Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2018 13:10 - Димитровден
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2007 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

„В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:
покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.“

В моя случай, понеже не съм аз Смирненски, а само Христо, Старият Дявол като няма работа, се ебава с мен. Шушне ми разни глупави въпроси и ми вика:

- Пиши, бе. Пиши и питай. Трябва да ти отговорят.

- Ама, Дяволе, да ти приличам на питанката Илиана Беновска? И какво да питам за Ахмед Доган или за Алексей Петров, като знам.

- О-о, мани ги тия Ризови. Аз съм ги отсвирил, дори от кастинга за шоуто ми. А твоите есета ги чета. Те не са лоши. И съдържат някои истини. Например, онова дето го написа токущо – какво правя, когато нямам работа.

Дявол! Какво да го правиш - както е казал Господ. Или както пееха Диана Експрес – Есен, есен... Умиращ сезон...

 

Вчера беше Димитровден. Най-напред - Да са живи и здрави всички кръстени на св. Димитър! После да си задам въпроса.

Малко предисловие: Начало на Второто българско царство слагат братята Петър и Асен в 1185 година. В Търново – защото те там са имали родово имение, а на Димитровден, защото фамилната им черква се е казвала (казва и сега) „Св.Димитър Солунски“. Това ме подсети за следващото. Третото Българско царство е обявено на 22 септември 1908 година (пак в Търново в църквата „Св. 40 мъченици“, която е само на половин километър от „Св.Димитър Солунски“!) от Фердинанд Сакс-Кобург-Гота. Като отчетем, че Фердинанд е бил преди това 21 години (1887-1908) княз на България, а след това още 10 години първият съвременен Цар на България (1908-1918), и след абдикацията си предава управлението на Царството на своя първороден син Борис III, който остава на трона чак до смъртта си в 1943 – значи нови 25 години, и като добавим, че синът на Борис III се казва Симеон II - Цар на България (и премиер 2001-2005, и съпремиер 2005-2008)

следва въпросът ми, по-скоро въпросителни разсъждения – След Третото Българско царство не е обявено Четвърто. Дори академикът Георги Марков, директор на Института по история на БАН (комунист, та фурга) не направи това. И преди, и сега! Я, виж ти! Миналия месец празнувахме 110 години от Третото българско царство. От тези 110 години царската фамилия Сакс-Кобург-Гота покрива общо 58 години. Останалите 52 години са под управлението на комунистите Първо, Второ и Трето поколение. Е, как под „покрива Трето Българско Царство“ съжителствуват мирно двата непримирими врага Комунизъм и Монархия? Кой беше казал, че колкото вода и олио се смесват, толкова комунисти и монархисти могат да се омешат. Дали е вярно?

(Тук един блогър, който впрочем още не се е отказал от анонимността си – Ако толкова държиш на нея, поне излъжи бе, човек! Блогът го разрешава – ще възкликне задоволен: „Аз от кога ти разправям, че са едно! Още Платон го е написал.“ Преди да напиша моето виждане, да отбележа шеговито, че Платон е 22 века по-стар от Маркс и няма как да описва учението му, освен ако не е Нострадамус. Но да не влизам в захароидна тема.)

Не е вярно, че Комунизмът и Монархията са еднакви. Вярно е само, че и двете държави са тоталитарни. В тях текущият лидер е всичко. Да, така е, само че Монархът казва „Аз съм Втори след Бога“, а Комунистът отсича „Няма Бог“. Разлика между Ямбол и Стамбол – В Константинопол е живял Константин Велики, а в Ямбол засега имат само един хълм Безистена. А, и Волен Сидеров. Точно тази разлика – отричането на Бог, може да обясни защо НЯМА нито една човешки изглеждаща комунистическа страна, а Царствата могат да бъдат повече или по-малко добри – зависи от качествата на Царя.

Но аз се отплеснах по теорията. Не ми е работа да се правя на Платон, а да попитам само – Обущарю, не по-високо от обувките! - защо комунистите са си направили гнездо в Третото Българско Царство и българските монархисти продължават да им разрешават това. (За демагозите, дето ще се впуснат в дебрите на Асенева, Аспарухова, Волжка и т.н. ... до Нойска България да търсят опорни точки срещу мен, да напиша, че няма да намерят такива. По простата причина, че комунистите не са съществували изобщо в изброените исторически времена.)

Ето МОЯТ отговор.

