Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2018 09:42 - Случаят Сергей Скрипал
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2638 Коментари: 13 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Без малко да прескоча “Случаят Сергей Скрипал”. Какво ми влиза в работата като българин, че бил направен опит някакъв бивш руски шпионин да бъде убит насред Англия с нервнопаралитичен газ, произвеждан от бившия СССР?! Още повече, че у нас в същото време се правят съвсем реални опити да бъде убито демократичното развитие на България. От “лява България”, разбира се. Виж, ако беше направен опит да бъде убит папа Франциск и в него се заговори, че замесен българин, тогава – да.

Стоп! Имаше замесен българин в опита за убийство на папа Йоан Павел II през 1981г. и той се казваше Сергей Антонов. Сергей – като Сергей Скрипал.  

Убеден съм, че съвпадението в имената не значи нищо. Не само един циганин се казва Найден. Но се присетих в чисто личен план, че имам постинг за Сергей Антонов - „СлучаИТЕ Сергей Антонов“, от 5.02.2017 – в който разказвам за покушението срещу папата от 1981 година, както и за други подобни случаИ, напр. убийството на Георги Марков през 1978-ма в Лондон с отровна сачма, изстреляна от пистолет, маскиран като чадър.

Стоп! Още две съвпадения – Англия и бойно отровно вещество от Русия.

Тогава реших да пиша за Сергей Скрипал. Везните се наклониха допълнително и от факта, че писах за „случаите Сергей...“ в отговор на поредна груба историческа лъжа на блогъра Krumbelosvet, че „България няма нищо общо с изстрелите на площад „Свети Петър“, че всичко е измислено от „онази“ Клеър Стърлинг, за да ни „натопи“.

Да, да, добре. Същото като днес – „руснаците нямали нищо общо“ с опита за убийство на Скрипал. Както и със следващата „новичок“ случка в същия английски град, която завърши със смърт... С последваща смърт на един руски журналист Иван Бородин (40 дни след Скрипалови и само два месеца след разкритията му за частната руска армия „Вагнер“, която се бие в Сирия на страната на Асад, но „от свое име“), който „паднал от балкон на петия етаж“?!  Щото не обичал бойните отровни вещества – аз.

И още едно съвпадение за знаещите кой е блогъра Krumbelosvet. Цитирам Елка Василева от ДНЕС.БГ, 16 март 2018г., която пък цитира Асошиейтед Прес:

„Има съобщения, че хиляди наемници, обединени в частна армия „Вагнер“, са били изпратени в Сирия от сенчеста компания, притежавана от Евгений Пригожин, обвинен в САЩ, че е основал "фабрика за тролове", която се е опитала да повлияе на президентските избори през 2016 г., добавя АП.“

Ето какви работи, како Пенке. „Фабрика за тролове“! Затова реших да се откажа от първоначалното си намерение да нарека този постинг „Размишления скрипалски“ и че мястото му е в групата „С“ - „Случаят Сергей Скрипал“, където се намират „СлучаИТЕ Сергей Антонов“ и където обяснявам на belosvetni-те „нЕкои съвпадения“.

-           Дразните ли се от глагола „обяснявам“? Защо? Аз не троля. В постинга за Сергей Антонов има - самоцитирам се оттам: „САМО БЕЗСПОРНИ ФАКТИ за тези събития. Неща, които никой не може да отрече. Не съм обсъждал съдбоносните за света промени в този период след 1980г., не съм се занимавал с историите между Агджа, СИСМИ, МИТ, ЦРУ, КГБ, Ватикана, папата и т.н., които са спорни, най-малкото защото информациите за тях са повече или по-малко скрити, оттам и непълни. Дума не съм написал и за посещенията на Агджа и други негови приятели от “Сивите вълци” в България – по същата причина. Който знае повече, нека говори. Аз от моята ниска камбанария виждам толкова. Но и от нея, за камбанарията си говоря, се вижда УЖАСНО КРИСТАЛНО, че от делото ”Антонов” мирише на комунистическо. Яко мирише и няма как да се промени този факт “оттук до края на света”. Само вижте имената на участниците, техните позиции и постъпки. Да кажа още, че за споменатите имена и събития съм събрал, подредил и написал едва ли повече от една двайсета от всичко, което може да намерите и сами – ако ви остане време за политика, докато се занимавате с бизнес. (Иронизирам.)“

А вижте „фактите“, с които блогърът Krumbelosvet оборва - мен лично, за споровете му с други блогъри в БЛОГ.БГ не отварям дума. Само два негови коментара до мен:

