Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2013 19:54 - Топ 6 на глупостите в периода 1-15 февруари 2013
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3627 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Глупостите сега са двойно повече, ама какво да се прави – идват избори и опозицията се активира.

НОМЕР 1

С „тиха приказка“ започна протестът пред НС на 10 февруари срещу пълната забрана за тютюнопушене на обществени места. Сред протестиращите забелязах Андрей Слабаков. Той определи сега действащото законодателство за тютюнопушене като „тотално фашистко“. Щото били нарушени НЕГОВИТЕ права. А моите права, бе, борецо за права и свободи? Впрочем Андрей Слабаков е син на Петър Слабаков, който започна като твърдо „син” в Екогласност, за да завърши като „червен депутат” в НС по времето на Беров и Виденов.

„Всички имат право на избор“, заяви друга протестираща -певицата Мариана Попова. Тя пък беше категорична, че винаги може да се намери баланс. „Всичко трябва да се случва доброволно, да имаме право на избор“. И допълни, че законът връща България към комунизма. (Към какво бе, протестиращи, се връщаме? Към фашизъм или към комунизъм? Уточнете се за себе си. Да не забравите да питате и Сидеров.) Впрочем и за тази певица се говори, че дължи кариерата си на „червена” привързаност”.

Иначе всички протестиращи се обединиха около тезата, че тоталната забрана за тютюнопушене насажда разделение в обществото. Протестиращите риторично попитаха какво ще последва: Разделение на мъже и жени, на ниски и високи, на по-силни и по-слаби. Е, да допълня и аз – може би преди това да се разделим на курви и педераси, а?

И още една глупост от мен. Не смея да отворя една консерва, която купих от „Била” оня ден – ще вземе да изскочи слабаковче и оттам. После какво ще правя? Токущо ми хрумна отговора: ще ми остане утехата, че резервната скамейка на социалистите не е много дълга.

НОМЕР 2

Блогърът antonchakalov (адвокат Антон Чакъров) се гневи, че управляващите депутати искали да се регламентира кои парламентарно представени партии са в опозиция.

Аз мисля, че е съвсем естествено, след като в правилника на НС е записано, че за опозицията се предвижда квотен принцип за участие в парламентарните комисии, че всяка първа сряда от месеца опозицията има правото да предлага дневния ред на Събранието, че в новия Изборен кодекс понятието „опозиция” е ключово...

Но „адвокатът” е написал куп глупости в своя постинг „ДА СЕ НОМИНИРАТ КОИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ГРУПИ СА „ОПОЗИЦИЯ“ И ДА СЕ ДЕКОРИРАТ СЪС СПЕЦИАЛНИ НАГРЪДНИ ЗНАЦИ...”

Например: (Фрапиращите глупости са подчертани от мен.)

- „Много важна дилема изникна пред управляващите: да определят кои парламентарни групи са „опозиция“. Такова чудо едва ли има в някой друг парламент. И не е ясно кому е нужно и за какво ще служи. И дали с това не се цели представителите на такива нежелани фракции да се декорират със специални нагръдни знаци. И по този начин да се открояват от праволинейните и постепенно да им се отнемат някои права. А и да се предпазват от опозиционна зараза другите депутати.”

- „Засега надделявало схващането, че „опозиция“ са тези, които не са подкрепили състава на Министерския съвет /МС/ след изборите за народни представители през месец юни 2009 г.”

- „Засега в България има известен опит, но той не е за похвала и оттам - за препоръчване. По време на Втората световна война след като се присъединихме към воюващите на страната на Германия - Италия - Япония и обявихме „символична война“ на Съюзниците, трябваше да вземем и някакви дискриминационни мерки срещу евреите. И нашите народни представители избраха по-малкото зло - вместо да ги депортират с влакове за известните концентрационни лагери, да ги задължат да носят специални значки, с които да се отличават. Разбира се това храбро и хуманно отношение не можа да спаси авторите му от комунистическия терор след завземането на властта през есента и те бяха избити - едни с присъда, други и без такава.”

- „Поставя се и един въпрос с повишена трудност. От избрания през 2009 г. МС са го напуснали 11 министри при общ състав от 16. Да не говорим и за това, че много от тогавашните депутати вече са напуснали НС поради преминаване на други постове и може да се окаже, че има министри, които не са „избрани“ първоначално, но и избирателите им са вече в малцинство.

- „Прозира, че се търси възможност да се лиши опозицията от достъп до представителство в избирателните комисии и всички протоколи да се изготвят и подписват само от управляващите, за да си осигурят втори мандат! Само че такива правила са подходящи за Северна Корея, Сирия и други от този род!

И това ми било адвокат? Тиквеник. Без значение дали е в опозиция или не!

НОМЕР 3

Велислава Дърева пише във форума на в.”Дума”: (3.02.2013)

„На референдума за Козлодуй се случи нещо много знаменателно - животът ни разкри формулата, по която партията може да увеличи електората си. Защото само половината от гласовете за Козлодуй дойдоха от ядрото на партията. Другите гласове от дойдоха от хора, които гласуваха за бъдещето на промишлена България. По този начин животът много ясно ни показа - това е формулата - бъдещето на промишлена България - която ще ни привлече нови избиратели. Ето защо аз казах, че:

- Ако партията започне кампания в това направление, тя ще срещне голяма подкрепа не само от традиционния си електорат - също както се случи това в кампанията за Козлодуй.

- Е, и точно тук идва място за идеологията на нашата партия в този й вид, в който я обсъждаме тука във форума - реиндустриализация на държавата - чрез намирането на вътрешни пазарни ниши и обявяването им за исконно запазени за възстановяване на българската индустрия.

- Много важен извод е това, който, ако бъде направен, ще има качествена промяна към по-добро в обществената оценка и подкрепа за партията.

