Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2014 20:33 - РУСИЯ НАСТЪПВА НА ЗАПАД
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 9065 Коментари: 10 Гласове:
25

Последна промяна: 16.07.2014 16:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В неотдавнашната си статия „Новата Хазария против Новорусия“, споменавайки разгрома на Хазарския каганат от Великия Княз Святослав, направих предпазлива прогноза-пожелание:
„Пред съвременна Русия стои задачата да намери подобен безпогрешен „ход с коня“, тоест, да нанесе някакъв необикновен съкрушителен удар, избирайки за него най-подходящия момент". За щастие, не се наложи да чакаме дълго този „ход с коня“ - по-малко от месец.

image.
о. Сергей Карамишев

Докато Америка затъва все повече с копитата си в украинското политическо блато, докато се зъби на Русия с ракети и самолети от териториите на своите подлоги в Източна Европа, Владимир Путин направи изящна обходна маневра и се озова в дълбокия американски тил: Куба, Никарагуа, Аржентина и Бразилия. Едва ли САЩ ще се решат да бомбардират всички тези страни заради приятелството им с Русия. Срещу самите САЩ и без това се сипят проклятия от Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, от Новорусия. Както върви, направо целият свят може да се опълчи срещу американския световен диктатор. Ами тогава?
Латиноамериканската визита на Владимир Путин със сключените договори за много милиарди е, първо, отговор на т. нар. „икономически санкции“; при това отговор твърде продуктивен, защото Русия ще доставя в Латинска Америка не суровини, а високотехнологична продукция. Второ, съюзът на Русия със страните от Латинска Алерика може да получи военно измерение и да стане противовес на военното присъствие на САЩ почти по целия периметър на руските граници.

image.
Владимир Путин и Фидел Кастро

Както е известно, общата беда сближава хората. Но тя е способна да сближи и цели държави. Така онова, което доскоро е изглеждало беда, се превръща в благо. Владимир Путин обеща да помогне да бъде разкъсана икономическата блокада на Куба от страна на САЩ, които толкова ратуват на думи за свободния пазар. Той благодари на президентката на Аржентина Кристина Киршнер за подкрепата спрямо историческата стъпка на възсъединяването на Крим с Русия - като на свой ред пожела възвръщане на аржентинския суверенитет над Малвинските острови, окупирани от Великобритания. Владимир Путин, донякъде неочаквано, посети Никарагуа, която е достойна за тази чест, защото през 2008 г. първа призна независимостта на Южна Осетия и Абхазия.

.image
Владимир Путин и Даниел Ортега

Латинска Америка е тормозена от тиранията на САЩ и затова й е необходим лидер, който да сплоти народите в техните стремежи към национална независимост. Естествено, този лидер е Русия. Не само защото е способна да се противопостави на САЩ във военно отношение, не само защото притежава някаква степен на икономическа самодостатъчност - но и защото е способна да се противопостави на САЩ идеологически.
Впрочем, именно заради обстоятелството, че Русия предлага идеология, различна от тази, която доведе Запада до демографска гибел и замяна на коренното европейски население с пришълци от Азия и Африка, се разгърна западната информационна истерия срещу Русия. Именно заради това е и чисто слугинското поведение на украинската хунта да надмине своите западни господари в преследването на руските медии. Но това си е проблем на укрослугите - а в същото време по цялата територия на Аржентина кабелните оператори ще ретранслират испаноезичния канал на руската телевизия „Russia Тodaу“. Също така в Аржентина и Куба ще бъде построена инфраструктура за спътниковата навигационна система „Глонасс“.

image.
Почувствайте разликата :-)

 

Напоследък бандите на укро-нацистите правят всичко, за да принудят Русия да вкара войски в Украйна. Ако Русия се беше поддала на тези провокации, щеше да заприлича на куче, което хапе хвърления по него камък, но не закача онзи, който го е хвърлил. Бандеровците са камъкът, който Америка хвърли по Русия, самата Америка пет пари не дава за съдбата на камъка; дори нещо повече - оптималният вариант е камъкът да бъде унищожен, след като изпълни възложената му функция.

.image
Владимир Путин и Кристина Киршнер

Владимир Путин, въпреки съветите на неканените пишман-съветници, засега не пипа хвърления камък, а съсредоточава вниманието си върху онзи, който го хвърля. Той търси слабо място на нападателя, който хвърля камъка, и така да го отучи изобщо да хвърля камъни. Защото е известно, че Америка се управлява от изкусни актьори. Те обичат нощем да хвърлят в чуждите градини камъни, боклук, отровни химикали - а сутрин съчувствено и с вежлива усмивка питат: „Ах, кой си позволи да хвърли всичко това? Ох, горките вие! Ние с удоволствие ще ви помогнем срещу скромно заплащане“.
Русия в Западното полукълбо се държи по принципно съвсем различен начин. За разлика от САЩ тя търси не роби - а приятели. Тя не хвърля камъни нощем - а просто помага денем. Русия не шантажира по американски маниер - а предлага равноправно сътрудничество и двустранен интерес. Сега на Куба бяха опростени 35 милиарда долара дълг, останал от съветско време - а в замяна Русия ще разработва нефтените залежи около Острова на Свободата. Точно под носа на САЩ, което може да се възприеме и като намек: ако „партньорите“ от НАТО си пъхат носа и джунджуриите в Украйна, руски военни бази може се появят в Куба и Никарагуа. Руски подводници с ядрени бойни глави в Карибския и Мексиканския залив, покрай цялото източно крайбрежие на САЩ - на 24-часово бойно дежурство!!! Какъв подарък за Америка... Всъщности, дори само възобновяването на работата на радиолокационната станция на Куба вече би било успех след поражението в „студената война“.

image.

