Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2017 16:24 - Сбърканата логика на лява България
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2733 Коментари: 11 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Как ви звучи “Ние от Лява България представляваме целия български народ!” Каква огромна грешка! Дефинираш се като половинка и заявяваш, че представляваш цялото?!

Къде да погледна, за да ви убедя, че ТАКА НЕ СТАВА! Да сте виждали в природата дърво само с леви или само с десни клони? Не, нали, защото при първия вятър това дърво ще бъде изтръгнато от корен. Да сте виждали птица с едно крило да лети? Защо човекът има два крака, две ръце, две уши, две очи? В техниката да сте виждали движеща се едноколка, трябват минимум две колела, за да движи каквото и да било. Защо самолетът има две крила? Дори хеликоптерът има две въртящи се перки. Може ли да съществува нормално семейство, ако един от двамата е безгласна буква или пък го няма изобщо? За любовта са нужни двама съгласни, другото не е любов. В най-простия секс участват двама. В обществото не може да има само една партия. Такова общество е извратено, без малко да напиша тоталитарно.

Как така само Лява България? А другата половинка – Дясната?! Затова. изненада-а:  “Ние сме целия народ”, пък на изборите втори?!

Такива едностранно мислещи хора – само ляво или само дясно, не могат да направят нормално общество. Тъкмо тук трябва да търсим главната причина за неуспеха на комунистическата доктрина навсякъде по света и вчера, и днес, и утре. Тъкмо затова не трябва да виним ГЕРБ, че “сдал властта”. Че за какво му е тя, ако половината народ е показал на избори, че не е съгласен с такова управление? И няма никакво значение, че тези избори били за президент, а не за парламент. Ако трябва да говоря съвсем конкретно, това е главната, огромната разлика между Бойко Борисов (от ГЕРБ) и Корнелия Нинова (от БСП). Иначе и двамата са  били комунисти. Единият вчерашен, другата днешна. Само че каква разлика между тях, нали. Което означава, че КОМУНИСТ ДНЕС е онзи, който продължава да прави грешката да отчита само целите на своята партия, пренебрегвайки реалностите на целия останал свят. Демократи не постъпват така.

Националистите са същата стока – “България над всичко”! Само нашият народ значи. А другите народи? -Те да ни правят примък-отмък и много-много да не знаят. Защото господ бил българин?! И затова където ни сварят, ни дръстят като шведите на футболното игрище и ни пращат в трета Европейска лига. При това аз говоря само за истински националисти. Защото какъв националист е Сидеров? – Измиеш ли го, чист руски слуга става. И Каракачанов националист бил, пардон – патриот, защото той се обижда на националист. Измиеш ли го, чист кадесар става и два легена мръсна вода остават. Валери Симеонов пък е осцилиращ ляво-дясно тарикат. Тези да “сдадат власт”? – Никога! То затова и “обединението им” ще трае, докато влязат в Парламента. После у лево – Волен и Каракачанчето веднага, Симеонов, щом го натиснат по-силно.

И тези еднополови политикани щели да бъдат обединители на българската държава?! Че как ще стане това? Половината НЕ МОЖЕ да подчини цялото по друг начин, освен да изтреби другата, ненужната, пречеща му половина. Физически и духовно. Много малко ум се иска да разбереш, че този начин на упражняване на властта е самоубийствен! Защото не завършва само с убийството на едната половина, а продължава – оцелялата половинка става цяло, което се разделя пак на две половинки, които ... Историята ще се повтаря, докато последния човек убие предпоследния!

Тъкмо изхождайки от тази база, не ми се смейте и не ми се подигравайте, когато ви съветвам да запомните предсказанието ми, че БСП, в този й вид комунистически вид, НЯМА БЪДЕЩЕ в нова България. А ГЕРБ, като демократична същност, а не като конкретно име на партията и вожда, И ПОНЕ ОЩЕ ЕДНА ТАКАВА демократична формация, ще присъединят и задържат трайно България в НОВИЯ СВЯТ.

“В Новия свят” написах с големи букви. Ама защо пак има подиграващи ми се?

