Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2011 19:54 - Червената женска злоба, сега +
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3466 Коментари: 1 Гласове:
0



ЧЕРВЕНАТА ЖЕНСКА ЗЛОБА - СЕГА +

 

Продължавам с още „червени” злобарки. От днешните.

Соня Колтуклиева

„Хващам се на бас, че следващият премиер няма да е Бойко Борисов!". Под това заглавие в.”Шоу” (декември 2008) публикува интервю със Соня Колтуклиева.

Шоу, истинско шоу!

„Гневната първосигнална реакция на софийския кмет (Б.Б. към този момент – бел.моя) беше: "Коя е тази Колтуклиева?"- е написано по същото време във в. „19 минути”. „Гневната”, „първосигналната” ? Ама, естествено - коя е тази Колтуклиева? Ето какви отговори дава в.„19 минути” малко по-надолу от същата дата: (в скоби са мои вметвания)

- „През 1994 г. Соня става кръстница на първото и най-известно обединение на едрия български бизнес:  Г-13. Тя е единствената журналистка, допускана в затворения кръг на Илия Павлов, Емил Кюлев, Васил Божков, Ангел Първанов, Борислав Дионисиев, Младен Мутафчийски, Красимир Стойчев...  Нейният телевизионен филм за Г-13 се съхранява в златния фонд на БНТ.”

  (Леле, значи летописка е на българската мафия. Ама Г-13 не е мафия, казвате. А какво е? Честни, способни бизнесмени? Защо тогава първите 2-ма са застреляни на улицата? Следващият, преди да стане уважаван, имаше прякор „Черепа” и стреляше с пистолет насред Петрич срещу „Фашиста”? Последните 4-ма не бяха ли разжалвани като банкери на фалирали банки или что-то вроде? Само след година същото БНТ ще ни проглуши ушите, че Бойко Борисов възраждал култа към Тодор Живков, щото бил казал нещо хубаво за него. Пък те пазят филма за баш-мафиотите на прехода в „златния си фонд”?! Мон дьо! )

- „По същото време Колтуклиева заснема поредица от филми за руско-българските икономически отношения и слага началото на култовото предаване с още по-култово име „Партньорство за бизнес". С личното разрешение на легендарния Рем Вяхирев, първият руснак, попаднал в класацията на „Форбс" за най-богатите световни магнати, Колтуклиева влиза в светая светих на руската „държава в държавата" - газовият гигант „Газпром", при това в много драматично време – газовата война между Москва и София и прави два филма за БНТ. През 2001 г. с частен самолет на „Лукойл" обикаля от Москва до Екатеринбург, Перм и Нижний Новгород в компания на шефовете на петролния гигант и на елитни български бизнесмени.”

   (Леле! Частен самолет?! А кой плаща командировъчните? Колтуклиева може ли да докаже пред данъчните тези пари? И още - бизнес с „държавата в държавата”? Същите Г... -13. След малко, като започна да ви представям „новата” Колтуклиева (от 2010/2011), Рем Вяхирев вече няма отдавна да е „легендарния”. Сам ще се откаже, че иначе, ей го де е Сибир. И очакваме всеки момент гигантът Газпром” да пусне своя нов сайт  Газпром.нет.)

- „През 1998 г. като ТВ водеща Колтуклиева за първи път влиза в мадридския дом на българския монарх в изгнание Симеон Втори. На чаша българско вино те разговарят за испанския туризъм, който отваря вратите към просперитета на съвременна Испания след разрушенията на гражданската война. Както се казва в такива случаи, това ще се окаже „съдбоносна" среща. Десет години по-късно Колтуклиева е главен секретар на Съюза на инвеститорите в туризма: най-авторитетната организация, на която сега се възлагат надежди за обединението на бранша. Тя е медиен консултант на Ветко и Маринела Арабаджиеви, Петя Славова, Валентин Йосифов, Радка Минева, Красимир Станев, Стефан Шарлопов, Бедо Доганян. В политическите среди е добре известно, че с Колтуклиева се съветва и вицепремиерът Ивайло Калфин, който наскоро оглави мега комисия, призвана да ръководи най-проспериращата българска индустрия.”