-           11.12.2017 – „Гол макартизъм, "подкрепен" с "подходящи" отражения в КРИВО ОГЛЕДАЛО. Но, НО, Н О, тоя път хитрата добронамерена сврака влезе с двата крака. Първо, нямаше нужда да гледа Далечния Изток от американски сателит. (става дума за популярната нощна снимка на Корейския полуостров от м.г., където територията на Северна Корея е толкова тъмна, че не може да се отличи от океана – аз) До 1960г. от бългало-турската или българо-гръцката граница СЕ Е ВИЖДАЛО С ПРОСТО ОКО, че откъм България светят десетки села, а откъм Турция и Гърция е мрак. По това време и сам Айнщайн слага България между развитите страни, а тия нейни съседи - при неразвитите. Второ, случайно прочетох една книжка с избрани "творби" на тоя Райко Алексиев, издадена от издателя на в.Анти. Все едно, че четях нещо от сивия поток на соц в. Стършел. Слово слабо, но изключително ЗЛОБНО. И това е ИЗБРАНО. Представяте ли си, ако (в България) беше пуснат синът му (който през 1966г. поискал да види страната на баща си), каква находка щеше да е за вражеската ПРОПАГАНДА, и предаващата на български в т.ч.“

-           на 24.08.2018 – „Вечно "забравяте" вие, десните, че по време на соца НЕ СЕ ОТДАЛЕЧАВАХМЕ от богатия Запад. НАПРОТИВ, разликата НАМАЛЯВАШЕ.. Към края на живота си през 1955г., Айнщайн поставя Турция, Гърция, Италия и особено Испания между НЕРАЗВИТИТЕ страни, а България по-напред от тях. Така си беше. Роднина офицер казваше, че като погледнеш нощем от границата на юг, и Турция и Гърция са в мрак. А нашите села са море от светлини. (Тарикат! Бил го чул от роднина офицер. Ходи проверявай “така ли си беше“! Като препредадените думи на Айнщайн. Дали ги е казал? - аз)  Но във всичките тия страни се засилиха комунистическите партии. И САЩ мъдро им дадоха технологии (безспорно по-добри от съветските) и кредити за да усвоят технологиите. На Турция даваха и безвъзмездни помощи, по 3-4 милиарда годишно. Какъв дълг има сега Гърция? Около 300 милиарда. Ще им вземат и гащите, както е предсказал Дънов. А нашият дълг по соц. време беше стигнал 10 милиарда, за които оревахте света. А те всичките бяха натрупани след 1981г., когато към отказаните договори заради изстрелите на Агджа по папата, се прибави и незапомнена суша през 1985г...“

Аз, добронамерено: „Сушата“ и „международното положение“ са тук, сред причините за случилото се в България по времето на роднината офицер. Няма я само „кишата“.

И пак аз, малко по-„сърдито“ (по характеристиката, която ми дава Joan2015):

Чакай малко, како Пенке. Ти знаеш кой е „Крумчо“ (Крум-чо му викам, защото е мой набор) – блогъра Krumbelosvet. Но има други, много повече!, които не познават Крумчовците. А трябва да са запознати с „визията им за България“. След няколко месеца те ще се изправят пред избирателния списък и прочитайки Крум Белосветни, ще си кажат: „Я, какво чисто българско име - Крум! На хан Крум! И свети в бяло!“. После ще пуснат бюлетината на неговите хора, която е червена. И ще зачакат да заживеят по европейски, напускайки Европейския Съюз? Страшно голяма липса на логика, нали! Безспорно големи, максимални обществени глупаци. Да, ама някой трябва да го е написал ТОВА предварително!

 

Това правя аз. Пиша - Спри! Огледай се, ослушай се и тогава реши!

САМО факти и цитати по скрипаловия случай:

На 4 март 2018г. Сергей Скрипал, бивш руски разузнавач, издал на британското разузнаване десетки руски агенти, и дъщеря му били открити в безпомощно състояние на пейка в центъра на английския град Солсбъри. Експресното разследване установило, че малко преди това те били на обяд в някакъв ресторант и когато излязли, им прилошало изведнъж. След три дни британските власти излязоха със съобщение, че най-вероятната причина за състоянието им е отравяне с нервнопаралитичния газ „Новичок“. Последва официално изявление на британската министър-председателка Тереза Мей, че това деяние е извършено от руските тайни служби.

(За тия, дето се навират под Пенкиното магаре, мислейки го за проста дойна крава, уточнявам: Моите истории са за днешни неща. Така че когато пиша „руските тайни служби“, „руснаците“, или по-общото „комунисти“, имам предвид Путин и хората му, а не Лев Толстой, да речем.)

Какво пише в българските медии по този случай?
-           На 14 март БТА съобщила (Миналото невярващо време съм употребил, защото това ни препредава за общо ползване сайтът ДНЕС.БГ, Елка Василева.)

