Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2019 12:04 - Извинете, ама аман от прости политици
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2338 Коментари: 18 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Най-пресният пример, от днеска, е Волен Сидеров. Не че няма други, но да почна от него. По “негова идея”, подчертава го самият, 20 дни (словом двадесет) преди старта на кампанията за евроизборите, организира Политическа Академия за набиране на кандидати ”от народа” за евродепутати. На Славчо Учиндолеца тъпата идея да се търсят политици от неговите съселяни учингьолци, че и нарича това “пряка демокрация” - той да не би да избира по този начин фръцлите от балета на шоуто си? Ако е така, е странно как “народът” не му препоръчва да вземе Нора Стоичкова и Клара Маринова да поведат хорото, ами все разни дългокраки Десита и Николини на баша. Или да речем, да освободи сценаристи като Тошко и Иво (Сиромахов) и да вземе да назначи Йоло и Ачо (Йорданов). Стари кадри, печени отвсякъде, кьошеклии камъни. На Ямбол от безистена. (Прощавайте, не можах да се сдържа.)
Връщам се на Волен. Казват, че бил Болен. Вероятно. Иначе не мога да си обясня как може да се оградиш от едната страна с Чуколов (Тоя пък! Знаете ли, и той бил против Истанбулската конвенция?), от другата с Нотев (по наглост и тарикатщина, сравним само с Марин Марковски) и да наречеш Това убразувание натанско “Жури”. Жури, което избира евродепутати!? Извинете, но Тия каква представа имат за Европейския Парламент. После се чудят – те, а не аз: затова не написах “чудим” – че европейските държави ни поставят на втора скорост. (Не на “задна”, Юле, ще ти се. Ама то само с щение не става, искат се... качества.) Сега се замислям, че разните чуколини подсъзнателно може би разбират, че не са за Европейския Съюз и затова напират към Евразийския на Путин.
Ама, извинете, това не са европейски политици, а съветски тарикати. Умението да ръководиш народ и държава е едно много рядко срещано “изкуство”, което не се учи за един живот. Камо ли за двадесет дни, глупако.

Слушам по ефирния телефон на Николай Колев от “Евро Ко?” да му се обажда редовно една такава тъпанарка “на 75 години съм и ми скърцат колената” и да казва, че знаела кой може да оправи държавата. “Г-н Колев, поканете в студиото си една от най-умните българки Ренета Инджова. Тя ще ви каже как може да стане това!” Боже... Клинични случаи. Хвани едната, удари другата. Тая що не вземе да препоръча на бачо Кольо да покани в предаването си Илиана Беновска. И нейните колена скърцат при употреба, но поне не са over 70. Или пък президента Румен Радев. (Пардон, жена му, Втората. Тя според В.В. от Т-ско била по-умната в семейството.) А той можел да се оправя със самолета си. В тихо време! Щото, ако духне силен северозападен вятър, политически имам предвид, ще го завихри една такава турбуленция, че само си викам “дано”... Обаче докато на самолета има копче за катапулт, то държавата няма такова. Но върви да обясняваш това на военни. Фатмаци с капаци. (Деденца джанини, яли на корем кюфтета в офицерската столова. Много можели? Какво?)

Следя напоследък “АпартаментГейт”. (Гейт? Ах, какви асоциации ми идват на ум... Гa(ei)тки. Спомням си един август преди 28 години, когато Александър Томов-Лупи беше още в БСП, как едни тогавашни “инджовки” го сочеха с пръст, че учил двете си дъщери да пеят английски песнички. Гат мръсен!) Та си мисля, какъв гаден номер ги чака зад ъгъла тези, дето днес потриват ръце от радост, че намерили цаката на Цецерон: апартаменти, купени по време на участие в управлението. Не можело така – и те самите имали апартаменти, ама ги били купили преди време, когато били извън властта. Друго било, различно! Айде бе, “различно”! Разправяй ги тия на бае си Ганя. Но да предположим, че някои ще мислят така. И тогава идва “европейският” прав – “Апартаментите ти по нотариален акт струват два милиона, които ти си платил изрядно. Добре. Сега да видим откъде си намерил тези пари, когато си ги купувал.” (Гадно, нали?! Точно по европейски.) А-а-а, ама не били апартаменти, а едни държавни дружества. А-а-а, ама не били дружества, а сухи пари милиони. А-а-а, ама не били сухи пари, а мокри СПА-комплекси и “-рами” по морето... “Голям праз! Американ праз! Обяснявай за парите!”

