Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2017 09:03 - Записки по българските въпроси - октомври 2017
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2199 Коментари: 11 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Октомври, а?! Пак. Само, че какъв Октомври! – 100 години от ВОСР!

За сведение на младите мои сънародници, които не знаят какво означава „ВОСР“, ще напиша, че ако тя, Великата Октомврийска Социалистическа Революция бе постигнала своите цели, такива като тях незнаещи, щяха да работят за наказание докато научат, в кариерата от където биха излезли камъните за паметника „1400 години България“. Че покрай тях и роднините им до някое коляно - задето не са ги научили. Какво? Не било вярно? Не се е случвало?! Я, бре. И днес се случва! Който не му се ходи чак до Северна Корея, може да спре пътьом след като подмине Москва.

И да престане да си мисли, че това не се отнася до него. Щото казват, че той или децата му, били хванали Европа за шлифера. Вече. Отдавна. Да им кажа на такива: Както си мислите, българи, че сте я хванали Европа, така бързо ще я и пуснете. Много бързо, за една нощ. За да бъда точен – за 3 дни. За 3 дни комунистите построили Берлинската стена и после още 28 години стреляли на месо по онези, които искали да я прескочат. Но пък нямало демографска криза, нали? Били сме 9 милиона българите и сме щели да станем поне дванадесет! 12 милиона, АМА ЗАД желязната завеса, извън Европа и Света, нещастници.

Впрочем да напиша за пореден път, че Берлинската стена беше съборена само два дни след като отмина 72-я рожден ден на ВОСР. А в днешния октомври, 28 години по-късно, само някои ПУтьовци (ПУтин Владимирович, ПУч де мон, ПУтко мафани) си спомнят за нейната 100 годишнина. А и Иван Върбанов от Велико Търново. новият Кушел. А бе, къде изчезна тоз последният прероден Ботев? Да не се е споминал като „северната“ блогърка? Прощавайте, ако отклонението ми ви се вижда непремерено неподходящо. Но носи информация. А това е прекрасно, нали.

Ето още информация, блогова информация, преди да премина към прегледа на събитията в България през октомври 2017-та. Когато прочетете имената на разписалите се блогъри ВОСР-ейци, ще разберете, че ги изтипосвам с профилактична цел – нека се знаят имената на този вид „ало-измамници“ и техните „нови схеми“:

               - 29.10.2017 21:10, aвтор mt46 – „Отминава октомври. И не ще се повтори... / Отминавам и аз - може би - добротворен... / Нежноесенна страст ме обгръща. / Защо ли?...“

Аз, добронамерено: Нежноесенна страст го обгръщала този? Айде, бе: Пак той, mt46, само че десетина дни по-късно - 09.11.2017 20:37 – „В годините на славна порнокрация България забогатя, нали? / С отрови разни, с болести, с простаци, с измамници, с продажници добри... / Богати сме - на бедност, на омраза, на смъртност, емигранти, нищета... / Напред сме - по престъпност безнаказана. И все напред ни води глупостта...“
За тези „дебили“, които ще се направят на утрепани, на неразбрали за коя „България славна порнокрация“ иде речта Тачкова, ви представям КОИ блогъри са я харесали (в коментари под този постинг):

               kvg55: „Добре си го написал. Осъзнаването на дебилите трябва да започне отнякъде, четенето е един от пътищата.“

               milady: „6 плюс...“

               - 10.11.2017 20:19, автор chavdar01 – „НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ ВИЖДАМ 75 ХИЛЯДИ ДЕБИЛИ, КОИТО СЕ НАМИРАТ ПРЕДИМНО В МВР!!! ЦЕЛИЯТ НАЛИЧЕН РЕСУРС НА МВР Е В ГОРАТА А РЕЗУЛТАТИ НЯМА!!! ОТНОВО СЕ ПОЯВИХА ТОЗИ ПЪТ ТРИМА "РАМБОВЦИ" КОИТО НАПРАВИХА ЗА СМЯХ РОДНАТА МИЛИЦИЯ!!! Е-Е-Е-ЕХ, БАНКОМАТЕ, БАНКОМАТЕ-Е-Е-Е-Е-Е-Е!!! ЩО ТАКА НАПРАВИ,БАТЕ!!!“

