Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2017 16:34 - Автобиографично 3D
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2362 Коментари: 10 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Блогът е място за срещи, а когато двама се срещат, е добре да са максимално искрени един към друг. Иначе каква среща е тази, ако е като онази в гората, където Вълкът среща Червената шапчица, която отива при баба си, престорен на добрия дървар?! Какво от това, че онази среща е нормална – очи в очи, а срещите в блога са виртуални?!

Пояснявам за “плоскомислещите блогъри” (с две “дименсии”: напред-назад и  наляво-надясно), че в срещата на Червената шапчица с Вълка, аз се асоциирам с “Червената шапчица”, а тях - с кръвожадния вълк. Е, сещам се, че те, плоските, веднага ще светнат очи: “Аха, призна си, че си червен!”. Не, драги елементарници, аз се асоциирам с ДОБРОНАМЕРЕНОСТТА на Червената шапчица, а не с цвета на наметката й. Но какво да направя с простите кръвожадни вълци-тарикати, маскирали се като добри и работливи ... разносвачи на пица, например?– Не мога да ги отместя от пътя, изхвърляйки ги в канавката (връщат се проклетите), не мога и да ги натроша с чука, защото ще заприличам на тях (това пък ще повреди добрия ми ген). Но мога да говоря, да пиша, нещо повече ДЛЪЖЕН СЪМ, да препоръчвам - говоря образно - на “милите хора” (както Стефан Продев наричаше комунистите), които “пак са тук” (както твърдеше Йордан Радичков), да разискват какво е искал да каже Шарл Перо, а не Карл Маркс.

Ако искат да останат в добрата история на България!

В предния си постинг “Автобиографично 2D”, http://dobronameren.blog.bg/history/2017/05/30/avtobiografichno-2d.1549199, разказвам за себе си – кой съм аз, за какво “се боря” и защо “се боря” за това именно, а не за нещо друго. Освен личните си гаранции за верността на написаното – подписал съм се с истинското си име, мога да твърдя, че подробностите, които давам за себе си, са много и излишно подробни. Направил съм го съвсем умишлено, защото по този начин искам да бъда разпознат безпогрешно от всички други хора с които съм се срещал покрай служебните ми задължения. При това не анонимно “на гише зад стъкло” за десет минути, а лице в лице - като почнете от поне месец и стигнете до десетилетия – всекидневно. Броят на тези хора е над 13000 – сметката е направена прецизно и е закръглена твърдо надолу. Тези хора знаят за мен много повече, отколкото разните рапонци, дето се упражняват отгоре ми! Нека “те говорят” също, ако чувстват нужда да го направят.  Само едно изискване имам: Нека не бъдат анонимни!

А на резонните въпроси “Защо влизам в тази битка срещу анонимни тарикати и простаци със собственото си лице?” и “Какво печеля, ако я спечеля?, отговарям съвсем кратко (защото съм давал тези отговори многократно досега) и в обратен ред на задаването им: НИЩО ЗА СЕБЕ СИ! и ДЛЪЖЕН СЪМ!

НИЩО ЗА СЕБЕ СИ – Не ми вярвате ли? А защо, когато Васил Левски казва: “Ако спечеля, печели цял народ. Ако загубя, губя само мене си”, му вярвате? Нима Той беше единствен? Нима смятате, че днес в България няма живи други такива българи като него? Че при комунистите и при днешните им наследници социалистите няма, е ясно повече от век – Те никога не са обичали Левски и няма да го заобичат, защото ТОЙ не е обичал Имперска Русия. Казвам го съвсем направо. И при националистите е така. Те “обичат” Васил Левски дотолкова, че съвсем безсрамно слагат неговия портрет до този на Путин и се снимат пред паметника на СА с портрета на Сталин (вижте 25.05.2017 блога на Russofil).  – Аз не съм бил нито комунист, нито социалист, нито националист. И никога няма да бъда. А съм чист българин. Защо не ми вярвате?  

