Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2018 17:17 - Записки по българските въпроси - август 2018 до Преображение
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 411 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.09.2018 17:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

През август 79 г. изригва вулканът Везувий (1281 метра н.в.) и унищожава  неаполитанското крайбрежие на Италия.

20 века и 20 дни по-късно от в. Бузлуджа на почти същата надморска височина (1441 м.) лидерката на БСП Корнелия Нинова каза пред избирателите си: „Да се обединим, Народе! Събира ни болката, че сме най-бедните, грижата, че децата ни са с най-ниското образование, гневът, че по улиците умират хора заради липса на здравеопазване и унижението, че онези които изградиха България живеят с 200 лева.“

Чудите се защо „събирам“ Везувий и Бузлуджа... Както ме посъветва едната симпликеса на блога, българка от Люксембург, чета Хегел. В нейн превод. Везувий е „Тезата“ Природа, съборът на социалистите на Бузлуджа -„Антитезата“ Партия, а описанието на случките през този месец август 2018г. в България е СИН-тезата, противоприродният греховен български резултат.

(Обновявам си базата данни, драги съблогъри. Извинете за неудобството.)

 

Месецът започна, по правилно е да се каже продължи от юли, с водни кошмари, причинени от нестихващите дъждове у нас. Отново сложна беше обстановката в Тетевенско, където мъж се удави в придошлата река Вит, в русенското село Бесарбово, в Родопите. Свлачища се активираха повсеместно. Да напиша малко по-подробно само за родопските. Неделинското се появило „заради калпава еко-пътека, прокарана по ръба на ската от правителството на Борисов и ГЕРБ“, (това намерено например в автентично десния сайт „За истината“), а чепеларското-забърдо заради “ненаправен ремонт на пътя до „Чудните мостове“ за 3 милиона и 800 хиляди евро, твърди кметът на Забърдо Валентин Черпоков“ (пак в този сайт).

Черпоков? – Аз се сещам за един Черпоков, Александър Черпоков, още от 1991 година. Който тогава закъсня само с 20 дни и Жорж Ганчев го изпревари, та създаде партията БББ. Има твърде много прелюбопитни подробности за кръжащите лица и организации около българските бизнесмени от блока. Ако ви е интересно, отплесвайте се вие, мрежата е залята с материали за тях. Аз ще бъда съвсем кратък, най-малкото защото не зная какъв се пада Валентин на Александър. Може да му е брат, може да му е син, а може и да не му е никакъв.

- Валентин Черпоков е пети мандат кмет на село Забърдо (от 1996, та до днес). Не е кадър на ГЕРБ, тъй като ГЕРБ е партия, създадена през декември 2006г.

- Преди десетина години „неизвестни терористи взривиха сивия мерцедес на кмета на родопското село Забърдо. Адската машина била поставена под предната лява гума на мерджана, паркиран зад блок 201 в Тракия, близо до Мебелна къща. Кметът живее в съседен блок, но автомобила често е управляван от русокоса жена.” (Аз: разстоянието между Пловдив и Забърдо е около 80 км.)

- Свлачището по пътя Чепеларе-Забърдо предизвика лют междукметски скандал кой е виновен Природата да се възбуди. И то само три месеца след като през април 2018г. смолянският окръжен съд осъди кметицата на Чепеларе Славка Чакърова (тя е кадър на Реформаторския блок) за обида на председателката на общинския съвет в града Росица Черпокова, която пък е родна дъщеря на Валентин.

Свлачища за политическа употреба, не мислите ли?!