Аз, добронамерено: В коментар под този постинг krumbelosvet, правилно и според мен, запитва Чавдареца той с кои е - krumbelosvet, 11.11.2017 06:20: „С полицията или с престъпниците. Това е въпросът.“

на което перничанинът отговаря така - chavdar01 до krumbelosvet:КРУМЧО-О-О-О, ТИ В 6 И 20 СУТРИНТА ТОВА ЛИ ИЗМЪДРИ? НЕ ТИ ЛИ Е ЯСНО ВЕЧЕ ЧЕ: АКО СИ С ПОЛИЦИЯТА ЗНАЧИ СИ С ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ОБРАТНОТО!!!“

               - 13.11.2017, автор Lateto – „В обширния кабинет на министерството се настани новият шеф! Самият Козодоев, от квотата на новата партия ЕБВГЗ, каквото и за значеше тази абревиатура. Козодоев беше голям пич, нищо че щеше да оглави такова голямо учреждение. И готин! Но най-вече, той кипеше от енергия! А бе от ушите му извираше! Щом прекрачи прага на сградата, където също кипеше трескав труд, той свика моменталически първото заседание и без да се помайва, го удари право в целта : Няма какво да го усуквам! От тази секунда почваме люта битка с корупцията! Безпощадна, по всички фронтове и каквото се сетите. Във всяко кюше ще се навра, ако трябва и в миша дупка, но ще разоблича всеки корумпиран тип. За целта моментално създавам комисия за борба с корупцията!

Да-а-а... „Козодоев от партията ЕБВГЗ“. Коя е тази партия ще се сетите сами – нова е и от днес започва борба с корупцията. Моята дума е да разшифровам на партията  абревиатурата ЕБВГЗ. Същата, но по-къса – ЕПМ, я има и при блоговите кушели икономисти, хихихи, хохохо, хахахак. Нищо чудно! Само дето в профила на Lateto пише, че е „жена, журналист от Сливен, на 65 години“. Я виж ти! Журналист, жена, на възраст – ДЙЕГМ.

Заинтересовахте ли се? И аз. Влизам в блога на Lateto – Латинка Миткова и намирам следното (от 13.08.2017): „Много ми е добра Добринка! Затова искам да споделя нейната добрина и с други. Давам я за висяща жена. Щом баничка и кафе може, защо не и жена? И ако може, за по-дълго ползване… ако ползвателят изтрае, де! Може и ден да е, ама и аз да си почина малко, да отворя широко хладилника и…няма да мисля за вредата от храната!“ - подпис Латинка Минкова, разказ от книгата Концерт за чембало и кемене. - Ха, де, хОди вЕрвай кой мъж, кой жена, кой от Меричлери, кой от Баня, карловско...

Следват още няколко „ало измамници“! Ще кажете, че няма връзка, не е по темата. И няма да бъдете прави. същите са. Само дето схемата им е друга:

               - 22.09.2017, автор zahariada – „Но какво казва Нострадамус за 2018 г.? Той видял ужасни неща да се случват през 2018 г. (Макар и подобни неща да се казаха и за 2017).Твърди се, че френският пророк казал, че мъртвите ще се надигнат от гробовете, а Земята ще се изправи пред промени между народите. Няколко природни бедствия ще разтърсят света, както никога преди това. Нострадамус пише, че ще започне „голямата война ще започне във Франция и Европа ще бъде нападната. Ще бъде дълга и ужасна за всички... а след това най-сетне ще има мир, но само неколцина ще му се насладят”. ... „едно земетресение ще засегне „особено западната част на Съединените щати. Силата му ще се усети по земите по цялото земно кълбо”. И докато мнозина смятат предсказанията, направени от Нострадамус, за съвпадения или плод на грешно тълкуване или лоши преводи, милиони хора по земното кълбо твърдо вярват, че Нострадамус е бил един от най-великите и най-точните пророци в историята.

