Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2013 18:46 - Топ социалистическа логика
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1914 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Съвсем прясно извадена е. Ако така нещо ви мирише на вмирисано, не е случайно. В „язовира” може да хванете само такава риба, каквато има в него. Социалистическата партия в България е на 122 години. На колкото е и комунистическата партия в България.

1. Поредното желязно доказателство за това намерих преди две седмици в един вестник, флагман на социалистическия печат у нас. На някакво събиране в НДК другарят Станишев поздравил един стар другар, който бил член на БСП от 60 години. При положение, че БСП е създадена на 1 април 1990 година.   

2.  Самият Станишев, шефът на новата променена партия БСП, и други партийци – вж по-надолу, се гордеят, че той е роден син на един от 16-те зам.шефове на старата БКП. Е, тогава защо заклеймяват Антон Кутев, дето си го каза простодушно, че да си член на БСП е медицински и наследствен синдром?

Аз чаках в мрежата да попаднат големи стари риби – Андрей или Кънчо, мамин Кольо, малкият близнак Цветомир... А то не щеш ли Антоний Тодоров. (1.03.2013 според BLOG.BG) Подред за логиката на последния споменат:

В деня на оставката си 21 февруари 2013, чието подаване не е било предварително съгласувано с никого, Бойко Борисов каза от трибуната на Парламента: „За мен интересите на българските граждани са по-важни от интересите на моята партия. Аз не искам да виждам кръвта на моите съграждани на улицата. Власт, която народът оспорва, не ме интересува. Връщам му я. Ще се видим на избори.“

След 5 дни на 26 февруари на пленум на БСП на „Позитано” 20 възникнали остри спорове около бъдещото участие на социалистите във властта. Татяна Дончева рекла директно от микрофона на Сергей Станишев, че „трябва да заяви не само, че не иска да става премиер, но и да признае, че улицата го отрича, въпреки че е симпатичен, млад и европейски признат”. По време на изказването на Дончева Станишев напуснал трибуната. Припило му се вода студена – аз, който не успях да се сдържа. След два дни на 27 февруари, след като върна мандата за управление, който по закон му връчи президента, Станишев каза: „Аз няма да бъда следващия министър-председател, дори БСП да спечели изборите.”

Как тези факти обяснява Антоний Тодоров:

3.  За Сергей Станишев това беше силен ход, защото все пак, той беше премиер.” Ами че той и Борисов беше премиер. Защо за него оставката не е силен ход, а провал?

(Ако сте пропуснали, да ви припомня, че когато един „от народа” изгори конституцията на площада, Сергей Станишев го защити на въпросния пленум на „Позитано” 20 така: „Всички, които изгориха Конституцията, без дори да са я чели, всъщност защитаваха духа й.” Изключително логично, не намирате ли?)

4.  „Значителна част от протестиращите изобщо не приемат БСП, значи има проблем. Те дори могат да се смятат за леви, но не така леви като БСП, не по същия начин.” Това не е ли пряко признание, че ако твърдението „народът” е вярно, то този „ляв народ” изобщо не се покрива с лявата, „не по същия начин” (?), партия? И какъв ли би бил резултатът на изборите?          5. „Това отхвърляне на БСП има дълга история и това е един голям проблем и вероятно Станишев си дава сметка за това, защото той все пак е от по-младите политици и давайки си сметка за това, дава по някакъв начин личен пример, че някои от старите физиономии е добре да се оттегли по-назад и че сега е важният момент за БСП, ако иска да има по-дълго политическо бъдеще - да смени малко лицата, с които я свързват.

Добре, но чуйте продължението: „Не знам дали ще съумее да го направи - честно казано това е много голяма партия - брой, различни лобита, различни крила, различни групи, но предполагам, че това е заявка. Той иска да успокои една част от общественото мнение, че той няма да се върне на власт, няма да е той, други ще са, независимо от резултатите от изборите”.

