Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2011 17:36 - МИСЛЯ И СЕ НАДЯВАМ
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 994 Коментари: 0 Гласове:
1



МИСЛЯ !

1. Какво би се случило, ако Миглена Кунева бе
   заявила открито, че на изборите представлява
   НДСВ?

Ами, Росен Плевнелиев щеше да спечели още на първия тур. Така, че Калфин да вземе да я почерпи.

И се сещам, че ако царят Симеон II не беше крепил с европейския си авторитет тройната коалиция, България щеше сега да е напред с 2-3 години по-близо до демократична Европа.

2. Няма ли кой да каже на Станишев и Калфин, че лъжат безочливо, твърдейки, че ГЕРБ ще е първия случай, когато една партия узурпира и трите власти в страната

Само до преди 2 години - от 2005 до 2009 – президентът Георги Първанов, премиерът Сергей Станишев и председателят на Парламента Георги Пирински бяха от една партия – БСП. Същата, която днес предупреждава, че БАШ ТОВА било опасно за демокрацията.   

3. Слушам приказките на Ахмед Доган и все повече
    се убеждавам, че той не е никакъв турчин, а
    обикновен циганин.

Такава наглост не е характерна за турския етнос, напротив – тя е отличителна черта на онова малцинство в България, от което е неговия баща, както твърдят осведомени източници.

4. Волен Сидеров залага на силни карти от една
    боя в ръцете си, само че те не са козът на който
    се разиграва играта.

Сещам се, че същата грешка допусна и един друг играч на  българската политическа сцена, който направи Сидеров ГЛАВЕН РЕДАКТОР на в. „Демокрация” в онези важни за бъдещето ни години 1990-1991. Той, докторът на философските науки, да вземе един никому неизвестен провинциален журналист от северозападна България със СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ (тогава) и да му даде в ръцете управлението на една толкова важна медия.

Що така, бе Жельо? Впрочем зная защо. И не съм забравил.  

5. Какво ще се случи с Трактора след като, класирайки се на 9-10 място, загуби временния си съдебен имунитет, който му даваше Избирателния Закон?

Ами, това зависи от съдебната власт. Впрочем кога изтича мандата на магистратите, назначени по социалистическо време?

6. Къде изчезнаха тия дни трибунът Яне Янев и екзекуторът на Б.Б. Атанас Семов?

Едва ли ги е хванало срам. То се иска акъл  за тази работа. В тази връзка, какво мисли за своето бъдеще Поля Станчева?

7. Ако Галка от „Каризма” или адреналинката Яна
    се бяха кандидатирали в двойка/тройка за
    президенските избори,
щяха да спечелят повече
    гласове от онзи скакалец Светьо.

Хеле за Камелия Тодорова не ми се мисли. Даже Лили Иванова ми е по-разбираема. Тя поне не е глупава тарикатка.

8. Пада му се на вносителя на закона „анти-Панев” (1993) да дели последното място (0,2 процента закръглено нагоре) със социалистическия  кандидат за кмет на София от същите тези години Венцислав Йосифов.  

На какво се надяват тези двамата? Единият - син на Кирил Василев (не бъркайте последния с Исак Паси, макар да са съотборници) и другият - бившия съпруг на Моника Янова, напоследък Станишева. 

9. Ама, много им е къса резервната скамейка на
    тези социалисти, пардон комунисти. Или
    обратното...

 

 

И СЕ НАДЯВАМ!

Бойко Борисов да разбира колко много рискува, заигравайки се с комунистите, пардон социалистите, като ги легитимира не дори във властта, а в общественото съзнание на народа ни. Негова си работа каква уговорка има с Вежди Рашидов например, откривайки заедно музей на социалистическото тоталитарно изкуство. И колко нови неочаквани избиратели разчита да привлече така. Хитлер също е бил добър художник, ама Ангела Меркел не създава негов кът в Дрезденската картинна галерия, например. Въпреки, че е родена и възпитавана в ГДР. С някои неще заигравка не се почва, г-н Борисов! Немислимо е, излизайки от създаването на поредния революционен комитет, Левски да отскочи до конака, за да пие едно кафе с каймаканина. Никой няма да му хване вяра на приказките, г-н Борисов! Мислите ли върху това?   

Г-н Борисов има Задача! Друга Задача! Ако не реши нея, Съдбата ще го избута настрани. Както направи с неговия патрон. А Каузата ще си намери друг изпълнител. Защото Каузата е много повече от хората, които я правят. Цитирам по памет един човек, който много ми се искаше да не откаже преди няколко месеца да стане МОЯТ президент.

И се надявам в края на краищата и ТОВА да дочакам да се случи.

 

 

 

 



Тагове:   избори 2011,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1882814
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930