Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2018 09:00 - Записки по българските въпроси - февруари 2018
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 520 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Февруари. Само че февруари 2018 година, а не февруари 1917-ма!

Защо свързвам тези два месеца, разделени с цял век ли? Ами, ядосах се от мечтанията на съветските българи (така аз наричам новите български социалисти и техните деденца българските комунисти), че събитията от онзи февруари, който предхожда ВОСР, ще се повторят този февруари и това ще доведе до “промяна”, т.е. до “смяна на системата”. Брей... Я да видим „цените на борсата“:

 

На 1-ви януари започна нашето 6-месечно председателство на Европейския Съюз. Огромен шамар за нашите българско-съветски леваци. На 5-ти февруари пък се откри Зимната Олимпиада в Южна Корея. Един още по-зашеметяващ удар в лицето на световния комунизъм. Защо твърдя това?

Няма да сравнявам церемонията по откриването с други церемонии на предишни Игри. Все пак технологиите за 4 години правят обективно много голям скок в развитието си, пък и ако държавата-организатор има парите да ги приложи... става несравняемо. Обаче ИМА ДРУГИ ФАКТИ, ДРЕБНИ СИТНИ КАТО КАМИЛЧЕТА, които правят Света Олимпиада! Или Хората - Човечество!

-           Човечество на което изобщо не му прави впечатление, че съветският народ щял да преизбере за четвърти или пети мандат Путин за президент. Пут Ин, който разправя, че имал бил ядрени ракети, които можели „за 20 минути да стигнат до края на Света“, и буквално, и преносно. Имал... трънки. Фукльо. Като има, защо не ги използва, а само трати средства да ги мести из тайгата, да не ги набарат мръсните американци. Същински Чен Ун. И той изстрелва ядрени ракети „способни да достигнат САЩ“, ама освен да предизвикат земетресения в самата му страна, друго не могат. Кога ли ще паднат над някой северокорейски град?! „Хубаво“ поне, че никой в нормалния свят няма да научи за това.

-           Човечество, което не му пука и от това, че Доналд Тръмп е в момента президент на най-могъщата нормална държава в света. Защото е уверено, че докато той разбере, че нормалната държава не се управлява като собствена фирма, самият американски народ ще го шитне в историята си. Исках да кажа – няма да го избере  втори, камо ли четвърти път.

-           Човечество, което, слава Богу, гледа на България през призмата на ГЕРБ и Борисов, а не през кривия макарон на Нинова и нейната БСП. (Прощавайте, читателю, че набутах малка България в световните проблеми. Великобългарски шовинизъм, ще кажете. Не съвсем: Ако България даде добър старт за решаване на балканските проблеми, целият Свят ще й бъде благодарен.)

-           Та ТОВА ЧОВЕЧЕСТВО се беше събрало на церемонията по откриването на Игрите в Пьонгчанг.

Кои ги нямаше на Откриването? И защо ги нямаше?

Две отсъствия “блестяха”. Едното световно: нямаше го руското знаме, което да върви пред 4-тата по численост делегация на руските спортисти. Другото “произведено в България”: освен БНТ, която предаваше наживо Откриването, никоя друга телевизия не се заинтересува от Събитието, нито следобеда, нито вечерта в новините си. Същото се отнасяше и за виртуалните медии, за тях дори в по-висока степен. Имаше “сайтове”, които изобщо не забелязаха нищо за информиране. Подред.

Защо вместо руският национален флаг пред руските спортисти се вееше бялото олимпийското знаме с 5-те преплетени кръга?

