Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2017 12:14 - Записки по българските въпроси - ноември 2017
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 691 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Злоба. Това е думата с която мога да опиша най-общо поведението на сегашната опозиция в страната (тук нямам предвид само БСП и ДПС, но и други партии и движения – вижте по-надолу кои). И не само през ноември, но и напоследък. “Напоследък” звучи някак успокояващо, но за световната  действителност (и нашата е вътре естествено) това “напоследък” обхваща последните 12-13 години на управлението на кагебиста Путин (и неговите производни Башар, Ким, Мадуро), а вероятно и още поне десетина години занапред. Надявам се да не са повече. Това прави четвърт век! Още един четвърт век! Може да не ви харесва това, и на мен не ми харесва никак, но Демокрацията не е Комунизъм, та да реши проблемите си за една деветосептемврийска нощ. Но ще ги реши, сигурен съм.

И Нострадамус това твърди (Zahariada, който се пише негов говорител, го тълкува превратно умишлено) - “Светът ще преживее години на войни и смърт, ужас и кръв, но след това ще настъпи ера на разбирателство, мир и благоденствие” е казал той. НИЕ ДНЕС преживяваме тия години на войни и смърт. УТРЕ “всички хора братя стават, щом с крила повееш ти!” За сведение на онези, които не знаят: “Всички хора братя стават, щом с крила повееш ти”, са думи от Шилеровата “Ода на радостта”, която облечена в музиката на Бетовен, е химн на Обединена Европа. А в химна на путиноидите “Интернационала” се казва “със кръв и барикади света ще обновим!”

Значи двете противоборстващи си световни сили са заявили своите “програмни намерения”. А вашата “програма”, българи, каква е? Снижих нивото с думата “българи”, за да обясня някак по-просто световната дилема, която стои на прага ни – Кой искате да реди бъдещето ви? БСП с “Интернационала” или ГЕРБ с химна на Обединена Европа?!

Да повдигна ли отново “нивото”? – Младите българи са направили вече своя избор. Те отиват да работят и живеят в Обединена Европа, а не в “аленеещия” Изток! И изчакват Бъдещето си там. Което е напълно човешки разбираемо, щом съществува такава възможност. И в тази връзка да запиша, че “демографската криза” в България е измислено плашило. То ще се спихне като пукната гума, когато българските комунисти си отидат при Путин или измрат от естествена смърт. ТОГАВА децата ни ще се върнат в СВОБОДНА България!

Дотогава? Дотогава - “вековната злоба на роба”, която “нощта ражда из мъртва утроба”... “Роба”, “Нощта”, “Мъртва утроба”. Казано е преди век. Ама вие, комунисти, четете Евангелието, както Дяволът го чете. Месецът е ноември 2017. Вижте, българи,  маниакалните им злобни усилия (Колко съм нежен, нали?!) да рушат и убиват всичко и всички, които им опонират. Силни думи ли употребявам?  О-о-о-о! Няма да вляза в капана на размяна на документи кой колко жертви бил дал от своите и причинил в редиците на другите. Комунистите ще ги отрекат. Те се отличават с безпримерна наглост да отричат очевидни, ОЧЕВАДНИ неща.

(Само един пример: комунистът, членът на БКП акад.Георги Марков, председател на Института по история към БАН в годините преди 10 ноември, днес пак някакъв такъв, но вече от името на БСП, твърди, че уличката “7 ноември” на пъпа на София между сградата на Парламента и сградата на БАН била кръстена така не в чест на ВОСР – 7.11.1917г., а за да не се забравя битката при Сливница, състояла се на 5-7.11.1885. Представяте ли си какво твърди комунистът? – Уличката към която гледа руският Цар Освободител, ТЕ кръстили в чест на Сливница?! Сега очаквам някой червен да ми скочи и да напише, че лъжа, тъй като ТАЗИ улица днес се нарича “19 ноември”. Ох, милички, гащите ви продължават да миришат отвратително. Битката при Сливница е в периода 5-7 ноември 1885г. по стар стил, по нов стил датите са 17-19 ноември! Май нещо ви е срам от ВОСР, но не искате съвсем да се отречете от нея, а?! За какво се готвите? За реставрация на Комунизма ли? Ама вие нямате пари да си вържете гащите, пък се готвите да се появите пак на “реставрационната площадка”. С паднали гащи...? Бравос. Голям смях ще падне. Искам да доживея да го видя!)