   (Колко непредпазливо изреждане на имена, навързани като свински черва с майката Партия. Но поне виждате, че другарката Соня е последователна в избора на приятели и съмишленици. Как да не попитам и аз – коя е тази Соня Колтуклиева?!)

- „По времето, когато телохранителят Борисов масажира ушите на Тодор Живков, Соня е най-младият член на Управителния съвет на елитния по онова време Съюз на българските журналисти.”

(За какви заслуги младата, колко? - 20-22 годишна девойка, е станала член на Управителния съвет на „елитния по онова време” СБЖ? Чии „уши е масажирала” тя? Явно не са били толкова качествени, защото Бойко Борисов СТАНА следващ премиер. )

Пък Колтуклиева се пени пак уверено в червено по медиите така: (цитатите са от интервюта на С.К. във в.”Шоу”)

- „Дянков да бъде изритан с шутове от България. Той е опасен и вреден, защото заблуждава премиера, че финансовата му политика е единствено възможната. По време на световна криза, ние, българите, станахме заложници на болните амбиции на един самозванец, който иска да влезе в клуба на Големите момчета през парадния вход. Имам една изненада за него: мегаломанските му планове най-вероятно ще катастрофират, но преди това ще катастрофира българската икономика. Той все пак има опцията да си вдигне шапката и да замине да го издържа жена му в Америка или пък популярният му тъст Питър Фройнд, румънски дисидент от Тимишоара, да му намери нова работа. Но ние ще си останем тук.”

(О, да, ние със сигурност, но вие, Соня?І )

- Сведения от същото „Шоу” – 2008г.: „Колтуклиева е приятелка с най-известния син на Царя – Кирил Сакскобургготски, с когото се среща в любимия си град Лондон. Там от 2 години учи дъщеря й Венета.” Дотук добре, но после репортажът продължава твърде по парвенюшки: „Венета Неделчева си напазарува тоалети за 400 британски лири (1000 лева) от новата колекция на H&M, дело на култовата марка Comme des Garcons. Дъщерята на пиар фурията Соня Колтуклиева и главния редактор на вестник "Пари" Стефан Неделчев има рожден ден. Тя е студентка в престижен лондонски университет, където изучава международен маркетинг. От приятеля си Йоан Ришар Венета получи подарък модни дрехи и аксесоари за голф, купени от най-големия в Европа мол Westfield, открит наскоро в британската столица. Родителите на младия французин , които живеят в луксозна къща в ЛаРошел, срещу прочутия Форд Бойар, са запалени голфъри.”

   (Брях! „Булгар, булгар!”)

- „Ние в България сме с много объркани понятия. Стилът ни убягва, не знаем как да превърнем самите себе си в бранд. Не сме се събудили от селското си минало. Ние сме първо поколение „обувки“ , след много поколения „ цървули“ .Това не е нещо ново или да се случва само тук. Хората, които са забогатели „за една нощ“, нямат у себе си желанието да учат, те искат само да потребяват. Могат да живеят в центъра на Париж или Лондон, но да си останат цървуланковци. Трудно е да имаш стил.” (пак тя, пак там)

   (Вярно е! Но само за твоето потекло, Колтуклиева – за първото поколение от колтуците, което е тръгнало с обувки.)  

- „30-ят си рожден ден посрещнах в Швейцария, на брега на Женевското езеро. Тогава получих подарък часовник с диаманти от един приятел – милионер. Не го нося, пазя го за кадем, защото това ми е връзката с лукса. (А бе, мъжът й дали знае за този подарък?) Ванга ми беше предрекла преди години, че като стана на 30, ще тръгна по света и няма да се спра изобщо. За мен това е идеята на живота – да пътувам много и да колекционирам хора, срещи и впечатления.