А, така - „Милиони хора по земното кълбо му вярват твърдо.“ Оттук до „За какво ви са парите. Хвърлете ги през балкона.“ няма кой знае какво разстояние. Така мисля аз.

А какво ще кажете за друга една стара като света и същата като цел схема:

               - 24.09.2017, автор 4udovi6teto – като те видя, и ми се къса ципът на дънките, гепардът ми тръгва на лов – прескача пресъхналите ми възрасти, дишам като обой в изоставен на фронта победоносен оркестър, в изтънчените ми уши вятърът изпълнява малки пиеси за пиколо и галопиращи тахикардии – отново раста, смалявам се и се изстрелвам в епилираните ти храсти – невидим нинджа, донесъл трептежа на избухналите си ветрове, чувам как се отварят и се затварят вратите в съдебните зали по бракоразводните ми дела, адвокатът ми се секне в малка бяла ресторантска салфетка – и се чуди къде да я хвърли,
съдийката гледа като напишкано момиченце на три годинки, голичко – и си чака добре подплатения памперс, за да реши – СВОБОДЕН! –
от какво точно свободен, аз си знам …”

Уф, Юлия Юлия. Що не го намериш тоя Валери и да го накараш най-накрая да забрави тая Жени. По оня твоя начин „без да го докосваш с ръце“. Но не викай и Гого, Чу има „изтънчени уши и галопиращи тахикардии“.

               - ... Мimogarsia-та оставям на Кобилкина от BIT без никакви задръжки. Само ми е интересно кога ще го изненадат отзад, докато й е възкачен. Но о, мон дьо Захариди Магавриди, не Демокрацията ще е виновна за това. В артистичните среди, както се види и по света дори, ЗА ТОВА се плаща с дупе. Слави Трифонов щял да бъде новият “шеф Петров“ в следващия проект на Ники Пънчев.

Споменах няколко имена не от БЛОГ.БГ, а от „българския елит“ и така преминах неусетно към текущите октомврийски събития, „които определят“ политическия климат в страната. „Елит“ и „определят“ са в кавички по едни и същи причини – учиндолци не са елитът на България и не задават посоката й на движение. Ако беше така, 100-те години на ВОСР щяха да гърмят в ушите и душите ни като на Фики простотиите днес. Чакайте да ви кажа една новина от „фалшивите“ – Деси Банова се загаджила с Росен Плевнелиев. Днес Десислава Банова наближава 40-те, а Плевнелиев е роден в 1964 година. Когато Юлия Тодорова е наближавала вече годините на Натали Трифонова днес.

Не ме корете. Аз пиша записки по българската най-нова история. Която, като всяка история, не представлява само изложение на мирогледа и длъжностите на творящите я Лица, но и техни снимки от Мрежата например. Защо да не бива да им вярвам? А ако някой ми каже за Президента, че втората му Първа Дама е била първата му ученическа любов, да викам умилително „Ах...“?!

Така, де. Я по-сериозно!

До старта на нашето председателство на Европейския Съюз остават само месец и половина. Това направо побърква българските леви. Агресивната им шизофрения преминава в делириум.

БСП направи специален конгрес, за да чуят избирателите й, че поискали вот на недоверие за ГЕРБ. Колко странно! И Догановото ДПС поиска „правителството на ГЕРБ да си ходи“. И Марешки го поиска. „Автентичната десница“ също. На Сидеров хората от „Атака“ (Sturm nach West) само чакат какво ще сведе до знанието им една източна „пикла без цици“. За говорителката на руския външен министър Лавров говоря. Аз пък чакам Сотир Цацаров да се плесне по челото и да възкликне: „Я, ама той Сидеров е лице в пробация, бе!“ Има да го чакам, Цацаров, до края на 2019 година, когато му изтича мандата. „Сидеров е герой. Чуколов – и той“. А Беновска нека си пита какво тук значи някаква си личност. За Алексей Петров говоря. Тя и Корнелия Нинова пита „Кой е тоя Георги Гергов, бе?“

