Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2017 16:54 - Записки по българските въпроси - май 2017
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2672 Коментари: 6 Гласове:
1

Последна промяна: 16.10.2017 17:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

С изненада установявам, че съдържанието на този постинг е изчезнало. Възстановявам блоговата справедливост и го редактирам. Т.е. публикувам го отново в редакция.
16.10.2017 dobronameren

Записки по българските въпроси” е поредица от постинги, публикувани по един  всеки месец около 15-та дата, където правя поредния преглед на събитията, които според мен са имали важно значение за обществото ни в този период. Началото на поредицата е точно преди 2 години, първият постинг е “Записки по българските въпроси – май 2015” http://dobronameren.blog.bg/history/2015/06/10/zapiski-po-bylgarskite-vyprosi-mai-2015.1367851

Докога мисля да продължа със “записките”? – Докато бог ми разреши. А ако задавате въпрос защо си правя този труд, бих могъл да бъда саркастичен: Вие защо си миете очите всяка сутрин? или пък сериозен: Преди 25 години започнах да записвам систематично Събитията, които се случват в България и Лицата, които участват в тях. Не смятам да си променям намеренията, защото те били неразбираеми или не се харесвали на някои. Допълвам: Толкова съм луд, колкото е бил луд Захари Стоянов, когато е пишел своите “Записки по българските въстания”.

За да отбележа втората годишнина на “Записките” (новият вид на съставяне на моите 25-годишни вече “Хроники на нова демократична България”) ще ви разкажа за днешните майски събития, съпоставяйки ги с майските събития на 2015-та. За да придобиете представа, които я нямат, как ние, българите, се движим по трасето на световната история.

Май 2015 съм започнал така: Събудил се посред нощ Путин, станал от леглото и отишъл в кухнята. Отворил хладилника. Едно вчерашно малеби на първия ред се разтреперило в купичката си. “Спокойно, бе”, рекъл му Путин, “Идвам за биричка”.  (Тук кушелиатът може да спира четенето и да се отправя към Трън, където започва юнския фестивал, организиран от v.v. и посветен на Тиквата.)

Май 2017: Любимият на някои Владимир Владимирович онзи ден по повод 9 май, съобщи на света, че “Русия не е и не може никога да бъде победена”. Глупости на големи комунистически търкалета. “Митре малце болен, утре погребението”, както казват братята сърби. Русия след “като спечели ВСВ“, “вчера” загуби половин Европа, Прибалтика и Балканите, “днес” – Украйна, Сирия и Албания, “утре” Черна гора, Косово и самата Сърбия. Ама танковете й били незнамкаквиси... ракетите... народът цял все Путин гледа... То и след “победата” съветският народ все Сталин гледал, пък само след една война време го извади без почести от пантеона. Без никакви изгледи да го върне. Не било така ли, казвате? – Да сте видели портрет на Сталин на марша на “безсмъртния полк”? Що нямаше?

Ако не можете сами да си отговорите, можете да отидете днес в Трън, за да гласувате на референдум да има ли златодобив в областта или да няма. Най-вероятно съгражданите на Венци и Варг ще гласуват “против”. Това ми прилича на онази история от преди 2 века, разиграла се в някакво градче в Дивия Запад (мога да намеря името му, но то изобщо не е важно за Изхода). При прокарването на първата железница от източния до западния бряг на САЩ, жителите му категорично се противопоставили на предложението на компанията трасето да мине през града им. Щяло да пресече коларските пътища по които те били свикнали да се движат. Свирката на влака щяла да буди сутрин децата им и да ги невротизира... “Асфалт не се яде!” Е, трасето на новата железница минало през съседния щат. Спокойствието на града било запазено. След по-малко от 50 години обаче в него останали само няколко никому ненужни, забравени дори от децата си, немощни старци. Когато и те измрели, по старите улички пустинният вятър се забавлявал, гонейки тръни и пясък.

Какво ли би се получило, ако преди 73 години НЕ СЪВЕТСКАТА АРМИЯ бе влязла у нас, А СЪЮЗНИЧЕСКИТЕ ВОЙСКИ? С абсолютна сигурност България би станала капиталистическа страна, а не комунистическа република. Кои страни ДНЕС живеят по-добре?! Само тъпанари, за да ги обидя по-малко – коне с капаци, като фриолдмените и горките завалии могат да винят за това Чърчил или някой нему подобен, че ни мразел, че ни изоставил на Съветите... Прилича ми на песенния конкурс “Гласът на България”, където Иван Лечев не харесал някакъв дето пеел фалшиво и не го взел в отбора си. Кой е виновен, Лечев или фалшивкото? Нали разбирате, че това, което написах токущо, е пряко обвинение към нас, българите като народ?! Не сме брашно за европейска баница! А се сърдим на Европа.

