Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2018 18:10 - Така не става, драга опозиция
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 600 Коментари: 0 Гласове:
5



Гледам днес (18.01.2018) дебатите в Парламента по повод ратификацията на договора ни с Македония. Резултатът ДА е предизвестен, както че ще съмне. Победител в Новия свят е Обединението между народите в чиято основа лежи Толерантността. Толерантност дори към доказани терористи, а какво остава към чуждоверци и към такива с различен цвят на кожата (Тръмп ако не го разбере овреме, ще загуби не само “Тръмп тауър”), пък камо ли между народи, които имат обща история като ние с Македония или Германия с Франция, Англия с Франция, Гърция с Македония... а стига, че ще стигна до Ердоган, който води страната си вън от Цивилизацията.

Големите губещи в Новия свят са тоталитарните държави, дето си мислят, че могат да водят Господ, щото го били хванали за шлифера. Да оставим настрана смешните като КНДР начело с оня умопобъркан, на Ким Ир Сен внука. Да погледнем към родината на Комунизма СССР. Именно нейният основател Владимир Ленин е казал “Който не е с нас, е против нас!” и това, комбинирано с грубата му татарска природа доведе за 100 години до повече от един милиард убити. И непрекъснато падат нови жертви. Ей-така, нахалост, срещу нулев резултат. Защото някой си чешел егото.

Затова, като имам предвид, че в нашия Парламент нетолерантни към опонентите си са само социалистите от БСП (и ДПС са такива, просто Доган има по-голям инстинкт за самосъхранение от Нинова), повярвах вчера на Борисов, който каза уверено в Европейския Парламент, че България няма да има проблеми с балканските си съседи. В крайна сметка 240-80=160. Сто и шейсет депутати са квалифицирано мнозинство. И съвсем не бях учуден от откровено яростното слово на червения зам.председател на НС Валери Жаблянов. (По безсилната си злоба ми заприлича на Помпиера Милейдин от БЛОГ.БГ, от които в крайна сметка нищо не зависи. Като посинеят от злоба, работодателите им ги сменят. Щото иначе тях ще сменят. Диалектика, нищо лично.  Което е по-лошо от това да имам нещо лично.)

И какво беше моето учудване, когато след Жаблянов, на трибуната излезе друг бесепар – Кристиян Вигенин, който, без капка “извинете моя другар Валери Жаблянов”, изнесе становището на ПГ на БСП: “Ние ще подкрепим единидушно договора с Република Македония”. Ама какво става? Вигенин без никакво съмнение е от групата на Сергей Станишев, а Валери Жаблянов е острие на групата около Корнелия Нинова. Значи ли това, че групата “ПЕС” е победила групата “БСП”? Викам си, “О-хо, Нинова няма да гласува значи”. После камерата я показа, седи си невъзмутимо на първия ред.

Резултатът от гласуването наистина подкрепи Вигенин – Парламентът ратифицира ЕДИНОДУШНО договора с Македония. НО от групата на БСП в гласуването участваха само 60 депутати. Значи 20 души, а това е една четвърт от ПГ, са напуснали зала преди ратификацията. Корнелия Нинова не беше сред тях. Това какво е? Стратегия или таритактика? Ето тема за сутрешен блок по телевизиите, мечтая си. Да, бе! Кой ще стане “новия Вигенин”? – Хекимян, Николаев и новата му Аделина, Лора (Инджова) или другата Кулезич, Диана Радева. Как беше, “Ние не вярваме в щъркели”. От друга страна, както казваше един мой познат – “Умиращите имат право да се гърчат”.

Става уникално интересно, както се изразяват младите. Предстои гласуване на Истанбулската конвенция. Там кой ще победи – СерГЕЙ или КУРнелия? (Този сполучлив каламбур не е мой, прочетох го в един коментар на ДНЕС.БГ.)

За вотът на недоверие не отварям дума.

Така не става, драга опозиция.

Ясно е, че няма да стане така. Някои от така наричащите се социалисти (така наричащите се, защото социалното държане не е само техен монопол) РАЗБИРАТ ТОВА – например социалистите в западните демократични държави, и затова избирателите ги редуват с демократите в управлението на страните си. Другите социалисти, които не разбират единната същност на Света, е по-правилно да бъдат наричани директно комунисти. Такива са съветските комунисти (Комуни от типа Съвети). И нашите български комунисти, барабар с тях. Представени у нас от партията БСП, която съвсем не случайно ПОДЧЕРТАВА своето родство с БКП. И защо? За да предостави временна защита на виновните за Миналото ни и на гузните им помагачи?! Само за това ли тяхно доизживяване в комфорт на остатъка от живота им, трябва да се мамят по-нерешителните, по-страхливите и по-уязвимите житейски българи?! Тази цел е тъпа. И „вредна“ е може би по-правилната характеристика. Един свободен от комунизъм живот има много повече почитатели и избиратели и те стават все повече и повече. Защото младите българи, които заместват измиращите стари комунисти, собствените им деца включително!, се добавят към тях. На хубавото бързо се свиква.

На онези, които ще кажат, че съм жесток и злонамерен към старите комунисти, ще кажа: Не аз съм такъв, Новият Живот, е такъв към тях. Аз просто се мъча да не изоставам от неговите принципи. Защо ли? Защото Новият Живот е прав, по дяволите! Казва им: Покайте се за старите си зулуми спрямо хората и те ще ви приемат на своята маса! А те – не, та не! Е, никой друг, освен самите те, не може да им помогне. Покаянието е Личен акт.




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1867453
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1610
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031