само от наблюденията ми за последната година. Другите - от предишните 23 години са „герои” на публикуваните и още непубликуваните други мои постинги. (Позволявам си да кажа, че живите свидетели на партизанската борба и първите години след нея, са длъжни да разказват за това, което са преживяли лично. Те нямат много време за „помайване”.) Имам това право да го напиша, защото такива като Иво Сиромахов формират общественото мнение, чиято чистоплътност е и моя грижа.

Като Иво Сиромахов са и Милен Цветков, Слави Трифонов, Росен Петров, Диана Найденова, Мирена Филипова, Александрина Димитрова... Както и директорите на в. „19 минути” Борис Ангелов и Атанас Арнаудов (и тези, които седят зад тях). Както вкупом и всички делегати на 8-мата национална конференция на ДПС.

Хвърлям моя камък върху грамадата и казвам: Проклети да са Иво-Сиромаховци!




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobronameren - получих лично съобщение, няма да напиша подателя
24.03.2013 18:54
Ето съобщението: "Браво, един да защити тази жена !! Тя не е дебела -тя е болна , божке-е-е- е как плака цяла бТВ , че Славчо е болен, завалията !! А нищо му няма ."
Позволявам си да направя едно лично съобщение публично, защото смятам, че по такива общочовешки въпроси не трябва да си говорим "лично", а "обществено". И не да говорим, а да крещим!
цитирай
2. tota - Поздрави за позицията!
24.03.2013 21:16
Три неща не може човек да избере: родителите, името и външността си. Той е такъв, какъвто е!!
Мама казваше при такива случаи: "Смехът се смей!"
цитирай
3. rosmistral - Грамада.....
24.03.2013 22:46
Не Ви познавам, но отдавна не мога да сдържа гнева си ...да имено гняв срещу такива самозабравили се. Минаха всички допустими норми на поведение. Аз моят камък отдавна съм хвърлила. Сменям програмата, когато дойде часа на техните предавания.
Виновни са медиите,които им дават възможност за изява. Виновни сме и ние зрителите, че не реагираме. Изживяват се като недосегаеми. Нека направим грамадата публично достояние.
цитирай
4. apostapostoloff - Присъединявам се към вас!
25.03.2013 05:30
Гореспоменатите лайнари от край време ме теророизират с долнопробните си гадости и простотии. Проклети да са! Ръцете им да изсъхнат, ама преди това да им изтекат очите! На тях и на техните потомци!
цитирай
5. georgimet - Обаче!
05.04.2013 17:37
Съгласен, че е просташко и глуповато да се подиграваш на хора с болести и физически недъзи. Доброто възпитание предполага така да не се прави, да уважаваш ближния и да се съобразяваш с хората, да не ги обиждаш и т.н. Обаче! Искра Фидосова е нанесла толкова много вреди на всички нас, че подигравките са и малко, за нея трябва затвор за много години. Тя съобразява ли се със сънародниците си? Жал ли и е за съсипаните човешки съдби? НЕ! Не знам имате ли представа какви неща е забъркала като председател на правната комисия на парламента. 3 години и половина законодателството в държавата е в ръцете на недоучила и проста жена. Мислите ли, че тя е положила усилия, за да подобри законите? Мислите ли, че е добросъвестна, уважаваща хората? Можете да разпитате из обл. Монтана, колко я обичат хората и какви ги върши там от години. Освен с тях, съм говорил и с доста юристи, всички са възмутени от неграмотните закони, зад които стои тя. тя положи всички усилия, за да утвърди властта на мафията. А вие се възмущавате, че Иво Сиромахов и се подиграл. Явно сте от тези, които обръщат другата буза. Но всичко си има граници, Искра Фидосова не заслужава вашата милост.
цитирай
6. dobronameren - Има граници, които не бива да се преминават, georgimet
05.04.2013 19:44
Няма никакво значение колко човекът "си го е заслужил"! Ако това не е така, Хитлер и досега да е жив! И да няма нито един жив "мръсен евреин" - такъв според "някои от Монтана"! Не зная на кои идеи, на коя партия сте симпатизант, но ако вие твърдите, че сте българин, то аз съм паднал от Марс! Само, че ние, падналите от Марс българи, ще чистим държавата си и името й години, години след като вие сте напуснали нашите български къщи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1882355
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930