Читатели, нали правите разлика между злоба и подигравка? Аз се подигравам на комунистите. Те са тези, които искат да ме/да ни убиват – буквално, цитирал съм ги. Има и още “убийствени закани”, пресни-пресни, от оня ден.

Ще кажете – “шега”, “просто по-остро предупреждение, че”… Че какво? - Че “мястото на България не е при брюкселските чиновници, а в съюз с братската руска страна, която е наша освободителка, а народът й – нашият по-голям и мъдър брат”. Че “капитализмът изсмуква народните сили и носи само войни и апокалипсис, и затова се разпада пред очите ни. А съюзът на новите съветски социалистически републики е Бъдещето, и това става все по-ясно с всеки изминал ден.”

Ще кажа аз, добронамерено: Не вярвайте на комунистите дори да ви носят дарове. Камо ли пък да ви обещават, че за да ви донесат, трябва да им хвърлите собствените си пари през балкона, а те за благодарност ще ви заведат в Европа.

Е-е-е, след месец самата Европа ни идва на крака, обаче ТЕ – комунистите и прилежащите им присъдружни организации, си бъркат къде ли не, за да извадят и хвърлят по нея всякакви… компромати. (Леле, колко съм възпитан!)

  То не бяха “суджук”- и “кум”-гейтове”, “корупция в ГЕРБ”, “дупки в оградата”, “тълпи от мигранти влизащи в страната”, “престъпна небрежност към националната сигурност”, “приземена авиация”, “енерГЕПИката на управляващите”, “продажба на страната на чужди монополи”, “дебили във властта”, “фашисти в правителството”, “тоталитаризъм в Парламента”, “разпад на държавата”, “геноцид над народа”, “справедливи протести”, “запушване устата на свободното слово”, “Европа ни забранява ракията и ни налага гей-бракове”…

И защо е всичко това? За “да се смени системата”! Съвсем открито си го казват те. Ни повече, ни по-малко. “Терора долу! Съюз със СССР!”

Ще прескоча налудничавите истерии на Корнелия Нинова. Тя и младите й кончета имат много големи проблеми с оцеляването си в борбата със старите североизточни вълци. Нека им дадем време. А и аз имам още много постинги да пиша. Те няма да спрат да се “размирисват”. Тук, понеже имам място, ще спра вниманието ви на 3-те отряда на Революцията, 3-те отряда на претендиращите за правото да обединят нацията в здрав червен юмрук. Като онзи на “Офанзива”-та на Любо Огнянов по Канал3: президентът Румен Радев и неговите хора в президентството, Ахмед Доган и еничарите покрай него, както и “автентичната градска десница”, която нито е автентична, нито е десница.

Президентът разтревожен: Демокрацията е в отстъпление

Цитирам ви написаното от един началник-редактор в ДНЕС.БГ Красимир Ангелов от 10 ноември 2017: (Не че президентът ни няма и други “откровения”, напр. от вчера – 15 декември)

“Демокрацията в България днес е в отстъпление, обяви президентът Румен Радев в интервю за предаването "Панорама" по БНТ. “Възприех с надежда промените от 10 ноември 1989 г., но днес в много направления демокрацията е в отстъпление. За съжаление след 28 години имам усещането, че повечето от българите таят нуждата за нова промяна, която да премахне недъзите на Прехода – грабителство, корупция, бедност, липса на законност, липса на усещане за справедливост.” Той отново коментира проблемите с българските летци, като според него действията им не са капризи, а сигнал. "Всеки летец на изтребител с всеки полет залага живота си в името на другите. А обратното – много политици излязоха от властта богати и безнаказани", добави президентът. На въпрос дали върхът на българската политика не е тесен за двама бивши генерали - президента и премиера, Румен Радев отговори, че амбициите нямат нищо общо с пагоните. "Важно е тези амбиции да работят за България. Важно е в политиката да се водим от идеи, а не от корист", добави той. "Моят тон е резултат на действителността. Войната срещу президентската институция мобилизира често институциите. Цяла парламентарна комисия беше употребена, за да очерняне на моето име. Но авторите на тази кампания явно подценяват българските граждани. Аз следвам своето кредо, с което влязох политиката преди година – „Суверенитет, сигурност, законност, справедливост, антикорупция" и мисля, че много българи застават зад това“, каза още държавният глава и отбеляза, че никога не е започвал тази война.” В заключение президентът коментира и евентуалното бъдещо посещение на руския му колега Владимир Путин у нас и фактът, че това посещение почти сигурно няма да бъде през месец март догодина, когато се навършват 140 години от Освобождението на България. Според Радев председателството ни на ЕС няма нищо общо с отлагането на посещението на руския държавен глава, а по-скоро причината е в предстоящите избори за президент в Русия, заради които програмата на Путин вероятно ще бъде доста натоварена.”