Впрочем дали вие ми вярвате или не, за мен няма значение. Аз нося гена на Някой от рода ми, който не ми позволява да правя на никаква цена завера с комунистите. Той е моят Балканджи Йово, който не дава своята Яна на комунистическа вяра. Пред Него СЪМ ДЛЪЖЕН! Което за мен е повече от всичко. Бих казал – равно е на Бог.

 

Точно това имах предвид, когато завърших “Автобиографично 2D” с думите: Всичко това обаче са въпроси от следващото по-високо автобиографично “3D ниво”. Когато към Вярата и Надеждата, добавим Любовта!

Любовта! Не онази сексуалната. Не и Любовта към Партия или каста. А тази, нормалната Любов вътре в Семейството към съпруга и деца, към родителите и родителите на техните родители, Любовта, която е продължаваща отговорност. Която определя “големината” на един Човек!

(Звучи ви много високопарно, много претенциозно? Е, за вас не знам. Аз пиша автобиографично. И съм честен пред себе си.)

Любовта, която е продължаваща отговорност. Която определя “големината” на един човек! “Големината” му не вътре в комуната (комуната, която е най-важната за едно  тоталитарно общество),  а вътре в Семейството му.

Няма да започвам, или продължавам, спора кое е по-перспективно за съществуването на Обществото ни. Кое трябва да приеме и кое трябва да отхвърли един съвременен човек. Не това е целта на “автобиографичното”. Но искам и ще защитавам страстно, ПРЕДИ този спор спорещите да говорят от своето истинско име, от името на Семейството си, а не анонимно, скрити зад партийното мнение на своята си Комуна. Защото в Комуната отговорността за думите и деянията е колективна, докато в семейството тя е лична. Какво значение има това ли? – Ами, огромно. Само когато човек е лично отговорен вътре в семейството си, може да се обсъжда дали и доколко той е отговорен пред другите хора. Това от една страна, моралната.

Защото има и фактическа страна. Обикновеният съд на хората СЪДИ САМО за ЛИЧНА ВИНА. Той може само да осъжда колективната вина, но не може да съди за нея. Това не е негова работа, а на ... на по-висша инстанция. И все пак на него, на обикновения съд на хората, са дадени някакви правомощия: Приема се, че КРИЕНЕТО ЗАД КОЛЕКТИВНАТА ВИНА е ЛИЧНА ВИНА! За която лична вина вече, всеки човек може да бъде осъден от обикновен съд за престъпления срещу Човечеството.

Точно заради това настоявам безкомпромистно, че никой в блога (съвсем в частност) НЯМА ПРАВО да бъде анонимен. Дори да пише за лични чувства. А какво остава, ако пише в категория “политика” или “история”, драги рамонци.

Впрочем, криещите самоличността си в блога, могат да направят това успешно само пред такива като мен – странични за тяхните си “колективни работи”.  Иначе ТЕ са чудесно разпознаваеми помежду си и знаят точно кой е “Тройной” (пардон “Johny”), кой “Панчо Тантров”, “Камасутров”, “Курдо Коленков”, “Войнолюб Миролюбов”, “Канибал Канибалсон” и т.н. Ако някои не се досещат защо това е така, аз да го присетя, нали това ми е работата. - Когато работиш за Службите, не дай си боже за ФеликсЕдмундовичовите, как беше?... “проверката е висша форма на доверие”! Точно затова ТЕ биват привиквани от Мама им Партия всеки месец поне по веднъж в “Капитан Кук” на “другарска запивка”. На по-високо ниво му викат “пленум”. Да се видят и преброят, да поклюкарят помежду си за другите и най-вече един за друг. Не се наемам да твърдя дали “Капитан Кук” е Софийски или Пловдивски, дали изобщо е “Кук” или просто “Колето”, дали териториално е в Монтерей или в Амстердам, но че е вярно – заклевам се.