Дори БСП и С-ие, в този им комунистически вид, признават съществуването му. Четете програмите им, нали? Как и кога ще излезем на плюс от батака, в който сега сме били, питат там? – Като заживеем като европейците, отговарят Ниновиците в един глас. И Сидеровците, но с половин глас, защото са по-зависими финансово от руската мечка. Дотук много добре. Но вижте сега втория сбъркан важен логически извод на левите:

Ще заживеем по европейски, като излезем от ЕС. Как си го представят това ТЕЗИ? Тук ми опонират два типа комунисти. Първите - смешни, вторите – подли.

Първите казват: Както бяхме добре в комунистическа България до 1989-та, така и днес, ако я възстановим, ще заживеем като европейците! А бе, диванета, като бяхме толкова добре в ония времена, като бяхме като европейците, защо дойде тогава превратът на 10 ноември? Да не би аз и другите седесари да го спретнахме? Вие си причинихте това зло сами! Ако възразите, да ви кажа че приличате на ония от ФК Левски, които разправят, че били най-добрите, “ама тия от Лудогорец много подли бе, все ни бият”. Както и да е – това е спор за нещо старо, отминало, случило се вече. Но как си представяте новото? – Излизаме от ЕС, но това не се отразява никак на потоците европейски пари от нашите емигранти и техните фондове. Които нямало да секнат. Европейците, щото са тъпи нали, ще продължават да отделят от своите си данъци и да се лишават от социалните си права - “заради България”. Наистина ли мислите, че европейците ще плащат, ако България отново стане путинска? Наричате евродепутатите “национални предатели”, но после протестирате много активно, че цяла България попадала в “Европа на втора скорост”. Смешници сте! Стори ми се малко по-милостиво от “прости хора”, затова написах “смешници”. Какво ще правиш с правилния мироглед, когато си прост?

Вторият тип комунисти не са правоверни комунисти, те са тарикати! Мога да ги оприлича на “фараони” на финансовата пирамида, наречена “социализъм”. Онзи социализъм, “който постепенно и неотклонно преминава в своята висша фаза комунизъм” - Съветският Социализъм, е в същността си точно финансова пирамида. Събират се няколко юнаци - първоначалните акционери и започвт да се рекламират като раздаващи пари с много висока лихва на всички, които искат да се присъединят към тях със свои пари. В началото от събраните вноски на акционерите се изплащат високите лихви, както е било обещано. Това се разчува - че без работа се раздават пари на корем и пирамидата расте – все повече балъци внасят пари в нея. Балъци, защото е ясно,че пирамидата не произвежда свои пари, а живее, раздавайки лихви  от вноските им. И идва моментът, когато по-хитрите акционери “плеснат с ръце па се прегърнат” и с парите на всички “хвръкнат те” за чужбина, оставяйки балъците да им изтече кръвта, “горе там на Балкана”.

Колко пъти този номер може да бъде извъртян на едни и същи хора? – Колкото по-прости са тези хора, които се връзват, толкова повече пъти. По Десети ноември татковците изчезнаха с парите на българите, вложени в НРБ. След десетина години дечицата им се върнаха същите безогледни използвачи на наемен труд, но вече предрешени като европейски инвеститори, Едни техни остатъци останали тук в България по времето на Прехода, ревнаха, че “Европа ни граби, унижава и ликвидира”, затова да си спретнем пак социализъм, една нова финасова пирамида, но наша, която ще ни направи отново богати европейци...

И за какво им е властта на БСП и другите от “лява България”?

Да отговоря ли? Ама според нормалната логика! - Защото са тъпаци. Не им се вярва, че Светът не е техен. И си вярват пак, че могат да си го върнат със сила. Че как бе, милички?

Ето и техния отговор: (оттук-оттам)

- блогърите nikikm и rumen221: “Приятели, Още не сме членове на ЕС и НАТО. Конституцията е категорична - Чл.1 т.3 “Никоя част от народа,… ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ… не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.” Договорите с ЕС и НАТО предвиждат ОТСТЪПВАНЕ НА ДЪРЖАВЕН СУВЕРЕНИТЕТ. Но когато става въпрос за ОТСТЪПВАНЕ НА ДЪРЖАВЕН СУВЕРЕНИТЕТ, по силата на Чл1 т.3 от Конституцията, сключените от Правителствата и ратифицираните от Парламента договори ПОДЛЕЖАТ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН РЕФЕРЕНДУМ…!!! До провеждане на Референдум, тези договори нямат Правна сила и НАЙ-СМЕШНОТО Е, че ако бъдем нападнати, НАТО няма да се намеси, а кой ще помага е вече друг въпрос…!!!”