Написах преди 10 реда “Цецерон”, та се сетих за Макрон. Еманюел Макрон, когото един сексуален маниак нарича презрително “макарон”, Е ПРЕЗИДЕНТ на Франция, а не на България. За разлика от Юлиан Вучков, на когото дори титлата му “професор” е гей-ска. Та този “Макарон” прокарвал лобистки закони в полза на държавата си!? Ба, ще седи и ще гледа как някакви джамбазки български транспортни фирми изтласкат от пазара френските шофьори, използвайки икономическата принуда над българските шофьори: “Искаш 10 евро на час, а не 10 лева? Отиваш във Франция и въртиш геврека по 3 месеца без почивка. И без да пискаш! Това е условието. Иначе ще си седиш тука до жената да й помагаш в гледането на децата.”
Какво си мислят тези български джамбаз политици? Докога, и още по-важното – на какво?!, се надяват Те да устискат на нормалните европейски усилия да се ограничава нелоялната конкуренция в общия европейски пазар и - което е по-важно дори! – да се подобряват условията на труд на работещите на него. И на българите включително. Днес шофьори, утре хигиенисти, например.

Леле-е. Ами Истанбулската конвенция? Гледам днес по първа някакъв млад политолог я обсъжда, разбирай заклеймява. А си вързал косата отзад на кок. Същински джендър. Ако “се смени системата”, както искат лъвовете от червения спектър, едно от първите неща, които ще направят, е да му откъснат топките. После ще броят дали са две. А той се солидаризира с тях против собствения си интерес... Ама хич бива ли толкова много непредпазливост да се проявява, когато се работи с комунисти?! Млад бил, не знаел, не живял в ония времена... “Незнанието не е аргумент” (Спиноза).
Ама и аз – те, такива млади, не четат класика. Само търсят нови приложения да ги качат на своя смарт... бойлер. После, що предпрането им било с накисване. Ами как иначе.

Не знам какво си мислят Тези прости политици. Политици ли написах? – Таратанци. Кой ще ги... “яде”! Продавачи на недопечени грънци.

Ох, Марешки... Ще го отнесе като куцо пиле домат. Бареков и Байрактаров – х2Б. Като Манолова Мая – х2М. Щяла от омбудсман на Републиката да става  кмет на София?! Както е тръгнала, ще се върне на първия си избор – митничарска съпруга.

Тия от Прокуратурата и Съда политици ли се водят?...

Обаче Радан Кънев ми обра точките. Вчера каза, чух го с ушите си, че нямало да се коалира с ГЕРБ, защото седесарите щели да го бият?! Тоя за кои седесари говори?!

Спирам, че идат избори. Само да запиша накрая в своя защита като консуматор на българските политически манджи: Бърнард Шоу бил казал: “В живота си не съм снесъл нито едно яйце, но това не ми пречи да кажа кой омлет става за ядене и кой – не.”