Все пак не забравяйте, че животът ми ме е срещал с над 13000 души и продължава да ме среща с нови, а аз – не сте забравили, нали – съм статистик по природа. Информатик е по-модерното име. И не правете грешката на моята бивша директорка, която бъркаше “информатик” с “информатор”. Има по-дребни, макар и не по-малко съществени разлики между двете професии. Аз ще напиша тук най-голямата разлика: “Информаторът” се занимава със злободневни неща, от които могат да се извадят свежи пари, той “кОпа” на някоя чужда нива. Докато “информатикът” се занимава с днешните неща, анализира ги и съхранява в писмен вид за утрешните хора. Той “създава”. Дали създаденото “приложение” ще е полезно или ще вреди на бъдещето зависи от много неща. И най-вече от настоящето. Да допълня, че ако “настоящето” не е благосклонно към “бъдещето”, информатикът не получава пари, а само неприятности.  

 

Нека се качим още едно ниво – 4D, в “автобиографичното”. Когато към трите духовни измерения – Вярата, Надеждата и Любовта, прибавим четвърто измерение Родолюбието.

Няколко пояснителни думи. (Писал съм ги вече, напр. на 26.2.2013 “За пътя пред народа ни”; затова са в курсив)  

Нашият физически свят е тримерен – има дължина, ширина и височина. Декартова координатна система, както се учи в училище. На умните хора тези три измерения са недостатъчни. Те са съвсем прави, че светът ни има и четвърто измерение – времето. Хората, които могат да мислят и развиват това свое качество, не спират дотук. „Човек не е само сбор от химически елементи, албумин и разни други слузести материи във Вселената, а нещо много по-дълбоко, величествено в своята непознаваемост, което се нарича Смисъл или даже Дух.”, е казал един от тях. Че е така, така е. Тогава съвсем естествено е и нашият Духовен Свят да има своя „декартова система”. Познаваме я, живеем в нейните правила. Наричаме я „Вяра, Надежда и Любов”. Според умните хора четвъртото измерение на духовният ни Свят е Родолюбието. Родолюбието, разбирано не само като обич към Семейство и близки, не само към съмишлениците ни, но към всички живи и мъртви наши сънародници. Независимо от качествата, пороците и другите техни особености – верски, етнически, политически, физически, интелектуални.

Защо разправям тези неща ли? Обяснявам с примери.

Ако човек мисли само за днешния си ден, не за миналото си, не за бъдещето си, той е ограничен в обикновената декартова система. Ами, прескачаме го. Защото за нас, които можем да се движим напред и назад във времето, са съвсем очевидни неговите безплодни и безнадеждни лутания само в неговото днес. Човек, който не познава Любовта – третото духовно измерение – е нещастен. Той не може „да лети”. Достатъчно ясно ли го казах?

Допряхме до Родолюбието като паралел на Времето. Родолюбието, което ни позволява да се движим назад и напред в народната си история, като преценяваме кое в миналото е било добро не само за настоящето ни, но предимно за бъдещето ни като Народ. Най-спорната, ужасно трудната и подвластна само на Избрани от народа ни задача.

Продължавам с примерите.

Комунистите не познават четвъртото духовно измерение. Те не са родолюбци. Нещо повече. Те преследват родолюбците и ги убиват, защото им пречат на Идеята за Интернационала или за Чистата раса. Тази тяхна основна идея може да се насажда и поддържа само с непрекъснат терор. Затова за комунистите загубата на властта е недопустима. Тя е смърт за тях. Тъкмо това е фактическата, по-голяма от Стара планина, причина да нямат никакво бъдеще в Новия Свят. Демократите са необходимите толерантни хора. Самата Идея, че няма незаменими и вечни благодетели, и врагове също, че всекиму трябва да е разрешено, дори задължено, да участва със свои идеи и възможности в общото управление на народните работи, е вечен възпитаващ механизъм.

Продължавам с примерите:.