Пък президентът Обединител на нацията кани Путин да дойде на Шипка на 3 март догодина по повод кръглата 140 годишнина от Освобождението на България от турско робство. Насред председателството ни на Европейския Съюз! Голям нахалник нали, което е естествено за диненоавгустовския му румен цвят. Неестествено е - за нормалните хора, че си вярва, че от него нещо зависи. То, ако зависеше от таквиз като него, ВОСР още да е жива. Пък тя умря. Язък, не успя Радев да запише поне един боен полет на съветски МИГ-21 и да стане новият Списаревски. Но пък е Президент, нали?! Да ви кажа ли какво е казала една западна Тиква на Хелоун? – Черна котка им мина пътя на червените демони. Не само Украйна ще стане член на НАТО и на ЕС, ами и Черна Гора, Македония, Албания... Горките Крим и Донбас. Даже Молдова вероятно ще ги изпревари.

Хелоуин! Горкият празник, „на който от фондациите на Шорош карали децата да се маскират на караконджули, за да им дадат бонбонче“. Така твърдят съветските българи. Да ги питам ли по-добре ли беше, когато бащите и дядовците им караха Павлик Морозов или Митко Палаузов да умират „в борбата“?!

Денят на Народните будители! Само един ден след Хелоуин, представяте ли си мръсните капиталисти колко са гадни?! Аз обаче имам въпрос за Празника на Будителите ТАЗИ ГОДИНА – Защо не видях дори и 5 ученика на кръст да минат в шествие по улиците на България? Вместо тях манифестираха „синдикалистите“ на Пламен Димитров. Доколкото разбрах от цитирания им шеф – Не харесвали бюджета на ГЕРБ, искали алтернативния бюджет на БСП. И „учените от БАН“, „дето правели българската наука по света“ според собствените им думи, и те протестираха! За същото. Но понеже са по-стари от младежа Пламен Димитров, ще рече дърти комунисти, член-кореспонденти още от Тошово време, са от нагли, най-нагли. Една такава „членка-кореспондент“ (Светла Манева се казва, мой набор, професор в Селскостопанската академия) каза по всичките телевизии, че е „имало случаи, в които учените от БАН да обикалят по кафетата и да събират бутилки, за да правят своите изследвания“. О, боже! Представяте ли си, влиза професорката в „Библиотеката“ да речем, отива на бара и си подава пазарската чанта на бармана да й я напълни с празни бутилки. После тръгва с грейнало лице към кварталния пункт за стъклени отпадъци, където за едно шише от минерална вода дават по 10 стотинки и със събраните 3 лева тръгва към работното си място на пл.“Народно събрание“. Пеша, разбира се, защото е близо. Че няма да дава по 1,60 за билетче, я. Мама й на Фандъкова, и тя да си ходи!

Както е казал поетът „Подобна наглост рядко бива!“ Знаете ли какво значеше член-кореспондент по времето на БКП? – „Х** с писалка“. О, какви времена настанаха за тия?! Сами да си търсят обектите за упражнения, вместо да чакат Партията да им ги достави. Голи и съгласни! Те само да (се) онождат! Като едно време. И тия били будители?! Я най-добре в дома ни влизат караконджулите на Хелоуин. Вместо „член-слушателите“ („Х** със слушалка“) като Виктор Николаев. Които също са реквизит от ония комунистически времена. Където „свободата на словото“ беше много „добре осъзната необходимост“. За по 20000 лева на месец днес при минимална заплата от догодина 510 лева. Интересно дали цената на стъклените бутилки ще мръдне, нагоре разбира се. Например 20 стотинки за шише. И тогава ще настане такъв живот за Маневките, че само си викам „ха, дано“.