 

Още продължения от предишния месец юли – протестът на майките на деца с увреждания. Той започна от едно „екстремно искане“ на 5-6 майки да влязат в Парламента. Защо го наричам „екстремно искане“? Не защото бе насърчено лично от капитан Радулов (Таско Ерменков) и Кирил НИКОЛАЕВ Добрев, а защото тези майки бяха облечени в еднакви черни тениски с надпис „Системата ни убива“. (Говори се, че парите за протестните тениски е осигурил шоуменът Слави Трифонов. Помните ли още, че само месец преди това въпросният избираше депутати за Собствен Парламент на кастинг в студиото си?! А помните ли това, че Първата дама на Републиката е набирала PR-опит в неговия екип?) Най-представителният орган на Системата (която убива горките деца на нещастните майки) е именно Парламента. Сега си представете, че аз и няколко мои приятели си облечем фанелки с надпис „Комунистите са убийци“ и поискаме да влезем да разгледаме Народното събрание. Дали ще ни пуснат? А ако ни спрат на пропуска, няма ли да са прави?

Майки?! На мен не ми се занимава с такива майки. Да ви разкажа за един баща. (Не ми се търси името му, има го в Интернет. Обаче не мисля да си губя времето с това. Безсмислено е. Макар да съм убеден, че зная какви ги пише там, повече от това съм сигурен, че той там е анонимен.) Прочетено в ДНЕС.БГ (Камелия Цветанова): “Отчаян баща остави 18-годишния си син с детска церебрална парализа пред кабинета на министър-председателя, за да види Борисов с очите си трудностите, с които се сблъсква ежедневно. "Решението ми беше обмислено, разбира се. Само някой, който не е родител, може да твърди обратното. Чашата ми на търпение прелива, защото не виждам нищо конкретно да се случва. Само приказки и срокове, които се променят. Ние сме просяци. Бойко Борисов обясни, че са отпуснати пари за здраве, но не можа да отговори ясно и точно къде са изчезнали тези пари. Ние пак сме доникъде. Трябва да има промени в цялата структура”, отбеляза той.”

Аз да отбележа, че ако този баща беше направил същото – да остави болния си син за една нощ някъде, да се прибере в къщи и да отиде да си го вземе на другата сутрин – в една нормална държава, Норвегия да речем - щеше да бъде лишен от бащинство още на следващия ден. Ама тука може да си зарежеш сина. Даже се поощрява. Кой го поощрява? Ами, една политическа скойка например. (“Скойка” е речна мида на местния диалект на селяните покрай река Скът – бел.моя)

Използване болките на хората за политически цели, не намирате ли?!

 

Протестира Босия Николай Колев: Той има две цели, малка и голяма. Малката да свали министъра на транспорта Ивайло Московски, голямата – правителството на криминално проявеното лице Бойко Борисов да падне. И двете далеко не са само негово хрумване. Той просто е поредния протестиращ. Вие го квалифицирайте чий протестиращ е. Само ще подпомогна мислите ви с два-три факта, по-малко известни:

-           От публикации в Мрежата на 18.07.2018 научаваме, че “петима последователи на Босия гладуват. Това са Ромил Калинов, Венцислав Врагов, Николай Гацев, Завен Астадуров- всички от София и Иван Искрев от Пловдив.”

-           Около месец преди разширението на гладната стачка с тези нови 5 души, едни папараци от Блиц бяха снимали как Босия се прибира от протеста си пред сградата на Парламента в къщи, качвайки се на лъскав мерцедес. Понеже този факт стана обществен въпрос, Босия обясни в изявление по медиите, че „някакви хора го видяли как едва се придвижва с инвалидната си количка, съжалили го, предложили му да го закарат до в къщи и той се съгласил“. Трогателно, нали? Само че папараците от Блиц бяха добавили и кой е собственик на Мерцедеса. Оказа се Завен Астадуров – 4-ят в списъка на присъедилите се нови гладуващи. Нищо лошо – много го харесали Астадуровци, ще кажете?! Само че Завен Астадуров се оказва собственик на фирма, свързана с Георги Кадиев и неговата партия „Нормална България“. От тази партия Десислава Иванчева се кандидатира и стана кмет на ж.к. “Младост“...