През последните няколко години Европа беше залята от хора, бягащи от ужасите на войните в Близкия Изток и Северна Африка. Някои обвиняват за тези миграционни процеси “войните, които страните от НАТО и предимно САЩ, разпалиха в арабските страни с цел да ги колонизират отново”. Не е вярно! – В тези арабски предимно страни, векове наред властваха абсолютни диктатори, които не САЩ и НАТО, а обикновената човешка Еволюция съвсем естествено изхвърли от употреба. Това по същество е същото, което се случи четвърт век по-рано в европейските страни от социалистическия лагер – комуналният строй беше победен от свободния свят. Нямаше друг начин. Как се спира глобалната информираност, че съседът ти живее на порядъци по-добре от тебе самия?! С “желязна завеса”? – смехории! Които стават още по-смешно невъзможни с всеки изминал световен час! А защо народите от свободния свят, които искат да “пресушат” останалите отровните Садаам Башарски Кадафини блата, прехвърлящи воните си през оградата на собствения им подреден двор, да са виновни? Свободният свят няма никаква файда да изпепелява до основи страните на народите, които искат да се присъединят към него! Вопиюща нужда от такова изпепеляване имат само техните довчерашни абсолютни диктатори! Тяхна е войната, не е на Демокрацията!

Още нещо не е вярно. Твърдението, че “тълпи от мюсюлмани заливат християнска Европа”. “Тълпи”, вижте отношението на комунистите към хората, желаещи собствената си свобода! – Да сте изненадани? После, “тълпите” не са само от мюсюлмани. И християни има сред тях. Но комунистите, по мислене!, говорят само за мюсюлмани, защото така противопоставят едни хора на други. Те могат да управляват само, ако Светът е разделен. Толкова е прозрачно. И безнадеждно, отчаяно.

И още по-античовешкото, онова за което Бог не прощава: Убийството на другите, на мирните хора. Отново със старата цел: да се всява страх и ужас, а оттам и разделяне на обществото на народите на затворени, воюващи една срещу друга групи. Говоря за атентаторите самоубийци, внедрени сред мирните мигранти, които просто търсят къде ще живеят по-добре. Колко первезно трябва да мисли човек, за да твърди, че атентатите в Европа и САЩ са дело на самите мигранти, които били “изнервени до отчаяние” и затова какво... Търсят мирен дом за живеене и когато го намерят, го палят. Още по-нелепо е самите европейци да организират атентати в собствените си страни в които загиват, забележете! – не влезлите с взлом в домовете им чужденци, а техните близки, приятели, които защитават домовете си?!

ОЩЕ: 23.03.2017. От моя постинг “Сбърканата логика на лява България”:

Девизът на новия Свят “Толерантност преди всичко към всички” отрича изцяло кредото на комунистите  – “Само нашето дело е право. Другият свят е излишен”. Излишен, ама другия път! Ако левите се спрат за малко в похода си към “светлото бъдеще на Света” (крайно време е вече, впрочем), ще установят, че светлото бъдеще на Света отдавна ги е подминало като бърз влак телеграфен стълб.” Излишен, ама другия път! Какво още трябва “да удари по главата” комунистите, че да се сафирясат?

Презрете комунистите!

Бъдете толерантни! - Защото Нашият свят има да решава по-важния въпрос – Как трябва да се отнасяме към хората, бягащи да се спасят от комунисти и терористи?

Съдбата на комунистите и терористите е ясна, има си нормален съд за убийците. Но наистина бягащите от глад, унижения и смърт как трябва да бъдат посрещнати? Със стрелба по границата, която да оставя  трупове по Стената ли?! Категорично не! ТОВА прави онези, които стрелят, убийци! За комунистите това е без значение, те и без това са си убийци. Няколко стотици хиляди повече, голяма работа. Но за нормалните хора всеки друг човек, който търси помощ, е приятел. Какво от това, че тази помощ е всъщност да отделиш от собствения си залък и да му дадеш?! Четете ли приказки? Ами, че четете де, преди да викнете “Огън!”

Защото то не е само да вземете властта, леви, трябва и да я задържите. Как смятате - конкретно мен, да ме накарате да ви бачкам и да викам “ура”, без да ме биете? Ама имали сте били биячи! Кои? Блеки и д’еба Комуниста ли?! Ама те в Америка, бе! Както се похвали оня ден д’еКомуниста: “имал 10 годишна американска виза”. Значи ще рискуват да напуснат САЩ и после Тръмп да не ги пусне да се върнат отново, само за да ме набият, мене? Бря, бря, бря. Червени балони, на които въздуха под налягане, дори и той, е избягал от тях.