(Какво да кажа, освен с досада “добре, добре”. В момента, когато пишат, че НАТО нямало да се намеси, докато Русия се опитва да ни помага, силите на НАТО са разположени вече на наша територия. И повече ще стават. Ама било против конституцията, казват? А как е според конституцията, когато в деня на обесването на Васил Левски, едно българско шествие се води с руското знаме и портрета на Путин?) 

- блогърът reader: ”В Белене умря България“ – тъй рече падрето капризи (грешката е вярна!) Ние пък трябва да му кажем: „Ей, нещастник, много си дребен, за да мелиш в смрадливата си уста България!“ Подобни дивотии са направо нетърпими – но ние ги търпим и блажено пропадаме. Крайно време е повече да обичаме себе си и изобщо Българското – иначе сме свършени!" От там трябва да започнем.”

(Не ми се търси какво е писал този, четящият, за цар Калоян. Вероятно хубави неща, все повдигащи българското ни самочувствие. Защо намесих цар Калоян ли? – Ами защото цар Калоян НЯМАШЕ да изгони пратеника на папата, при това наричайки го смрадливец. ЩЕШЕ да изгони reader-a. Чий цар е бил тогава Калоян? Не на онази България по която бленува Реадер-а, нали!)

- Eloiz, учителката от Карлово с палавия аватар: “Г-н Борисов за победители говори и нещо за войни, плаши народа, па то едно слънчице пекнало, на народа хич не му е до плашенье... Според г-на Борисова, на тоз етап на държавата й трябвало стабилно правителство. Тц, трябва ни работещо такова, г-н Борисов, работещо правителство. Сигурните, колкото и да са сигурни, падат.

(Голяма глупачка! Пък после някои питат защо образованието ни бълва необразовани глупаци. Щото на това ги учат такива Eloiz. Тази  трябва да напусне учителствуването, още повече, че преподава в Карлово! - Ако не лъже за себе си и всъщност е лесидренка..)

- Varg1, педофилът, който цитира – в случая някойси Любо Кольовски: “От предизборните клипове и обръщения на ГЕРБ разбрах, че:

1. Мизерията е стабилност.

2. Правото да избереш тая стабилност е задължение.

3. Лъжата е истина, на която трябва да се вярва.

4. Контрабандистите са наши благодетели, защото пълнят бюджета с милиарди.

5. Мишо Бирата и Тръмп са измислица.

6. Санирането на панелките е декориране, което е саниране.

7. Изборите са средство да се вкарате в канавката, в която сте били до вчера.

8. Алеко Константинов е глупак и правилно е застрелян.

9. Бойко Борисов е Бог и сам си е пророк.                               Аре…

(“Аре, движение” е едно лого на Слави Трифонов. Аре, Шундреци, при Иво Сиромахов и Тошко Йорданов. Боклуците в кофата за боклук!)

- Ackoleff – Капитализъм е икономическа система с основа частната собственост и пазарна икономика. Комунизъм е друга икономическа система с основа обща собственост и планова икономика. Не се е състоял и се предполага, че е следващ след капитализма. Така или иначе, след капитализма ще има друга икономическа система. Дали ще се нарича комунизъм или не очакванията на хората е да бъде много по хуманна. Това е безспорния факт, а спорното е как и кога ще се появи новата система, след като богатите и свръхбогатите /само 1% от всички хора държат 99% от благата/ нямат никакъв интерес за промяна на статуквото.

(На колко ли години е този “Колефф”? Такива... мили комунистически спомени и мечти пишат само старите GindevJelezovMetaloobrabotki – “Когато Комунизмът, е-е-ех...”. Защото това са писаници на съвсем оглупели хора, в които липсва всякаква логика.)

