Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2018 17:02 - Динозаври и самисигозаври
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 591 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Първи пример - Трънски

18.07.2018, Златко Желев, ДНЕС.БГ: „В България са се разхождали динозаври, твърдят учените от Природонаучния музей в столицата, които са открили част от кост, намерена близо до река в землището на Трън. По думите им това е динозавър от групата на Титанозаврите, някои от тях са най-големите същества, живели на планетата. "Нашият обаче не е от тях, тъй като вероятно е обитавал някакъв остров в региона на Европа. Ходят бавно, достолепно, нашият е малък.“ На мястото, където е намерена тази кост покрай Трън, със сигурност има още такива останки, категоричен е проф. Николай Спасов, директор на Националния природонаучен музей.“

Под тази „забавна статия“ има 21 коментара. №5 АНОНИМЕН токущо го цитирах. №11 СМОК е написал: „То у Трън само динозаврите останаха“, а един ПТИРОДАКТИЛ под №9 обира точките сТо и сега се разхождат. Най много има в парламента, но вече са се научили как да оцеляват след народния вот!“

Другата страна на примера:

Че около Трън има златни залежи, се знае от почти век. Проблемът е в това, че трънското злато е в уранови руди. Този факт не е попречил на комунистите още в 50-те години на миналия век да добиват ... какво? Кой да ти каже - злато или уран? А можете да питате някои все още живи трънчани – които, те или техни роднини, са работили в бившето ДСО „Редки метали“ - дали в ония времена на БКП са ги сондирали къде и какво искат да работят. При управлението на ГЕРБ обаче има референдуми и такъв един местен се проведе в Трън през 2017-та. Резултатите в него: от общо 3700 души с право на глас над 2000 са пуснали бюлетина. Това са 59% от избирателите, като по закон са необходими само 40% за законност на референдума. От тези над 2000 гласували, 93% са заявили, че не желаят златодобивната мина. Мотивите им: хвостохранилищата за вредния остатък от рудодобива (т.е. уранът, съпътстващ златото) ще замърсят чистата им природа (интересно защо хората от Белене нямат подобни страхове), а селяните от близките села се страхуват от „силните взривове“ (в кавички за взривовете, защото рудата се добива под земята).

Както и да е – всеки български гражданин има право да определя сам в каква среда иска да живее. Но да прочетем пак резултатите от референдума в Трън. От общо 3700 имащи право на глас, са гласували 2000 и от тях 93% са били „Против“ златодобива. Това прави 46% от стоте. Т.е. 54% от трънчаните са били “За” златодобива или въздържали се да гласуват против него. И какво се получи? – Познатият номер: „Народът избра Румен Радев. За него гласуваха над 2,5 милиона българи“, каза Нинова. А избирателите в България по списък са малко под 6,9 милиона. Значи 4,4 милиона не са гласували „за“. Т.е. „народът“, гласувал за Радев, остана 36% от целия български народ.

И к’во стана? Една трета “НигоЗаври” и две трети “СамисигоЗаври”. До кога? Кой е виновен повече? Ще цитирам двама Нигозаври, които са „против“ златодобива. (Аз: Защото той ще направи трънчаните по-богати, което ще доведе до самостоятелност и самочувствие. Което е вредно за партията на Нигозаврите.) Видях ги по НОВА ТВ.

-           Първи е президента Радев (затова се сетих за познатостта на номера): "Приветствам гражданите на Oбщина Трън, които показаха, че местната демокрация в България може да функционира успешно. Референдумът е пример за това как отговорни български граждани се самоорганизират, за да защитят правата си и да се произнесат по проблем, не само от местно, но и от национално значение. Вотът на хората в Трън утвърждава здравето и чистотата на природата като основни ценности на нашето общество, в което интересите на гражданите трябва да са приоритет."

-           Втори се изказва Евгений Дайнов (Той, оказва се, е наблюдател на допитването в Трън.): „Рядко се вижда толкова категоричен глас. И занапред ще има все повече такива местни референдуми с все по-категоричен глас.”

