Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2013 23:03 - Неделен поглед върху енергийните протести
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1567 Коментари: 2 Гласове:
3



Днес е неделя и имах възможност цял ден да гледам по разните телевизии репортажите от страната за протестите срещу високите цени на тока. До вчера – цяла седмица вече – бях натрупал камара впечатления и изводи за тях. Днес обаче ми хрумна, че е възможно „да вървя по грешна следа”, както казва Джей Би Флетчър. (Бог да я прости!). Но подред.

Най-напред за „старите” размисли.

1.  Твърди се (от опозицията!), че хората протестират, защото са на ръба на оцеляването си и нямат никаква възможност да плащат такива високи сметки за ток. Казва се, че „това е целия народ”.

Е-е... Не е целия народ!

Отнемам 10% за българи, собственици на пари и имущество за повече от един милион лева. Отнемам 20% за българите, които работят в проспериращи частни фирми и месечната им заплата започва от 1000-1500 български лева нагоре. Отнемам 10% за държавните служители по министерствата, които според опозицията взимат подобни суми нерегламентирани бонуси месечно. Отнемам 10% за българите, служили и още служещи на комунизма в неговия отвратителен вид, като започна с военните „от Щаба” и свърша с кадесарите. Дотук станаха 50%. „Народът” намаля наполовина!

Като гледам колко се събират по площадите и като чета във форумите призиви към народа „да се събуди”, оставам с впечатлението, че срещу високите цени на тока протестират само от младежкото обединение на БСП и щурмоваците на нашия Хитлер.

2.   В подкрепа на последното ми предположение е и фактът, че възрастните и зле облечените в „народните протести” се броят на пръсти. Протестират младежи и девойки, чийто ток и дрешки най-вероятно плащат мама, татко, баба и дядо. Във Варна и Благоевград това се вижда най-добре.

3.   Още. Протестите протичат под мотото „Да запалим монополите”!  Като знам коя партия е палила, пали и ще пали, особено „монополите”, що не мога да повярвам, че протестът е „народен”. Бедните, все едно пенсионери или не, не „палят”. Те са едни от най-добрите българи! (За по-пунктуалните – изключвам циганите от гетата.)

4.   Протестите се отразяват най-подробно от телевизиите Канал3, NBT, ALFA и SKAT. И точно определени предавания в bTV, Нова, че и Канал 1. (Да не ги изреждам и в този постинг. Докато не ме предизвикат пряко!) „Отразяват” не е точната дума. Когато заговорят водещите в тези телевизии и предавания, от устите им изхвърчат слюнки от злоба, аленеят пламъци от ада и се чуват отдавна забравени деветосептемврийски закани за мъст и смърт. Не преувеличавам. Намерете на кои канали вашият кабелен оператор ви изпраща техните сигнали, намерете време и най-важното – въоръжете се с нечовешко търпение, докато ги гледате. Повярвайте ми, това е опит, необходим опит, за различаване на подлеците сред нормалните хора. Този опит не може да се придобие като се махне небрежно с ръка. Или като се затисне още неслучилата се беда с две бири.

5.  Протестира се срещу ЧЕЗ, EVN и Енерго-Про, ама „Босите” мятат домати срещу Парламента и сградите на държавните институции. Защо не отидат да метнат три домата на Позитано 20, никак не например?! Защо викат „оставка” под прозорците на Бойко Борисов? Защо искат сваляне на неговото правителство? При това след като са заявили на световно ниво (самият Станишев!), че ако трябва, ще използват недемократични средства, но ще го направят! Глупаци! Тръгнали на сватба и си сложили вратовръзката направо върху неизмития врат. Меко казано! Аз ли трябва да припомням какво се случва на „народа”, когато комсоциалист започне да плаши с „недемократични средства”?!

6.  Протестира се срещу високите цени на тока и се твърди, че те, цените, щели да паднат след като се „национализират монополите”. Олеле, боже! Младите не знаят, но е задължение на старите да им обясняват как комунистите осъществяват национализация. Циганите крадат и бастисват, комунистите направо убиват! Но са сбъркали Времето. „Съветската армия” умря. Чакаме стария Путин да бъде сменен от младия Медведев. (Ако се абстрахирате от имената, приемете го като средносрочна прогноза. Припомням, че краткосрочните ми прогнози са в постинга „Избрани прогнози от джоба” – 18 юни 2012 година.)

И сега новото, което ми хрумна днес.

Гледам по TV7 репортаж на Диляна Гайтанджиева със зашеметяващи разкрития за далаверите и кражбите на довчерашния председател на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Оня ден самият Борисов каза, че още миналата година е трябвало да уволни въпросния заедно с Трайков (Трайчо Трайков – бившият министър) Заедно с началото на протестите в миналия понеделник Яне Янев извади едни папки за корупция и комисионни в енергетиката на Р.Овчаров, Корнелия Нинова и – о, боже! – самият Иван Костов. Освен това стана ясно, че сключените по тяхно време договори за изкупуване на „зелена енергия” с гарантирани приходи за 15 години напред, не могат да бъдат деанонсирани законово, защото съдът няма за какво да се захване. Всичко е изпипано перфектно от такава гледна точка. Виж обаче, ако „НАРОДЪТ” ПОИСКА тяхното разваляне, ако той, НАРОДЪТ НАСТОЯВА тарикатите и мошениците да бъдат съдени и вкарани в затвора, нещата МОГАТ ДА СТАНАТ!  БЪРЗО, сравнително бързо.

Как да завърша? Че освен много добър пожарникар, Бойко е и много добър каратист. Нали в този спорт се използва силата на противниковото нападение, за да се насочи тя към самия нападател и така той да бъде победен.

Така, че „да живеят протестите”, а!?




Гласувай:
3



1. zarenkow - Как мислиш, че се отразява покол...
18.02.2013 14:36
Как мислиш , че се отразява поколения да очакват работа , жилище , да нямат взискателност към разнообразието и качеството на стоките в магазина , за всичко да търсят връзки , да не допускат различното мислене , да не смеят да са откровени , да нямат нормален съд , образците им за поведение да са престъпници и т.н. и в края това създава народопсихологията. Народността е погребана отдавна. Велико НС няма да ги промени. На времето Желев мисля че не беше предател въпреки , че предаде движението. Предаде го от страх и то основателен за гражданска война. Половината , ако не и повече си обичаха , както и много до днес сатрапа и глупака Живков. Много е тежко положението освен тъжно. Решение , откровено не виждам. Това движение вече сме го виждали в Англия в зората на индустриалната революция , бой по машините. Сега бой по търговски дружества , а не по режисьорите на спектакъла . Сега следва политическа нестабилност , финансово рухване и май това ще , бития бит .... Колкото по мърдаме толкова по.. , и ще си създаваме легенди за народ до последен дъх.
цитирай
2. dobronameren - Нямам коментар. Освен да ви преразкажа един анекдот
19.02.2013 06:57
Една крастава жаба се появила изневиделица на рамото на един програмист. както той си вървял по улицата и си ядял баничката. Погледнал я той учудено, а тя му казала:
- Целуни ме и аз ще се превърна в прекрасна принцеса, която ще те обича до гроб.
- А! Да имаш да вземаш! - отговорил й невъзмутимо програмистът - Повече ме кефиш като жаба.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872913
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031