Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2018 09:49 - Записки по българските въпроси - декември 2017
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 631 Коментари: 2 Гласове:
3



Няма по-важен български въпрос от този каква външна политика води България! Веднага отмахвам третата възможност според някои – да сме неутрални или да не се съгласяваме нито с Изтока, нито със Запада. Такива страни попадат “в сандвич”. Това дори САЩ не може да си го позволи, но Тръмп още не го е разбрал. Така че спорът е “Комунизъм или Капитализъм”. Тоталитарно или Демократично общество. (Опростявам нещата, защото не искам да се отплесваме в затлатващите ВАЖНОТО дефиниционни спорове.)

Спорът “Комунизъм или Kапитализъм” e спор от Миналото. Завършен в полза на Капитализма спор. Комунизмът беше “посят” преди повече от век и половина върху повече от половината на Земята и не даде “плод” никъде. Загуби глобално и “горещата”, и “студената” война, и икономическата, ще загуби и хибридната, и информационната. А Капиталът шества по целия свят! Това са ФАКТИ, СЛУЧИЛО СЕ! Колко трябва да си тъп да залагаш всичкото си, за да викаш за живот отново и отново това отминало несполучило Минало, да вкарваш всички сегашни и бъдещи хора в тази улица без изход?!

Не било така ли? Я пак да опростим нещата. Посочете един проблем във вътрешната политика, който Изтока да е решил, и един проблем, който Запада да не е решил:

- Бягат ли хората от Запад на Изток? – не. Бягат от Изток на Запад! Т.е. демографска криза има само в Източните страни! Ще кажете – защото на Изток има войни, глад, мизерия. Няма да питам защо на Запад няма тези явления, но ще посоча, че дори източни страни като Русия, където няма войни, изнасят мигранти на Запад. При това дори у нас, което значи, че ние за руснаците сме “на Запад”. Представяте ли си?!

- Западните бедни по-бедни ли са от източните бедни? – не. На Запад дори социалните помощи са по-големи, отколкото нашата средна заплата. “Нашата” заплата, защото данни от Русия и Северна Корея няма.

- Коя икономика е по-развита – западната или източната? – Западната, разбира се. Даже най-върлият русофил като стане от Dormeo, се бръсне с “Джонсън&Джонсън”, след това сяда да пише на компютър от “Технополис” с операционна система Windows и офис-програми Microsoft Office, имейла му с латински букви, телефонът му Smart, колата му Ford, децата му в Лондон, жена му – с Refan... пък… четете БЛОГ.БГ.

- Има ли обезлюдени села и празни училища в демократична Европа? – не! А у нас защо има? Ако кажете: “при социализма нямаше”, имам един въпрос – Като беше толкова хубав Социализмът, той защо си отиде? При това не само у нас, а навсякъде в Европа, където го имаше! 40 и кусур години цветущ, цъвтящ, мощен, единствено прав, а за една привечер изчезна, нали? Ама и аз защо питам – той всеки фалит протича за ден-два. Процесът на фалиране е този, който се точи години.

- Какъв процент от нобеловите лауреати са руснаци? Не питам за българи, защото няма ни един.

- Колко български филми, книги, вестници, интернет сайтове... са познати в Европа? Колкото и преди Промяната, нали. Пък няма “желязна завеса”?! Защо така? Защото комунистите още не са се изнесли на североизток! Което за съвременния свят означава, че ръцете и душите ни още са “мръсни” и затова той не ни допуска до Шенген.

- да питам ли още...

Ама... само за м.декември на отишлата си вече 2017 година: (От къде да почна – по Света или У нас?)

- “Разпад на ЕС, колапс в САЩ... Сценариите за бъдещето на света. Германският Бундесвер с апокалиптичен документ от 102 страници” – ДНЕС.БГ, например

- “Да стреля или не? Каквото и да реши, Пхенян печели” – пак там

- “Китай твори история” – пак там

- “Меркел Злата вещица умира в края на приказката!” – пак там

- “Континентът се треска, трътват в очакване! Испания е на ръба на разцеплението. Каталуния гласува за отцепването си от Испания.” – БЛОГ.БГ, например

- „Европейските ценности“ довършват Европа. Те приличат на предозиране с морфин.” – в БЛОГ.БГ

- “Европа търси лек от преяждане. Колики я мъчат, а тя все не може да укроти апетита си. Лапа ли, лапа. Търбухът й се разшири. За броени години погълна над дузина страни, които още не може да смели. И това не й стига. Тъпче се ненаситно с тълпи емигранти. Няма кой да я спаси от лакомията, ако тя сама не осъзнае, че диетата й е жизненонеобходима.” – пак там