Определено този политолог си познава стоката. Нормален логичен въпрос би бил – Тогава защо стои още в ТАЗИ партия? Надява се нещо да се промени? Защо не попита Георги Пирински и Янаки Стоилов какво стана с тяхната младост, докато чакаха промените? После да отиде и да каже на Мая Манолова и Георги Терзийски какво ги чака занапред.

Антоний Тодоров бил преподавател в НБУ. Ето коментарът на един блогър от Хасково. Цитирам го, защото моята несоциалистическа логика е съгласна с него: Ако този ми беше преподавател, моментално щях да напусна НБУ.”

 

Сега се прехвърлям от социолозите на журналистите.

Не че са се свършили или кротнали социолозите с такава социалистическа логика, ами нямам място. Такова е и положението при журналистите с ТАКАВА логика. При тях също ще пропусна дъртите „ясни” – Дърева, Велева, Гарелов, Кеворкян, Писарев, Иванджийски (за това чудо комунистическо трябва едно кило мастило). Да видим например изявяващата се напоследък – пак, защото беше изчезнала преди година – Силвия Стефанова.

На 6 февруари 2013 написала:

6.Ако бях премиер, ще ме извините за наглостта, никога нямаше да обявя по този начин, “обоснованото предположение”, че атентатът в Сарафово е дело на Хизбула. След подобни публични изцепки, процесите стават по-трудни за управление, отварят се вратички за крайни сценарии. С тях от известно време се упражняват кръгове в Израел и САЩ. Има и други начини за борба и ограничаване на тероризма. Тук не става въпрос за примирение и страх, а за обмислени и премерени действия.”

Или пък: „„Не може експертите на Европол или на МВР да определят голямата политика. Отговорният подход е, при наличието на обосновани данни, да започнат разговори на ниво ЕС. Да се изработи всеобхватна стратегия, да се консултират страните от Арабската лига, а преди това България да изясни в детайли собствената си позиция и това, на което ще казва “да” или “не”. 

Това не е логика на истината, защото трябва „да си изясним на кое ще казваме Да или Не”, логика, която си стиска очите, че „разговори на ниво ЕС” текат вече няколко години, но Русия и Китай правят тези процеси „по-трудни за управление”. И докога ще си стиска очите ТАКАВА логика? След като написала веднага следното: „Ако бях десен политик, щях да преценя залозите на своята опозиционност и нямаше да позволя да ме използват за ръжен. От чието ръчкане в огъня точки печели БСП.” (подчертаното е от мен)

Занемявам пред такава логика.

7.  „Ако бях президент, наистина ме извинете за наглостта, щях да отложа Консултативния съвет по национална сигурност с един месец, през който да започна консултации с партиите и разговори с представители на службите, за да си изясня какво точно се случва в държавата. Не е нормално в рамките на 2 седмици да ни поднасят един опит за политически атентат, един атентат пред Съдебната палата и активно мероприятие с класифицирани документи, получени от неидентифициран източник. Някой клати държавата. Въпросът е кой и защо.”

8. „Ако бях журналист (а аз съм журналист, независимо от всичко) нямаше да бъда пощенска кутия. Нито маша. Или глупак. Свободата на словото и независимата журналистика изключват всичко това.”

Трудно бих намерил по-нагло демонстриране на наглост.

Силвия Стефанова помним от в.”Демокрация” в нейния Желев период, когато главен редактор беше Волен Сидеров. После се появи във в.”Седем” (Явор Дачков), където смени Люба Кулезич като негов главен редактор. Предпоследните две години работеше в телевизия СКАТ и бе редовен независим събеседник на Велизар Енчев в „дискусионното студио”. Последното, което знам за журналистката, която „не е маша или глупак”, е че през декември м.г. беше представена в поетичен алманах за някакви „кактуси”. Какви кактуси, моля ви се! – Велислава Дърева, Ива Николова, Ивайло Диманов, Димитър Дженев...

9. Споменах Люба Кулезич. Да допълня за логиката на Николай Бареков, който преди 4 дни - на 25 февруари, уволни от TV7 Люба Кулезич в момент, когато предаването й е с рекордно висок рейтинг, по-висок от този на „Гореща точка” с мотива, че „... не са показани достатъчно гледни точки, а само тези на управляващите”.

