Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2011 17:58 - Рапсодия в червено по интернет
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1156 Коментари: 0 Гласове:
1



РАПСОДИЯ В ЧЕРВЕНО ПО ИНТЕРНЕТ

 

„Бой с фактите по главите! Докато омекнат!”, както казва един мой приятел оптимист. Преглед на последните постинги в Интернет и коментариите към тях.

Тия дни преобладаващата маска под която се атакува вероятната изборна победа на ГЕРБ се нарича „Добива на шистов газ”. Много е модерно, но и изключително глупаво. Ето защо!

Няма кой да каже колко е вредно. Елементарното заглеждане в публикуваните постинги показва, че липсват мнения на експерти. Има аматьорски клипчета от You Tube и някакви линкове към съобщения, че в Еквадор били осъдили фирмата Шеврон, а във Франция имало закон, забраняващ добива на шистов газ. Иди проверявай! Къде? – не пише. Ами то сигурно и във Венецуела биха забранили добива на шистов газ, ако фирмата не е кубинска. Просто за чудене е как Уго Чавес още не се е сетил.

Понеже има справки към всеки блог за неговия притежател, да проверим и това:

- Hikari, профил Изкуство, жена от София, е написала: (правописа запазен):  „Защо не искам в Добруджа да се добива шистов газ. Защото има все още родова памет! Защото все още има хора, които вярват че Левски, Ботев, Бенковски, Раковски, Алеко и знайните и незнайните синове на майка България са реално съществували българи а не фата моргана!...и реално са се жертвали за моята Родина. Не искам Родината ми да бъде търгувана като робиня! Не искам залогът да бъде здравето на децата на България! Не искам да правя компромис с оцеляването на природата на България! Пред портрета на Апостола на свободата питам се - има ли мъже в България? поради банната връзка публикувам адреса на снимките на Добруджанската шир. Полюбувайте й се докато я има!”

  (Тази жена е много объркана. Какво общо имат Ботев, Левски, Бенковски, Раковски с добива на шистов газ в Добруджа?! Те са умрели отдавна и вероятно утрешно „отравяне на почвата” няма как да им се отрази! На всичкото отгоре тя живее в София и децата й няма как да бъдат застрашени от такова разстояние. Това да не е експлозия на атомна централа? Интересно би било да прочета какво мисли за строежа на АЕЦ Белене. Мисля си, че ще е твърдо „за”. Каква е характеристиката на жена, която се страхува от замърсяване на подпочвени води, но не и от атомна експлозия? Ако причината е друга – например, че Шеврон е американска компания, а Атомстрой – руска, то аз да напиша, че се страхувам не по-малко от „замърсяването” на глобалната мрежа от такива. Защото децата ни „живеят” в Интернет. А бе, няма ли мъже, които да й обяснят „малката разлика”. На нея и на Корнелия Нинова, която също разправя направо от парламентарната трибуна, че няма мъже. Ами като се е загледала само в Сергей Станишев. Що не погледне към Ангел Найденов, както е направила Мая Манолова! Може би си пази прическата. От подпочвено замърсяване, конечно.

Не можах да се стърпя. Язвителността е заразителна.)

- Misbis, профил Лични дневници, пак жена, но от Търговище, е озаглавила своя постинг срещу добива на шистов газ „Тежко на народ с луд император. Калигула ряпа да яде.”

  (Тук злобата срещу ГЕРБ и Бойко Борисов е директна. Не е маскирана като грижа за родовата памет. Някои може би ще го оправдаят с факта, че Търговище е по-близо до Добруджа, отколкото София. Мисля, че бъркат – „Жената” от Търговище е посочила като свой интерес, цитирам, „организирам революции всякакви”. А „жената” е в кавички, защото към текста срещу шистовия газ има добавен клип – едно много старо, но класическо порно, наречено „Оргиите на Калигула”. И отново отбелязвам липсата на всякаква логическа връзка между нещата!)

- Блогът на един мъж - Boristodorov56, раздел Политика (Правописът също е запазен) „Нашата България е в опасност! До сега не се замислях и не  си давах сметка какви  опасности крие  добива на шистова газ от недрата на българската природа. Изгледах повече от десетина клипчета в  You Tube  за добива на шистовата газ и произтичащите от него проблеми  и разбрах, че това е по-страшно, отколкото можех да си го представя, а последиците са непоправими! Но за да бъдем справедливи - не са виновни от Шеврон с унищожителната им за природата технология на добив на природен газ - те си търсят печалбата - виновен е онзи, които ги допуска у нас без никаква обществена дискусия, без дори оценка за въздействието върху околната среда и хората,  а той се казва Бойко Борисов. Понеже го чух какъв аргумент изтъкна в защита на проучването и добива смея да твърдя, че този човек е за затвора или лудницата, ако наистина дори не се замисля за съществуването на хората по тази земя. Позицията му е повече от безобразна и скандална - тя си е направо престъпна! Тук не става въпрос за политика или печалбите на русите, а за съдбата на природата ни и здравето на хората - пред тях всички аргументи губят смисъла си и дискусиите са излишни. Затова нашият повик трябва да бъде - Бойко върви си на село! и хич не бива да ни пука, че щяли комун.онанистите да дойдат на власт след него щото той не се различава доста съществено от тях нито по манталитет, нито по практика. Да го оставим свободно да си развява байряка  означава  всички да се изправим пред твърде голяма опасност. Бива ли  да оставяме  лекомислено някого да поставя  децата ни пред задънена улица и безотговорно да си играе със съдбата на нацията.

