Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2017 08:07 - Записки по българските въпроси - юли август 2017
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1293 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

“Да беше мор, да беше чума, а то градушка ни удари, а то порой ни мътен влече.”

Странно. Излиза, че поетът (народът?) предпочита смъртта пред далеч по-безобидния глад...?! На колко ли години е бил Яворов, когато е написал това? И дали днес някой нов Яворов пак, отразявайки реално действителността ни, така би преценил отново предпочитанията ни житейски?... Говоря за климатичното време, но трябва да се разбира, че имам предвид  народната ни психология. Излиза, че според нея: ”По-добре да умрем, отколкото да гладуваме в Европейския Съюз. То това не е живот - сутрин да станеш и да не знаеш дали ще има какво да ядеш довечера. Ех, хубаво ни беше при социализма...Да бяхме умрели тогава, а не сега да се мъчим с капитализма.”

Като препрочитам предишните постинги от 2-годишната вече поредица „Записки по българските въпроси“, като разтварям постоянно за справки книгите от 25-годишната вече сага „Събития и лица в нова България“, като заспивах снощи, като се събудих днес заранта... отговорът е: „Много дълъг ще е този наш български срок. Аз няма да доживея неговия Край, макар във фактическото Начало на Промените да нямах още 45 години.“

ЗАЩО е така? – Ако вие четете онова, което пиша, ще знаете отговора. Давал съм го хиляди пъти. Включително и във втория абзац тук, 16 реда по-нагоре.

Ако продължавате да питате „Като знаеш, че писането ти не помага, тогава ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАШ да ни занимаваш с този въпрос?“ ще ви отговоря, пак за хиляден път: Питайте се защо Васил Левски, след като е записал в тефтерчето си „Народе????“, е продължил да създава революционни комитети по страната. Питайте се защо Христо Ботев е тръгнал към Околчица, вместо да се кротне до Венета. Питайте живите днес ZAW-алии докога ще ни натрапват своите комунистически мечти за България. Питайте себе си! - Ама ха, седнали сте мен да питате!

Спокойно мога да приключа постинга си дотук. Основните доводи на МОЕТО обвинение са казани. Колективната вина е ясна. Но Съдът съди за лична вина (за Господа не зная), а доказването на лична вина изисква точни имена и факти. Затова продължавам:

10 години вече сме в Европейския Съюз. След няколко месеца ще ни бъде гласувано доверие да ръководим Съюза за половин година. Възможността като държава да напуснем демократична Европа, става критично малка. А това вбесява, каква нежна дума написах за действията им, на КОИ?! Ще разкажа съвсем накратко за летните скандали на 2017 година. Всички те имат, независимо от областта в която се завихрят, една цел и един адресат – да се свали проевропейското правителство на ГЕРБ. Всички те се предизвикват от организации и лица, които са свързани със социалистическата партия БСП по линиите на комунистическите убеждения на БКП, тайната й стара ДС-структура и новите й “синове” от ДПС, Атака и ДСБ, както и на вечните тарикати, които използват демократичната свобода да маневрират по мафиотски.

Ето КОИ политически сили и конкретни физически лица в тези летни дни “газ пикаят”, както се казва, щом се спомене само, че мястото на България е в европейското семейство, а не в лагера около днешната комунистическа Русия на Путин.

=============================

Свързването на предстоящето българско председателство на Европейския Съюз с паметника „1300 години България“ пред НДК в столицата е само един от поводите да покажа бесовете комунистически ДНЕС. Тези бесове стигнаха дотам да подпалят с коктейл “Молотов” строителния кран, който сваляше от паметника – а не разрушаваше! – скулптурите с художествена стойност, за да ги запази в музея на създалата ги епоха. Такова нещо – да запазва, а не да руши, комунист нито може да направи, нито да допусне друг да го направи, без да го взриви. С коктейл „Молотов“, разбира се, обут в кубинки! Замисляли ли сте се върху имената на нещата? Че замисляйте се, де! Запомняйте и имената на обществените личности, които нарекоха това взривяване:

- "легитимен акт на съпротива срещу престъпните действия на властите в София" - Петър Волгин

- „Добре дошли в Славната Ера на Разрушението.”- Kеворк Кеворкян

(Аз, dobronameren: Чакайте да ви кажа. Кеворкян е роден на 11 септември 1944г. Някой ще каже: 2 дни след Девети Септември. Аз ще кажа: На 11 септември комунистическият Дявол се показва и руши! Яко. И тъпо.)