-           Николай Гацев, третият в списъка на допълнително гладуващите, е онзи неуспял кандидат-кмет от последните местни избори с индианските пера. Сигурно ще си го спомните, голям Винету. Бе, много “кметове” се насъбраха при Босия...

-           Няма как да пропусна един известен адвокат. Казва се Николай Марков. Ето какво е написал той във Фейсбук в подкрепа на гладната боса стачка (представено ни любезно от блогъра Radostinalassa на 12.08.2018): “ Вие не сте моя народ. Не съм от вас и вие не сте от мен. Ние сме безкрайно чужди един за друг. Живея с вашата тишина, вие – с моето слово. Моят народ е носител на непознати ценности. Той съществува в и извън материалния свят. Има особено съзнание. Владее творчески невидимото. Упражнява власт, извън всеки земен закон. Преодолява пространства, неоткрити от милиарди човешки същества. Знае тайни. Сътворява невидими светове. Моят народ не се моли! Не мрази. Не се доказва. Не търси нищо. Той има всичко в излишък. Никое богатство не е по-голямо от неговото. Знанието е придобито от светлина. Моят народ дойде на земята с огън и меч. Не за мир. Непозната за хората война. Знае какво прави и защо. Враговете пият от неговата вода. Хранят се с духовния му хляб. Моят народ е българският! Вие, които сте възмутени и объркани, не сте от моя народ…”

Категорично се радвам, че не съм от народа на Николай Марков. Не искам война за мир, не съм дошъл на земята с огън и меч като тоя!

 

Споменах адвокат Марков. Та се сетих за адвокат Марин Марковски. Който защитава Десислава Иванчева от “несправедливо обвинение” (според него) за взет подкуп от 70 хиляди евро в качеството й на районен софийски кмет. Поставил съм “несправедливо обвинение” в кавички, защото съм убеден, че бащата Марковски е същият “адвокат” като Николай Марков. Имам ли доказателства? Разбира се. Повече от едно. Чуйте какво пишат ТОЧНО съветските българи от автентично дясното крило.

- Elahikari, 6.8.2018, цитира Светлана Георгиева от в.”Сега”: “След скандалното конвоиране до болница и връзване за болничното легло на отстранения кмет на "Младост" Десислава Иванчева зам.министърът на правосъдието Николай Проданов обяви от телевизионния екран, че не вижда нередности и причина нещо да се променя в инструкцията, която предписва възмутителното отношение към Иванчева и останалите обвиняеми. Въпросната инструкция (или наредба, според някои) може да указва и бесене на арестантите, още преди да са стигнали до съд. Повечето от тези текстове са приети от депутатите на ГЕРБ през 2017 г. Нека в ръководството на министерството да се разберат кой от тях следва да понесе отговорността и да подаде оставка. Тази отговорност не трябва да е само заради Иванчева, а заради напълно недопустимата репресия, която унищожава тотално доверието на гражданите във властта и в институциите, които би трябвало да са основата на демокрацията.”

- Chavdar01, 5.5.2018: “КМЕТ ИВАНЧЕВА БЕШЕ АРЕСТУВАНА ДО СТАДИОН ВАСИЛ ЛЕВСКИ, А ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРИ ЩЕ БЪДАТ АРЕСТУВАНИ ВЪВ СТАДИОН ВАСИЛ ЛЕВСКИ!!! ЕСТЕСТВЕНО САМО,КОИТО НЕ СА ОТ ГЕРБ-ЕРО-СИК-АДЖИЙСКАТА МАФИЯ! А ГЕРБ-ЕРО-СИК-АДЖИЙСКАТА МАФИЯ ЩЕ ИЗВЪРШВА АРЕСТИТЕ С "ПОМОЩА" НА ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА И ПОД ЛИЧНОТО НАБЛЮДЕНИЕ НА ГЛАВНИЯТ ЕС-ЕС-ФЮРЕР,ПАРДОН, ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ!!! -ЦАЦАРОВ,ВЪЖЕТАТА САМИ ЛИ ДА СИ НОСИМЕ ИЛИ ЩЕ ГИ РАЗДАВАТЕ СЛУЖЕБНО???“

