Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2017 16:28 - Факти, ситни като камилчета
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2414 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

или  Инвестор.бг Инвестира в Истината.

Предупреждавам, че всичко написано тук, е зверска подигравка със споменатата организация и лицата, свързани с нея!

 

Наближава много бързо реда на България да председателствува ЕС. Ако това се случи, забравете за скорошен BulExit. По-скоро тук ще се случи нов BrExit, което означава BratskaRusiaExit от България. Това е смърт за комунистите нови български социалисти. Затова те зоват, както написа оня ден анонимният блогър 4ervenaarmia в БЛОГ.БГ (подразделение на империята ИНВЕСТОР.БГ): ”Не съблюдавайте средствата! Идва война!”  

Днес, 17 юли 2017, в сутрешния информационен блок на “България сутрин” на телевизия BulgariaOnAir (друго подразделение на империята ИНВЕСТОР.БГ) водещата Лора Инджова проведе интервю с двама политически коментатори Осман Октай и Георги Коритаров. Темата: “Нов политически проект, предсрочни избори... Да очакваме ли?” Гледах го. За вас – не знам. Особено за лицата, “които не се интересуват от политика, защото се занимават с бизнес”.

Честно казано първия път, като го прочетох в анонса, го отметнах като неинтересно, с по-нисък приоритет за мен. Помислих си, че ще стане дума за “Стотици отдадоха почит на доцент Кристиян Таков”. “Кой е този Кристиян Таков”, ще питате, “довчера никому неизвестен”, т.е. пренебрегван от медиите? – Съвсем вярно. Което прави още по-интересен, много по-интересен!, следващия резонен въпрос: Защо по много, да не кажа всички, телевизии, вкл. и OnAir, беше извадена да скърби за смъртта на внука на Пеко Таков Кристиян “тежка артилерия” като бившият президент Росен Плевнелиев и архивираният реформатор от “Да, България” Христо Иванов? ТЕ ли ще правят нов политически проект? Последният път, когато се споменаваше “нов политически проект”, него го правеше Радан Кънев и пак Христо Иванов му помагаше. После се скараха. Сега Плевнелиев ли ще замести Радан? Какви огромни надежди се възлагат на един такъв проект, че (по непотвърдени данни) в същия ден е починала майката на бившия президент и той вместо на смъртното й ложе беше в споменатата компания на канапето в bTV пред Жени Марчева в “Ах, тази събота”?!

Но се бях объркал, бях помислил грешно за това, кое е “нов политически проект”. Оказа се ... президентът Румен Радев. Не, не, не бързайте като мен. Новият му проект не е с Корнелия Нинова, която го предложи за президент, нито избирателите на РБ, с чиито гласове той беше избран за президент, а ... със Слави Трифонов. Мажоритарникът, чието предложение за изборен кодекс БСП категорично отхвърля. Обърках се съвсем. После се сетих, че преди две седмици президент Радев се конфронтира много ярко глупаво с Цветан Цветанов и с партията ГЕРБ на всички нива и започна да ми се изяснява “захода на пистата за излитане”. След това го свързах с предстоящото председателствуване на ЕС (в смисъла на написаното с което започнах този постинг) и ми мина.

Но аз се отплеснах. Щях да пиша за “рулирането” на телевизия BulgariaOnAir.

Според Осман Октай “има търсене на нов политически проект срещу статуквото, което омръзва на хората. Явлението Радев трябва да се анализира много добре, не само в България, но и в цяла Европа.” Разяснявайки мисълта си, той изведе от успеха на Макрон във Франция извода, че е ред на Радев да направи същото в България. Съвсем както бих направил аз, Георги Коритаров му възрази, че Франция е президентска република, а България не е и подобни паралели нямат основания. Думите на Коритаров: “"Един бивш президент направи политически проект. Видяхме съдбата на АБВ. Има нужда от нов проект, но той не трябва да бъде граден около личности".

Дотук добре. Сблъсък на идеи, тълкувания и прогнози в студиото. Обаче!