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. radostinalassa - Ти за коя партия ще гласуваш?
06.04.2019 14:00
Кои ти допадат?
цитирай
2. dobronameren - Няма да е за твоята.
07.04.2019 09:10
Със сигурност.
цитирай
3. radostinalassa - Коя е моята партия ?
18.04.2019 14:00
Познай от два - три пъти. Няма да успееш.
цитирай
4. dobronameren - Няма по-лесна работа от тази
18.04.2019 16:45
Твоята партия е онази, дето проповядва, че колективното общество е най-доброто общество в историята на човечеството. Всеки щял да работи според способностите си, а вечерта накрая всички щели да "хапнат" според постановените нужди. Е, няма такава просперираща държава. Доказано.
Само едно не зная - от глупавите ли си, дето честно и убедено се напрягат до изнемога, или от тарикатите, дето вечер се нареждат на трапезата, осигурена от други. Впрочем това няма никакво значение - и двете групи сте излишни в една нормална държава.
цитирай
5. radostinalassa - Посинях да обяснявам на Вакверо / Говедаров / , че това е невъзможно да стане.
18.04.2019 20:16
Хората не са еднакви, имат различни мозъци/ способности / и комунизма не може да се построи. Капитализма също си има много недостатъци. Либерализма е най - гадното изобретение на еверите. Но и той няма да успее у нас.
Да живее Възраждане, защото е против джендъризма , и не само.
цитирай
6. radostinalassa - Как ти хрумна , че съм комунистка
19.04.2019 19:34
Не ме обиждай. Все едно да мислиш, че съм набожна.
цитирай
7. dobronameren - Като се знае, че за комунистите Бог няма,
19.04.2019 20:35
лесно може да се предположи, че щом не си набожна, най-вероятно си комунистка. Допълнително: липсва ти елементарна логика, което също е характерно за комунистическите деривати.
цитирай
8. apostapostoloff - Няма нужда Волен да търси политици.
20.04.2019 06:33
Те са налице. Може да привлече веднага Йоло Денев, който е най- опитният български политик. За подгласник на Йоло може да се цани Босото, защото и то е парче политик.
цитирай
9. dobronameren - Наистина цитираните двама - Денев и Босия
20.04.2019 08:47
са налице и са по-добри от младите на Волен.
А аз се интересувам кой отказа Волен от Европарламента. Както и от това защо Пеевски отива там.
цитирай
10. radostinalassa - лесно може да се предположи, че щом не си набожна, най-вероятно си комунистка.
21.04.2019 09:01
Значи няма трети път? Я подумай снова. Много елементарно мислиш, и аз те смятах за комунист от тези, които преподаваха БКП с връзки.Те не са виновни, че майките им са били глупави , но хитри. Евери.
цитирай
11. radostinalassa - Дай ми пример...
21.04.2019 10:54
къде точно ми липсва логика и веднага ще те оборя. Това по принцип е невъзможно. Давам гаранция, че не си прав.
цитирай
12. dobronameren - Пиши, Радостина, пиши
22.04.2019 07:45
Дори да не намериш обяснение на това, дето те вълнува, то тези, дето четат в блога, теб ще разберат.
цитирай
13. radostinalassa - Аз много държа хората да са здрави
22.04.2019 19:23
Това е най - важното. Прав си, всички в блога разбират по - добре от мене.
цитирай
14. dobronameren - Извинете, ама аман
23.04.2019 10:24
от прости старозагорски блогърки. Или може би пернишки? Или може би емигрирали в Западна Европа ... Чакайте да ви припомня един стар десетилен виц:
- Знаеш ли, Кортана, Юлето заминала в Германия само с един чифт скъсани бикини, а сега вече има милиони...?!
- Я, че за какво са й на Юлето милиони скъсани бикини?!
цитирай
15. radostinalassa - Това не е пример за моите писания
26.04.2019 08:59
Пиши на Юлето си.
цитирай
16. dobronameren - Моля, моля
27.04.2019 08:02
Аз си падам малко гнуслив.
цитирай
17. dobronameren - Извинете, ама аман от прости политици
24.05.2019 14:47
Визирам Корнелия Нинова и нейния отбор европейски кандидат-депутати. Заляха страната с визии - "За България", "За Европа". Дори излязоха от Парламента, за да обикалят страната и да ги разпространяват. А когато правилата на Демокрацията им разрешават, И ГИ ЗАДЪЛЖАВАТ!, да говорят за своите визии, те "къщата в Барцелона на Бойко", "асансьора на Цецо", "терасата на КОНПИ", "субсидиите за партиите" и толкоз. Ни дума за визии някакви! Що, така бе, Миме?
цитирай
18. dobronameren - Датата - 1.10.2019, представяне предизборните платформи на парламентарно представените партии за местни избори 2019
03.10.2019 14:10
излъчено по Българската национална телевизия в предаването "Референдум".
Лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров... Няма да описвам поведението му. Само още веднъж ще кажа: Аман от прости политици!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872625
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031