-           Да ви дам мнението от 5 декември 2017г. на в.”Дума” (“на българските емигранти”, пардон – социалисти:  моя препратка с която искам да ви покажа, че българските комунисти, за да оправдаят своите “извращения”, не се свенят дори да посегнат на великия Ботев; ако го направят още веднъж ще им е за сефте):  Допингът не само в руския, а изобщо в световния спорт отдавна вече не е спортен, а преди всичко политически проблем. В навечерието на заседанието на Международния олимпийски комитет, което трябва да реши съдбата на руския олимпийски отбор за Зимната олимпиада в Пьонгчанг, атаката срещу спортистите, състезаващи се под бяло-синьо-червеното знаме, достигна своята кулминация. Комисия на МОК наказа с отстраняване от Олимпиадата над 20 руски спортисти (броят им може и да нарасне), уж за нарушаване на антидопинговите правила по време на Зимната олимпиада в Сочи, през 2014 г., когато Русия стана първа по златни медали. Доказателствата на Макларън пък се крепят основно на показанията на бившия ръководител на Руската антидопингова лаборатория (РУСАДА) Григорий Родченков, който преди две години избяга в САЩ и оттам дава в нужните моменти нови и нови порции "разобличения" за руския спорт, допинга и ролята на държавата. При това прави впечатление, че Родченков се включва с нови данни точно в навечерието на важни за руския спорт дати. Преди беше Лятната олимпиада през 2016 г. в Рио де Жанейро, сега Зимната в Пьонгчанг. Освен че тези твърдения прекрасно обслужват тезата на обвинението срещу Русия, те са и недоказуеми, защото са просто думите на един човек, който на всичкото отгоре се разследва в страната си за корупция и даване на допинг. Но това изобщо не е проблем за разследващите.”

А знаете ли коментара под тази статия на “Дума” на блогъра 1997? – Не? А защо? “Ситуацията отдавна вече не е спортна а политическа. Това е открита война, която няма да спре, докато поръчителите от САЩ не получат тежък удар зад врата” (05.12.2017 22:45) 

-           Сега мнението на световната спортна организация МОК (в доклад на Световната антидопингова агенция WADA, а не на някой си Георги Георгиев, разписал се в “Дума”-та):  Повече от 1000 руски спортисти са се възползвали от държавно подпомаганата програма за употреба на допинг, която е била активна в продължение на 4 години, считано от 2011 г. Става въпрос за институционален заговор с участието на тайните служби на Русия (ФСБ). Спортистите не са действали самостоятелно, а са били част от програма. Имало е прикриване, което е прераснало в институционална и дисциплинирана стратегия за печелене на медали. Системата се усъвършенствала в хода на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., Световното първенство по лека атлетика в Москва през 2013 г. и Олимпийските зимни игри в Сочи 2014 г. Желанието да спечелят медали, е подменило техния колективен морален и етичен усет, както и олимпийските ценности за честната игра",

(Аз: Русия има на сметката си 72 медала от Игрите в Лондон 2012 г., 21 от които бяха златни, и 33 медала от Зимните игри в Сочи 2014 г., 13 от които са златни. В Пьонгчанг руснаците спечелиха 17 медала от които само 2 златни.)

Ето затова руските спортисти дефилираха на откриването на олимпийските игри в Пьонгчанг не под своето знаме, а под неутралния олимпийски флаг – заради “подмяната на колективния морален и етичен усет, както и олимпийските ценности за честната игра”.

Ето ЗАТОВА нашите медии, кой знае защо наричани “бойкови”, се направиха на утрепани и прескочиха Откриването. Ей, напънала се планината и родила мишка. Помните ли онази стара мисъл от Тошово време: “Ако Наполеон притежаваше Живковите вестници, светът нямаше да научи, че е загубил битката при Ватерло!” Дали ?!?!?! И какво от това? Ама ходи да го обясняваш на загубени хора.

Не съм свършил със Зимната Олимпиада. Там, освен блестящи отсъствия,
имаше и блестящи присъствия.

Пак две: Двата корейски народи дефилираха като един обединен народ под общия флаг на Корейския полуостров и звуча песента Imaginе на великия Джон Ленън.

Подред.