- Калоян Паргов, лидер на БСП–София и председател на групата на социалистите в СОС: „Крайно време е за разумно решение, без да се налага разрушаване. Напълно е възможно в пространството пред НДК, освен монумента "1300 години България", да намерят място и паметните плочи на Първи и Шести пехотен полк. Това ще е пример за единение. Къде ще му излезе краят, ако продължим да обричаме поколенията на постоянно противопоставяне.“

- След като активисти и депутати от "БСП за България", вкл. самата Корнелия Нинова, открито подкрепиха протестите, насочени срещу демонтирането на паметника и настояват за реставрацията му, от “Позитано“20 разпространиха следното съобщение: „Не приемаме опитите за внушение, че зад подпалването на крана, демонтиращ паметника "1300 години България", стои БСП. Осъждаме всяка проява на вандализъм и се надяваме извършителите да бъдат установени и да понесат отговорност".

(Аз, dobronameren: Впрочем да отбележа, че въпросът за премахването на “петоъгълния седмохуйник” виси в общественото пространство поне от 20 години, но едва половин година преди председателството той беше премахнат. Голяма работа е това ЕС! Настъпва неотменимо! И неизбежно! И в Украйна ще дойде, и в Крим, и в Македония, и в Сърбия... И от Англия няма да си тръгне. А как си представяте Европа “на райета”? – Англия вън, Германия и Франция вътре, после Вишеградската четворка – вън, републиките на бивша Югославия и България – вътре, а Крим и Украйна - в СССР? Трябва да сте много ... прощавайте!)

=============================

Съгласен съм с констатацията, че президентът Румен Радев изобщо не европеец, а точно такъв “молотовец с кубинки” – ще бъда милостив и ще кажа само “завършен нарцис”. (Цитирам Николай Ненчев и се радвам искрено, че ВЕЧЕ не е възможно да бъдат отстрелвани успешно такива “еврогейове” като него. Дори, ако на другия завършен нарцис Сотир Цацаров също много му се иска!)

Ето например търговското споразумение между ЕС и Канада, познато като СЕТА. Всички глупости, които сте прочели в нашите “бойкови медии”(?!), че така ще се изтровим с безконтролния внос на канадски ГМО-та, че канадският внос ще разбие с конкуренцията си целия европейски пазар и в частност българските производители на село, че така Канада и САЩ ще купуват на безценица европейските стоки и ще се чешат доволно по дебелите търбуси, докато европейците и ние, българите, най-вече ще умираме от глад и изнемога, работейки “за монополите”... са толкова тъпи и откровени комунистически паракселанс лъжи! Всъщност нормалният човек разбира чудесно ЗАЩО левите ги употребяват за пореден път. Защото СЕТА разширява обединението на ЕС с Канада и САЩ в областта на икономиката, а не само в политиката и общата отбрана. А всяко ново обединение на демократичните страни ги прави по-силни срещу съветската експанзия. (То пък една експанзия – бел.моя). Но я да видим, пак!, кой в ЕС и в България се прави на партизанин. Простете, че малко дълго става, но урокът е важен.

Ратификацията на СЕТА в европейския парламент се забави 5 месеца (от октомври 2016 до февруари 2017). Заради едни тъпи социалисти валонци. 27 евро страни бяха съгласни със СЕТА, вкл. и Белгия, но само с 4-те си провинции, без петата Валония, където управляваха в момента едни тъпи разрушители социалисти. А всяка белгийска провинция има право на стопиращо вето не само в страната, а и в целия Европейски Съюз. Защо 2 пъти натвърдвах на епитета “тъпи” за социалистите от Валония? Защото “разбраха”, че така остават сами с коминтерновските путински указания. Дори избирателите им се отказаха от тяхната безумна политика. И кандисаха. Елементарно, валонци! Ама луд комунист умора няма. Дойде ред за гласуването в самия европарламент. Гласовете в него “за” СЕТА се оказаха повече от гласовете “против” (Съвсем естествено – заб.моя). Дори председателят на европейските социалисти, нашият Сергей Станишев, се оказа, че е гласувал “за” СЕТА  (Съвсем естествено – заб.моя). Обаче днешната му началничка по партийна линия от с. Крушовица Плевенско, другарката Корнелия Нинова, също така видна отвсякъде европейка, му скръцна ядно през зъби и Милият (за Станишев говоря) клекна. Бил се объркал, натиснал грешното копче. Какъв малшанс – баш на такова отговорно гласуване да се обърка.