Да ви кажа. Автобиографично!

Такива като мене не сме заплахата за червените гарвани кушелите. Онова, дето ги заличава от паметта на историята, са техните собствени деца и вници. Живеещи, учещи, работещи, ОСТАВАЩИ в демократичните страни на запад от България. Погледнете само имената им на младежите: Сандър, Айвън, Виктори, Бернардина, Рафаел... Да го и напиша: Деденцата им ще го одухат, дедовия комунален. Мисля си, абсолютно! А вие им вЕрвайте, това си е ваш проблем.

В тях няма никаква логика. Само войнствуваща простотия.  И от един извор – комунистическия! В цялата му прелест майкина.




Гласувай:
2



1. saankii - колега, аз имам търпение..
05.06.2017 17:23
да чета, и това което не ми е приятно..
от автор, който е трудно читаем, и перверзно перфектен
със своето Его,доминантен характер, и рядко
срещана злоба,невротизъм и презрение към..себеподобните/ние сме подобните
недолюбвам т.н. фанатични комунисти в блога/знаеш ги/
но, не виждам грам логика в твоите безумно препространни анали..
Човеко, има 3/три/опорни точки в един стойностен дебат..
Теза- Антитеза- Синтез...права ли съм? или Хегел се шегува..
това апропо, го подчертах 3 пъти в посл.3 Постинга на ramone..
който също подобно теб се измъкна по терлици и с присмех !
та така, не разбрах, къде/какво/ е Синтеза при твоя подробен анализ?
може би, това е Бог?
не ме разсмивай, че едва се държа сериозна, инж.Добронамерен..
както винаги съм в нетърпение за твоя отговор..
Благодаря !
/ аз съм Юлия П.Тодорова

цитирай
2. milady - за„ бога, инж.добронамерен, поспрете се/че ме досрамя от тези локуми и клишета ...Моля ви!
05.06.2017 23:15
Продължавам с примерите:.

През последните няколко години Европа беше залята от хора, бягащи от ужасите на войните в Близкия Изток и Северна Африка. Някои обвиняват за тези миграционни процеси “войните, които страните от НАТО и предимно САЩ, разпалиха в арабските страни с цел да ги колонизират отново”. Не е вярно! – В тези арабски предимно страни, векове наред властваха абсолютни диктатори, които не САЩ и НАТО, а обикновената човешка Еволюция съвсем естествено изхвърли от употреба. “

Милата Родна България , накъде Майко мила с такъв продажен ..матр'л .....
цитирай
3. getmans1 - Дай Боже, дедо Добронамерен след ...
06.06.2017 00:07
Дай Боже, дедо Добронамерен след пет години да не съм на твоето дередже, Боооже опази!
И, да те питам дедо, що бе, не остави един според тебе неопетнен? Сал ти ли си най праведния и най- безпогрешния?
Обяви дядо си за „хомеопат“ щото бил билкар а хич не виждаш, че ти самият се проявяваш като психопат.