Нали така? Чакам вашето мнение.”

Ами, ето моето мнение. Тази попикана госпожица си мисли, че ние от «опозицията», Чакъров, ядем доматите с колците. Можем да сме ги яли по ВАША принуда преди Онзи Ден. Ама, сега хайде марш от нашата градина. Садете си другаде «домати», дето сами слизат от колците и се подреждат в чинията. Нарязани.

(Ако някой се е възмутил от определението «попикана госпожица», да уточня, че това са думи на самата Дъ-рева или Да- не-рева. Отправени са някъде около 1992-1993 година (не ми се търси точната дата) към Стоян Ганев. В оригинал са «Това попикано дете на демокрацията»!)

НОМЕР 4

Отново блогърът lyubomircholakov  блести с „прочетено в Интернет”:  7.02.2013, 0:38 - ПРАВАТА НА ЧОВЕКА СЕ СПАЗВАТ ПОВЕЧЕ В БЕЛАРУС, ОТКОЛКОТО В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

НОМЕР 5

Автор: minchomin Категория: Лични дневници, написал: (Защо там? Подчертаното е от мен.) 

«На 05.02.2013 год., вечерта, гледах предаването "Референдум" по канал 1 на БНТ за атентата в Бургас през февруари 2012 год.. На него чух всякакви изказвания подтикнати от изявления на Министър Цветанов за атентата в Бургас, които бяха давани по всички новини на Българските телевизии. По този повод  реших да направя справка в Интернет сайта Уикипедия за тази нарочена партия "ХИЗБУЛА", за която се твърди, че тя е извършила деянието, наречено терористичен акт на летище Сарафово в Бургас. От това, което четох в сайта оставам с убеждение, че някой действително не е с всичкия си, за да мисли, че в Ливан може да има партия с редовно военно подразделение.

Не зная колко от коментиращите в Референдум са чели това нещо в Уикипедия, като данни на официален Интернет сайт, но според мен, атентатът е измислена пунта Мара на тази никому не ясна организация Хизбула, която е от Ливански произход, тъй като Ливан е страна с няколко милиона население и тя се чуди в кои гащи да си събира лайната от мъка по нейните вътрешни проблеми и дори да поддържа такава партия с редовна армия и военни съоръжения за всякакви атентатски действия.

В тези коментари по Референдум единствено, според мен, имаше правилно отношение на нещата по летище Сарафово Димитър Йончен, който е военен и учен с поглед върху нещата.

Смятам, че Министър Цветан Цветанов е човек също с пагони, но и той, като всички други коментатори в Референдума приказва празни приказки и на 05.01.2013 год. обяви тази никаква от всякъде и на никому не ясна за съществуване изобщо организация "Хизбула" за главен атентатор на летище Бургас.

Каквото и да кажа ще е смешно и трагично, но ще попитам г-н Цветанов така. Г-н Цветанов, ти си Министър на Вътрешните работи на България и като такъв, колко пъти си направи труда, за да видиш данните на тази неясна на никому организация и то, която да съществува в парламента на Ливан, според Уикипедия? Ти смяташ ли, г-н Цветанов, че Ливан, като държава, би държала терористична организация, а още повече да бъде парламентарно представена партия в ливанския парламент? Защо г-н Цветанов за миг не си представиш, че ДПС или друга партия в Българския парламент да е терористична организация и да се води нелегална от никъде какво би станало с нея? Ти си човек на ръководна партия в момента на България и като такъв, защо не направиш официално питане до ливанското Правителство, за да ти отговори как се тълкува при тях тази никому неизвестна за тях организация, освен за Израел, защото на Израел така му е удобно да говори срещу Ливан, като държава, която има стабилни позиции до самия Излаел? 

Защо не питате египетския журналист, не го зная как се казва, но беше гост на Референдум, че е редно той да коментира само египетската си държава, а не Ливан и то по телевизията в България? Кой недодялан ръководител на БНТ го кани този египтянин, за да напада Ливан от България? 

Г-н Цветанов ти си човек от бранша на полицията и затова ще ти кажа, че си неграмотен в нещата за тази никому не ясна организация, поради това, че тя първо е неясна, като легална партия, а камо ли да бъде и в парламента на Ливан и още повече да има редовна армия според Уикипедия. Г-н Цветанов, ти си човек от Правителството на България и казваш неща, което не са ясни на следствието или като присъда, а си Министър на Вътрешните работи на България! Такава организация, според мен, не може да съществува

Мисля, че преиграваш с положението си, а зад теб по новините в телевизиите бяха Министърът на Външните работи Николай Младенов и Премиера на България Бойко Борисов.

НОМЕР 6

На 10 февруари беше съобщено, че вицепрезидентката Маргарита Попова е помилвала един човек с доживотна присъда заради убийство. Въпросният вече е излежал повече от 30 години в затвора.

Ето как е коментирала в блога този факт някаква Китка Киткова (много прилича на псевдоним): „След 30 години живот в затвора този човек няма да издържи на свободния живот и реалността - първо никой няма да го вземе на работа, ще е без пари, ЧЕЗ или ЕОН ще му пускат сметки, а ако е с парно от Топлофикация ще го довършат и той сам ще скочи от 8-мия етаж. А може би точно такъв е замисъла на Попова!”

 

P.S.   Прочетох във в.„19 минути” от 31.1.2013, че „1 407 587 луди хора има в България.”  Хрумна ми, че толкова беше бройката на хората, които гласуваха в референдума за АЕЦ Белене.

 

 




Гласувай:
2



1. muerte - 5 и 6 разцепиха мрака.
16.02.2013 23:05
Особено 5. Твърдо в топ 3 на годината.

"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен."
Алберт Айнщайн
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1884273
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930