Северна Корея имаше своето спортно присъствие в лицето на 22-ма спортисти. Те дефилираха ЗАЕДНО със своите сънародници от Южна Корея под общия флаг на Корейския полуостров. Което означава само едно – публично заявено желание за обединение на корейците. И още повече: северокорейските спортисти бяха водени от най-малката сестра на Ким Чен Ун Йо-Чен. Което значи, че желанието на брат й Ким е такова. В тази връзка ще отбележа, че последният път, когато двата народа бяха обединени на спортен форум, това беше по време на зимните олимпийски игри в Торино през 2006 г. А висш кореец от династията Ким стъпва отвъд 38-я паралел за пръв път от войната 1950-1953г.

И знаете ли какво написаха някои наши анализатори (Да спомена ли имената им? Защото ги имам!) по повод на това? – “Целта на КНДР е да сложи клин в отношенията между Южна Корея със САЩ и Япония и това сближаване е опит за това.” Величайша глупост! Комунистическо шикалкавене и отказ да погледнат истината в очите. Защото не им отърва! Даже лудият Чен Ун започва да разбира, че “няма мърдане” от нуждата да престане с ядрените заплахи. И започна “да взема мерки”. Вчера, през февруари – общото участие на Олимпиадата, утре, през април – лична среща с Доналд Тръмп. И ще “клекне”. А фукльото Тръмп ще си припише това за своя заслуга. “Голям праз”, както казва българския народ. Аз пък чакам Путин на свой ред да разбере, че “така не става” и че може да загуби световното първенство по футбол, което трябва да се проведе в Москва през това лято. Голям съм оптимист, нали.

А спортният свят на планетата отдаде своята чест не само на спорта като такъв, но и на значението му за общото ДОБРО бъдеще на Човечеството. Бяха отминали впечатляващите акорди на тържественото откриване на Игрите, парадът на нациите с общата спортна делегация на двете Кореи, както и речта на президента на Организационния комитет на Олимпийските игри Лий Хе Бьом - „Събрали сме се на един исторически момент, официално откриване на 23-те Зимни олимпийски игри. Ние на два пъти плакахме от неуспешните кандидатури на Пьонгчанг през 2010 и 2014г. Сега ще се докажем като столица на една културна Олимпиада и Олимпиада на мира. Станахме свидетели на един исторически съвместен марш на Южна и Северна Корея. Игрите в Пьонгчанг ще станат световен фестивал на мира и хармонията“. Аз вече мислех, че това ще е всичко, предстоеше само запалването на олимпийския огън. И тогава последва изпълнение на легендарната песен на Бийтълс - Imagine, под чиито звуци хиляди доброволци пуснаха в КОРЕЙСКОТО небе над стадиона светещи дронове, които изобразиха огромен гълъб - символа на мира. Представяте ли си! – от Ливърпул до Пьонгчанг се образува един мост от мечти и надежди, дълъг 20000 километра. Тази част от българите към която принадлежа и аз, бяхме отгоре, върху този мост. А „инвесторите“ ги нямаше около нас. Те, вместо да минат по моста, форсираха реката с учебна цел. А някои правеха дори коремни възлизания в Пловдив. Благодарим ти, Господи, за това!

 

Прагматичните хора, най-вече младите от които май всички са такива, ще са казали вече “Какви глупости! Какъв Господ, какви ... 500 лева. Нямаме олимпийски медал на Зимни Игри от близо 25 години, а ти ни занимаваш с въображаеми мостове.” Какво да отговоря? Днес явно ми върви на две. Две неща:

Едното лично – От висотата (или от низината) на възрастта ми, която днес е два пъти по-голяма от онази, смятана за вододел между перспективите на Младостта и рутината на Възрастта, заявявам, че едно от най-трудните, но и най-нужните човешки неща, е да се научиш да бъдеш добронамерен, толерантен към всички. Въпреки всичко! Аз – късно ли почнах или съм нямал първоначалната основа, какво значение – все още се уча на добронамереност и се надявам, че когато се явя пред Господ, Той да ми признае Усилията, макар да нямам особени Резултати. Казано образно: ще ме пусне “да мина по моста”. Въпреки, че нямам медал.