Ако левите се спрат за малко в похода си към “светлото бъдеще на Света” (крайно време е вече, впрочем), ще установят, че светлото бъдеще на Света отдавна ги е подминало като бърз влак телеграфен стълб. Защото девизът на новия Свят “Толерантност преди всичко към всички” отрича изцяло тяхното кредо – “Само нашето дело е право. Другият свят е излишен.”

Излишен, ама другия път! Какво още трябва “да удари по главата” комунистите, че да се сафирясат? Знаете ли, има толкова много общо между левите и терористите, че направо може да се твърди, че те са еднакви – като произход (беднотия), като ген (злоба и отмъстителност), като ум и разсъдък (простотия и тарикатлък), като източници на финансиране (измами и насилия, стигащи до убийства), като орисия и бъдеще (“Грешка!”, казал Господ, като направил първия комунист).

Само че нека оставим настрана тук тези въпроси за приликите. Защото Нашият свят има да решава по-важния въпрос – Как трябва да се отнасяме към хората, бягащи да се спасят от комунисти и терористи?

Съдбата на комунистите и терористите е ясна, има си нормален съд за убийците. Но наистина бягащите от глад, унижения и смърт как трябва да бъдат посрещнати? Със стрелба по границата, която да оставя  трупове по Стената ли?! Категорично не! ТОВА прави онези, които стрелят, убийци! За комунистите това е без значение, те и без това са си убийци. Няколко стотици хиляди повече, голяма работа. Но за нормалните хора всеки друг човек, който търси помощ, е приятел. Какво от това, че тази помощ е всъщност да отделиш от собствения си залък и да му дадеш?! Четете ли приказки? Ами, че четете де, преди да викнете “Огън!”

Защото то не е само да вземете властта, леви, трябва и да я задържите. Как смятате - конкретно мен, да ме накарате да ви бачкам и да викам “ура”, без да ме биете? Ама имали сте били биячи! Кои? Блеки и д’еба Комуниста ли?! Ама те в Америка, бе! Както се похвали оня ден д’еКомуниста: “имал 10 годишна американска виза”. Значи ще рискуват да напуснат САЩ и после Тръмп да не ги пусне да се върнат отново, само за да ме набият, мене? Бря, бря, бря. Червени балони, на които въздуха под налягане, дори и той, е избягал от тях.

Да ви кажа: Такива като мене не сме заплахата за червените гарвани кушелите. Онова, дето ги заличава от паметта на историята, са техните собствени деца и вници. Живеещи, учещи, работещи, ОСТАВАЩИ в демократичните страни на запад от България. Погледнете само имената им на младежите: Сандър, Айвън, Виктори, Бернардина, Рафаел... Да го и напиша: Деденцата им ще го одухат, дедовия комунален. Мисля си, абсолютно! А вие им вЕрвайте, това си е ваш проблем.

- И демографската криза е малко измислена. При комунизма бяхме 9 млн. без малко “вътре” и над 3 милиона “навън”. Значи общо около 12 милиона българи. Днес при демокрацията сме 6 милиона в България и над 5 милиона в други държави. Значи 11 милиона общо. Моите данни не са прецизни, но във всички случаи не са завишени нагоре. Напротив, много е вероятно истинските статистически данни да показват, че днес има повече българи по света, отколкото вчера. Ако отчетем и световната тенденция населението на старите европейски държави да намалява, не е ли пресилено да се твърди, че “България умира”? Демографска криза наистина има, но само вътре в пределите на майката Родина.

Защо се прави това “изкривяване” на проблема и кому е нужно то? Напънала се планината и родила мишка. От 9 милиона преди, сега сме станали 6. Ерго: да се връща комунизма. А защо преди бяхме с една трета повече? Щото българите живеели по-добре тогава ли? Глупости на търкалета. На типично големи комунистически търкалета. Отговорът е отчайващо прост и логичен: Защото тогава НЕ МОЖЕШЕ да се излиза зад граница. Който реши да го направи и хоп, главата му хвръква до кръста. Ако по Десети ноември комунистите ни не бяха принудени сами да сринат желязната завеса, днес щяхме да сме поне 10 милиона ... нещастници. “Вътре” - в Българията, която днес ОТНОВО ни натрапват разни ... волго-донци от Крушовица, Харманлийско. Мерси!