Добре, така да бъде. Глас народен, глас божи!

Понеже споменах гласа Божи, да ви разкажа вица за глупавия поп. Вследствие на проливни дъждове едно цяло село останало под вода. Над водата останала да стърчи само камбанарията на селската черква. Там бил намерил спасение местният поп, който до последно помагал на изпадналите в беда свои съселяни. Изобщо не мислел за себе си. Повтарял им: „Аз се грижа за вас, а за мен ще се погрижи Господ. Качвайте се в спасителните лодки по-бързо.“ След време, когато и последният човек от селото се измъкнал от водите, една лодка с двама спасители се приближила до камбанарията и викнали да попа да се пусне от камбаната и да се качи в лодката, а той: „Грижете се вие да останете живи. За мен ще се погрижи нашия Господ“. После хеликоптер закръжил отгоре му, даже му спуснали въже, но попът пак казал: „Грижете се вие да останете живи. За мен ще се погрижи нашия Господ“. После вече никой не дошъл. Силите напускали попа. Той едва се държал над повърхността на водата, но продължавал да се надява и се молел на своя Бог да му дойде на помощ. Тогава се чул Гласът божи: „И лодка ти пратих. И хеликоптер. Какво още искаш, глупако?!“

Досещате се вероятно защо ви разправих този виц? Защото направих връзка между онзи поп и жителите на това чудно красиво българско място със зашеметяващо хубава, силна, покоряваща природна хубост. Пък съм чел някъде и съм запомнил, че цялата община Трън печелела от туризъм едва около 1000 лева годишно. Ами, така ще е. СамигоЗаври.

„Асфалт не се яде“, каза Станишев, когато БСП вече беше в опозиция на първото правителство на ГЕРБ, мисля, чв беше някъде 2011 година. „Асфалт не се яде, но без асфалт няма ядене“, му опонира Борисов две години по-късно. Кой крив, кой прав, решавайте си вие. Аз мойто мнение го казах токущо пределно ясно. Болезнено ясно.

 

Втори пример - Бански
Само да кажа, че Банско има претенциите да е зимен курорт от световна величина. В него постоянно живеят около 9500 души. Откъм легла (официално 11000 само в самия град Банско) и кръчми (повече от 200 „по-така“) го докарва до към Гармиш-Партенкирхен, нали? Обаче има само един кабинков лифт,  който обслужва около 2200 скиори на час и 7 открити лифта със седалки.

(Не знаете нищо за Гармиш-Партенкирхен ли, перлата на Баварските Алпи? Това е град с 26000 постоянно живеещи души и 10000 легла. Никой не му е броил лифтовете и баварските кръчми.)

В Банско живеят, разправят, горди планинци, българи от най-чиста проба, значи гостоприемни. За тях най-важното е туристът да бъде посрещнат, настанен и после нахранен добре. Другото, за което е избрал Банско, а не Бобовдол да кажем - прекарването на свободното време с жената и децата, кореняците банскалии не ги интересува. За това си има фирма концесионер на ски-зоната. (Така де – ските не се ядат. Но без ски няма ядене, нали.)

И тук започва другата страна на втория пример.

- „Вече осма година въпросът с изграждането на втори кабинков лифт се протака заради различни процедурни хватки, обжалвания и пречки, заложени в плана за управление на Национален парк "Пирин". Сега се очаква промяна в действащия план, който не забранява изграждане на спортни съоръжения.“, казва кметът на Банско Георги Икономов на пресконференция в МОСВ през януари 2018. (Кметът на Банско Георги Икономов е от ГЕРБ, кара втори мандат.)

