Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2012 17:20 - Шугавите ненаиграли се
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1387 Коментари: 0 Гласове:
2



Светът е олимпиада! Лято е! Море! А в Съвета за сигурност на ООН две страни – Русия и Китай - не позволяват на целия демократичен свят да спре овреме сириеца Башер Асад да убива несъгласните с него други сирийци. Иран плаши Европа и САЩ, че ще ги потопи в кръв, а се ограничава с атентати срещу граждански обекти в мирни страни (последно в България, Бургас, 18 юли т.г.). Щото е най-лесно. Като са ербап, що не гърмят срещу военни обекти – например американски самолетоносач в „техния” им Ормудски пролив? Чавес, брат му на Кастро, чичо му на Ун, синът на Лукашенко, самият Путин... щели ... Чакат да дойде Второто пришествие. Когато тогава щял да падне таванът. Върху главите им!

Българската шугава журналистика и тя подкрепя тези Путинци. Жертва всичкото си реноме, подкрепяйки тези престъпници спрямо човечеството. Заради техните пари го правят глупаците. Да де, ама като гледам как се развиват нещата... (За България говоря само.) 

В последните три години спряха отвличанията и големите икономически далавери с наши и европейски пари, оръжейната търговия с прокомунистическите режими умря, контрабандните канали за дрога и плът се затварят един по един, държавата става непримирима към тарикатите на дребно (напр. неплащащите здравните си застраховки и местните данъци) и на едро (напр. измамниците с ДДС)... Т.е. затварят се огромните пробойни в икономическия ни живот, откъдето изтичаха големите парични потоци към мераците на някои за ДСРБ (Демократично-Социалистическа Република България).

И какво започна да се случва?  Партията започна да премахва изпишните разходи - затварят се „соцгиганти” (напр. ГОРУБСО) за които вече няма пари да се поддържа единствената им социална функция за нейните хора, „трудещите се”. Фалират емблематични до преди няколко години крупни „бизнесмени” (напр.  Ковачки, Ганчев), за да им се вземат оборотните пари. Каквото било – било, дотук! Партията падна дотам, че взе да разчита за „свежи” пари дори от обирите на инкасо-колите по пътищата и на уличния разстрел на мафиотски куриери. Както и на членския внос на своите свършващи се членове. Капчици по 2-3 милиона, докато за живота й й трябват по 2-3 милиарда месечно! Смехории. Много са ни прости, пардон – непрозорливи, соцжурналистите. Те чакат реда си след още по-глупавите соцпенсионери Партията да им спре парите. По съвсем простата причина, че вече ги няма. Изядени бяха!

Ами, да ги реже финансово Партията, пада им се. Моята задача е да минимизирам щетите, които тези наглеци нанасят върху Бъдеща България, докато все още Социалистическата им България се бори срещу времето ни! Ще кажат някои: Ти си никой в обществото и твоето мнение е без никакво значение за него! Ще попитам аз – не тях, разбира се – Защо чакате други хора или други народи да оправят вашите бакии, докарани от собственото ви безхаберие?

Но това са общи разсъждения – теорията така да се каже. А  практиката й е всекидневна и ежеминутно ни залива с лоши примери за които следва, задължително е, да се пише! Ето един такъв лош пример. От вчера. При това рецидив! Затова и го разказвам. ПАК!

(Първият път е разказан в моя постинг от 3 април тази 2012 година „Шу бре, Шумналиеви”.)

Вчера – 12 август 2012г. – след централната си информационна емисия, в 19,30 часа телевизията bTV излъчи нещо в рубриката „bTV репортерите”. НЕЩО! Защото това беше повторение. Че и на всичкото отгоре „обективната” bTV („Новините - всички гледни точки”) си замълча като комунист на разпит, неотбелязвайки, че дава „повторение”! (Възможно е поради моята много натоварена медийна програма – все пак освен bTV има НОВА ТВ, СКАТ, АЛФА... - да съм пропуснал някой междинен път на излъчване. За което се извинявам.)

 Първият път видяхме това НЕЩО вечерта на 1 април 2012г.. в предаването „bTV-репортерите”. Тогава телевизията bTV излъчи репортаж за това, че неин екип (продуцент Гена Трайкова, автор Светослав Николов, сценарист Иво Сиромахов, Димитър Пешев компютърен специалист) е влязъл във връзка с групата на „анонимните” (да не се бърка с групата на „наглите” или с групата такава на „недосегаемите”!) маскирайки се като „анонимен от България”. И е разменил с анонимен член на тази световна група 2 видеоклипа - мисли за предстоящото развитие на света и на България като част от него. Коментатор на тези „мисли” беше Димитър Шумналиев. Защо той? Какво общо има с „репортерите на bTV? Леле, колко предположения имам! За „репортерите”!