- А каква логика има в това да се твърди, че моралните качества на човека ги има само у строителите на комунизма и че само в социалистическите страни “човек за човека е брат”? Както е казал един комунист отдавна и както пишат днес кръвожадните млади кушели за таквиз като мене - “Човек за човека е брат, разбра ли бе, гад.”

Но виж на “новите” леви текущите глупости няма да прескоча.

- Нинова: “Радев е нашият президент. И това е гаранцията, че той ще обедини цяла България”. Само след седмица, пак Нинова и пак официално: “Служебното правителство, което Радев назначи, е на ГЕРБ”.

(И ко прайм сега с обединението? Радев ще го сменяте ли? Айде, де.)

- Социологическо изследване на “Галъп Интернешънъл – Болкан”: “Българите казват, че в ГЕРБ има повече комунисти, отколкото в БСП”.

(Споко бе, граждани. Калъп Интернешънъл – Болкан ви го казва. Значи е обратното.)

- Медиите: “Народът е на ръба на оцеляването”. И само след 30 секунди: “Зимните ни курорти пълни”, “Половин милион българи за празниците в чужбина”, “Българинът живее все по-добре и харчи повече.” ...

- в.Дума, представен ни от блогъра 1997: “ГЕРБ е организация без идеология. След изборите БСП ще бъде политическа сила, без която устойчиво правителство в България не може да има.”

- “БСП ще завършат процеса на комасация на земята и ще създадат нова алтернатива на АПК. Тоталното разкулачване и национализация му е майката” – вж блогъра Olivie,

...

Тук вече бях турил точката на този постинг.

ОБАЧЕ луд комунацист няма умора. Гледам по телевизия ALFA репортаж за предизборната кампания на Волен. От Чирпан. Вождът говори, а отдолу тече непрекъснато коментарът на телевизията: “И Чирпан ще гласува за патриотите”.

Забелязвате ли? “Целият Чирпан!” Че и “И” !

Какво логично има в това да нахъсваш публиката и себе си, че ще скочиш 5 метра на височина?!  

Никаква логика. Само войнствуваща простотия.  И от един извор – комунистическия! В цялата му прелест майкина.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Ама КОЙ го казва това
23.03.2017 19:54
Някой казал или не казал глупост. И върху тая глупост "добронамерен" гради "логическа конструкция" против ЛЯВОТО. Това НЕ Е ЛОГИКА, А С О Ф И З Ъ М - "формално-правилно умозаключение, основано на специално търсени неверни или нееднозначни основания". Мерси. Добре, че ни светна. щото ние, глупаците, не знаем, че птица с едно крило не лети. Предизборни фокуси.
цитирай
2. dobronameren - Хубаво би било
23.03.2017 21:32
когато се възразява нещо, да е изказано разбираемо. Например не че "яко мразя лявото", а какво е нелогично в разсъжденията ми ... "за симетрия". Круме, хайде да се разберем, пиши ясно за ТВОЯТА позиция, а не глупости и обиди за МОЯТА. Не забравяй, че аз - за тебе не знам - че аз водя спор, защото зная, че разсъжденията ни се четат ОТ ДРУГИ ХОРА. Затова и те предупреждавам да си учиш уроците, ако искаш ТЕ да слушат тебе.
цитирай
3. zaw12929 - Как звучи “Ние от Лява България п...
24.03.2017 06:42
Как звучи “Ние от Лява България представляваме целия български народ!” Каква огромна грешка! Дефинираш се като половинка и заявяваш, че представляваш цялото?!