Защо съм избрал да чета ДНЕС.БГ, питате. А-а, отговарям веднага, повтаряйки се. Мога вместо него да цитирам например телевизия „Евроком“, Вучков, Колев, Диков, Христов Минчо. - Искате ли да четете по-големи глупости? ... А защо не агенциите „недялкови“ ПИК и Биволъ, питате още. - Ами, защото оттам не мога да копирам. Там действието copy (и последващо paste) е забранено от собствениците. А без точни и датирани цитати, написаното не е документ. Давам пример: Били хванали Иванчева със 70 хиляди евро, разправят. Показват тези пари от следствието, ама тогава адвокат Марин Марковски се изтъпанчва и пита „откъде да сме сигурни, че това са онези пари. Броени ли са пред свидетели, описани ли са номерата им, а?“):

Та, цитат (БТА): “Според Москва Великобритания не е представила никакви конкретни доказателства, че руската държава е замесена, отказала е да сподели с руски учени техническа информация за отравянето и има за цел да злепостави Русия преди домакинството на световното първенство по футбол. Руските власти окачествиха британските твърдения като "цирково шоу". “

-           До вечерта на същия този 14 март от обновената статия на Елка Василева, ние българите, научихме още: “В полунощ изтече ултиматумът, който Лондон постави на Москва по скандала с отровения бивш руски шпионин. Въпреки крайния срок Русия не даде исканите обяснения как произвеждано от тях бойно отровно вещество е използвано за покушението срещу Сергей Скрипал. "По силата на Виенската конвенция Великобритания ще изгони 23-ма руски дипломати, за които е установено, че са необявени служители на разузнаването. Те разполагат с една седмица да напуснат страната“, обяви днес Тереза Мей пред парламента. „Временно се преустановяват всички предвидени двустранните контакти на високо равнище с Москва, което включва и анулиране на покана към руския външен министър Сергей Лавров да посети Великобритания. Продължавам да смятам, че пълно скъсване на диалога между Великобритания и Русия не отговаря на националните ни интереси, но след това ужасяващо деяние, насочено срещу страната ни, отношенията ни не могат да бъдат предишните“, каза министър-председателката.”

-           На следващия ден беше свикано спешно открито заседание на Съвета за сигурност на ООН. Там руският министър на външните работи Сергей Лавров е казал: “Отхвърлям като безпочвени и несериозни твърденията на Великобритания за участие на Русия в отравянето на двойния агент Сергей Скрипал и като опит да бъде въведена в заблуждение международната общност. Русия няма мотив да премахва двойния агент, а извършителите имат интерес от раздухване на антируска кампания. Великобритания не е поискала официално от Русия информация за нервнопаралитичното вещество, използвано при покушението срещу Скрипал и дъщеря му в английския град Солсбъри на 4 март. Тази линия на разследване даже надхвърля това, с което се занимаваше у нас прокурорът на СССР Андрей Вишински, когато изобрети принципа "признанието е царица на доказателствата"...”

Е, какво по-естествено от това Лавров да отрича участието на Русия в опита за убийство на Скрипал и дъщеря му. Имам предвид толкова нагло – “Отхвърлям като безпочвени и несериозни твърденията на Великобритания”, защото имам предвид, припомнял съм ви го неведнъж (защото съм бил само “сърдит”), че “ТАСС е упълномощена да заяви, че всички опити да се припише на СССР доставката със съветска подводница на някакви терористи в устието на река Камчия, са безпочвени и несериозни” (съобщението на ТАСС е от 1941г.), а паметникът за дебаркирането на групата на Антон Иванов в устието на Камчия и днес стои там. А пак ДНЕС наглецът Лавров поставя знак за по-голямо дори между действията на днешното английско разузнаване и прокурора на Сталин Вишински.

-           На 16 март британският външен министър Борис Джонсън заяви, че най-вероятно самият руски президент Владимир Путин е взел решението да се използва невротоксин с военно предназначение при нападението срещу бившия руски агент Сергей Скрипал във Великобритания. „Нямаме нищо против самите руснаци. Няма да има русофобия в резултат на случващото се. Конфликтът ни е с Кремъл на Путин и с решението на президента - а според нас то най-вероятно е негово - да нареди използването на нервнопаралитично вещество по улиците на Обединеното кралство, по улиците на Европа, за пръв път от Втората световна война насам.“, е казал Джонсън. А прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече обвиненията на Лондон към руския държавен глава "непростимо нарушение на дипломатическия етикет", посочва ТАСС. (БТА)

Представяте ли си? – „нарушение на дипломатическия етикет“?! При това „непростимо“? Какво означава това „непростимо“? То включва ли отравяне на враговете? Съдейки по спомените от времената на „ТАСС е упълномощена да заяви“ – да. ...