Само тъпанари, за да ги обидя по-малко – коне с капаци, като фриолдмените и горките завалии могат да се опияняват от четене и цитиране на социалистическите статистики от Живково време. Били сме построили две Българии?! – Къде ги? Окрадени били!? – От кого бе, маскари? От “червените мобифони”, както ги наричаше Стефан Продев или от “соросоидните седерунгели”, както се обръща към такива като мен един кушелски гарван в блога (не си е написал името страхливецът, та да го изпиша тук). Възможно е да кажете за мен “На кривата ракета космосът й виновен”! Имах честта да запиша много пъти, последният път в предния си пост “Автобиографично 3D: “Мерси! Комунистът престава да бъде комунист само след като умре. Но не искам да ги убивам, защото ще заприличам на тях. Остава ми само да ги чакам кротко да измрат сами.”

КОЕТО в една демокрация ЩЕ СЕ СЛУЧИ НЕИЗБЕЖНО!

Което се случва неизбежно, стига да имаме очи да го видим:

Помните нали, как безцеремонно ни смилаха комунистите в началните години на прехода. Те имаха всичко – парите, пищовите, властта, държавата, агентите, престъпниците и тайните служби, ние нямахме нищо! Но въпреки това те не успяха да попречат на една песен да се роди – “Времето е наше”! След  5-6 години им се наложи да минат в нелегалност, избутвайки напред “сините мравки”. И пак не успяха! Доган, Беров, Инджова, Виденов, Софиянски, Костов, Първанов, Царя, Станишев... не можаха да предотвратят връщането ни в Европа. Скърцаха със зъби, ама най-меко казано. Правят го и днес същото! Надявайки се на какво?

=================================================

Май 2015: В. Труд” – (Ако се интересувате от собствениците на този вестник, с изненада ще констатирате, че те са същите физически лица, които са и на вестник “Преса”):  “На 9 май в руската столица се очаква да пристигнат държавни глави, премиери и министри от различни страни по случай 70-ата годишнина от Деня на победата. Премиерът Бойко Борисов не е получавал покана за участие в тържества по случай 70-ата годишнина от Деня на победата на 9 май.” Забелязвате ли ехидното “не е получавал покана”? И слава богу, викам аз. Иначе, ако я бе получил, зад чий гръб щеше да стои, а? И за чий?

Май 2017: Ако търсите по медиите (“Преса” умря междувременно, но се роди “Прас-прес” и собствениците са си същите) кой е присъствал на тазгодишния 9-ти май в Москва, няма да намерите. Щото гостите били повече, нали?! Но ще бъдете залети със злобните писаници “Тиквата е васал на баба Меркел и Макарона”, “Боко ни продаде на Ердоган”... И къде са днес Сашо Диков, Люба Кулезич, Юлиян Вучков – в телевизия “Евроком”, пардон – новата BIT на Сашо Дончев, “предават на живо от студиото в Чикаго за целия свят”. Брей, ненаиграли се. A Johny Ramone се разпищолва в БЛОГ-а, анонимно конечно. Какво да правим? – чакаме. Не върви да ги изритаме като мръсни псета в канавката. Връщат се проклетите.

=================================================

Май 2015: Голям гаф било, дето Бойко Борисов посъветва настоящия македонски президент Никола Груевски да си подава оставката по-бързо. Защо? Е, как бе – путинският външен министър Лавров му каза да сЕди, защото България и Албания искали да си разделят държавата му. У, бре! В края на годината ще се окаже, че Бойко ще да е бил прав, а Лавров е давал грешни съвети. Е, кой е Тиква?

Май 2017: Същият путьо каза на 24 май в Москва на новия македонски Георге Иванов нещо за македонската кирилица. Но какво каза новата Нинова – ни така, ни онака. Гърчи се. След още две години самата Ниновица ще се върне на коленете на Доган ага в “Сараите”. Казвате, че ще отиде в щаб-квартирата на Европа в Брюксел? А на бас, че трите с Бокова и Йотова ще видят Европа през крив Макрон.

