Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2012 16:27 - Къде живеем, българи
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2045 Коментари: 2 Гласове:
1



Заглавието е заимствано от вчерашния постинг на Николай Колев-Босия. Бях почнал да пиша на друга тема, но нямах още заглавие. Знаех само, че трябва да започва с буквата К. И разгеле. Обаче това ме задължава да кажа няколко думи за поста с копираното заглавие. И да взема отношение, разбира се.

В своя пост Николай Колев-Босия пита нас, българите, в каква държава живеем, щом за хвърления от него развален домат срещу сградата на Парламента (доминиран безпардонно от герберисти според думите му), го викат днес в 9 часа в Първо РПУ. Не бивало така. Според него той протестирал срещу властта от името на обществото, защитавайки именно обществото от нея. Което значи, че имал правото да протестира, замеряйки с домати НС, Министерския Съвет, Президенството, М-вото на правосъдието и още 2 институции – общо 6 развалени домата.

Едно съгласие: Всеки има право да протестира по свой начин, но трябва да е готов да бъде арестуван от властта, ако тя тълкува закона така.

Едно несъгласие: Николай Колев-Босия заявява, че неговият протест е протест на ВСИЧКИ българи. Какво самочувствие! Според последните социологически проучвания 25% от българите харесват Бойко Борисов и водената от правителството му политика. 20% не го харесват, останалите си траят. Така, че при едни избори (каквито ще бъдат следващите през юли 2013) Босите ще бъдат малцинство.

И един въпрос: (Не е мой въпросът. Зададоха му го по една от телевизиите.) Какво би се случило на Николай Колев-Босия, ако той беше гражданин на Великобритания и хвърлеше развален домат срещу сградата на английския Парламент в Лондон? Аз, понеже съм заядлив, да разширя въпроса си за метнат домат в Москва. И отговорът ми – Същото, каквото и тук. Само номерът на Районното щеше да е друг.

Постингът на Босия завършва с въпроса “Докога?”. Докога какво?

До следващите избори отговорността носи ИМЕННО това правителство, не ти, Босия, или онези срещу които не хвърляш домати. Не бива „да го сваляме по друг начин” (цитат от Сергей Станишев), освен по демократичен! Замеряй с думи, не с развалени плодове, Босий! Агитирай българите да изберат на следващите избори Твоят избор! За да поеме той Отговорността и да я носи, да я запази и след следващи избори. Ами, дотогава! Толкова е просто.

Сега по моята си тема.

В каква държава живеем, българи?

Тази година норвежкият комитет даде нобеловата награда за мир на Европейския Съюз. И тутакси нашите социалисти, националисти, комунисти, националните спасители на България скокнаха като ожилени. Протестират – Как така на ЕС, който бил главният виновник за влошеното здраве на континента, който заедно със САЩ и НАТО... Подиграват – двайсетина се събраха да се видят”, “Бойко Борисов заспа на церемонията”, а “отвънка народът протестира срещу това решение на Нобеловия комитет” (цитати от DNES.BG в техния «преглед на печата» - вестниците «Дума», «Сега», «Стандарт» на 11.12.2012.)

Вместо да се радват! Нали „Обединена Европа” е и тяхна цел, нали за България ще е по-добре, ако сме част от европейското семейство. Такива са приказките им, а действията – други. После питат, пак ще питат, защо не сме ги избирали?! Че кой избира двуличници (Каква мека дума за наследници на убийци!) Вместо да се питат защо Станишев го нямаше на церемонията. Нали е председател на Партията на Европейските Социалисти?! Има нещо гнило в ПЕС. Или само в неговия председател? А тогава ПЕС защо го търпят, а?

А защо Иван Костов го нямаше на церемонията? Надежда Михайлова къде беше? А в същото време тези проглушават ушите и душите ни, че ако не били те «нямало да влезем в Обединена Европа». Агитират ни с думи да изберем тяхната коалиция, а когато трябва да аплодират Обединената Европа, правят „Единство”?!

Изключителни глупаци впрочем. Аз помня, убеден съм, че още къмто милион българи помнят онзи митинг на Орлов мост на 7 юни 1990 година. По същото време на километър по-нагоре на площад „Девети септември” пред Мавзолея на Димитров (в онова време така беше) червените симпатизанти аплодираха Александър Лилов и крещяха „Е-дин-ство”! Единство е дума-парола на БСП. Защо така бе, Миме?! Поне да бяхте избрали ДПС-паролата „Заедност”. Не че тогава щеше да ви огрее... Изключително много подценявате избирателите, които претендирате да заведете до урните!

Сега да погледнем към едно друго събитие от същия «бранш», но само в национален мащаб. Българският Хелзински Комитет връчи годишните си награди за 2012 година за принос към правата на човека на „един от протестиращите на Орлов мост срещу промените в Закона за горите през юни т.г” (цитатите са пак от DNES.BG). Кой един? Струва ми се, че Нобеловия комитет е по-конкретен – предлага ни да избираме измежду само 27 конкретно назовани държави. Из мотивите на БХК – „Този човек се мобилизира срещу едно държавно управление, което злоупотребява със своя суверен – гражданите, като си позволява да взима политически и законодателни решения от негово име, не в негов интерес”.

Забелязвам, че организацията БХК говори за управлението на ГЕРБ (избран на демократични избори и 7 месеца преди края на мандата си пак имащ одобрението на болшинството българи!) като за «държавно управление, което злоупотребява със своя суверен гражданите», имайки предвид само собственото си мнение – на ръководителите на Комитета! Има нещо гнило в БХК, щом първата им буква в абревиатурата е Б! Като Босия, нали!?

Едната от двете втори награди е връчена на Тома Белев. Не ми се обяснява за това «зелено пипало на октопода». Четете вие в Мрежата! Аз ще изразя огромното си възмущение от един друг факт. 2-те хиляди протестирали на Орлов мост през юни т.г., са сравнявани, нещо повече – те са представяни и налагани като заместители на онези милион българи, протестирали на същото място пак през юни, но в 1990г.

Изключителни наглеци са това комунистите. На Орлов мост през юни т.г. бяха техните внуци от младежкото обединение на БСП (едва събраха 2000), а на Орлов мост през юни 1990 бяха 1 000000 – внуците на убитите и загробените от БКП българи в предишните 45 години. При това само софийските жертви! После се чудят наглеците защо Истинска България не ще да ги види! А щели, искали да я управляват.

Глупаци! Нахалници!

Пак ще повторя! С истинско удоволствие ще им махам с ръка на прощаване от варненския кей, когато по залез слънце отпътуват на североизток. За да изгрее слънце и над нашата България.

 

 

 

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. muerte - Респект!
14.12.2012 13:52
Ако можех да пиша и да се изразявам като теб, щах да съм издал поне 4-5 книги. Жалко, че малко хора ще вникнат в това, което си написал.
цитирай
2. dobronameren - До muerte
14.12.2012 21:56
Бихте ли ми изпратили лично съобщение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883962
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930