Обаче! Цитирах ви съвсем точно описанието на сутрешния диспут от кореспонденцията на Мария Захариева от ДНЕС.БГ (също подразделение на компанията ИНВЕСТОР,БГ като телевизия OnAir). Думите на Октай и Коритаров, поставени в кавички са точен цитат от ТАЗИ кореспонденция в ДНЕС.БГ!

Обаче аз гледах въпросния диспут директно по телевизията. Най-свежото, което Коритаров каза, веднага след думите за съдбата на проекта АБВ на Първанов, беше да добави подигравателно  усмихнато: “На президента Радев му остава да направи сега проект ГДЕ.” (За младите българи, които знаят само западни езици, ГДЕ е КЪДЕ на руски език!)

Странно! Този свеж каламбур за съдбата на една нова президентска партия, в кореспонденцията на Мария Захариева от ДНЕС.БГ ЛИПСВА. Това е от ярко по-ярко заявяване на ПОЗИЦИЯ. Ето това е фактът, който в заглавието на постинга съм определил “ситно като камилче”.

Вместо да питам “Защо?” да припомня някои други дребни като камилчета факти:

- Осман Октай е с много селски произход. Ако не беше дошъл 10 ноември, щеше да си остане селски фелдшер в родното си село Чернолик, Силистренско. Обаче комунистическата ДС, която създаде и поддържа и до ден днешен организацията ДПС, го извадила оттам и го направила един от основателите на ДПС и нейн зам.председател (от 1990 до 2001), давайки му агентурното име “Огнян”.

Знаете ли впрочем, че Осман Октай е завършил за фелдшер в училището в Хасково? Защо не в по-близките фелдшерски училища във Варна, Русе, Търново... Защо толокова далече? – А завършил ли е изобщо? В Интернет няма година на завършване. Обяснението може да е по-просто – оженил се е там, в Хасковско. От където е жената, оттам е родата. Но тогава “Ау, Хасково?! Харманлийско-Димитровградско, вилаетът на Президента Радев” – Няма случайности в живота. Всяка случайност става закономерност.

- Георги Коритаров е много градско момче, столичанче. Племенник е на Роза Коритарова (партизанка, секретар по идеологическите въпроси в ЦК на БКП, председател на профсъюзите, посланик в Швейцария) и съвсем естествено е да е от ДС (агентурно име “Алберт”). Няма да изреждам политическите позиции и работните му места, че ще се хванете за главата.

- Мария Захариева е редактор “Свободно време” в ДНЕС.БГ. Темата за “нов политически проект” съвсем определено НЕ Е СВОБОДНО ВРЕМЕ. Защо при 5-ма редактори “Общество и политика” – Веселина Йорданова, Камелия Цветанова, Вера Александрова, Красимир Ангелов и Анисия Иванова, точно на М.З. е възложено да коментира президентски работи?

И още един въпрос. Не обичам “да си вра носа”, но истината ми е по-скъпа. В телевизия BulgariaOnAir има по-способни (според мен) кандидатки за водещи политически предавания от семплата Лора Инджова. Няма да ги изреждам, че ще взема да пропусна например Клара Маринова, ресиловчанка като братя Галеви. Та въпроса ми е:

Лора Инджова има ли нещо общо по мъжка линия с Ангелина Пискова?

Кого да попитам?




Гласувай:
2



1. rustam - Стига си задавал въпроси:
17.07.2017 23:06
кого да попитам, кой да ми каже?
Твоите многобройни читатели чакат отговори! Не въпроси!
цитирай
2. dobronameren - На Рустам:
18.07.2017 14:23
Уж учител пък не знае, че няма глупави въпроси. Има глупави отговори.
И още един въпрос, по-скоро самовъпрос: Защо причислявам Рустам към учителите? Да не би да преподава български, математика или история. Ами. Неговите съдругари в блога твърдят, че води практическата подготовка на млади шофьори в един техникум по ДВГ. Не знам дали е вярно. Но като интелектуално ниво му отива. А аз - учител бил, та учител...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872811
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031