Ох, съдейки от пресни спомени отпреди половин година, и Ким Ун щеше да унищожава САЩ с атомните си бомби... И докъде стигна? – Да му спрат френския коняк и така да го принудят да стисне ръката на южнокорейския си колега на 37-мия паралел. Боже, Круме, от какви лични прищевки на диктатора зависи живота или смъртта на „народа му“. Вземи да се замислиш, Круме, голям човек си. Отдавна.

-           Кой пита защо се заяждам непрекъснато с блогъра Krumbelosvet? Ами, „ето защо“, както казват по медиите:

16.03.2018, автор Krumbelosvet – „Англия, САЩ, Германия и Франция напуснаха света на правото. ПАК в К О А Л И Ц И Я, заобикаляща НАТО. Щото бързат, а уставът на НАТО изисква КОНСЕНСУС на всички членове. А за такова ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, като в Ирак, Либия и Сирия например, явно консенсусът не е сигурен. От света на правото, тия водачи на Запада се преселиха в света на ПРОПАГАНДНАТА ПОДГОТОВКА за ВОЙНА!!! Кой ДОКАЗА вината на Русия? Следствие? Прокурор? Съд? Разузваване? НЕ !!! НЕ.!!! НЕ.!!! Тия институции работят с ДОКАЗАТЕЛСТВА. А доказателства няма. И света Тереза Мей ВЗЕ ВСИЧКИ ВЛАСТИ напук на принципите на демокрацията. И свети Доналд Тръмп моментално се присъедини. След два-три дни на "обезпечаване", се присъединиха и френският джендър, и старата предателка на Германия и Европа. Помните ли коалицията срещу злодея Кадафи? Имаше племенен бунт срещу Кадафи, и тоя бунт щеше бързо да бъде потушен. Но САЩ нададоха вой, че се избива мирно население. Всеки час се съобщавашe броя на жертвите. Направиха НЕЗАКОННА коалиция, започнаха бомбандировки, убиха Кадафи, изнасилен с нож от мирните жители в световен ефир, и СПРЯХА ДА БРОЯТ ЖЕРТВИТЕ. И тръгнаха бежанци от Либия, една благоденстваща страна преди това...“

-           Под тези „открития“ на Крумчо Zaw12929 е написал в коментар: „Намирисва: никой не е имал намерение да разследва или доказва каквото и да било. Виновникът – Кремъл, е бил посочен още при написването на сценария за тази провокация като повод за нов залп от антируски санкции и киберинформационна интервенция... това е отвличане на вниманието от проблемите на Европа но без ефект.“

-           Пък какво е написал, не, не – цитирал - авторът Mt46: „Интерес от убийството на Скрипал има всеки друг, но не и Кремъл. Ако Русия искаше да го ликвидира, това щеше да стане половин година след размяната на разузнавача. Има такива средства с продължително действие и те са достатъчно ефикасни.“

Стоп на цитата. Ако екзекуцията на Скрипал протече скрито, тя няма да „страхува“ никого от личните врагове на Путин. Тя, ЕКЗЕКУЦИЯТА, ТРЯБВА бъде белязана със СТРАХ за живите „предатели“. Така „работят“ диктаторите. Сещам се да попитам случайно ли Георги Марков беше убит насред улицата в Лондон баш на рождения ден на Тодор Живков? И твърдя, че Антон Тодоров трябва да се пази. Напада лично високопоставен човек.

Продължавам с цитата: „Освен това за нашите спецслужби тази особа представлява съвършено безполезен информационен труп. Априори той не би могъл да съобщи или предприеме нищо, което да застраши Кремъл.“

Стоп. Цитирам БТА: „66-годишният Скрипал е пенсиониран полковник от руското разузнаване. През 2006 г. той бе осъден на 13 години затвор за шпионаж в полза на Великобритания. През 2010 г. Русия освободи Скрипал и още трима свои граждани, осъдени за шпионаж в полза на западни държави, в замяна на което САЩ й предадоха 10 руски агенти. Размяната на шпиони в стила на Студената война бе извършена на писта на летището на Виена.“

Този факт прави съвсем глупава опорната точка на комунистите, дето ни я пробутваш, драги Mt-46: “Руснаците, ако се искали да убият Скрипал, щели да го убият предварително”.  Да бе! Ами тогава с какво са щели да спасят 3,3 свои агенти. С пари? – Че то рублите пари ли са? – турски лири все едно.)