И другото, обществено – През този февруари на 106 години умря дядо Добри. Знаете за кого говоря, нали? А знаете ли точните му три имена – Добре Добрев Добрев (няма печатна грешка). Родителите му са го нарекли Добре. Дали са знаели те, че той ще си отиде от този свят като просяк, но ще има Всичко? За разлика от някои, много повече, които имат всичко приживе, за да не остане никакъв спомен за тях след смъртта им! Кого да попитаме?

 

На 1 февруари се навършиха 73 години от разстрела на официално осъдените от “Народния Съд” българи, наречени “фашисти” от него, и останали ЖИВИ цели 117 дни след “Освобождението ни” от Съветската армия. Много кавички, нали. Само че кои да махна, като зная какво се случи на 21 февруари т.г. в залата на Парламента. 

На тази дата с гласовете на ГЕРБ, Обединените патриоти и групата на Марешки срещу гласовете на БСП и ДПС (ако доганците започнат да протестират, че напуснали залата и не участвали в гласуването – “този фарс”, наречете ги гьонсуратлии и ги презрете) беше свален Валери Жаблянов от поста си на зам.председател на Народното Събрание. Причините? – твърдението му, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие", неуважителното му отношение към жертвите на комунистическия режим при отдаването на почит към тях в парламента на 1 февруари и противопоставянето му на ратификацията на Договора за добросъседство с Македония. Самият Жаблянов не видя причина да подаде оставка, защото бил изказал личното си мнение. “Лично мнение”, което беше подкрепено от ЦЯЛАТА МУ парламентарна група?! – Каква по-типична проява на комунистическа наглост!?

-           Аз имам един хипотетичен въпрос: Ако в ония времена баща му на Жаблянов (самият Валери е твърде млад за лично участие в септемврийските убийства) беше от “фашистите” и беше направил такива неща като сина си, щеше ли да остане жив? Щеше, трънки. Щеше да завърши в някоя прясно изкопана яма със строшен от лопата череп. Ама сега на сина му, зам.председател впрочем на българското демократично НС до вчера (НС, което Камелия Цветанова от ДНЕС.БГ на 21.02.2018 разшифрова като “Народен Съд”!?), му избива на челото таената родителската комунистическа омраза! Пак НИЕ му виновни и иска да ни убива “в лично качество”.

-           И още един хипотетичен въпрос: Ако самият Валери Жаблянов е точно толкова омразен комунист като баща си, кое ви дава основание да си мислите, че щерка му Де-си-“слава” Жаблянова няма гените на дядо си и на баща си? И защо някои (имам им имената!) ми разправят, че герберите били по-лоши от комунистите, тъй като уволнявали и мачкали наред честните хора? След като Десислава Жаблянова по герберско време се намърда – буквално! – в рейтинговото предаване на Канал3 “Всеки следобед с Криси” като КО-водеща с направилата го - в буквалния смисъл на думата основна водеща Кристиана Стефанова?! Имате ли отговор, ниновки, (на които “Демокрацията отнела всичко”), м...?!

Ама де, Пенкиното магаре, де!

 

На 19 февруари се навършиха 145 години от обесването на Васил Левски. Пак да благодарим на Господ, че тази година Атака-та на Волен Сидеров не се изхрачи по съветски пред паметника на Апостола. (За питащите “Защо по съветски?” – Помните ли миналата 2017-та, когато до Волен начело на шествието крачеше един ММА-боец, разгърден, с фланелка от която ни гледаше Путин? Мечтата на Левски, нали?! “Давай, Волене, ние сме с тебе”. И още нещо: Цитирах токущо думите на химна на ПП Атака, който звучи по тяхната телевизия ALFA вече повече от 10 години. Само дето в последната година, откак Сидеров стана демократичен герой, “Чуколов и той”, думите на химна им са заместени с инструментално изпълнение. Неудобно някак се получава иначе. Читатели в блога, обръщайте внимание на такива “факти, дребни ситни като камилчета”.)