(Много ми харесва един елегантен израз за ТОВА предположение: „Напоследък това е една и съща структура”!)

Гледах клиповете няколко пъти. И вие можете да направите това в сайта на bTV-репортерите. Посланието за мен е неясно. Защо ни пускат такива клипчета? В какво ни убеждават?

Че анонимният от „Anonymоus иска да настъпи хаос в света и така да срине омразния му американски капитализъм, за да дойде съветският (венецуелският) е ясно. Движението се нарича „Окупирай Уолстрийт”, а не „Окупирай Червения площад” (или на Ун резиденцията примерно). Милионите са източени, откраднати!, от кредитните карти на американските компании на „Виза” и „Мастеркард”, а не от банкоматите на Свердловската или Шанхайската централна банка,  например. И то от „наши хакери”. На протестните митинги по света срещу ACTA се веят червени знамена. Американският президент Обама обяви Anonymous за поддръжници и разпространители на световния тероризъм. Руският президент Путин си мълчи по въпроса. Това е така и „анонимните” не могат да ви помогнат, другари! Давайте следващите с маски.

Но какво искат bTV репортерите? Да ни внушат, че анонимността в Internet е опасна? Тогава защо скачат срещу ACTA? - Нали „тя ограничава нашите права на свободно общуване”? Да ни изплашат, че в при  неограничената западна свобода ни чакат бедствия и смърт? – Да, но тази свобода е друга – не е „свободата” по Великия Девети! Да ни накарат да изберем съветския лагер, вместо капиталистическия свят? Това ли искат? Глупаци! И все по-малко ще остават такива!

Иначе са хитри! Оставили са си вратички за отказ - говоря за ПЪРВИЯ път. Предаването беше излъчено на 1 април – Деня на лъжата. Оня просташки плагиат от предаването на Слави Трифонов, представящ се за журналист под името Иво Сиромахов, сравни направата и излъчването на тези 2 български анонимни видеоклипа с „атомната шега” на кукувците от края на 1991 година. Е, и к’во сеа? Това, че разправяш как си си изгубил паспорта и искаш нов с ново име, няма да те спаси от „данъчните” – имам предвид Съдбата. Те, данъчните, бъркат в публичния регистър (съществуващ вече!) и прочитат оттам за всичките ти гяволии под старото име. Няма мърдане, драги!

Предлагам на правещите bTV да понищят сериозно въпроса защо сред подрастващите ни не можеш се размина от побойници, крадци, проститутки и безродници. Предлагам им да не се правят на ощипани – не просветният министър Сергей Игнатов и неговият шеф, обезателно!, определят вредната (много меко казано) партийна намеса в обществото ни, а например новосъздаденият Съюз на издателите в България, Съюзът на писателите в България, Съветът за електронни медии... И българският Съд в крайна сметка! А на вътрешното министерство препоръчвам, ако се съмнява за българска следа в бургаския атентат, да поразпита и някои от „bTV репортерите”. Няма начин да не поназнайват нещичко.

Иначе защо повтарят заплахата на „анонимните”, а не направиха едно предаване за това, че преди по-малко от седмица една голяма кредитна институция повиши кредитния рейтинг на България с две степени? (Тук не мога да се сдържа да не отбележа, че блогърът mamkamu в своя постинг „Как България ще фалира през 2013 година” се шегува пророчески, че това щяло да стане чак през февруари догодина. И не нагоре, а надолу!)

Ако пък повишаването на кредитния рейтинг на България не интересува bTV репортерите – защото разчитат на Григор Лилов примерно – тогава защо пропускат едно важно друго нещо: Че за второто тримесечие на тази година спрямо първото й тримесечие, доходите на държавните служители са се повишили с 4%, а на заетите в частния сектор с 10%? (Съобщението е на НОИ.) Сигурно им разваля генералната схема, че след няколко месеца ни чака зима по-лоша от Виденовата. Даже и име имала – Борисовата зима!

Брей, ненаиграли се!

Сънародници! Ако смятате, че не можете да им попречите да вършат лошотии към бъдещето на България, то дайте да направим невъзможно „размножаването” им. Като разказваме ежедневно и упорито - „тъпо и безнадеждно” – на подрастващите наши и чужди за греховете им днес спрямо нашето УТРЕ !

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873532
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031