- "Ако всички държавни институции, от които зависи разрешаването на инвестиционното намерение за изграждане на втора кабинкова линия, се задействат и ни се даде картбланш, ние сме готови за по-малко от година да я построим. Ще струва 20 милиона евро, но сме организирани и ще я направим максимално бързо, за да решим най-накрая проблема с дългите опашки пред единствената кабинка" - казва Иван Обрейков, маркетинг-директор на фирма "Юлен", концесионер на ски зоната в Банско, цитиран от "24 часа". Обърнете внимание, че Иван Обрейков е маркетинг-директор на „Юлен“. Цитирам какво каза той, когато на 26.01.2018 г. по все още живата тогава BIT TV го попитаха директно кой е собственикът на „Юлен“: „Не мога да ви кажа кой е собственикът“. Продължавам с цитатите. Бойко Борисов пред Хекимян от bTV на 14.02.2018: „Реалният собственик на „Юлен“ е Цеко Минев“.

(Кой е Цеко Минев? – Ох, не питайте. Тук освен банките, които бяха създадени през 1986-1990 и фалирани в по-голямата си част през 1996, ще се намесят един кош политически убийства, както и – което е много по-неприятно и ОПАСНО – незаконно родени принцове и принцеси на фамилиите Сакс-Кобургготски, Ротшилдови и Живкови, че и Луканови. Само да кажа, че Цеко Минев е син на зам.министъра Тодор Минев в М-вото на Белчо Белчев – 1976/1990.)

- „Зелените“ обаче обжалват. До дупка. Защо Цеко Минев да прибира парите, а не Тома Белев, да речем. И така до края на света...

(Питате кой е Тома Белев? Уф. Ходейки назад във времето стигаме до Александър Каракачанов, син на един генерал от Тошово време, който около „Промяната“ е замислен от ДС като „брат“ на Николай Колев-Босия. Отвън на бяло-зелени ивици, отвътре кърваво-червен. Не било вярно? Кое – за Николай Колев-Босия ли? Ама, я му вижте защитниците и състава на гладуващите заедно с него! Все „независими“ и „автентично десни“. Същата отврат като блоговите Мари от Пескари и техните донски казаци.)

 

Трети пример - Беленски

Имам предвид не концентрационния лагер “Белене” (за подробности питайте доайенът на днешното НС, депутатът от БСП Тома Томов, чийто баща е бил негов комендант), а АЕЦ “Белене”. И няма да ви разказвам историята на атомната централа. Направо бика за рогата, че нямаме време. Проблемите при атомните централи са два – един много голям и непреодолим почти и един малък, преодолим с наличие на “малко” политическа воля.

Големият проблем е свързан с Опасността, която представлява атомната енергия за Човечеството, без значение дали е употребена за военни или мирни цели. Те всички нови технологии от последните стотина години са опасни за използващите ги. Като почнем от самолетите, автомобилите, телевизорите, компютрите, мобилните телефони... не прескачаме медиите, банките, застрахователите, online търговията, аутсортинга... Но ако те отнемат буквално или не, човешки животи, това е ограничено. Загивали били по 100-200 хиляди годишно в автокатастрофи. Голяма работа. Толкова, а сигурно и повече умират от употреба на разни гурмета. Неизбежно е при 10 милиардно население. Но я вижте какво се случва, ако започнат да “гърмят” АЕЦ?! Променят се цели държави, обществено управление се сменя, земетресения се предизвикват, глобални климатични промени настъпват. Непреодолимата причина за нас е единствено радиацията, която се отделя при атомното разпадане. Всичко останало са бели кахъри.

(В скоби: Убеден съм, че ако Човечеството е загрижено за своето физическо оцеляване, а няма начин да не е така, то търси нови източници на енергия, които да не са носещи смърт. Все си мисля, че такива източници ВЕЧЕ са известни на учените. А защо не ги анонсират? – Вероятно тук са намесени политиците. Чудесен начин да се справиш с противника си е да го оставиш да влага ресурсите си в скъпи и безполезни в края на краищата инициативи. Когато той свърши парите, вадиш новата технология и всичкото му на Самсигозавара отива на кино. Било безчовечно. Спрямо кого? Някой Нигозавър се опитва да ни изяде, а ние да го предупреждаваме за капаните по този му път?! Бре. Кьорав карти не играе, казваше дядо ми. Извинете за личното изтъкване.)

