Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2011 19:52 - Дни, препълнени с РЗС-та +
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1884 Коментари: 1 Гласове:
0



НОРМАЛЕН ЛИ Е АТАНАС СЕМОВ

ИЛИ ТЕКУЩАТА ПРЕЗИДЕНТСКА КАМПАНИЯ - (n+1) ЛОТ

 

Добронамерен, добронамерен, ама как да прескоча този въпрос?!

Хайде, иди-дойди, поставянето на рекламни пана на ключови места в София с надпис „Ще уволня Бойко Борисов!” не е забранена политическа практика. Платил си ги е човекът, а и не заплашва със смърт. И създаването на сайт в който да търсиш съмишленици за нещо си, стига то да не е срещу закона или морала, също е позволено. Мрежата е именно за това – обмен на мнения. Прави лошо впечатление тарикатлъка на създателя на този сайт (uvolnenie.org) – самото влизане в него се брои като глас за уволнението на Б.Б., а едва вътре и след това имаш право да кажеш против съм”. Така един „лош” глас се брои за два „лоши”, а един „добър” за един „лош” и един „добър”. Обаче това говори само за недобросъвестността на играча, уволняващ премиера.

Така-а-а. На 17 юли по обед в една телевизия се появи кандидатът на ЯНЕ ЯНЕВ за президент АТАНАС СЕМОВ. Той си призна, че идеята за билбордовете и сайта е негова. Дотук добре. После обясни как смята да уволни Бойко Борисов. Съвсем приемливо като начинание, но налудничаво като смисъл.

„Още в първия си работен ден като президент ще внеса в Народното събрание проектозакон за изменение на Конституцията, въз основа на който Народното събрание да се разпусне и да се проведат избори за Велико народно събрание. Ще наложа провеждането на референдум за нова Конституция, а ако НС откаже да изпълни задълженията си, ще призова гражданите заедно да принудим бламираното правителство да подаде оставка".

Е. как ще стане това бе, кандидат-президенте, като законите на Република България не го разрешават по този начин. (Извинявам се на читателите си, но с тарикати и наглеци не мога да разговарям учтиво.)

- По конституция Президентът няма право на законодателна инициатива. Той НЕ МОЖЕ да внесе проектозакон в Парламента. Що за президент иска да ни стане тоя, без да е чел К.?

- Президентът не може да разпусне Народното Събрание. Просто защото сме ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА. Народното Събрание се разпуска самичко. Не че президентът не може да направи преврат (справка Желю Желев), но това е подсъдно. Съгласно всяка конституция, не само нашата.

- Народният референдум, дори в него да участват 100% от гражданите, няма правна сила. Той може само ДА БЪДЕ ВЗЕТ ПОД ВНИМАНИЕ, ако НС реши така.

- А бламирането или свалянето на правителство става ОТНОВО САМО В ПАРЛАМЕНТА. Как президентът на РЗС Семов ще накара депутатите на ГЕРБ (117 „чисти” в момента) да свалят собственото си правителство? Може, ама чрез разстрел. Вкупом! Както на 1 февруари 1945 година направи това любимата на Атанас и баща му Марко червена партия.

Токущо изказах едно твърдение – за генезиса на баща и син Семови. Основанията ми се базират на теорията за наследствеността. Казано по народному – може ли кривата круша да роди банан?! Ето:

Бащата – Марко Семов е роден в 1939 година. През 1961 завършва ВИИ „Карл Маркс” (УНСС сега) със специалност „Икономика на вътрешната търговия” и веднага е назначен в М-вото на вътрешната търговия като секретар на министъра Пеко Таков. Там се задържа 2 години. Следващите 10 години работи като редактор в отдел „Пропаганда” на в. „Раб.дело”. Това според мен е голямо понижение. По какви причини не мога да коментирам. Когато нещата се позабравили, става главен редактор в Комитета за радио и телевизия на Иван Славков. Последният го уволнява в 1977г. Според зли езици – защото на един пиянски купон разлял вино на височайшите панталони. Прехвърля се за две години в редакция „Обществено-политическа” на БНР, за да паркира отново в любимото „Раб.дело” като заместник-главен редактор. Пак за малко. В следващите 6-7 години обикаля  кореспондентските бюра по света - в Индия, Япония, Монголия, Гърция, Турция, Великобритания. Първите 4 от тях като кореспондент на „Раб.дело”, а след повторно уволнение оттам, като кореспондент на БНР. Кьошеклия камък! През май 1989 отново е уволнен от Българската телевизия. Официално заради ареста на сина му Атанас Семов в казармата (23 март 1989), обвинен по чл. 107 и 108 от НК за "престъпления срещу социализма и подривна дейност в армията" и по чл. 273 за "обида на държавния глава". Ноември 1989 година го заварва като наблюдател по вътрешнополитическите въпроси и заместник-председател на Комитета за телевизия и радио. Кьошеклия камък!, пак повтарям!