Ето тазгодишните нови изпълнения на Сидеров. Цитирам някои от “мечтите” на червените анализатори: (Защо “мечти” е в кавички? – защото мечтата на Сидеров е да бъде във властта. На всяка цена, независимо от цвета на властта! И много е вероятно Путин да му резне парите, които му дава да стои евразиец.)

-           22.02.2018 - Сидеров предизвика нов трус в управляващата коалиция / Автор reader от БЛОГ.БГ: “Напрежението в управляващата коалиция расте. Лидерът на "Атака" обвини двамата вицепремиери от ОП, че изневеряват на предизборните си обещания за увеличаване на доходите на населението и се занимават с лобистки теми. По думите му Симеонов, който най-силно настоява за разширяване на ски зоната в Банско, обслужва олигархични интереси. Каракачанов пък се бил "вторачил" в самолети. След това Сидеров заяви, че ако Истанбулската конвенция бъде приета, след европредседателството може да има предсрочни избори. Сега обаче той влезе в директна атака. "Не е работа на Симеонов да разсъждава върху работата на парламентарната група. Ако иска да я оглавява - да заповяда, аз мога да отида на негово място. И всеки да си гледа работата. Ако той иска да менторства и да казва какво трябва да се случва навсякъде, това не е правилно". Междувременно той обвини Цветанов и затова, че действал като "координатор" и отклонявал важни теми, като вместо това се занимавал с отстраняването на зам.-председателя на парламента от БСП Валери Жаблянов. "Г-н Цветанов е овладял тактиката да отклонява важните теми. Това е загуба на парламентарно време. Много обичам бивши комунисти от МВР да разсъждават за комунизъм, социализъм и Народен съд", заяви Сидеров за Цветанов.”

-           24.02.2012 - Кутев прогнозира: Сидеров ще събори кабинета. / Автор Александър Попов в ДНЕС.БГ: “В правителство върви процес по самосваляне на кабинета, като това ще се случи отвътре. Това прогнозира зам.-председателят на БСП Антон Кутев в ефира на bTV. Според него управляващите вървят от един гаф към друг, а Волен Сидеров е човекът, който ще събори правителството. Кутев смята, че борба за власт между вътрешни сили в ГЕРБ и управлението са довели до оставката на Теменужка Петкова, а не продажбата на ЧЕЗ. "Дали е кума не ме интересува, проблем е кой управлява електропреносната мрежа. Това не бива да е частна фирма, която очевидно няма капацитета и финансите да го прави. Верният ход беше ЧЕЗ да стане държавно", коментира червеният депутат.”

-           25.02.2018 – Волен Сидеров в готовност: Ще намеря енергиен министър! / автор Петя Славова от ДНЕС.БГ: “Лидерът на АТАКА Волен Сидеров смята, че ако ГЕРБ му се довери, може да намери човек за поста - енергиен министър. Не бих подкрепил единствено кандидатура на Делян Добрев. Аз се чудя, каква е тази негова амбиция да е в парламента? Бих попитал, дали неговите думи, че Марешки може да ме замести са съгласували с ръководството на ГЕРБ? Аз съм направил най-големите компромиси за коалицията на ОП, смята Сидеров. Ако искаме да бъдем фактор в политиката, трябва да останем заедно. Самостоятелно няма как да успеем. Мисля, че и Каракачанов, и Симеонов го осъзнават. Ако няма големи трусове, няма причина правителството да не изкара пълен мандат. С Цветан Цветанов се видяхме, пихме чай и се разбрахме в бъдеще по-често да се виждаме и говорим. Високият тон беше породен, заради липсата на комуникация, обясни Сидеров пред Bulgaria ON AIR.”

