Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2018 18:50 - Когато чешкият президент те нарече дебил...Еманюел Макрон: Ударите в Сирия бяха нанесени за честта на международната общност
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 516 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.04.2018 19:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Френският президент призова за нов "европейски суверенитет"

   „Интелигентът прави една грешка и после не повтаря. Човек с ниско ниво на интелигентност, по-скоро дебил, прави две грешки една след друга. Какво може да се каже за тези, които правят едни и същи грешки три пъти, за да не използвам неподходящ език, ще кажа, че това е глупост“, заявява Милош Земан, цитиран от осведомителните агенции. 

Очертавайки визията си за реформираната Общност в периода след Брекзит, той предупреди, че е имало „един вид европейска гражданска война", като добави, че „има очарование от тесногръдието и то продължава да се увеличава"

Франция, Великобритания и САЩ са нанесли въздушни удари срещу обекти за химическо оръжие в Сирия, за да защитят „честта на международната общност". Това заяви държавният глава на Франция Еманюел Макрон в реч пред Европейския парламент, предава AFP, цитирана от Агенция "Фокус". 

„Три страни се намесиха и нека да бъда съвсем, съвсем честен - това е за честта на международната общност", заяви Макрон пред евродепутатите. 

Той призова за нов „европейски суверенитет" пред лицето на нарастващия авторитаризъм в някои страни от ЕС. Очертавайки визията си за реформираната Общност в периода след Брекзит, Макрон предупреди, че е имало „един вид европейска гражданска война", като добави, че „има очарование от тесногръдието и то продължава да се увеличава". 

Според германския национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, изправен пред неуспешните реформи на Общността, държавният глава на Франция Еманюел Макрон иска отново да популяризира идеите си за бъдещето в Европейския парламент в Страсбург. 

От редакцията отбелязват, че Макрон не получи необходимата подкрепа за тях от Германия. Партията „Зелени“ обвини голямата коалиция в Берлин, че е изоставила Париж сам в дебата за бъдещето на Европа. На свой ред Федерацията на германската индустрия призова за повече смелост от страна на федералното правителство.

 

Моника Демирова, Фейсбук:

Чешкият президент отбелязва, че нахлуването в Ирак било под предлог – наличие на оръжия за масово унищожение. (тук)

Военната операция довела до многочислени човешки жертви.

Западът обаче не си направил никакви изводи и се намесил във вътрешните работи на Либия.

Сега в тази страна няма правителство и през територията й минават хиляди мигранти към Европа.

След това западните държави се намесили в Сирия, където президентът Башар Асад се бори с ислямски екстремисти.

Земан отбелязва, че Сирийската армия „натикала в ъгъла“ терористите и в страната бежанците започнали да се завръщат обратно.

„Интелигентът прави една грешка и после не повтаря.

Човек с ниско ниво на интелигентност, по-скоро дебил, прави две грешки една след друга.

Какво може да се каже за тези, които правят едни и същи грешки три пъти, за да не използвам неподходящ език, ще кажа, че това е глупост“, заявява Милош Земан, цитиран от осведомителните агенции.

 

 

 

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172017
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031