Отбелязвате ли, че Чавдар Първи напада Главния прокурор още в момента на ареста на Иванчева, ПРЕДИ той да се е намесил в случая. А питате ли се като мен „Защо“? Искате ли моя отговор, ето го: „По жицата“ е спуснато опасението на началниците му, че предстои Главният прокурор Цацаров да стане малко по-акулест към „кранчетата им“, през които те източват държавни средства. И то не защото ще стане по-принципен, а защото всяка следваща година членство на България в ЕС увеличава натиска върху него и подобните му да започнат най-после да изпълняват задълженията си по конституция. Особено след председателството ни на Европейския парламент януари-юни 2018. Хеле пък предстоящата молба на България за влизане в еврозоната през юли. Прави са диктуващите на някакъв пернишки музикант „да свири по политически ноти“. Предстоят арести на Митьо, Бенчо, Ветко, Илия... (Узун, Доган, Йордан – дай Боже) Този постинг няма да успее „да ги побере“, но следващият ще е специализиран именно по тях.

Пак там, в следващия постинг, ще поразсъждавам върху „Визията за България“ на БСП. Това е основен документ на опонента (като навремето „Моята борба“ на Хитлер), който именно затова не трябва да се претупва, а да се анализира внимателно.

 

Да продължа с протестите на опозицията – лява твърда, лява мека, автентично дясна, просръбска, протурска, русофилска, националсоциалистическа, комунистическа, кадесарска... (Не ми представлява проблем да ги докарам до 31 вида, колкото са видовете джендъри, ама не за това ми е дума днес.) Понеже такива техни протести има всеки ден буквално, че и по няколко на ден, ще разделя вниманието си към тях на две: до Преображение Господне и след Преображение Господне. В това, спрямо Тезата – Природата, има някаква логика, докато спрямо Антитезата – Партията, е чисто формално. За Партията няма Преображение, тя винаги е безпощадна към враговете си. Затова обществото в което тя оперира, винаги е греховно - Син(Sin)теза.

Протестират още: (Изреждам далеко не всички протестиращи в първите две трети на август. Юлските, юнските, майските... съм изредил в групата мои постинги “Съветска България срещу България”, публикувани в периода юни-юли т.г.)

-           Протестират трима надзиратели от варненския затвор, воглаве със своя началник “Николай Т.” (цитирам Венцислава Вельова от любимия ми сайт, 31 юли), че апелативния съд не отменил първоначалната им мярка за неотклонение "задържане под стража", тъй като за период от 3 месеца разрешавали на един затворник да напуска територията на затвора необезпокоявано. Припомням ви, че БСП поиска вот на недоверие на правителството на ГЕРБ (в първия ден на нашето председателство на ЕП!) именно с мотива, че затворите ни са разграден двор. Ето още заглавия на статии от този род: “Затворникът струва 1000 лв. на месец, надзирателят – получава 800!?”, “Надзирателите пред затвора, искат: Още хора и техника!”, “Надзирателите в затворите обмислят нови протести”...

-           3 август – “Граждани протестират срещу новата Наредба на НОИ за прехвърляне на парите за втора пенсия от частните фондове в НОИ”, написала Веселина Йорданова от ДНЕС.БГ. В репортажа й липсва бройката на гражданите, които протестират.