=================================================

На времето питах за какво пищят нашите спаротоковци, удивлявах се на страстните им защити, че “траките са българи”, и македонците, и англичаните, германците, викингите... шумерите, египтяните... анунаките - идея! Всъщност и тогава, и сега, се базикам с тях. И чакам да се произнесат категорично по въпроса “Българин ли е Путин или не” – Че да видят тогава кон боб яде ли!

И днес чакам още. Но хубавите неща не се случват бързо. Особено в БЛОГ-а.

=================================================

А да сте прочели нещо за откритата миналата 2014 година гробница на Александър Македонски на 20 километра от Кавала? И защо не, след като, ако гледате прогнозата за времето в България на телевизия АЛФА, ще се уверите, че Кавала е чисто български град. Отпреди Ной още!

Определено се подигравам на “атаката продължава”. Днес, 2017г. телевизия ALFA продължава да настоява за същото, гледайте й прогнозата за времето. Но музикалната заставка “давай, Волене, ние сме с тебе” се изпълнява без текст, само инструментално. Щото Волен Сидеров е със спихнат гребен, участието му в управлението на “Борисов 3” толкоз му позволява. А на бас, че когато “Волен умре”, с “Атаката” ще е свършено. Както се свърши с “България без цензура”, когато “умря” Николай Бареков. Или  с “Нормална България” след “смъртта” на Георги Кадиев. Аз много силно се надявам “здравите сили в БСП” да издухат г-жа Нинова към миналото й mamka mu. И това да се случи преди председателствуването ни на ЕС.

=================================================

Тъй и тъй съм на медийна вълна: (после за КТБ)

Май 2015: Управлението на Тиквата Бойко задължи днешното ръководство на Радиото да се вмести в определения от държавата бюджет. Срам не срам, ще трябва да се намалят с 40% хонорарите на 23-мата Водещи журналисти в програма “Хоризонт” и така в европейските проекти ще могат да се включат и други служители от техническите, от поддържащите служби, както и на работещите във втора програма на Радио “Христо Ботев”. Например - Питаха преди време Анна Цолова и Виктор Николаев от Нова ТВ колко е месечното им възнаграждение. Безуспешно, разбира се – “Ние работим в частна медия и това не е работа на гледащите я, а на нейните собственици!” Паракселанс наглеци! Защото според едни други частни средства за информиране, тези месечно си докарват над 20000 лв. каждому, а по цели сутрини реват за нещастните и бедни българи, които, наистина!, как живеят с 200 на месец?! Та мислите ли, че Силвия Великова, например,  защото ТЯ е Гласът на 23-ма протестиращи радиожурналисти, ще стои в държавното БНР за една никаква заплата? При нейната професионална подготовка?! А какво ще кажете за Петър Волгин, който без никакви проблеми може да си намери място за водещ в ALFA, но също се натиска упорито до Силвето за Държавното Радио?! Като се дивя на тези техни патриотични жертви  се сещам само за една извинителна причина – они си получават основните пари не по линия на БНР, пък било то и по европейски програми, а по друга линия. Има ли смисъл да питам “Каква? Коя?”, щом протестират толкова активно за някакви 2-3 хиляди по-малко на месец?

Май 2017: За ново разпределение на парите в БНР не знам. Знам, че от Нова Година насам Радиото не плаща отчисления на Музикаутор за излъчване на “защитени” от него песни. В резултат по “Хоризонт” гражданите на северозападнала България например, забравиха песните на Лили Иванова, Богдана Карадочева, Йорданка Христова (все бивши министерски снахи от време оно), Мария Илиева, Мара Отварачката, Галина-Малина-Смокина (все... хайде да не дописвам чии “нови” снахи). Както и на учиндолеца с ку-ку band-ата. Всичко това, учудващо, не направи Радиото по-лошо, в музикален смисъл. От месец-два Силвия Великова се премести в СашоДончевата телевизия BIT. Води собствено авторско предаване, но все още не се е измела от Държавното радио БНР. Появява се чат-пат. Какво да направим?! Чакаме я да залезе. Като Петър Волгин, Мартин Карбовски и Кеворк Кеворкян, които си пеят един на друг от една друга аспектна хралупа на “старото дърво” (http://dobronameren.blog.bg/lichni-dnevnici/2014/07/30/staroto-dyrvo.1285148)