-           Прескачам изказванията на блогърите типове Kuchel, Koshava, Bulgariq-Rusiq, браткишите Theeconomist-и, Rustam, Bojinki-те. Много кърваво-червени ми идват тия жабляновци. Но виж има още няколко „тариката“ (в кавички, защото се чудя с какво толкова са „вътре“, та се гърчат безсмислено по този начин)

-           “Кой има интерес”, автор Leonleonovpom2, 20.03.2018 – „Само ще се ползваме от практиката на Цицерон, в заплетени правосъдни казуси да търси кой има интерес от тях! и това да е червената нишка на делото, която следва! Кой има интерес от отравянето на бившият двоен шпионин на руска служба? Путин? Някак си липсва логиката. Ами той е бил в ръцете му! Можели са безшумно да го ликвидират някъде в Русия и никой даже и да не разбере! Да, но е използван като разменна монета! Свършил си е работата и вече не е необходим! Това ще кажат опонентите! Но точно преди изборите? Путин да поеме негативите от подобен акт? Ами светът ще се настрои срещу него и срещу Русия! Което и стана ! Значи някой има интерес от това! Но не и Путин. Тереза Мей? Тя директно го обвини! Англия е грешница! Скандално напусна ЕС. И провежда политика, добре позната от времето на колониалната империя! Много е удобно, да намери обект и да отклони вниманието от себе си върху него!“

-           “Британия, не валяй дурака”, автор Vencivaleri1951, 20.03 – „Защо, кажете ми? Защото, дори и след Москва в пожарища и прах, не сведохме глави пред Оня, от когото треперехте в безсилен страх? Или задето повалихме могъщия, зловещ кумир и за Европа с кръв платихме нейната волност, чест и мир?" Гениално подредени думи...и пророчески. Това упражнение ще бъде повторено и в средата на 20 ти век и "благодарността" ще бъде същата. Може би малко се знае как децата в СССР едно време брояха на криеница. Започваха с " Англичанка гадит". Е, днес и възрастните казват същото - Англичанка гадит...“

Да, да, на Венци от СПС („Сульо Пульо и Сие“) му се гади от англичанката. Я да видим развитието на “Случая Скрипал” по-нататък.

-           До 27 март 25 държави съобщиха официално, че се присъединяват към мерките на Тереза Мей за Путинова Русия и гонят руски дипломати, уличени в шпионаж, от своите страни. Сред тях са 17 страни от Европейския съюз (България не е в тяхната група), САЩ, Канада, Австралия, Украйна, Норвегия, Албания, Молдова - извън Съюза, а също така и НАТО.

Как мислите, ако доказателствата на Великобритания са „безпочвени и несериозни“, защо всичките страни от „Клуб 7“ (да отбележим само), поемат риска да им повярват? А, Круме? Какво е мнението на роднината ти офицер?

 

В това дипломатическо съгласие „България запя леко фалшиво и встрани от общите тенденции“ (цитирам сайта „Капитал“). Борисов реши да не експулсира руски дипломати от България (28 март).

Защо? – не зная. Отбелязвам моето впечатление: Това “лавиране” да го наречем между страните-членки на ЕС и Русия на Путин, далеч не е първо за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Възможно е да вижда по-реално опасността за България, тъй като стои много по-нависоко. Но за проевропейски настроените избиратели като мен (ако щете вярвайте, защото НИЕ управляваме своя глас, а не той или вие) Борисов менява от време на време демократичен кон за социалистическа кокошка. И мислим, че ТОВА действие, независимо от съображенията за последствията, е винаги смъртно опасно за демократичното развитие на страната. Комунистът няма насита на демократични глави!

ТОВА, дори Доналд Тръмп го разбира. Той Е ПРИНУДЕН от американския народ да го разбере. Просто защото не притежава абсолютна власт – трябва да я дели със Сенат, Конгрес, Съд, Партии, Гражданско общество... Докато над Путин -  „новия Сталин“, кой е? Медведев ли? Жириновски ли? Или някоя Кабаева от Народа? Той и Сталин така е разсъждавал. Докато личната му Поразяваща ръка Берия не го нагостил с отровни гъби. А после и той бил принуден да изближе отровната чиния. Не от Сталин, разбира се, който вече бил мъртъв. И така до края на света, нали...

(Същата грешка, същата история по-правилно, наблюдаваме в нашето близко минало. Първият от БКП създава собствена гвардия да го вози, пази, чеше, сервира, задоволява, забавлява, да убива вместо него... и се надява Глупакът, тази „държавна сигурност“ да го слуша до безкрай. Ха! Докато й писне и го нагости с отровни гъби. Е, а кой после ще измие отровната чиния? Аз ли? - Не познахте! Защото не познавате ГОспода, драги комунисти.)

-           Остава ни какво? – Да се надяваме на думите на Цветан Цветанов, казани на пресконференция в НС на 30 март, че "Ние в момента разчитаме на допълнителните доказателства. С днешната позиция премиерът оставя възможността при достатъчно добри доказателства да имаме и промяна на позицията си относно отзоваването или експулсирането", каза още зам.шефът на ГЕРБ.