(Моят е с големи букви, не защото твърдя, че е верен, а защото така подчертавам собственото си мнение. Аз не съм комунист и никога няма да бъда. Наистина. За разлика от Кирил Маричков, например, който пееше на сините митинги през 90-те „Аз не съм комунист и никога няма да бъда“.  Пък после, миналия месец 2018-та, го видях на честването на половинвековния певчевски юбилей на Михаил Белчев, който пък през 90-те пееше на комунистическите митинги: „Или си с нас, приятелю, или встрани“. Диалектика, нали?! А Данчо Ментата? – гледам го вчера запенен, ще сваля от власт ГЕРБ и ще дава управлението на ДПС. Български гьотверен. За разлика от Черния Мустафа, който е турски такъв. Но да не забравям главната тема. Макар, че този път “отплесването“ има все пак някаква връзка с нея.)

Половин страница по-нагоре разделих 110-те години на Третото Българско Царство на две части – 58 монархически и 52 комунистически. Задръжте уточняващите ваши въпроси за малко. Да напиша първо НАЙ-ВАЖНОТО обстоятелство, което според мен подрежда всички обясними и необясними факти в една картина. Ако приемете подсурдинчестата истина, че Тодор Живков е незаконнороден син на Фердинанд и следователно Симеон II му е племенник, ще осъзнаете, че всъщност НЯМА КОМУНИСТИЧЕСКИ ПЕРИОД в Третото Българско Царство. Горките комунисти българи! Излъгани доживотно. Това идеали, мечти, усилия, лишения, надежди... по Него, комунизма, са били подигравка със съдбите им. Използвани са били от „Саксите“.

Първо понесени на крилете на „победилата работническо-селска власт“, са допуснали Царското отроче да стане шеф на Народната милиция веднага по Девети, което му е позволило да прочисти българските архиви откъм фактите за произхода му и ликвидира Знаещите или Съмняващите се комунисти Първо Второ и Трето поколение, като едновременно с това изгради „партиен апарат“ от Нему предани хора. И при първото разклащане на Комунизма, настъпило със смъртта на Сталин през 1953, застава начело на държавата. За да постои там цели 36 години и да тъче на два стана – хем най-предан на Великия СССР, хем социализмът е едно недоносче. Хем убива всички царски хора воглаве с последния останал свой брат принц Кирил, хем запазва за бъдещето всички царски имоти и консумативи, използвайки ги за своите лични нужди като първи партиен и държавен ръководител. (Имам право да напиша, че Тодор Живков е убил царските хора на брат си Борис, след като неговата днешна почитателка Корнелия Нинова се обърна от трибуната на Парламента към депутатите от ГЕРБ по повод 17-те жертви на автокатастрофата край Своге с думите „Вие ги убихте!“.)

Царе и царедворци... От отвратителните за своя народ.

Перестройката от 1985-та дойде дюшеш за правешкия слугин. Можеше открито да заяви царската си природа и да сложи един на комунистическата си такава. Надявайки се да продължи властта си. Но беше вече над 70 години, перестройката се проточи – под формата не на „възстановяване на царството“, а на „социализъм с човешко лице“ и добре, че тук чистите комунисти направиха поредната си грешка. Позволиха първо Царят да се спаси в затвора от линча на Народа, избягайки съдбата на Чаушеску, а после да излезе под домашен арест! В резултат – това е моето обяснение – в годината на 80-тата годишнина от рождението на Тодор чистият комунист Трето поколение Андрей Луканов, който владееше Държавата, беше убит. За пореден път българските комунисти бяха прецакани от хитрия „цар“. Годината вече е 1996. Седем години след 1989-та. Затова към чисто комунистическите години - „45 години стигат!“, съм прибавил и тези седем, та стават общо 52.

Затвърдителят на превръщането на политическата власт на комунистите в икономическа, лукановият възпитаник Иван Костов (1997-2001) се принуди да сдаде властта на наследника на Живков -племенника му Симеон II. Мога само да вметна, че ако Тодор не беше умрял в 1998-ма, Симеон ще трябваше да почака не до 2001-ва, а още 4 години, за да стане премиер. Двама живи едновременно Царе в държавата е немислимо събитие.