Същият проблем, с грешната ръчка за управление, има и т.нар. натовски генерал наш президент Румен Радев. В европейската квартира на НАТО смел, смел... твърдо “за” СЕТА. Като се прибра у нас през февруари обаче, направи лупинг – щял да даде въпроса с ратификацията на Конституционния Съд. После половин година “мисли”, дали не чака какво ще каже крушовката, и на 18 юли обяви: ще сезира КС, защото “Ратифицирането на такива споразумения, които предопределят развитието на държавата в дългосрочна перспектива, следва да става с максимален консенсус. Така ще се допринесе България да се утвърди като предвидим партньор в международните отношения. Разкриването на точния смисъл на конституционните разпоредби ще има значение и в бъдеще при сключването на подобни споразумения, свързани с членството на страната ни в ЕС.” - Чист тарикат!

Така-а-а.. Радев, милият, излиза от конфликта СЕТА целия в бяло. БСП и Корнелия Нинова са нааканите при всички положения. Как ли ще стане възможно това? Ще чакаме търпеливо да видим изхода от “лупинга”. Споменах ли вече съдбата на Никола Петков... Накрая да добавя, че до края на годината се очаква ЕС да се договори и с Япония за сключване на всеобхватно търговско и инвестиционно споразумение. Леле... Да му мисли спеца по споразуменията от ДНЕС.БГ Никола Димитров, какви ще ги “отразява”. Моята е лесна – цитирам.

=============================

Ох! Този пусти Европейски Съюз. Голям проклетник! Непрекъснато ги измисля едни... Два дни след СЕТА, на 20 юли, стана ясно, че може да наложи санкции на България заради забраната чужденци да купуват земеделска земя у нас. И то какви санкции! - 900 000 евро първоначална глоба и лихви по 220 000 евро годишно.

На патриотите от Обединението им е лесно, няма те да плащат, я. И казаха: "Всички знаем, че българите сме привързани към земята си и мислим, че е правилно да поемем отговорност за тези един милион евро и да не си продаваме земята". Само че са същите елементарници като онези социалисти валонци и ще си изгубят избирателите на които няма да е възможно да се увеличат пенсиите.

И на бесепарите е лесно. И те са “твърдо против европейските санкции за земята”. Обаче са опозиция. А Румен Радев е президент, т.е. управляващ. Ще му се наложи да си сменя пилотския гащиризон по няколко пъти на ден. Ех, Радев, Радев... Защо не умря още по време на президентската кампания?...

=============================

И още! Европа не вярва на сълзи и други телесни течности. Когато на 1 юли всички европейски лидери се бяха събрали в Страсбург за погребението на Хелмут Кол, там не беше поканен Румен Радев, а Бойко Борисов. Същата ситуация се повтори 5 дни по-късно в Париж на погребението на Симон Вейл, първата жена председател на Европейския парламент (1979-1982). В края на месеца стана ясно, че на 25 август президентът на Франция Еманюел Макрон ще посети България като гост на Бойко Борисов. Те двамата, заедно с първата дама на Франция Бриджит Макрон, ще бъдат една вечер на морето в Евксиноград. По вестниците не пише, че там ще бъде Президентът Радев, а само генералшата Деси, Поредната му дама.

Знаете ли, като чета кореспонденцията на Красимир Ангелов в ДНЕС.БГ от 29 юли, наречена “Борисов на море за ден! И с Макрон, и с Брижит”, не мога да се освободя от чувството, че Кр.Ангелов е същия злобен сексмръсник като Freeoldmen. Съпартийци.