Сега за „малкия проблем“ на атомните електроцентрали. Цената им. Не си мислете, че ще отворя дума за буквалните цени на основното оборудване и произведения ток. Става дума за обществената, политическата цена, която плаща държавата-приемник на АЕЦ. Тя става заложник на държавата-производител на оборудването на централата. Вижте в какъв голям проблем се превърна поддръжката и ремонта на някакви пършиви 17 изтребителя МИГ-21 – производителят им, в случая съветската страна, не разрешава друга страна да се занимава с тази работа, защото „гаранцията падала“. Добре, ще дадем „работата“ на друг „сервиз“, обаче – не. Няма друг „сервиз“, който да има документацията на изделието. После, „изделието“ изисква ежегодна профилактика, която също се прави САМО от производителя. Идва съветският специалист и колкото и да го гледате в ръцете, няма да видите как подменя една сравнително нова част с друга аналогична, но с изтичащ срок на годност. А, руснаците не били „такива специалисти“?! – Бре, искате ли да ви запозная с един колега българин, дето прави тези неща, поправяйки компютъра ви? Или да ви попитам какво мислите за „дейността“ на BILLA-охранителите, които хакерстват постингите ви в БЛОГ.БГ, както на тях им харесва? Дори само ТЕЗИ неща са огромна опасност направо за съществуването на държавата-ползвател, защото става дума за РАДИАЦИЯ. „Ще мърдаш в Европа ли? Я, да ти спретнем една авария в нашата Беленска АЕЦ“, ще каже Путин. И какво правим тогава?! Ами ядреното гориво? „Спираме доставката му“ (пак Путин), ама съветската АЕЦ не работи с друго гориво. Хитро, нали. Страната потъва в мрак, щото няма газ, пардон – ток. И ето ти всенародни протести, които свалят „Борисов“ и докарват на власт българо-руския „тандем Радев-Нинова“, да речем. Без избори дори. Ами, ядрения отпадък? Той има период на полуразпад, ако не се лъжа 300 000 години?   

Ето това е огромната опасност АЕЦ „Белене“ да е съветска, т.е. да се строи със съветски реактори. Всички други, които вадят, пишат, разсъждават, показвайки разни цветни зашеметяващи графики, са просто тарикати. Съветски тарикати. И глупаци. Щели да вземат парите от руските комисионни и да се скрият. Къде, на Запад ли? Ама. Моля ви се! Вижте как новият Сталин-Путин се разправя с такива скрипали. Дето знаят и могат да се разприказват. Трепе ги, ако ще в Мексико или Солзбъри да се скрили. Все... тая.

Така, че в тази светлина, си мисля какво би могъл да направи Борисов с ВЕЧЕ купените два съветски реактора от приятелите на Путин у нас. Най-доброто е да приключи с „внедряването им“ окончателно. Първата решаваща стъпка той я направи – плати от бюджета на държавата главницата им и лихвите по нея. Сега, ако може да извади по някакъв начин пари, по-големи от стойността им на скрап, берекет версин. Другото – да даде на китайска компания да строи на българска земя АЕЦ с руски реактори... дори и да е вярно това, дето разправят съветските българи, че е Тиква, такива големи тикви няма. Дори да са облъчени с радиация или да са съветски.

ТАКИВА ВЪПРОСИ бих искал да се обсъждат по медиите ни. Ама – не. Големи тикви са съветските българи. Нигозаври се надяват да са ни. Ох. Такива самисигозаври са, че по-големи от тях няма. „Ще го одухат като стой, та гледай“, както казва чичо Ангел, на кака Пенка мъжа й.