=================================================

За Ани Цолова и Виктор Николаев – какво? Палавници. През този май имаше един спор (пореден!) между Нинова и Борисов по повод фашистките изцепки на членове на правителството “Борисов 3”. Двамцата частници (вж. по-горе за заплатите им в частната Нова ТВ), стъпваха на пръсти около Корнелия, Цолова дори пърхаше с крилца около нея. Докато към Бойко бяха разлютени оси. И защо? “Фашистите в правителството” (така ги наричаше не само БСП-Нинова, но и президентът Румен Радев), подадоха оставки. “Ама, защото Бойко им нареди!”, казаха те. Какво от това, казвам аз!

Съдбата е голяма подигравчийка. В края на месеца се оказа, че и един съветник на самия президент се е снимал преди години с мустачките на Хитлер и отривисто вдигната ръка. Името му е Пламен Узунов. Той беше и вътрешен министър на служебното правителство на Герджиков. После Румен Радев го изтегли в политическия си кабинет. О, колко непредпазливо! Какво казаха сега лидерът на БСП и президентът? Нинова: “Радев е президент и ние от Лява България не можем да му се месим в решенията.” А самият Румен Радев не казва нищо. Още обмисля дали да се лиши от услугите на Пламен Узунов. Като науча, че е постъпил принципно като Бойко, ще ви информирам. Засега само мога да запиша, че Поредната му Дама се е изцепила във Фейсбук като съща селска пръчка по повод гей-парада в София. Я, какви интересни интереси.

А за танцуващия в ледени води по Йордановден Антон Хекимян – какво? Чакам го да се прехвърли и той в телевизия BIT. Тогава ще изгрее звездата на Биляна Гавазова. Ех, много ненавреме Мария Цънцарова реши да ражда. Въобще... а, стига толкова за “НЕобичайните заподозрени”!

=================================================

Май 2015: И Слави Трифонов твърдеше миналия месец насред София същото – че като се изкъпе един македонец, той става чист българин и след него остават два легена мръсна вода. Аз имам въпрос: Ако изкъпем Слави Трифонов, ще стане ли той чист путинец и колко казана отровена вода ще останат след тази процедура?

 Май 2017: Имате ли отговор, драги българи, днес – две години по-късно, какъв чистак е този мажоритарник? Дето предлага депутатите да се избират по начин, който ТОЙ САМИЯТ НЕ УПОТРЕБЯВА, когато избира членовете на своя екип?!  Що така? Да не би защото едното е професионализъм, а другото - чисто вредителство?!

=================================================

Разказвам накратко за онези, които са забравили, сагата на КТБ. Тази банка е създадена от Българска Външнотърговска Банка (БВТБ) като „Булгарсовинвест“ (Булгаро Советско?) и през 1994 г. е преобразувана в Корпоративна търговска банка (КТБ). През същата година другата част от БВТБ се преобразува в Булбанк (Левон Хампарцумян). В този период изпълнителен директор на КТБ е Венцислав Антонов. От средата на 2000 г. председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на банката е Цветан Василев. В периода 2007-2014 банката се развива стремително и от 1,77 млрд лв. през 2007 към март 2014 г. активите и нарастват на 7,3 млрд лв. и тя става четвъртата най-голяма банка в България по размер на активите, трета е по печалби и първа по темп на растеж на депозитите. Банката има участие в компании като Булгартабак, БТК, Техномаркет, Петрол, Дунарит и др. Наблюдава се срастване на медийна, политическа, регулаторна и съдебна власт в един конгломерат, контролиран от Цветан Василев и неговия партньор Делян Пеевски.

Това може да прочетете в Мрежата. Аз да допълня, че Костинбродската афера (на 13 май 2013), инициирана от Мая Манолова и Николай Бареков, по някаква ирония на съдбата има същите инициали – КосТинБрод. И е публична тайна, че изборната кампания на “България без цензура” на Бареков за същите избори през май 2013-та е финансирана с безотчетни пари от банка КТБ.

А днешната пушилка в обществото за “разсекретената стенограма за КТБ” е инициатива лично на депутата от ДПС Йордан Цонев (Данчо Ментата от ДСБ), който в НС седи до другия депутат от ДПС Делян Пеевски. Когато последният идва в НС, разбира се.  (Последният път, когато това се случи. беше в деня на откриването на Събранието на 19 април 2017, когато депутатите се заклеваха. Това ми припомня да попитам какво стана с другия бивш костовист в ДПС Христо Бисеров? Неговите парични злоупотреби за милиони евро, за които уважаваният български съд го оправда, включени ли са в двата милиарда, които правителството на Борисов плати от бюджета на държавата?)