- “Първите жертви на ИДИЛ бяха сърбите през 1990-те години” – пак там

- “Ето смразяващите предсказания на Нострадамус за 2018” – пак там

- Разрушаването на буржоазната държава с нейните институции и нравственост е философски обосновано и морално приветствано.” – пак там

Е, кое от всичките тези “смразяващи предсказания на Нострадамус” за разпад на Демокрацията се случи? Коя случка показа “философски обоснованото и морално приветстване” на разрушаването на буржоазната държава? – Ни еднa! А защо? – Защото спорът Комунизъм v.s. Демокрация отдавна е решен в полза на Демокрацията.

Дайте сега да се върнем у нас: 

- “Учените от БАН са натикани в ъгъла, Принудени са да връщат стари бутилки, за да намерят пари за научните си изследвания”

- “Полицаите излизат на протест в дните на проявите от европейското председателство. Искат по-високи заплати.”

- БСП от своя конгрес – По вина на партия ГЕРБ българският парламент се разпада, а България е пред диктатура. Това изисква Европейският съюз да не допуска държава, която е в състояние на политическа криза, да председателства Съвета на Европа, преди да е била преодоляна тази криза.”

- “И пак опит за обединение: СДС кани ДСБ на среща. Лукарски пак заговори за широко обединение.”

- “ДПС предрича на висок глас: Правителството се разпада!“
- "После се питаме защо няма диверсификация в енергийната сфера. Защото липсва политика към Изтока. Ние гледаме на Азербайджан, Туркменистан и Казахстан само като на източници на енергоресурси, а трябва да се работи с тях стратегически и в дългосрочен план”
– по телевизия BulgariaOnAir

- “Президентът Първанов определи Румен Радев като непартиен и старателно отбягващ всякакви подозрения за партийно пристрастие.", отбелязано пак по Bulgaria ON AIR.

За решенията на “народа” против добива на природен газ в Силистренско, втория кабинков лифт в Банско, строежа на пътища, пречиствателни станции, санирането, антикорупционните мерки, ограничаване на кеш-плащанията... няма да пиша.

Само ако питате защо “народът” е в кавички, ще отговоря. Защото ТОВА не е целия български народ. И ще добавя: Зная, че тъпотата е хронично, наследствено заболяване. Но това изобщо не може да бъде индулгенция за пред другите. Колкото и пари да дава, и купища да са, колкото и да е мил, добър, колкото и да ни е симпатичен, простият човек може да стане полезен за другите само, ако поумнее. Няма друг начин, belosvet-ци. Съдбата ви е във вашите ръце. И ако това не е добронамереност към вас от моя страна, здраве му кажи!

Има обаче едни dedenc-a... за които аз не съм българин, и продажен, и злонамерен. Не е вярно!

Аз съм от българския народ. Най-малкото, защото няма два български народа. Това важи за всички нормални, т.е. имащи бъдеще народи. Българин, който дори само жадува смъртта на друг българин, камо ли да е готов да го умъртви или да го е правил, не е българин, а обикновен комунист-сталинист или фашист-хитлерист. Това са изначалните им наименования, имената на деденцата им. Днес наследниците им бягат като дявол от тамян от тях. Как ли не се въртят, извъртат, само и само да не ги припознаят. Нови били!? Най-новите им превъплъщения се наричат маскировъчно корнелианци и сидерианци. Обаче, всички такива свършват на бунището на историята. Най-малкото, защото Светът като всеки жив организъм има защитни механизми, за да оживее. Иначе да е умрял досега. А той все по-жив и разнообразен става.

Честита Новата 2018 година, сънародници! Тя е 12-та ни година, там, където винаги ни е било мястото – в Обединена Демократична Европа! Майната им на комунистите.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. predatorkapredatorka - пак пълнаа демагогия!! откъде я знаеш ти Европата,колко е.. бяла и добра?
15.01.2018 17:23
Честита Новата 2018 година, сънародници! Тя е 12-та ни година, там, където винаги ни е било мястото – в Обединена Демократична Европа! Майната им на комунистите.
цитирай
2. predatorkapredatorka - кортии, аз прочетох 12 км..хахха, без майтап, лудка си..
15.01.2018 17:24
cortana написа:
http://milady/tq-i-toi/2018/01/13/za-obida-i-kleveta-6-000-bona.1587944

:))))


По жицата, по жицата, та до 12ти и 12ти коментари тук:
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1867404
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1610
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031