 

Един съвет:  Не противосъдбосвояоснователствувайте

И още примери – блогърски, някак самсигозавърски звучащи

Че Европа има големи проблеми с новото лице на Ислямска държава – мигрантският поток от Изток, е безспорно. Но туй, дето разправят разни, че той щял да погуби европейската цивилизация, не е вярно. Ако европейската цивилизация изчезне, кой ще снася златни яйца за мигрантите там? А нали за това те напират натам – повече ядене, спокойствие и мир, общински жилища, социални помощи за чесане по коремите и изтриване на пъпове, осигурени старини... Ако е за друго, ами то това друго го има в изобилие в техните страни от които бягат. Или може би ще разрушат Запада, който им пречи и ще се върнат в Изтока си доволни и задоволени. А какво ще ядат, позволете да попитаме. Да не би Западът да им изяжда храните, та затова да гладуват и като го убият, ще прокопсат. Чак пък толкоз големи тикви да са, не ми се вярва.

Впрочем, дали? Я вижте как старите вече социалистически труженици хвърлят последните си спестени левчета направо от панелните балкони на разните ало-измамници, които ги уверяват, че ги “дават на милицията да хване бандитите”. За да се върне “онова време, когато всичко имаше”. Големи глупаци, нали. Образцови самисигозаври.

(Приемате ли тази моя хипотеза за голямата загадка как може да има още такива наивни хора? Моя, защото не съм я срещал разработена в медиите.)

Впрочем, дали? Вижте наивниците, които пишат по блоговете, че се надяват морето да се подкваси. И тогава, “ех тогава, ще има кисело мляко за всички. И дори кюфте!”

-           Има една блогърка (?), сравнително нова, elahikari се казва. Прилича ми на chara, само дето не е автор като нея, а цитира разни ало-измамници. (Впрочем къде изчезна chara? В.”Дума” има кадрови проблеми напоследък. Да не би, а? А, дано.)

Проф. Иво Христов: “Ние сме в предверието на войната, Западът вкарва Русия в каскада от конфликти! 2018 година е преломна. Балансите в света са разрушени. Намираме се вероятно в ситуация, която много прилича на 1939 година.” (Това иди-дойди. Все пак надежди някакви, а не глупости като следващите – аз) ...”Западът няма никакъв интерес да бъде разрушено настоящото статукво, което чудесно го устройва, осигурявайки му източване на ресурси и стратегическо предимство пред целия останал свят. Затова той няма да даде нужното на Русия технологично време, вкарвайки я в каскада от конфликти с различна интензивност. Ето защо на 1 март т.г. Путин ни съобщи как този свят може да го няма. Това се крие зад смразяващата фраза, произнесена от него пред една руска телевизия: „Защо ни е свят, в който Русия я няма?” ... “Проблемът на западната цивилизация не е икономически, технологичен, информационен, а смислообразуващ.”, счита проф. Христов в поста на elahikari.

- Един друг ало-измамник, представен от същата: Акад. Петър Иванов: “За фантазиите на лелки по телевизиите или СЛУГИНСКАТА СОЦИОЛОГИЯ ВИЖДА КАКВОТО й ПОРЪЧАТ. Алфа рисърч“ е агенцийка, която е известна с това, че в своите изследвания и прогнози обикновено бърка. С много. Друг е въпросът защо? Тя, ако съдим по името й, едва ли е българска, и не знам защо следва да й имаме доверие. Почти всички вестници с глуповат възторг съобщиха, че според “Алфа Рисърч” след Украинската криза и анексирането на Крим, бил налице сериозен спад в традиционно позитивното отношение към Русия. Спадът бил от 66% на 56%, както твърди някояси Румяна Димитрова. Това не може да бъде истина! По данни на Демографския институт (на който “Академика” Петър Иванов е директор – аз), 74% от българските граждани са позитивно настроени към Русия и традиционно изпитват топли чувства към руския народ. Второ, динамиката от 56% на 66% е абсурдна, не е възможна. Тя представлява растеж от 18% спрямо базата от 56%, нещо, което би смаяло и студентите първокурсници от специалността “Социология”, и те биха реагирали със подигравки и смях, тъй като им е известна инерционността и относителната статика на социологическите феномени. Най-фрапиращи са данните за нарастването, моля ви се, на одобрението към НАТО, и то нарастнало за кратко време с 23% (?!) спрямо базата от 38%, и станало 44%. Това е пълна глупост и като динамика и като статика. Истинското положение е друго: доверието към НАТО е около 18% и напоследък даже спада на 16%, заради непопулярните войни, причинили бежанските потоци в Европа и у нас. Другарки социоложки, социологията все пак е сериозна емпирична наука, а не ала-бала и фантазии на лелки по телевизиите!”