-           зеленчукопроизводители: Според тях “някой в Министерството по традиция не си е свършил добре работата. "Или небрежност, или умишлена манипулация", твърдят те. Ако отрязаните милион и 200 хиляди лева не бъдат изплатени под друга форма, това ще доведе до свиване на българското производство. Плодовете и зеленчуците, които консумират българите, са 85% внос. Какво може да стане? Ще станат 85%. Идеално. Парите, които дава Европа, не са в българско производство, а някъде другаде. Писна ни вече от схемаджийство в земеделието", казва изпълнителният директор на Асоциацията на оранжерийните производители Атанас Кунчев.” (ДНЕС.БГ, Веселина Йорданова, 4 август 2018)

-        7 август, интервю на журналистката Миролюба Бенатова по НОВА телевизия повод намерението на Държавната агенция на българите в чужбина да се опитва да върне емигрантите обратно в страната, като им праща писма: „Държавата няма да върне българите у нас с любезни писма. Твърде много неща трябва да се променят, за да може човек, устроил живота си в чужбина, да се завърне”.

(Малко пояснения защо се “заяждам” с Миролюба Бенатова. Помните ли онази акция през октомври 2017-та “Помощ, бият Витя Николаев”, когато “управляващите уволниха Анна Цолова и заплашиха да сторят същото с нейния екранен партньор Виктор Николаев”? Малко по-късно стана ясно, че уволнението на Цолова не било заради свободата на словото, а заради конфликт на шефката Дарина Сарелска с ръководството на телевизията. А Ани Цолова била назначена от нея лично като първа приятелка. И си тръгнали двете заедно. И че се очаква и Миролюба Бенатова, която пък е първа приятелка на Ани, да си тръгне също от НОВА.

Казвате, че разправям клюки? А това как ви се струва?

Агенция ПИК, 1.09.2018: „Свалената от екран тв водеща искала да напусне пределите на България, като погледът й бил насочен към Америка. Идеята и смелостта да емигрира й дошла, когато преди месец нейната близка приятелка Дарина Сарелска се преместила в Щатите. За това й решение съобщи другата им обща приятелка Миролюба Бенатова.“ – Ако се окаже, че и трите приятелки ще посрещат следващите нови години заедно в Америка, ще ми признаете ли „заяждането“?

-           14 август: „Гръмнали дискови устройства и Търговският на... трупчета.
БСП иска изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова и министърът на правосъдието Цецка Цачева да понесат отговорност и да подадат оставки заради проблема с Търговския регистър. Това обявиха на пресконференция в централата на БСП зам.-председателят на БСП Деница Златева и зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков.“ – така коментира Василия Пейчева в ДНЕС.БГ.

Коментарът на ресорния вицепремиер от ГЕРБ Томислав Дончев: „Технически проблем е предизвикал срива на Търговския регистър. Това не означава, че няма човешка вина. Това, в което ме уверяват всички, е че не може да се говори за загуба на информация. Второ, абсолютно невъзможно е да се манипулира каквато и да било информация. Няма възможност някой да се възползва от нея.“

Моят коментар: Но е крайно допустимо точно от опозицията да са организирали тази работа. Те са 120-годишни хаососъздатели. Доказано! Отбелязвам две неща и свършвам с този „проблем“: Томислав Дончев беше достатъчно толерантен да каже: „Не допускам това да се е случило вследствие на нечия умисъл.“ И второто: работата на Търговския регистър бе напълно възстановена за две седмици.

-           17 август: „И сайтът на ГРАО се срина, а той пази личните ни данни.
Технически проблем, регулярна профилактика, хакери?“, чета в ДНЕС.БГ. И оттогава досега, нищо. Вярна ли е тази новина или не? Питайте Камелия Цветанова.
-           16 август: В Харманли влезе в сила забрана за използването на водата от чешмите за пиене и готвене заради завишени стойности на уран. Когато днес пиша това, такъв проблем вече няма.