Достатъчно! Хора помислете за съдбата на децата си!”

(Ами мисля бе, Тодоров. Например правят впечатление някои прилики между теб и предишните две жени – всички сте притеснени за Децата и Родината; всички имате проблем с поставянето на запетайките на правилните места и всички сте сексуално, как да кажа, обременени неправилно. Ти например си заменил хубавата дума „комунисти” с „комун.онанисти”.

Съвсем не случайно, драги читатели. Борис Тодоров има един предишен постинг, наречен, отново цитирам, „Ебати `и мършавите душички, `и скопени хорица дето ги има в този блог!” – „Кому пречи един човек, които си изкарва честно и почтено хляба? Да дължи някому тук нещо? Да го излъгал, обидил, ограбил, изнасилил, да му е ебал майката, да е убил баща му, да е педофилствал сестричето му, да е аналствал без позволение авторката?

Не, нали?

Що ривете тогава, бе нищожества изсрани!”

Какво ще кажете, а? Само не казвайте, че това не е история. Понеже моя профил е История. История е, драги. Дори днес вече е история, тъй като датите са вчерашни. Лошото е, че това е повтаряща се история – водеща безотказно през столетията ни към тъпи, глупави, лоши народностни резултати. А отвратителното е, че на много малко от народа ми му пука от това – Аз нали съм добре днес?! Що да се морим да бачкам? Що да се косим, като че ми мине? Защо да се наказвам за чужди грешки?

Чужди ли? Днес! Но утре те ще се стоварят на главите ни. Буквално – ще се стоварят! А ние ще повтаряме, духайки – Е, имала глава да пати.)

 

Да видим някои други постинги от последните дни. На други теми, но със същата цел написани: „Долу ГЕРБ! Че пречи!”

(Кому? Има един основен въпрос, който старателно се избягва от всички – Като махнем Бойко Борисов, кого ще сложим? )

- Krizata, профил бизнес.

  (Зачитайки се в коментариите, намирам един такъв: „Ти ли си бе, Дърева!” – О, Велислава Дърева?! Вярно, че е тя. Това е нейният стил на писане, не може да бъде сбъркан с друг. Познава се от всеки километър, като написано от Иво Атанасов или Евгений Дайнов, като казано от Петър Димитров е. Все едно да не познаеш гласа на Васил Петров...)

„Интересни неща започнаха да се случват около нас!

Държави, пред които довчера заставахме с чувство на благоговение, днес са в клещите на тежки дългови кризи! Страни, които десетилетия ни учеха, че дефицитните харчове са нещо страшно, трупат трилиони по сметките за разходите си! Довчерашният спонсор на Саркози и Берлускони изведнъж се превърна в най-големия враг на човечеството!...

На този фон новините, които в последно време идват от Исландия изглеждат странно различни и неподдаващи се на логиката, ръководеща действията на съвременните неадекватни политици! И така, хората в тази малка северна страна демонстрираха поведение, което е на път да обърне представите за истинската гражданска солидарност, противопоставяща се на финансовите олигарси и на техния непрекъснат ламтеж за печалби. МВФ определи едновременния колапс на трите главни исландски банки като най-големия фалит в световната история. В тази ситуация държавата отказа да отговаря за дълговете на своите банкови учреждения, а населението подкрепи тези решения на два поредни референдума. По тази причина на пръв поглед изглежда странно подвеждането под съдебна отговорност на исландския министър-председател Хорде, предприел всички тези действия. Много от сънародниците му счетоха за убедителни аргументите на своя лидер, който наскоро заяви, че е постъпил по-разумно от колегите си в Гърция, Португалия и други страни, също попаднали в капана на дълговете.

Засилена активност проявяват и Великобритания с Холандия, които паралелно готвят съдебни искове срещу Исландия. Засега въпросът за бомбардировки над Рейкявик не се разглежда, но ако местните проявят особен инат, то едва ли членството на страната в НАТО ще помогне! Затова няма да е изненада, ако „справедливостта“ се посипе и над мирните рибари от полярния кръг, още повече че техният прецедент може да отвори очите и за други по-бавно загряващи народи, ограничаващи се засега с кухненски ругатни и словесни проклятия срещу местните политици…

В крайна сметка, всички потънали в пясъка английски и холандски вложения са били инвестирани в разни активи, продавани точно от тези финансови институции, които днес най-силно реват за нарушените права на вложителите. А не е ли по-коректно най-напред да установим в чии джобове потънаха реалните печалби от тези транзакции и тогава да търсим парите, с които са се разделили редовите граждани?

Дотогава, не забравяйте примера на Исландия, която показа на големите финансови акули какво трябва да бъде отношението към дълговете, натрупани без волята и знанието на народа!”