=============================

1-ви януари 2018-та, когато България ще стане за 6 месеца председателка на всички страни в ЕС, “ей го къде е”, както се казва в рекламата. Проблемите на ГЕРБ около това обстоятелство са направо райски, сравнени с адските проблеми на БСП. Бойко и ГЕРБ – какво? Наистина яйце се пече на задника им, но това са технически проблеми. Дори да не успее да председателствува “като хората”, дори да не успее да започне това председателствуване изобщо, “ще загуби само себе си”. Демократичното бъдеще на България ще бъде забавено вероятно, но няма да бъде отложено или провалено. BulExit няма да се случи. Дори Путин, освен потника, да свали и гащите си! Задължителните нови избори ще бъдат спечелени отново от демократично мислещите българи, а не от евразийските привърженици. Ето това е адският проблем на последно споменатите. Да ги светна, че както и да се завъртят обстоятелствата, Йелоустоун няма да изригне, защото Господ не е просто парче комунист. Пък ако някой реформатор от “градската десница”, от “младата левица” или от “обединената патриотична редица” си мисли друго, ми прилича на надеящата се бивша секслъвица някое младо пиле да повдигне опашката й и да клъвне старото нещо, намиращо се там. Пфу! (Прощавайте, “my ladys”, че не се стърпях да ви поставя за пореден път пред истината.)

Все още тая мъничка надежда, че епитета “обединени” означава, че не всички наши патриоти са от един дол дренки. Не всички мислят еднакво и затова им трябва обединение около ЕДНА патриотична кауза. Ако кажете сега, че такава патриотична кауза има и тя се нарича България, ще се изсмея. Добре, добре, само ще ви попитам за КОЯ България говорим. За онази България ли, която правнукът на Толстой твърди, че била купена вече от Путинова Русия (представена у нас от Сидеров, Велизар Енчев, Димитър Байрактаров, Минчо Христов, Ангел Джамбазки...) или за България на патриотите от по-така „европейския тип“ (Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, Николай Бареков, Слави Бинев, Славчо Учиндолски...)? Сега пък вие можете да ми се изсмеете – откога започнах да различавам крилцата от перцата на единната комунистическата ДС? Почти не мога да отговоря. Но като слепец търся да се подпра на надеждата, че духът на нашите възрожденци е жив. И този дух ще се върне в България, когато комунистите си отидат от нея. Лакмусът за връщането на този дух в България е изборът на младите българи (ако кажете “все още неродените”, ще се съглася) за местожителство в новия свят.

И точно в този смисъл - че обединение между комунисти, нацисти и тарикати е по-възможно от обединението между анархисти и демократи, лежи най-трудното препятствие за ГЕРБ и Бойко Борисов. Задачата е убийствено трудна, но е решима. РЕШЕНА е от Левски – “Ако спечеля, печеля за цял народ. Ако загубя, губя само мене си.” Обесили са го турците и единици българи са се осмелили да протестират тогава. Страхливите, робски мислещите, обикновените тарикати, анонимниците са оживели, дочакали са Свободата. Обаче ДНЕС в България няма нищо наречено на името на хаджи Иванчо хаджи Пенчович. А Васил Левски е Апостолът на България! Имам огромната надежда, че Бойко Борисов е взел от службата при Тодор Живков и Симеон II тяхната интуиция, а не тарикатщината и безпринципността им.

Само че едно е Надеждата, а друго е Действителността. Последната има огромното предимство, че “може да се пипне” днес. Но едни я пипат, за да проверят как е.  Други я пипат, за да я променят. Ще ми се да съм от вторите, но съм по-близо до първите. Защото съм само добронамерен, но ми липсва ОНАЗИ Толерантност на Борисов. Която му позволява да впрегне в европейската каруца на ГЕРБ върлия противник на циганите и бежанците Валери Симеонов, раздаващия на пенсионери и социално слаби българи чужда пита за майчин помен Красимир Каракачанов, лицето в пробация Волен Сидеров, подсъдния за опростачване на нацията Слави Трифонов, обикновения тарикат Веселин Марешки... Какво, докога и доколко успешно ще бъде Борисовото търпение изобщо не мога да предвидя. Ако можех, щях да се занимавам с бъдещето, а не с миналото. Не ме хулете. Мисля, че Вашингтон е казал: “Ако човек е направил всичко, което е могъл, и не е успял, не го корете за несполуката му.” Колкото – толкова.