Междувременно вече е станал доцент, професор, доктор на философските науки (след специализация в Академията за обществени науки при ЦК на КПСС, гр. Москва, СССР), член-кореспондент на БАН, член на ВАК – комисията, която одобряваше кандидатите за научни степени в България, член на СЕМ от квотата на Георги Първанов.(2004г.) Марко Семов умира на 18 януари 2007г. в София, след тежко боледуване.

Синът АТАНАС СЕМОВ е роден в 1970 година. Вече стана на въпрос, че е бил съден по тошово време (март 1989 съвпада с разгара на „голямата екскурзия” на турците. Вероятно за това е съден.) До ареста на Самия Т.Ж. остават 8 месеца. Преценявайте сами какъв героизъм е това. Според мен – като героизма на Александър Каракачанов, Петър Слабаков, Желю Желев, Петко Симеонов и С-ие дисиденти от списъка на Милко Балев. По демократично време завършва право в СУ „Климент Охридски” (където баща му по това време е член на Академичния Съвет) и специализира „Право на ЕС” във Франция (където баща му е редовен член на Френската академия за литература, изкуство и хуманитаристика). В момента Атанас Семов е доктор по европейско право, ръководител на Международната магистърска програма по право на ЕС в Софийския университет, директор е на Института по европейско право и заместник-председател на Българската асоциация по международно право. Основател и правен секретар на Гражданския комитет за защита на АЕЦ Козлодуй. Както и член на партия РЗС и заместник на народния трибун Яне Янев.

Нищо лошо, нали? Поливалентна личност. Дай Боже, всекиму, както се казва.

Лошото ли, неприятното ли - не знам - следва. Слушайте.

- В интервю от преди цяла година (септ.2010) е заявил (впрочем същото го каза и днес, 8 август 2011 на пресконференция на РЗС):

„По-зле политическата ситуация и обществената атмосфера в България не могат да бъдат, докато сме член на ЕС и НАТО. Т. е. в най-лошия случай можем да продължим по същия начин и просто след 20 години да изчезнем от картата. Многократно беше потвърдено и официално признато – че ние сме най-бързо изчезващата нация в света. Затова сме длъжни да търсим начини да излезем от тази ситуация. Аз предпочитам не нов „месия”, а нов държавен модел.

   Нов държавен модел?! Какъв? Ами, различен от сегашния, конечно. Назад към мъртвите сибирски полета! Че кое му е новото на ТОЗИ модел бе, Атанасе?

- По телевизията в „Тази сутрин”, миналия месец юли 2011:

  „Очакваме тежка загуба на ГЕРБ на изборите през октомври. Ние от РЗС мислим не в проценти, а в каузи. Моите очаквания са, че каузата за нова конституция и за смяна на днешното напълно провалено управление ще получи такъв резултат, който да позволи на първия тур участие на балотаж и на втория тур победа”.

Колко нормален трябва да е човек, за да говори така самонадеяно глупаво? Че и да иска да ни става президент !? Простете!   

Едни обикновени потребители на Интернет, без титли, претенции или демократични заслуги, са коментирали във форума думите Семови така: „Толкова ще е тежка загубата на РЗС, че дори ще спечелят!!!” или  „Ако имате 3000 гласа трябва да се радвате.”

Днес е август.

Как мислите вие? Каква ще е истината в края на октомври?

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. desozz - Каква ли?
08.08.2011 20:19
Смешна работа. И без да знае тези подробности Негово Величвство Избирателят ще им тегли такъв шут в задните части,че свят ще им се завие. Но на тях не им пука !Нали са си заработили и за правнуците.Жалко за тези,които повярваха на идеята РЗС.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873035
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031