(На какво се надява тоя? Вероятно да избухне вулкана Йелоустоун и да затрие пречещите му. Румен Радев е същия фуклив наглец като Пламен Орешарски. Само дето е по-прост от него.)

Ахмед Доган и другите животни покрай него

Защо животни и защо без кавички? Ами, защото – пак ще припомня – има едно видео, снимано на живо на 19 февруари 2013-та в НДК, където пред камерите и микрофоните на всички медии, елитът на толерантната партия ДПС, “на която се дължал и крепял етническият мир в правовата ни държава”, линчува един паднал и обезоръжен човек. Какво значение има какво е искал да направи или щял да направил, след като вече е на земята и е хванат?! Животинска мъст и жестокост е това! Изобщо неприсъщи на нормални човеци. Едно от най-жестоките животни в тази сцена е Мустафа Карадайъ, днешният председател на движението и водач на парламентарната му група в българския Парламент.

Ако мислите, че преувеличавам, вижте му лицето на този като излезе на трибуната утре, злобните плюнки, които хвърчат около него, произнасяйки заклинанието към Другите, към Нормалните “да не си служат с езика на омразата, защото...” – Каза го неговата помощничка, черната пиарка на движението Велислава Кръстева, Догановата “медсестра Ани Младенова”: “А вий, вий сте идиоти!”

Интересно, че когато в отговор на тази наглост – да цитираш Христо Ботев след като си избърсала, а-а-а, лицето, това му е Лицето, на Доган Ага – един от “идиотите” я нарече “еничарка”, тя не се обиди. Обиди се Йордан Цонев, един от еничарите. Тоя не беше ли финансов министър на Иван Костов, “лице” на синята надежда на България. Който сега, говорейки също против “езика на омразата”, размахва заканително и страшно показалеца на дясната си ръка, сочейки седящите отдясно депутати на ГЕРБ. Що не заплашваш левите депутати на БСП, бе еничарю?

А какво да кажа за “депутата” Делян Пеевски?! Той кого представлява в това Народно Събрание като “уважи” (дори не два пъти, а само един път) избралите го, присъствайки само на клетвата на депутатите?! (Ако не се лъжа, това беше през март, слава богу тази година.) Тоя какво работи? Що не го попита това БеСеПАР-ът, т.е. Бродещият Стажант в ПАРламента, Сашо ДикОфф?! А-а-а, как бе – Ще си изгуби мястото на “програмен директор” в телевизията БиАйТи, бивша “7 дни”, която се създаде с парите на КТБ, която пък в началото беше собственост на същия този Делян Пеевски, който е ковчежникът на “раздаващия порциите във властта” циганин по майка и Син на ДС, която ... Последният да затвори вратата.

Десницата, автентичната

Само имена. И моя въпрос. Всъщност два въпроса: “За каква смяна на системата пледират те сега?” и “Защо десните им избиратели гласуват за ГЕРБ?”

Иван Костов, Йордан Цонев, Надежда Михайлова, Екатерина Михайлова, Христо Бисеров, Камен Костадинов, Муравей Радев, Радан Кънев, Атанас Атанасов, Мартин Димитров, Найден Зеленогорски, Божидар Лукарски, Трайчо Трайков, Мирослав Найденов, Христо Стоичков, Стефка Костадинова, Илиана Сиракова, О’Мон дьо...

Стана ми безинтересно. Затова се отказвам да коментирам журналистите и журналистките с радиоприемниче на гърба и със слушалки в ушите. Наближава Председателството, звукът в главите им ще се усили.

 

Нещо не ми се връзва в “лявата логика”. Искали да живеем като европейците в Европа, но затова трябвало първо да напуснем Европейския Съюз и да се върнем в лоното на православещите комунизма. Да сте чували нещо по-шизофренично? Как мислите, кое ще се случи по-напред – капиталистическите държави ли ще фалират или ние ще сдадем социалистическите си гащи? 

А как мислите – Социалистическата опозиция ще успее ли да свали правителството на ГЕРБ по време на нашето председателство на ЕС? Това с чия помощ ще стане? Ние ли ще вкараме войските на Путин у нас или те сами ще се натрапят? До Коледа остават 10 дни, до Нова Година -15.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1867429
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1610
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031