Точно така! На управляващите! Иначе не знам дали си спомняте, че в самото начало на м.февруари 2013 червените депутати Мая Манолова и Атанас Мерджанов изпратиха гневно писмо до СЕМ, че 4 телевизии – bTV, БНТ, Нова ТВ и ТВ7 отразявали само позицията на Яне Янев за енергийната мафия, но не и позициите на Корнелия Нинова и Румен Овчаров. Е, защо Бареков не реагира още тогава – на 2 февруари? Ами, защото още не се говореше за оставка на Борисов. Логика „желязна”, като за изпълнителен директор на независима телевизия!

10. Впрочем ТВ7 има един много по-излишен кадър от самия Бареков, да не говорим за Люба Кулезич – Юлиян Вучков се казва. Особено „логичен човек”. Днес го слушах също – Президентът бил комплексиран човек, каза. Такива не трябвало да управляват България. Моята логика твърди, че няма по-голям комплексар от самия „професия професор”? Ама БСП не протестира, значи може...

 

И накрая оставям за десерт логиката на червените блогъри – моите „любимци”: тhe еkonomist, chavdar01, kostadin, tomcat2, djani, podvodni, kushel, stojneff, eltimir, bosia, ljubomircholakov… (На пропуснатите се извинявам. Има време. Ще се коригирам.)

Ако протестира някой за квалификацията „червен”, редно е сам да погледне блоговете на споменатите, за да прочете заглавията на техните постинги. Само заглавията им! Изключително показателни са за „ориентацията“ им. Ако този някой има повече време и най-важното здрави нерви, да почне да чете постингите им и само да брои правописните грешки в тях. Без логическите грешки.

Ама няма нищо случайно – комунизмът и неговия най-висш стадий засега социализмът, са обществени строеве за прости хора. Колкото по-прости са „хората от народа“, толкова по-здрави корени имат те в държавите им. Именно за това поддържам идеята, че образованието трябва да бъде втори приоритет в държавата. Дори преди Здравеопазването, което е за нас, докато Образованието е за децата ни.

Ако внимавате, би трябвало да обърнете внимание на думата „втори“. Аз мисля, че първият приоритет на нормалната държава е онзи, който помогна на Германия от напълно разсипана държава в 1945г. да стане за 8 години  такава, каквато е и досега! – Законът за пълна забрана на нацизма. България няма „да се оправи“ (как отвратително звучи това клише), докато комунисти шетат из нашата страна. Комунизмът трябва да бъде забранен тотално.

С други думи да го кажа, ако тези ви дразнят. Трябва да се забрани най-напред внасянето на нестерилни най-малкото неща в стаята на болния, ако искаме той да бъде излекуван. После идват докторите с техните знания. Каква по-логична препоръка от тази бихте дали вие?  

 




Гласувай:
3



1. 100jan - Ако позволите да Ви поправя
02.03.2013 14:42
Госпожица Велислава Дърева отдавна не е журналист, макар че именно за такава се представя. Може би защото е по-приемливо да се представи така, отколкото като член на Висшия съвет на БСП. Аз иначе не се сещам в коя медия работи, за да се титулува журналист. Това, че от време на време й се дава трибуна в някои вестници, където тя пише коментари, не я прави журналист. Подобни коментари пишат много хора, но никъде тези хора не се представят за журналисти. Например Евгений Дайнов, Драгомир Драганов, Емил Хърсев... Да, Дърева някога е била журналистка, но в момента тя не работи като такава. "Журналист" не е пожизнена титла, така че да се има предвид, когато се пише за нея. Впрочем, тя къде работи, в края на краищата?
цитирай
2. dobronameren - Напълно съгласен за г-ца Дърева
02.03.2013 20:41
пак добре. че съм сбъркал с професията й, а не с убежденията й. Но съм съгласен, че трябва да съм точен, защото ще го четат млади, които не помнят преображенията комунистически.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1889089
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930