Владимир Путин и Дилма Русефф

Западните пи-ар агенции и техните източноевропейски подлоги проглушиха ушите с изсмуканата от пръстите хипотеза за някаква „агресия“ на Русия против бедната, нещастна, горкичка и само малко нацистко-бандеровска хунта в Украйна. Но ето, че на срещата си с Ангела Меркел в Рио-де-Жанейро Владимир Путин спомена не за въображаема руска, а за реалната агресия на украинските терористи (по съвместителство и военни) срещу Русия, която вече причини човешки жертви.
А самата Германия, разгневена от американския шпионаж срещу нея и от изчезването на своето злато, което така и не може да се намери в хранилищата на Федералния резерв, изглежда вече е готова за цивилизовано въстание против международния тиранин - отново под руско лидерство.
Америка губи почва под краката си. Тя все още подвиква на своите роби и васали, бие ги сегиз-тогиз с камшик, стоварва им от време на време и по някой юмрук в суратите - но властта вече се изплъзва от ръцете й. Докато замахне с камшика към един, друг вече не й се подчинява, докато замахне да ритне него, трети се тегли да избяга от синджира. Направо мъка!
Наблюдателката от „Немска вълна“ Ута Торфен се изказа така преди латиноамериканския триумф на Владимир Путин:
- Путин се появява навсякъде, където има проблеми! Русия укрепва старите си съюзи и създава нови алианси. В представите на Путин за новия световен ред Латинска Америка играе важната роля на противник на хегемонията на САЩ“.
При това немската коментаторка се оплаква от тромавостта на Европа, която де факто отстъпва Латинска Америка на Русия, така да се каже, без бой. Но причината за това е много проста: страните от Европа предадоха своя суверенитет на САЩ - и по тази причина Латинска Америка няма желание да си общува не само със своя вековен потисник САЩ, но и с неговите слуги и васали.
Каква историческа аналогия може да се използва, за да се сравни сегашният стратегически успех на Владимир Путин в Латинска Америка?
Ето един пример: в годините на тежката и продължителна Втора пуническа война, когато войските на Ханибал тероризират Италия, Рим открива втори фронт, на 2 хиляди километра - в Испания. И докато африканската армия се разлага морално, като всеки ден все повече озлобява срещу себе си италийското население, което поначало Ханибал разчитал да привлече на своя страна, Публий Корнелий Сципион освобождава Испания от африканското влияние. А за промяната в настроението на италийците нямало нужда от никакви римски усилия - самият Ханибал свършил блестящо тази работа. Само за няколко години италийците, които преди това се отнасяли неприязнено към Рим, станали негови верни съюзници. И от италийци се превърнали в римляни.
Затова и сега няма нужда да се бърза с Украйна (имам предвид нейната територия без Новорусия). Нека украинците се насладят напълно на условията, които ще им наложат колониалните власти. После сами ще се погнусят от названието „украинци“ и ще се нарекат „руснаци“ - тоест, свободни хора на свободна страна.

отец Сергей Карамишев
Източник: www.ruskline.ru

Превод: Л. Чолаков
Този превод е обект на авторско право.

Препубликуването му, изцяло или отчасти, се разрешава
САМО С ПОСОЧВАНЕ НА ПРЕВОДАЧА И ЛИНК КЪМ ПРЕВОДА.

 




Гласувай:
25


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Не зная кой е тоя отец, но е по-добър ...
16.07.2014 07:32
Не зная кой е тоя отец, но е по-добър анализатор от тия, на които това е професия.
цитирай
2. bliz - Имаме нужда от такъв позитивен...
16.07.2014 16:39
Имаме нужда от такъв позитивен, градивен и човеколюбив тон. Браво на отчето! Браво на преводача!
цитирай
3. pesho - Парадокс
16.07.2014 17:55
Как стана така че след 140г.поробителите турци ни пазят от нашите освободители
цитирай
4. nagodi62 - много точно!
16.07.2014 18:09
Много точно!
цитирай
5. gosho568 - Чудесен постинг!
16.07.2014 19:43
Поздрави!
цитирай
6. zelas - Снимката "почувствайте р...
16.07.2014 21:06
Снимката "почувствайте разликата" казва всичко. Чудесен анализ!
цитирай
7. pando - Псздравления
16.07.2014 21:31
Право в десятката.
цитирай
8. pando - Убеден съм
16.07.2014 21:33
Че ще има парад на победата от опълченците в ....Киев.
цитирай
9. starotomagare - Междувременно американците ус...
25.07.2014 15:17
Междувременно американците усилено започват да снабдяват нашата армия с парашути.Странното е ,че и трите ни рода войски при това ние ще платим само малка част от сумата а останалата ще е ,,подарък".За какво ли са потрябвали толкова парашути например на нашите военни моряци и какво ли ще защитават с тях?Ставало въпрос за някякъв нов модел та може да се касае за корупционна сделка за американската армия и закупени боклуци от които се опитват да се отърват без скандал но е възможно и да се касае за подготвянето на армията ни за десанти извън нашите граници а това в настоящата ситуация не е никак добро.Известно е от историята на не един конфликт по света предизвикан от САЩ ,че когато работите стигнат до позорно изтегляне винаги набутват вместо своите войски или местни наемници или войски от сателитните държави.Представям си с каква радост биха напъхали българи в украинския пожар който запалиха.Това дори Хитлер не е успял да постигне въпреки прилагането и на моркова и на пръчката .
цитирай
10. dolce - ;)
17.02.2015 23:22
ако някой от БГ армияата си позволи да тръгне срещу Русия лично ще го гръмна :) да си мислят и не се бъзикам говоря напълно сериозно :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748332
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031