А бе ей, Ку-ку, много пъти съм ти казвал, че имаш страхотни попадения в наблюденията си но тръгнеш ли на лични битки си направо гола вода. Точка по въпроса!
цитирай
4. dobronameren - Тезата - от Юлия Saankii, антитезата - пак от Юлия Milady
06.06.2017 10:15
SINтезата - и тя от Юлия Кatara
24.10.2016 22:22 - keks + sex, Автор: katara Категория: Тя и той
"Отпивам от твоето тяло млякото като кафе, с безсрамен поглед те изяждам ... и като лепкава шоколадова бисквитка на теб отгоре се намазвам... Заедно правим страхотно задно мокачино... поемам го горещо ,топло, адреналинно. аххх, как те чакам, да замесим кекса, оохх,знаеш ли, аз най-много любя секса.. .- маднамазел анка"
Хегел, а? Кой Хегел - Стоименов ли? Пустите му ХегелАналиЗаАнки. Много МаковеИ, бе...
цитирай
5. dobronameren - Гетко, тебе пък в коя точка те уцелих
06.06.2017 10:17
та толкоз много те заболя?1
цитирай
6. milady - 4. dobronameren - Тезата - от Юлия Saankii, антитезата - пак от Юлия Milady
06.06.2017 11:41
да, тук си близо до Истината..
аз винаги сблъсквам Теза и Антитеза, за да получа Синтез..
айде, опитай и ти..
нищо сериозно не чух като отговор..
/ секса не ми е чужд, разбира се..
но, тези тъпи бози които цитираш са просто Ирония...
на Кръга анка – киното-красскоу- прасско и веселе- лудка..
нали си парче АналЛизатор, старай се да бъдеш максимално точен..
ти си ,колега добронамерен..
цитирай
7. dobronameren - Наистина ми е интересно да анализирам, а не както пише Юлия - "аналЛизирам"
06.06.2017 16:00
Ето пример: Прехвърляйки коментарите към този постинг "на завет", без да искам ги чета още веднъж. И забелязах, че getmans, макар да е 01 - той, не аз - без да иска се е издал, че е 5 години по-малък от мен. Това означава, че е роден 1953-та. Запомням тази година - откъде да знам кога и във връзка с какво, това ще се окаже поредното "страхотно попадение в наблюденията" ми. Даже влязох специално в блога си, за да фиксирам този факт в специален коментар. За да не го забравя.
И тогава попаднах на коментара на Юлия-Milady (коментар №6), където тя ме нарича "аналЛизатор". О, боже! Все едно слушам get-мана. Той така ме нарича!
И си мисля по нова задача. "Аз съм Юлия" обича де що има мъж. Даже мен щеше да хареса, ако не бях отказал категорично. Ако досега нито веднъж не беше цитирала Гетмана, ЗАЩО вече се получава? Дали Getko не й е замирисал на мъж?!
Шегувам се, бе. Нали съм си признавал вече, че обичам да се шегувам.
цитирай
8. ramone - ...
06.06.2017 23:45
ти не си даже червената шапчица, а баба и.
Ето ти го сега и "кръвожадния вълк тарикат, маскиран като работлив разносвач на пица", редовен клиент на Монтерей също така - https://www.facebook/stefan.hristov.50
Вервам, да ти светне най-накрая какъв глупак си
цитирай
9. dobronameren - Когато имах честта да кажа на Ramone още преди месец - 07.05, "Копелета. На изчезване"
07.06.2017 10:18
че е честно да пише в БЛОГ.БГ под собственото си име (не зная, може това да е "глупаво" според него), той ме прати във Фейсбук да проверям как се казва. Опитах се (отново "глупаво" ли) да възразя, че е редно да се легитимира в блога, ЗАЩОТО ТАМ ТОЙ ПИШЕ. Написах му "Тук е Родос, тук скачай" (на 11.05, ком.№18). Тарикатът Ramone, според мен, се опита да се скатае под предлог, че "Бачкам, бре. Немам време за глупости тия дни" (24.05, ком.№20). Но понеже продължих да бъда настоятелен, се появи горния негов коментар (№8 от 6.06)
Там виждам някакъв линк към профил във Фейсбук. Да, де, ама аз "живея на Родос" - в БЛОГ.БГ и нямам профил във Фейсбук. Сега какво ще правим, хитрецо? Колко време още трябва да чакаме да се легитимираш в ПРОФИЛА си в BLOG? Какъв ти е проблема?
цитирай
10. milady - ее, сигурно се шегуваш..но..
09.06.2017 09:04
И си мисля по нова задача. "Аз съм Юлия" обича де що има мъж. Даже мен щеше да хареса, ако не бях отказал категорично. Ако досега нито веднъж не беше цитирала Гетмана, ЗАЩО вече се получава? Дали Getko не й е замирисал на мъж?!

да ти призная не ти се отдава..
Дървен философ си, без право на обжалване..
и за къфф секс точиш лиги тук, байно?
ела да ти покажа нещо..
няма да те..пипам....
обещавам пред БЛОГ БГ то..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872570
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031