“Давай, Волене, ние сме с тебе”, ама в инструментално изпълнение! Смели страхливци. Обикновени комунисти.

 

Когато пиша тези “записки” вече са отминали 0,4 от времето на нашето председателствуване. А резултатите на Нинова никак не са големи. Това е страшно обезпокоително за нашите съветски българи. Както казва в рекламата една майка на детето си: “Май, май... ще пропуснеш представлението”. Повечето скандали, които генерират на конвейр те, отшумяват за ден-два, максимум седмица. И колкото и да ги притоплят от време на време шансът им, безочливо и открито заявяван - “да свалят правителството на Бойко Борисов”, е толкова голям, колкото да изригне онзи, Йелоустоуна. Тръсне, пръдне, замирише, па току се кротне.

Такива скандали са, само изреждам, не съм ги подреждал:

- Истанбулската конвенция “за” или “против”

- Кастигът на Слави

- Нов живот за партиите от автентичната десница

- Болката “отляво” не отминава под това небе

- Западните Балкани в ЕС / Борисов, Юнкер, Ердоган

- Страхът на комунаците от приемането ни в Еврозоната

- Скандалът с ЧЕЗ

- Случаят с пловдивския рентгенолог

- Протестите на надзиратели от затворите, полицаи, Пироговци, еколози...

- Скандалът с НЗОК

- Промени в телевизиите BIT, Нова, bTV (?)

- “Ура” за Радев

- Да благодарим на Русия и патриарха й Кирил ...

Подчертаните неща са моята програма-максимум за разглеждане и анализ. Почти сигурно е, че няма да мога да я изпълня. Добавете и новите скандали, които ни чакат още от утре и махнете “почти”. Пък и аз изобщо не съм толкова “производителен” като например “тройната” Юлия/П/Тодорова. Тя може да си позволи да пише “мнооого”, защото нейните коментари са невнятни и вопиющо неграмотни. А аз имам амбиции да бъда четен и след “закриването” ми .

 

Споменах блога, пък гледам, че имам още малко място до края на 6-те страници постинг. Ще добавя няколко реда коментари по тема “комунистическата злоба срещу Борисов” на

-           един от групата на фриолдмен-ите:

bojinkata - Оставка! Няма незаменими управляващи, още по-малко ако са Тикви!

-           и на една фриолдфенка:

elianna - За всички случващи се ужасии в България са виновни единствено некадърните управляващи! Сами виждате, че държавната система не работи! Посочете ми едно звено от което да сте доволни? Транспорта ли е евтин и редовен, здравеопазването ли е достъпно и безплатно, образованието ли е качествено, тока ли е евтин, законите ли се спазват, престъпността ли е овладяна, пенсионерите ли са доволни или проблема с бездомните животни е разрешен? Какво подобри и разви правителството на ГЕРБ? Назовете ми едно хубаво нещо, което се е случило в България през последните няколко години в полза на народа? ОСТАВКА ГАДОВЕ!!!!

Ива Иватта

 

П.П. Корнелия Нинова попита от трибуната на НС (“Народния Съд” ?) премиера Бойко Борисов: “Кои са гадовете, г-н Борисов?” Да задам тогава и аз въпрос в същия стил към elianna: “Кои са гадовете, г-жо Ива Иватта?”




Гласувай:
1



1. yoan2015 - По - повод гените, има един докум...
15.03.2018 12:02
По - повод гените, има един документален филм, отнасящ се до наследниците на бивши нацистки лидери, "Призраци на нацизма", та в този документален, внучката на Гьоринг, интервюирана, каза следното, пиша по - памет:
- Подложих се по мое желание на стерилизация, защото при положение, че създам поколение, не знам до каква степен моите деца ще носят гените или част от гените на Херман Гьоринг.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873390
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031