Обаче нали съм проклет, ще ви припомня онзи случай от 21 май т.г. ГЕРБ внесе сигнал в прокуратурата срещу депутата от БСП Таско Ерменков за разпространяване на невярна информация и за тероризъм. Повод за сезирането стана съобщението му във Facebook, че водата в София е отровена и не трябва да се пие. Твърдението му бе официално отречено от Столична община, концесионерът и здравните власти, а ГЕРБ обяви, че ще поиска Ерменков да бъде разследван. Най-тежкото наказание, което Ерменков може да получи, е до 15 години затвор, съобщиха от ГЕРБ. Тома Биков призова БСП да се разграничи от Ерменков и да го изключи от парламентарната група. Какво направиха от ПГ на БСП, питате? Ами, каквото направиха с Жаблянов заради изказването му, че народния съд от 1945г. е нормално и справедливо възмездие за враговете на народа. Това помните ли го? „Валери Жаблянов е един от нас и ние сме с него!“, каза Корнелия Нинова.

-           16 август. Кипърската частна застрахователна компания „Олимпик“, която оперира в България и има 200 хиляди клиенти, обяви фалит. Само 24 часа изтърпя баш автентично десният ген.Атанас Атанасов, за „да изригне“ (цитирам блогъра Reader): “Вчера Борисов между другото каза по повод измамата „Олимпик“, че хората трябва да внимават, когато си избират застраховател. А бе, наглец! Ти /държавата/ си въвел ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховка „Гражданска отговорност“. Който кара без застраховка, го грози репресия от Органите. Пуснал си на пазара определени компании със законовото съдействие на държавата да събират пари за определени рискове. Народът, изпълнявайки закона, си плаща. И сега им казваш: платете пак! При условие, че всички в държавата са знаели, че компанията е регистрирана в Кипър, но скритите собственици са хората на Бул инс! Което още повече означава, че измамата е известна на служби, КФН, М–во на финансите и т.н. И… тишина. И сега 250 хил. измамени. От кого?! Защото очевидно тази измама е осъществена с мълчаливото съгласие на Държавата на Борисов.“

(Отбелязвам, че твърдението на ген. Атанасов, че „БулИнс“ стои зад „Олимпик“, е само негово. Никой, нито от опoзицията, нито от управляващите, не го е потвърдил. И добавям, че застраховките в „Олимпик“ са 200 хиляди, а не 250 хиляди.)
-           19 август: „Агресивен пациент вилня и троши в Спешното в Перник.
Сбил се преди това, не бил доволен от издаденото медицинско. При агресията му няма пострадали лекари.” (Красимир Ангелов, например, от ДНЕС.БГ)
-           20 август: “Крадци взривиха банкомат в Казанлък. Той се намира в магазин за парфюми и перилни препарати, съобщи Bulgaria ON AIR.
Към момента все още не е ясно колко пари са задигнати. Нанесени са материални щети на обектите в съседство, тъй като са изпочупени витрините на магазина. Извършителите напуснали града с автомобил и в момента се издирват от полицията.

-           на 25 август се случи катастрофата край Своге...

Аз ще спра дотук. Не искам да претупвам августовски теми като “Българинът - зад баба Дора”, “Приятелите на Радев Иванов и Вучич”, “Сидеров срещу кума си”, “Путин плаши Запада, а Мадуро – народа си”, “Време е Запада да спре да краде съветските технологии” и “други разни глупави блогъри за цитиране”. За тях утре. В постинга “Август 2018 – след Преображение”.

В тази връзка, понеже днес се открива новата учебна година, да обърна вниманието ви, че децата ни вървят не по Източния път към татарските степи, а по Западния – през Македония към Моравия и нагоре. Според НАШИТЕ ДЕЦА това е ПЪТЯТ на спасението. А ние ревем, че „имало демографска катастрофа“. Каквато, представете си, по време на социализма нямало.

Пожелавам си съвсем искрено пред Бога, събралите се днес в кафенето „Българо-съветска дружба“ да доживеят Покаянието си пред децата - техните и нашите, заради проблемите, които са им създавали. Пък тогава, ако още съм жив, и аз ще „пропиша за пеперуди“. Което в моя вариант означава „да си пия бирата“.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883469
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930