Чакайте да ви разправя онзи стария виц, където двама се развеждали. Съдът постановил развода в полза на жената, тъй като натежало доказаното обстоятелство, мъжът уважавал жена си един-два пъти годишно. Когато Съдът дал последна дума на мъжа, той станал, казал “Уважаеми съдии” и си седнал.   

=================================================

Няколко думи, припомнящи и нови, за уважаваното от мене БСП.

Мария Нестерова, ДНЕС.БГ, 5.4.2015: “Днес завърши 48-я конгрес на социалистическата партия. “Днешните документи са добри, по-скоро е време за действие”, подчерта Михаил Миков. Според него, БСП ще покаже, че има кауза, която сплотява, че към нея са съпричастни повечето от българските граждани. Трите документа на конгреса са политическа декларация, резолюция за политиката в местната власт и Обръщение към общественосттаа по повод 70 години от победата над фашизма. В декларацията се заявява: "като не поставяме под въпрос нашето членство в НАТО, не трябва да допуснем използването на територията на страната за военни цели. Обявяваме се за прекратяване на договора за разполагане на американски бази в страната, както и против по-нататъшното разширяване на НАТО на Изток, за да няма ескалация на напрежението”. В резолюцията левицата записа БСП да работи за развитие на местното самоуправление, за реално гражданско участие в местната власт, което означава увеличаване ролята на общините при решаване на най-важните за хората промени. Петото заседание на 48-я конгрес на столетницата завърши с химна на Европа и с любимата песен на Димитър Благоев "Ален мак".

Ден по-късно, БТА: “Според Илияна Йотова от БСП на много места в страната Столетницата ще издига заедно с АБВ и „Движение 21” на Татяна Дончева кандидати за кметове и общински съветници на изборите. На конгреса вчера отворихме вратата към всички леви партии, заяви тя по bTV тази сутрин.

Според изследване на "Екзакта Рисърч Груп" от 21.04.2015 Мая Манолова, Корнелия Нинова, Георги Кадиев и Янаки Стоилов събират повече подкрепа от самия Михаил Миков.

След четири дни на 25.04.2015 БТА съобщи, че БСП иска оставката на Драгомир Стойнев като зам.-председател. Аргументът: Има голяма вина за провала на "Южен поток". Лидерът на БСП Михаил Миков отказа да коментира информации от закритото заседание на Националния съвет. “Когато имам какво да ви кажа относно промени в ръководството на партията, които са в моята компетентност, ще ви го съобщя.”

А през май 2017 година кънтеше скандала “ЦУМ гейт”. За него специално избирам да ви цитирам един коментар на Кеворк Кеворкян пред БЛИЦ от 26.04.2017: “Единственото любопитно в капана, който Гергов постави на главния прокурор, бе позицията на Нинова. В началото изглеждаше, че за първи път тя заслужава да отиде с кон на „Позитано“. Обаче, всъщност, тя направи поредната си грешка, когато нарече Гергов „партиен човек“. Не социалист – а партиен човек! Не поясни, коя партия има предвид – но мнозина се досетиха: „партията“ на посредниците, в която няма „ляво“ и „дясно“, няма идеологии, всичко е бизнес. Грешката на Нинова е, че и тя, в някаква степен, е „партиен човек“ - колкото и да се представя за Главната Самодива на БСП. Когато си била харесана за приватизатор от Костов, все нещо от него остава полепнало по теб. Алигатора сложи на пързалката Нинова/БСП. Преди доста време предположих, че тъкмо той е осигурил шефския й пост, с помощта на Гергов – петдесетина гласа винаги можеш да събереш, дори в кулоарите на един конгрес. А сега Нинова и Гергов са в смъртна схватка. Между хора от онази, другата „партия“ тя е безжалостна. А пък клетите социалисти ще празнуват 1 май.”