Това обаче съвсем не означава, че не трябва да ме четете какво са писали другите. Има и нещо по-важно: ПОМНЕТЕ КОЙ И КАКВО е казал! Защото народ, без памет за Историята си, ще бъде принуден да я изживее отново в Бъдещето си.

=============================

Когато комунистите си тръгнат от България, тогава... Ех, тогава... Споко. Няма да коментирам „ех...“.

=============================

Между юли и август българите изядоха много суджук. Минал първият брат, па казал: „Злоупотребих с 4 тона суджук и 40 килограма еленско филе, ама ги дадох на Бойко, защото той ги поиска.“ Тръгнал веднага след първия вторият брат да маже. „Бойко каза, че има високо кръвно и суджук не яде, ама вие вярвате ли му“. Ето:

- 1.08.2017 - Наистина ли? Автор: kolchakova от БЛОГ.БГ. Категория, представете си!, „туризъм“ – „Борисов: "Суджук не ям, имам високо кръвно" Наистина ли някой мисли, че Борисов би искал четири тона суджук, за да го изяде?“

 (Тарикатско. Това е моето впечатление. Затова написах на Анна Колчакова следния коментар: Не отива на един учител да задава въпрос, който може да се тълкува и тако и вако. Аз не мисля, че Борисов е искал 4 тона суджук, за да ги изяде сам. А вие какво мислите, Колчакова. От въпроса ви не личи. Дали не е нарочно? Щяхте да избегнете иронията, ако задавахте коректен въпрос. Аз не мисля, че ги е искал, защото му е трябвало да почерпи приятели. Кои приятели? - Десислава Атанасова или Корнелия Нинова? Ето виждате ли, Колчакова, колко двусмислено питате. Тогава от какъв зор ви е изобщо да питате.“

Какво с случи ли? Колчакова не пусна коментара ми да види бял свят. Което ЗАСИЛВА моето впечатление, че тя носи и ще си носи доживотно гена на баба си. Или на нейната сестра, която е била машинописка в ЦК на БКП. Така и не разбрах навремето точната й бабина истина. Ошмули се тази, не ми каза. Защо Колчакова не иска да се споменава тя? - Комунисти. Срамуват се от делата си, а твърдят, че били прави и някога, и сега, и за в бъдеще. После се учудват, че нормалните хора ги заобикалят.)

- 25.07 06:22 - Коментари - Апология на суджука. Автор: kvg55 от БЛОГ.БГ, категория, представете си!, „забавление“ – „Дори станалият много популярен напоследък "добрички гербав суджук", въпреки че придоби и политически привкус, не притежава атрибутите на домашно приготвения незаменим суджук. Домашен суджук – Да се слави името му! Той ще пребъде през вековете. ... Бетовен е написал "Ода на радостта", но не е уточнил от какво е радостта. От суджука е.“

(Понеже „добрички гербав суджук“ се е видяло недостатъчно на този Колчаковски брат за необходимото внушение, цел на този негов постинг, добавил и Бетовен. Знаете ли защо? – За химн на Обединена Европа е избрана Одата на радостта. А не „Интернационала“. Нещастници са тези комуисти – не е моя констатацията, на Новия толерантен свят е!)

=============================

Нещастници са тия комунисти.

- Камелия Цветанова, друга една „инвесторка“ от ДНЕС.БГ, написа на 13 август: „Край на системата на 112, новата - най-рано след 2 месеца. Дежурни ще пишат на хартия, няма да има гласови записи. От днес спира поддръжката на комуникационната система на спешния телефон 112. Причината за това е изтичане на договора между здравното министерство и консорциума от фирми, който я поддържа. "

(Вижте подчертаното от мен – Изтекъл договора САМО на здравното министерство, но това се представя като „край на системата на 112“. На цялата! Какво да ги правиш такива? Кажи им комунисти и повече не ги обиждай.)

- След увеличението на средната МЕСЕЧНА работна заплата от 1 юли т.г. на 460 лева, статистиката съобщи, че за 15 години тя е увеличена с 240 лева.