  (Е, така е. По наглостта си нямат равни! Този, х-м, постинг е наречен „Кога ще дойде редът на бомбардировките над Рейкявик”. Долно, гадно, при това демонстрирано от жена, пардон - госпожица! Мисля, че писах вече някъде, най-вероятно в „Червената женска злоба”: Ето такива непоправими вреди нанася животът при социализма върху човешката природа. И ако на мъжете това някак по-малко личи – по природа те са по-брутални, нечувствителни, груби – за една жена това е унищожително!)

- Блогър, наречен Мamkamu, раздел политика е цитирал писмото на Христо Стоичков в което той застава „с името и целия си авторитет зад Росен Плевнелиев и новото бъдеще на България" и е добавил своето мнение. Напълно съм съгласен с този мъж, защото е прав:

„Тези думи на световно известния футболист написани в едно негово недодялано изявление до медиите, не изписаха веждите на кандидата за президент от ГЕРБ, а направо му извадиха око. Защото подкрепата от лице като Стоичков, едва ли може да бъде повод за гордост за който и да е кандидатстващ за президент, депутат, евродепутат, кмет, та дори и пъдар. Футболистът отдавна вече е по-известен по света с лошия си нрав и буен темперамент, отколкото с изявите си като ритнитопковец преди години, когато хем прослави България, хем повечето чужденци се питаха изумени: „Всички българи ли са такива екземпляри?!”

Мъжкарят не ходи наперено като бойно петле, г-н Стоичков. Мъжкарят не си слага сини буркани в колата, а спазва правилата, които важат за него също толкова, колкото за всеки друг. Мъжкар не значи да си нахакан и арогантен, а владеещ се и търпелив. Мъжкарят не дружи с босовете на криминалния свят, от чиито рекет и насилие са пропищели милиони обикновени българи. Мъжкарят не плаче по погребенията им. Защото мъжкарят има морал, който му забранява да върши някои неща, които останалите могат да си позволят. Мъжкарят не псува под път и над път, когото му падне и както му падне. Мъжкарят не прилича на селски тарикат във Версаче. На мъжкаря му отиват и дрехи от Илиянци... Мъжкарят, г-н Стоичков, има вярна представа за собствените си способности. Той не се захваща с дела, с които знае, че няма да се справи, а само ще се изложи. За това не от всеки мъжкар става футболен треньор, почетен консул или политик. Мъжкарят си признава, когато е сгрешил. Мъжкарят не бие и не обижда по-слабите от него и най-вече жените. Мъжкарят не убива беззащитни животни за удоволствие. Аз съм убеден, че Вие искрено си вярвате, че сте мъжкар, но повярвайте, вие сте всичко друго, но не и това. И следващият път, ако наистина искате да направите услуга на ГЕРБ, подкрепете някой техен противник. Ще пропъдите симпатизантите му от раз.”

 

На този начин на разсъждение един е написал следния коментар: „А вие другарко мамками , как разбирате кой е мъжкар и кой не, сигурно като се наведете и се хванете за палците до пълно отваряне на бузките, нали ?”

И този е сексуално активен като животно. А и не е чел постинга. Не може жена да пише „Аз съм убеден...” И каква жена би била жената, която има ник „mamkamu”? Чете се „мамка му”, драги, а не „мамка ми”. Или „мамка ти”, което също е възможно.

Българи-юнаци - хиляди, маса, народ! И напоследък стават все повече!

Да ме прости Гео Милев, но влагам съвсем различен смисъл в неговите думи. Много е прост е народът ми. Лош бих казал. Критикувайте ме, ваше право е. В своя защита ще напиша, че така са мислили за същия този народ и Паисий с неговата горест от безродието българско, и Левски с неговите четири удивителни в тефтерчето му, и Петко Славейков с определението му за неговия български народ, и Алеко Константинов, и Иван Вазов, и Христо Ботев...  Стига да се осмелим да ги четем правдиво и не в избрани варианти според на кого как му отърва.

Ще добавя, за пореден път, че нашите герои от приказките и литературата - които изучават децата ни в училище - са Хитър Петър и Андрешко, бай Ганьо и „мамка му и прасе”... Няма Вилхелм Тел, няма Робин Худ, няма Дон Кихот, няма дори Настрадин Ходжа. Има... Хайде пак от начало да попочетем заедно.

И да мислим защо това ни се случва. Ето едно обяснение:

Как постъпва един социалист, когато Демокрацията го налегне? Крещи, че демократите са некадърни да се справят с общочовешки задачи и прехвърля безочливо своето нежелание да ги свърши върху им. Така преследва той своята цел – да дискредитира Демокрацията. Отделно внушава страх сред населението от престъпността. И леко подшушва, че само „здравата ръка на Партията може да оправи работите” и това ще ускори връщането на Строя, където „престъпност нямаше”. Социализмът като преходен стадий към Комунизма.

Вие имате ли друго обяснение? Споделете го. Това не е само лична – моя или ваша – потребност.

 



Тагове:   mamkamu,   misbis,   boristodorov56,   hikari,   krizata,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872458
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031