=================================================

“А клетите социалисти ще празнуват 1 май”, написа Кеворкян. Съгласен съм. Вътрешните тикви-радетели в БЛОГ.БГ (нали с тази представителна извадка работя) за Евразийския Съюз (това е свития в евразийски граници, стар световен соцлагер) все по-често започнаха да пишат за надеждата Господ да им изработи печеливши зарчета и да им ги даде – типа “Белосветни”. “Червеноармейците” съвсем се побъркаха по крилатите дракони и червените змейове. Редовите тарикати анонимни копелета от типа “Рамони” станаха каракачанци – “Тука Маркс, тука Сашо! А Сорос да знаете...”. Докато печените при комунизма “икономисти”, като оная кукувичка от часовника, се показват на кръгъл час от някоя по-така чужбина, кукват “Ленин, Ленин” и се скриват. Ядосват трънчаните само, за видовете икономики говоря. Пък на старата гвардия ГЖМ (Гиндеви Железни Металообработки) не искам да имам разочарованието. Както се пее в една песен – “... и вече свърши тази игра в която вие остаряхте, а ние оцеляхме”.

Чакайте, понеже предусещам злорадството ви, да ви кажа: Като пиша “ние”, вътре не включвам себе си лично. Обаче! Аз имам надежда. В децата ни. Защото мислим еднакво за бъдещото развитие на света! За разлика от вашите деца с които “вие” мислите различно за същото това бъдеще. Е, за какво живяхте? За да остареете, без да сте убедили собствените си деца във вашите идеали?!  

=================================================

Май 2015: Аз имам и още един въпрос. Как мисли да я кара нататък Бойко Борисов? Имам един приятел с който си говорим по тази тема. Той вижда в присъствието на премиера до Домусчиев на стадиона в Разград, до Левчев на откриването на “Квадрат 500” в София... “тактически ходове за печелене на гласоподаватели от всички български партии”. Защо не мога да се освободя от чувството, че в стремежа си да спечели “опозиционни кокошки”, Борисов ще загуби своя “герберски кон”?! В моята България хората, които не харесват комунизма, са много повече от онези, дето са му фенове! Вие какво мислите по този въпрос? Не е ли вече време сегашният лидер на ГЕРБ да се позиционира в някоя от съществуващи днес две Българии? А те, Българиите, наистина са две.

Май 2017: Вече две години, още две години, няма отговор на този мой въпрос.

Съзнавам чудесно, че в една демокрация всичко зависи от избора на гласоподавателите. Толкова ТЕ са му дали, толкова ползва. Даже “изважда” повече, Но на каква цена? “Борисов 2” изхвърли реформаторите от управлението на страната. “Борисов 3” ще изхвърли обединените патриоти. Възможно ли е да има “Борисов 4”? – дори Юсеин Болт не може да побеждава винаги. Да не се счупи болта от пренавиване.

Ако ви звуча песимистично, то това е така само по отношение съдбата на самия Бойко Борисов. Защото ГЕРБ може да започва от него, но изобщо не завършва с него:

10.09.2014, “За пътя пред партиите ни”. На гарата остана един влак Той е надписан ГЕРБ, а пътниците за него са много. Какво мислите? Те на перона ли ще останат? Или ще се върнат примирени по домовете си, а утре ще се събудят “с нови сили за работа по преуспяването на НРБ”? Няма аз да отговарям на този въпрос, само искам да попитам. За последно - Знаете ли, замисляте ли се, че това обстоятелство – многото пътници, които не искат да пътуват на Изток – предопределя “пускането на западен влак”. Че се нарича “ГЕРБ”, няма никакво значение. Както и, ако машинистът му се качи и изведнъж даде заден, за да обърне посоката на Изток, ще бъде моментално свален и заменен. Дори и Бойко Борисов да се казва! Ето това е най-важното, българи. Тези, които казват, че това “не е важно”, “не му е сега времето”, които замитат въпроса под килима, без да му отговарят, да знаете, че са нечестници. Искат да си изберете техния влак. Пак ще кажа. Няма никакво значение дали на табелата на “източния влак” има изрисувана червена звезда, турски фес, хитлеристка свастика, конска опашка или миловидна млада жена, прегърнала детенце, ако той, този влак, ще ни друса назад към мъртвите сибирски полета. Но изборът си е ваш, според мен.”

 

П.П.  Чакайте да ви кажа: От лавината новини с които ни залива varg1, избирам да ви припомня какво написа той в края на май 2016: “Апокалипсисът, който вещаеше календарът на маите за 21 декември 2012 г., всъщност не ни се е разминал, а се отлага за 3 или 4 юни 2016 г. заради объркване с високосните години.”