    (През 2010 година Соня „падна” до „Станция Нова”, едно много смешно предаване, където като „на Седмо Авеню може да се случи всичко”.)

- „Чудя се как товарищ Путин още не е изригнал откъм Кремъл – та преди доста време, на 1 септември 2009 г., в Гданск, на първата им среща, българският премиер обеща на руския премиер до три месеца да даде ясен и категоричен отговор какво правим с енергийните проекти, в които участва Москва. Кой да отговори - Трайчо ли?! Той си дигна шапката и замина, придружен от съпругата си на конференция в Мексико или по-скоро на сватбено пътешествие. Точно по времето, когато в София вървяха най-ожесточените спорове за антикризисната програма на правителството. Ето това е т. н. икономически екип на Бойко Борисов: един статистик-анкетьор от Световната банка и един прокурист от компания, чийто решения се взимат във Виена.”

- „Добре, че Кристалина Георгиева, другата „звезда” от Световната банка не стана премиер или икономически вицепремиер, както се говореше непосредствено преди изборите. Защо ли? Какво чухме до сега от нея?! Че икономиката била като танго: две крачки напред, една крачка назад. Да ме прощава еврокомисарката, ама това определение е инфантилно точно толкова, колкото е инфантилна дейността на този, когото искаше да оправдае и защити – Симеон Дянков. Няма нищо по-страшно в икономиката от нестабилността, от липсата на последователност, от лутането и смяната на посоките . Икономическата политика не е танго, а бягане с препятствия. И е допустимо да има само една посока – напред. А Дянков по-добре да си танцува тангото с неговата любима съветничка Ирина Велкова, докато я води напред-назад из Ловеч, Брюксел, Хага и където и да е там с народни пари в служебни командировки, неотговарящи на позицията й.”

- „Мисля, че вече се усеща повеят на предсрочните избори. Даже на жълтите павета се спряга името на служебния премиер - управителят на БНБ Иван Искров, ексдепутат от НДСВ и някогашен служител на разстреляния банкер и бивш полицай Емил Кюлев, близък на президента Първанов.”

- „Чувам, че Ахмед Доган бил казал: ако намерят пари за пенсиите и социалните плащания – ще изкарат до президентските избори, ако не успеят – ще катастрофират до 4 месеца. Затова Сокола възпирал опозиционните парламентарни групи да искат вот на недоверие на правителството. Той е философ и професионален политик и добре разбира, че докато Бойко Борисов и Цветан Цветанов демонстрират „твърда ръка” и се репчат на богатите – те ще бъдат герои в очите на масовата публика. Но когато свършат парите за пенсиите и още повече се забавят бюджетните заплати – космическите им рейтинги ще се забият в земята за отрицателно време. Дали някому се харесва или не, но Ахмед Доган отново и отново ще играе ролята на балансьор и без него няма да минат и бъдещите политически комбинации. Научавам, че заклетият му враг Иван Костов провождал депеши до „сараите” чрез депутата от ДПС Камен Костадинов. И Царя му звънял през ден. Заформяла се идеята за либерално-демократичен алианс вдясно от центъра. Ако прословутият български вождизъм не убие проекта в зародиш, той може да бъде тестван в кандидат-президентската кампания. Така ще се получи сговор: всички отдясно срещу ГЕРБ и „Атака” през есента на 2011 година.”

О, тази не е запозната с материала. ГЕРБ и :Атака” останаха сами още в лятото на 2010 година. Ама оня ден бяха 143-ма. Прибавяме факта, че България е член на ЕС и... продължавам със следващата Ванга.

Утре.




Гласувай:
0



1. balgarski7vinarki - хе,хе, все компанията на мъртваците
26.02.2013 20:18
Както и да е- те си направиха играта, а другите....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883431
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930