Мога да продължа с десетки още октомврийски събития като: корупцията елемент на националната ни сигурност, суджукгейт, кумгейт / Йончева на оградата, Иво Христов пред Ротари клуб, Велислава Кръстева в НС / BIT – „телевизията на 10 милиона българи“, „неделята няма да е същата“ в ЕК при Юлиан Вучков, руската телевизия ALFA / Деян по пишка в „Калигула“, Ламбо като мен на фронта, трогателната книжна изповед на Муки колко много обичала майка си...

Забелязахте ли, че съм ПРОПУСНАЛ всекидневните „многобройни национални“ протести при служителите под пагон, работещите в здравеопазването и образованието, при пенсионерите и социалнослабите...?

Но както се казва – Да спи информация под камък !!!!

Докога ???? Докато дойде ноември, декември... В 2018-та изтича мандата на Путин, в 2019-та на Цацаров, в 2021-ва на Радев... Мандатът на Ким Чен Ун не изтича, той се прекратява естествено. От земетресение, предизвикано от погрешен опит, като онзи в Чернобил.

Съвсем не е нужно да си Нострадамус, за се сетиш, че нещо СЪВСЕМ ПРИНЦИПНО предопределя тези всекидневни постоянни сблъсъци в обществото. Ето го:

Комунизмът е обществен строй за прости хора. Такива, дето могат да повярват, че накрая – още по-лошо: в обозримо бъдеще – всички хора на земята ще бъдат равни и ще получават толкова, колкото им трябва. Ако някой може и изработва повече, отколкото му трябва, той ще дава излишното на съседа си съвсем безкористно. Онзи, трогнат от това, на свой ред ще се стегне да работи повече и след време той ще помага на помогналия му. Също така безкористно, от добра душа... Прощавайте, вярващи! Хората се раждат и умират неравни. По ум и по здраве, по пол и по социално положение, по съдба и по начин на мислене, по всичко. Нещо повече - те не трябва да се раждат равни. Ако са равни по рождение, за какво да се борят в този живот. А какво е човешкият живот, ако не борба. Борба честна и безмилостна, наивна и брутална, жестока. Борба за съществуване в която побеждава по-умният, по-силният, по-храбрият, но и по-безочливият, по-грубият, по-нахалният.

Комунизмът е строй, измислен от мързеливи тарикати. Такива, дето в общата навалица от усилията на простите хора гледат да спестят своите. Все едно къде се намират – сред тези, които теглят затъналата в калта каруца на живота, или са от тези, които седят нахално на капрата, раздавайки указания кой накъде да дърпа, или сред тия встрани, които лъскат костюмите си с които да се появят на сцената после, целите в бяло. Или сред онези, които лежат на дъното на каруцата мъртво пияни и им е все едно дали е ден или нощ.

И народите са неравни помежду си. Аз много съм се занимавал с история, много съм мислил върху нея, та предполагам. Ще го обясня с един виц и свършвам. Разказвам го накратко:

Самолет с пасажери от различни националности паднал в пустинята. Диваците дали шанс на французина да избере уреда на смъртта си – гилотина или електрически стол и чак след това да го сготвят в казана. Той избрал стола, но понеже ток в джунглата нямало, та и електрическият стол бил само декорация. Не работел. Простили му. На другия ден дошъл редът на българина. Той обаче вече бил разговарял с французина и знаел от него, че няма ток. Затова когато го попитали – „столът или гилотината”, той ги изгледал учудено: „Що ме питате? Гилотината, разбира се. Нали няма ток?!”