Какво написа Мария Захариева, колежка на горната Камелия Цветанова: „За 15 години българското семейство забогатя – с 240 лв. годишно! (24.07.2017) После тази „тенденция“ се доразвива в коментариите към „захароидната“ статия. Коментарът на Анонимен гласи: „Да не се лъжем. НА ПР@СТИЯ БЪЛГАРИН И ТИЯ ПАРИ - 90 лв на човек СА МУ МНОГО. 270 : 3 (2 или 4 членно семейство, средно аритметично = 3) Т@п@ците дори не искат да гласуват и ГРОБАДЖИИ се възползват и плащат на м@нго и роднини да определят съдбата му. "Ганьо", пр@ст си и затова ще бъдеш беден!Сори но това е истина.“

- Пак Камелия Цветанова ни осведоми (на 30 юли), че „Ирина Бокова влиза в управата на "Колизеума”. Българката ще управлява мащабен археологичен парк в Рим. Става въпрос за вторият по посещаемост и важност туристически обект на Италия и един от най-големите в света.“

(Само след 30 дни стана ясно, че съпругът на г-жа Юнеско Калин Митрев е отклонил като „консултантски“ половин милион евро в личната си сметка. И съпругата му заяви, чв тя не е разбрала за тези пари. Вероятно защото са „джобни“?! Ега си джобните! Отива им на Бокови да ръководят Колизеума. Голяма работа са. Нали, Камелия?)

=============================

А „Цанков камък“? – Да питам ли? Кого? Например Рустамчо от блога...?

Или пък jivko1128. Имам да го питам откъде ТОЙ ИМЕННО знае толкова много точни подробности, че „Делян Пеевски е постъпил по спешност в болница в Дубай. Там той е имал сериозна среща с руски бивши партньори. Те са поискали част от парите, които Пеевски им дължи по отношение на няколко съвместни бизнес-проекти.“ (1.08.2017)

Това баш не го знаят не само в ДНЕС, ами и в Народното Събрание... Обаче във ВИК-Сливен го знаят. Живкоооо, Живко, жив да си им.

=============================

За полемиката около шума в дискотеките на „Слънчев бряг“ – какво? Само ще кажа, че изхождайки от бройката, съобщена от Румен Драганов (отговарящият за туризма от ДС) – „7000 се веселят в дискотеките от общо 320000, почиващи в комплекса“, мога да се съглася с твърдението на видния отвсякъде блогър mt46, че „Новите партизани атакуват“ (13.08.2017) – И партизаните са били малко навремето обаче Валери Симеонов е бил осъден от „народния съд“. После... После наблюдавам с интерес как старата комунистическа ДС „пука, цепи се и рони в кехлибарени искри“.

=============================

И понеже започнах с водните бедствия порои и градушки, които удариха страната ни през юли и август, да завърша пак с „водна асоциация“.

Развитието на света, икономиката, която предпоставя „благосъстоянието на народите“, се подчинява на закона, който кара водата да се стича ВИНАГИ И БЕЗОТКАЗНО в най-ниското възможно място. Тъй че НЕ Е ВЪЗМОЖНО планово да се заповяда на икономиката „да стои на върха на планината“. Тя винаги ще се свлече пазарно „до морското равнище“. С други думи, социалистическата планова икономика не е никаква икономика в един отворен свят. Колкото като брой и качество хора или ангели да мечтаят да я направят такава! Единственият им начин на тия мечтатели да успеят, е „да затворят водата“, ограждайки си едно свое парченце свят с „желязна завеса“ от целия останал Свят. Е, и? – Отвореният Свят ще живее в технологичната ера, а в света зад желязната завеса ще си разменят ядрени ракети за компоти от круши.

Който разбрал, разбрал. Другите ги видяхме в началото на август на поредния бузлуджански събор. Ще ги видим пак през септември на „Копринка“. Жалка работа! Особено за дъртите. Молят се поне паметниците на гробовете им да оставят...

Но на кого му пука за неудачници!




Гласувай:
4



1. slavimirgenchev1953 - Въпреки че на мнозинството
14.09.2017 09:22
не му пука за червените неудачници, е хубаво да им се обясни какво и защо става, щото те гледат и не виждат, т.е. не вдяват.
Поздаления за анализа!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872510
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031