Вече сме юни 2017-ма. И вулканът Йелоустоун дори, още не е изригнал. Но някои го чакат.




Гласувай:
1



1. milady - байно, байно..нещо ме забрави, викам..
14.06.2017 19:31
ако аз съм Ку Ку, нямам идея..
какво име да ти измисля на теб..
че, това добронамерен, многоо тъпо..
и какви деца намесваш в този комплот ,
който си сътворил оттук оттам от ТЕЛЕАПАРАТА..
Боже, даваш ли си сметка, какво си...куку ти..
и ако стане Левски, къв шут ша ти забие..
хапчета нямаш ли, да помагам..безвъзмездноо..
ей тъй, от добро Сърце..
Юлия







цитирай
2. dobronameren - За 24 часа този постинг е прочетен 640 пъти
15.06.2017 22:33
При това без аз, авторът му, да съм любимец на модераторите. Това показва интерес. Лошото обаче е, че измежду тия 640 читатели само курвата Юлия ме репликира. Никой друг не се обажда. Защо? Страх ли ви е, демократично мислещи блогъри? От кого ви е страх? От Рамонците и Кушелите, дето се крият под измислени имена ли? Напишете ми открито - "Ние мислим като теб" или "Ние не мислим като теб"
Впрочем, да не си помислите, че аз се нуждая от вашата подкрепа?! - на 9-ти ред отгоре надолу в този постинг съм написал: "Не смятам да си променям намеренията, защото те били неразбираеми или не се харесвали на някои."
цитирай
3. getmans1 - Че кой ти е виновен, бе дърт Рапон...
18.06.2017 17:09
Че кой ти е виновен, бе дърт Рапон?
Сам се изпокара с всички "демократично мислещи блогъри" както сам казваш а после ревеш като вдовица за ... /бяло сладко/.

Бай Добронамерен, пътя от "Рамона до Рапоня" не е кратък и лесен но пък ти успя да го изминеш с бясна скорост и за туй сеги ще се радваш на Юлкината компания.
Интригант и интригантка .... една сполучлива комбинация!

То, аз и в предния ти постинг ти го рекнах ама то твоя нос и с лайняна пръчка не се достига.

" 3. getmans1 - Дай Боже, дедо Добронамерен след ...
06.06 00:07
Дай Боже, дедо Добронамерен след пет години да не съм на твоето дередже, Боооже опази!
И, да те питам дедо, що бе, не остави един според тебе неопетнен? Сал ти ли си най праведния и най- безпогрешния?
Обяви дядо си за „хомеопат“ щото бил билкар а хич не виждаш, че ти самият се проявяваш като психопат.

А бе ей, Ку-ку, много пъти съм ти казвал, че имаш страхотни попадения в наблюденията си но тръгнеш ли на лични битки си направо гола вода. Точка по въпроса!"
цитирай
4. apostapostoloff - Юлия не е курва, защото е тлъста, дърта и
23.06.2017 14:00
противна пача, която не става за ебане.
цитирай
5. milady - аПростоле..пак си нашмъркан..
23.06.2017 22:38
аз съм нежна,сладка и добра..
и само малко съм си ебала маамата..
инак „ гроздето ще бъдв винаги високо за теб, мушмурок мухлясъл..
казах ти го още преди 3год..
аре, облизвай си там слюнките..„лузър за 1 лев“..

цитирай
6. dobronameren - Ех, getmans1, мен наричаш Рапон (в коментара си под №3)
30.05.2018 08:08
коментар 3: "Че кой ти е виновен, бе дърт Рапон?
Сам се изпокара с всички "демократично мислещи блогъри" както сам казваш а после ревеш като вдовица за ... /бяло сладко/."
СЛЕД 11 МЕСЕЦА - 30.6.2018 аз все така съм си добронамерен, а ти се изпокара с всички "демократично мислещи" блогъри. Имам предвид течащата в БЛОГ.БГ вече повече от месец дива омраза, изпълнена с глупости образец и поднесена със смешното самочувствие на Гого Стар, Корти и Юлия... (последният да затвори вратата). И в която ти, getmans1, си едно от главните участващи лица в разговора на гъзовете, които "реват като вдовица" за... бяло сладко. Съдбата си е голяма подигравчийка, да знаеш. Само трябва да помниш малко повече от до довечера.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873564
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031