Продължавам с моето подреждане на  пъзела. Симеон II, Синът на Борис III, не се оказа от ранга на Баща си. Възможно е комунистите да са го държали с много кофти компромати, ама това няма никакво значение, тъй като той е Цар, а не някакъв пореден министър-председател. И след 800+500 дни някак естествено сдаде багажа на комуниста Сергей Станишев. Възможно е още Сергей да е бил тайно оръжие на Симеон (Живков е търпял баща му Димитър дълги години до себе) – имаше някакви надежди това да е така, когато Сергей Станишев се сдърпа официално с Корни. Ама като гледам днес как председателят на европейските социалисти приляга до крушовската селянка и как изчезва от политическа България... съмнявам се.

Да се надлъгват, пука ми. От 11 години Моята България е член на демократичното европейско семейство. И за да излезе оттам има само надеждата белосветна Йелоустоун да изригне. Или анунаките да дойдат. Глупаци! Имам предвид комунистите. Мерят с техните си мерки. И какво ще се случи, ако изригне някакъв Йелоустоун? - Ако той е в страна от Евразийския Съюз, много лошо, край на системата – виж Чернобил. Но ако е в Япония да речем, какво – виж Фукушима например... Тръмп щял да пристане на Путин или на крал Ф-някакъв?! – 200-годишна Демокрация щяла да бъде съборена за 4 години само от някакъв, впрочем дядо му на Тръмп е германец и като такъв е бил последовател на Хитлер. Може би затова се разбират двамата с новия Сталин. Всъщност се дебнат кой кого да ебне първи. Както са се дебнели родителите им. Резултатът е предизвестен, неуспехът им е заложен генетично.

Иначе се надяват. И нашите комунисти включително. Визии пишат, обикалят из страната, основават революционни НПО-та, Еврокомите им (разбирай „ЕВРОпейски КОМунисти“) нажежават до мораво червено отношенията в обществото, социалните мрежи... Не, не искам да се ожесточавам. По тази причина няма да спомена и президента, новият естествено.

Аз виждам в тази обстановка продължението на българската 1,4 вековна борба между Комунизма и Царизма. Да се опитам да ви убедя в истинността на това твърдение. От едната страна стои Бойко Борисов, чието име се свързва с Тодор Живков, Симеон, но е и радушно приет от всички лидери на демократични Европа и Свят. От другата страна стоят старите комунисти, новите социалисти и, което никак не бива да ви учудва!, „автентичната десница“ на Иван Костов. Юнаци от един отбор. Къде са патриотите, питате. И аз питам: Кои „патриоти“? На Сидеров ли? Защото само неговата формация иска да сваля правителството на ГЕРБ.

Ех, каква книга би излязла от тия размисли! Направо Дан Браун. Себе си имам предвид.

Но нищо такова няма да се случи. И знаете ли защо – не защото аз нямам „талант“ според някакви леонци (К‘ъв е Дан Браун? Някакъв мелез, нали, а аз съм българин, потомък на нация, родила Господа на Земята! Какво говоря – на Вселената... Иронизирам се/ги, естествено.) А именно защото съм българин и говоря и пиша за българи. Виж ако бях английскоговорящ като Дан Браун... Ееех... Калояне, Калояне! Убиха те преди да проведеш реформата в българското образование!

За тези които вестник не четат, и да четат - не разбират, пък ако разбират, лесно забравят, пояснявам, че имам предвид намерението на Калоян – третият Асеневец, да приобщи Българското царство към Католическия свят. Който използва латиница, а не кирилица! Така съвсем естествено днес нямаше да сме славяни, пардон – руси. И аз, и подобните на мене, нямаше да имаме брауновски проблем. И... и още колко неща щяха да бъдат различни! Но с убийството на Калоян пред стените на Солун в 1207 година, се забравила неговата уния с папата. Жалко.

(Две думи още за Калоян. Аз лично съм учил, че е племенник на Асеневци. Скоро чух, че бил третият, най-малкият брат на Теодор и Асен. Не зная кое е истината. Но зная кого да попитам за верния отговор и зная, че той ще ми отговори – доцентът от Археологическия институт към БАН Мирко Робов. За целта обаче трябва да отида до Велико Търново. Сложна работа след толкова години.)

Димитровден е. Майсторите прибират чуковете и отиват на топло в домовете си при жените и децата си. До Спасовден може би. Не чакайте това обаче да се случи в политиката. Майсторите там не работят „на терен“, та да омаляват. И аз не мога да си позволя почивка, защото им водя „техническия дневник“.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1887171
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930