-           Междувременно на 5 април посланикът ни в Москва се смени. Правителството е одобрило назначаването на Атанас Кръстин, предаде БГНЕС. “Решението е взето на закрито заседание. От пресслужбата на МС заявиха, че подобни решения се вземат на закрити заседания и официално съобщение, ако има такова, ще бъде обявено по-късно. Причина за смяната е, че мандатът на Бойко Коцев изтече.” Толкоз от пресслужбата. Още от мен - от януари 2017-та до този момент, Атанас Кръстин бе секретар по външна политика на президента Румен Радев

Как мислите – това допълнително доказателство “достатъчно добро” ли е? Комунистите нямат насита на демократични глави.

Да видим допълнителните доказателства, които “Тереза ЗМЕЙ” (по Chavdar Първи от БЛОГА) даде на света:

-           На 5 септември Великобритания публикува снимки и имената на двама руски граждани, които са участвали в акцията в Солзбъри от 5 март. И твърди, че двамата са висши служители на руското ГРУ (Главно Разузнавателно Управление). В обща декларация САЩ, Германия, Франция и Канада заявиха, че подкрепят оценката на Великобритания: "Имаме пълно доверие в британската оценка, че двамата заподозрени са били служители на руското военно разузнаване ГРУ и че тази операция почти сигурно е била одобрена на най-високо правителствено равнище".

-           На следващия ден руският постоянен представител в ООН Василий Небензя коментира тези събития така: „На Лондон тази история му е нужна само с една цел - за развихряне на отвратителна антируска истерия и включването на други страни в нея. При тези нови британски "улики" има огромен брой несъответствия и отворени въпроси. Москва вече е загубила надежда, че ще бъдат намерени истинските виновни за отравянето на Скрипалови“, добавил Небензя.
-           Е, надежда оказа се, имало. На 12 септември Путин съобщи на официална пресконференция „
Намерихме ги. Ние, разбира се, погледнахме що за хора са те и знаем какви са. Там няма нищо особено и криминално, уверявам ви", добави той и подчерта, че тези хора "са цивилни, разбира се". После предложи тези двама души сами да разкажат пред медиите за себе си. Това се случи 2 дни по-късно. Алексей Петров и Руслан Боширов заявиха в ефир, че са били в Солсбъри като туристи, нищо не знаят за бащата и дъщерята Скрипал и работят във фитнес-индустрията.

Пристигнали са в Солсбъри на 3 март, за да разгледат знаменитата готическа катедрала от XIII век, както и Стоунхендж.

-           Но „насирането“ продължи. (Имам предвид и пълното мълчание на моите „събратя“ червено-черни блогъри от БЛОГ.БГ). На 23 септември английското разузнаване съобщи, че Руслан Боширов всъщност се казва Анатолий Чепига, завършил Висшата военна академия в Москва, ветеран от войната в Чечения, издигнал се до чин полковник, награждаван многократно и накрая в 2014г. дори със званието „Герой на РФ“.

На което Путин отговори така: „Не го познавам.“

И сега какво правим, белосветни червеноармейци?! Пак ли на вересия да ви вярваме?