- А самата elahikari е написала в коментар отдолу: (29.03 19:14) - ”Преди няколко часа гледах "Лице в лице" с кокошия задник Цветанка Ризова, където гост беше Цецко Цървула. Тоя гнусна хиена, Цецко, и тя барабар Петко с мъжете, с недомлъвки и блеснал поглед се съгласи с настоятелните претенции на кокошия задник, че трябва и ние да изгоним руски дипломати, нищо, че още нямало доказателства, щото иначе сме щели да бъдем отхвърлени от всички. Такава гнусна, подчовечна декларация, където истината нямала значение, а оставала единствено солидарността ни с "партньорите"!!?? Две гнусни проститутки, които си въобразяват, че като се солидаризират с останалите васали, на които Вашингтон дава тон за песен, ще поставят Русия на колене.”

-           Не мислех се закачам с дедо Крум, krumbelosvet. Все пак мислех си, че той се различава от обикновените партийни тарикати, че искрено вярва глупостите им. Май ще трябва да ревизирам мнението си. Ето защо:

Написал ги едни на 29.03.2018 в 09:37 “Смърт или живот за Европа и за нас. Във Франция вече се раждат повече НЕфренчета. У нас – НЕбългарчета. И Германия върви натам. И Европа, катастрофално-бързо. За капак – милионна мигрантска вълна с хиляди терористи. Нашите села (с малки изключения) вече са под циганско робство. И градовете вървят натам. Въпрос на на 5-10 години. Да ги изчакаме ли тия години? НОВАТА НЕОБХОДИМОСТ ИСКА НОВИ ЗАКОНИ И НОВИ ПРАКТИКИ. ТОВА Е ВЪПРОСЪТ, И ТОЙ Е ВЪПРОС НА СМЪРТ, А НЕ НА ЖИВОТ. А решаването на един проблем, започва с неговото поставяне. Евпопейските „лидери” „не забелязват” смъртния проблем. Това може да има само едно обяснение – КОНСПИРАЦИЯ. И конспирацията трябва да е стигнала до овладяване на ВСИЧКИ РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ в ЕС, НАТО, и в главните държави на ЕС и НАТО, и в ПЕС начело с нашия Станишев.”

Добре, добре, дедо Круме. Конспирация. Нямаше да споря с твоите мечти, ако не бях прочел АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ ТЕКСТ в твой един друг постинг от 10.04.2018 09:53, наречен “Изчезване или възраждане за България и Европа. Дванайсет без пет.” Даже и това бих подценил. Щях да си река “на възраст сме вече, забравяме”. Ама нали имам отвратителния навик да запомням в архива си някои неща, които ми са се сторили важни...

Знаете ли какво излезе при простото сравнение на двата текста? Първият постинг от 29.03 има в повече следния пасаж:Измираме като динозаврите, докато закриляме застрашени животински видове и разновидности. Наскоро спасихме генетично-болни лъвчета, родени от кръвосмешение. А най-застрашени на света сме ние, заедно с цялата европейска раса!!!”

А знаете ли кое преля моята чаша крумова? При проверката на двата постинга само преди час се оказа, че ЧЕСТНИЯТ krumbelosvet е ИЗТРИЛ този пасаж от първия си постинг, без да предупреди! Защо бе, крумчо? Решил си, че комунистите не са динозаври и няма да умрат? Всуе се потиш. Има такива зли кучета като мен, дето помнят. Че и припомнят регулярно.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1883198
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930