Гласувай:
5



1. lilienschwager - Забелязах, че много
15.11.2017 10:35
руски мекерета смърдят в този блог.
цитирай
2. dobronameren - Не разбрах кой е руско мекере в случая
15.11.2017 13:41
- Аз ли защото съм си позволил да нарека Владимир Владимирович ПУтин и да кажа, че цветът на президента Радев е като този на разрязана диня през август;
- Някои от споменатите от мен в негативен план в постинга Х**-ове с писалки и със слушалки или пък червено-кафяви и сексуално изперкани блогъри в БЛОГ.БГ
- или пък Самият lilienschwager, който се е записал в профила си като "Сретен Лилиеншвагер, Възраст:66, Пол:жена, Град:Белослав, Професия:мениджер с Интереси:Веселби, забави, секс", пък е поставил като своя аватарна снимка на младеж с мустаци. Ако разгледате публикуваните му няколко постинга сами ще се убедите, че въпросният се интересува само от секса на стари баби със стари дядовци.
цитирай
3. dobronameren - Имам предположение
15.11.2017 13:50
кой се размножава под псевдонима Lilienschwager, но няма да го напиша, за да не правя реклама на тая дърта баба мераклийка.
Не е getmans01.
цитирай
4. krumbelosvet - Анторе
15.11.2017 18:57
ВИЕ сте извън Европа и цивилизацията. С тия епитети, с тия "факти", к тая ГЬОБЕЛС-МАКАРТИСТКА омраза. И напълно се вписвате в класическото определение, че не българският народ е див и варварски, а само... тия като автора.
цитирай
5. dobronameren - Аз?! Извън Европа и цивилизацията?!
15.11.2017 21:38
С кои епитети? С кои тия факти? Уточнете. Признавам, че ви подвеждам с тази молба. Защото искам колкото може повече нормални хора да видят сеира ви.
Гьобелс ви е мразил, защото вие комунистите сте му пречили; били сте съперници за едно и също парче от света. Аз не ви мразя, просто се мъча да ви обясня, че има едно парче от света, където можете да отидете и да го култивирате по ваш маниер. Що стоите тук? И ми цитирате нашият сталин Георги Димитров, че АЗ СЪМ див и варварин, понеже не съм мислил като него?!
Колко трябва да сте повредени генно, за да твърдите това? С такъв генен недостатък като вашия не приемат в Европа и Света. И съвсем правилно!
цитирай
6. krumbelosvet - Сигурно
16.11.2017 12:49
Сигурно не знаете за фашистките зверства у нас. И вярвате, какво след 9-ти е "обезглавена интелигенцията".
В България левите НИТО ВЕДНЪЖ не са разстрелвали деца, не са рязали глави, не са потопявали шлепове с арестанти, не са палили къщи на ятаци, не са плащали 50 000 за глава на нелегален...
Това представители на ДЕСНИТЕ са го правили и затова са диваци и варвари.
А изоставането на Изтока в технологиите, не е създадено от левите, а беше СВЕДЕНО ДА МИНИМУМ благодарение на тях. Щатите обаче изиграха без грешка картите на своето богатства, нарастнало до АБСОЛЮТНО ПРЕВЪЗХОДСТВО след войната. Главната карта беше принудителната НАДПРЕВАРА ВЪВ ВЪОРЪЖАВАНЕТО, която направи ХРОНИЧНО изтощението на СССР от войната.
цитирай
7. dobronameren - Какво да кажа на крумбелосветниците от коментар №6:
16.11.2017 18:19
По първия абзац - За времето 1939-1944 има убити под 10 хиляди българи. От пролетариите, т.е. отдолу нагоре по образованост. Останалите живи комунисти, промушили се под фашистката гилотина, са убили само за две години след 9 септември 200 хиляди българи. От най-образованите, т.е. отгоре надолу; в обратната посока на нормалния разум.
По втория абзац - В първото изречение 5 нагли лъжи. Във второто изречение още две лъжи, използвани при това да оправдаят дивашкото избиване на българите некомунисти.
Третият абзац е откровението на глупака. Другите са му виновни, че той е (станал, останал) глупак?!
цитирай
8. scythe - Хахаха
18.11.2017 07:22
dobronameren и krumbelosvet се намериха ... хехехе краставите магарета ... хихихи
цитирай
9. dobronameren - Липсва едно "к" в горния коментар -
18.11.2017 16:14
хахахаК е оригиналът на ТНЕ...
цитирай
10. scythe - хахахаК
19.11.2017 00:24
хахахаК ..., aKнал съм ви отдавна ... умиргащи ... хехехе
цитирай
11. dobronameren - Дрисльо.
19.11.2017 10:19
Вземи Лопедиум, излез от тоалетната.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872462
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031