Гласувай:
5



1. liubitel - Няма коментари
03.10.2018 22:02
Няма коментари, глупости не се коментират.За антируски
писанки си има Иво Инджев,Александър Йорданов и още трима. Антируските писанки бяха модерни преди 25 години.
цитирай
2. dobronameren - Любителю,
04.10.2018 10:07
аз не пиша, за да го коментирате вие, а да го четат всички. Не е само вашето виждане за нещата, които ни се случват, нали. Или греша?
Освен това ГЛОБАЛНО мое възражение към вас по принцип, искам да отбележа, че ЛИЧНО допускате още една грешка. Неправилно ме поставяте в групата на Инджев, Йорданов и "още трима". Аз не съм от "автентично десните" (или както стана модерно в блога напоследък "психодесните") а от десните, които са мислили и мислят ЗАЩО са там.
Колкото до "антируските ми писанки", съм отговорил вече, и в този постинг за пореден път!. че ТОВА не е вярно. Това не са антируски писанки. Цитирам - ОТ ТОЗИ ПОСТИНГ - думите на британския външен министър Борис Джонсън: „Нямаме нищо против самите руснаци. Няма да има русофобия в резултат на случващото се. Конфликтът ни е с Кремъл на Путин и с решението на президента - а според нас то най-вероятно е негово - да нареди използването на нервнопаралитично вещество по улиците на Обединеното кралство, по улиците на Европа, за пръв път от Втората световна война насам.“, е казал Джонсън.
Четете бре, любители.
цитирай
3. dobronameren - И сега какво правим, белосветни червеноармейци?! Пак ли на вересия да ви вярваме?
07.10.2018 08:49
В началото – през март, пишехте, че англичаните сами са отровили Скрипал и нарочно приписват това на Русия и Путин с цел да попречат на президентските им избори. После – в първите дни на септември, когато англичаните разкриха със снимки и имена, че „новичок“ извършителите са от ГРУ на Русия, кандисахте, че те са руснаци, ОБАЧЕ били цивилни руснаци, действащи на своя глава. Когато в края на септември се оказа, че „Боширов“ всъщност е Чепига, колега-полковник на Скрипал от руските тайни служби, Герой на Руската федерация от 2014-та, се смълчахте. Няколко дни нищо не написахте, чакахте вероятно указания свише за новото „насиране“. И ето я една от новите Опорни Точки: (подчертаното е от мен, да го коментирате)
5.10.2018 – „Тереза Мей за Скрипалите - тъпа изцепка или блестящ блъф.“/Автор: krumbelosvet: „Всички мислещи хора бяха изненадани от безпочвените обвинения на Тереза Мей срещу Русия за отравянето на Скрипалите. Друго мнение имахме за Добрата Стара Англия. За правосъдието с бели паруки, за Шерлок Холмс, за знаменитото английско разузнаване... Не по-малко странна изглеждаше и единодушната подкрепа на Запада за тоя ГРУБ и ИЗВЪН-ЗАКОНЕН ход на Тереза и цялото й правителство. Но сега възниква друга хипотеза, съзвучна с високия авторитет на английската дипломатическа школа. Започва да изглежда много вероятно, че Западът е скроил капан на Русия, и тя е влязла с двата крака. ДА, ако Англия ОТ САМОТО НАЧАЛО е имала ДОКАЗАТЕЛСТВА, но ги е крила. Такава маневра от ДВЕ СТЪПКИ е напълно във възможностите на англосаксите, предвид многостъпковата маневра с „цветни революции“, „арабски пролети“, „майдани“ и мигрантското нашествие в Европа. Тия множество стъпки унищожиха военно враговете на Израел и сринаха проекта за обединена Европа, с нейната валута, ЕДИНСТВЕН СЕРИОЗЕН КОНКУРЕНТ НА ДОЛАРА и на Федералния Резерв. Май вече БИВШЕ-сериозен. А Русия е виждала и по-лошо, през 1941г. например, и не само.“
цитирай
4. dobronameren - Забелязахте ли за заплахата белосветна, че Русия ще отговори на удара?
07.10.2018 08:54
Как? – Споко, няма да застреля нас, а ще започне със „знаещите много“ от своите редици: 5.10.2018 - „Руските медии съобщиха, че при авиационна катастрофа с хеликоптер е загинал заместник-главния прокурор на Руската федерация Саак Карапетян. Той наблюдаваше дела с особена важност, вкл. и делото по отравянето на Скрипалови с "Новичок" и отговаряше за международното сътрудничество на руската прокуратура“, пише разследващият журналист Григор Лилов.
Нищо ново под съветското слънце нали, съграждани?! Те, болшевиките, са си такива – убиват „врага“, където и да го срещнат.
Забеляза ли, Любителю, че написах „болшевиките“, а не „руснаците“. Писанките ми не са антируски, а антиболшевишки. А за болшевишките методи за управление на държавата никога не е късно да се пише, докато съществува вероятност за връщането им. И трябва да се пише.
Даже си мисля (шегувам се) дали не трябва да се използва момента с протестите на майките на деца с увреждания и такива опасни за държавата ни белосветни наглеци да се обявят за лица с увреждания (каквито всъщност са). Така те ще получат социална защита от държавата, която искат да унищожат. Белким по мирнат тогава.
цитирай
5. liubitel - Това е интересно
07.10.2018 21:03
Това е интересно, не ми беше идвало на акъла,че можем да обявим коленичещите пред ГОЛЕМИТЕ братя в ущърб на самочувствието на нас Българите ,ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ. Пример: Орешарски пред Маккейн,"някой" пред Хилари Клинтън. Не ми се изброява че са много от 1989 година насам.Преди бяхме заставени със сила, а сега доброволно.