А вашият упрек звучи весело- те са партия, а вие пищкате срещу вятъра, затова са ви мокри гащите....
цитирай
4. dobronameren - Още един глупак като Krumbelovest. Имам предвид Zaw12929
24.03.2017 08:49
Дори формално е невъзможно да са мокри гащите ми. Аз стоя с гръб към Русия, Вятърът, който издухва идеите им, парите им, децата им дори, на тези завалии, духа към Запад. Как ще стане моето пишкане да намокри моите гащи?
Ей затова сте завалии. Мечтите ви са ... невъзможни. Без малко да напиша ... няма да напиша, че са зашеметяващо отвеяни.
цитирай
5. krumbelosvet - Ква логика, бе човече
24.03.2017 09:03
Някой казал или не казал глупост, и дай да громим лявото на основание тая глупост. Кви аргументи? Ние не знаем ли, че птица с едно крило не лети? Мерси, че ни светна.
цитирай
6. dobronameren - Бих искал да попитам горните завалии, като казват, че знаят, че птица с едно крило не лети
24.03.2017 09:37
Как ще коментират думите в последния постинг на приятеля си koshava (от 8:15 на 24.03.2017) “Г-н Путин, българският народ моли братска Русия за помощ!”, където се казва:
“Уважаеми г-н Путин, българският народ Ви моли за оказване на военна помощ с войска на българската граница с Турция. Опастността от ислямизация и възвръщане на границите на старата Османска империя е не само за България, а и за цяла Европа. Знаем, че Русия и Турция имат много проекти по които работят заедно, но също знаем, че България и Русия са братски народи и затова макар и предателската политика, която води българското правителство, ние се надяваме, че Русия ще ни помогне за да може България да не бъде изтрита от лицето на земята. Г-н Путин не се знае дали ще има отново държава България и народ български, ако бъдем завладяни, затова Ви умоляваме - помогнете ни братя!”
Моите гащи били мокри от мечти, нали?! А гащите на завалиите – сухи! Бря. България е член на НАТО и дали да влязат чужди войски у нас, на страни извън НАТО, трябва не разни глупаци да молят други глупаци да им помагат, а да се питат лидерите на страните, които членуват в НАТО!
Аз мисля, съвсем определено, че Кушелят малко избързва пред президента Радев и новия 44-ти парламент. Първо трябва да мине предположението на nikikm/rumen221 (можете да го видите в цялата му прелест във втората половина на този постинг), че България не е член на НАТО и ЕС, а на РФ, пък после руски флаг да се забие в България.
цитирай
7. krumbelosvet - Не знае добронамереният
24.03.2017 10:27
Не знае дабранямереният, че Турция влезе в Кипър без да пита НАТО, и до днес е там, май половин век, макар че никой не е признал "Севернокипърската турска република", освен Турция. Не знае добронамереният, че аз не съм адвокат на Кушел. Прочетете в речника, добронамерен, що е "софизъм" и не ни продавайте тия криви краставици.
цитирай
8. dobronameren - Софизъм, а... Четох.
24.03.2017 15:42
Ако софизирах, щях да напиша, че не произвеждам краставици и следователно не мога да продавам краставици. Ни прави, ни криви, ни пресни, ни кисели.
Обаче всеки който е хапвал краставици, знае, че Русия ще бъде принудена да върне Крим на Украйна, защото санкциите я съсипват. А Крим дори не е територия на НАТО. Докато нова България, Крумчо, Е! Ужасно съсипващ изкривените на лево в България краставички.
Не знам какъв си на Кушел, ама сте си плюли в устата. Една краставичка ближете. Мога да го докажа. Мога и да се извиня. Второто няма да го направя, защото имам някаква хигиена на общуване с ... с кисели краставички.
цитирай
9. krumbelosvet - Ако добронамерен правеше софизъм,
26.03.2017 22:18
Щеще да ме обвинява за думи на Кушел, което и прави. Лошо, десняко (като десния Седларов), лошо!
цитирай
10. dobronameren - Глупости.
26.03.2017 22:51
Глупости не само като позиция, но и като обикновена логика. Кой е този Седларов? Защо не и Рахнев? Този, последният ми е комшия.
Поредното доказателство, че логиката на левите е сбъркана.
цитирай
11. krumbelosvet - Седларов (изпълняван от незабравимия Георги Русев)
27.03.2017 21:26
е героят на частната инициатива "куче-касичка, прасенце-касичка" от шедьовъра "Опасен чар" с незабравимия Тодор Колев.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872749
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031