цитирай
6. dobronameren - Каква внимателна подборка на имената на "коленичещите пред ГОЛЕМИТЕ братя" днешни българи -
09.10.2018 10:39
"Орешарски пред Маккейн, "някой" пред Хилари Клинтън". И толкоз! Тарикат любител - ни дума къде коленичат президентът Радев, другарите и другарките от БСП, мъжете и жените от "Атака", етническите чисти българи от ДПС... Освен това обърнете внимание на уточнението любителско, че "коленичещи българи пред Големите братя в ущърб на самочувствието на нас, Българите", "има само, и много при това, от 1989 година насам". Демек в периода 1944-1989 самочувствието ни на българи не е било засягано.
Другарю Любител, имате грешка. Ние, българите (и аз в това число, затова НИЕ) нямаме "нов Голям брат" в лицето на Европа, САЩ и НАТО, а ИМАМЕ НАДЕЖДА, че като вървим по техния път, ще стигнем дотам, където те вече са. И не от Днес или от Онзи ден! А Съветска Русия, в която белосветните припознават своята Надежда, живя и умря САМО Вчера. Днес къде е тя? - Не аз, децата им на белосветните вкл., отговарят. Те отиват на Запад, а не бягат към Русия.
И още нещо искам да напиша. Всуе тарикатствате. Няма никаква надежда българите да се върнат в нов Евразийски Съюз. Там е лошо, народите им живеят зле и няма да заживеят по-добре, колкото и да чакат. Трябва да изберат НАШАТА НАДЕЖДА, ако искат нещо добро да им се случи.
Ама защо не питате децата си, бре любители!?
цитирай
7. liubitel - До злонамерен
09.10.2018 22:22
Не сте прочели всичко от горните редове.Преди 1989г. бяхме заставени със сила да коленичим, а сега доброволно.Относно "НАДЕЖДАТА",Преди 1989г бяхме на 35-то място в света по производство и по условия на живот.Сега сме на 74-то място. Големите "БРАТЯ" купиха "(инвестираха)" в Лукоил,мариците,мините,банките на цена на едногодишната печалба от тези предприятия!!!!
Газпром ни продаваше газ на 520 долара за 1000м3 сиреч двойна цена.Другия голям брат ни продава тока на тройна цена.ВСИЧКИТЕ ТИЯ НЕША СА ЗАЩОТО КОЛЕНИЧИМ и на единия и другия брат.
цитирай
8. yoan2015 - Аслъ любител, завалията.
10.10.2018 07:50
Аслъ любител, завалията.
цитирай
9. dobronameren - За какъв ИНДИВИДУАЛЕН избор може да се говори, ако той е направен под заплаха?! "Бяхме заставени да коленичим", пише Любителят за времето, когато &quo
10.10.2018 10:58
"Бяхме заставени да коленичим" - и това той го представя за Избор?! Че и ми вменява виновност горкият. "Били сме на 35-то място в света тогава"?! - Разправяй ги на Леонците тези. Колебая се между "заблуждавате се" и "лъжете яко". Ей на това му се вика ИНДИВИДУАЛЕН избор, драги.
ДНЕС и аз, и вие, ВЕЧЕ правим Своя избор доброволно. Наистина доброволно! Хамериканците и еврогейовете от Европа не са дошли в моята Родина с пушки, ракети и танкове като путинците и не ме заплашват с "народен съд". Ще кажете: Какво значение има като днес сме по-зле от тогава?! - Огромна разлика има, драги. Нарича се опростено пазарна икономика. В нея побеждава по-можещият, а не подкрепения от по-добрата Партия.
Пак повтарям: ВСЕКИ има право на собствен избор, но трябва да помни, че носи ЛИЧНА отговорност пред обществото за направения свой избор.
Аз съм направил своя избор: Не искам Сталин-Путин комунисти в България. Да си вземат 35-тото място под мишница и да заминават, където ги искат. Доброволно. Аз тук ДОБРОВОЛНО не ги искам! Това не е злонамереност!
цитирай
10. liubitel - Ще стигнем до единомислие със добронамерен
10.10.2018 21:19
Русия е империя. САЩ са империя(по-модерна).Турция е била и пак ще стане империя.Империите защитават собствен интерест(Доналд Тръмп вече го обяви пред целия свят).Защитават си интереса със всички възможни методи. Военни,финансови,търговски,кибер методи и др.
Глупост е малките народи да се надяват на милост или щедрост от по-големите,пък дори и в един съюз да са!
цитирай
11. dobronameren - По повод на записа на Liubitel, че "ще стигнем до единомислие" той и аз,
11.10.2018 08:54
си спомних един, една забавна и остроумна забележка. Не мога да кажа кой я е изрекъл, само помня, че беше по повод приликата на Сидеров с Наполеон:
"Има безспорна прилика между Сидеров и Наполеон. И двамата са носили панталони."
цитирай
12. vmir - Не съм сигурен дали "белосветия" наистина е толкова тъп,
26.10.2018 08:29
че не забелязва изтърканите клишета и банални опорни точки с които си служи, или е само дотолкова тъп, че да си мисли, че тези клишета и опорни точки са незабележими за околните, но и двата случая са израз на фанатизъм, който ми изглежда неправдоподобно тъп, за да съществува самостоятелно и без солидна материална мотивация. Същия симулативен дебилизъм притежава и един друг от руската фабрика за тролове - merlin68, както и горепоявилия се liubitel, които според мен са само различни обозначения на уж "белосветия" с тъмните дела.
цитирай
13. dobronameren - Мисля, че квалификацията на Vmir за Krumbelosvet
26.10.2018 21:26
"Фанатизъм" е вярна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1881442
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930